Barbermaskine test – Se de 7 bedste barbermaskiner 2023

Gå ikke glip af vores Barbermaskine test, hvor vi kårer årets 7 bedste barbermaskiner. Den ideelle barbermaskine giver dig en tæt og effektiv, men også en skånsom barbering, der ikke irriterer huden. Har du genstridigt hår, er det desuden rart, at den ikke er så tung, så den bliver nemmere at arbejde med i længere tid.

Philips Series 7000 S7782

Philips Series 7000 S7782-barbermaskinen har alt du skal bruge og mere til. Den glider problemfrit hen over huden og tilpasser sig ansigtets konturer samtidig med at give dig en nænsom barbering. Og så vælger du selv, om du vil bruge den til tørbarbering eller til vådbarbering, når du står i bruseren. Praktisk og nem barbering Den elektriske barbermaskine fra Philips er udstyret med tre hoveder, der hele tiden tilpasser sig dit ansigt og dets konturer. Tilsammen sørger de tre hoveder for, at du kommer tæt på huden uden at irritere den....

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Kira

I vores informative købsguide kigger vi nærmere på barbermaskiners funktioner og egenskaber som våd- og tørbarbering, batteriets samlede driftstid og opladningstid. Skal det en dag gå hurtigt, er det særlig smart med en praktisk lynopladning, så du hurtigt kan komme ud ad døren. Vil du have en glat og tæt barbering eller blot trimme skægget? Under alle omstændigheder vil en pop-op-trimmer eller et trimmerhoved gøre livet og barberingen lettere for dig.

Vil du i stedet få dig et lynhurtigt overblik over vores 7 skønne modeller, kan du også springe direkte videre til vores sammenligningstabel her.

Det mener vores produkteksperter

Philips Series 7000 S7782-barbermaskinen har alt du skal bruge og mere til. Den glider problemfrit hen over huden og tilpasser sig ansigtets konturer samtidig med at give dig en nænsom barbering. Og så vælger du selv, om du vil bruge den til tørbarbering eller til vådbarbering, når du står i bruseren.

Praktisk og nem barbering

Den elektriske barbermaskine fra Philips er udstyret med tre hoveder, der hele tiden tilpasser sig dit ansigt og dets konturer. Tilsammen sørger de tre hoveder for, at du kommer tæt på huden uden at irritere den. Du kan tilmed vælge, om du vil bruge den til tør- eller vådbarbering under bruseren. Da den er vandtæt er rengøringen supernem. Du skyller den bare ren under rindende vand, og så er den klar igen. Skal du have den med dig, kan du aktivere en rejselås, så du ikke risikerer, at den tænder. Den har endda en smart pop-op-trimmer, så du kan trimme bakkenbarter til perfektion!

SkinIQ-teknologi

Takket være den smarte SkinIQ-teknologi klarer barbermaskinen effektivt at barbere og klippe korte hår, selv når de vokser i forskellige retninger. Desuden får du løbende feedback på din barberingsteknik. Lyser displayet orange, betyder det, du skal justere barbermaskinen. Lyser den grøn, ved du, at dine cirkulære bevægelser er helt rigtige. Du kan ydermere bruge appen til at få flere tips og tricks til en god barbering.

Genopladning med batteri

Barbermaskinen er forsynet med et overskueligt display, der også indeholder en batteriindikator, så du hele tiden kender status på barbermaskinen. Li-ion-batteriet giver dig en lang driftstid på hele 60 minutter og lader også hurtigt op på 60 minutter. Har du en dag travlt, kan du bruge lynopladningen på 5 minutter til at lade den lidt op med. Der medfølger desuden en yderst praktisk opladningsstation, så du nemt og bekvemt kan oplade den.

Specifikationer:

 • Driftstid: 60 minutter
 • Opladningstid: 60 minutter
 • Batteritype: Li-ion
 • Vægt: 750 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Bluetooth
 • plus-circle.svg LED-display
 • plus-circle.svg Pop-op-trimmer
 • plus-circle.svg Egnet til tør- og vådbarbering
 • plus-circle.svg God til tykt skæg
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Lidt tung at holde om i længere tid ad gangen

Det mener vores produkteksperter

En trådløs skægtrimmer med udskifteligt hoved til en jævn trimning af skæg og kropshår.

Tilbehør til præcise linjer og konturer, så dit skæg står knivskarpt! Ekstra tilbehør til følsom og sart hud.

