Badevægt test – Se de bedste 10 2023

I vores badevægt test ser vi på markedets 10 bedste badevægte. Vi har gennemtrawlet både danske og udenlandske brugeranmeldelser, eksterne tests og ekspertvurderinger og evaluerer og anmelder ud fra disse, de bedste badevægte. Vi holder os løbende opdateret om de seneste udviklinger og nye teknologier og opdaterer i takt hermed vores tests.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Eufy Smart Scale C1
TESTVINDER

Eufy Smart Scale C1

Med Eufy Smart Scale C1 får du en præcis badevægt med bluetooth til måling af vægt og til at udregne dit BMI, samt mange andre funktioner. Og så er dette tilmed også en aldeles billig…

Eufy Smart Scale C1 1
bedst i test

Eufy Smart Scale C1

QardioBase 2 6
bedste badevægt med emoji-feedback

Qardio QardioBase 2

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du finder i testen 9 forskellige badevægte med kropsanalyse og én almindelig digital badevægt. De er alle anmeldt ud fra specifikt udvalgte parametre, hvor vi stiller skarpt på brugervenlighed, der omfatter setup, indstillinger og nøjagtighed ved vejning. Vi ser også på deres type analyser såsom fedtprocent, BMI og muskelmasse.

I vores købsguide kigger vi nærmere på disse kriterier og går i dybden med de forskellige egenskaber.

Eufy Smart Scale C1

bedst i test

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Nøjagtighed
  5
 • Analyser
  5
 • Design
  5
Eufy Smart Scale C1
Fordele
 • pros-icon.svg Ifølge ekspertanmeldelser er installation af brugervenlig app nem og hurtig
 • pros-icon.svg Hurtig og kontinuerlig præcis vægtmåling (100 g)
 • pros-icon.svg 12 målinger ved enkelt vejning
 • pros-icon.svg Personlige profiler til op til 16 personer
 • pros-icon.svg Automatisk genkendelse af brugere
 • pros-icon.svg App gemmer automatisk oplysninger om den enkelte person
 • pros-icon.svg Skridsikker overflade
 • pros-icon.svg Ifølge ekspertanmeldelse stabil konstruktion, så vægten ikke vipper, hvis du står på kanten
Ulemper
 • cons-icon.svg Vægten kan udelukkende tages i brug, hvis du downloader EufyLife-appen.
 • cons-icon.svg Vægtens plade lille, hvilket kan gøre det svært at holde balancen; passer kun til fødder op til størrelse 44
 • cons-icon.svg Måling af fedtprocent upræcis
 • cons-icon.svg Ikke beregnet til personer med pacemaker
 • cons-icon.svg Har ingen wi-fi (kun bluetooth)

Detaljeret gennemgang

Med Eufy Smart Scale C1 får du en præcis badevægt med bluetooth til måling af vægt og til at udregne dit BMI, samt mange andre funktioner. Og så er dette tilmed også en aldeles billig badevægt i forhold til de mange forskellige funktioner. Den genkender personen og gemmer automatisk oplysninger, som sendes direkte til appen, også når den ikke er åben.

Mange funktioner og egenskaber

Denne badevægt med kropsanalyse måler 28 x 28 centimeter sammenlignet med Withings-modellerne, der måler 32,7 x 32,7 centimeter. Den kører på 3 AAA-batterier, der følger med badevægten. Ved lavt batteri afgiver den en signallyd. Den har bluetooth og skal forbindes til den tilhørende app for at fungere. Derefter kan du tracke din krops udvikling, og den giver detaljerede oplysninger om 12 typer målinger: Vægt, fedtprocent, massen af kropsfedt samt visceralt fedt, muskel- og knoglemasse, BMI og BMR, kroppens vand- og proteinandel, samt knogler og muskler.

 

Badevægten bruger bioelektrisk impedansanalyse til måling af kropsfedt og fedtprocent. Ifølge vores undersøgelser er denne form for måling ikke så præcis som en DEXA scan, og dens måling af fedtprocent viste sig i tests ikke at være præcis. Men den giver en god oversigt over ændringer, hvis du vil tracke dine fremskridt over en længere periode.

Denne smart-badevægt genkender automatisk den person, som træder op på vægten, og navnet på personen vises på det digitale LED-display. Ifølge vores undersøgelser er displayet nemt at aflæse, når du står på vægten.

Badevægten kan gemme op til 100 vægtmålinger, som automatisk sendes til appen på din smartphone, når den er inden for bluetooth-rækkevidde. Modsat mange andre vægte, der typisk kan gemme oplysninger om op til 8 personer, kan denne vægt bruges til op til 16 personer.

Brugervenlig og automatisk app-funktion

For at bruge denne badevægt er det et krav, at du downloader EufyLife-appen. Badevægten er udstyret med indbygget bluetooth, så du kan forbinde den til mobiltelefonen. Ifølge vores undersøgelser er appen modsat hos andre modeller på markedet nem at installere, og den er brugervenlig og nem at finde rundt i. Det var i praktiske tests hurtigt og problemfrit at downloade appen. Derefter forbindes den hurtigt og nemt til din smartphone via bluetooth. De diverse målinger har i appen forskellige farver alt efter, om de er høje, lave eller normale. Når du trykker på dem, får du mere dybdegående oplysninger om de forskellige punkter.

Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at du også kan bruge andre apps såsom Fitbit, Google Fit og Apple Health sammen med denne badevægt. Det er til gengæld stadig nødvendigt at downloade EufyLife-appen.

Vores vurdering

Med Eufy Smart Scale C1 får du masser af funktioner til en lav pris. Det er nemlig ikke kun den bedste all-round-personvægt med kropsanalyse, men også den billigste badevægt blandt de bedste badevægte i vores test. Den kan desuden bruges af op til 16 personer. Den er derfor velegnet til en særlig stor husholdning eller sågar et sportshold. Appen er særlig brugervenlig både at installere og til at aflæse de forskellige målinger på.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: Ikke angivet Maks. brugervægt: 150 kg Nøjagtighed: 100 g Bluetooth: Ja Wi-fi: Nej Hukommelse til antal brugere: 16 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Ja Drift: Batteri (3 x AAA) Materiale: Glas, plast Vægt: 1,5 kg Mål: 28 x 28 cm

Withings Body+

bedste billige

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  4
 • Nøjagtighed
  5
 • Analyser
  5
 • Design
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Målinger vises direkte på displayet modsat andre, hvor målinger kun ses i appen
 • pros-icon.svg Badevægten kan også bruges uden app
 • pros-icon.svg Funktioner specielt til atleter, gravide og babyer
 • pros-icon.svg Kan bruges med stemmestyring Amazon Alexa
 • pros-icon.svg Kan bruges sammen med over 100 fitness apps
 • pros-icon.svg Kan vise vejrmålinger
 • pros-icon.svg Kan bruges både med wi-fi og bluetooth
Ulemper
 • cons-icon.svg Måling af fedtprocent ifølge anmeldelser ikke præcis
 • cons-icon.svg Nogle målinger, såsom vejr og vægttrends kan udelukkende vises, når badevægten er forbundet via wi-fi.

