Bakkamera Test: 5 bedste bakkameraer (Juli 2024)

Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores Bakkamera bedst i test undersøger vi forskellige typer bakkameraer, som kan efter-installeres i din bil eller autocamper. Et bakkamera kan give bedre overblik over de blinde vinkler bag bilen, når du skal bakke og minimere risikoen for ulykker og parkeringsskader. Der findes både trådløse bakkameraer og kameraer, som monteres til en monitor ved hjælp af et kabel. I undersøgelsen fokuserer vi på bakkameraer, der sælges separat som ekstraudstyr til GPS eller radio skærme eller hvor monitoren sælges separat.

Vi har i vores bakkamera test sammenlignet fordele og ulemper ved 5 af de bedste bakkameraer, som findes på markedet lige nu. Bakkameraet giver bedre udsyn, mens såkaldte dash cams også optager og gemmer video fra kørslen. I vores sammenligningstabel får du nemt overblik over de forskellige bakkameraer i testen, og i vores købsguide kan du få hjælp til at vælge netop den type kamera, som passer til dig som bilist.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan kobles til dit eksisterende Pioneer bilstereo system
 • pros-icon.svg Sensitiv linse i lys og mørke
 • pros-icon.svg Nøjagtig sensor

Detaljeret gennemgang

Pioneer ND-BC8 bakkamera kan tilsluttes til Pioneer stereo systemer med skærm ved hjælp af bakgear input.

Derfor skal du vælge Pioneer ND-BC8 bakkamera

Pioneers højkvalitets NTSC-kamera projicerer et spejlbillede på skærmen i din bil, så du tydeligt kan se området lige bag bilen, når bakspejlet ikke er nok. Den højfølsomme linse har et synsfelt på 129 grader. Den indbyggede CMOS-sensor justerer automatisk lysstyrken til kørsel i lys eller mørke. Med sin opløsning på 330.000 pixels er sensoren præcis og følsom.

Kameraet eliminerer overeksponerede billeder ved at fjerne de hvide striber, der opstår, når der kommer direkte sollys ind i linsen. Dette bakkamera kræver, at du har en Pioneer skærm til din radio eller din GPS, for ND-BC8 kan tilsluttes et hvilket som helst Pioneer system med bakkamera-indgang. Et 10 meter langt tilslutningskabel følger med i pakken. Det kræver en hel del teknisk snilde at få monteret bakkameraet og føre signalkabler til kamera, stereo, bakgear og strømforsyning. Men hvis du har en ældre bil, hvor du har nemmere adgang til alt dette, så er det en super god løsning.

Kenwood KCA-R100

bedste billige dash kamera

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Super nemt at montere med klistrende sokkel
 • pros-icon.svg Front og bagkamera giver tilsammen dobbelt beskyttelse mod hit and run påkørsler
 • pros-icon.svg Optag video fra flere kameraer

Detaljeret gennemgang

Kenwood KCA-R100 er et såkaldt dash cam. Det kan give dig et bedre overblik over området bag bilen, men er primært designet til at optage video gennem bagruden til brug i forsikringssager.

Derfor skal du vælge Kenwood KCA-R100

Hvis du allerede har et Kenwood DRV-A501W eller DRV-A700W dashcam som optager gennem forruden, kan du nemt tilslutte dette bagudvendte kamera, og synkronisere optagelser fra de to kameraer samtidig i fuld HD-kvalitet. KCA-R100 optager video ved 30 frames per second og gør det derfor muligt at afspille med en virkelig god billedkvalitet, som gør det muligt at aflæse alle detaljer, andre køretøjers nummerplader og vejskilte, som du kører forbi.

Kameraet kan roteres 180°, når du monterer det, så du kan få et godt udsyn, uanset din bagrudes vinkling. Kameralinsens bredformat dækker en horisontal vinkel på 129º, en vertikal vinkel på 66º og en diagonal vinkel på 161º. Kameraet dækker en bred synsvinkel og sikrer at ingen bagfrakommende undslipper kameraet. Der medfølger et 8 meter ledning til at forbinde kameraet til en skærm. Med Kenwood Dash Cam Manager Appen kan du downloade videomaterialet til din smartphone og endda redigere på den tilhørende app.

Garmin BC 30 bakkamera

bedste premium til større køretøj

Fordele
 • pros-icon.svg Forbedrer udsynet i større køretøjer: Campervans, trailere og lastbiler
 • pros-icon.svg Den trådløse rækkevidde kan forlænges med en ledning til den trådløse modtager
 • pros-icon.svg Virker sammen med mange Garmin navigators som et trådløst bakkamerasæt

Detaljeret gennemgang

Dette Garmin bakkamera, model BC 30, er et trådløst bakkamera, som er kompatibelt med en række Garmin GPS navigators, og er især super nyttigt i længere køretøjer.

