Action Kamera Test: 5 bedste kameraer (Maj 2024)

Læs med i vores action kamera test, hvor vi gennemgår de 5 bedste kameraer. Et action-kamera er ikke kun til influencere på Instagram, det kan også være virkelig sjovt at have med på familie-ferie eller på gåture!
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Men det er ikke ligemeget, hvilket kamera du anskaffer dig. Så for at gøre det super nemt for dig at finde det helt rette kamera til din næste action-udflugt, har vi fundet de fem bedste action-kameraer på markedet lige nu. Vi kigger i vores action-kamera-test på opløsning, pixels, vandtæthed, billedstabilisering og monteringsmuligheder.

Derudover har vi også lavet en købsguide til dig, der indeholder alt, du bør vide om action-kameraer og lidt til. Og har du travlt og vil have et lynhurtigt overblik over de udvalgte modeller i vores test, kan du springe videre til vores brugervenlige sammenligningstabel lige her.

GoPro Hero8 Black

bedste action-kamera i test

Fordele
 • pros-icon.svg Let
 • pros-icon.svg micro-SD-kort
 • pros-icon.svg Vandtæt ned til 10 meter
 • pros-icon.svg Objektiv af Gorilla Glas
 • pros-icon.svg God elektronisk billedstabilisering
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen aftagelig linsedæksel

Detaljeret gennemgang

Hero8 black er et slankt Go Pro-kamera med objektiv i slagfast glas. Action-kameraet har både wi-fi og Bluetooth, og du kan gemme videoer på et micro SD-kort eller streame trådløst direkte fra kameraet! Det kan også tilknyttes GoPro-appen, der indeholder mange funktioner som fx en fjernbetjeningsfunktion.

Vil du have det med i vandet? Ingen problem! Det kan nemlig klare en dybde på op til 10 meter. USB-C-port, micro SD-kortet og batteriet befinder sig i højre side, så de er let tilgængelige. Samtidig giver det indbyggede monteringssystem i bunden dig mulighed for at skifte batterier og oplade kameraet, mens det er monteret.

HyperSmooth 2.0 stabiliserer billedet, da det kan forudse dine bevægelser og korrigere eventuelle rystelser, så du opnår en mere stabil optagelse. Du kan endvidere slå slowmotion-optagelse til ved at trykke på en knap. Det er virkelig smart, hvis du vil variere dine videoer og sætte fokus på noget bestemt.

Akaso Brave 7 LE

bedste billige action-kamera

Fordele
 • pros-icon.svg Vandtæt ned til 40 meter (med etui)
 • pros-icon.svg Touchskærm
 • pros-icon.svg Billedstabilisering
 • pros-icon.svg Slowmotion-funktion
 • pros-icon.svg Timelapse-funktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen Bluetooth

Detaljeret gennemgang

Et superlet action-kamera 4K til at tage med på farten. Undervandsoptagelser er ingen sag, da action-kameraet kan klare optagelser i op til 1 meter under vand i 30 minutter uden etui og op til hele 40 meter under vand med det vandtætte etui.

Du kan optage video både i slow-motion, fastmotion og skabe fantastiske timelapse-optagelser. Den har en lidt lavere fps på 30 end andre kameraer, men til gengæld har den en stillbilledopløsning på 20 MP. Den indbyggede billedstabilisering korrigerer vibrationer, så du får en god videokvalitet.

Det leveres desuden med et komplet monteringssæt, så du kan montere kameraet på et utal af måder, når kameraet er med dig overalt. Du kan fx fastgøre det til din cykelhjelm, når du er ude at cykle, så man kan se det hele fra din synsvinkel. Et perfekt kamera til dig, der gerne vil prøve det af uden at spendere en formue.

