Barbermaskine test – Se de bedste 6 2023

I vores barbermaskine test laver vi en grundig analyse af de 6 bedste barbermaskiner på markedet, og evaluerer dem efter et sæt afgørende parametre. Vi sørger altid for at være opdateret om nye produkter og opdaterer løbende vores tests.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

I vores analyser af de forskellige barbermaskiner analyserer vi både danske og udenlandske kilder. Vi kigger på, hvor nem barbermaskinen er at håndtere. Dette indebærer både udskiftning af skær, samt rengøring. Vi ser ligeledes på, hvor godt den yder på de forskellige områder i ansigtet og de svært tilgængelige steder, som under næsen og på halsen. Til sidst kigger vi også på, hvor lang driftstid den enkelte model har, og hvor godt forholdet mellem drifts- og opladningstid er.

I vores købsguide stiller vi skarpt på disse parametre og går i dybden med de essentielle funktioner.

4.7
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Daglig barbering
  4.5
 • 3-dages stubbe
  4.5
 • Batteriperformance
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg Ideel til følsomme hudtyper
 • pros-icon.svg God barbering tæt på huden
 • pros-icon.svg Effektiv rundt om læber og på hagen
 • pros-icon.svg Bekvem rengøring med egen rensestation
 • pros-icon.svg Effektiv barbering på både korte og længere skægstubbe
 • pros-icon.svg Hurtig barbering ved normal hårvækst (5 min)
Ulemper
 • cons-icon.svg Stor størrelse gør det sværere at barbere under hagen og næsen
 • cons-icon.svg Larmer mere end andre modeller
 • cons-icon.svg Egner sig ikke til 7-dages skæg ved kraftig hårvækst
 • cons-icon.svg Trimmer smal og kan let bøjes
 • cons-icon.svg Ved kraftig hårvækst er det nødvendigt at barbere samme sted flere gange

Detaljeret gennemgang

En solid elektrisk barbermaskine med trimmer, der giver dig en glat og tæt barbering uden at nive i hår eller brække dem. Den er god til de besværlige områder i ansigtet og får også fat på de lidt længere hår. Den er udstyret med en lille pop-op-trimmer til at trimme bakkenbarter. Og så kan du bruge den til våd og tør barbering.

Design – tættere barbering også til sart hud

Braun Series 9 9465cc er en lineær barbermaskine udstyret med en avanceret teknologi med 5 synkroniserede bevægelser. Det viste sig i undersøgelser, at den får fat på mere hår i ét strøg end andre elektriske barbermaskiner. Af tests fremgår det, at den er lige god uanset, om den bruges på våd eller tør hud. Det fremgik også, at den var bedst, hvis den bruges regelmæssigt hver anden eller tredje dag, men mindre effektiv på kraftig hårvækst efter 7 dage.

Den er udstyret med en pop-op-trimmer på bagsiden, så du ikke skal sætte et ekstra hoved på som eksempelvis på Braun Series 5 50-B1200s-modellen. Braun Series 9 9465cc har et bredere hoved end modeller i Braun 7-serien. Hovedet bevæger sig efter ansigtets konturer. Du kan deaktivere dette ved at trykke på en knap, som modsat andre modeller skal trykkes ud, så du ikke kommer til at trykke på den ved et uheld. Det viste sig i undersøgelser, at hovedets størrelse kan virke generende på mindre områder som under næsen og hagen.

De forskellige barbermaskiner i Brauns Series 9 yder alle lige godt, men Pro-modellen var i adskillige tests mere skånsom mod huden. Den viste sig i tests at give en glat og behagelig barbering, og du undgår med denne form for skånsom barbering irriteret hud. Tests viste også, at den modsat eksempelvis Philips 3000 S3231 ikke irriterer huden ved daglig anvendelse.

Nem og intelligent rengøring

Modsat mange andre modeller i denne test følger der en 2-i-1-rense- og ladestation med. Den renser og steriliserer ved brug af en alkoholbaseret væske og smører hovedet. Ifølge fabrikanten bliver hovedet tørret i rensestationen, inden det bliver smurt. Grundige tests viste dog, at hovedet ikke altid bliver tørret ordentligt.

Batteritid

Det tager 60 minutter fra nul til en fuld opladning, hvilket giver 50 minutters driftstid. Denne elektriske barbermaskine er ligesom de andre modeller i denne barbermaskine test udstyret med en lynopladning, der giver dig tilstrækkelig tid til at barbere dig med kun 5 minutters opladningstid. Den resterende batteritid indikeres med 5 streger, modsat eksempelvis Braun Series 5, der har 3 streger. Når barbermaskinen har 9 minutters driftstid tilbage, slår den over i en nedtælling, så du ved, hvor mange minutter, du har tilbage.

Vores vurdering

Denne Braun barbermaskine ligger i den dyre ende prismæssigt, men pengene værd, hvis du har sart hud, og gerne vil kunne barbere dig dagligt, uden at irritere huden. Du sparer tid med den praktiske 2-i-1-rense- og ladestation, der gør det nemt og bekvemt at oplade og rengøre barbermaskinen samtidigt. Du får en effektiv barbermaskine, men også en alsidig barbermaskine. Den eneste ulempe er, at den ikke egner sig til barbering af meget kraftigt skæg efter 7 dage uden barbering. Du kan dog løse dette ved at bruge trimmeren til at forkorte hårlængden, hvilket gør barberingen nemmere.

