Barnevogn Test: 11 bedste barnevogne i test (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

North Sortmelange med Sort XD Stel fra Odder North
TESTVINDER

North Sortmelange med Sort XD Stel fra Odder North

Denne Odder North barnevogn er en højkvalitets vogn med mange funktioner, der kan opfylde de fleste forældres ønsker. Barnevognen er let, nemt at folde sammen og der er fokuseret på en høj sikkerhed i trafikken…

North Sortmelange med Sort XD Stel fra Odder North 1
Den bedste barnevogn

North Sortmelange med Sort XD Stel fra Odder North

Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor Navy - 2
En fremragende klassisk barnevogn

Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor Navy

NXT90B Lounge Grey fra Emmaljunga 3
Den bedste miljøvenlige barnevogn

NXT90B Lounge Grey fra Emmaljunga

Prime Barnevogn M. Servostel fra Scandia 4
Den bedste billige barnevogn

Prime Barnevogn M. Servostel fra Scandia

Fox2 complete black/steel blue-steel blue fra Bugaboo 5
En ultralet barnevogn ideel til storbyfamilien

Fox2 complete black/steel blue-steel blue fra Bugaboo

Trailz duovogn 6
black/black fra Stokke

Trailz duovogn

Naturkind Barnevogn Vita Koala XL 7
Danmarks første økologiske barnevogn

Naturkind Barnevogn Vita Koala XL

Naturkind Barnevogn LUX Pingvin 8
Den bedste økologiske barnevogn

Naturkind Barnevogn LUX Pingvin

Edge Duo Outdoor Black Emmaljunga 9
Den miljøvenlige kombivogn

Edge Duo Outdoor Black Emmaljunga

BabyTrold barnevogn Star New Melange 10
Det klassiske barnevognskit

BabyTrold barnevogn Star New Melange

NXT Twin Søskendevogn Lounge Grey fra Emmaljunga 11
Den bedste søskendevogn

NXT Twin Søskendevogn Lounge Grey fra Emmaljunga

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne barnevogn test er North Sortmelange med Sort XD Stel barnevognen fra Odder North kåret som den bedste barnevogn i test. Netop denne model er kåret som testvinder, fordi den er praktik og har høj brugervenlighed og besidder egenskaber og funktioner, der vil glæde enhver børnefamilie i hverdagen.

Som forælder vil man gerne gøre alt det rigtige og vælge det helt rette grej til, når der kommer en lille baby. En barnevogn er en af de ting, man kommer til at bruge utallige gange, og det er derfor helt ideelt at finde den bedste barnevogn til de behov, man har som familie. I denne barnevogn test kan du læse om de bedste barnevogne på markedet og blive guidet til hvilken, der vil være den helt rette for jeres familie.

North Sortmelange med Sort XD Stel fra Odder North

Den bedste barnevogn

North Sortmelange med Sort XD Stel fra Odder North
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af letvægtsmateriale, er meget kompakt og nem at folde sammen
 • pros-icon.svg Har aftageligt og vaskbart inderfor både i kaleche og barnevognskasse
 • pros-icon.svg Bygetæt lynslås i forlæderet, der giver nem og hurtig adgang til barnet
 • pros-icon.svg Udstyret med reflekspiping og lygte i med forskellige lysindstillinger for sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Denne Odder North barnevogn er en højkvalitets vogn med mange funktioner, der kan opfylde de fleste forældres ønsker. Barnevognen er let, nemt at folde sammen og der er fokuseret på en høj sikkerhed i trafikken for både forælder og barn.

Derfor skal du vælge en North Sortmelange med Sort XD Stel fra Odder North

North Sortmelange barnevognen fra Odder North er et sikkert valg af barnevogn, da den har mange kvalificerede egenskaber og funktionaliteter, der gør den til ideel til mange familier. Den er kompakt og fremstillet af letvægtsmateriale, og den kan nemt foldes sammen. Den er derfor let at medbringe, især fordi den sammenfoldet kan passe ind i små personbiler, såsom en VW Up eller en Suzuki Swift. Den passer derfor både ind i familier, der bor i lejlighed, men også hos dem der bor i hus.

