Aircondition Test: 7 bedste klimaanlæg i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Med denne mobile aircondition kan du altid opnå den rette temperatur i et rum. Modellen kan både benyttes som køl, blæser og affugter – eller du kan blot sætte den på auto, hvorefter den selv…

1
Den bedste aircondition

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Clatronic CL3716 Aircondition 2
Den bedste aircondition med Wifi styring

Clatronic CL3716 Aircondition

3
En billig aircondition uden aftræk

Arctic Air Ultra Luftkøler

5
En lille aircondition med moderne design

Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition

6
Den bedste fastmonterede aircondition

Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe

7
Mobil aircondition med dvale- og timer funktion

Wilfa COOL7 Aircondition

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne aircondition test sætter vi fokus på de 8 bedste airconditions på markedet netop nu. Alle modellerne i testen er funktionelle i drift, så du kan frit vælge den model, der passer bedst til dine behov. Du kan dog ikke gå galt i byen med vores testvinder: en Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition. Denne model passer til de fleste forbrugere, da den bl.a. har mange indstillingsmuligheder.

Du kan desuden også læse mere om, hvad forskellen egentlig er på aircondition, luftkøler og ventilatorer i de senere afsnit. Her hjælper vi dig også med til, hvilke parametre du skal fokusere på i købet og hvorfor et indeklima er godt at prioritere.

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Den bedste aircondition

Fordele
 • pros-icon.svg Flere indstillingsmuligheder og funktioner sikrer en optimal ventilation og køling
 • pros-icon.svg Benytter bæredygtig R290 gas, hvilket gør modellen til en bæredygtig løsning
 • pros-icon.svg Transportabel model, der nemt kan flyttes rundt efter behov
 • pros-icon.svg Udviklet med udskudt start, sleep mode og kan betjenes via fjernbetjening

Detaljeret gennemgang

Med denne mobile aircondition kan du altid opnå den rette temperatur i et rum. Modellen kan både benyttes som køl, blæser og affugter – eller du kan blot sætte den på auto, hvorefter den selv indstiller sig. Ved at vælge denne model gør du noget godt for miljøet, da den benytter bæredygtig R290 gas. Produktet har desuden et hav af indstillingsmuligheder.

Derfor skal du vælge en Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Du behøver ikke blot at tro på vores ord, når vi siger, at denne aircondition fra Electrolux er investeringen værd. Produktet har nemlig fået en lang række gode anmeldelser af forbrugerne og har også fået et udmærket testresultat hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den kåres som et godt køb. I alt kan denne aircondition benyttes i rum med en størrelse på op til 40 m2 og så er den endda transportabel / mobil, hvilke gør det nemt at flytte den fra rum til rum.

Mobil aircondition med mange funktioner

Selvom produktet er mobilt, så går du dog på ingen måde på kompromis med, hvilke funktioner den er udstyret med. Faktisk kan du benytte modellen til fire forskellige driftsfunktioner: auto, køl, blæser og affugt. På den måde får du ikke blot en optimal temperatur i rummet, men også et bedre indeklima uanset årstiden. Du vælger selv, om modellen skal stå på høj, mellem, lav eller automatisk, når den blæser luften rundt.

Andre fordele ved denne model tæller, at den er en bæredygtig løsning, da den benytter R290 gas, som har bedre opvarmningspotentiale end f.eks. R410a, som flere andre airconditions benytter sig af. Derudover er modellen stilren i sit udseende, har udskudt start i op til 24 timer, sleep mode og kan styres via en fjernbetjening. Det bliver altså ikke nemmere end med denne variant.