Nem barbering

Du får en masse tilbehør til denne praktiske trimmer fra Philips. Der medfølger nemlig 3 stubbekamme og 1 kropskam samt en præcisionskniv til bakkenbarter og halsen og et ekstra hoved, der giver dig en særlig nænsom og behagelig barbering til dig, der har sensitiv hud. Du kan med de forskellige hoveder altså uden problemer klare at trimme dit skæg såvel som hår på HELE kroppen. Den klarer problemfrit forskellige hårlængder. For at opnå det bedste resultat holdes bladet fladt mod huden. Bevæg det i lange strøg langs med hårene mod hårvækstens retning for at opnå det perfekte resultat. Desuden er trimmeren trådløs, så du har fuld bevægelsesfrihed. Og du vælger selv, om du vil bruge den til tør barbering, eller om du hellere vil bruge den under bruseren. Den egner sig nemlig også perfekt til våd barbering.

Nem rengøring

Da den er vandtæt, er rengøringen også dejlig nem. Du holder den blot ind under den rindende vandhane og skyller i en håndevending de små afklippede hår væk. Du skal regne med, at bladene skal skiftes hver fjerde måned, hvis du barberer dig to gange om ugen. Barberer du dig ofte, skal de udskiftes oftere.

Nem opladning

En opladningsindikator fortæller dig, når det er tid til at lade den op. Og når du er færdig med den sætter du den blot til at oplade. Det holdbare NiMh-batteri giver dig en samlet arbejdstid på 45 minutter. Opladningen tager dog en del længere, og du skal regne med 8 timer at oplade maskinen helt op. Der medfølger en praktisk lille opbevaringstaske, så du kan have trimmeren med dig overalt.

Specifikationer:

 • Driftstid: 45 minutter
 • Opladningstid: 480 minutter
 • Batteritype: NiMh
 • Vægt: 225 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Egnet til ansigt og krop
 • plus-circle.svg Tæt barbering
 • plus-circle.svg Skånsom mod huden
 • plus-circle.svg Batteriindikator
 • plus-circle.svg Tør og våd barbering muligt
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Forholdsvis lang opladningstid

Det mener vores produkteksperter

Har du brug for en elektrisk barbermaskine, der trimmer kort som lidt længere skæg lige godt, så er denne Braun-barbermaskine perfekt til dig. Takket være det innovative ProLift-system løftes hår, så du får alle hår med – hver gang! Og så er den kåret som en af de bedste af Forbrugerrådet tænk.

Præcis og hurtig barbering

Uanset om du vælger at barbere dig efter 3 eller 7 dage, så er barbermaskinen præcis. Dens ProLift-teknologi løfter hvert eneste hårstrå, så det bliver klippet så tæt på huden som muligt. Den får nemlig også fat på de helt korte hår helt ned på 0,5 millimeter, så du får en særlig glat barbering. Og så går barberingen 10 % hurtigere end ved andre traditionelle barbermaskiner. Desuden er de bevægelige blade skånsomme mod huden, og du undgår rød hud. Perfekt til dig, der har sart hud. Du kan anvende barbermaskinen på tør hud eller også bruge den i bruseren med skum eller gel. Den er udstyret med et såkaldt Precision Switch i et helt nyt design, der låser hovedet. Det gør det muligt at fange selv de mest svært tilgængelig hår.

Langtidsholdbart batteri og lynhurtig opladning

Det holdbare Li-ion-batteri har en driftstid på op til 60 minutter, så du uden problemer kan barbere hele skægget. Desuden lader barbermaskinen exceptionelt hurtigt op på kun 5 minutter med lynopladningsfunktionen! Og så kan det holde i op til 6 uger, uden at du på noget tidspunkt behøver lade den op.

Nem rengøring

Du renser barbermaskinen ved at holde den under rindende vand. Der medfølger også en praktisk lille rensebørste til lige at fjerne de små hårstrå. Du kan dog også sætte den i sin ladestation og med et enkelt tryk på en knap aktivere dens eget rengøringsprogram. På den måde oplades, rengøres og tørres din barbermaskine helt automatisk.

