Babynest Test: Sammenligning af 5 babynests

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Filibabba Babynest Cosmos Daydream 2
bedste billige babynest

Filibabba Babynest Cosmos Daydream

Done by Deer Cozy Nest Plus 4
den klassiske babynest

Done by Deer Cozy Nest Plus

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes rigtig mange flotte babynest på markedet, og her er der virkelig tale om et produkt, der ikke blot er flot at se på, men som virkelig er med til at skabe en tryg base for den lille nyfødte baby. Der findes mange forskellige modeller – nogle er holdt helt enkle, nogle er udført i naturmaterialer, mens andre byder på et væld af funktioner.
I vores købsguide viser vi jer et udvalg af de bedste babynests på markedet og guider jer, så I kan finde den babynest, der passer bedst til jer og jeres baby.

Vi alle ønsker kun det bedste for vores lille guldklump, specielt i starten, hvor han eller hun lige er kommet ud af sin mors mave og ud til vores larmende verden.

Vi har i vores babynest test derfor lavet en udførlig sammenligningstabel med de bedste babynests, hvori I kan se fakta om de forskellige modeller. Derved undgår I at købe en babynest, der reelt set ikke passer til det, I ønsker for jeres barn og jer selv.

Fordele
 • pros-icon.svg 100 % økologisk bomuld og naturmaterialer
 • pros-icon.svg 2-delt
 • pros-icon.svg God størrelse og liggemål
 • pros-icon.svg Økologisk babynest
 • pros-icon.svg Fornuftig pris

Detaljeret gennemgang

Filibabba har udviklet en babynest i naturmaterialer og med en god funktionalitet. Betrækket er lavet af 100 % økologisk bomuld og både fyld og madras er lavet af naturmaterialet kapok.

Derfor skal du vælge en Filibabba Babynest Kapok Premium

Det materiale, der er blevet valgt til denne Filibabba babynest, er kapok. Det er et naturmateriale, der er fremstillet uden brug af skadelige kemikalier og kapokken har fugtregulerende egenskaber, hvilket gør, at der ikke kan formere sig støvmider og lignende i fyldet og madrassen.

Materialet er åndbart og hjælper din baby med at temperaturregulere, så babynesten fungerer optimalt både om sommeren og vinteren, om dagen og om natten.

En virkelig smart funktion ved denne babynest er, at randen kan lynes fra madrassen. Man kan derfor bruge disse to dele separat. Madrassen kan bruges i en barnevognskasse og randen kan bruges som sengerand til den lidt større baby.

Du får her en flot babynest med en blød madras og oeko tex certificering til en god pris.

Filibabba Babynest Cosmos Daydream

bedste billige babynest

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig god pris
 • pros-icon.svg Kan deles og dermed bruges i længere tid
 • pros-icon.svg Flot detalje i læder

Detaljeret gennemgang

Filibabba har med deres babynest Cosmos Dream skabt en babynest, der ligger i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Den har en udtagelig madras og den ikke blot opfylder sin funktion som babynest, men kan bruges i takt med at barnet vokser.

Derfor skal du vælge en Filibabba babynest Cosmos Daydream

Du får her en fin babynest, der kan købes til en rigtig god pris. Det er et kæmpe plus. Babynesten er blød og komfortabel og en stor fordel er, at den kan deles ad.

Randen kan løsnes fra madrassen og kan derefter lægges i barnevognen eller i sengen som sengerand. Barnet vil derfor også senere hen ligge op ad noget velkendt, selv når det rykker over i en større seng.

Fodenden i babynesten bliver holdt sammen med et læderspænde. Det er en fin design detalje, der gør udseendet interessant. Babynesten har et finurligt print og passer godt til både drenge og piger. Den kan derfor med fordel gå i arv til et måske kommende søskendebarn, uagtet køn.

Najell Babynest Sleepcarrier

bedste premium babynest

Fordele
 • pros-icon.svg Mange funktioner
 • pros-icon.svg Størrelsen kan varieres
 • pros-icon.svg Kan bruges som legetæppe
 • pros-icon.svg Hank på begge sider

Detaljeret gennemgang

Najell Babynest Sleepcarier er ikke blot en helt almindelig babynest, men derimod en slags hybrid mellem en babynest, babylift og legetæppe. Her er et produkt med rigtig mange funktioner.