Type: Lineær barbermaskine med pop-op-trimmer Maks. driftstid i minutter (min): 50 min Opladningstid i minutter (min): 60 min Lynopladning: Ja (5 min) Tørbarbering: Ja Vådbarbering: Ja Fleksibelt hoved: Ja Kan skylles ren med vand: Ja Rensestation medfølger: Ja Trimmer: Ja Egnet til kroppen: Nej LED-display: Ja Ledningsfri: Ja Batteritype: Li-ion Spænding i volt (V): 100-240 V Farve: Grå Vægt i gram (g): 154 g

Braun Series 5 50-B1200s

Bedste billige

4.3
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Daglig barbering
  4.5
 • 3-dages stubbe
  4
 • Batteriperformance
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Godt forhold mellem resultat og pris
 • pros-icon.svg Slankt design giver et ergonomisk greb
 • pros-icon.svg Godt gummigreb, der forhindrer, at barbermaskinen glider i hånden
 • pros-icon.svg Behagelig barbering, niver ikke og irriterer ikke huden
 • pros-icon.svg Nem at rengøre under anvendelse, vand løber igennem hoved og ud af et hul
 • pros-icon.svg Skægstubbe drysser ikke
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så god til længere skæg (4-dage-langt skæg)
 • cons-icon.svg Barbering ikke grundig, efterlader ubarberede steder, du skal hen over igen.
 • cons-icon.svg Barbermaskinens hoved skal tages af for at sætte trimmerdelen på
 • cons-icon.svg Rejseetui følger ikke med

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en trådløs barbermaskine med mange gode funktioner til færre penge, er dette en ideel prisvenlig barbermaskine. Den største forskel er, at denne Braun-barbermaskine har et separat og udskifteligt hoved til trimmeren i stedet for en indbygget trimmer, som på testvinderen. Den klarer sig særdeles godt ved regelmæssig og daglig barbering, og giver en ligeså behagelig oplevelse som testvinderen.

Design og performance

Braun Series 9 arbejder med 5 bevægelige skær, mens Braun Series 5 har et tredobbelt skærehoved. Hovedet er ikke fleksibelt som eksempelvis på Philips 9000 SP9820, men de 3 skær følger ansigtets form. Braun Series 5 50-B1200s klarer sig ligeså godt som testvinderen Braun Series 9 9465cc ved regelmæssig anvendelse. Vi fandt i vores grundige research ud af, at denne barbermaskine yder bedst ved daglig anvendelse eller på 2 dages skægvækst. Den ydede mindre godt på 3-dages skæg, og var ikke så effektiv som andre modeller ved en skægvækst på 4 dage. Ved længere hår efterlader den ubarberede steder, som du skal hen over flere gange. Der er i tests ingen mærkbar forskel på ydeevne ved tør eller våd anvendelse.

Modsat testvinderen Braun Series 9 Pro 9465cc med indbygget trimmer, er det ved denne Braun Series 5-barbermaskine nødvendigt, at skifte skærehoved for at sætte trimmerdelen på, hvilket er en ulempe, hvis du gerne vil kunne skifte hurtigt fra den ene funktion til den anden. Modellen er ikke designet til anvendelse på hovedet, men tests viste, at den kan bruges som barbermaskine til hovedet.

Den er med sine 182 gram tungere end eksempelvis testvinderen, der vejer 154 gram. Vægten kan have en betydning for barberingen, da en meget let barbermaskine vil have sværere ved at lægge sig tæt op ad huden. Af vores analyse fremgik det, at vægten på denne model afhænger af brugerens præferencer.

Displayet angiver blandt andet resterende batteritid, og hvornår barbermaskinen trænger til at blive rengjort og ladet. Flere tests påviste til gengæld, at LED-displayet ikke er nemt at tyde, og at den medfølgende manual ikke er grundig.

Rengøring

Modsat testvinderen medfølger der hverken en rense- og/eller ladestation, og der er ikke mulighed for at købe sig disse til denne model. Du renser den ved at holde den ind under rindende vand. Vandet ledes gennem et hul ud af hovedet, hvilket er mere egnet til at skylle under anvendelse, men ikke effektivt nok til en grundig rengøring. Tests viste, at du ved en let rengøring ikke behøver fjerne skær, men at du for at opnå en optimal rengøring bør fjerne dens skær.

Vores vurdering

Du får med denne model en god, vandtæt barbermaskine, der har et godt forhold mellem ydeevne og pris. Det er ikke den billigste barbermaskine i vores barbermaskine test, men du får rigtig meget for pengene. Har du en almindelig hårvækst, som du ønsker at barbere med 2 til 3 dages mellemrum, er denne maskine lige så effektiv som testvinderen, men mere end 1.000 kroner billigere end både testvinderen og vores premium model.