Specifikationer:

 • Driftstid: 60 minutter
 • Opladningstid: 5 minutter
 • Batteritype: Li-ion
 • Vægt: 1.160 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Særlig skånsom barbering
 • plus-circle.svg Egner sig også til længere hår
 • plus-circle.svg Hurtig opladning
 • plus-circle.svg Ladestation medfølger
 • plus-circle.svg Våd og tør barbering
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Tung at arbejde med i lang tid ad gangen

bedste 2-i-1-barbermaskine og trimmer

Remington Hyperflex Advanced XR1430

Det mener vores produkteksperter

Vælg denne 2-i-1-barbermaskine og trimmer med tredobbelt skærehoved, hvis du leder efter en effektiv barbermaskine til både tør og våd anvendelse i både ansigt og på kroppen. Dets AktivKontur-teknologi sørger for, at barbermaskinen følger ansigtets konturer samt kroppens, så du får en særlig præcis og tæt barbering og trimning. Dens dobbeltsporede blade giver den en 50 % mere effektiv barbering, mens det skarpe blade sørger for særlig god præcision. Og så er barbermaskinen udstyret med et særdeles praktisk lille pop-op-blad, så du opnår knivskarpe kanter! Desuden er barbermaskinen ledningsfri, hvilket giver dig fuld bevægelsesfrihed, uanset hvor du er.

Den er udstyret med en opladningsindikator, der fortæller dig, hvornår det er tid til at oplade barbermaskinen. Du oplader nemt med det medfølgende opladningskabel. Den har en driftstid på hele 50 minutter. Selve opladningen tager en smule længer, og du skal regne med 240 minutter for en fuld opladning. Du kan dog vælge at aktivere lynopladningen, der giver dig ekstra driftstid, hvis du lige hurtigt skal nå noget. Du kan bruge den på tør og våd hud, så du nemt kan klare barberingen under bruseren. En alsidig barbermaskine til en grundig barbering og samtidig mere nænsom barbering selv ved de genstridige hår.

Specifikationer:

 • Driftstid: 50 minutter
 • Opladningstid: 240 minutter
 • Batteritype: Li-ion
 • Vægt: 530 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Egner sig til skæg og kropshår
 • plus-circle.svg Antimikrobielt hoved
 • plus-circle.svg Våd og tør anvendelse
 • plus-circle.svg Dobbeltsporede blade
 • plus-circle.svg AktivKontur-teknologi
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke så velegnet til tykt skæg

bedste barbermaskine med assisteret trykfeedback

Philips Series 9000 S9987/59

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det mener vores produkteksperter

Vælg denne innovative barbermaskine, hvis du gerne vil have feedback og hjælp til at opnå perfekte resultater. De tre hoveder følger ansigtets konturer, så du får den tætteste barbering uden at genere huden, og du undgår rød og irriteret hud. Et LED-lys omkring barbermaskinen giver dig udførlig feedback på dit tryk. Lyser ringen blå, er dit tryk for let. Lyser det orange, er dit tryk for hårdt. Når det lyser grønt ved du, at dit tryk er helt rigtigt. Du kan også bruge den dertilhørende app til at guide dig igennem din barbering.

Du kan bruge barbermaskinen til både tør og våd hud og med eller uden skum. De tynde sider på barbermaskinen gør det muligt at komme til de mere svært tilgængelige områder som for eksempel på kæben og under næsen. Brug det smarte pop-op-præcisionsblad til at trimme bakkenbarter og give dit skæg en knivskarp og lige kant. Der medfølger en praktisk ladestation, som du blot behøver sætte barbermaskinen i, for at den lader op. Den har en arbejdstid på 60 minutter og lader ligeledes op på 60 minutter. Skal det en dag gå hurtigt, kan du uden problemer aktivere lynopladningen på 5 minutter, der giver dig ekstra driftstid.

Specifikationer:

 • Driftstid: 60 minutter
 • Opladningstid: 60 minutter
 • Batteritype: Li-ion
 • Vægt: 890 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg LED-display
 • plus-circle.svg Ladestation
 • plus-circle.svg Lynopladning på 5 minutter
 • plus-circle.svg GroomTrib-app
 • plus-circle.svg Assisteret trykpræcision
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Larmer en del

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter en ny barbermaskine, der giver dig en imponerende tæt barbering, så vælg denne ledningsfri barbermaskine i robust konstruktion fra Philips. Dens 5D-hoveder er fleksible og drejer, så de følger ansigtets konturer. Du opnår på den måde en særlig præcis barbering uden at irritere huden. Du har valgmuligheden mellem at bruge barbermaskinen på tør hud eller på våd hud eksempelvis under bruseren. Det særlige PowerCut-skær er designet specielt til at give dig en lækker og tæt barbering, og pop-op-trimmer giver dit skæg og bakkenbarter skarpe linjer og kanter.