GoPro Hero11 Black

bedste premium action-kamera

Fordele
 • pros-icon.svg Vandtæt op til 10 meter
 • pros-icon.svg LCD-skærme foran + bagpå
 • pros-icon.svg Højopløselige fotos + videoer
 • pros-icon.svg HyperSmooth-stabilisering
 • pros-icon.svg Egnet til kolde temperaturer
Ulemper
 • cons-icon.svg Skal tilsluttes Google-konto
 • cons-icon.svg Tendens til at overophede

Detaljeret gennemgang

Et vandtæt action-kamera med en særlig høj billedopløsning på 5,3K, så du opnår en optagelse af professionel kvalitet. Slowmotion-funktionen kan afspilles i 8x lavere hastighed end realtid, så du er sikker på at få alle detaljer med.

Billedopløsningen på 27 MP giver dig fantastisk skarpe billeder, som du i GoPro Quik-appen kan beskære efter ønske og behov. Kameraets HyperSmooth-stabiliseringsteknologi har vundet en Emmy® i 2021 for sin særlige evne til at korrigere rystelser, så uanset hvor mange vibrationer du kommer ud for på dine eventyr, får du en jævn optagelse og knivskarpe billeder. Desuden kan du vælge mellem 8-bit eller 10-bit farve, der giver mere dybde og gør dine videoer mere realistiske.

Det banebrydende enduro-batteri egner sig til kolde temperaturer og derfor perfekt til din næste skiferie. Desuden lader det hurtigt, så du lynhurtigt kan komme ud på flere eventyr!

Insta360 One X2

bedste action-kamera i lommestørrelse

Fordele
 • pros-icon.svg Vandtæt op til 10 meter
 • pros-icon.svg Smart lommestørrelse
 • pros-icon.svg 360-graders optagelse
 • pros-icon.svg Billedstabilisering
 • pros-icon.svg 4-Mikrofoner og 360-graders lyd
Ulemper
 • cons-icon.svg Kræver en del post-redigeringsarbejde
 • cons-icon.svg Forholdsvist tungt

Detaljeret gennemgang

Det kompakte action-kamera har en smart størrelse, du kan have med dig i lommen. Det lækre objektiv giver en jævn 360-graders optagelse. Med en billedopløsning på hele 5,7K har det den bedste billedopløsning af de fem modeller i vores action-kamera-test.

Det er smart med indbygget mikrofon, og de fire mikrofoner sørger for, du kan optage detaljerig lyd undervejs. Vil du have det med på ferie og i vandet, er det ikke noget problem. Det kan nemlig tåle en dybde på op til 10 meter.

På trods af sin lille størrelse er kameraet dog en smule tungt, men til gengæld er det udstyret med en usynlig selfie-stang, så du uden problemer kan filme on the go! Du kan endda vælge at livestreame, da kameraet har en indbygget wi-fi-forbindelse.

DJI Osmo Pocket

bedste action-kamera med genopladeligt batteri

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget wi-fi
 • pros-icon.svg Understøtter 32 og 64gb micro SD-kort
 • pros-icon.svg Digital zoom
 • pros-icon.svg App-kompatibel
 • pros-icon.svg Genopladeligt Li-polymer-batteri (kapacitet på 875 mAh)
Ulemper
 • cons-icon.svg Færre funktioner end andre modeller

Detaljeret gennemgang

DJI Osmo Pocket er et kompakt og lille kamera, som kan bruges som håndholdt kamera til sand dji osmo-action! Med sin vægt på små 116 g er det desuden yderst let. Du vil glæde dig over et opladeligt batteri. Batteriet giver dig enten 1,5 timer eller 50 minutter osmo-action afhænger af, hvilken opløsning du vælger.

Du får funktioner som digitalt zoom, touch-skærm og en praktisk 1” LCD-skærm, så du kan følge med i, hvad du optager, mens du gør det. Takket være de 2 knapper er det nemt at navigere i kameraets menu. Gyro Anti Shake-teknologien korrigerer eventuelle rystelser og giver dig skarpe og stabile videooptagelser, hvilket gør det ideelt til ekstremsport og dji osmo-action-optagelser ude i det fri.

Med Night Shooting-funktionen kan du desuden filme om natten og korrigere farver og kontraster alt efter, hvilken situation du befinder dig i. Dji osmo-action over hele linjen!

