TEST: AEG Vaskemaskine – 5 bedste AEG vaskemaskiner i test

En AEG vaskemaskine er kendt for at være af god kvalitet, og der er en model til enhver smag fra AEG. Måske kender du allerede til AEG’s produkter, da de producerer flere forskellige hvidevarer til hjemmet herunder ovne, køleskabe, opvaskemaskiner, vaskemaskiner og tørretumblere.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

AEG L8FSK865E2
TESTVINDER

AEG L8FSK865E2

Denne model fra AEG gør det rigtig godt. Det er en energibesparende vaskemaskine, hvor der ikke er sparet på hverken kvalitet eller smarte funktioner. Den har energimærkning A, bruger 46 liter vand pr vask og…

AEG L8FSK865E2 1
bedst i test

AEG L8FSK865E2

AEG L6FBL740I 2
bedste billige

AEG L6FBL740I

AEG L7FBK842E 4
bedste til sarte materialer

AEG L7FBK842E

AEG L6TDN642G 5
bedste topbetjente

AEG L6TDN642G

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har set på fem af de bedste vaskemaskiner fra AEG i forskellige prisklasser, til forskellige behov og med forskellige funktioner. Og så har vi samlet al vores viden i denne test for at gøre dit valg af vaskemaskine lettere.

I vores købsguide har vi desuden samlet vores bedste råd til, hvordan du vælger den perfekte type til dig. Her vil du kunne finde svar på alle de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med dine overvejelser omkring valg af vaskemaskine. Derudover kan du se specifikationer for de fem modeller i vores sammenligningstabel.

AEG L8FSK865E2

bedst i test

AEG L8FSK865E2
Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 8 kg
 • pros-icon.svg Mange gode egenskaber 
 • pros-icon.svg Bedste energiklasse
Ulemper
 • cons-icon.svg Støjer en smule under centrifugering

Detaljeret gennemgang

Denne model fra AEG gør det rigtig godt. Det er en energibesparende vaskemaskine, hvor der ikke er sparet på hverken kvalitet eller smarte funktioner.

Den har energimærkning A, bruger 46 liter vand pr vask og kan rumme op til 8 kg. Det skaber et rigtig godt udgangspunkt for den store familie, der har brug for en vaskemaskine til at vaske ofte og vaske meget. Du kan tilmed være sikker på en skånsom vask, da de forskellige funktioner betyder, at du kan indstille vaskemaskinen alt efter, hvilket slags stof du skal have vasket.

Maskinen er selvfølgelig også udstyret med en timerfunktion, en dampfunktion og aquastop for at sikrer, at sikkerheden er i top. Det er således en særdeles effektiv model, og det hurtigste program, som du kan vælge, er 20 minutter. Så bliver det ikke meget hurtigere, og maskinen kommer med endnu flere avancerede funktioner, så det er bare med at udforske den.

Desuden har denne vaskemaskine en 4-rums sæbeskuffe, hvilket betyder, at du kan tilsætte pletfjerner til dit vasketøj også.

Med denne vaskemaskine bliver det altså utrolig nemt at vaske tøjet uden at bruge meget strøm. Blandt mange AEG vaskemaskiner er denne en af de bedste på markedet med de bedste egenskaber.

AEG L6FBL740I

bedste billige

AEG L6FBL740I
Fordele
 • pros-icon.svg Sensorer styrer vasketiden, hvilket skåner tøjet
 • pros-icon.svg Med overdoserings- og og balancekontrol 
 • pros-icon.svg Pletfjerning som tilvalg til dit vasketøj
Ulemper
 • cons-icon.svg Energiklasse C

Detaljeret gennemgang

AEG vaskemaskiner behøver ikke at koste en bondegård, og her er et rigtig godt eksempel. Selvom denne version ligger i den billigere ende, betyder det ikke, at der er sparet på kvaliteten.

Denne vaskemaskine kommer nemlig med et rigtig godt udvalg af smarte funktioner, der gør vask både hurtigere og nemmere. Den kan klare op til 7 kg tøj, hvilket er en fin størrelse for de fleste.

Det er utrolig nemt at bruge denne model, da den kommer med sensorer, der hjælper dig med at tilsætte vaskemiddel. Du får et godt udvalg af vaskeprogrammer, og vaskemaskinen kan selve justere vasketiden, så du både skåner miljøet og dit tøj. Desuden er den særlige ProTex tromle, som AEG laver, naturligvis også en del af denne vaskemaskine.

