Autostol bedst i test – Se de 8 bedste 2023

I vores autostol test gennemgår vi de 8 modeller, som vi mener er markedets bedste. Vi bruger laboratorieresultater, praktiske tests og vores egen ekspertise til at vurdere hver autostols sikkerhedsfunktioner, komfort, installationslethed, og rengøring. Vores erfarne produkteksperter på området giver deres ærlige bud på, hvilke modeller du skal investere i, og hvilke du skal undgå.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Silver Cross Dream i-Size 4
bedste autostol op til 15 måneder

Silver Cross Dream i-Size

Aton5_SohoGrey_1200x 5
bedste autostol i smalt design

Cybex Aton 5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Autostole fås til børn i alle aldre og størrelser og er relativt enkle at installere i de fleste biler. I dag er de er designet med avancerede sikkerhedsfunktioner, som giver en meget robust beskyttelse. De er dog ikke billige, og du betaler mere for funktioner som forbedret sidekollisionsbeskyttelse, justerbar hældning og nakkestøttepositioner eller nemme selejusteringer. Det samme gælder for modeller, der kan tilpasses i takt med, at dit barn vokser, fra bagudvendt til fremadvendt og til sidst til selepude-tilstand.

Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratorier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.
Gennen årene har vi anmeldt mange af de bedste autostole på markedet. Lige fra de mest avancerede modeller til de mere simple og budgetvenlige.

Fortsæt med at læse, og se de 8 autostole, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle behov og budgetter.

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste autostil i 2023
 • Detaljeret gennemgang af 8 modeller
  • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette autostol til dit behov

Hvilken er den bedste autostol i test 2023?

Vi har sammenlignet modellerne og giver dem en individuel og en samlet score baseret på følgende kriterier: brugervenlighed, installation, komfort for barnet, sikkerhed i forskellige situationer, tilpasningsevne i forhold til barnets vækst, samt ekstra funktioner som drejefunktion og sidekollisionsbeskyttelse.

Den bedste autostol i vores test er Joie i-Spin 360.

Autostolen Joie i-Spin 360 er vores testvinder 2023. i-Spin 360 udmærker sig ved sin 360-graders drejefunktion, der gør det betydeligt lettere at få barnet i og ud af stolen, samt sikrer en optimal beskyttelse med sin sidekollisionsbeskyttelse. Den er også den af modellerne, der er bedst til at tilbyde en behagelig og sikker siddeposition for barnet på op til 4 år. Desuden er den nem at installere og justere, hvilket betyder, at den kan vokse med barnet over tid, og dermed repræsenterer en robust investering for familien.

Joie i-Spin 360

bedste fra nyfødt til 4 år

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Sikkerhed
  4
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Valgfri position (fremadvendt eller bagudvendt)
 • pros-icon.svg Sidekollisionsbeskyttelse popper automatisk ud, når selen spændes
 • pros-icon.svg Betræk indeholder ingen skadelige kemikalier
 • pros-icon.svg Justerbar hovedstøtte
 • pros-icon.svg Kan drejes hele vejen rundt med 360° rotation med håndtag
 • pros-icon.svg Håndtag i begge sider til at dreje autostolen sidder og ikke foran
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser god komfort
 • pros-icon.svg Vaskbart betræk
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder ifølge undersøgelser meget på bagsædet (46 x 62 x 65 cm)
 • cons-icon.svg Kan ikke monteres på tværs af kørelinjen
 • cons-icon.svg Basen og stolen hænger sammen og kan ikke skilles ad
 • cons-icon.svg Spænder ikke magnetiske
 • cons-icon.svg Tung (13,9 kg)

Detaljeret gennemgang

Joie i-Spin 360 er en bagudvendt autostol med drejefunktion og medfølgende isofix-base, der kan bruges til nyfødte og op til, at barnet er cirka 4 år gammelt. Det er den eneste autostol i vores autostol-test, der kan drejes hele 360 grader, og hvor du selv kan vælge om den skal placeres fremadvendt eller bagudvendt.

Anvendelse og brugervenlighed

Autostolen anvendes som bagudvendt autostol, indtil barnet som minimum er 15 måneder. Fra 15 måneder og ældre, eller når barnet måler 76 centimeter, kan den anvendes som en fremadvendt autostol. Du kan med denne autostol lade den forblive i bagudvendt position til barnet måler 105 centimeter, hvilket svarer til cirka 4 år. Det anbefales at anvende den i bagudvendt position så længe som muligt. Stolen har 6 indstillinger samt hvileposition, og den har også indbygget ventilation, der giver en behagelig temperatur. I takt med at barnet vokser, fjernes et lag i autostolens polstring, så størrelsen passer til barnets højde.

Autostolen kan modsat alle andre autostole i denne test drejes 360 grader. Håndtaget til at dreje stolen sidder i siderne og ikke foran, hvilket er en fordel, da de er lettere tilgængelige. Metalspænderne fra autostolens sele kan sættes i en lomme på siden, så de ikke sidder i vejen, når du sætter dit barn ind i stolen. Dette forhindrer ligeledes, at spænderne bliver varme i solen. Autostolens seler er polstrede i skridtet og på skuldrene. Ifølge vores grundige analyse af autostolen, har barnet ikke den bedste benplads og det bedste udsyn.

Vi fandt i vores undersøgelser også ud af, at autostolen fylder en del. Den måler 46 x 62 x 65 centimeter sammenlignet med Cybex Aton 5, der måler 43 x 39 x 64 centimeter. Joie-autostolen kan i nogle biler altså godt fylde, så passagersædet foran ikke kan komme så langt tilbage. Autostolen fylder også i siden, hvilket kan være en ulempe, hvis flere skal kunne sidde bagi. Autostolen vejer 13,9 kilogram. Til sammenligning vejer de fleste autostole i denne kategori under 10 kilogram. Joie i-Spin 360-autostolens vægt er en ulempe, hvis du regelmæssigt har brug for at sætte autostolen over i en anden bil.

Installation med isofix

Autostolen monteres med isofix. Det betyder, at den ikke kan monteres med den almindelige sele til voksne. Foran sidder der et støtteben, som sænkes ned på bilens gulv. Dette giver ifølge ekspertvurderinger en god stabilitet. Støttebenet gør, at det ikke er muligt at installere autostolen i en bil med opbevaring. Ifølge undersøgelser er det ikke svært at montere autostolen. Til gengæld viste undersøgelsen, at installationen ville være nemmere, hvis basen og autostolen kunne separeres fra hinanden, hvilket ikke er muligt. En korrekt montering angives af indikatorer.

Sikkerhedsforanstaltninger

Ifølge eksterne tests er dette en sikker autostol, der scorer 78 procent i kollisionstest. Den viste sig i tests at være god ved frontalkollision og meget god ved sidekollision. Hovedstøtten er fremstillet med 3 lags beskyttelse i siderne, og når du spænder babyen fast, popper en plastdel automatisk ud i siden, der reducerer stødet ved en kollision fra siden.

Vi fandt i vores research også ud af, at den har en yderligere sikkerhedsforanstaltning i bunden. På en knap vælger du, hvilken alder dit barn har. Vælger du eksempelvis 0 til 15 måneder, vil du ikke kunne dreje autostolen hele vejen rundt, men kun 45 grader, så du stadig kan løfte dit barn ud af bilen.

