Sådan bruger du en babyalarm
Hvis det er første gang du skal anvende en babyalarm, kan det godt være lidt svært at finde ud af hvordan man lige kommer i gang med at bruge den rigtigt. En babyalarm består typisk at en forældre- og babyenhed, hvor forældreenheden naturligvis skal benyttes af forældrene og babyenheden skal ligge hos barnet. Men hvor skal man lige placere babyalarmen for at få mest effekt? På hvilke tidspunkter er det bedst at benytte babyalarmen? Og hvor længe bør man bruge alarmen? Disse spørgsmål giver vi dig svar på i det følgende:
Her skal du placere babyalarmen
- Skal hverken placeres for tæt eller for langt fra barnet: Babyalarmen skal både ikke placeres for tæt på barnet eller for langt fra. Hvis den ligger for tæt på, udsætter du barnet for unødvendigt store mængder af stråling, og hvis den ligger for langt fra barnet, så kan den ikke opfange lyden fra barnet og dermed vil alarmen ikke virke optimalt
- Hvis den ligger for tæt på barnet: Kan man risikere at alarmen opfanger for meget lyd, som de mindste små grynt og vejrtrækninger, hvilket der ikke er nogen grund til, og vil bare forringe levetiden på batteriet i enhederne. Mange barnevogne er udstyret med en lille smart lomme, hvor babyalarmen kan ligge i. Når dit barn sover i sin seng på værelset, kan du placere babyalarmen på en kommode, eller en lille stol eller bænk
- Babyalarm med kamera skal placeres i en god vinkel: Sørg for at placere din kameraet til din babyalarm i en god vinkel, så du får den mest optimale overvågning af dit sovende barn. Sørg for det ikke er for tæt på, da barnet kan vende og rykke sig og dermed komme uden for kameraets synsvinkel.
Så længe skal du bruge babyalarmen
Det er meget individuelt hvor længe man bruger babyalarmen. Mange finder det som en stor tryghed at de altid kan høre deres barn sove. Andre kan hurtigt blive trætte af at skulle bære rundt på forældreenheden og lytte efter den mindste lyd.
Når barnet sover ude for din hørevidde, så er det en fordel at bruge babyalarmen. Især hvis barnet sover i barnevognen udenfor imens du er indenfor, eller omvendt.
Mere nyttig information i denne babyalarm test
Måske er du lettere forvirret over hvilken en babyalarm du skal vælge ud fra alle de forskellige funktioner, som de forskellige babyalarmer i vores babyalarm test, har. Vi guider dig derfor igennem de vigtigste funktioner og egenskaber i babyalarmerne og hvilke, der vil passe bedst til dit behov.
Rækkevidde
Rækkevidden på babyalarmen kan have stor betydning i forhold til hvilken babyalarm, som du bør vælge. Overvej de situationer, som du kommer til at befinde dig i, når barnet skal sove. Hvor vil du befinde dig i huset, og hvor langt er der til det fjerneste sted i dit hjem og din have, som du højst sandsynligt, vil befinde dig? Og hvor sover barnet? Indenfor på sit værelse, eller udenfor i sin barnevogn? Det afhænger derfor meget af størrelsen på dit hjem og din have, og du vil sandsynligvis gerne have en babyalarm, der har en stor nok rækkevidde til at du kan vandre rundt i hele dit hjem og din have uden du skal tænke på om du nu er kommet for langt væk fra babyalarmen.
Signalet handler om, hvor hurtigt og hvor godt alarmen reagere, når dit barn vågner eller græder. Der er nemlig ret stor forskel på reaktionstiden på de forskellige babyalarmer i vores test.
Stråling
Det er uundgåeligt at blive udsat for stråling, da vi får det gennem al elektronik som fjernsyn, smartphones, tablets, computere, og så videre. Da det ikke er det sundeste at blive udsat for, kan man som forældre minimere den meget ved at tænke over dit barns daglige eksponering for elektronik. Babyalarmer udsender også stråling, men de nyere modeller har et stort fokus på at holde strålingen så langt nede som muligt. De fleste af de babyalarmer vi har inkluderet i denne babyalarm test, har en utrolig lav stråling, hvilket er en stor fordel for dit barn og din tryghed.