Produktdetaljer

 • Højde: 71 cm
 • Dybde: 38,5 cm
 • Bredde: 47,6 cm
 • Vægt: 31,5 kg
 • Farve: Hvid
 • Køleeffekt: 2,6 kW
 • Kapacitet: 40 m2
 • Maksimalt lydniveau: 64 dB(A)
 • Energiklasse: A

Clatronic CL3716 Aircondition

Den bedste aircondition med Wifi styring

Clatronic CL3716 Aircondition
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre produktet via internet eller med touch betjening
 • pros-icon.svg Kan både benyttes til køling, affugtning og som ventilation
 • pros-icon.svg Er udstyret med hjul, der gør transport af produktet nemmere
 • pros-icon.svg Indstil frit temperaturen mellem 16 og 31 grader i rum op til 35 m2

Detaljeret gennemgang

Det er ikke for meget sagt at kalde denne model fra en højteknologisk aircondition. Modellen kan nemlig både styres via wifi eller på et kontrolpanel med touch-funktion. Derudover har modellen en 24 timers timer, justerbare luftapper og hastigheder, samt kan både fungere til afkøling, som ventilerende enhed eller som affugter. Hjulene sikrer nem flytning af modellen.

Derfor skal du vælge en Clatronic CL3716 Aircondition

Er du på jagt efter en aircondition, hvor du nemt kan styre den uden at skulle rejse dig fra sengen, sofaen e.l. I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne højteknologiske variant fra mærket Clatronic. Modellen er udstyret med et LED display med touch kontrol, hvor du nemt kan indstille de forskellige funktioner, men der medfølger også en infrarød fjernbetjening i købet.

Du kan også vælge at styre maskinen direkte fra telefonen eller computeren. Det skyldes, at modellen kan kontrolleres via wifi. På telefonen kræver det dog iOS 8.0 eller Android 4.4 eller systemer senere end de to. Den helt store fordel ved at styre via en tablet eller smartphone er, at du får endnu flere funktioner til rådighed på disse enheder. Dette tæller bl.a. minut-timer, sleep mode, hastighed m.fl.

Transportabel aircondition

Selvom modellen umiddelbart ser lidt stor ud, så der den dog ikke svær at have med at gøre. Den er nemlig udstyret med fire hjul, der gør transport af maskinen yderst nem. Du kan altså få den til at køle et rum overalt i hjemmet. Når denne aircondition står i rummet, kan den både køle, ventilere og affugte op til 35 m2. Temperaturen kan indstilles mellem 16 og 31 grader, og så har den desuden to flytbare filtre.

Modellen benytter sig af R290 kølevæske, har et støjniveau på maksiamlt 65 dB(A) og en luftcirkulation på op til 400 m3 i timen. Med i købet følger der en udstødningsslange på 1,5 meter og et vinduessæt.

Produktdetaljer

 • Højde: 86,8 cm
 • Dybde: 33,8 cm
 • Bredde: 35,4 cm
 • Vægt: 22 kg
 • Farve: Sort
 • Køleeffekt: 2,6 kW
 • Kapacitet: 35 m2
 • Maksimalt lydniveau: 65 dB(A)
 • Energiklasse: A

Arctic Air Ultra Luftkøler

En billig aircondition uden aftræk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, så alle kan få råd til en god aircondition
 • pros-icon.svg Er udviklet med vandtank og uden aftræk, så du kan flytte rundt på den efter behov
 • pros-icon.svg Affugter, renser og afkøler luften i rum på op til 4 m2
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og energibesparende med en effekt på 350 watt

Detaljeret gennemgang

Det er næsten ikke til at få armene ned over denne aircondition fra Arctic Air. Og dét endda selvom den sælges til en utrolig lav pris. Modellen køler, affugter og renser luften i mindre rum, er transportabel og benytter sig ikke af aftræk. Derudover er den miljøvenlig, nem at betjene og kan indstilles til flere hastigheder. Der er ingen grund til at gå uden om denne!

Derfor skal du vælge en Arctic Air Ultra Luftkøler

Har du ikke det største budget at købe en aircondition for? Så kan du heldigvis vælge denne model fra Arctic Air, som sælges til en ultra lav pris sammenlignet med andre gode airconditions på markedet. Du skal altså ikke grave dybt i lommerne eller spare op i flere måneder for at få råd til denne model. Men bare rolig – du går alligevel ikke på kompromis med kvaliteten, selvom prisen er presset helt i bund.