Rengøring og vedligeholdelse

Ifølge vores research er betrækket fremstillet i holdbar polyester, ingen skadelige stoffer indeholder. Betrækket kan støvsuges eller rengøres med en fugtig klud. Det kan også tages af og tåler en tur i vaskemaskinen. Ifølge vores undersøgelser er betrækket nemt at sætte på igen efter vask.

Vores vurdering

Prismæssigt ligger Joie i-Spin 360-autostolen i mellemprisklassen, og du får med vores testvinder rigtig meget for pengene. Sikkerhedsforanstaltningerne er i top, så du ikke kan montere autostolen forkert. Og så kan du bruge stolen i cirka 4 år fra din baby er født modsat andre autostole i vores autostol-test. Det er en fordel, fordi du undgår at skulle skifte autostolen ud med en ny autostol, når barnet vokser. Den er tungere end andre autostole, men hvis du ikke har planer om at flytte rundt med autostolen, er dette en robust og sikker autostol og en god investering i din barns sikkerhed og komfort. Dette er den eneste autostol blandt de bedste autostole i vores test, som kan anvendes både fremad- og bagudvendt.

Type: Bagudvendt/fremadvendt autostol 360° rotation: Ja Til aldersgruppe: Fra nyfødt og op til ca. 4 år Maksimal højde: 40-105 cm Montering: Isofix Seletype: Fempunktssele Airbag: Nej Kaleche: Nej Kompatibel med travel system: Nej Maksimal belastning: 19 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: Grøn, grå, sort Vaskbart betræk: Ja i-Size: Ja Sæddets bredde: Ikke angivet Mål (BxHxD): 46 x 62 x 65 cm Vægt (autostol): 13,9 kg

Joie i-Spin Safe

mest sikre autostol

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  3
 • Sikkerhed
  5
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Stabil installation, der ikke rokker efter montering
 • pros-icon.svg Sidekollisionsbeskyttelse popper automatisk ud, når selen spændes
 • pros-icon.svg Giver ifølge undersøgelser god komfort
 • pros-icon.svg Ifølge analyse robust
 • pros-icon.svg Ifølge research nem at installere
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke kompatibel med travel system
 • cons-icon.svg Upraktisk at håndtere og skifte bil, da base og stol ikke kan skilles ad
 • cons-icon.svg Ifølge ekspertvurderinger fylder den (58 x 57 x 65 cm)
 • cons-icon.svg Tung (14,3 kg)

Detaljeret gennemgang

Denne Joie i-Spin Safe-autostol er ligesom vores bedst i test beregnet fra nyfødt og helt op til 4 år eller en højde på 105 centimeter. Modsat Joie i-Spin 360 kan denne ikke placeres fremadvendt i bilens sæde, men udelukkende bagudvendt. Den er toptunet med enestående sikkerhedsforanstaltninger, der klarer sig fremragende i diverse kollisionstests.

Brugervenlighed

Joie i-Spin Safe-autostolen kan roteres 90 grader i begge retninger, så den valgfrit kan monteres i højre eller venstre side af bilen, hvilket gør det lettere at spænde barnet fast. Til sammenligning kan vores bedst i test anvendes både bagudvendt og fremadvendt.

Denne autostol er ifølge vores undersøgelser nem at bruge og monteres hurtigt og problemfrit. Vi fandt i vores grundige analyse af autostolen ud af, at det er nemmere at montere stolen end testvinderen, Joie i-Spin 360. De fastgøres begge med isofix og ikke ligesom eksempelvis Britax Kidfix i-Size med selen i bilen. Der sidder også en støttefod foran, som støtter på bilens gulv. Af denne grund egner denne autostol sig ikke til biler med opbevaring i gulvet, da et tyndere gulv svækker fodens sikkerhedsfunktion. Basen og stolen hænger ligesom vores bedst i test sammen og ikke kan skilles ad, hvilket ifølge vores undersøgelser af autostolen er upraktisk. Det er en ulempe, hvis du gerne hurtigt vil kunne montere den i en anden bil.

Ifølge vores analyse fylder denne autostol på bagsædet, så der kan være begrænset plads til passagersædet foran. Den måler 58 x 57 x 65 centimeter. Til sammenligning måler testens vinder 46 x 62 x 65 centimeter. Alt efter biltype kan det gøre det svært at have plads til 3 personer på bagsædet. Den vejer 14,3 kilogram og er altså tungere end Joie i-Spin 360-autostolen, der vejer 13,9 kilogram. Autostolens maksimale belastning er på 18,5 kilogram, hvor Joie i-Spin 360 kan klare en maksimal belastning på 19 kilogram.

Enestående komfort fra nyfødt til 4 år

Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at denne autostol har samme komfortniveau som vores testvinder. Begge Joie-autostole har 6 højdeindstillinger. De justeres via en knap i hovedstøtten, hvilket er en fordel, hvis du bruger autostolen til børn i forskellige aldre. De 6 indstillinger gør det muligt at lægge selv nyfødte ned, så hovedet ikke vipper forover. Autostolen har også justerbar nakkestøtte. Stolen er udstyret med indlæg, der kan fjernes i takt med at barnet vokser. Den højdejusterbare hovedstøtte indstilles ligeledes til barnets højde. Det kan være nødvendigt for børn, der er tæt på den maksimale højde, at bøje deres ben. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at dette er normalt, når børn sidder bagudvendt. Fordelen er, at denne position er sikrere end en fremadvendt position. Til gengæld er autostolens skuldersele ifølge vores analyse til den korte side, hvilket kan gøre det fumlet at få barnets arme ind.

Enestående sikkerhedsforanstaltninger

Ifølge vores analyse af produktet sidder denne autostol godt og stabilt efter installation, hvor Joie i-Spin 360 ifølge ekspertvurderinger godt kunne rokke lidt efter montering. Ifølge vores grundige research klarer den sig meget godt i både frontal- og sidekollisionstesten. Ifølge diverse tests scorer den højere i frontalkollisionstests end Joie i-Spin 360. Den har samme sikkerhedsforanstaltning i siderne, der popper ud, når selen spændes, hvilket giver optimal beskyttelse i tilfælde af kollision fra siden.

Rengøring og vedligeholdelse

Joie i-Spin Safe indeholder ligesom Joie i-Spin 360 ingen skadelige kemikalier. Betrækket kan som hos testvinderen tages af og smides i vaskemaskinen. Ved lettere snavs kan du også rense betrækket med en klud eller svamp og sæbe.

Vores vurdering

Dette er en topsikker autostol, der udmærker sig ved at få topkarakterer i diverse kollisionstests. Den kan ikke bruges i fremadvendt position, men hvis du alligevel vil bruge den bagudvendte position, er dette den bedste autostol for dig. Det er ifølge diverse sikkerhedstests en meget sikker autostol, der samtidig også er behagelig for dit barn at sidde i. Blandt de bedste autostole ligger den i mellemprisklassen og koster cirka 100 kroner mere end testvinderen.