For hygiejne og nem rengøring kan al inderfor i både kaleche og barnevognskasse aftages og vaskes. Har der været et uheld er det derfor let at komme dette til livs og gøre barnevogne ren og så god som ny igen. Der medfølger et ryglæn med 3 positioner, som kan opbevares under madrassen, når den ikke er i brug. Du får let og hurtig adgang til dit barn med den bygetætte lynlås, der er i forlæderet, og i de små lommer i indtrækket og på barnevognskassen kan du opbevare småting, der derved kan være lige ved hånden.

Der er fokuseret på at øge sikkerheden ved fremstillingen af denne barnevogn. Den er både udstyret med reflekspiping samt en lygte i kalechen med flere forskellige lysindstillinger, så du selv i det danske gråvejr og de mørke morgen- eller aftentimer kan ses af biler og andre trafikanter. Er man en miljøbevidst forbruger, er en barnevogn fra Emmaljunga også et godt valg. Mærket producerer nemlig deres produkter på en fossilfri fabrik, der er miljøcertificeret.

Produktdetaljer:

 • Materialer: 100% polyester (Øko-Tex)
 • Mål, sammenklappet, uden hjul: L: 102 x B:65 x H:38 cm
 • Liggemål: L 97 x B 37 cm
 • Vægt: 12 kg
 • Drejelige forhjul: Nej
 • Justérbart styr: Ja

Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor Navy

En fremragende klassisk barnevogn

Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor Navy -
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med vuggefunktion
 • pros-icon.svg Mulighed for at regulere ventilationen i barnevognen
 • pros-icon.svg Udstyret med patenteret ThermoBase bund med isolerende egenskaber
 • pros-icon.svg Vejrbestandigt og smudsafvisende stof med solbeskyttelse UV50+

Detaljeret gennemgang

Big Star Supreme barnevogn har været danskernes foretrukne valg inden for Emmaljunga barnevogne i et helt årti. Denne nye Big Star Supreme fra Emmaljunga, er en del af brandets helt nye 2021 kollektion. Ønsker du en moderne og tidssvarende, men klassisk barnevogn, barnevogn, der giver komfort og køreglæde for både dig og dit barn, er denne rette for dig.

Derfor skal du vælge en Big Star Supreme Outdoor Navy fra Emmaljunga

Ved køb af denne Emmaljunga Big Star Supreme Outdoor barnevogn er du sikret en model, der har været elsket og foretrukket af mange danskere gennem en lang årrække. Denne helt nye model har endnu flere funktioner, mere komfort og et moderne look, der gør den attraktiv for mange familier. Barnevognen er flot, moderne og stilren og brugervenlig.

Når du køber denne Big Star Supreme outdoor barnevogn fra Emmaljunga, får du mulighed for at regulerer ventilationen i barnevognen med den patenterede ThermoBase bund, der har isolerende og varmeregulerende egenskaber til koldt eller varmt vejr. Dette er især praktisk i det danske letomskiftelige vejr. Den har desuden et ekstra stort liggemål på hele 98 cm, så barnet har mulighed for at vokse, hvilket gør, at I kan bruge barnevognen i flere år.

Denne barnevognen fra Emmaljunga er udstyret med en trinløs kaleche, et insektnet og solsejl samt aftageligt og vaskbart inderfor. Den er dertil udstyret med en vuggefunktion samt en pedalfodbremse, som begge dele vil øge brugervenligheden, sikkerheden og komforten for både dig og dit barn. Det vejrbestandige og smudsafvisende stof med solbeskyttelse UV50+ giver mulighed for at benytte Big Star Supreme Outdoor barnevognen i al slags vejr.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Vejrbestandigt og smudsafvisende stof med UV50+
 • Mål sammenklappet: 
 • Liggemål: 98 cm
 • Vægt: 17,5 kg
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr: Ja