Detaljeret gennemgang

En brugervenlig og billig badevægt med de vigtigste basale funktioner, samt specielle funktioner. De grundlæggende funktioner vises direkte på vægten, men du får adgang til mange flere funktioner i appen. Den har funktioner specielt til atleter, gravide og til babyer, så du kan følge med i vækst- og vægtudviklingen.

Grundlæggende funktioner

Denne badevægt kan måle kropsvægt, kropsfedt, væskeandel og muskelmasse. Til sammenligning kan testens favorit måle op til 12 forskellige punkter. Alle 4 typer målinger vises direkte på den digitale skærm. På mange andre badevægte som eksempelvis testvinderen, er det kun vægten, der vises på displayet, mens yderligere målinger udelukkende er tilgængelige i en app.

Denne badevægt gemmer ligesom testvinderen data fra forskellige personers målinger og registrerer automatisk, hvem der bruger vægten. Den kan huske op til 8 personer, hvor Eufy Smart Scale C1 egner sig til op til 16 personer, altså det dobbelte. Til gengæld har denne badevægt funktioner specielt til atleter og gravide, der giver præcise målinger på forskellige tidspunkter i livet.

Den kan veje op til 180 kg og arbejder med en målingsgraduering på 100 gram, hvor mange andre badevægte på markedet og eksempelvis Qardio QardioBase 2 i denne test arbejder med 200 gram. Den lave graduering giver mere præcise målinger. Dette giver dig en mere præcis analyse af kroppen. Ligesom de andre modeller i testen gør denne badevægt brug af bioelektrisk impedansanalyse. Ifølge vores undersøgelser giver dette ikke en præcis aflæsning af kroppens fedtprocent.

Flere tests nævnte, at den bedste måde at bruge badevægten på er ved at holde øje med udviklingen og ændringer i din gennemsnitlige fedtprocent over en længere periode i stedet for at drage konklusioner ud fra tallet på vægtens display.

Modsat testvinderen kan denne badevægt bruges med wi-fi eller bluetooth. Synkronisering med bluetooth virker, så længe din enhed er inden for rækkevidde, hvilket er et plus, hvis dit wi-fi ikke fungerer i bestemte rum i hjemmet.

Mulighed for at bruge mange apps

Vil du have flere målinger, kan du downloade den dertilhørende Withings Health Mate-app. Udover de 4 målinger på vægtens digitale display, kan du her også installere målsætninger, følge din fremgang og tilføje noter om målinger, når du er logget på. I praktiske tests var installationen og oprettelse af kontoen nem og ligetil. Modsat hos testvinderen er det ikke et krav at downloade appen for at kunne bruge badevægten, hvilket er et plus. I appen kan du skræddersy, hvad der vises på displayet. Vægttrenden, som viser, hvordan din vægt ændrer sig over en periode, er unik for Withings-vægten.

Du kan også sætte den til automatisk at synkronisere med andre fitnessapps såsom Apple Health, Google Fit og Fitbit ligesom testvinderen.

Vores vurdering

Dette er en praktisk og alsidig vægt og den bedste kropsanalysevægt til en billig pris. Den viser de vigtigste målinger direkte på vægten, hvilket gør den nem og overskuelig. Og så er appen ikke et krav sammenlignet med eksempelvis testvinderen. Det er ret godt klaret af en billigere badevægt. Det er en god badevægt til gravide og træningsglade personer, da den har særlige funktioner til atleter, gravide og babyer, hvilket andre badevægte i testen ikke har.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: 5 kg Maks. brugervægt: 180 kg Nøjagtighed: 100 g Bluetooth: Ja Wi-fi: Ja Hukommelse til antal brugere: 8 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja, i app Måling af fedtprocent: Ja Drift: Batteri (4 x AAA) Materiale: Hærdet glas Vægt: 2 kg Mål: 32,7 x 32,7 x 2,3 cm

Withings Body Cardio

bedste premium

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Nøjagtighed
  5
 • Analyser
  5
 • Design
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet i samarbejde med læger og trænere
 • pros-icon.svg Kan også måle hjertefrekvens og puls
 • pros-icon.svg God til vægttab og forbedring af cardiotræning
 • pros-icon.svg Viser gårsdagens skridtantal
 • pros-icon.svg Slukker automatisk
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til at tage med undervejs
 • cons-icon.svg Tung (5,7 kg)

Detaljeret gennemgang

Vores premiummodel er en avanceret badevægt, der ikke kun kan veje dig, men som indeholder mange funktioner til en fuld kropsanalyse. Den kan eksempelvis også vejlede dig i din kost, samt måle din puls. Leder du efter en vejleder til en livsstilsforandring, så er denne smart-badevægt bestemt et godt valg!

Design

Denne badevægt med kropsanalyse har samme funktioner som testens bedste billige model af samme mærke. De kan begge veje ned til 5 kg og maksimalt 180 kg. De vejer begge med et interval på 100 gram. Den adskiller sig også ved ikke at bruge batterier, men ved at skulle lades op med USB-kabel, som følger med. De måler begge 32,7 x 32,7 centimeter, men hvor Body+ er 2,3 centimeter høj, er denne Body Cardio 1,8 centimeter høj. Denne model vejer 5,7 kilogram sammenlignet med Body+-modellens 2 kilogram. Begge Withings-badevægte kan bruges med wi-fi eller bluetooth og kan programmeres til at registrere op til 8 brugeres målinger. Denne badevægt kan tracke 4 personer og ikke alle 8, hvilket er en ulempe, hvis du har en stor husholdning.

Avancerede funktioner og kostvejledning udviklet af professionelle

Denne Withings Body Cardio-badevægt er udviklet i samarbejde med læger og trænere. Den adskiller sig fra den billigere Body+ ved ud over at måle din vægt, fedtprocent og fedt- og knoglemasse også at måle din puls og hjertefrekvens. Dette kan være en indikation af dit generelle helbred. En lav hjertefrekvens er typisk en indikation for, at du er i god form. Din puls kan give en indikation af, hvor fleksible dine blodårer er, da åreforkalkninger betyder, at dit hjerte skal arbejde mere for at pumpe blodet rundt i kroppen. I henhold til disse målinger giver denne badevægt dig råd om kost.

I appen kan du få flere informationer og funktioner. Du kan eksempelvis få sat udfordringer, meditationsprogrammer og tracke din graviditet. Undersøgelser viste, at den er sensitiv når den måler din hjertefrekvens, og anbefaler derfor, at du står stille et par sekunder, inden du stiger op på vægten for at opnå en præcis måling af din puls og hjertefrekvens.