Type: Bagudvendt autostol 360° rotation: Nej Til aldersgruppe: Fra nyfødt og op til 105 cm i højde (ca. 4 år) Maksimal højde: 40-105 cm Montering: Isofix Seletype: Fempunktssele Airbag: Nej Kaleche: Nej Kompatibel med travel system: Nej Maksimal belastning: 18,5 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: Grå, sort Vaskbart betræk: Ja i-Size: Ja Sæddets bredde: 44 cm Mål (BxHxD): 58 x 57 x 65 cm Vægt (autostol): 14,3 kg

BeSafe iZi Modular X1 i-Size

bedste autostol med god støtte til ben

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Sikkerhed
  4
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Giver god støtte til ben
 • pros-icon.svg Sæde har god plads
 • pros-icon.svg Ifølge research behagelig at sidde i
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser er det nemt at sætte barnet i stolen, da selen indeholder magneter
 • pros-icon.svg Er ifølge analyse nem at installere
 • pros-icon.svg 10 trins indstilling af nakkestøtte
Ulemper
 • cons-icon.svg Autostolen kan ikke drejes
 • cons-icon.svg Sidebeskyttelse skal monteres manuelt
 • cons-icon.svg Kan ifølge analyse være for oprejst sammen med bilsæde, der hælder, når den anvendes sammen med basen

Detaljeret gennemgang

BeSafe iZi Modular X1 i-Size er en god autostol til børn fra ca. 6 måneder og op til 4 år

eller under 18 kilo. Den giver en god støtte til ben, og barnet sidder sikkert, samtidig med at det har godt med plads. Vi var ikke imponerede over sidebeskyttelsen, der skal monteres manuelt, da det er en ekstra ting at holde styr på. Særligt hvis du ønsker at bruge sædet til flere børn med års mellemrum.

Brugervenlighed

Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at autostolen ikke kan drejes, hvilket er et minus, da det gør det sværere at sætte barnet ind. Særligt større børn. Til gengæld er basen den samme til denne autostol som til deres fremadvendte autostol.

Det er ifølge vores analyse af autostolen nemt at sætte dit barn ind i autostolen. Magneter er med til at holde selen af vejen, mens du sætter dit barn i stolen. Denne BeSafe iZi Modular X1 i-Size-autostol giver ifølge vores grundige analyse en god støtte og plads  til dit barns ben. Den er også godt polstret, så autostolen er komfortabel at sidde i, samtidig med at den giver optimal støtte. Sædet giver dit barn godt med plads, og både sele og nakkestøtte kan justeres, så dit barn sidder godt til rette.

Ligesom andre autostole i denne test fylder denne BeSafe iZi Modular X1 i-Size-autostol, når den er installeret på bagsædet. Det er en ulempe, hvis du har flere børn eller personer, der sidder på bagsædet ved siden af autostolen. Til gengæld er autostolen kompatibel med produkter fra Bugaboo, Cybex and Maxi-Cosi, hvilket er en fordel, da du ikke er begrænset til et brandets eget mærke, hvis du vil kombinere autostolen med en klapstol eller en barnevogn.

Sikkerhedsforanstaltninger

Installationen af denne autostol er ifølge vores undersøgelser nem, og der er en lav risiko for at gøre det forkert. Vejledningen er enkel og nem at følge. På sædet sidder der indikatorer, der bliver grønne, når autostolen er korrekt monteret. Selen i denne BeSafe iZi Modular X1 i-Size-autostol giver ifølge vores undersøgelser god støtte og beskyttelse til dit barn i tilfælde af en kollision. På hver side sidder der en sidekollisionsbeskyttelse. Vi fandt i vores research ud af, at sidebeskyttelserne på hver side af autostolen skal monteres separat, hvilket er en ulempe, da der er større risiko for, at man kan glemme dem. Til sammenligning er de hos eksempelvis Joie-autostolene integrerede, og de popper automatisk ud, når selen spændes.

Rengøring og vedligeholdelse

BeSafe iZi Modular X1 i-Size-autostolens betræk kan ligesom hos andre autostole i denne test tages af. Ifølge vores undersøgelser var betrækket lidt besværligt at tage af, og vejledningen dårlig, men det tåler til gengæld  maskinvask.

Vores vurdering

BeSafe iZi Modular X1 i-Size er den bedste autostol til dit barn, hvis du gerne vil have en god støtte til benene. Du kan desuden bruge samme base til mærkets fremadvendte og bagudvendte autostole, hvilket er en klar fordel! Prismæssigt ligger den i mellemprisklassen.

Type: Bagudvendt autostol 360° rotation: Nej Til aldersgruppe: Op til 4 år Maksimal højde: 61-105 cm Montering: Isofix Seletype: Trepunkssele Airbag: Nej Kaleche: Nej Kompatibel med travel system: - Maksimal belastning: <18 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: 9 forskellige farver Vaskbart betræk: Ja i-Size: Ja Sæddets bredde: 52 cm Mål (BxHxD): 66 x 59 x 44 cm Vægt (autostol): 8,6 kg

Silver Cross Dream i-Size

bedste autostol op til 15 måneder

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Sikkerhed
  5
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk og komfortabel
 • pros-icon.svg Justerbar hovedstøtte, ryglæn og bærehåndtag
 • pros-icon.svg Sele kan justeres i højden
 • pros-icon.svg Kaleche med UV-beskyttelse giver ifølge undersøgelser god dækning
 • pros-icon.svg Kan kombineres med Silver Cross-barne- og klapvogne
 • pros-icon.svg Installationsapp ifølge undersøgelser brugervenlig og let forståelig
 • pros-icon.svg Materiale er ifølge research blød og åndbart, der holder barnet køligt, når det er varmt
Ulemper
 • cons-icon.svg Isofix-base skal købes separat
 • cons-icon.svg Kan ikke kombineres med klap- og barnevogne fra andre mærker, hvilket ifølge vores undersøgelser er en skam
 • cons-icon.svg Et stort barn vil ifølge vores research ikke have så meget plads under kalechen

Detaljeret gennemgang

Silver Cross Dream i-Size er en god autostol til bagudvendt position, der kan anvendes til nyfødte og op til 13 til 15 måneder eller børn under 13 kilogram, der er mellem 40 og 85 centimeter høje.

Brugervenlighed – kompatibel med eget travel system

Ifølge vores undersøgelser er der mange muligheder for at justere autostolen. Denne autostol har ifølge vores undersøgelser en fempunktssele med god polstring, der kan tilpasses i takt med, at dit barn bliver større. Den har også en justerbar hovedstøtte med 5 forskellige indstillinger, hvor Joie-autostolene hver har 6 indstillinger. Til gengæld har denne autostol et justerbart ryglæn med 3 indstillinger. Modsat mange autostole på markedet kan selens højde justeres, hvilket er en fordel, når du skal fastspænde barnet. Dette gøres bagpå autostolen, hvor der sidder et håndtag.

Modsat vores testvinder og Joie i-Spin Safe er denne autostol udstyret med et bærehåndtag, der har 5 indstillinger. Den er også udstyret med en kaleche med UV-beskyttelse og ventilation, hvilket de to Joie-autostole eksempelvis ikke har.

Denne autostol adskiller sig fra de to Joie-autostole ved at kunne kombineres med Silver Cross’ klapvogne og barnevogne. Det er en fordel, da du nemt kan tage babyautostolen ud og sætte den på eksempelvis klapvognen uden at skulle flytte på dit barn.