Mini aircondition med vandtank

Lige netop denne aircondition er ikke blot billig, men også yderst nem at betjene og benytte, uanset hvor du befinder dig. Først og fremmest har den et lille og kompakt design, der sikrer, at du nemt kan have den med på farten. Faktisk kan du også vælge at placere den lige, hvor du vil, da den fint kan stå på et natbord, sofabord, i køkkenet, på kontoret etc. Og så kan den endda hurtigt indstilles til tre forskellige hastigheder eller et justerbart luftudløb. På trods af den lille størrelse er denne variant altså effektiv i drift.

Andre fordele ved maskinen er, at den ikke har et aftræk. Den skal således ikke sidde til med en slange ud af et vindue for at fungere optimalt. Men hvordan får du så kold luft ud af maskinen? Jo, den indeholder en vandtank, som kan rumme op til 750 ml. Gennem et smart fordampningssystem bliver der skabt frisk og kølig luft, som kan skabe en bedre temperatur, når det er varmt. Vandmængden i beholderen er nok til op til 8 timers nedkøling – og så kan du jo altid fylde den op igen.

Som en ekstra bonus er modellen et miljøvenligt valg, da den lader dig spare på elregningen i forhold til andre modeller. Derudover er den udviklet med en lydløs ventilator, så den kommer ej heller til at virke forstyrrende.

Produktdetaljer

 • Farve: Hvid og grå
 • Effekt: 350 watt
 • Kapacitet: 4 m2
 • Vandtank: 750 ml

Whirlpool PACW29COL Aircondition

En god og budgetvenlig aircondition

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris ift. andre airconditions med denne kapacitet
 • pros-icon.svg Kåret som bedst i test og et godt køb hos hhv. Råd & Rön og Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Udstyret med HEPA luftfilter, så du kun får ren luft ind i rummet

Detaljeret gennemgang

En god aircondition kan godt komme til at koste dig en del penge, men der er nogle at spare, hvis du vælger denne variant over de andre store modeller i testen. Den sælges til en mere overskuelig og budgetvenlig pris i forhold til andre varianter på markedet. Alligevel er den i høj kvalitet, kan bruges i store rum og er bl.a. kåret som bedst i test hos andre kilder.

Derfor skal du vælge Whirlpool PACW29COL Aircondition

Vil du gerne spare lidt penge i købet af en aircondition, men stadig være sikker på, at du får en model, der er investeringen værd og som kan klare store rum? Så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra mærket Whirlpool. Lige netop denne model sælges nemlig til en lidt mere overskuelig pris end nogle af de andre modeller i denne test. På den måde kan flere få råd til modellen. Og du skal endda ikke føle, at du går på kompromis med maskinen, da den har fået gode testresultater og forbrugeranmeldelser.

Aircondition bedst i test 2020

Det svenske testmagasin Råd & Rön har kåret denne model som testvinder i deres aircondition test fra 2020. De roser altså modellen og mener, at den i den grad er investeringen værd. Det samme gør det danske testmagasin Forbrugerrådet Tænk, der i august 2020 anmeldte denne model til at være et godt køb med en score på 69 ud af 100 mulige. Tænk roser især modellens temperaturfordeling og tidsforbrug.

I alt kan denne maskine køle og affugte rum på op til 30 m2. Affugtningskapaciteten ligger på cirka 31 liter i døgnet og maskinens Energy Efficiency Ratio ligger på 2,6. Derudover er produktet udviklet med 6th sense teknologi og et indbygget HEPA luftfilter. Du skal altså nok blive glad for denne variant. Det er muligt at betjene maskinen uden at rejse sig, da der medfølger en fjernbetjening i købet.