NXT90B Lounge Grey fra Emmaljunga

Den bedste miljøvenlige barnevogn

NXT90B Lounge Grey fra Emmaljunga
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med punkteringsfrie ecco® solight-hjul som er 100% genanvendelige
 • pros-icon.svg Har en patenteret ThermoBase-bund, der gavner på både varme og kolde dage
 • pros-icon.svg Den justerbare affjedring i stellet giver kørekomfort til både dig og dit barn
 • pros-icon.svg Kan let sammenklappes – nem opbevaring og transport

Detaljeret gennemgang

Denne Lounge Grey NXT90B barnevogn fra Emmaljunga er det helt rette valg for de miljøbevidste forældre. Barnevognen er udstyret med punkteringsfrie hjul, der er 100% genanvendelige og med et low-carbon aluminium stel med justerbar affjedring, får du en robust barnevogn, der giver god kørekomfort for både barn og forældre.

Derfor skal du vælge en NXT90B – Lounge Grey fra Emmaljunga

Emmaljunga er et brand, der går op i miljø og bæredygtighed. Fabrikken, hvor barnevognene produceres, er miljøcertificeret, og virksomheden har oprettet deres eget recycle system. En Emmaljunga NXT90B Lounge Grey barnevogn er det miljøvenlige valg, hvor man ikke går på kompromis med funktionalitet og kvalitet. Barnevognen er udstyret med 100% genanvendelige hjul, der dertil er punkteringsfrie.

ThermoBase-bunden er gavnlig på alle tider af året, da den regulerer og tilpasser sig til både koldt og varmt vejr. Netop dette giver en tryghed for forældrene, da denne regulering hjælper til at barnet hverken får det for koldt eller for varmt. Ydersiden af barnevogne er desuden designet til at kunne klare forskelligt vejr. Det er et smudsafvisende materiale med UV beskyttelse på UV50+ mod solens stråler, og vognen er dertil udstyret med et solsejl og insektnet.

Styret på barnevognen kan justeres, så det kan passe til enhver, og stellet har justerbar affjedring, så kørekomforten altid kan optimeres til både dig og dit barn. Dertil kan stellet let klappes sammen, så barnevognen nemt kan opbevares eller medbringes. Barnevognskassen er hele 98 cm, og barnet kan derfor sagtens vokse sig større i denne barnevogn, og det forlænger tiden I kan bruger barnevognen i.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Low-Carbon aluminium stel
 • Mål sammenklappet: L 84 / B 47 / H 18 cm
 • Liggemål: L 98 / B 38 / H 23 cm
 • Vægt: 17,6 kg
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr: Ja, 92 -116 cm
 • Alder: Fra nyfødt til 3 år

Prime Barnevogn M. Servostel fra Scandia

Den bedste billige barnevogn

Prime Barnevogn M. Servostel fra Scandia
Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig barnevogn i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Har en blød kaleche med aftageligt solsejl og et ventilationsvindue
 • pros-icon.svg Udstyret med stor og praktisk varekurv, et justerbart styr samt drejelige forhjul

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en budgetvenlig barnevogn, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med hverken komfort, funktionalitet eller kvalitet? Så er en Prime Barnevogn m. Servostel fra Scandia et helt perfekt bud til dig. Denne barnevogn fra Scandia er nemlig både udstyret med et multifunktionelt ydre og indre, der giver køreglæde for både dig og dit barn.

Derfor skal du vælge en Prime Barnevogn M. Servostel fra Scandia

Det kan være en dyr omgang at skulle ud og finde dette helt rette udstyr til, når baby kommer. Derfor kan det være helt essentielt, at man kan finde god kvalitet til en budgetvenlig pris, så der også er råd til alt det andet grej, man skal købe, når der kommer en lille ny. Vælger du en Prime Barnevogn m. Servostel fra Scandia, er du sikret god kvalitet og høj funktionalitet og komfort til en favorabel pris, der giver luft i budgettet til alle de andre fornødenheder.