Nem installation med appfunktion

Til forskel fra Joie-autostolene kan denne autostol installeres med isofix eller med bilens trepunktssele. Du kan blive guidet igennem installationsprocessen med mærkets egen app. For at åbne den scanner du QR-koden på siden af autostolen, hvilket giver adgang til en installationsguide i 5 trin. Ifølge vores undersøgelser er guiden nem at følge og indeholder computergenererede billeder og en audioguide, der gør installationen nem.

Sikkerhedsforanstaltninger

Denne autostol klarer sig godt i tests for både frontal- og sidekollision. Den har sidekollisionsbeskyttelse bestående af fire lag i hovedstøtten. Den overholder i size-standarden, når den kombineres med en isofix-base, som anskaffes separat.

Rengøring og vedligeholdelse

Vi fandt i vores analyse af autostolen ud af, at Silver Cross Dream i-Size-autostolens betræk er fremstillet af naturligt og åndbart bambustekstil. Det er termoregulerende og leder fugt fra kroppen, så dit barn holdes varmt og tørt. Bambus har ifølge vores undersøgelser også antibakterielle egenskaber og er hypoallergen, hvilket gør det egnet til den nyfødtes sarte hud. Vi fandt til gengæld også ud af, at det er besværligt at tage autostolens betræk af.

Vores vurdering

Silver Cross Dream i-Size er en billigere autostol blandt de bedste autostole i vores autostol-test, og isofix-basen skal anskaffes separat. Til gengæld er det en god autostol, hvis du vil kunne skifte bil og valgfrit montere den både med isofix og bilens trepunktssele. Installationsguiden i 5 trin mindsker desuden risiko for fejlmontering, og så klarer den sig godt i diverse kollisionstests.

Type: Bagudvendt autostol 360° rotation: Nej Til aldersgruppe: Op til 15 måneder Maksimal højde: 40-85 cm Montering: Isofix og trepunktssele Seletype: Fempunktssele Airbag: Nej Kaleche: Ja Kompatibel med travel system: Ikke angivet Maksimal belastning: <13 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: Grå, sort Vaskbart betræk: Ja i-Size: Ja Sæddets bredde: 40 cm Mål (BxHxD): 46 x 58,5 x 69 cm Vægt (autostol): 5,3 kg

Cybex Aton 5

bedste autostol i smalt design

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3
 • Sikkerhed
  4
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Smalt design (43 cm bredt), smalleste i test
 • pros-icon.svg Betræk ifølge undersøgelser kvalitativt og smudsbestandigt
 • pros-icon.svg Hovedstøtte med 8 højdeindstillinger
 • pros-icon.svg Let (4,8 kg)
 • pros-icon.svg Kalechen åbnes og lukkes lydløst
 • pros-icon.svg Kan kombineres med klap- og barnevorne fra andre brands
Ulemper
 • cons-icon.svg Udklapbar sidebeskyttelse skal aktiveres manuelt
 • cons-icon.svg Siddestilling ifølge nogle undersøgelser for oprejst

Detaljeret gennemgang

Cybex Aton 5 er en billig autostol til op til 15 måneder, der placeres i en bagudvendt position, hvor den anden Cybex-autostol i testen, Cybex Anoris T i-Size, er beregnet til en fremadvendt position og til større børn. Denne model er smallere end andre autostole og derfor velegnet, hvis du skal have plads til yderligere autostole eller personer i bilen.

Brugervenlighed

Cybex Aton 5 fås i to modeller: en med og en uden base. Autostolen er ifølge producenten beregnet til børn op til 18 måneder. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at den maksimale belastning er 13 kilogram, hvilket i de fleste tilfælde reelt svarer til 15 måneder. Barnets højde bør ved anvendelse af denne autostol være mellem 40 og 85 centimeter.

Ligesom Cybex Anoris T i-Size kan du på denne Cybex Aton 5 justere nakkestøtten, der er designet med 8 forskellige højdeindstillinger. Hvor vores bedst i test har en fempunktssele, er denne autostol fremstillet med en y-sele, som ifølge vores undersøgelser automatisk tilpasser sig dens hovedstøtte. Barnets sele kan indstilles i højden ved at trække i en strop, der sidder i stolens hovedstøtte. Vi fandt i vores research ud af, at autostolen giver en mere oprejst siddestilling end andre autostole på markedet. Det er ikke en ulempe for større børn. Til gengæld kan der være risiko for, at hovedet på et spædbarn falder forover, så det har svært ved at trække vejret. Undersøgelser viste også, at den endelige siddestilling også afhang af bilsædets vinkel. Til gengæld er der en siddepude i autostolen, der bidrager til at løfte babyen op i en mere liggende stilling. Kalechen med 4 indstillinger giver ifølge vores analyse af autostolen en god dækning af barnet. Vi fandt også ud af, at kalechen er lydløs, når den åbnes og lukkes, hvilket er et plus.

Cybex Aton 5-autostolen er ifølge vores undersøgelser smallere end andre autostole på markedet. Det er en fordel, hvis du skal have plads til flere autostole, eller hvis en person skal kunne sidde i midten på passagersædet. Vi fandt i vores analyse af autostolen til gengæld ud af, at seleholderen har tendens til at sidde i vejen for den person, der sidder ved siden af. En anden ulempe ved autostolen er, at børn risikerer at vokse ud af den hurtigt, fordi den er smallere foroven. Til gengæld er en autostol sikrest, jo mindre plads der er mellem barnet og autostolens side.

De to Cybex-autostole kan begge monteres med isofix. Denne Cybex Aton 5-autostol kan til gengæld også installeres med bilens sele og er også egnet til biler uden isofix. Den er udstyret med en støttefod foran lige som de to Joie-autostole. Modsat de to Joie-autostole er basen og sædet to separate dele. Ifølge vores undersøgelser giver denne autostol dig en nem montering. Cybex Aton 5 er beregnet til et travel system og kan bruges med samme adapter som barnevogne fra Maxi Cosi og BeSafe, hvilket er en fordel.

Sikkerhedsforanstaltninger

Når autostolen monteres med isofix med sædet ovenpå får den i eksterne sikkerhedstests en sikkerhedsscore på 74 procent. Den scorer 79 procent, når den installeres med bilens sikkerhedssele ved frontal- og sidekollision. Til sammenligning får vores bedst i test 78 procent i samme test. Cybex Aton 5 opnår den højeste score på 80 procent ved installation af autostolen uden base og med bilsele. Der sidder en udklapbar beskyttelse til ekstra beskyttelse på hver side lige som på testvinderen. Til gengæld skal dens sidekollisionsbeskyttelse på denne autostol klappes ud manuelt, hvilket er en ulempe, da der er en større risiko for at glemme det. Skallen har integreret lineær sidekollisionsbeskyttelse (LSP), der absorberer den kinetiske energi i tilfælde af en kollision.

Rengøring og vedligeholdelse

Ifølge vores undersøgelser er betrækket på Cybex Aton 5 smudsbestandigt. Ved mere ihærdig snavs kan det tages af og vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader.

Vores vurdering

Cybex Aton 5 er den billigste autostol blandt de bedste autostole i vores autostol-test. Det er desuden en særdeles let autostol, der kun vejer 4,8 kilogram, hvor andre vejer op til 10 kilogram mere. Du kan installere denne autostol både med isofix og bilens trepunktssele og med og uden base, hvilket giver dig mange muligheder. Det er en klar fordel, hvis du skal skifte bil ofte. Den er desuden kompatibel med en række klap- og barnevogne. Og så er den smal og derfor et godt valg, hvis du skal spare på pladsen på bagsædet. Absolut pengene værd!