Derfor skal du vælge Garmin BC 30 trådløse bakkamera

Et trådløst bakkamera fra Garmin sender signalet trådløst til den lille skærm inde i kabinen, som også bruges af din GPS, hvis du for eksempel har et Garmin DriveSmart 65 display. BC 30 monteres udvendigt på bilens nummerplade ved hjælp af en medfølgende bracket holder og nummerpladeskruer, hvorfra kameraet sender et trådløst signal til din Garmin skærm inde i bilen. Wi-fi standard rækkevidden er 10 meter, men kan udvides med et ekstra kabel, hvis du kører i et meget langt køretøj.

Montering af dette kamera kræver en professionels hjælp, men hvis du er fiks på fingrene og klar til at lave et hul i din bagsmæk, så du kan føre strømkablet fra kameraet gennem det borede hul i dit køretøj, så kan du muligvis klare det selv. Strømmen skal komme fra en eksisterende strømkilde i dit køretøj. Når du forbinder kameraet til baklyset aktiveres det automatisk, når du sætter i bakgear. Kameraet skal parres med skærmen, som man kender det fra andre bluetooth devices. I skærmmenuen kan man vælge at flippe eller spejlvende billedet fra bakkameraet. Man kan også indstille skærmens kamera view til at vise bakkameraet som default. Kompatibel med en række Garmin GPS’e bl.a.: RV 660/770/780 og Garmin Drive™ 50/51/52/60/61

Nextbase Rear View Camera

bedste budget dash cam

Fordele
 • pros-icon.svg Optag video gennem forrude og bagrude samtidig
 • pros-icon.svg Nem installation til front dash cam
 • pros-icon.svg Skift til bakkamera på skærmen med touch

Detaljeret gennemgang

Nextbase Rear view camera er det lille fixe bagrude modul, som sættes i Nextbase dash cam skærmen, så du også kan optage og sikre dig mod uansvarlige hit and run bilister bagfra.

Derfor skal du vælge Nextbase Rear View bakkamera

Nextbase bagvinduemodulet er en god tilføjelse til dit eksisterende Nextbase GW-serie bilkamera. Kameraet bruger en 30-graders HD-telefotolinse, så du kan få et klart overblik over hele vejen og fortovet bag dig. Hvis du er er uheldig og bliver påkørt bagfra, har du et konkret bevis, du kan sende til forsikringsselskabet. Kameramodulet bruger bilkameraets Micro sd kort til lagring. Rear view kameraet er kompatibel med Nextbase 322GW, 422GW og 522GW bilkameraer.

Selve kameraet monteres indvendigt i bilens bagrude og forbindes til det fremadrettede kamera via et 6 meter langt kabel, som kan skjules under foret på bilens loft. Hvis man vil udvide til en hel kamerapakke, findes der også et kabinemodul, som nemt sættes i hovedkameraet, som sidder over instrumentbrættet, så  det filmer ind i bilen.

Garmin BC 40

bedste personbil bakkamera

Fordele
 • pros-icon.svg Ultra nem montering
 • pros-icon.svg En af de nemmeste trådløse løsninger
 • pros-icon.svg Standard lithium AA batterier

Detaljeret gennemgang

Det trådløse bakkamera fra Garmin, som er kendt for GPS teknologi, er lige til at sætte fast på nummerpladen med strøm fra 2AA batterier, som nemt udskiftes.

Derfor skal du vælge Garmin BC 40 bakkamera

Bakkameraet fra Garmin er nemt at fastgøre på køretøjet ved hjælp af den medfølgende holder, og derefter parre det med din GPS. Der er slet ingen ledninger. BC 40 overfører et bredt videobillede i høj kvalitet på op til 13 meter. Du kan aktivere din navigator med stemmekontrol, og tænde for kameravisningen.

Mudder og regn er ikke noget problem, da BC 40 trådløst bakkamera er vandtæt, så længe batteriholderen bliver grundigt lukket efter udskiftning af batterier. Dette trådløse bakkamera får strøm fra 2 AA-batterier, og Garmin anbefaler lithium batterier, som varer længere. Kameravisningen streames til din Garmin Navigator. BC40 er kompatibel med en række Garmin Navigators, bl.a.: Garmin DriveAssist™ 51, Garmin DriveLuxe™ 51, Garmin DriveTrack™ 71, Tread® (5.5″ models), RV/Camper 780 og CamperVan.

Guide

Sådan vælger du det rigtige bakkamera

Hvis du køber en sprit ny Tesla eller en anden fancy bil, behøver du ikke bekymre dig om selv at montere et bakkamera. Mange biler har indbygget bakkamera nu om dage. Men hvis du kører i en bil, hvor bakkameraet ikke er pre-installeret, så kan monteringen af et enkelt kamera, der kan kobles på en eksisterende GPS skærm, eller et helt bakkamera sæt være en god mulighed. Og også en du bliver rigtig glad for, når bilen skal bakkes ind på snævre parkeringspladser eller bakkes ud på en travl gade.