Vores vurdering

Omend denne Withings-badevægt ikke er den dyreste model i vores test, ligger den i den dyrere ende af prisskalaen. Den er også den tungeste i test og derfor ikke velegnet, hvis du vil tage den med dig. Til gengæld er dette den ultimative badevægt, hvis du ikke kun vil bruge vægten til at følge med i din udvikling under vægttab, men også hvis du træner udholdenhed og gerne vil følge med i din cardiotræning.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: 5 kg Maks. brugervægt: 180 kg Nøjagtighed: 100 g Bluetooth: Ja Wi-fi: Ja Hukommelse til antal brugere: 8 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Ja Drift: Genopladeligt batteri, oplades med medfølgende USB-kabel Materiale: Glas Vægt: 5,7 kg Mål: 32,7 x 32,7 x 1,8 cm

Huawei Scale 3

bedste badevægt med lav mindstevægt

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3
 • Nøjagtighed
  5
 • Analyser
  5
 • Design
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Lav mindstevægt (2,5 kg)
 • pros-icon.svg Funktion til gæster/engangsbrugere, hvor oplysninger ikke gemmes
 • pros-icon.svg Kan bruges både med og uden tilhørende app
 • pros-icon.svg Appen indeholder forklaringer og beskrivelser af diverse målinger
Ulemper
 • cons-icon.svg Måling af fedtprocent kan afvige med 4 %
 • cons-icon.svg Ingen særskilt funktion til atleter, gravide og babyer
 • cons-icon.svg Til registrering og oprettelse af konto skal både mailadresse og telefonnummer bruges.
 • cons-icon.svg Brugervejledning i appen kun tilgængelig efter oprettelse af konto i appen.
 • cons-icon.svg Målinger gemmes kun i appen, hvis du åbner appen, mens du står på vægten.

Detaljeret gennemgang

En billig badevægt med mange funktioner og mulighed for at måle gæster og andre brugere uden at oplysninger gemmes. Denne Huawei-smart scale med kropsanalyse kan desuden veje helt ned til 2,5 kilogram, hvor andre vægte starter ved 5 kilogram.

Design

Mindstevægt på 2,5 kilogram sammenlignet med de to Withings-badevægte, der kan måle ned til 5 kilogram. Til gengæld er den maksimale vægt på 150 kg denne Huawei-smart scale lavere end Withings-modellernes, der kan veje op til 180 kg. Modsat testvinderen har denne både wi-fi og bluetooth. Den klarer 11 forskellige målinger sammenlignet med testvinderens 12. Disse målinger består af vægt, BMI, BMR og kroppens fedtprocent og det viscerale fedtniveau samt den fedtfri masse. Den måler også, hvor meget vand og protein der er i kroppen samt muskelmasse, knoglemineraler og puls. Modsat testvinderen er det nødvendigt at åbne appen under brug af vægten, hvis oplysninger skal gemmes.

Denne Huawei-smart scale adskiller sig fra både Withings-modellerne og testens vinder ved at have en gæstetilstand. Oplysninger om brugeren indtastes i appen forud for anvendelse af vægten. Efter brug slettes gæstens oplysninger. Den adskiller sig yderligere fra andre badevægte ved ikke at have specifikke funktioner til atleter, gravide og babyer.

App med god oversigt

Du kan bruge denne Huawei-smart scale både med og uden app. I appen får du en overskuelig oversigt over de forskellige målinger, og du kan klikke på ‘dag’, ‘uge’, ‘måned’ eller ‘år’ for at få en oversigt over de dage, du har været på vægten. Ifølge vores undersøgelser er det eksempelvis nemt at få et overblik over udviklingen i din vægt og andre målinger for en uge eller en måned ad gangen, hvilket er et plus, hvis du vil holde øje med din vægt med henblik på vægttab eller vægtøgning.

I praktiske tests var denne model ikke altid synlig i appen, når den blev downloadet fra eksempelvis Google Play, da denne ikke var blevet opdateret. Det er i stedet nødvendigt at bruge den QR-kode på pakken for at installere appen korrekt. Du skal stå på vægten for at færdiggøre installationen og forbinde modellen til din konto. Du bliver guidet igennem hele processen med billeder i appen, hvilket er et plus.

Appen fungerer som en overordnet app for alle Huaweis devices som smartwatches, aktivitetsarmbånd, tablet og smartphones. Har du nogle af de andre enheder fra mærket Huawei, vil alle oplysninger samles i en og samme app.

Vores vurdering

En billig og brugervenlig badevægt med en let overskuelig app, der gør det let at følge med i og forstå målinger. Som de eneste to kan denne og Quardio-badevægten bruges af gæster uden at oplysninger gemmes, og så kan den måle helt ned til 2,5 kilogram. Den er derfor ideel til en større husholdning, hvor der både er børn og voksne, men hvor det ikke altid er nødvendigt at gemme alle data og resultater.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: 2,5 kg Maks. brugervægt: 150 kg Nøjagtighed: Ikke angivet Bluetooth: Ja Wi-fi: Ja Hukommelse til antal brugere: Ikke angivet Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Ja Drift: Batteri (4 x AAA) Materiale: Glas, plast Vægt: 1,57 kg Mål: 30 x 30 x 2,4 cm

Beurer GS 410

bedste badevægt med stor cifferstørrelse

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Nøjagtighed
  5
 • Analyser
  1
 • Design
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Letlæseligt display med stor cifferstørrelse (49 mm), så tal er nemme at aflæse
 • pros-icon.svg Høj maksimal vægt (200 kg), højeste i test
 • pros-icon.svg Stor trædeflade (35 x 35 cm) til skostørrelse op til 46-47
 • pros-icon.svg Overbelastningsindikator
Ulemper
 • cons-icon.svg Bevægelse i nærheden af badevægten kan aktivere den.
 • cons-icon.svg Der står ‘signature line’ nederst på badevægten, og da det ikke er et klistermærke kan det ikke fjernes, hvilket forstyrrer et ellers stilrent design.

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en funktionel vægt med stor og let aflæselig cifferstørrelse, er denne Beurer GS 410-badevægt et godt bud blandt de forskellige badevægte. Den kan desuden klare en vægt på op til 200 kilogram, hvilket er det højeste i test.

Design med stor cifferstørrelse

Denne Beurer-badevægt adskiller sig fra den anden Beurer-vægt i test, Beurer BF 700, ved ikke at være en badevægt med kropsanalyse. Den kan altså ikke forbindes med en app og har hverken wi-fi eller bluetooth. Til gengæld er den med sin store cifferstørrelse med 49 mm høje tal og tydelige display ideel til ældre eller svagtseende mennesker. På 1,43 sekunder måler den din vægt præcist og akkurat. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at bevægelser i området omkring badevægten kan aktivere den. Vi anbefaler at opbevare den et sted, hvor den ikke kan aktiveres for at spare på batteriet.

Høj maksimalvægt og stor trædeflade

Denne badevægt kan veje op til 200 kilogram, hvilket kan være et plus for nogle. Til sammenligning kan testvinderen klare 150 kg, mens de to digitale vægte fra Withings kan klare 180 kg. Vi fandt yderligere ud af, at trædefladen er den største i test. Den måler 35 x 35 centimeter, hvilket egner sig til en skostørrelse på op til 46 og 47.

Vores vurdering

Hvis du vejer mere end gennemsnittet, er denne badevægt ideel til dig. Den kan ikke kun klare en højere vægt end de andre digitale vægte i testen, dens flade er også større, så en skostørrelse op til 47 også kan bruge vægten. Tallene på den digitale skærm er derudover også store og tydelige, hvilket gør den til en god badevægt til svagtseende. Den ligger i den lavere ende af prisskalaen og koster cirka 200 kroner mere end testvinderen.