Type: Lineær barbermaskine og trimmerhoved Maks. driftstid i minutter (min): 45 min Opladningstid i minutter (min): 60 min Lynopladning: Ja (5 min) Tørbarbering: Ja Vådbarbering: Ja Fleksibelt hoved: Nej Kan skylles ren med vand: Ja Rensestation medfølger: Nej Trimmer: Ja Egnet til kroppen: Nej LED-display: Ja Ledningsfri: Ja Batteritype: Li-ion Spænding i volt (V): 100-240 V Farve: Sort Vægt i gram (g): 182 g
4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  4.5
 • Daglig barbering
  4
 • 3-dages stubbe
  4
 • Batteriperformance
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Tilpasser sig automatisk skægvækstens kraftighed
 • pros-icon.svg God til følsom hud: hastighedsindstillinger designet til at kunne tilpasse sig hudens følsomhed
 • pros-icon.svg Grundig på både tør og våd hud
 • pros-icon.svg Grundig til hår helt ned til 0,05 mm
 • pros-icon.svg Slankt og solidt design ligger godt i hånden og er nem at arbejde med
Ulemper
 • cons-icon.svg Stort hoved gør det sværere at barbere svært tilgængelige steder som under næsen og hagen.
 • cons-icon.svg Lang opladningstid fra 0 % til 100 % (180 min)
 • cons-icon.svg Ikke effektiv på 3-dages skæg, efterlader ubarberede steder
 • cons-icon.svg Ikke velegnet på meget langt eller kraftigt skæg
 • cons-icon.svg Tungeste model i vores test (530 g).

Detaljeret gennemgang

Philips 9000 SP9820 har roterende skæreflader og er udstyret smart teknologi, der tilpasser sig skægvækstens kraftighed. Det er en god barbermaskine, hvis du vil opnå en så glat barbering som mulig, da den kan skære hår helt ned til 0,05 millimeter, omend du nogle gange skal hen over samme sted flere gange for at få alle hår med. Til gengæld har den forskellige hastighedsindstillinger, så den kan tilpasses din præference og hudtype.

Design

Modsat de to Braun-modeller er dette ikke en lineær barbermaskine, men en barbermaskine med et hoved og tre skær, der kan bevæge sig i alle retninger. Hastigheden kan justeres alt efter din huds følsomhed, hvilket er en fordel, da en behagelig barbering reducerer risikoen for irritation. Hovedet er større end på Braun-modellerne og kan være sværere at bruge på steder som under næsen.

Ligesom Braun 5 har denne model en separat trimmer og ingen pop-op-trimmer som testvinderen. Du udskifte hovedet for at kunne bruge trimmeren. Undersøgelser viste, at tilbehør kan være besværligt at sætte på, og det er vigtigt at være opmærksom på, at midterstykket er centreret for at kunne sætte tilbehør ordentligt på. Og modsat andre modeller kan Philips-modellernes batteri ikke udskiftes. Denne model har en lang opladningstid i forhold til driftstid. Hvor de to andre Philips-modeller i vores test har samme drifts- og opladningstid på 60 minutter, har denne model også en driftstid på 60 minutter. Til gengæld er opladningstiden 3 gange så lang og altså på 180 minutter for at opnå en fuld opladning. Du kan oplade barbermaskinen hurtigt i 5 minutter, hvilket giver tilstrækkelig tid til en barbering. Modsat andre modeller har denne ingen almindelig oplader, der forbindes til en stikkontakt, men en oplader-pad, som du placerer barbermaskinen på.

Performance

Det angives fra fabrikantens side, at du kan tilpasse hastigheden. Undersøgelser viste i den forbindelse, at en lavere indstilling også betød, at barberingen tog længere tid end på den maksimale indstilling. Tests viste ligeledes, at barbermaskinen ikke følger ansigtets form så effektivt, som eksempelvis den lineære testvinder fra Braun. Grundige tests viste også, at den er tilstrækkelig på 3-dages skægvækst, men samtidig efterlader ubarberede steder. Den er mest effektiv ved barbering hver eller hver anden dag, men irriterer til gengæld heller ikke huden ved daglig barbering. Den medfølgende trimmer gav i tests ikke en skarp kant ved barbering af bakkenbarter. Til gengæld kan den ligesom Braun 5 50-B1200s også anvendes til hår på hovedet.

Manuel rengøring

Barbermaskinen minder dig om, at du skal rengøre den efter hver anvendelse. Der medfølger ingen rensestation, og du skal rense den manuelt under rindende vand. Hovedet og de individuelle skær kan tages af, så du får en grundig rengøring.

Vores vurdering

Philips 9000 SP9820 er den andendyreste model i vores test. Men hvis du foretrækker et design med flere bevægelige skæreflader for at opnå den tætteste barbering på hår helt ned til 0.05 millimeter, er denne model alle pengene værd. Den er også perfekt, hvis du har meget kort skæg og foretrækker at barbere dig hver eller hver anden dag. Den har den længste opladningstid blandt de testede barbermaskiner i vores test. Men kan du leve med det, vil du være glad for dens effektivitet ved både våd og tør barbering.

Type: Barbermaskine Maks. driftstid i minutter (min): 60 min Opladningstid i minutter (min): 180 min Lynopladning: Ja (5 min) Tørbarbering: Ja Vådbarbering: Ja Fleksibelt hoved: Ja Kan skylles ren med vand: Ja Rensestation medfølger: Nej Trimmer: Ja Egnet til kroppen: Nej LED-display: Ja Ledningsfri: Ja Batteritype: Li-ion Spænding i volt (V): 100-240 V Farve: Sølv Vægt i gram (g): 530 g

Panasonic ES-LV6Q-S803

bedste barbering til kraftigt skæg

4.1
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Daglig barbering
  4.5
 • 3-dages stubbe
  4
 • Batteriperformance
  3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Grundig og tæt barbering ved kraftig skægvækst
 • pros-icon.svg Hoved kan bevæge sig i mange forskellige retninger og følger derfor ansigtets konturer tæt
 • pros-icon.svg Klipper kort skæg hurtigt uden at irritere huden, derfor også velegnet til sensitive hudtyper
 • pros-icon.svg Ligger godt i hånden, omend hovedet er større end hos de andre lineære barbermaskiner i testen.
Ulemper
 • cons-icon.svg Kræver øvelse at barbere de svært tilgængelige steder, da hovedet er stort.
 • cons-icon.svg Blade og skær til udskiftning er dyre.
 • cons-icon.svg Batteri skal udskiftes af en professionel.
 • cons-icon.svg Har sværere ved at få fat på længere hår, og hår, der ligger fladt mod huden. Det betyder, at du i sådanne tilfælde skal køre barbermaskinen hen over samme sted flere gange.