Type: Bagudvendt autostol 360° rotation: Nej Til aldersgruppe: Op til 15 måneder Maksimal højde: Ikke angivet Montering: Isofix og sele Seletype: Y-sele Airbag: Nej Kaleche: Ja Kompatibel med travel system: Ja Maksimal belastning: 13 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: 11 forskellige farver Vaskbart betræk: Ja i-Size: Nej Sæddets bredde: Ikke angivet Mål (BxHxD): 43 x 39 x 64 cm Vægt (autostol): 4,8 kg

Bugaboo Turtle Air by Nuna

bedste lette autostol

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  3
 • Sikkerhed
  4
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Let vægt (3,3 kg), uden base, letteste i test
 • pros-icon.svg Base og stol separeret
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser god og beskyttende polstring med memory-skum
 • pros-icon.svg Ifølge research er designet gennemtænkt
 • pros-icon.svg Kaleche udstyret med solnet
 • pros-icon.svg Kighul bagpå autostolen
Ulemper
 • cons-icon.svg Hvis monteres med sele, er det nødvendigt med en meget lang sele
 • cons-icon.svg Ifølge nogle undersøgelser er siddestillingen for oprejst

Detaljeret gennemgang

Hvis det er vigtigt for dig, at din babys autostol er let, er denne Bugaboo Turtle Air by Nuna-autostol et rigtig godt valg. Den vejer meget mindre end de andre og er kompatibel med andre produkter. Derudover er den sikker og brillerer ved at være komfortabel med en hovedstøtte med memory-skum.

Brugervenlighed

Denne autostol er beregnet til babyer op til cirka 12 til 15 måneder eller på en vægt på under 13 kilogram. Dit barn skal være mellem 40 og 85 centimeter for at ligge i denne autostol. Autostolen kan installeres både med bilens sele eller med isofix. Ifølge vores undersøgelser er denne autostol nem at montere. Den er udstyret med grønne og røde markeringer, der viser dig, om isofix og støttebenet foran på autostolen er installeret på korrekt vis. Du finder lignende markeringer på autostolens base, så du er sikker på, at du har klikket den korrekt fast på basen.

Ifølge vores analyse af modellen har denne autostol en let vægt i forhold til lignende autostole. Basen og autostolen er separate, og du kan løfte stolen ud uden at tage basen med. Autostolen vejer 3,3 kilogram, hvilket er lettere end eksempelvis Cybex Aton 5, der til sammenligning vejer 4,8 kilogram.

Modsat andre autostole i testen er denne Bugaboo Turtle Air by Nuna udstyret med en trepunktssele. Stolen justeres ved at tage de forskellige lag ud, så stolen passer til barnets højde. Hovedstøtten har 7 indstillinger og er fremstillet i memory-skumgummi, der ifølge vores undersøgelser giver optimal komfort. Vi fandt i vores undersøgelser også ud af, at trepunktsselen er nem at justere i takt med, at barnet bliver større. Sidevingerne kan ifølge vores undersøgelser gøre det besværligt at få stolen ind på basen. Deres placering på siden kan betyde, at du er nødt til at løfte autostolen ind, så dens korte side kommer først ind. Når stolen er kommet ind, skal den vendes, inden du kan klikke den på basen.

Der medfølger et net, som kan spændes fra kalechen og ned over stolen, så dit barn ikke generes af sollys. Bagpå stolen dækker en flap over et kighul med net. Denne Bugaboo Turtle Air-autostol er kompatibel med mange klap- og barnevogne fra Bugaboo, men kan også bruges sammen med produkter fra andre mærker, hvilket er en fordel. Ifølge vores analyse af autostolen skal du bruge en adapter for at sætte den på produkter af et andet mærke. Vi fandt igennem vores grundige research ud af, at denne autostol har samme beslag som eksempelvis Maxi Cosi også gør brug af ligesom Cybex Aton 5-autostolen.

Sikkerhedsforanstaltninger

Ifølge vores undersøgelser er der en meget lav risiko ved kollision. Autostolen er udstyret med sidekollisionsbeskyttelse, der beskytter barnet. De klapper automatisk ud, men kan klappes ind manuelt, hvis du mangler plads, fordi en person skal sidde ved siden af autostolen. Trepunktsselen holder dit barn på plads, så det sidder sikkert og godt. Vi fandt til gengæld også ud af, at det er nødvendigt med en lang sele i bilen, hvis du vælger at installere stolen med bilens sikkerhedssele. En kort sele kan gøre det svært at montere denne autostol korrekt.

Rengøring og vedligeholdelse

Ifølge vores undersøgelser er det nemt at tage betrækket af. Og så tåler det maskinvask på skåneprogram.

Vores vurdering

Dette er den letteste autostol i vores autostol-test og en god autostol til dig, der ofte løfter autostol og baby ind og ud af bilen. Den kan bruges sammen med klapvogne og barnevogne af samme mærke og andre mærker, hvilket gør den super alsidig. Det er ideelt, hvis du måske i forvejen har en klapvogn eller barnevogn med travel system, som denne autostol passer sammen med. Den er perfekt til dig, der ofte er på både lange og korte ture med dit barn.

Type: Bagudvendt autostol 360° rotation: Nej Til aldersgruppe: Op til 15 måneder Maksimal højde: 40-83 cm Montering: Isofix og sele Seletype: Trepunkssele Airbag: Nej Kaleche: Ja Kompatibel med travel system: Ja Maksimal belastning: 13 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: Sort, blågrå, grå Vaskbart betræk: Ja i-Size: Ja Sæddets bredde: 42 cm Mål (BxHxD): 69 x 44 x 59,8 Vægt (autostol): 3,3 kg (uden base)

Cybex Anoris T i-Size

bedste autostol med airbag til børn fra 1-6 år

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  4
 • Sikkerhed
  5
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sikkerhedspude med indbygget airbag
 • pros-icon.svg Fremadvendt, men ifølge ekspertvurderinger og tests ligeså sikker som en bagudvendt anvendelse
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser er det nemt at spænde barnet fast
 • pros-icon.svg Vippefunktionen fungerer ifølge vores analyser godt, så hovedet ikke vipper forover
Ulemper
 • cons-icon.svg Ifølge undersøgelse besværligt at tage betræk af
 • cons-icon.svg Ikke kompatibel med travel systemer

Detaljeret gennemgang

Cybex Anoris T i-Size er modsat Cybex Atonis 5 til fremadvendt placering til større børn op til 6 år. Den er udstyret med en airbag, der giver optimal sikkerhed til dit barn og samme beskyttelse som en autostol i bagudvendt position.