Type: Digital badevægt Min. brugervægt: Ikke angivet Maks. brugervægt: 200 kg Nøjagtighed: 100 g Bluetooth: Nej Wi-fi: Nej Hukommelse til antal brugere: Ikke angivet Tilhørende app: Nej Måling af BMI: Nej Måling af fedtprocent: Nej Drift: Batteri (3 x AAA) Materiale: Glas, plast Vægt: Ikke angivet Mål: 35 x 35 x 2,8 cm

Qardio QardioBase 2

bedste badevægt med emoji-feedback

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  4
 • Nøjagtighed
  4
 • Analyser
  4
 • Design
  5
QardioBase 2
Fordele
 • pros-icon.svg Digitalt display med emoji
 • pros-icon.svg Haptisk feedback
 • pros-icon.svg Opladning med Micro-USB-kabel, en enkelt opladning holder i op til 12 måneder
 • pros-icon.svg Stabil konstruktion, der ikke vipper – heller ikke, når den står på et tæppe
 • pros-icon.svg Kropsanalysefunktionen kan slås fra, så badevægten udelukkende måler vægt, hvilket eksempelvis er brugbart for mennesker med pacemaker
 • pros-icon.svg I graviditetsfunktion kan du tilføje billeder
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen privathedsindstilling, så andre brugere har adgang til dine oplysninger
 • cons-icon.svg Kan ikke måle væskeandel i kroppen
 • cons-icon.svg Wi-fi-forbindelse var ifølge brugeranmeldelser svær at få op at køre i starten

Detaljeret gennemgang

Qardio QardioBase 2-badevægten adskiller sig fra de andre modeller ved at angive målinger ledsaget af emojis i appen og ved at give feedback i form af vibreringer. Den oplades med Micro-USB-kabel og en fuld opladning holder i op til 12 måneder.

Design

Modsat de andre vægte i denne badevægt-test er QardioBase 2 rund og ikke firkantet. QardioBase 2 kan bruges til at måle vægt, BMI og kropsanalyse, men den kan ikke måle væskeandelen i kroppen, hvilket er muligt med andre modeller i testen.

Modsat eksempelvis Withingsmodellerne måler QardioBase 2-vægten med en graduering af 200 gram, hvor Withings måler i 100 gram intervaller, hvilket giver mere præcise målinger. En graduering på 200 gram er normal på markedet, men ikke så præcist som modeller med en graduering på 100 gram. QardioBase 2 kan til gengæld ligesom Withings-modellerne måle op til 180 kg.

Den kan indstilles til at registrere oplysninger af op til 5 personer, samt gæstefunktion, hvor oplysninger ikke gemmes ligesom på Huawei smart scale-modellen. Badevægten registrerer ligesom andre modeller i testen, hvilken bruger er steget på den. Hvis den er i tvivl, får du vist en menu med de forskellige registrerede brugere. Du gennemgår menuen ved at trykke på badevægten med din fod. Ifølge ekspertanmeldelser var denne funktion besværlig, og det er nemt at komme til at vælge forkert. Du kan rette eventuelle fejl i appen. Her vil du også få en oversigt over de andre brugeres vægt og oplysninger. Det er altså ikke muligt at hemmeligholde målinger, hvilket for nogle kan være et minus.

De avancerede målinger kan slås fra. Det betyder, at personer med pacemaker også kan bruge badevægten.

Ligesom Body Cardio indeholder QardioBase 2-badevægten et genopladeligt batteri, og den oplades med et Micro-USB-kabel. Ifølge vores undersøgelser kan du på en enkelt opladning bruge badevægten i op til 12 måneder.

App med emoji og avanceret graviditetsfunktion

Du kan indstille badevægten til udelukkende at vise tilstande i form af emojis. Den vil i så fald vise en glad, mellem eller ikke-glad emoji alt efter de målte resultater. Dette kan være en fordel for dig, der ikke vil fokusere udelukkende på tal, men på den samlede og overordnede tilstand.

Ligesom andre modeller i testen har denne en graviditetsfunktion. Den gør det muligt at følge med i graviditeten. Den adskiller sig fra andre lignende funktioner hos de andre modeller i testen ved, at du kan tilføje fotos til målingerne.

Vores vurdering

Dette er en avanceret badevægt, men også den dyreste i test. Men hvis du ikke bryder dig om at få smidt et tal i hovedet, så er funktionen med emoji en virkelig smart løsning. Den haptiske funktion med styring af badevægten ved at trykke med foden og vibrationer i vægten gør det samlet set til en brugervenlig badevægt, omend funktionen er følsom, når du skal vælge bruger.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: 5 kg Maks. brugervægt: 180 kg Nøjagtighed: 200 g Bluetooth: Ja Wi-fi: Ja Hukommelse til antal brugere: 5 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Ja Drift: Genopladeligt batteri, oplades med medfølgende Micro-USB-kabel Materiale: Glas, plast Vægt: 3,03 kg Mål: 34.04 x 34.04 x 2.29 cm

Tanita BC-401

bedste badevægt til små fødder

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Nøjagtighed
  4
 • Analyser
  5
 • Design
  3
Fordele
 • pros-icon.svg God størrelse til små fødder (op til 41), trædeflade på 20 cm
 • pros-icon.svg Vejer hurtigt (3-5 sek.)
Ulemper
 • cons-icon.svg Målinger var ifølge flere brugeranmeldelser upræcise
 • cons-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser var det svært at forbinde badevægten til enheden. Brugervejledningen giver ingen oplysninger om eventuelle fejlmeldinger og løsninger i henhold til dette.
 • cons-icon.svg Appen skal haves ved hånden hver gang, for at vægten kan veje
 • cons-icon.svg Kan kun bruges sammen med få mulige fitnessapps
 • cons-icon.svg Fungerer kun med wi-fi og ikke med bluetooth

Detaljeret gennemgang

Med Tanita BC-401 får du en god badevægt med kropsanalyse og en app, der giver dig et godt overblik over din udvikling. Vi var desværre ikke imponerede over, hvor få fitnessapps den kan bruges med, men til gengæld er den ideel til dig, der har små fødder!

Design

Modsat de andre modeller i denne test er det nødvendigt at åbne appen og trykke på ‘veje’ og derefter trykke på ‘start’. Når du trykker på start, tændes badevægten. Dette er altså mere omstændeligt end hos andre modeller, hvor du udelukkende træder op på vægten, hvorefter målingerne automatisk sendes videre til appen. Det tager denne vægt mellem 3 og 5 sekunder at veje dig og for målinger at blive vist i appen. Badevægten måler vægt, kroppens fedtprocent og væskeandel, muskelmasse og fysisk evaluering, knoglers mineralmasse, BMR og metabolsk alder samt BMI og visceral fedt.

Begrænsninger i brug af apps

Tanita-badevægten fungerer med My Tanita-appen. Modsat flere af de andre modeller er du begrænset i, hvor mange typer apps du kan bruge sammen med denne badevægt. Du kan også bruge den sammen med Google Fit og Apple Health, men ikke med andre. Dette er en ulempe, hvis du i forvejen bruger en anden type app. En løsning er at synkronisere data fra My Tanita-appen med enten Google Fit eller Apple Health og dernæst synkronisere en af de to med en anden fitnessapp. Dette er til gengæld mere omstændeligt, end hvis data fra Tanita-appen kunne synkronisere direkte med den app, du ønsker at bruge.