Produktdetaljer

 • Højde: 74,4 cm
 • Dybde: 40 cm
 • Bredde: 44,8 cm
 • Vægt: 34 kg
 • Farve: Hvid
 • Køleeffekt: 2,8 kW
 • Kapacitet: 30 m2
 • Maksimalt lydniveau: 64 dB(A)
 • Energiklasse: A

Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition

En lille aircondition med moderne design

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og stilrent design sikrer en aircondition man gerne vil have stående fremme
 • pros-icon.svg Kan både affugte, afkøle og opvarme rum på op til 24 m2
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre produktet via app eller fjernbetjening
 • pros-icon.svg Har fået gode resultater hos Forbrugerrådet Tænk

Detaljeret gennemgang

Denne mobile aircondition adskiller sig en smule fra de andre modeller, da den har et mere kompakt og rundt design. Derudover ser den yderst elegant ud, hvorfor det er en model, man gerne vil have stående fremme. Den er nem at flytte rundt og kan endda både affugte, køle og opvarme rummet, alt efter hvilket behov du har.

Derfor skal du vælge en Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition

Hvis du leder efter en aircondition, der ikke fylder alt for meget og samtidig ser pæn ud i et moderne hjem, så vil vi anbefale dig at investere i denne aircondition fra Electrolux. Produktet adskiller sig en smule fra de andre varianter i denne test ved at være rundt i opbygningen. Den vil således fylde langt mindre end en standard aircondition. Samtidig sikrer det moderne og stilrene design for, at det er en model, man gerne vil have stående fremme. Du vil således ikke føle behovet for at gemme din aircondition væk, når du får gæster.

Mulighed for app-styring

Du kan rykke denne aircondition rundt efter behov, da det cylinderformede design kan passe ind overalt. Og så behøver du endda ikke være i nærheden for at kunne indstille den til dine behov. Modellen kan blot tilslytte til Electrolux Home Comfort app’en, hvorefter du kan indstille temperatur, udskudt start, driftsfunktion o.l. direkte på telefonen. På den måde har huset den helt rigtige temperatur, når du kommer hjem. Du kan også styre den via en fjernbetjening, hvis du foretrækker det.

En af de helt store fordele ved at vælge denne model er, at du vil få glæde af den hele året. Modellen kan nemlig indstilles til både affugter, køler, blæser og opvarmning. Den er altså god uanset årstiden. Du kan også blot sætte den til automatisk indstilling, så rummet altid har en jævn temperatur. Produktets operationelle temperaturer ligger mellem 17 og 30 grader, mens den kan affugte op til 1 liter i timen.

Produktdetaljer

 • Højde: 95,5 cm
 • Dybde: 38,8 cm
 • Bredde: 38,8 cm
 • Vægt: 35,5 kg
 • Farve: Hvid og grå
 • Køleeffekt: 2,6 kW
 • Kapacitet: 24 m2
 • Maksimalt lydniveau: 64 dB(A)
 • Energiklasse: A+

Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe

Den bedste fastmonterede aircondition

Fordele
 • pros-icon.svg Fastmonteret til væg, så de ikke står i vejen på gulvet eller fylder unødvendigt
 • pros-icon.svg Høj energimærkning er dit bevis for, at den er et miljøvenligt valg
 • pros-icon.svg Har et lavt lydniveau indenfor og vil derfor ikke virke forstyrrende
 • pros-icon.svg Mulighed for at opnå den rette temperatur uanset årstiden med køling og varme

Detaljeret gennemgang

Med denne aircondition kan du opnå en behagelig temperatur i større rum, da den både kan varme og køle efter behov. Modellen er fastmonteret på væggen, så du skal ikke være bekymret for, at den er i vejen. Den er desuden ideel til dit soveværelse, da den har et lavt lydniveau.  Som en ekstra bonus er den et miljøvenligt valg og har høj energimærkning.

Derfor skal du vælge en Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe

Leder du efter en aircondition til dit soveværelse? Så er denne fastmonterede model fra Mitsubishi et oplagt valg. For netop ved at være en fastmonteret variant, vil denne variant ikke virke lige så forstyrrende som en transportabel køler. Faktisk har den et indvendigt lydniveau på blot 20 dB(A), hvilket sikrer, at du sagtens kan sove i rummet, selvom produktet er tændt. Derudover har modellen endda Plasma Quad filter, der renser luften i rummet for både støv og andre uønskede partikler.