Detaljeret gennemgang

Panasonic ES-LV6Q-S803 med pop-op-trimmer ligger i den dyre ende prismæssigt. Den kan ligesom de andre modeller i vores test bruges på tør og våd, samtidig med at den giver en særdeles skånsom barbering. Den adskiller sig fra de andre modeller ved at arbejde med 5 blade, hvor vores bedst i test eksempelvis har 4. Dette giver dig en ekstra tæt barbering også ved kraftig skægvækst.

Hurtig og effektiv barbering

Hovedet på denne model kan vippe frem og tilbage og ligeledes fra højre til venstre. Det kan ikke glide lodret op og ned. Hvis du ikke ønsker, at hovedet bevæger sig, kan du låse det. Her adskiller den sig fra eksempelvis testvinderen, der tilpasser sig til ansigtets konturer, men som ikke kan bevæge sig i forskellige retninger, som på denne Panasonic ES-LV6Q-S803.

Denne model er en af de få lineære barbermaskiner på markedet, der har 5 aktive skæreelementer. Af de 5 blade er de to yderste på hver side beregnet til at barbere korte hårstubbe. Den midterste skæreflade ser anderledes ud end de andre og er beregnet til at fange de lidt længere hår og trimme dem, så de to yderste kan skære dem af tæt ved huden. De to skæreflader på hver side af den midterste har til opgave at løfte håret, så den midterste kan trimme dem.

Vores undersøgelser viste, at Panasonic ES-LV6Q-S803 gav en meget tæt barbering ved korte hår. Den har en kraftig motor, der kører med 14.000 cyklusser i minuttet. Til sammenligning kører testvinderen med 10.000 cyklusser i minuttet. Analyser viste, at en kraftig motor alene ikke giver en tæt barbering, men kombinationen af mange cyklusser og Panasonics skæreflade med en vinkel på 30 grader giver den tætte barbering. Motorkraften tilpasses skægvæksten, så den ved kraftigere skæg yder mere end ved mindre kraftigt skæg. Du kan deaktivere denne teknologi, hvis du vil køre med højeste kraft hele tiden. Den har sværere ved at fange de længere hår, hvis de ligger ned, hvilket i tests voldte problemer på området på halsen. Til meget kraftig hårvækst har Panasonic udviklet en model med 6 blade.

Design

Panasonic adskiller sig også designmæssigt fra andre modeller. Start-/stopknappen er lille sammenlignet med andre barbermaskiner, men den er nem at anvende. Denne model har ligesom andre modeller en låsemekanisme, så den ikke tænder, når den ligger i tasken. Modsat eksempelvis Braun-modellerne skal du ikke holde en knap inde i 3 sekunder for at låse eller låse op. For at låse Panasonic ES-LV6Q-S803 drejer du på den store knap foran.

Lynopladning på 5 minutter giver 8 minutters driftstid, hvilket ifølge tests ikke nok til en hel barbering modsat Philips 9000 SP9820-modellen.

Vores vurdering

Panasonic ES-LV6Q-S803 er til dig, der har kraftigt skæg. Men dens kraftige motor og teknologi gør det nemmere at give stride hår en god og tæt barbering, uden at huden irriteres. Det anbefales dog stadig at barbere dig regelmæssigt og helst med maksimalt 3 dages mellemrum, men så får du også klippet de kraftigere hår uden problemer. Modsat testvinderen medfølger der ikke en rense- eller ladestation. Til gengæld kan den nemt skylles ren. Prismæssigt placerer den sig i den dyre ende, men har du kraftigt skæg, vil de være godt givet ud.

Type: Lineær barbermaskine med pop-op-trimmer Maks. driftstid i minutter (min): 62 min Opladningstid i minutter (min): 60 min Lynopladning: Ja (5 min) Tørbarbering: Ja Vådbarbering: Ja Fleksibelt hoved: Ja Kan skylles ren med vand: Ja Rensestation medfølger: Ja Trimmer: Ja Egnet til kroppen: Nej LED-display: Ja Ledningsfri: Ja Batteritype: Li-ion Spænding i volt (V): 100-240 V Farve: Sort Vægt i gram (g): 201 g

Philips Series 7000 S7782

Bedste til nybegynderen

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4.5
 • Daglig barbering
  3.5
 • 3-dages stubbe
  3.5
 • Batteriperformance
  3.5
Fordele
 • pros-icon.svg Vibrerer ikke og giver derfor en grundig våd barbering
 • pros-icon.svg Blade har en god holdbarhed (udskiftes ca. hvert 2. år)
 • pros-icon.svg Hoved er bevægeligt og kan bevæge sig 360 grader
 • pros-icon.svg Siderne er belagt med gummi, så den ikke glider i hånden, når du bruger den til vådbarbering
 • pros-icon.svg Grundig ved barbering på stride og tykke hår
Ulemper
 • cons-icon.svg Tilhørende trimmer mindre effektiv på bakkenbarter og giver ikke en skarp kant
 • cons-icon.svg Design er tyndt og giver ikke det bedste hold
 • cons-icon.svg Stort hoved kan gøre det svært at komme til de svært tilgængelige steder som under næsen
 • cons-icon.svg Har svært ved at få fat på længere hår, der ligger fladt mod huden
 • cons-icon.svg Manualen er fremstillet udelukkende med billeder og er besværlig at følge.