Guide

Sådan vælger du det bedste action-kamera

Action-kameraer er blevet populære blandt mange mennesker på sociale medier, da de sammenlignet med almindelige kameraer kan modstå stød og rystelser, så de egner sig særlig godt til videooptagelser, mens du cykler, løber, kører på skateboard eller står på ski! Men de er ikke kun vellidte blandt udøvere af ekstremsport. Det er lige så velegnet at have med på familieferie.

At lufte hunden eller gå ture bliver pludselig til vilde naturoplevelser! For i stedet for at skulle stoppe op og huske på at tage en masse billeder, kan du da bare filme det hele! Ja, kun fantasien sætter grænser!

Nå, men der er lige nogle overvejelser, du bør gøre dig, inden du går ud og anskaffer dig dit action-kamera. Læs med her, så du får styr på alt det nødvendige.

Pris

Har du det som de fleste, så har du afsat et budget til dit nye action-kamera. Action-kameraer fås i mange forskellige prisklasser. I vores test rangerer priserne fra lidt over 1.000 kroner til lidt under 5.000 kroner. Vær altså forvisset om, at der er noget for enhver.

Anvendelse

Er der virkelig så stor forskel på de forskellige action-kameraer? Kan jeg ikke bare snuppe det billigste eller det med flest funktioner?

Vi siger nej.

Brug lidt tid på at gøre dig klart, i hvilke situationer du gerne vil anvende kameraet, så du er sikker på at finde det, der passer præcis til dine behov.

Vil du gerne have det med på familiens næste skiferie, er det nemlig vigtigt, at det kan tåle lave temperaturer. Det er ikke alle action-kameraer, der kan holde i koldt vejr.

Er I mere til dykkerferier? Så vælg et godt action-kamera til undervandsoptagelser, altså ét, der er vandtæt. Det skal naturligvis også kunne tåle tryk, så det ikke går i stykker, når du kommer ned på dybt vand.

Elsker du til gengæld at filme vilde oplevelser, hvor du hele tiden er i bevægelse, bør din prioritet være et action-kamera, der kan modstå rystelser. Det oplagte ville altså være at vælge et med særlig god stabiliseringsteknologi, da det på den måde korrigerer stød og rystelser undervejs. Det ville også være en god idé at finde en robust model, så det kan tåle slag og at blive tabt en gang eller to … . Jo, det kan jo ske #vildbasser.

Batteri

Tager du på lange ture og filmer længe ad gangen, er det en god idé at vælge et kamera med et batteri, der har en god levetid. Action-kameraer er ofte små og har derfor heller ikke plads til kæmpestore batterier. Batteriets holdbarhed svinger også i forhold til temperatur, ligesom brugen af Bluetooth eller wi-fi kan sænke holdbarheden. Du kan vælge et action-kamera med almindelige eller med genopladelige batterier. Almindelige batterier kan som tommelfingerregel holde en til tre timer, inden det skal skiftes. Filmer du meget, kan du med fordel have nogle ekstra batterier med. Vær opmærksom på, at det ikke altid er muligt at tage genopladelige batterier ud af kameraet.

Hukommelse

Det ville være ærgerligt at løbe tør for hukommelse midt under en spændende aktivitet, så tjek, om du har tilstrækkelig med plads på kortet, og tøm eventuelt kortet for optagelser, når du kan, så du hele tiden frigiver plads til nye spændende og gode optagelser. Det er i nogle tilfælde muligt at tilkøbe ekstra hukommelse i form af et kort, som du kan tage med dig. På den måde er du sikker på ikke at løbe tør.

Video- og billedkvalitet

Det ville også være virkelig ærgerligt at være ked af dårlig billedkvalitet, når nu du har investeret penge i din nye gadget. Det kan dog være forvirrende at forstå, hvad præcis giver god video- og billedkvalitet. Overordnet set bør du holde øje med opløsning og pixels.

Opløsning og pixels

Mange modeller i dag er oftest udstyret med en 4K-opløsning, der giver dig særdeles skarpe billeder. 4K står for antallet af horisontale pixels i et billede, og bogstavet K står for tusind, så et billede vil altså have 4.000 pixels.