Miljøvenlig aircondition med flere temperaturindstillinger

Du kan også vælge at installere denne aircondition i et større rum eller en gang, så luften kan spredes i større dele af hjemmet. F.eks. vil du med Double Flap systemet kunne dirigere luftstrømmen og med en split flap er det muligt at varme to etager på én gang. Du har mulighed for at indstille maskinen til at sænke eller hæve temperaturen i rummet, hvis der ikke opholder sig nogle personer i det. På den måde kan du spare lidt ekstra strøm.

Modellen kan både benyttes til at opvarme og afkøle et rum, så du kan få glæde af den hele året. Produktet har et årligt energiforbrug ved varme på 2006 kWh og en nominel varmeeffekt på 6 kW. Køleeffekten ligger på 5 kW med et årligt energiforbrug på cirka 244 kWh. Med tanke på disse tal kan det ikke undre, at produktet har gode energimærkninger for både varme og køling. Det betyder kort sagt, at modellen er miljøvenlig og vil spare dig for strøm og varme i længden.

Produktdetaljer

 • Højde (indedel): 30,5 cm
 • Dybde (indedel): 23,4 cm
 • Bredde (indedel): 92,5 cm
 • Vægt (indedel): 13,5 kg
 • Farve: Hvid
 • Køleeffekt: 5 kW
 • Maksimalt lydniveau (indedel): 20 dB(A)
 • Energiklasse: A++ (for køl A+++)

Wilfa COOL7 Aircondition

Mobil aircondition med dvale- og timer funktion

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med hjul, hvilket gør den nem at flytte rundt på
 • pros-icon.svg Dvale funktion og 24 timers timer gør det muligt at tilpasse køleren til dine behov
 • pros-icon.svg Arbejder i temperaturer mellem 17 og 35 grader med tre viftehastigheder

Detaljeret gennemgang

Denne aircondition fra Wilfa er udviklet med hjul, hvilket betyder, at du nemt kan transportere den rundt i dit hjem efter behov. Fordelen ved en mobil aircondition er, at du ikke skal vælge ét rum, som den skal stå i. Lige netop denne model tilbyder effektiv nedkøling af rum op til 20 m2 og så har den både dvale- og timer funktion. Den styres let via en fjernbetjening.

Derfor skal du vælge en Wilfa COOL7 Aircondition

Hvis du gerne vil have fingrene i en helt enkel mobil aircondition, der dog samtidig er udviklet med en række funktionelle egenskaber, så skal du se nærmere på denne model fra Wilfa. Produktet har en enkel og kompakt opbygning, der sikrer, at den ser pæn ud, uanset hvor du vælger at placere den i dit hjem eller på kontoret. Du kan endda nemt flytte den rundt efter behov, da den er udstyret med hjul. Derudover har modellen flere funktionelle egenskaber, der sikrer en brugertilpasset køling.

Styr nemt indstillingerne via en fjernbetjening

Du kan bl.a. vælge mellem en dvalefunktion eller timerfunktion på op til 24 timer. Dette giver dig mulighed for at have airconditionen kørende frem til du kommer hjem, indtil du går i seng e.l. Det er muligt at vælge mellem tre viftehastigheder og temperaturer mellem 17 og 35 grader. Alle funktioner og egenskaber styres via den medfølgende fjernbetjening, så du skal ikke engang rejse dig for at ændre indstillinger.

Modellen kan køle rum op til 20 m2 og dette gøres effektivt ved at et flydende kølemiddel køler ribberne på maskinen for derefter at blæse den nye luft ud gennem dem. I alt har modellen en afkølingskapacitet på 7000 BTU. Den kan dog både indstilles til tør-, køle- og auto funktion. Lydniveauet ligger mellem 47 og 63 dB(A) for denne maskine – med 63 dB(A) som værende det absolut højeste.