Prime barnevognen fra Scandia er udstyret med en blød kaleche, der både har et aftageligt solsejl og et ventilationsvindue, så dit barn altid kan få frisk luft ind. Yderstoffet er smuds- og vandafvisende til forskellig slags vejr. På barnevognskassen finder du en opbevaringslomme og under er der en rummelig og praktisk varekurv.

Hjulene på barnevognen er punkteringsfrie, fælgene rustfrie og stellet justerbart. Forhjulene er desuden drejelige, således barnevognen er nem at håndtere og vende. Den fulde rammedækning og et servostel giver bedre ergonomi for dig, når du er ude at gå med barnevognen.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Et smuds- og vandafvisende yderstof, rustfrie fælge, faux læder
 • Mål sammenklappet: 
 • Liggemål: B 37 x L 97 cm.
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr: Ja

Fox2 complete black/steel blue-steel blue fra Bugaboo

En ultralet barnevogn ideel til storbyfamilien

Fox2 complete black/steel blue-steel blue fra Bugaboo
Fordele
 • pros-icon.svg Ultralet barnevogn på kun 9,9 kg
 • pros-icon.svg Skabt til at kunne navigere om hjørne, på travle gader og i trange rum
 • pros-icon.svg Større hjul og avancerede hjulophæng for en jævn, stabil kørsel for barn og forælder

Detaljeret gennemgang

Bor du i storbyen eller ønsker du bare en barnevogn, der er let, handy og har høj manøvrebilitet? Så er denne Fox2 complete bule barnevogn fra Bugaboo skabt til jævn og stabil kørsel overalt det helt rette valg for dig og din familie.

Derfor skal du vælge en Fox2 complete blue fra Bugaboo

Denne barnevogn fra Bugaboo er ideel til den travle familie, familien i storbyen eller familien, der er meget på farten. Dens ultralette design på kun 9 kg, gør den til den letteste barnevogn i denne test, og den er nem at klappe helt sammen og medbringe. Dette gør den også ideel til familier, der skal tage barnevognen med op i etagebygninger uden elevator.

Fox2 complete bule barnevogn fra Bugaboo er skabt til nem manøvrering. Med denne barnevogn kan du navigere om hvert et hjørne og på selv de travleste gader samt i trange rum. De større hjul med avancerede hjulophæng gør kørekomforten høj og giver en stabil og jævn kørsel for både dig og dit barn. Dertil er stillingen på både liggedelen og siddedelen højere, så der kan opnås optimal øjenkontakt og nærhed mellem forælder og barn.

Det stærke stel, der trods sin lethed kan bære et barn på op til 22 kg, kan både fungere som barnevogn samt som åben eller lukket klapvogn, så vognen kan tilpasse sig forældrenes livsstil og behov. Det er muligt at fastgøre tasker eller tilkøbe ståbræt til småbørn, så mindre søskende også kan tages med på tur.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 9,9 kg
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr: Ja
 • Max belastning: 4 år

Trailz duovogn

black/black fra Stokke

Trailz duovogn
Fordele
 • pros-icon.svg Bygget til enhver aktivitet, udstyret med terræn lufthjul og vandtæt indkøbskurv
 • pros-icon.svg Kan nemt anvendes sammen med en liggedel, et klapvognssæde eller en autostol
 • pros-icon.svg Udstyret med 3 bagudvendte indstillinger samt 2 fremadvendte indstillinger
 • pros-icon.svg Kan bruges som en del af et rejsesystem med alle Stokke autostole uden en adapter

Detaljeret gennemgang

Ønsker du eller I som forældre en multifunktionel barnevogn, der kan tilpasses til enhver lejlighed? Denne kombivogn fra Stokke er det perfekte valg for den aktive familie, der elsker udendørslivet. Trailz duovogn er designet til al aktivitet uanset årstid eller terræn.

Derfor skal du vælge en Trailz duovogn fra Stokke

En kombi barnevogn kan være det helt perfekte valg for enhver aktiv familie, da tilpasningsmuligheder kan gøre hverdagen meget nemmere. Trailz duovogn fra Stokke er en ultra multifunktionel kombivogn, der kan indstillinges og tilpasses til alle aktiviteter og al slags vejr. Barnevognen er udstyret med terræn lufthjul, der øger kørekomforten på et ujævnt terræn, og den vandtætte indkøbskurv sikrer tørt indhold selv i vådt vejr.