Vores vurdering

Denne badevægt ligger i mellemprisklassen, men er over 500 kroner dyrere end testvinderen. Men har du små fødder, er der en god chance for, at du vil synes, at denne vægt er mere behagelig at bruge. Den har nemlig en dybde på 20 centimeter og egner sig derfor ikke til personer med en skostørrelse over 42,5.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: Ikke angivet Maks. brugervægt: 150 kg Nøjagtighed: 100 g Bluetooth: Nej Wi-fi: Ja Hukommelse til antal brugere: 5 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Ja Drift: Batteri (3AAA) Materiale: Glas, plast Vægt: Ikke angivet Mål: 31,6 x 20 x 2,7 cm

Beurer BF 700

Bedste til resultat direkte på display

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Nøjagtighed
  4
 • Analyser
  2
 • Design
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Resultater ses på vægtens display og ikke kun i app
 • pros-icon.svg Præcise målinger til 5 forskellige aktivitetsniveauer
 • pros-icon.svg Fokus på få, men vigtigste målinger
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
Ulemper
 • cons-icon.svg Ifølge brugeranmeldelser er installationen besværlig, og det kan være svært at forbinde appen
 • cons-icon.svg Indviklet at oprette flere brugere i starten ifølge brugeranmeldelser

Detaljeret gennemgang

Denne anden Beurer-badevægt adskiller sig fra Beurer GS 410, som er en elektronisk badevægt. Beurer BF 700 er en avanceret badevægt, som giver dig en kropsanalyse, der blandt andet kan måle fedtprocent. Det er også en badevægt med app og en vægt med kropsanalyse til mange brugere.

Design og funktioner

Beurer BF 700 kan veje op til 180 kg ligesom både Qardio- og Withings-badevægtene. Dette kan den gøre uden brug af appen. Men med appen får du en vægt, der kan måle fedtprocent, kropsvægt, BMI, kroppens væskeandel, muskelforhold og knoglemasse. Den adskiller sig fra de andre modeller ved at resultaterne kan ses direkte på skærmen på vægten, hvor du ved mange af de andre kun kan se resultater ud over vægten i appen. Den slukker automatisk ligesom Body Cardio-badevægten, vores premiummodel.

Bluetooth-forbindelse til app

Ligesom testvinderen bruger denne Beurer BF 700 bluetooth til at forbinde og synkronisere appen. Den har ikke ligesom andre modeller i testen wi-fi. Vi fandt i vores research ud af, at flere brugeranmeldelser melder om problemer med at installere vægten og oprette forbindelse til appen. Flere rapporterede også om en ustabil bluetooth-forbindelse, der kan drille ved anvendelse. Problemet var ofte, at data ikke blev overført til appen. Dette kan i de fleste tilfælde løses ved enten at lukke for appen og genåbne den eller ved at slukke og tænde for vægten.

Appen fungerer som overordnet samlingssted for andre enheder, som eksempelvis et smart-watch. Det giver dig mulighed for at tracke din søvn. Vi var desværre ikke imponerede over appens brugervenlighed. En app som den til Eufy Smart Scale C1 giver et bedre overblik over de forskellige resultater. I flere tests var det svært at finde frem til udvidede information om målinger, hvilket er et minus. Til gengæld kan den gemme op til 30 målinger, hvilket er flere end hos alle andre modeller i testen.

Vores vurdering

Du får en nøjagtig badevægt, der giver dig præcise målinger med gradueringer af 100 gram, hvilket er det mest præcise, du kan opnå med denne type moderne badevægte. Den ligger i den billigere ende af prisskalaen og koster under 150 kroner mindre end testvinderen. Du får da heller ikke så mange funktioner, men i stedet giver den dig de mest grundlæggende kropsanalysefunktioner. Dens helt store plus er, at du kan se dem direkte på vægtens display, så du ikke er nødt til at åbne appen hver gang for at se de forskellige resultater. Det gør den nemmere at bruge.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: Ikke angivet Maks. brugervægt: 180 kg Nøjagtighed: 100 g Bluetooth: Ja Wi-fi: Nej Hukommelse til antal brugere: 8 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Ja Drift: Batteri (3AAA) Materiale: Ikke angivet Vægt: 1,6 kg Mål: 30 x 30 x 2,3 cm

Garmin Index S2

bedste badevægt til den kræsne kender

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  3
 • Nøjagtighed
  4
 • Analyser
  4
 • Design
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Digital farveskærm med høj opløsning
 • pros-icon.svg Specialfunktioner som tracking af menstruationscyclus og sporing af lokation
 • pros-icon.svg Mulighed for at dele resultater og følge venner og familie, der ligeledes har Garmin-appen
 • pros-icon.svg Kan bruges til op til 16 brugere
 • pros-icon.svg Mulighed for at overføre resultater til PC
Ulemper
 • cons-icon.svg Fungerer udelukkende med wi-fi og ikke med bluetooth
 • cons-icon.svg Overvældende display kan virke forvirrende for nye brugere af denne type badevægte
 • cons-icon.svg Appen giver ifølge ekspertanmeldelser begrænset oversigt
 • cons-icon.svg Vægten er følsom og kan tænde, hvis du bevæger dig i nærheden af den.

Detaljeret gennemgang

Denne Garmin-badevægt er en badevægt med fedtmåler og mange andre specialfunktioner, der er ideelle til dig, der vil tage træningen et skridt videre og i forvejen har godt kendskab til denne type populære badevægte.

Design og funktioner

Garmin-modellen adskiller sig fra de andre modeller ved at have en farveskærm i høj og letlæselig opløsning. Når du stiger på vægten, vil du blive vist din vægt samt statistikker over fedtprocent og muskelmasse. Du bliver også vist en graf over din vægtændring over en periode. Badevægten måler også din BMI, knoglemasse og væskeandel. Ligesom testvinderen er denne beregnet til mange brugere, og du kan registrere personlige profiler på op til 16 brugere. Den bruger 4 AAA-batterier, der ifølge ekspertanmeldelser kan holde i op til 9 måneder ved regelmæssig anvendelse.

App til connaisseurer og fans af Garmin

Bruger kun wi-fi og ikke bluetooth ligesom Tanita-badevægten, hvor testvinderen eksempelvis bruger bluetooth og ikke wi-fi, mens andre modeller i testen bruger begge dele. Ejer du i forvejen et Garmin-ur, får du mere glæde af denne badevægt, der forbinder til Garmin Connect-appen. Her får du et overblik over din søvn, dit helbred og dine aktivitetsstatistikker på ét sted. Garmin giver dig modsat andre apps mulighed for at følge og forbinde med venner og familie, der også har Garmin-appen.

I appen får du adgang til dybdegående informationer om alle målinger. Det er til gengæld ikke muligt at få en analyse af din fedtprocent og muskelmasse i henhold til din alder, dit køn og din højde, hvilket er et minus.

Du får til gengæld adgang til mange andre funktioner, som mange fitnessapps ikke tilbyder i samme omfang. Dette inkluderer træningsprogrammer, tracking af din menstruationscyklus og sikkerhedsfunktioner, så familie og venner kan spore dig. Det er også muligt at angive anvendelsen af dit udstyr, så du bliver mindet om, når det er tid til at skifte løbesko, eller når din cykel trænger til en service. Du kan vælge at se statistikker på din PC, hvilket for nogle kan være et plus.