Vaskemaskinen har en rigtig god vaske- og centrifugeringsevne, og den har et lavt vandforbrug, hvilket også er et plus.

Du får her en yderst funktionel vaskemaskine, hvor en skånsom vask er i højsæde. Du får gode og intuitive funktioner, og så har denne model også en udskudt start-funktion samt mulighed for at tilsætte pletfjerner. Dette er et godt bud på en fin vaskemaskine til den mindre eller mellemstore familie, som ønsker en vaskemaskine til en god pris.

AEG L9WKH964E

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Med tørrefunktion
 • pros-icon.svg Perfekt til den store familie 
 • pros-icon.svg Med anti-rynkefunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg En smule højt energiforbrug 

Detaljeret gennemgang

Denne vaskemaskine fra AEG er perfekt til husstanden med en stor familie. Vaskemaskinen kan nemlig vaske helt op til 9 kg vasketøj ad gangen samt tørre op til 6 kg tøj. Det betyder således også, at der her er tale om en multifunktionel vaskemaskine, som også kommer med en tørrefunktion.

Både vaske- og tørrefunktionen er udstyret med den nyeste teknologi, der sikrer en skånsom tøjvask samt en skånsom tørring efterfølgende. Den kommer blandt andet med et særligt sensitivt program, der passer perfekt til blandt andet uld og silke. Faktisk har maskinen et særligt certifikat, der betyder, at programmerne også kan vaske og tørre uld, som er angivet til håndvask.

Den har mange smarte funktioner, hvortil der også kan nævnes et non-stop program. Programmet både vasker og tørrer op til 3 kg tøj på 3 timer. Det gør tøjvasken både nem, hurtig og effektiv.

Derudover er vaskemaskinen forholdsvis lydløs, og den har fået et B-mærke for dens lydniveau. Det betyder, at du sagtens kan sætte tøjvasken over, selvom børnene er lagt i seng.

Alt i alt får du her en 2-i-1-maskine, som har alle de nødvendige funktioner og egenskaber, som sikrer dig den perfekte tøjvask og tørring.

AEG L7FBK842E

bedste til sarte materialer

AEG L7FBK842E
Fordele
 • pros-icon.svg Skånsom og krympefri behandling af uld og silke
 • pros-icon.svg Med dampprogrammer til at opfriske tøj 
 • pros-icon.svg Sensorer analyserer vaskeprocessen og optimerer vaskeprogrammet
Ulemper
 • cons-icon.svg Bruger mere vand end andre modeller

Detaljeret gennemgang

AEG vaskemaskiner er udviklet særligt til at passe på dit tøj under vask. Denne model er ingen undtagelse, og den er særligt velegnet til vask og opfriskning af alle typer stof – også de særligt sarte typer.

Den er udstyret med den særlige Protex tromle, der passer ekstra godt på dit tøj. Desuden har den mange forskellige programmer, der højner effektiviteten af din tøjvask. Blandt andet kan du roligt smide dit fine uld og silke i denne maskine, da den sørger for en sikker rengøring af materialet.

Denne vaskemaskine kommer også med en hurtig vask, som blot tager 20 minutter, hvis du har brug for en lynhurtig tøjvask. Du kan dog også vælge Eco-programmerne, som er med til at skåne miljøet under tøjvasken. Derudover har du også mulighed for at vælge den særlige dampfunktion, som kan bruges til at opfriske alle former for tøj og stof. Damp er nemlig en skånsom og effektiv måde hurtige at opfriske og rengøre dit tøj.

Den har plads til 8 kg tøj, og har en centrifugeringshastighed på 1.400 omdrejninger i minuttet. Den kommer med mange gode vaskeprogrammer og egner sig perfekt til den store familie, der vasker meget forskelligt stof.

AEG L6TDN642G

bedste topbetjente

AEG L6TDN642G
Fordele
 • pros-icon.svg Topbetjent vaskemaskine
 • pros-icon.svg Lavt vandforbrug
 • pros-icon.svg Særlig teknologi sikrer korrekt doseringsmængde
Ulemper
 • cons-icon.svg Højt energiforbrug

Detaljeret gennemgang

Dette er en topbetjent vaskemaskine fra AEG, og den er blandt de bedste af slagsen. En topbetjent vaskemaskine er smallere end en almindelig frontbetjent model, og måske passer den derfor bedre ind i dit hjem.