Barbermaskinen har en dejlig lang batterilevetid og kan arbejde uafbrudt i op til 60 minutter. Når du er færdig med at barbere dig, sætter du den blot til at lade op med den medfølgende oplader. Det tager ligeledes 60 minutter at oplade den fuldt op. Du kan dog aktivere lynopladningsfunktionen, hvis du en dag har travlt, og det skal gå lidt hurtigere. Du kan nemt og bekvemt skylle maskinen ren under rindende vand efter brug. Hoveder kan åbnes og tages af, så du kan skylle alle hårene væk. Der medfølger også et praktisk etui, så du kan tage barbermaskinen med dig overalt. En god barbermaskine til en aldeles overkommelig pris.

Specifikationer:

 • Driftstid: 60 minutter
 • Opladningstid: 60 minutter
 • Batteritype: Li-ion
 • Vægt: 426 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg LED-display
 • plus-circle.svg Lynopladning
 • plus-circle.svg Opladningsindikator
 • plus-circle.svg Skridsikkert gummigreb
 • plus-circle.svg 5D drejelige og fleksible hoveder
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ingen ladestation

Det mener vores produkteksperter

Er du på udkig efter billig barbermaskine til sart hud, er denne Braun Series 3 300s-barbermaskine et godt bud. Braun Series 3 er udstyret med 3 trykfølsomme skæreelementer, der giver dig en effektiv, men særlig skånsom barbering. Du kan bruge Braun Series 3-barbermaskinen på tør hud. Den er ikke egnet til vådbarbering, men den kan godt tåle vand. Faktisk er den vandtæt helt ned til minus 5 meter. Derfor kan du nemt skylle den ren, når du er færdig med at bruge din Braun Series 3.

Braun Series 3-barbermaskinen er trådløs, hvilket giver dig masser af bevægelsesfrihed til at bruge den, hvor du vil. Den har en driftstid på 30 minutter på en fuld opladning. For at lade den fuldt op skal du regne med, at det tager 1 time. Du kan dog gøre brug af hurtigopladningen på 5 minutter, der giver dig ekstra arbejdstid til at klare en hurtig barbering. Ladekablet medfølger, og så får du en praktisk klingebeskyttelse, som du sætter på klingerne. På den måde beskyttes de og holder sig skarpe i længere tid. Du får også en lille rensebørste til din Braun Series 3, så du i en håndevending kan børste den fri for afklippede hårstrå.

Specifikationer:

 • Driftstid: 30 minutter
 • Opladningstid: 60 minutter
 • Batteritype: NiMh
 • Vægt: 370 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Drejbart hoved
 • plus-circle.svg Slidstærkt design
 • plus-circle.svg Trådløs
 • plus-circle.svg Vandtæt ned til -5 meter
 • plus-circle.svg Klingebeskyttelse medfølger
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke så velegnet til lange hårstrå
 • minus-circle.svg Ingen ekstra trimmer til bakkenbarter

Hvilken barbermaskine skal du så vælge? Og hvad skal du vide om barbermaskiner for at kunne træffe det helt rette valg. Det får du ganske enkelt svar på her.

For der er mange forskellige barbermaskiner at vælge imellem. Vi har samlet de bedste barbermaskiner i vores Barbermaskine test. Sikkert er, at du får en skånsom barbering med elektriske barbermaskiner.

Men er du usikker på, hvad din nye barbermaskine alt skal kunne, og om du også kan opnå en tæt barbering med den elektriske udgave, så læs med her.

Vi giver dig nemlig svar på alt fra, om du skal vælge en barbermaskine eller en skraber, hvilke funktioner barbermaskiner har, og hvad du ellers skal være opmærksom på. Du får også masser af gode og nyttige tips til, hvordan du barberer dig, så du opnår det absolut bedste resultat – hver gang. Og så får du også at vide, hvordan du undgår irriteret, rød og kløende hud efter barberingen.

Det er simpelthen public service på allerhøjeste niveau.

Barbermaskine vs. skraber

Mange tror, at forskellen på at bruge en elektrisk barbermaskine og skraber handler om tid, fordi det ene er hurtigere end det andet. Men det kommer faktisk mest an på, hvad du er vant til. Øvelse gør altid mester, og det gælder også barberingen. Har du først vænnet dig til en metode, går det som regel også hurtigt.

Så om du foretrækker barbermaskine eller skraber, er virkelig et spørgsmål om personlig præference, men også din hudtype.

Lad os lige se lidt nærmere på forskellen samt fordele og ulemper ved barbermaskiner og skrabere.

Skraber

Fordelen ved at bruge en skraber er, at du ikke kun får en tættere barbering, men også en mere glat barbering. Vil du gerne opnår den der frisk-og-silkeblød-hud-fornemmelse og en ekstremt tæt barbering, så er det skraberen, du bør vælge.