Detaljeret gennemgang

Philips 7000 S7782 med genopladeligt batteri har samme ydeevne som de dyrere Philips-modeller. Den adskiller sig dog ved, at du ikke får en 2-i-1 rense- og ladestation, men en separat rensestation og oplader. Du får også mulighed for at tilkoble den en app, der guider dig gennem barberingen. Og så koster den kun cirka halvdelen af Philips 9000-modellen.

Grundig barbering – mindre hudirritation på våd hud

Denne model arbejder med 90.000 skærebevægelser i minuttet og er udstyret med selvslibende blade. Den giver en god barbering op til 3 dage, men tests viste, at den skal hen over samme sted flere gange. I vores undersøgelser fremgik det, at den giver et optimalt resultat, hvis den anvendes på skæg hver anden dag. Resultatet var også godt ved barbering hver dag, men i undersøgelser gav daglig barbering med denne model hudirritation hos personer med sensitiv hud. Du kan løse dette ved at bruge den til våd barbering. Her udløste den i tests ingen hudirritation, men var behagelig at bruge. Resultatet blev i tests lige så godt til tør og våd anvendelse. Forskellen fra de andre Philips-modeller lå i, at den gav mere hudirritation på tør hud ved sensitive hudtyper.

Philips lover en intelligent barbering med sensorer, men i tests kørte denne model ved samme hastighed og styrke under hele barberingen uanset område.

God til nybegynderen – app guider barberingen

Den tilhørende app giver dig en mere præcis aflæsning af batteritid, samt tutorials til barberingen. Den guider dig også gennem barberingen og fortæller dig, om du gør det rigtigt. I vores undersøgelser fremgik det, at appen ikke altid var 100 procent præcis.

Appen angiver også, efter hvor mange dage det er bedst at barbere sig. Men følger du ikke denne anvisning, vil den give en fejlmelding, selv om du barberer dig rigtigt.

Nem rengøring med begrænsninger

Du kan rengøre denne model manuelt eller sætte den i rensestationen. Vil du bruge rensestationen, skal du bruge den dertil egnede refill med rengøringsmiddel specielt beregnet til modellen. Modsat andre modeller har rensestationen intet filter, der forhindrer hår i at ryge tilbage i barbermaskinen. Tests viste, at der efter en rensecyklus var hår inde i barbermaskinen, der ikke var blevet skyllet ordentligt ud. Et andet problem var, at rengøringsmidlet producerede meget skum og flød over. Skummet bliver siddende på hovedet efter endt rengøring ved første anvendelse, så du yderligere er nødt til at skylle den under vand. Til gengæld sørger denne proces for at behandle bladene, så de holder sig skarpe.

Hvis du gerne vil undgå dette, kan du rense barbermaskinen manuelt. Det går du ved at vippe hovedet op, så du kan bruge børsten til at fjerne afklippede hår. Dernæst holder du den under en rindende vandhane. Du kan afmontere skærefladernes dele på samme måde som på Philips 9000 SP9820.

Modsat hos eksempelvis testvinderen lader rensestationen ikke barbermaskinen op.

Vores vurdering

Denne model giver dig et særdeles godt forhold mellem ydeevne og pris. Du får med andre ord en kvalitetsbarbermaskine og et rigtig godt resultat til færre penge. Den er ikke til dig, der har sensitiv hud og gerne vil bruge din barbermaskine dagligt. Til gengæld er det den ideelle model til nybegyndere, da appen trods mindre mangler giver en god indføring til barbering og tips til, hvordan du bedst kommer i gang.

Type: Lineær barbermaskine og trimmerhoved Maks. driftstid i minutter (min): 60 min Opladningstid i minutter (min): 60 min Lynopladning: Ja (5 min) Tørbarbering: Ja Vådbarbering: Ja Fleksibelt hoved: Ja Kan skylles ren med vand: Ja Rensestation medfølger: Nej Trimmer: Ja Egnet til kroppen: Nej LED-display: Ja Ledningsfri: Ja Batteritype: Li-ion Spænding i volt (V): 100-240 V Farve: Blå Vægt i gram (g): 135 g

Philips Series 3000 S3231

bedste til våd barbering

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3.5
 • Brugervenlighed
  4.5
 • Daglig barbering
  3.5
 • 3-dages stubbe
  2.5
 • Batteriperformance
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Størrelsen og gummigreb giver godt hold
 • pros-icon.svg Blade kan holde i op til 2 år
 • pros-icon.svg Behagelig at bruge uden at nive i huden
 • pros-icon.svg God til mere genstridige hår
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke effektiv på skæg efter 3 dage. Du skal barbere samme sted flere gange for at få et godt resultat.
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til daglig barbering på tør, sensitiv hud, da dette udløser irritation på huden
 • cons-icon.svg Trimmer giver ikke en skarpt barberet kant.
 • cons-icon.svg Resultat ikke så grundigt som hos dyrere modeller

Detaljeret gennemgang

Blandt budgetvenlige barbermaskiner er denne Philips 3000 S3231 en sand vinder. Den er ikke kun en billig barbermaskine, men den billigste barbermaskine i vores barbermaskine test. Du får med denne barbermaskine en effektiv barbermaskine til våd barbering og en model, der klarer det mest basale og ikke bruger krudt på en masse andet.