Vores vurdering

En badevægt med kropsanalyse, der er god til mange brugere og den garvede bruger af smart-scales. Displayet kan for nybegyndere være overvældende, og vi anbefaler derfor klart denne badevægt til den garvede bruger. Du får dog mest udbytte af den, hvis du i forvejen gør brug af Garmin-devices. Dette er den andendyreste badevægt blandt de bedste badevægte i vores test. Hvis du ikke har brug for de ekstra funktioner i Garmin-appen, ville en model som testvinderen give et bedre forhold mellem pris og kvalitet. Men hvis du er Garmin-bruger og desuden går op i træning og alt relateret til træning, får du meget for pengene, som du ikke får med andre vægte i et lignende prisleje.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: Ikke angivet Maks. brugervægt: 180 kg Nøjagtighed: 100 g Bluetooth: Nej Wi-fi: Ja Hukommelse til antal brugere: 16 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Ja Drift: Batteri (4 x AAA) Materiale: Glas, plast Vægt: 1,98 kg Mål: 32 x 31 x 2,8 cm

Fitbit Aria Air

bedste badevægt til Fitbit-fans

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Nøjagtighed
  4
 • Analyser
  1
 • Design
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Ifølge bruger- og ekspertanmeldelser god til brugere af Fitbit-produkter
 • pros-icon.svg Adgang til træningsprogrammer i appen
 • pros-icon.svg Kan linke til andre Fitbit-brugere
 • pros-icon.svg Vægtændringer vises som graf
Ulemper
 • cons-icon.svg Begrænsede målinger
 • cons-icon.svg Appen skal åbnes inden du stiller dig på vægten, hvis resultaterne skal registreres i appen
 • cons-icon.svg Ifølge ekspertanmeldelser besværligt at nulstille vægten
 • cons-icon.svg Skal sættes på hård overflade; giver upræcis måling på gulvtæppe

Detaljeret gennemgang

Denne Fitbit Aria Air-badevægt er et godt valg til dig, der i forvejen bruger eller vil bruge andre Fitbit-produkter. Den er nem at bruge og er fremstillet i et lækkert og stilfuldt design, tilgængeligt i både sort og hvid.

Design og funktioner

Fitbit Aria Air er en digital vægt og ikke en smart scale-badevægt, der giver dig en fuld kropsanalyse. Den bruger ikke som de fleste andre badevægte i testen bioelektronisk impedansmåler, og den måler ikke muskel- og knoglemasse og vægt med fedtprocent. Ifølge ekspertanmeldelser er den mindre præcis, da den arbejder med en graduering på 200 gram.

Ifølge vores undersøgelser var det nemt og hurtigt at indstille appen. Hvis du vil registrere data i appen, er det nødvendigt at åbne appen, inden du bruger vægten. Det er også nødvendigt at trykke på ‘gem’. Dette er eksempelvis ikke et krav ved testvinderen, der automatisk sender resultaterne videre til appen.

Det er vores erfaring med produktet, at den første vejning var upræcis, hvis vægten blev flyttet fra et sted til et andet. Det var nødvendigt at foretage to vejninger, inden den blev nulstillet ordentligt. Vi fandt ligeledes ud af, at det er bedst at sætte badevægten på en plan og hård flade, da badevægten gav upræcise resultater, når den stod på et blødt underlag som et tæppe.

Bedst til brugere af Fitbit-produkter

Du får det bedste udbytte af denne vægt, hvis du bruger andre Fitbit-enheder. Dette giver dig mulighed for også at følge med i, hvordan dine aktiviteter og søvnrytme har en indflydelse på din vægt i løbet af en uge eller måned.

På samme måde som Garmin-vægten har du med Fitbit Aria Air mulighed for at linke til andre brugere. Du får også adgang til træningsprogrammer. Hver uge får du tilsendt en e-mail, der giver dig et resume af dine data og ændringer fra den forløbne uge. Er du ikke i nærheden af vægten, kan du manuelt indtaste din vægt i appen.

Vores vurdering

Ideel til dig, der allerede bruger Fitbit, da du får mest ud af badevægten, når den kombineres med andre Fitbit-enheder, som eksempelvis et Fitbit-ur. Den er god til dig, der gerne vil følge overordnet med i din vægt og andre målinger, men den er ikke detaljeret nok til den seriøse sportsudøver.

Type: Diagnostisk vægt Min. brugervægt: Ikke angivet Maks. brugervægt: 180 kg Nøjagtighed: 200 g Bluetooth: Ja Wi-fi: Nej Hukommelse til antal brugere: 8 brugere Tilhørende app: Ja Måling af BMI: Ja Måling af fedtprocent: Nej Drift: Batteri (3 x AAA) Materiale: Glas, ABS-plast Vægt: 1,79 kg Mål: 30 x 30 x 2,57 cm

Guide Sådan vælger du den bedste badevægt

 
Eufy-Smart-Scale-C1.png

Eufy Smart Scale C1

Withings-Body-.jpg

Withings Body+

Withings-Body-Cardio.jpg

Withings Body Cardio

Huawei-Scale-3.jpg

Huawei Scale 3

Beurer-GS-410.jpg

Beurer GS 410

615b65be4a7a6-QardioBase-2.png

Qardio QardioBase 2

Tanita-BC-401.jpg

Tanita BC-401

Beurer-BF-700.jpg

Beurer BF 700

Garmin-Index-S2.jpg

Garmin Index S2

Fitbit-Aria-Air.jpg

Fitbit Aria Air

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
4.0
star star star star star
4.0
star star star star star
3.8
star star star star star
Type Diagnostisk vægt Diagnostisk vægt Diagnostisk vægt Diagnostisk vægt Digital badevægt Diagnostisk vægt Diagnostisk vægt Diagnostisk vægt Diagnostisk vægt Diagnostisk vægt
Min. brugervægt Ikke angivet 5 kg 5 kg 2,5 kg Ikke angivet 5 kg Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet
Maks. brugervægt 150 kg 180 kg 180 kg 150 kg 200 kg 180 kg 150 kg 180 kg 180 kg 180 kg
Nøjagtighed 100 g 100 g 100 g Ikke angivet 100 g 200 g 100 g 100 g 100 g 200 g
Bluetooth Ja Ja Ja Ja Nej Ja Nej Ja Nej Ja
Wi-fi Nej Ja Ja Ja Nej Ja Ja Nej Ja Nej
Hukommelse til antal brugere 16 brugere 8 brugere 8 brugere Ikke angivet Ikke angivet 5 brugere 5 brugere 8 brugere 16 brugere 8 brugere
Tilhørende app Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja
Måling af BMI Ja Ja, i app Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja
Måling af fedtprocent Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Nej
Drift Batteri (3 x AAA) Batteri (4 x AAA) Genopladeligt batteri, oplades med medfølgende USB-kabel Batteri (4 x AAA) Batteri (3 x AAA) Genopladeligt batteri, oplades med medfølgende Micro-USB-kabel Batteri (3AAA) Batteri (3AAA) Batteri (4 x AAA) Batteri (3 x AAA)
Materiale Glas, plast Hærdet glas Glas Glas, plast Glas, plast Glas, plast Glas, plast Ikke angivet Glas, plast Glas, ABS-plast
Vægt 1,5 kg 2 kg 5,7 kg 1,57 kg Ikke angivet 3,03 kg Ikke angivet 1,6 kg 1,98 kg 1,79 kg
Mål 28 x 28 cm 32,7 x 32,7 x 2,3 cm 32,7 x 32,7 x 1,8 cm 30 x 30 x 2,4 cm 35 x 35 x 2,8 cm 34.04 x 34.04 x 2.29 cm 31,6 x 20 x 2,7 cm 30 x 30 x 2,3 cm 32 x 31 x 2,8 cm 30 x 30 x 2,57 cm
Brugeranmeldelser 5 4 4 5 5 4 4 4 4 4
Brugervenlighed 4 4 5 3 5 4 5 5 3 5
Nøjagtighed 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4
Analyser 5 5 5 5 1 4 5 2 4 1
Design 5 5 4 5 5 5 3 5 5 5
Tjek billigste pris Set til 2.142,30 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Komplett.dk På lager
Set til 899 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Johannes Fog På lager
Set til 231 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 384 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 550 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 291 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 922,53 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Komplett.dk På lager
Set til 361 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager

Der er sket meget siden vi brugte analoge vægte. De nye badevægte er langt mere præcise end en mekanisk badevægt. Hvor badevægte før kun kunne måle kropsvægt, kan du nu få modeller, der også måler din fedtprocent, kroppens BMI, BMR og meget mere.

Teknologien udvikler sig hele tiden, og vil du blot have en model til at måle kropsvægt og til at give dig et overordnet overblik over dit helbred, vil de fleste elektroniske badevægte være tilstrækkelige.

Vil du tabe dig eller måske øge din vægt, vil nogle modeller være en bedre ledsager. Dyrker du meget sport eller er du gravid, kan der være en specifik scale-badevægt, der passer bedst til dine behov. Her er det vigtigt at kigge på, hvad de kan måle.

Appen kan her være den afgørende faktor, da den typisk giver adgang til flere målinger og en bedre oversigt.

I vores test fik du præsenteret de bedste badevægte på markedet lige nu, mens vi i købsguiden går i dybden med de forskellige parametre.

Vægtpræcision

Selv på de bedste badevægte i testen er der forskel på, hvor præcise de er. Når man kigger på præcisionen, kigger man på, hvor stor en graduering eller interval din vægt angives. Mange modeller arbejder med en graduering på 200 gram. Den vil altså vise en vægt som eksempelvis 74.20 gram eller 74.40 gram. Den kan altså ikke måle, hvis du reelt vejer 74 kilo og 300 gram.

Mange af modellerne i testen som eksempelvis testvinderen Eufy Smart Scale C1, Garmin Index S2 og badevægtene fra Withings måler med en præcision på 100 gram.

Maksimal og minimal vægt

Der er ligeledes forskel på, hvor lidt og hvor meget vægt de kan veje og bære. Den højeste genenmsnitsvægt ligger mellem 150 og 180 kg. Nogle modeller kan klare op til 200 kg.

Desværre angiver ikke alle producenter mindstevægten. Den laveste vægt i vores test er 2,5 kg. Det er Huawei Scale 3-badevægten, der kan klare en så lav vægt. Andre, som eksempelvis Withings kan klare ned til 5 kg.

Kropsanalyse og typer målinger

Badevægte med kropsanalyse til privatbrug bruger bioelektrisk impedansanalyse til målingerne. Det er denne type måling, der giver dig en oversigt over kroppens væskeandel, fedtprocent, BMI, muskel- og knoglemasse.

Det sker ved, at små elektriske impulser strømmer gennem kroppen. Det er også grunden til, at denne form for vægte ikke bør anvendes af personer med pacemaker.

De bedste badevægte til professionel brug anvender DEXA scan, hvilket er mere præcist.

Her er en oversigt over de typer målinger, en badevægt med kropsanalyse vil kunne klare (afhængig af model):

Vægt

Denne funktion vejer udelukkende din vægt i enten kilogram eller pund. Du vil på alle badevægte kunne indstille den ønskede måleenhed.

Kroppens fedtprocent

Når badevægten måler kroppens fedtprocent, måler den, hvor stor en del af din samlede vægt er rent fedt. Det er vigtigt at understrege, at du også skal have fedt på kroppen, og denne måling giver en god indikation af dit helbred, hvis du sammenholder den med de andre målinger, fx visceral fedt.

Visceral fedt

Måling af visceral fedt giver dig en indikation af, hvor meget fedt du har siddende omkring dine vitale organer.

Kroppens væskeandel

På samme måde som kroppens fedtprocent viser denne måling, hvor meget af kroppens samlede vægt består af væske.

Muskelmasse

Som navnet antyder giver denne måling dig en indikation af, hvor meget musklerne i kroppen vejer. Derfor er det heller ikke nok kun at kigge på din vægt, da en stor del af denne kan bestå af muskler!

Knoglemasse

Denne måling indikerer, hvor meget dine knogler vejer.

Fysisk evaluering

Denne måling evaluerer dine muskel- og fedtniveauer og kategoriserer din kropstype alt efter, om du er i den overvægtige ende af skalaen, om du ligger inden for det statistiske gennemsnit, eller om du måske er undervægtig.

BMR (basal metabolic rate)

Denne måling giver dig en oversigt over, hvor mange kalorier din krop forbruger, når du ikke bevæger dig. Dette kan give dig en idé om, om du skal bevæge dig mere eller mindre for at forbrænde det rette antal kalorier.

BMI (body mass index)/kropsmasseindeks

Denne værdi kan også udregnes ved at dividere din vægt med din højde i centimeter. Målingen giver en idé om forholdet mellem højde og vægt. Det er en meget generel måde at anskue vægt på, og bør kun holdes op sammen med de andre værdier for at få en korrekt måling.

Metabolisk alder

Ved denne måling sammenlignes din BMR med gennemsnittet i din aldersgruppe. Den kan give dig en indikation af, om din metaboliske alder er højere eller lavere end din egentlige alder. Hvis den er højere, betyder det, at din krop ikke er i god form.

Brugervenlighed

Når vi taler om brugervenlighed, inkluderer dette både badevægtens design, funktioner og funktionalitet. Appen fungerer som en separat del af badevægten og her er der forskel på, hvor brugervenlige de er. Vi kigger også på, hvordan du overfører data fra vægten til din enhed, da det for nogle kan være mere hensigtsmæssigt med en bluetooth-forbindelse modsat en wi-fi-forbindelse.

Design

De fleste badevægte af denne type er fremstillet af holdbare materialer som plast og glas. Der kan være stor forskel på, hvor store trædefladen er, og hvor let aflæselig skærmen er.

Alle vægte i testen er udstyret med digitale skærme, hvilket gør dem lette at aflæse. Men nogle viser herpå udelukkende vægten og ikke andre målinger. Nogle modeller som eksempelvis Withings Body+ og Beurer BF 700 viser også andre målinger, så du ikke behøver åbne appen for at få et hurtigt overblik. Er du svagtseende, bør du vælge en model med større cifferstørrelse. Det kunne eksempelvis være Beurer GS 410. Tallene på skærmen er 49 centimeter.