Ulempen ved at barbere sig med en skraber kan være, at din hud lettere bliver irriteret, så du bagefter står tilbage med røde knopper og en brændende fornemmelse i ansigtet. Du får en tæt barbering, ja. Men en skraber er jo i bund og grund en kniv, der trækkes hen over huden. Så bortset fra at du risikerer at skære dig på den, har den også tendens til at skrabe det yderste af din hud. Det kan godt være et spørgsmål om, at din hud skal vænne sig til det, men det kan også være, du bare har meget sensitiv hud, og så er en tæt barbering med kniv måske ikke det rette for dig.

Er det tilfældet, bør du helt sikkert sadle om til en barbermaskine.

Barbermaskine

En barbermaskine giver dig nemlig en effektiv barbering, der samtidig også er en meget mere skånsom barbering, så du undgår røde knopper og irriteret hud. Du har heller ikke brug for vand og har derfor mere frihed til at anvende barbermaskinen, hvor og hvornår det lige passer ind i din hverdag og dit liv.

Du kan dog heller ikke kommer helt så tæt på som med en skraber, men stadig få en lækker og tæt barbering.

Skærehoved

For at opnå en effektiv barbering, bør du også kigge på type af skærehoved på de forskellige barbermaskiner. Du kan få lineære barbermaskiner med folieskær, det vil sige et lige skærehoved, eller modeller med to eller tre roterende skærehoveder.

Hvilken type du bør vælge, afhænger igen af din personlige præference. Generelt set er et foileskær bedre til mindre skæg. Jo mere avanceret teknologien er, altså jo flere skæreflader der er, desto tykkere skæg kan barbermaskinen klare. Du opnår som regel også en tættere barbering med flere hoveder.

Årsagen er, at en maskine med roterende hoveder simpelthen giver dig en mere varierende og større skæreflade, så du også får hår med, selvom de ikke har samme vækstretning. Da de bevæger sig individuelt, vil den også bedre følge ansigtets konturer. Har du meget skæg, vil det altså typisk være bedre med et maskine med flere skærehoveder til en effektiv barbering.

Batterilevetid og opladning

I vores Barbermaskine test vil du finde de gode trådløse barbermaskiner. En trådløs barbermaskine giver dig mere frihed, da du ikke er afhængig af at skulle have en stikkontakt i nærheden for at kunne trimme dit skæg og barbere dig. Og det er jo virkelig praktisk!

Batteriets driftstid

Det betyder, at en sådan barbermaskine indeholder et genopladeligt batteri. Det varierer naturligvis fra person til person, hvor lang tid man er om at barbere sig, afhængig af hvor meget skæg man har. Hvis du har meget at barbere, eller hvis du anskaffer dig en multifunktionel barbermaskine, der også kan bruges til kroppen, vil du som regel bruge mere batteri. Det er naturligvis ikke meningen, at du skal risikere at løbe tør for batteri, inden du er færdig. Derfor er det også hensigtsmæssigt at kigge på barbermaskinens driftstid. Den varierer nemlig også fra barbermaskine til barbermaskine. Nogle modeller kan arbejde uafbrudt i 30 minutter, som for eksempel Braun Series 3-modellen, mens andre kan klare en hel time. Testvinderen Philips Series 7000 S7782 i vores test af barbermaskiner har en samlet arbejdstid på 1 time.

Er det din allerførste barbermaskine, og har du kun sparsom skægvækst, er det sikkert ikke nødvendig med en maskine, der kan holde i lang tid. Har du dog kraftig skægvækst, tager det sikkert også længere tid at barbere det, og du har brug for en maskine, der kan holde lidt længere.

Tjek derfor altid specifikationerne på den barbermaskine, du har udset dig.

Batteriets opladningstid

Det samme gælder opladningstiden. Her er der nemlig endnu større forskel på, hvor længe en barbermaskine skal oplade, for at være fuldt opladt. Hos modellerne i vores Barbermaskine test varierer det mellem 60 minutter og 480 minutter, altså 8 timer. Det er naturligvis lang tid. Det behøver dog ikke have en negativ indflydelse på din anvendelse. Den kan jo bare oplade natten over, og så er den klar igen.

Type af batteri og batteriets holdbarhed

Bruger du din barbermaskine meget, er det faktisk en god idé også at kigge på, hvilken type batteri, der er inde i selve barbermaskinen. Der er nemlig også forskel på genopladelige batterier. Grunden er, at batterilevetiden er forskellig fra batteri til batteri.