Design

Den minder med de 3 roterende skær i sit design om de to andre Philips-modeller, men hovedet bevæger sig frem og tilbage og ikke i alle retninger som ved de to andre. Den er modsat de to andre udstyret med en pop-op-trimmer til at trimme dit skæg.

Den er ikke så smal som de øvrige Philips-modeller i testen, hvilket gør den nemmere at håndtere. På siden er den besat med gummi, så den ligger godt og fast i hånden og kan bruges på både tør og våd hud. Ligesom Philips 7000 S7782 kan denne model ikke anvendes, mens den oplader. Den er til gengæld på samme måde som andre modeller i vores test udstyret med en lynopladning på 5 minutter, der giver dig fornyet driftstid.

Godt resultat – men ikke til sensitiv hud

I vores grundige research fremgik det, at denne model giver et godt barberingsresultat. Til gengæld viste den sig ikke at være velegnet til sensitiv hud, når den bruges til tørbarbering. Tests viste, at den hudens irritation mindskes, når den bruges regelmæssigt ved våd barbering med barberskum.

Manuel rengøring

Til forskel fra de to andre modeller følger der hverken en rensestation eller en ladestation med denne model. Den leveres med en almindelig oplader. For at skylle den ren, vipper du hovedet op og holder den ind under rindende vand. Skærene kan afmonteres for en mere grundig rengøring.

Vores vurdering

Foretrækker du at barbere dig under bruseren og med barberskum er denne model  helt perfekt. Ved regelmæssig våd barbering giver denne barbermaskine et godt resultat uden irritation af huden. Og så er det tilmed den absolut billigste model i vores test. Det er den perfekte basismodel og et godt sted at starte, hvis du langsomt vil gå fra skraber til barbermaskine.

Type: Lineær barbermaskine med pop-op-trimmer Maks. driftstid i minutter (min): 60 minutter Opladningstid i minutter (min): 60 minutter Lynopladning: Ja (5 min) Tørbarbering: Ja Vådbarbering: Ja Fleksibelt hoved: Ja Kan skylles ren med vand: Ja Rensestation medfølger: Nej Trimmer: Ja Egnet til kroppen: Nej LED-display: Ja Ledningsfri: Ja Batteritype: Li-ion Spænding i volt (V): 100-240 V Farve: Sort Vægt i gram (g): 426 g

Guide Sådan vælger du den bedste barbermaskine

 
Braun-Series-9-Pro-9465cc.png

Braun Series 9 Pro 9465cc

Braun_Series_5_50-B1200s-transformed.png

Braun Series 5 50-B1200s

s-l600-transformed.png

Philips Series 9000 SP9820

S803.png

Panasonic ES-LV6Q-S803

Philips-Series-7000-S7782.png

Philips Series 7000 S7782

Philips-Series-3000-S3231.webp

Philips Series 3000 S3231

TestScore TestScore
Info
4.7
star star star star star
4.3
star star star star star
4.2
star star star star star
4.1
star star star star star
4.0
star star star star star
3.6
star star star star star
Type Lineær barbermaskine med pop-op-trimmer Lineær barbermaskine og trimmerhoved Barbermaskine Lineær barbermaskine med pop-op-trimmer Lineær barbermaskine og trimmerhoved Lineær barbermaskine med pop-op-trimmer
Maks. driftstid i minutter (min) 50 min 45 min 60 min 62 min 60 min 60 minutter
Opladningstid i minutter (min) 60 min 60 min 180 min 60 min 60 min 60 minutter
Lynopladning Ja (5 min) Ja (5 min) Ja (5 min) Ja (5 min) Ja (5 min) Ja (5 min)
Tørbarbering Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Vådbarbering Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Fleksibelt hoved Ja Nej Ja Ja Ja Ja
Kan skylles ren med vand Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Rensestation medfølger Ja Nej Nej Ja Nej Nej
Trimmer Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Egnet til kroppen Nej Nej Nej Nej Nej Nej
LED-display Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Ledningsfri Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Batteritype Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion
Spænding i volt (V) 100-240 V 100-240 V 100-240 V 100-240 V 100-240 V 100-240 V
Farve Grå Sort Sølv Sort Blå Sort
Vægt i gram (g) 154 g 182 g 530 g 201 g 135 g 426 g
Brugeranmeldelser 5 4 4.5 5 5 3.5
Brugervenlighed 5 5 4.5 4 4.5 4.5
Daglig barbering 4.5 4.5 4 4.5 3.5 3.5
3-dages stubbe 4.5 4 4 4 3.5 2.5
Batteriperformance 4.5 4 4 3 3.5 4
Tjek billigste pris Set til 1.962 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 999,95 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Kop&Kande På lager
Set til 2.599 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Punkt1 På lager
Set til 2.259 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten.dk På lager
Set til 1.299 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Damborg.dk På lager
Set til 516 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager

De forskellige barbermaskiner på markedet udvikles hele tiden, og hvor de før kun fungerede med ledning og til tørbarbering, har trådløse modeller efterhånden vundet indpas i de danske hjem. Modellerne i vores test egner sig alle til våd- eller tørbarbering, men der er forskel på, hvor godt de klarer sig. Som udgangspunkt bør du kigge efter en effektiv og tæt barbering, der ikke irriterer huden.