Klapvognssædet og liggedelen er placeret højt på Stokke duovogne for at sikre optimal øjenkontakt og nærhed mellem forælder og barn. Et justerbart, ergonomisk håndtag og drejelige, låsbare forhjul giver god styreevne, og dette gør at barnevognen er nem at manøvrere. Det er muligt at indstille Trailz duovognen til 3 bagudvendte indstillinger: Sove, hvile og aktiv og dertil 2 fremadvendte indstillinger til: Hvile og aktiv. Dertil kan barnevognen bruges som en del af rejsesystemet for alle Stokke autostole uden en adapter bliver nødvendig.

For komfort for dit barn er barnevognen udstyret med god ventilation i bunden, en åndbar madras af soronafibre samt et blødt inderfor. En forlænget kaleche samt en aftagelig vindskærm giver optimal beskyttelse mod vind og vejr. En Trailz duovogn fra Stokke kan klappes sammen med sæde eller lift nemt og enkelt, så barnevognen let kan medbringes og opbevares. 

Produktdetaljer:

 • Materialer: Vandafvisende stof med UPF 50+ solbeskyttelse
 • Foldet stel med sæde: L 95 x H 50 x B 63 cm
 • Foldet stel med bærelift: L 104.5 x H 60 x B 62 cm
 • Stelvægt i kg: 9.8 / 21.7
 • Stolevægt i kg: 3.8 / 8.4
 • Bæreliftens vægt i kg: 4.8 / 10.6
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr:
 • Max belastning: 10 / 23 kg

Naturkind Barnevogn Vita Koala XL

Danmarks første økologiske barnevogn

Naturkind Barnevogn Vita Koala XL
Fordele
 • pros-icon.svg Økologisk barnevogn med materialer fra kontrolleret økologisk dyrkning (GOTS)
 • pros-icon.svg XL liggemål på hele 98 cm – så dit barn har plads til at vokse
 • pros-icon.svg Vælg mellem 3 hjultyper og få de rette til jeres behov
 • pros-icon.svg Både stel og barnevognskasse kan foldes helt sammen

Detaljeret gennemgang

Naturkind Barnevogn Vita Koala XL er Danmarks første økologiske barnevogn. Den er fremstillet i økologiske materialer, der kommer fra kontrolleret økologisk dyrkning og kommer i et enkelt, skandinavisk design.

Derfor skal du vælge en Naturkind Barnevogn Vita Koala XL

Denne Vita Koala XL model fra Naturkind er en elegant og klassisk barnevogn, der er fri for unødig kemi og fremstillet af økologiske materialer, hvor du hverken går på kompromis med kvaliteten eller dit barns sundhed. Dertil skåner du naturen ved at vælge denne model, der er Danmarks første økologiske barnevogn.

Du har mulighed for at bruge denne barnevogn i dit barns første leveår uden problemer, da der er masser af plads til at barnet kan vokse med et liggemål på hele 98 cm. Det medfølgende ryglæn kan indstilles til 3 positioner til, når barnet er blevet lidt ældre og kan sidde op i vognen. Dertil kan barnevognsdelen vendes, hvis der bliver behov for dette. For sundhed og komfort er medfølgende madras i kokos, fyldmaterialet er 100% økologisk uld, og der er integreret insektnet i kalechen. Der er dertil spiralfjedring ved hvert hjul, så kørekomforten er top uanset terræn.