Du vil typisk finde to slags genopladelige batterier i barbermaskiner: Li-ion og NiMh. Der er både fordele og ulemper ved begge typer, så det er op til dig, hvad der er vigtigst for dig.

Lithium-Ion (Li-ion)

Et Li-ion-batteri er en mere miljøvenlig type batteri, og så er det også en let type batteri. Det er netop årsagen til, at det ofte anvendes i bærbart udstyr. Det giver altså rigtig god mening at anvende det i en barbermaskine, der jo ikke gerne skulle være alt for tung.

I henhold til batteriets levetid, skal du regne med, at det kan mellem 500 og 1.000 gange, alt efter om og hvordan det vedligeholdes og bruges. Derefter vil det miste styrke og kan med fordel udskiftes.

NiMH-batteri

Et NiMH-batteri kombinerer det bedste fra genopladelige batterityper med det bedste fra Alkaline-batterier. Et NiMH-batteri kan modsat et Li-ion-batteri oplades op til hele 2.000 gange – igen afhængig af vedligeholdelse og anvendelse. Det siger sig selv, at det naturligvis er en fordel og bedre både for din økonomi og for miljøet! Ulempen er, at det er lidt tungere end et li-ion-batteri. Det behøver ikke betyde, at selve barbermaskinen er tungere, men så kan det være, at man har brugt lettere materialer til barbermaskinen simpelthen for at undgå, at den bliver for tung at arbejde med.

Et Li-lon-batteri vil holde i omkring de 3-4 år, hvis du lader det op dagligt, mens et NiMH-batteri til gengæld kan holde i 4-5 år ved daglig opladning.

Du skal dog huske, at du ikke nødvendigvis lader din barbermaskine op hver eneste dag, så din barbermaskine vil kunne holde i mange år og til mange barberinger, hvis du ellers vedligeholder den og behandler den godt.

Ekstra funktioner

I vores Barbermaskine test vil du kunne se, at de forskellige barbermaskiner er udstyret med op til flere lækre og smarte funktioner, der gør barberingen endnu lettere.

Trimmer

En barbermaskine er ikke det samme som en trimmer. Men du kan sagtens få en barbermaskine med trimmer.

I vores Barbermaskine test vil du finde op til flere modeller, der har en lille indbygget trimmer. Det er virkelig smart, da du så også kan bruge den til at trimme bakkenbarter og få en præcis barbering uden at skulle have fat i skraberen alligevel. På modellerne i vores Barbermaskine test er den del af barbermaskinen som en lille pop-op-trimmer. Du trykker ganske enkelt på en lille knap, og så springer den op. Smart!

Opsamler

Når du barberer dig, vil det afklippede hår som regel falde ned i vasken på badeværelset (eller der hvor du nu barberer dig). Det kan dog undgås, hvis barbermaskinen er udstyret med et opsamlingskammer til de afklippede hårstrå. Har den det, ryger håret direkte ned i en lille beholder på barbermaskine. Når opsamleren er fyldt, skal du tømme den, da du ellers nedsætter barbermaskinens ydeevne.

Ladestation

Det er supersmart med en ladestation til barbermaskiner. For det første har din maskine så altid sin faste plads, og for det andet er det nemt og bekvemt lige at sætte den ned i ladestationen. Du skal på den måde heller ikke stå og fumle med en oplader. Hvis du rejser meget og som regel tager barbermaskinen med dig, er det dog nemmere med en oplader. Den fylder ikke så meget som en ladestation.

LED-display

Flere modeller er i dag forsynet med et praktisk LED-display. Det gør det nemmere at indstille din barbermaskine og have kontrol over de forskellige funktioner.

Opladningsindikator

Uanset om din maskine har et display eller ej, vil mange have en form for batteriindikator, der giver sig til at blinke eller skifte farve, når den er ved at løbe tør for strøm. Den viser dig også, når maskinen er fuldt opladet, så du ikke skal tælle timer og gætte dig frem til det. Det er også nemmere, da du på den måde hele tiden har styr på, hvor meget strøm der er tilbage. Du risikerer altså ikke at løbe tør for strøm midt under barberingen.

Klingebeskyttelse

Det er helt klart en fordel med en beskyttelse til klingerne på din maskine. Et godt eksempel på en model med klingebeskyttelse er Braun Series 3-maskinen. For det første er det med til at beskytte klingerne, så de ikke bliver sløve af støv og andet snavs, der hurtigt kan smutte ind. For det andet beskytter det også dig mod unødvendige bakterier, der nemt kan komme ind i maskinen for derefter at sprede sig.