Vi stiller her skarpt på de parametre, vi har analyseret de forskellige barbermaskiner ud fra. Vi kigger på, hvad forskellen er på de to typer barbermaskiner repræsenteret i vores test. Vi går ligeledes i dybden med batteritid og gennemgår alle de lækreste funktioner.

Barbermaskiner – typer

Som du kan se i vores test, er der to forskellige typer: lineære barbermaskiner og barbermaskiner med roterende skæreflader. Det er et spørgsmål om præference, om du foretrækker det ene eller andet. Der er fordele og ulemper ved begge.

Lineære barbermaskiner med folieskær er udstyret med et lige skærehoved oftest inddelt i flere skær ligesom testvinderen. Vores premiummodel, Philips 9000 SP9820, er en type barbermaskine med roterende skærehoveder. Hovedet bevæger sig i forskellige retninger, samtidig med at de runde skær også bevæger sig, så de lægger sig tæt op ad huden.

En barbermaskine med bevægelige skærehoveder giver en tættere barbering, da flere skæreflader er i kontakt med huden. Til gengæld er hovedet ofte større end ved barbermaskiner med folieskær. Det betyder, at det kan være sværere at komme til på mindre og mere svært tilgængelige områder som under næsen. Her vil det som regel være nemmere at komme til med en lineær skæreflade.

Batteritid – drifts- og opladningstid

Traditionelle barbermaskiner skal tilsluttes en strømkilde under brug. Du er altså afhængig af at være i nærheden af en stikkontakt. Det er ikke tilfældet ved en genopladelig barbermaskine, der indeholder et batteri.

Den gennemsnitlige driftstid blandt modellerne i vores barbermaskine test er på 56 minutter. Braun Series 9 9465cc og Braun Series 5 50-B1200s placerer sig med henholdsvis 50 og 45 minutter under gennemsnittet, mens Panasonic ES-LV6Q-S803 med en arbejdstid på 62 minutter ligger 6 minutter over gennemsnittet.

Ud over driftstiden bør du også være opmærksom på forholdet mellem arbejds- og opladningstid. De fleste barbermaskiner oplader fra 0 til 100 procent på omkring en time. Det er også tilfældet hos 5 ud af de 6 modeller i vores test. Den eneste, der oplader i længere tid, er Philips 9000 SP9820.

Nice to have funktioner

Omend der kan være forskel på ydeevnen, udgør de diverse funktioner de største forskelle blandt barbermaskinerne. Det er ofte også funktionerne, der afgør, om en barbermaskine er den rette for dig. Vi kigger her nærmere på disse funktioner.

Trimmer

En barbermaskine med skægtrimmer gør det nemmere lige at trimme skægget eller bakkenbarterne efter barberingen, uden at du behøver investere i en separat trimmer. Alle barbermaskinerne i vores barbermaskine test har en trimmer, men der er forskel på, hvordan trimmeren ser ud.

I testen vil du støde på to forskellige typer trimmere: pop-op-trimmeren og trimmerhovedet. En pop-op-trimmer er en lille skæreflade, der monteres på trimmeren og som aktiveres ved at trykke på en knap eller ved at skubbe den op. Du skal ved denne type ikke skifte hovedet. Se eksempelvis Braun 9 9465cc og Panasonic ES-LV6Q-S803.

Har modellen et separat trimmerhoved, skal du sætte et nyt hoved på for at kunne trimme. Det er for eksempel tilfældet ved Philips 7000 S7782-modellen. Fordelen ved en pop-op-trimmer er, at du hurtigt kan skifte frem og tilbage mellem de to funktioner. Ulempen er ofte, at trimmeren er mindre robust, end hvis det var et særskilt hoved. Derfor kan disse modeller som oftest ikke bruges som hårtrimmere.

Ladestation

Da disse typer barbermaskiner indeholder et genopladeligt batteri, skal de naturligvis oplades. I vores test vil du finde tre typer opladere. Der er den klassiske oplader, som sættes i stikkontakten. Se for eksempel Philips 3000 S3231. Vores premiummodel, Philips 9000 SP9820, har derimod en pad, som du måske kender fra iPhones. Her placerer du barbermaskinen på denne pad for at oplade dens batteri. En ladestation er en holder, som du sætter barbermaskinen ned i, når den skal lade. Fordelen er, at du samtidig også har en holder til barbermaskinen, og ekstra smart er det, hvis ladestationen samtidig også renser barbermaskinen.

Rensestation

Braun Series 9 Pro-testvinderen har en sådan lade-/rensestation, hvorimod Philips 7000 S7782 har en station, der udelukkende renser og ikke lader barbermaskinen op. Fordelen ved en rensestation er, at du slipper for at skulle rengøre den manuelt, hvilket kræver lidt mere tid, hvis du vil gøre det grundigt.

Batteriindikator

De fleste modeller har en batteriindikator, men der er forskel på, hvor præcise de er. Oftest vil battteri-niveauet blive angivet med streget, og jo flere streger, desto mere præcist angives batteri-niveauet.

Lynopladning

Det er praktisk med en lynopladningsfunktion, hvis du ikke altid har tid til at vente på, at din barbermaskine lader helt op. Alle modeller i vores test har denne funktion. Det betyder, at du kan sætte den til at lade op i omkring 5 minutter, hvorefter du har mere driftstid. I testvinderens tilfælde får du tilstrækkelig tid til en hel barbering.