Du bør også være opmærksom på, at trædefladen er stor nok til din skostørrelse. Her kan der være markante forskelle, der gør, at en bestemt model ikke egner sig til fødder over en bestemt skostørrelse. Tanita BC-401 har eksempelvis en lille trædeflade på 20 centimeter, mens Beurer GS 410 kan klare en skostørrelse op til 46-47.

App-funktion

I henhold til brugervenlighed spiller appen en afgørende rolle. Nogle modeller kan bruges både med og uden app, eksempelvis Withings Body+, mens andre kun kan anvendes, hvis du også bruger appen. Det er Eufy Smart Scale C1 et eksempel på. Til gengæld bliver data fra denne model sendt direkte fra vægten og over på din enhed, uden at du skal gøre noget.

Det kan ved nogle modeller være mere besværligt, hvor du skal sørge for at åbne appen og manuelt trykke på ‘synkroniser’ eller ‘gem’ for at sikre dig, at dine resultater ses og gemmes i appen.

De mere avancerede apps giver dig også kostvejledning og laver træningsprogrammer baseret på dine resultater. Dette er for eksempel muligt med premiummodellen. Her bør dit valg falde på den model, der passer til dine behov. Disse avancerede funktioner koster som regel også mere.

Går du meget op i motion, eller er du i et målrettet vægttabsforløb, kunne en avanceret badevægt med sådanne funktioner være en god støtte og hjælp.

Hvis du ønsker at få en mere holistisk tilgang til din vægt og dit velvære, anbefaler vi at købe en billigere model med de funktioner og målinger, der er interessante for dig.

Bluetooth eller wi-fi

Målingerne bliver overført til din mobil eller tablet via bluetooth eller wi-fi. Nogle modeller har begge dele, mens andre udelukkende bruger enten bluetooth eller wi-fi. Det er som sådan ligegyldigt, om du bruger det ene eller det andet. Men hvis wi-fi-forbindelsen i dit område eller ude på badeværelset eller i det rum, hvor du har vægten stående, ikke er god, er det en fordel at vælge en model, der har bluetooth.

Flere brugere

Er I flere i husholdningen, der vil gøre brug af kropsanalyse, bør du vælge en model, hvori du kan oprette flere brugere. Her svinger det, hvor mange forskellige profiler du kan oprette. I vores test varierer antallet mellem 5, 8 og 16.

Kun to modeller i vores test kan oprette profiler til op til 16 brugere. Vær opmærksom på, at resultaterne i nogle tilfælde vil være synlige for andre, når de åbner appen eller bruger vægten.

Drift og automatisk sluk

Du vil i dag nok ikke finde en badevægt uden batteri. De fleste modeller i testen indeholder AAA-batterier. Der er forskel på, om du skal indsætte 3 eller 4, men som regel følger de med vægten ved anskaffelse, så du straks kan gå i gang med at bruge den.

Nogle få modeller indeholder i stedet et genopladeligt batteri. Fordelen er, at du kan lade badevægten, når den løber tør for strøm. Generelt holder en fuld opladning i mange måneder, så du skal ikke være nervøs for at skulle lade den op i tide og utide.

I vores test indeholder både vores premiummodel og Qardio-badevægten et genopladeligt batteri.

Nogle badevægte er meget følsomme og kan aktiveres, hvis der er bevægelse i nærheden af dem. Vi anbefaler derfor enten at opbevare den et sted, hvor du ikke hele tiden går tæt forbi den, eller anskaffe dig en model, som slukker automatisk – eksempelvis vores premiummodel.

FAQ

Hvilken badevægt er bedst i test?

Den bedste badevægt i test er Eufy Smart Scale C1. Den måler blandt andet vægt, BMI, knoglemasse og fedtprocent på op til 16 personer. Og så er den fremstillet af slidstærke materialer. En absolut brugervenlig badevægt med en intuitiv app.

Hvilken badevægt er mest præcis?

Af denne type badevægt i testen er badevægte, der arbejder med afvigelser på 100 gram, de mest præcise.

Hvilken badevægt skal man købe?

Du skal købe den badevægt, der passer til dine behov. Du kan få badevægte, der primært måler din vægt. Men du kan også få badevægte specielt designet til atleter, gravide og til at hjælpe med vægttab.

Hvad kan en badevægt veje?

Det er meget forskelligt. I vores test varierer vægten på en badevægt mellem 1,5 kilogram som det letteste til 5,7 kilogram.

Hvor skal en badevægt stå?

En badevægt skal helst stå på en plan og hård flade. Nogle kan også stå på en blød overflade som et tæppe, men du risikerer, at målingen er mindre præcis.

Hvorfor vejer min vægt forskelligt?

Din kropsvægt varierer og ændrer sig helt naturligt i løbet af dagen og måneden alt afhængig af, hvor meget væske du har i kroppen, og om du taber eller øger din muskelmasse. Hos kvinder ændrer den sig også i løbet af menstruationscyklussen.

Kildeliste badevægt

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute. De har testet Withings Body Comp Scales, BEURER GS-410 Signature Line og Fitbit Aria Air. Se hele testen her

  Se også deres anmeldelse af Eufy Smart Scale C1

  (Eufy by Anker)  her

  Og Fitbit Aria Air her

 • Flag Techradar.com Chevron down

  Techradar er et Amerikansk online magasin, der anmelder og tester elektroniske produkter og gadgets til hjemmet.

  Se deres anmeldelse af Eufy Smart Scale C1

  (Eufy by Anker) her

  Og Withings Body+ her

  Og Withings Body and Cardio her

  Og Garmin INdex S2 herOg Fitbit Aria Air her

 • Flag Tomsguide.com Chevron down

  Tomsguide.com er en amerikansk side med anmeldelser og tests af elektriske produkter. Deres eksperter tester selv produkterne og deres formål for at kunne give den mest ærlige og objektive vurdering af produkterne.

  Læs deres anmeldelse af Withings Body+ her

  Og Withings Body and Cardio her

  Og Fitbit Aria Air her

 • Flag Techadvisor.com Chevron down

  Techadvisor er et engelsk online magasin med 28 år på bagen. De anmelder tekniske produkter, og du kan finde anmeldelser og test af alt fra computere, tablets og smartphones til barbermaskiner.

  Se deres anmeldelse af Withings Body and Cardio her

  Og Quardio Quardio Base 2 her

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende. De har b.la. testet Withings Body Comp og

  Tanita BC-401 Body Composition Monitor. Se hele testen her

  Læs deres anmeldelse af Fitbit Aria Air her

 • Flag PCMag.com Chevron down

  PCMag er en engelsk side med fokus på teknologi. De tester selv produkterne i deres egne laboratorier og anmelder både apps, systemer og tekniske produkter.

  Læs deres anmeldelse af Quardio Quardiobase 2 her

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  Er en anerkendt og uafhængigt britisk side, der skriver anmeldelser af stort set alt. De tester selv produkterne, og giver en grundig analyse og en objektiv anmeldelse. De har b.la. testet

  Fitbit Aria Air. Se hele testen her

×