Brugervenlighed og komfort

Hvor Cybex Aton 5-autostolen er til spædbørn og småbørn op til cirka 15 måneder, er denne Cybex Anoris T i-Size-autostol til børn fra 1 til 6 år. Barnets vægt må maksimalt være 21 kilogram. Testvinderen er til sammenligning perioden velegnet fra nyfødt til 4 år. Ifølge vores dybdegående analyse af autostolen er sædet fremstillet til børn, der måler 76 centimeter, hvilket svarer til 1-års alderen. Det anbefales ikke at placere autostolen fremadvendt, inden barnet er fyldt 15 måneder. Cybex Anoris T i-Size-autostolen er til fremadvendt installation og markedsføres til anvendelse fra 1 år, hvilket er forvirrende. Vi anbefaler af den grund ikke at anvende autostolen, inden dit barn har opnået den alder. Cybex Anoris 5 er til sammenligning til bagudvendt anvendelse. Autostolen har en justerbar hovedstøtte med 3 mulige hvilepositioner. Der medfølger en kopholder, som kan sættes i siden på autostolen. Hvor Cybex Anoris 5 er kompatibel med travel systemer, er denne Cybex i-Size-autostol det ikke.

Installation udelukkende med isofix

Cybex Anoris T i-Size installation med støtteben til gulvet og isofix, og du har ikke ligesom med Cybex Atonis 5 mulighed for også at installere den med bilselen. Det er altså nødvendigt at have en bil med isofix. Ligesom med andre autostole med støtteben må de ikke bruges i en bil med opbevaring i gulvet, da dette forringer sikkerheden.

Ifølge vores undersøgelser er vejledningen let forståelig og installationen af autostolen er også nem. Når barnet skal i sædet, fjerner du denne sikkerhedspude, sætter barnet i, og spænder puden fast med spændet på sikkerhedspuden.

Autostolen måler 66,2 x 61,4 x 44 centimeter og er altså større end andre autostole i testen. Til sammenligning måler Cybex Atonis 5 43 x 39 x 64 centimeter. Ifølge vores analyse af autostolen fylder den på bagsædet, hvilket kan være en ulempe, hvis du skal have plads til yderligere autostole. Den vejer 11,7 kilogram, hvilket er 2,6 kilogram mindre end testens tungeste autostol, Joie i-Spin Safe.

Sikkerhedsforanstaltninger

Til forskel fra de andre autostole i denne test er Cybex Anoris T i-Size udstyret med en airbag. Hvor andre autostole i testen har en sele, er denne forsynet med en sikkerhedspude, der spændes fast foran barnet. I tilfælde af uheld aktiveres airbagen for ekstra beskyttelse af nakke, rygsøjle og hoved. Ifølge vores analyse giver denne autostol optimal støtte og samme sikkerhedsniveau som bagudvendte autostole. Og så har den ligesom Cybex Aton 5 har denne integreret lineær sidekollisionsbeskyttelse, der beskytter barnet ved kollision fra siden. Disse aktiveres automatisk. Autostolen er udstyret med et advarselssystem, der udsender en lyd og et lys, hvis støttebenet ikke er monteret korrekt i bunden af bilen. Dette mindsker risiko for fejlmontering.

Rengøring og vedligeholdelse

Betrækket på Cybex Anoris T i-Size kan tages af og tåler maskinvask, hvilket er et plus. Til gengæld fandt vi i vores undersøgelser ud af, at betrækket er svært at få af, hvilket er et minus.

Vores vurdering

Cybex Anoris T i-Size er den dyreste autostol blandt de bedste autostole i vores autostol-test, og den koster over 5.000 kroner. Det er til gengæld den bedste autostol til dit barn, hvis du er på udkig efter en sikker autostol til børn fra 15 måneder og op til 6 år. Det veludviklede installationssystem sørger desuden for, at du er sikker på at montere den korrekt, og selv om den placeres fremadvendt, yder denne autostol samme beskyttelse som bagudvendte autostole.

Type: Fremadvendt autostol 360° rotation: Nej Til aldersgruppe: Fra 1 til 6 år Maksimal højde: 76-115 cm Montering: Isofix Seletype: ingen, men en sikkerhedspude med airbag Airbag: Ja Kaleche: Nej Kompatibel med travel system: Nej Maksimal belastning: 21 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: 10 forskellige farver Vaskbart betræk: Ja i-Size: Ja Sæddets bredde: Ikke angivet Mål (BxHxD): 66,2 x 61,4 x 44 cm Vægt (autostol): 11,7 kg

Britax Römer Kidfix i-Size

bedste autostol til store børn (15-36 kg)

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Sikkerhed
  4
 • Ergonomi
  4
 • Rengøring og vedligehold
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ifølge undersøgelser behagelig at sidde i også til lange ture
 • pros-icon.svg Gode sikkerhedsforanstaltninger, hvor der også er taget højde for komfort
 • pros-icon.svg Let (7,4 kg) i forhold til aldersgruppen
Ulemper
 • cons-icon.svg Fabrikantens anvisning til alder og størrelse stemmer ikke overens med den reelle anvendelse
 • cons-icon.svg Ifølge nogle undersøgelser kan plastkanten være skarp og virke generende

Detaljeret gennemgang

Britax Römer-autostol er en fremadvendt autostol til store børn med en vægt på 15 til 36 kg. Denne Britax Römer Kidfix i-Size er den eneste autostol i test til denne aldersgruppe. Den er udstyret med gennemtænkte beskyttelsesfunktioner, der samtidig sørger for, at dit barn sidder komfortabelt også på længere ture.

Brugervenlighed

Britax Römer Kidfix i-Size-autostolen kan valgfrit installeres med isofix eller med en almindelig sele. Producenten markedsfører denne stol til store børn fra 4 til 12 år og fra 100 centimeter. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at det er nødvendigt at basere sig på barnets højde. Vi fandt gennem vores analyse ud af, at barnet skal være mindst 125 centimeter og ikke 100 centimeter, som producenten angiver. Forklaringen ligger i, at barnets knæ skal gå ud over sædets kant. Dette var ifølge vores grundige undersøgelser ikke muligt ved en højde på 100 centimeter, men først fra 125 centimeter. Det vil sige, at stolen reelt egner sig til et barn på cirka 7 år og ikke 4 år, selvom dette er individuelt. Barnet må veje mellem 15 og 36 kg. Vi fandt også ud af, at Britax Römer-autostolen for nogle 12-årige kan være for smal over skuldrene.

Britax Römer-autostolens hovedstøtte kan indstilles til 55 centimeter som det laveste og 75 centimeter som det højeste. Ifølge vores undersøgelser er den dybere og strammere, hvilket gør, at barnet sidder godt, får den optimale beskyttelse og samtidig har et godt udsyn. Vi fandt i vores undersøgelser også ud af, at den markedsføres som værende smal, så du kan få plads til yderligere autostole på bagsædet, eksempelvis hvis du går fra 2 til 3 børn. Denne Britax Römer er smallere end tidligere modeller af samme mærke. Den måler 48 centimeter i bredden, hvor den anden autostol i testen til større børn, Cybex Anoris T i-Size, er 66,2 centimeter bred. Britax Römer er altså den smalleste i kategorien “til store børn”.

Sikkerhedsforanstaltninger

I eksterne tests scorede Britax Römer højeste score ved sidekollision og godt ved frontal kollisionstests. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at autostolen står mere stabilt, når den monteres med isofix, end når den monteres med den almindelige sikkerhedssele. Ifølge vores research havde stolen en tendens til at vippe, når man kørte rundt om hjørner, når den var monteret med sele i stedet for isofix.