Et bakkamera kan øge sikkerheden og mindske risikoen for dumme uheld, når du parkerer eller bakker din bil. Bakkameraer varierer i funktioner og montering, så det er værd at tænke over, hvad der er det rette bakkamera for dig i forhold til dine biler, dine evner som chauffør og dine prioriteter i forhold til mere sikker kørsel.

Bakkamera eller dash cam

Det første spørgsmål du skal stille dig selv er, om du ønsker et bakkamera eller et såkaldt dash cam. Hvis du hver eneste gang, du skal bakke, har behov for et bedre udsyn end du kan klare ved hjælp af spejlene og uden at dreje nakken af led, så har du helt klart brug for et rigtigt bakkamera, som aktiveres automatisk, når baklyset tænder. Hvis du derimod selv er en sikker bilist, men du nærer mistillid til andres evner i trafikken, så er det måske et dash cam du skal kigge på i stedet for.

Et egentligt bakkamera er installeret, så det får signal fra bakgearet, og tænder automatisk, når du bakker, og sådan et bakkamera er klart det optimale i en presset situation, hvor du har brug for større sikkerhed. Et dash cam er en videooptager som gemmer optagelserne, og som også godt kan vise dig udsigten bag bilen. Et dash cam skal du dog typisk selv aktivere, når du har brug for det. Flere og flere bilister bliver interesserede i at have video for at kunne bevise, hvad der helt præcis er foregået i forbindelse med en sammenstøds ulykke eller parkeringsskade.

Installation

Bakkameraer er generelt meget små, og relativt nemme at montere for professionelle eller kvikke gør-det-selv mekanikere. De ødelægger sjældent bilens udseende. De fleste bakkameraer er udvendigt monteret, mens dash cams typisk filmer gennem ruden. Man kan få bakkameraer, som er monteret med en kabelpakke, så de signalerer til skærmen, får strøm og får signal fra bakgear eller baklys.

Der findes også trådløse bakkameraer. Et trådløst bakkamera er typisk er nemmere at installere, da der ikke skal trækkes en ledning gennem kabinen. Du slipper dog ikke i alle tilfælde for at trække kabler, da de trådløse kameraer stadig skal bruge strøm og signal for at aktivere ved bakning. Prisen for at spare installationen er dog, at du skal skifte batterier og evt. manuelt aktivere bakkameraet.

Billedkvalitet

Et bakkameras primære funktion er at hjælpe dig med at se det, man kalder de blinde vinkler. Selv en samvittighedsfuld chauffør har dårlige forudsætninger for at se, hvad der foregår lige bag bilen. Det handler om at forbedre sit udsyn. Det er klart, at en høj billedkvalitet spiller en rolle. Der er flere ting, du kan kigge efter, når du vælger: Spejlvendes billedet på skærmen? For hvis kameraet sender et en-til-en signal til skærmen, så kan det se ud som om højre er venstre og venstre er højre.

Et andet spørgsmål er, om kameraet er så lysfølsomt, at baglygterne giver lys nok til at sende en ordentligt billede, når det er mørkt. Egentlige night vision kameraer bruger infrarødt lys, men en følsom sensor kan også fungere godt. Indfanger kameraet det rigtige udsnit? Mange bakkameraer optager med en wide-angle linse, så det indfanger hele området bag bilen. Det kan også være en fordel, hvis kameraet kan justeres til en høj billedvinkel eller en lavere vinkel afhængig af bilens konstruktion og bagrudens hældning.

Typisk ønsker du, at kameraet peger lidt ned mod jorden, så du også kan se forhindringer lige bag hjulene. Det er klart, at behovet for bedre synlighed stiger, hvis du navigerer med et større køretøj eller skal manøvrere en trailer af en art bag på din bil. Hvis du har svært ved at bedømme afstande, så skal du måske kigge efter en mere avanceret model med hjælpelinjer i billedet.

FAQ

Hvilket bakkamera er bedst?

Det bedste bakkamera i test er Pioneer ND-BC8 bakkamera, da den indbyggede CMOS-sensor er en af de mest lysfølsomme linser på markedet og fordi den tilsluttes bilens baksignal og aktiveres automatisk.

Hvad er et bakkameras vigtigste funktioner?

Et dash cams vigtigste funktion er at optage video i en billedkvalitet, så nummerplader tydeligt kan læses. Et bakkameras funktion er at vise blinde vinkler, og det vigtige er linsens vinkel, en fornuftig billedkvalitet og en følsom linse, så du kan se i mørke.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×