Modellen har plads til 6 kg og den vasker dit tøj med et lavt vandforbrug, hvilket er med til at skåne miljøet. Den bruger nemlig kun 40 liter vand pr. vask. Den er dog mærket med energiklasse D, hvilket betyder, at den energiforbrug er en smule højere end de andre i denne test.

Den har en god centrifugering, og tromlen er særligt lavet til at passe godt på det stof, som du smider i vaskemaskinen. Den kan endda klare uld og silke, som ellers kun er egnet til håndvask. Desuden har den en særlig ProSense-teknologi, der betyder, at maskinen selv justere mængden af vaskemiddel i forhold til vasketøjets vægt.

Den kommer med 1.400 omdrejninger i minuttet, og den har et lavt lydniveau. Desuden kan den både køre med en hurtigt program på 20 minutter eller et Eco-program på 197 minutter.

Hvis du er på udkig efter en ny vaskemaskine, som ikke fylder meget og hvor du ikke har brug for meget kapacitet, er denne topbetjente model et godt valg.

Guide

Der er mange AEG vaskemaskiner at vælge imellem, og det kan være svært at vælge. Det kommer nemlig meget an på dit behov og ønsker, hvilken vaskemaskine fra AEG der er den bedste for dig. Du bør derfor altid undersøge, hvilke specifikationer din vaskemaskine har, så du er sikker på, at den lever op til netop dine behov og ønsker.

I denne købsguide vil vi gennemgå nogle af de specifikationer og egenskaber, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge din nye maskine fra AEG.

Type af vaskemaskine – Topbetjent eller frontbetjent?

AEG vaskemaskiner kommer i forskellige typer, hvoraf der er to overordnede typer: Den frontbetjente og den topbetjente. Forskellen ligger blandt andet i, hvordan du påfylder tøjet i vaskemaskinen. Ved en frontbetjent påfylder du tøjet fra fronten, og ved den topbetjente påfylder du, som navnet antyder, fra toppen.

Det betyder også, at de størrelsesmæssigt er forskellige. En almindelig frontbetjent model er bredere end den topbetjente, som ofte er højere og smallere. Alt efter hvordan dit hjem er indrettet, vil den ene type nok passe bedre end den anden.

De to typer har som regel de samme indstillingsmuligheder og egenskaber, men en frontbetjent er mere almindelig og det er nok også her, at du finder den allernyeste teknologi og de fleste special indstillinger. Som regel vil de topbetjente vaskemaskiner også koste en smule mindre end de frontbetjente, som er de mere almindelige. De topbetjente har som regel også en mindre kapacitet, hvilket kan være velegnet til den mindre familie i det mindre hjem.

Med eller uden tørrefunktion

Almindelige AEG vaskemaskiner har naturligvis den funktion, at de kan vaske og rengøre tøjet. Men det er også muligt at få fat på en 2-i-1 model, som både kan vaske tøjet og tørre det efter endt vask.

Vælger du en model med indbygget tørretumbler er der altså den fordel, at du sparer pladsen. Du har nemlig ikke både brug for en vaskemaskine og en tørretumbler. Tørretumblere fylder jo lige så meget, som en vaskemaskine, og bor du i en mindre lejlighed eller lignende, kan det derfor være en god ide at vælge en maskine med indbygget tørretumbler-funktion. Du vil naturligvis ofte skulle betale lidt mere for en maskine, som også fungerer som tørretumbler.

Kapacitet

Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger en model, som har plads til den mængde, som du har brug for. Det kommer an på størrelsen på din husstand, og hvor meget I vasker. En maskine med en kapacitet på 8 kg er en god standard størrelse, som passer godt for de fleste. En mindre familie på  2-3 personer vil dog sagtens kunne nøjes med en maskine med en kapacitet på 5-6 kg.

Det er vigtigt for både vaskekvaliteten og maskinens holdbarhed, at man overholder den angivne maksimale kapacitet. Måske kan deres godt være mere i maskinen, men det går ud over vasken, og du vil opleve, at tøjet ikke bliver ordentligt rent.

Hvis du vælger en maskine med tørretumbler indbygget, vil kapaciteten til tørringsfunktionen ofte være mindre, hvilket du bør være opmærksom på. Ellers vil du opleve, at tøjet er uendelig lang tid om at tørre, da restfugtigheden vil være høj.

Energiforbrug

Vaskemaskinens energiforbrug kan være en vigtig faktor, når du skal vælge din nye maskine fra AEG. Hvidevarer koster nemlig noget at have kørende, og der kan være en del penge at spare, hvis man vælger nogle maskiner med en god energiklasse.