Produktdetaljer

 • Højde: 77 cm
 • Dybde: 39,5 cm
 • Bredde: 31,5 cm
 • Vægt: 24 kg
 • Farve: Hvid
 • Køleeffekt: 2,1 kW
 • Kapacitet: 25 m2
 • Maksimalt lydniveau: 63 dB(A)
 • Energiklasse: A

Guide

Sådan vælger du det bedste aircondition

Hvis du endnu ikke føler dig helt klædt på til at vælge airconditionsystem, så skal du læse med i disse afsnit. Vi guider dig nemlig til, hvad forskellen er på de forskellige kølesystemer og hvorfor et godt indeklima altid er at foretrække. Du kan også læse mere om, hvordan denne test er udført.

Inden vi bevæger os videre til disse afsnit, vil vi dog gerne vejlede dig en smule i købet af en aircondition ved at give dig et indblik i, hvilke 5 egenskaber og parametre du især skal holde øje med, når du køber aircondition.

 • Størrelse: Vær ekstra opmærksom på, hvor meget de forskellige airconditions fylder. Nogle fylder nemlig langt mere end andre – også selvom de er transportable modeller eller beskrives som værende pladsbesparende. Du skal trods alt gerne komme hjem med en model, der ikke fylder hele hjemmet
 • Kapacitet: Kapaciteten fortæller dig noget om, hvor stort et område maskinen kan bruges til. Har du en stor lejlighed / hus, som du gerne vil have kølet ned, skal du vælge en med en stor kapacitet. Er der blot tale om et rum, kan kapaciteten være mindre
 • Lydniveau: Der er ikke noget værre end larm i hjemmet – især når det kommer fra en maskine, der faktisk skal hjælpe dig til at blive bedre tilpas. Hold derfor et vågent øje med lydniveauet og overvej, hvor højt et støjniveau du kan acceptere
 • Energiklasse og forbrug: Energimærkning, køleeffekt, varmeeffekt o.l. giver dig en indikation af, hvor energivenlig produktet er. Det er en fordel at holde øje med disse parametre, så du ikke ender med at få en kæmpe elregning ind ad døren efter at have benyttet din nye aircondition
 • Funktioner: Der findes et hav af airconditions med smarte funktioner, men du skal ikke lade dig blænde af alle mulighederne. Overvej i stedet, hvilke funktioner der er vigtigst for dig. Er det timerfunktion? Udskudt start? Wifi- / app-styring? Etc.

Hvad er forskellen på en luftkøler, ventilator og aircondition

Der er ret stor forskel på, om du vælger en luftkøler, en ventilator eller en aircondition – uanset om der er tale om i hjemmet, på kontoret, i sommerhuset, garagen etc. Forskellen ligger ikke blot i deres prisleje, størrelser og udseende, men også i hvordan de køler luften. Er du lidt i tvivl om, hvad der er forskellen mellem de forskellige modeller, kan du heldigvis blive klogere ved at læse nedenstående afsnit.

Ventilator

En ventilator er klart den billigste løsning, hvis du blot ønsker at blive kølet en smule ned i ny og næ. De fleste ventilatorer fylder ikke så meget og så afgiver de ej heller en stor mængde larm, hvorfor de kan være oplagte at have stående i soveværelset og på kontoret, hvor man helst ikke vil blive forstyrret alt for meget. En ventilator køler dog ikke luften, som man ser en luftkøler eller aircondition gøre. I stedet blæser den luft rundt i lokalet, hvilket sikrer, at der ikke bliver helt så varmt. Men dét sekund du slukker for ventilatoren, så vil det føles varmt igen.

Luftkøler

En luftkøler adskiller sig ikke altid så meget i udseendet fra aircondition, men de to modeller køler ikke helt rummet på samme måde. Faktisk vil en luftkøler sjældent køle luften helt så meget som en aircondition kan. Luftkøleren benytter sig ofte af vand i en tank, da den benytter varmen i rummet til at fordampe vandet, hvilket køler rummet en smule. Det er dog langt fra på samme niveau, som du kan opnå med aircondition. Til gengæld er de billigere end de fleste airconditions og så har de et lavere energiforbrug. Derudover kræver de ikke altid tilslutning til en slange, der rækker udenfor.