App-funktion

Philips 7000 S7782 kan tilknyttes en app. Appen er ideel, hvis du er nybegynder. Apps vil typisk kunne guide dig og give dig tips til, hvordan du bedst barberer dig. Philips 7000 S7782 giver dig desuden også feedback på dit tryk, så du hverken trykker for let eller for hårdt.

FAQ

Hvilken barbermaskine er bedst i test?

Den bedste barbermaskine i test er Braun Series 9 9465cc. Den giver en hurtig, lydsvag og tæt barbering på både våd og tør hud og er god til svært tilgængelige steder uden at nappe huden. Der medfølger en rensestation.

Hvad koster en god barbermaskine?

Den billigste barbermaskine i vores test koster lidt over 500 kroner. De bedste barbermaskiner koster over 1.000 kroner.

Hvilken type barbermaskine?

Det afhænger af din egen præference. Du kan få en barbermaskine med roterende hoved eller lineært folieskær.

Hvordan barberer man sig bedst med barbermaskine?

Brug et let tryk mod huden for at opnå et godt resultat uden at slide på huden. Hvis du trykker for hårdt, risikerer du at irritere huden.

Kan man bruge barberskum til barbermaskine?

Du kan udelukkende bruge barberskum til en barbermaskine, hvis den egner sig til barbering på våd hud.

Hvor lang tid holder en barbermaskine?

Generelt holder en barbermaskine i et par år, hvorefter du skal udskifte blade og/eller batterier.

Hvad er forskellen på en trimmer og barbermaskine?

En trimmer er beregnet til at klippe længere skæg eller hårvækst, hvorimod en barbermaskine vil klippe helt ind til huden. De bedste barbermaskiner vil også kunne trimme.

Hvorfor får jeg knopper når jeg barberer mig?

Røde knopper kan forårsages af bakterier. Selv de bedste barbermaskiner skal rengøres efter endt anvendelse, hvis du vil undgå dette.

Kan man barbere sig hver dag?

Der er i princippet ikke noget i vejen for at barbere sig hver dag. Det kan dog i starten kræve tilvænning. Har du meget følsom hud, er det muligt, at din hud irriteres for meget, hvis du barberer dig hver dag.

Kildeliste barbermaskine test

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

  Which har testet 12 barbermaskiner i august 2022, blandt andet Braun series 9000 og 5000, samt Philips series 3000. Læs hele testen her

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter.

  Tænk har testet i alt 34 barbermaskiner i marts 2022. Læs den fulde test her

  • Braun series 9 9465 – Bedst i test
  • Braun Series 5 50-B1200s – Tænk anbefaler
  • Panasonic ES-LV6Q-S803 – 70%
  • Philips Series 3000 S3231 – 60%
  • Philips Series 7000 S7782 – 70%
 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen.

  Råd & Rön har testet 11 barbermaskiner, blandt andet Philips series 3000 og Braun series 9. Læs hele testen her

 • Flag Techadvisor.com Chevron down

  Techadvisor er et engelsk online magasin med 28 år på bagen. De anmelder tekniske produkter, og du kan finde anmeldelser og test af alt fra computere, tablets og smartphones til barbermaskiner. 

  Læs anmeldelsen af Braun series 9 her

 • Flag Menshealth.com Chevron down

  Menshealth er et amerikansk livsstilsmagasin for mænd med 21 millioner læsere verden over. Magasinet er ejet af Hearst Digital Media, som har over 20 digitale magasiner og 110 millioner unikke læsere på deres amerikanske sider.

  Læs deres anmeldelse af Braun series 9 her

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende.

  Læs deres anmeldelse af Braun series 9 her og her

 • Flag M3.com Chevron down

  M3 er et svensk online magasin indenfor tech og elektronik. UJdover at holde dig opdateret om de nyeste tendenser i branchen, så tester de også løbende nye produkter. De har testet 6 barbermaskiner, blandt andet Braun series 9. Læs hele anmeldelsen her

 • Flag Shavingadvisor.com Chevron down

  Shavingadvisor er et affiliate site med fokus på barbering. Her kan du finde guides,test,  tips og tricks til alt om barbering og grej. 

  Læs deres anmeldelse af Braun Series 5 her

 • Flag Shavercheck.com Chevron down

  Shavercheck et affiliate site med fokus på barbering og særligt elektriske barbermaskiner. Alle produkter testes i minimum 3 uger inden anmeldelsen skrives.

  Læs deres anmeldelse af Braun series 5 her og Philips series 9000 her

 • Flag Baldbeards.co.uk Chevron down

  Baldbeards er et online magasin indenfor skægpleje, barbering og grooming. Udover at dele tips, guides og tricks til alt om skæg, tester de løbende de nyeste produkter på markedet.

  Læs deres anmeldelse af Braun series 5 her

 • Flag Cgmagonline.com Chevron down

  Cgmagonline er et canadisk online magasin med fokus på gaming og techbranchen. Her kan du blive opdateret på det seneste nye men også finde udførlige anmeldelser af nye og populære produkter. Læs deres anmeldelse af Philips Series 9000 her

 • Flag Trustedreviews.com Chevron down

  Trustedreviews er en engelsk hjemmeside med fokus på techbranchen. Virksomheden har eksisteret sinde 2003 og har to test-laboratorier i England mens de planlægger at udvide til USA i 2023. Du kan læse deres udførlige anmeldelse af Philip Series 9000 her

×