Energiklasse A er den bedste og mest energibesparende. Derfor skal du gå efter en AEG maskine med denne energiklasse, hvis du ønsker at bruge mindst mulig energi på din vask. Du kan få vaskemaskiner fra energiklasse A til energiklasse G, som er den model, der bruger mest energi.

AEG laver generelt nogle energibesparende maskiner i en god energiklasse, og du vil nemt kunne finde en model, som er god for miljø og pengepung. Som tilføjelse vil det naturligvis også være en god ide at tjekke maskinens vandforbrug, da dette også har betydning.

Centrifugering

Centrifugeringsevnen er også værd at undersøge, da det fortæller noget om restfugtighed efter vask. Det angiver, hvor mange omdrejninger maskiner laver i minuttet. Normalt ligger maskinens centrifugeringshastighed mellem 1.000 og 1.600 omdrejninger i minuttet.

Jo flere omdrejninger i minuttet, des mere slider maskinen på tøjet. Til gengæld bliver tøjet mere tørt, og man undgår at skulle bruge tørretumbler eller lade tøjet hænge til tørre i mange timer.

Maskinens centrifugering går fra A til C, og måles i forholde til restfugtighed. Restfugtighed betyder, hvor meget vand der er tilbage i tøjet efter centrifugering. Restfugtighed angives i % og mærkes med A, B eller C. Her vil den bedste centrifugeringsevne være A, hvilket du derfor bør gå efter.

Lydniveau

Det kan være en rigtig god ide at undersøge maskinens lydniveau, da det kan variere en del fra maskine til maskine. Måske vil du gerne have mulighed for at sætte en vask over om aftenen eller lade den køre om natten, så tøjet er klar til at blive hængt op om morgenen. I det tilfælde vil en støjsvag model være at foretrække.

Lydniveauet angives i decibel, dB. Her skal man vide, at hver gang den angivne dB stiger med tre, så fordobles dens lydniveau. Ofte varierer det mellem 60 og 80 dB, og du bør derfor gå efter en model med et lydniveau tæt på 60, hvis du ønsker en støjsvag maskine.

Hertil vil det være en god ide at vælge en maskine med kulfri motor, da de støjer væsentligt mindre.

Programmer

Det er forskellige, hvor mange programindstillinger de forskellige AEG vaskemaskiner har, men du bør i hvert fald undersøge, om der er de programmer, som du ønsker og foretrækker.

Måske du ved, at du kommer til at få brug for et hurtig-program, hvor du kan vaske tøj på eksempelvis 20 minutter. Eller måske ved du, at du skal vaske sart materiale som uld og silke og derfor har brug for et program særligt til det.

Der kan være mange muligheder, og det er en god ide at læse, hvilke programmer maskinen har. Maskinens programmer er ofte angivet i produktbeskrivelsen

Ekstra indstillinger

Nogle af de ekstra indstillinger, som kan være en fordel af have med, kan blandt andet være indvendig belysning i tromlen, en timerfunktion, så du kan udsætte en vask, dampfunktion samt vandstop. Det er blot et lille udpluk af de ekstra indstillinger, som en ny vaskemaskine kan have. Vandstop, som også kaldes AquaStop i produktbeskrivelsen, kan være en stor fordel. Det er nemlig med til at højne sikkerheden ved din nye maskine.

Indvendig lys kan være godt i forhold til at sikre et overblik i tromlen, og du kan let se, om du har fået alt tøjet ud af maskinen. Med dampfunktionen kan du desuden opfriske alt slags tøj nemt og hurtigt, og det er en funktion, som man hurtigt kan blive glad for, ligesom timerfunktionen, hvor du kan planlægge din tøjvask. Du kan således indstille endt vask til, når du er hjemme fra arbejdet – det er smart.

FAQ

Hvilken AEG vaskemaskine er bedst i test?

Den bedste AEG vaskemaskine i test er AEG L8FSK865E2. Denne maskine fra AEG er det perfekte valg for både den mellemstore og store familie, og der er plads til 8 kg. Den kommer med alle de gode funktioner, og så er den super energieffektiv.

Hvor længe holder en AEG vaskemaskine?

AEG vaskemaskiner er blandt de mest holdbare vaskemaskiner. Det er svært at sige, hvor lang tid en vaskemaskine holder, men med en vaskemaskine fra AEG kan du regne med omkring 14-20 år. Som regel får du 10 års garanti, når du køber en AEG maskine.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×