Aircondition

Hvis du vil sænke temperaturer med flere grader i dit hjem eller et rum, så er du nødt til at have fingrene i et airconditionsystem. Det er nemlig den eneste løsning, der decideret kan sænke temperaturen med flere grader. Det betyder dog også, at denne type system er lidt mere indviklet end det for en luftkøler og ventilator.

Normalt vil et kølemiddel blive ledt rundt i systemet, så det fordamper til gasform (eller blot være i gasform fra starten af). Herefter vil gassen være med til at køle ribberne ned, som så kan skabe kølig luft. En aircondition kan også oftest varme, hvorfor denne type maskine adskiller sig yderligere fra en luftkøler og ventilator. Du kan nemlig i så fald få glæde af den hele året rundt.

Du kan både vælge mellem transportabel / mobile og fastmonterede airconditions.

Et godt indeklima er vigtigt

Et godt indeklima er utrolig vigtigt for dit velbefindende. Dette gælder både i forhold til luften, men også til temperaturen. Af den grund kan det være en rigtig god ide at investere i et airconditionsystem, da det hjælper dig med at opretholde en behagelig temperatur indendørs, uanset hvordan vejret er udendørs.

Du behøver ikke nødvendigvis at investere i et system til hele huset. Det kan være nok med en transportabel model, som du kan tage med. 

Aircondition til soveværelse test

Hvis du har problemer med at falde til ro om aftenen, fordi der er for varmt eller koldt i dit soveværelse, så kan det være, at aircondition kan hjælpe dig til en bedre søvn. En sådan model kan bruges til at opnå den helt rette temperatur i rummet. Du skal dog sørge for at vælge en model med et lavt støjniveau, så du ikke bliver forstyrret, når du skal til at sove. For mange vil selv den mindste lyd resultere i, at man har svært ved at falde helt til ro.

Du kan med fordel vælge en transportabel model, så du altid kan fjerne den, når du skal til at sove. På den måde er rummet kølet ned eller varmet op inden du lægger dig til at sove. Dette hjælper dog ikke så meget, hvis det bliver koldt / varmt i løbet af natten også.

Prioritér en model, der kan affugte

Helt generelt er det en fordel at investere i et system, der ikke blot kan køle og opvarme, men også affugter. På den måde vil maskinen fjerne overskydende fugt i rummet, samtidig med at den sørger for en god temperatur. 

Er du faldet for en model, der ikke affugter rummet, skal du dog ikke gå helt i panik og skifte den ud. I så fald kan du læse vores test af affugtere her på siden, hvor du vil blive guidet til de modeller, der er bedst til at affugte luften i et rum.

Sådan er denne aircondition test udført

Denne test guider dig til de typer af aircondition, der fungerer rigtig godt. På den måde vil du have lettere ved at finde den rette model for dig – og kan endda gøre dette med ro i maven. Vi har brugt en del tid på at undersøge markedet for at finde frem til de ovenstående modeller i testen. Vi har bl.a. fundet inspiration hos diverse testkilder og læst en masse forbrugeranmeldelser af forskellige produkter. Ud fra disse oplysninger har vi dannet os et overblik over, hvilke modeller der ikke blot bliver rost i tests, men også i dagligdagen af forbrugerne.

FAQ

Hvilken aircondition er bedst i test?

I denne test har vi kåret en Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition, som den bedste model. Der findes dog mange gode modeller på markedet og her kan du læse om de bedste.

Hvorfor bør man investere i aircondition?

Et airconditionsystem, uanset om det er transportabelt eller fastmonteret, kan hjælpe dig med at få et bedre indeklima. Derudover hjælper det naturligvis til en bedre temperatur i hjemmet.

Skal aircondition være i energiklasse A?

Der er intet krav om, at aircondition skal være med energimærkning A eller højere. Men jo højere energimærkning, jo mere miljøvenlig er modellen. Det er altså godt for din pengepung i længden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×