Video-funktion
Mange af de nyere babyalarmer har videofunktion, så du kan holde endnu bedre øje med din baby. Det kan give en rigtig god tryghed for nogle at kunne se sit barn sove og nemmere finde ud af om barnet er vågent eller blot vender sig i sengen. Det er ikke et absolut must for babyalarmen, da lydovervågningen er en helt optimal måde at holde øje med barnet på. Det handler blot om dine ønsker og behov om du gerne vil følge med i din babys søvn ved at overvåge ham eller hende via et kamera.
Størrelse
Det kan være rart at babyalarmen har en let og handy størrelse, så du ikke skal slæbe rundt på en stor klods. Især hvis du skal have den med i pusletasken, når I eksempelvis skal besøge venner og familie. I disse situationer vil man højst sandsynligt have mere gavn af en lille størrelse på enhederne. Hold derfor øje med målet på både forældre- og babyenheden i vores babyalarm test, så du ved hvor store de er og om det passer til hvad du synes er rart at transportere rundt med på en daglig basis.
Pris
Prisen varierer naturligvis meget mellem babyalarmerne. Det afhænger meget af deres funktioner og egenskaber. Jo flere smarte funktioner babyalarmen har, jo flere penge skal du typisk betale for den. Det er derfor rigtig vigtigt, at du overvejer hvilket behov du har med babyalarmen og hvilke funktioner, som du finder vigtige for den mest optimale overvågning af dit barn. Skriv dem ned, når du gennemgår babyalarm testen, så du nemt kan hakke de ting af, som du forventer den kan. Så bliver det meget nemmere at vælge en babyalarm samt er du fri for at betale for meget for unødvendige funktioner. Eller modsat, kan du ende med at mangle en masse funktioner i alarmen, som du finder vigtige.
Brugervenlighed
Afhængigt af, hvor teknisk du er, så er det ofte meget rart at det ikke er alt for svært og uigennemskueligt at benytte babyalarmen. Mange babyalarmer indeholder et hav af funktioner og muligheder, at det kan være svært at finde ud af hvad du kan bruge dem til og hvordan du skifter mellem disse funktioner. Ønsker du en høj brugervenlighed, er det derfor væsentligt at du vælger en simpel babyalarm med få knapper og kun de vigtigste funktioner, som du har brug for. Det kan hurtigt blive spild af penge, hvis du køber en babyalarm, som du ikke kan finde ud af at betjene og kan skabe mange irritationsmomenter, hvis den ikke fungerer som du ønsker.
Strømforbrug
Det kan være rigtig rart ikke at skulle tænke på at oplade babyalarmen og forældreenheden hele tiden, og så glemme det i sidste øjeblik hvor du egentlig skulle bruge den. Derfor bør du vælge en babyalarm, der kører på et godt og holdbart batteri med en lang levetid. Vælg gerne dem der også oplader hurtigt, så du ikke skal have den liggende til opladning i flere timer, hvor du egentlig skulle have brugt den.
FAQ
Hvilken babyalarm er den bedste?
Vi mener at den bedste babyalarm er Neonate BC-6500D, da den har fantastiske funktioner, en lang rækkevidde samt lang batterilevetid. Læs vores babyalarm test igennem for at se vores andre bud på fantastiske babyalarmer.
Hvilke babyalarm skal jeg vælge?
Du bør overveje grundigt hvad dit behov er med babyalarmen. Har du brug for en videofunktion, temperaturmåling, to-vejs kommunikation, en lang rækkevidde, osv. Vælg derudfra hvilken der er passer til dig.
Hvad koster en god babyalarm
En god babyalarm kommer typisk op og koste mellem 500 til 1500 kr. De allerbedste ligger omkring de 1000 kr., men det afhænger meget af dine behov i forhold til funktionalitet. Se udvalget i vores test.