Vandtæt

Vil du gerne kunne barbere dig både på hud, der er våd og tør, bør du vælge en model som for eksempel Philips OneBlade Face + Body QP2620, Philips Series 7000 S7782, Braun Series 9 Pro 9460cc og Braun Series 3, der alle kan bruges til begge dele.

En yderligere fordel er også, at du kan rengøre den med vand, hvilket er dejlig nemt. Nogle gange er det muligt at skylle maskinen, selv om den ikke kan bruges på den våde hud eller under bruseren. Tjek altid specifikationerne for at være sikker.

Lynopladning

Har du testet barbermaskiner i løbet af dit liv, vil du vide, at det er smart at have muligheden for at oplade hurtigt. Mange modeller er udstyret med en særlig lynopladningsfunktion. Det betyder som regel ikke, at den lader fuldt op i den tid. Det betyder i stedet, at du på 5 minutter eller lignende kan lade den tilstrækkelig op til, at du igen kan bruge den i nok tid til at barbere dig. Og det er da bestemt praktisk.

Se for eksempel Braun Series 3-barbermaskinen, der netop har en sådan lynfunktion.

Assisteret feedback

Er du ikke sikker på, at du påfører huden det rette tryk under barberingen, kan du vælge en model med assisteret feedback. Så indikerer maskinen, om dit tryk er for hårdt, for let eller helt rigtigt, så du opnår det bedst mulige resultat.

Bluetooth og app-funktion

Nyere barbermaskiner har i nogle tilfælde sågar en bluetooth-funktion. Det betyder, at du kan forbinde din maskine med en app. I appen får du gode råd og tips til barberingen samt feedback. Det er altså en mere avanceret måde at få din barbering analyseret på.

Skridsikkert greb

Et godt greb er altid rart, men især, hvis du bruger din maskine under bruseren, da det kan gøre den glat at holde om.

Rengøring

Har du endelig fundet en god barbermaskine, der passer perfekt til dine behov, bør du også passe godt på den. At rengøre barbermaskinen er en del af dette. På mange modeller er det muligt at åbne hovedet eller tage det helt af, så du kan komme til. Det er vigtigt altid at følge fabrikantens anvisninger, og der kan være forskel fra model til model.

Rensestation

Det kan selvfølgelig godt være lidt kedeligt at rense sin barbermaskine. Det er dog muligt at få modeller, der har deres egen rensemaskine. Typisk vil den fungere både som oplade- og rensestation. Det eneste, du behøver, er, at trykke på en knap, og så rengør, renser og tørrer stationen din barbermaskine helt automatisk.

Det er bestemt værd at overveje, hvis du generelt har travlt og meget at se til.

Sådan bruger du din barbermaskine

Vi står selvfølgelig også klar med gode råd og tips til, hvordan du opnår den mest effektive barbering med en let tilgængelig trin-for-trin-guide.

 • Brug kun en ren barbermaskine.

Du bør som det første sikre dig, at din barbermaskine er ren. Du risikerer nemlig at få skægpest eller irriteret hud i form af røde knopper, hvis den ikke er det. Det bedste er naturligvis at rengøre den efter hver brug, men skulle du have glemt det, bør du gøre det, inden du bruger den igen.

 • Sørg altid for, at din barbermaskine er fuldt opladet.

Det er irriterende at løbe tør for strøm midt i barberingen, så sørg altid for, at din barbermaskine er fuldt opladet, inden du går i gang.

 • Klargør dit ansigt.

Hvis du har en barbermaskine, der kan bruges til vådbarbering, kan du bare hoppe ind under bruseren. Kan din barbermaskine dog ikke tåle vand, er du nødt til at barbere på tør hud. Det betyder dog ikke, at du ikke kan klargøre skægget inden. Fugt skægget med lunt vand eller barber dig efter et bad. Husk dog at tørre ansigtet godt med et rent håndklæde, inden du barberer det. Det blødgør nemlig hårene og gør dem meget nemmere at barbere.

 • Brug de rette bevægelser.

Du bør som hovedregel altid barbere med hårenes vækstretning. Især, hvis du barberer skægstubbe. På den måde undgår du ganske enkelt indgroede hår. Du kan med fordel trække lidt ud i huden. Så bliver det nemmere at komme til hårene.

 • Barbering med folieskær.

Har du en barbermaskine med folieskær, bør du bevæge maskinen frem og tilbage hen over huden.

 • Barbering med roterende hoveder.

Har du en barbermaskine med roterende hoveder, bør du også bruge roterende bevægelser. På den måde får du også de hår med, der vokser i forskellige retninger.