Derfor skal du vælge en Najell Sleepcarrier babynest

Ved køb af Najell Sleepcarrier babynest får du et produkt, du vil kunne bruge i rigtig mange situationer. Babynesten er udstyret med hanke og den kan justeres i størrelse. Dette gør, at du sagtens vil kunne bruge den som erstatning for en traditionel liftkasse.

Under madrassen ligger en stabiliserende plade, der gør, at man uden problemer kan bære babynesten.

Tilmed har Najell babynest integreret en bærefunktion.

Under en lynlås gemmer der sig en bæresele, man kan lægge over sin skulder. Man kan nu vugge sin baby i søvn, mens vægten fordeles hen over ens ryg.

Siderne er lavet i åndbar mesh for at mindske risikoen for den lille baby, hvis han/hun skulle rulle for tæt på randen. Babynesten kan desuden åbnes helt op og bruges fladt som et legetæppe. Prisen er i den høje ende, men til gengæld får man her et produkt, der kan rigtig mange ting og som følger med, i takt med at dit barn vokser.

Done by Deer Cozy Nest Plus

den klassiske babynest

Done by Deer Cozy Nest Plus
Fordele
 • pros-icon.svg Det flotte og enkle design
 • pros-icon.svg Fornuftig pris
 • pros-icon.svg Fin størrelse til barnets første måneder

Detaljeret gennemgang

Når man hører ordet babynest vil mange med det samme se et billede for deres indre øje af en rundsyet babynest i fint stof. Done by Deer Cozy Nest Plus er en klassisk babynest, der er udført i lækre materialer og i et stilrent design.

Derfor skal du vælge en Done by Deer Babynest Cozy Nest Plus

Done by Deer har designet en klassiker indenfor babynest-verdenen. Er man til rene linier, ikke for meget postyr med en masse forskellige funktioner, og et klassisk udseende, så er det Done by Deer babynest du skal gå efter.

Madras og fyld kan tages ud, så man kan vaske betrækket ved behov.

Du får med Done by Deer Cozy Nest Plus en helt klassisk babynest, der er stilren i sit udtryk, og som er lavet helt specifikt til at give et lille barn en tryg ramme i dets første måneder. Prismæssigt ligger vi her på et niveau, hvor de fleste kan være med og babynesten er oplagt som gave til de nybagte forældre.

Voksi Premium babynest

bedste længdejusterbare babynest

Fordele
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Babynesten kan justeres i længden
 • pros-icon.svg Fodenden lukkes med et læderspænde
 • pros-icon.svg Hank i den ene side

Detaljeret gennemgang

Mærket Voksi vil for mange være genkendeligt, for hvem kender ikke de klassiske voksi-poser til barnevogne. Voksi kan dog mere end det og har lavet en babynest, der ikke blot er rigtig fin, men også har fine funktioner.

Derfor skal du vælge en Voksi Premium babynest

Voksi babynest byder på et rigtigt fint design og betrækket fås i fire flotte farver. Madrassen er lavet i et 3D mesh-materiale, hvilket sørger for et ergonomisk og behageligt miljø for babyen. De høje rander sørger for at afskærme babyen og muliggør dermed en bedre søvn for den lille.

Voksi babynest Premium er udstyret med en læderhank, hvilket gør det nemt at tage den med på farten. I fodenden er babynesten lukket med et læderspænde. Dette kan åbnes og foddelen kan forlænges i takt med at din baby bliver større. Udover at være soveplads kan babynesten ligeledes bruges til de vågne timer. Du kan placere et aktivitetsstativ hen over babyen, så han eller hun kan lege i dets trygge base mens der leges.

Guide

Sådan vælger du den rigtige babynest

En babynest hører for de fleste til det babyudstyr, man skal have til sit nyfødte barn. En babynest har en beskyttende og afskærmende funktion, som vi gerne vil give vores baby. Når dit barn vokser, vil det have andre behov end ved fødslen og derfor er det vigtigt at tænke over, hvor lang tid du vil bruge din babynest. Vores babynest guide fører dig gennem de vigtigste punkter du skal tage med i dine overvejelser ved køb af en babynest.

Tryg base

Det er en stor omvæltning for en lille nyfødt, at komme ud i vores store verden. Babyen kommer direkte fra sin mors mave ud til et sted med mange nye indtryk. En god babynest hjælper med at afskærme den lille nyfødte fra alt det, der sker omkring den.