Autostolen har en sidekollisionsbeskyttelse på begge sider. Disse skal monteres manuelt og popper ikke automatisk ud, når du spænder barnet fast, som på andre modeller i denne test. Til gengæld kan de tages af efter behov, eksempelvis hvis du skal have plads til flere autostole eller personer på bagsædet.

Autostolen er også udstyret med en polstret sele ved skulderen, der sættes uden om bilens sele. Dette fordeler belastningen fra selen jævnt, så den ikke gnaver. Denne lukker automatisk. Sikkerhedsselen fra bilen føres også igennem en SecureGuard-sele foran, som bidrager til, at barnet sidder korrekt og med numsen længere tilbage. Fordelen ved at sidde sådan er, at barnet ikke glider ned og igennem selen i tilfælde af en kollision. Ifølge vores undersøgelser generer denne ikke barnet under anvendelse. Den kan fjernes, hvis barnet er for stort.

Rengøring og vedligeholdelse

Betrækket på denne autostol er modsat de andre autostole i denne test fremstillet af 100 procent genbrugsplast fra plastflasker. Ifølge vores undersøgelser er det nemt at tage betrækket af. Det tåler at komme i vaskemaskinen.

Vores vurdering

Britax Römer Kidfix i-Size er den bedste autostol til børn mellem cirka 7 og 11 år og en vægt på op til 36 kg i vores autostol-test. Den er smal sammenlignet med lignende modeller til denne aldersgruppe, og så er der tænkt over designet og sikkerheden, der ikke går ud over barnets komfort. Den koster cirka 2.000 kroner, hvor Cybex Anoris T i-Size koster over 5.000 kroner. Og så er den lavet af genbrugsplast, hvilket kun er en fordel. Et godt valg for din pengepung og for miljøet!

Type: Fremadvendt autostol 360° rotation: Nej Til aldersgruppe: Fra 4 til 12 år Maksimal højde: 125-150 cm Montering: isofix eller almindelig sele Seletype: - Airbag: Nej Kaleche: Nej Kompatibel med travel system: Ikke angivet Maksimal belastning: 15-36 kg Højdejusterbar nakkestøtte: Ja Farve: 8 forskellige farver Vaskbart betræk: Ja i-Size: Ja Sæddets bredde: Ikke angivet Mål (BxHxD): 48 x 63-83 x 42 cm Vægt (autostol): 7,4 kg

Guide Sådan vælger du den bedste autostol

 
Joie-i-Spin-360.webp

Joie i-Spin 360

Joie-i-Spin-Safe.webp

Joie i-Spin Safe

BeSafe-iZi-Modular-X1-i-Size.png

BeSafe iZi Modular X1 i-Size

Silver-Cross-Dream-i-Size.png

Silver Cross Dream i-Size

Aton5_SohoGrey_1200x.webp

Cybex Aton 5

Bugaboo-Turtle-Air-by-Nuna.png

Bugaboo Turtle Air by Nuna

Cybex-Anoris-T-i-Size.png

Cybex Anoris T i-Size

Britax-Romer-Kidfix-i-Size.png

Britax Römer Kidfix i-Size

TestScore TestScore
Info
4.4
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
4.0
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
Type Bagudvendt/fremadvendt autostol Bagudvendt autostol Bagudvendt autostol Bagudvendt autostol Bagudvendt autostol Bagudvendt autostol Fremadvendt autostol Fremadvendt autostol
360° rotation Ja Nej Nej Nej Nej Nej Nej Nej
Til aldersgruppe Fra nyfødt og op til ca. 4 år Fra nyfødt og op til 105 cm i højde (ca. 4 år) Op til 4 år Op til 15 måneder Op til 15 måneder Op til 15 måneder Fra 1 til 6 år Fra 4 til 12 år
Maksimal højde 40-105 cm 40-105 cm 61-105 cm 40-85 cm Ikke angivet 40-83 cm 76-115 cm 125-150 cm
Montering Isofix Isofix Isofix Isofix og trepunktssele Isofix og sele Isofix og sele Isofix isofix eller almindelig sele
Seletype Fempunktssele Fempunktssele Trepunkssele Fempunktssele Y-sele Trepunkssele ingen, men en sikkerhedspude med airbag -
Airbag Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja Nej
Kaleche Nej Nej Nej Ja Ja Ja Nej Nej
Kompatibel med travel system Nej Nej - Ikke angivet Ja Ja Nej Ikke angivet
Maksimal belastning 19 kg 18,5 kg <18 kg <13 kg 13 kg 13 kg 21 kg 15-36 kg
Højdejusterbar nakkestøtte Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Farve Grøn, grå, sort Grå, sort 9 forskellige farver Grå, sort 11 forskellige farver Sort, blågrå, grå 10 forskellige farver 8 forskellige farver
Vaskbart betræk Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
i-Size Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja
Sæddets bredde Ikke angivet 44 cm 52 cm 40 cm Ikke angivet 42 cm Ikke angivet Ikke angivet
Mål (BxHxD) 46 x 62 x 65 cm 58 x 57 x 65 cm 66 x 59 x 44 cm 46 x 58,5 x 69 cm 43 x 39 x 64 cm 69 x 44 x 59,8 66,2 x 61,4 x 44 cm 48 x 63-83 x 42 cm
Vægt (autostol) 13,9 kg 14,3 kg 8,6 kg 5,3 kg 4,8 kg 3,3 kg (uden base) 11,7 kg 7,4 kg
Brugeranmeldelser 5 4 5 5 5 4 4 5
Brugervenlighed 4 3 4 4 3 3 4 4
Sikkerhed 4 5 4 5 4 4 5 4
Ergonomi 4 4 4 4 4 4 4 4
Rengøring og vedligehold 5 5 4 4 4 5 4 4
Tjek billigste pris Set til 2.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Pixizoo På lager
Set til 2.459 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 2.399 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Jollyroom På lager
Set til 1.849,55 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Babyplus På lager
Set til 4.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
FDMshop.dk På lager
Set til 1.495 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Jollyroom På lager

Autostole er i konstant udvikling, og de forskellige mærker forbedrer hele tiden diverse sikkerhedsfunktioner. Alle autostole i vores test lever op til EU’s sikkerhedskrav om (baby)autostole. Der er til gengæld forskel på, hvordan de forskellige autostole monteres, og hvor brugervenlige de er. Det dykker vi ned i her, hvor vi kigger på disse og også på komfort samt hvordan de rengøres.

Fremadvendt vs bagudvendt

Blandt de bedste autostole i vores test vil du støde på både fremadvendte og bagudvendte modeller. De er alle gode autostole, til gengæld er fremadvendte autostole ikke beregnet til børn under 15 måneder. De bagudvendte autostole anses generelt for at være sikrere, og du kan bruge den bagvendte position så længe som muligt. Typisk vil et barn sidde bagudvendt op til 3-års alderen, hvorefter du kan skifte til en fremadvendt.

Af denne årsag er alle autostole til nyfødte og små babyer også bagudvendte, og kun de autostole, som kan bruges til større børn, kan bruges fremadvendt.

Vores bedst i test er den eneste model, der kan anvendes på begge måder, mens Cybex Anoris T i-Size og Britax Kidfix i-Size er beregnet til større børn og derfor fremadvendte. I princippet kan du efter 4 års alderen også vælge at bruge en selepude til dit barn. En selepude anvendes til børn fra cirka 4 til 10 år, og når dit barn vejer mellem 15 og 36 kilogram. Vi anbefaler at bruge en autostol, da den udover at kunne bruges fremadvendt, giver mere beskyttelse til dit barn.