Du kan dog nu også få action-kameraer med 5K-opløsning, hvilket giver dig billeder med 5.000 pixels og som resultat ligeledes en forbedret billedkvalitet. Den højeste opløsning er altså 5K.

Både 4K-video og optagelser med 5K-opløsning egner sig til at blive vist på en større skærm, som fx et fjernsyn, uden at billedet bliver utydeligt eller grynet.

Nyere modeller har som oftest en 4K-opløsning og pixels på mellem 2560 og 1080. Det mest normale er dog 2160 pixels.

FPS (Frame per second)

FPS står for, hvor mange rammer kameraet viser pr. sekund. Det vil altså sige, at jo højere antallet af rammer pr. sekund, desto mere jævn og skarp bliver optagelsen. Standard-fps ligger på 30 eller 60 fps, hvilket giver en fin og klar optagelse.

Vil du gerne kunne slå over i fast- og slowmotion, bør du tjekke, om kameraet råder over disse funktioner. For at sænke farten på optagelsen er det nødvendigt med fps på 60 eller derover, mens du til slowmotion har brug for at kunne sænke hastigheden. Det er som regel muligt at indstille kameraet til den funktion, du ønsker, uden at du skal indstille selve opløsningen.

Billedstabilisering

Det smarte ved action-kameraer er, at de modsat almindelige kameraer kan tåle flere knubs og stød. Det gælder dog ikke kun selve kameraet, men også billedkvaliteten! Ofte har de en indbygget billedstabilisering, så du undgår, at dine optagelser ryster for meget. Det korrigerer simpelthen eventuelle forstyrrelser, så du i sidste ende får en jævn og skarp optagelse uden rystelser. Så når du er klar til at dele optagelser, er du sikker på, de ikke skuffer!

Montering

Der findes et utal af måder at fastgøre et action-kamera på. Det kan dog være meget forskelligt, hvilket monteringsudstyr der følger med dit kamera. Nogle modeller tilbyder forskelligt tilbehør til forskellig montering, mens det ved andre modeller er nødvendigt at tilkøbe monteringsudstyr. Der findes dog tilbehør, der gør det muligt at fastgøre kameraet på kroppen, på cykelstyret, på hovedet, på en hjelm eller på en selfie-stang, så du selv kan styre kameraet og meget mere. Hvilken type montering passer til dine behov afhænger af, hvordan du vil bruge kameraet, men tjek som hovedregel altid, at du har det rette udstyr, når du anskaffer dig et kamera.

Tilslutning

Action-kameraer har forskellige tilslutningemuligheder. Nogle kan tilsluttes en telefon, mens andre kan tilsluttes din computer. Kan du vente med at se optagelserne, når du kommer hjem eller igen har adgang til din computer, er det fint med en tilslutning med kabel.

Er du dog på en længere rejse, kan det være virkelig praktisk at kunne tilslutte action-kameraet til din mobil via wi-fi eller Bluetooth. På den måde er du ikke afhængig af din computer. Vær dog opmærksom på, at en wi-fi- eller Bluetooth-forbindelse bruger af batteriet, så husk at oplade dit kamera eller skifte batterier, inden du skal ud igen.

FAQ

Hvilket action-kamera er bedst i test?

Det bedste actionkamera i vores action-kamera-test er GoPro Hero8. Det er både udstyret med wi-fi-forbindelse og Bluetooth-tilslutning, så du kan streame den gode action, mens du er undervejs! Dette GoPro-kamera kan også bruges sammen med en app, så du får endnu flere funktioner at vælge imellem. Og så er det desuden vandtæt.

Hvilken opløsning skal du vælge?

Et godt kamera er ensbetydende med en god opløsning. I specifikationer vil du støde på både 4K og 5K. Begge giver gode kvalitetsoptagelser med en god opløsning, som kan tåle at blive vist på større skærme, som fx et TV eller lignende. 4K-video giver en standardkvalitet, mens 5K er en forholdsvis ny opløsning og bedre end 4K.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×