En babynest er dejlig blød at ligge i for de fleste nyfødte babyer og den omslutter barnet, så han eller hun kan ligge trygt og sove. En komfortabel kant på ens babynest vil desuden sørge for, at babyen ikke risikerer at slå sig, når de ligger og fagter omkring sig med arme og ben.

Materiale og pleje

Da babyer er i berøring med babynestens materialer i mange timer, er det vigtigt at kigge på, hvilket materiale ens babynest er lavet af. Man vil for alt i verden undgå, at barnet kommer i kontakt med skadelige stoffer og samtidig vil man gerne sørge for, at barnet ligger sikkert. Her kunne en certificering som eksempelvist øko tex være en god indikator for, hvad din baby kommer i kontakt med.

Åndbare materialer, samt naturlige fyldmaterialer (eksempelvist økologisk bomuld, uld, kapok mm.) vil typisk højne liggekomforten for dit barn.

De fleste babynest har et aftageligt betræk, så man kan rengøre det, hvis det skulle blive nødvendigt. Typisk vil betrækket være syet af blødt bomuld, eller et andet vaskbart stof, der kan rengøres, hvis babyen er kommet til at gylpe på de bløde rander. Ofte vil det dog være tilstrækkeligt at rengøre sin babynest med en våd klud.

Størrelse

Ved mange modeller er det muligt at justere babynesten således, at den ikke kun kan bruges til en nyfødt, men kan tilpasses i størrelse. Når din baby vokser, er det dejligt, at dets trygge babynest kan følge med. Nogle modeller er syet sammen således, at de kan åbnes i fodenden.

Her kan de så enten forlænges, eller blot trækkes lidt fra hinanden, så babyen har mere plads. Andre modeller kan klappes helt op, så de ligeledes kan bruges som legetæppe.

Fleksibel liggeplads

En virkelig stor fordel ved en babynest, er den fleksibilitet man får i forhold til hvor man kan bruge den. Man kan flytte babynesten fra seng til sofa, den kan tilmed lægges på køkkenbordet mens man laver mad og den kan tages med ned i barnevognen. Den sørger for at give den lille baby ekstra tryghed og muligvis bedre søvn, fordi de trygge rammer følger med barnet rundt i hus eller lejlighed.

Babynesten kan ligeledes med fordel bruges i barnevognen. Selve babynesten lægges hertil ned i barnevognskassen, så babyen kan falde i søvn i trygge omgivelser. Babyens egen seng følger ham/hun så at sige, i stedet for at babyen flytter fra soveplads til soveplads.

Sikkerhed i din babynest

Grundlæggende anbefales det dog ikke, at benytte sin babynest som seng om natten, mens man selv sover. Det anbefales heller ikke at bruge sin babynest til samsovning. Det sovende barn kan risikere at trille for langt over til siden og komme til at ligge med ansigtet ind i randen. Risikoen for, at der sker noget slemt er dog heldigvis lav og producenterne er løbende i gang med at optimere og videreudvikle deres produkter i forhold til sikkerhed.

De første mange måneder vil den lille nyfødte ikke bevæge sig endnu, og i løbet af dagen er en lækker babynest virkelig guld værd. Det er dog en god ide, at holde øje med sin baby, mens det sover i sin babynest, så man kan reagere, hvis det alligevel rykker for tæt på randen eller skulle finde på at vende sig om.

FAQ

Hvilken babynest er bedst i test?

Den bedste babynest i test er Filibabba Babynest Kapok Premium. Prisen er god og naturmaterialerne sørger for, at din baby ligger optimalt uanset om det er varmt eller koldt. Den er lavet i økologisk bomuld og uden skadeligt indhold og så kan den tilmed bruges i takt med at dit barn vokser, idet man kan lyne randen af og fortsætte med at bruge den som sengerand.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af en babynest?

Det er et klart plus, hvis du vælger en babynest, hvor du kan vaske betrækket, da din baby med stor sandsynlighed vil komme til at gylpe på babynesten på et eller andet tidspunkt. Vi viser her de bedste babynests og vil med vores babynest test tydeliggøre, at der findes mange forskellige modeller, der alle kan noget forskelligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×