Brugervenlighed

En autostols brugervenlighed indebærer, om installationen er nem og ligetil, om der er risiko for at montere den forkert, og om det er nemt at justere størrelsen.

Der vil som regel følge en vejledning med, som du guider dig. Mange autostole er også udstyret med indikatorer, der angiver, om du har installeret autostolen korrekt. Eksempler på dette i vores test er blandt andet de to Joie-autostole eller BeSafe iZi Modular X1 i-Size. Her bliver en grøn knap synlig, når autostolen er monteret på korrekt vis. Dette gælder både ved installation med isofix og støttebenet foran. Det kan være mere fumlet at fastgøre en autostol med sele, da du modsat isofix ikke har beslag. Silver Cross Dream i-Size tilbyder som den eneste model en app, der giver dig en vejledning i 5 trin.

Når du skal tilpasse autostolens størrelse, vil du skulle spænde autostolens sele. Kig her på, om justeringen er let tilgængelig. På eksempelvis Joie i-Spin 360 og Joie i-Spin Safe skal du trykke på en knap inde i betrækket foran på stolen og så trække i selerne for at forlænge dem. Den er altså ikke synlig. Det er den til gengæld på Silver Cross Dream i-Size-autostolen. På Bugaboo Turtle Air by Nuna trækker du i en rem foran på autostolen for at justere selen. Typisk vil du  Her er det en fordel at kunne justere højden på selen, så den passer til dit barns størrelse, som det eksempelvis er muligt hos Silver Cross Dream i-Size.

Sikkerhed

Gode autostole er udelukkende dem, der også er sikr

e autostole. I testen er nogle modeller i-Size-autostole. Inden for EU er i-Size den nyeste europæiske standard for autostole. Dette erstatter efterhånden den tidligere ECE 44/04 og ECE 44/03-standard. Begge er stadig lovlige, og ser du disse standarder, kan du være sikker på, at det er godkendte autostole med godkendt sikkerhedsudstyr.

Begrebet i-Size står for to ting: i for ‘isofix’, og size for ‘størrelse’.

Isofix er et monteringssystem, der passer til et såkaldt isofix-beslag, som du finder i alle biler produceret fra 2008. Det er en sikker måde at montere autostolen på. Isofix øger sikkerheden i mange tilfælde, da autostolen får en sikker position, hvor autostolen ikke rokker, hvilket kan være tilfældet, når de monteres med bilens almindelige sikkerhedssele.

Size betyder, at autostole nu kategoriseres efter højde i centimeter. Der er ingen helt fastlagte kategorier, og producenten fastsætter højdebegrænsningen på en given autostol. Du vil typisk finde autostole inddelt i nedenstående kategorier, men der kan være undtagelser og afvigelser.

40 – 105 cm: 0-4 år
61 – 105 cm: 6 mdr. – 4 år
100 – 135 cm: 4 år >

Britax Kidfix i-Size-autostolen egner sig til en højde på op til 150 centimeter og er samtidig også en i-Size-autostol. Opdelingen er en hjælp til at kunne finde den rette størrelse, hvis dit barn ligger på grænsen til en kategori. En anden vigtig forskel på i-Size og de tidligere ECE-standarder er, at i-Size-autostolene har gennemgået en såkaldt side-impact test.

I forbindelse med sikkerheden bliver der testet for både frontal kollision og sidekollision. Her bør du kigge på, at autostolen har tilstrækkelig polstring. Det bidrager ikke kun til komforten, men øger sikkerheden. Skallen, en justerbar nakkestøtte og en sidekollisionsbeskyttelse absorberer kraften ved frontalt sammenstød og ved en sidekollision. På nogle modeller sidder der en ekstra sidebeskyttelse på begge sider, der reducerer kraften ved en sidekollision, hvilket giver et særlig højt sikkerhedsniveau.

Komfort og siddeposition

Når vi kigger på et ergonomisk design, ser vi på, om barnet er godt støttet samtidig med at have tilstrækkelig plads til også at kunne bevæge sig. I en komfortabel autostol får babyer eksempelvis ekstra støtte til nakken, og de må ikke sidde helt oprejst. Det er vigtigt at vælge en autostol, hvor babyen kan ligge og sidde på en måde, så hovedet ikke falder forover. Typisk vil autostolen have polstrede puder, som kan tages af, så højden justeres i takt med, at barnet vokser. Hovedstøtten kan også i mange tilfælde justeres. På de fleste modeller kan du også indstille skulderselen, så den passer til dit barn.

Rengøring og vedligeholdelse

Autostole er fremstillet til børn, og det kan ikke undgås, at betrækket bliver beskidt. De fleste betræk er lette at rengøre med en fugtig klud eller svamp. Du kan også støvsuge autostolen for at fjerne krummer, jord og andet snavs. Vi anbefaler at gøre dette med regelmæssige mellemrum. Hos alle modellerne i vores test kan betrækket tages af og komme i vaskemaskinen. Hvis du gerne vil gøre dette ofte, bør du sikre dig, at betrækket er nemt at få af.

FAQ

Hvilken autostol er bedst i test?

Den bedste autostol i test er Joie i-Spin 360. Det er en bagudvendt autostol med isofix-installation. Det er en komfortabel autostol med 6 indstillinger samt hvileposition, og så kan den drejes 360 grader.

Hvilken autostol til hvilken alder?

Det kommer an på barnets størrelse. Autostole er typisk opdelt i tre kategorier alt efter størrelse og alder. Der vil som regel være autostole fra nyfødt og op til 15 måneder, autostole fra 1 til 4 års alderen og autostole til børn over 4 år.

Hvor lang tid skal børn bruge autostol?

Dit barn skal som minimum være 135 centimeter, inden du kan sløjfe autostolen. Det er dog bedst og mest sikkert at lade dem sidde i en autostol så længe som muligt.

Hvornår skal børn ikke have autostol?

Når de vejer 15 kilogram eller mere, kan du skifte til en siddepude.

Hvad er sikrest Isofix eller sele?

Generelt set er Isofix sikrest.

Kan man bruge autostol uden isofix?

Nogle modeller kan monteres med sele og altså uden isofix.

Kan en autostol blive for gammel?

Der er ingen lovgivning om dette, men du bør som udgangspunkt vælge én, som overholder sikkerhedsstandarderne på købstidspunktet. De fleste producenter anbefaler at kassere autostolen efter 6 til 8 år.

Kildeliste autostol

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har testet 158 forskellige autostole b.la. Silver Cross Dream + Dream i-Size Base, Bugaboo Turtle Air + Turtle Air Wingbase, Cybex Anoris T i-Size, Joie i-Spin Safe og Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base.

  Se deres test her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. De har testet 67 forskellige modeller b.la. Silver Cross

  ModellDream + base og Bugaboo

  ModellTurtle Air + bas.

   

  Se hele testen her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. De har 9 modeller med i deres test b.la. Silver Cross

  Dream + Dream i-Size Base, Bugaboo

  Turtle Air + Turtle Air Isofix wingbase, Besafe

  iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base, Joie

  i-Spin Safe og Joie

  i-Spin 360 i-Size

  Se deres test her

×