 • Undgå samme sted for mange gange.

Det kan irritere din hud, hvis du bliver ved med at køre hen over samme sted mange gange.

 • Brug det rette tryk.

Når du barberer dig med barbermaskine, er det vigtigt at finde frem til det rette tryk. Har du en model med feedback-funktion, fortæller den dig, når du gør det rigtigt. Har du ikke denne funktion, skal du blot huske, at trykket ikke må være for hårdt. Hold samme jævne tryk over hele ansigtet.

 • Skyl og tør.

Når du er færdig med barberingen, er det en god idé lige at skylle ansigtet med koldt vand. På den måde sørger du for, at porerne lukker sig. Det er især vigtigt, hvis du har barberet dig under bruseren med varmt vand, eller hvis du skyllede ansigtet med lunkent vand. Det tempererede vand åbner nemlig for porerne. Så for at undgå, at en masse bakterier sætter sig i porerne bagefter, bør du lige skylle ansigtet med koldt vand.

 • Rengør din barbermaskine.

Du bør ALTID rengøre din barbermaskine bagefter. Har du kun brugt den meget lidt, kan du nogle gange nøjes med lige at børste den fri for afklippede hår. Men generelt vil det være nødvendigt at rengøre den grundigt bagefter. Mange modeller kan skylles rene. Sørg også altid for at lade den tørre grundigt, inden du pakker den væk igen, da våde overflader er en god grobund for diverse bakterier.

 • Tilvænningsperiode.

Husk, at der kan være en tilvænningsperiode. Det gælder både, når du begynder at barbere dig for første gang, hvis du skifter fra skraber til barbermaskine, eller hvis du skifter maskine, da bladene typisk er anderledes.

Undgå irriteret og kløende hud

Alle, der barberer sig, kan få skægpest, altså røde knopper. Problemet er, at de kan udvikle sig til bylder og også klø til stor gene for ejermanden. Man kalder dette fænomen for skægpest, og det er bestemt ikke rart at have.

Skægpest er i bund og grund en betændelsestilstand. Hvis du har særdeles følsom eller sensitiv hud, bør du som det første vælge en barbermaskine frem for en skraber, da en barbermaskine er mere skånsom mod huden. En skånsom barbering er alfa og omega for at undgå irriteret og rød hud. Og så er sensitiv hud desværre bare mere disponibel for at blive irriteret.

Heldigvis kan du med nogle få tricks undgå dette.

 1. Del aldrig din barbermaskine med andre. Vores hud er fyldt med bakterier, og andre personers bakterier kan irritere din hud.
 2. Sørg for, at dine blade er skarpe. Hvis din maskinen niver i huden under barberingen, betyder det, at bladene er ved at være sløve. Du bør i så fald skifte dem ud med nye hoveder.
 3. Kan din maskine tåle vådbarbering, brug altid rigelige mængder barberskum eller -creme. Dette er med til at pleje og beskytte huden.
 4. Skyl altid ansigtet med koldt (ikke varmt!) vand bagefter. Det er et absolut must, da du herved lukker ansigtets porer. Lukkes de ikke, er det meget nemmere for bakterier at komme ind under huden. Når huden så trækker sig sammen – for eksempel ved, at du går ud i den kolde luft – lukkes bakterierne inde under huden og har nu de perfekte forudsætninger for at gro.
 5. Brug en aftershave efter barberingen. Her er det dog vigtigt at vælge en aftershave uden alkohol. Alkohol er nemlig med til at tørre huden ud. Desuden giver den en brændende fornemmelse på huden, som de fleste nok gerne vil være foruden.
 6. Du kan smøre huden med en lindrende creme efter barberingen. Den bør dog være egnet til din hudtype. Og kun efter, du har lukket porerne.

FAQ

Hvilken barbermaskine er bedst i test?

Den bedste barbermaskine i test er Philips Series 7000 S7782. Den har et smart LED-display, og du kan bruge den på både tør og våd hud. Med pop-op-trimmeren kan du skære skægget til, så det står snorlige. Og så er den udstyret med en innovativ bluetooth-forbindelse.

Hvor ofte bør jeg skifte skærehovedet?

Det afhænger af, hvor meget du bruger din barberingsmaskine. Mere brug er også lig med mere slitage. Men overordnet set, skal du regne med at skifte skærehovedet efter cirka halvandet år. Hvis du synes, at det niver i huden, når du barberer dig, er det tid til at skifte skærehovedet ud med et nyt.

Din produktekspert

Kira

Author