Der kan vælges mellem 3 forskellige hjultyper, så I kan få de helt rette til jeres behov og det terræn, I begiver jer ud i. Selvom modellen hedder Vita Koala XL, er det intet problem at opbevare eller medbringe barnevognen, da både stel og barnevognskasse kan foldes helt sammen.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Økologisk bomuldsstof, træ i bunden, kokosmadras, 100% økologisk uld
 • Mål sammenklappet: L: 74 cm B: 59 cm H: 26
 • Liggemål: 98 cm
 • Vægt: 15,3 kg
 • Drejelige forhjul: 
 • Justérbart styr: Ja, fra 72 – 112cm

Naturkind Barnevogn LUX Pingvin

Den bedste økologiske barnevogn

Naturkind Barnevogn LUX Pingvin
Fordele
 • pros-icon.svg Økologisk barnevogn med materialer fra kontrolleret økologisk dyrkning (GOTS)
 • pros-icon.svg Kompakt for nem og praktisk opbevaring og transport
 • pros-icon.svg Justérbar affjedring ved ved baghjulene samt stødafdæmpning ved forhjul

Detaljeret gennemgang

Ved køb af denne Naturkind LUX Pingvin Barnevogn, får du en økologisk og kompakt barnevogn til den første tid i dit barns liv. Når barnet bliver ældre, kan der tilkøbes en klapvognsdel, eller den kan købes som duovogn fra start. Den kan let og hurtigt foldes sammen, så den nemt kan medbringes.

Derfor skal du vælge en Naturkind Barnevogn LUX Pingvin

En Naturkind LUX Pingvin barnevogn er en lille og fleksibel barnevogn, der er perfekt til barnets første tid i verden. Det er dertil muligt at købe vognen som duovogn fra start ellers kan man på sigt tilkøbe sig klapvognsdelen, når barnet er blevet ældre. Når du køber en barnevogn fra Naturkind, er du sikret en økologisk vogn fremstillet af økologiske materialer samt er fri for unødig kemi. Dette giver tryghed, velvære og sikrer sundheden for dit barn.

Fordi barnevognen er så kompakt både udfoldet, men også sammenfoldet er den ideel for en familie i byen eller en familie, der ofte er på farten med offentlig transport eller i bil. Den er dertil nem at opbevare, men har et mindre liggemål end andre større barnevogne. Der er en stor kurv til diverse sager, og madrassen og fyldet er af henholdsvis kokos og 100% økologisk uld, så du er sikret, at dit barn ligger trygt og godt. Det integrerede insektnet sørger for at holde dyrene ude, mens dit barn ligger i barnevognen.

Skal barnevognen være ekstra let, kan man vælge letvægtshjulene og ellers kan der tilvælges punkteringsfrie komforthjul. Der er justerbar affjedring ved baghjulene til enten hårdt eller blødt terræn, og der er stødafdæmpning i begge forhjul. Dette øger kørekomforten hvor end turen går hen. Forhjulene er desuden svingbare, så man let og enkelt kan manøvrere barnevognen.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Økologisk bomuldsstof, træ i bunden, kokosmadras, 100% økologisk uld
 • Mål sammenklappet: 79 x 64 x 37
 • Liggemål: 78 cm
 • Vægt: 13,9 kg
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr: Ja, fra 69 cm til 112cm

Edge Duo Outdoor Black Emmaljunga

Den miljøvenlige kombivogn

Edge Duo Outdoor Black Emmaljunga
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med patenteret ThermoBase-bund – gavnlig på både varme og kolde dage
 • pros-icon.svg Kan bruges som barnevogn og klapvogn
 • pros-icon.svg Udstyret med vuggefunktion

Detaljeret gennemgang

Vil du helst tage et miljøvenligt valg og ønsker du samtidig en kombivogn med flere funktioner, så kan du med fordel investere i denne duovogn fra Emmaljunga. Barnevognen er udstyret med den patenterede ThermoBase bund, og modellen sikrer dig rummelighed og kvalitet samt god komfort for både dig og dit barn.

Derfor skal du vælge en Edge Duo – Outdoor Black Emmaljunga

Emmaljunga er et mærke, der ønsker at bevæge sig hen imod en bæredygtig livsstil, og det er vigtigt at fokusere på at producere grønnere. Man får derfor en barnevogn, der er produceret på en fossilfri fabrik med miljøcertificering, når man køber en Emmaljunga barnevogn. Dette gælder selvfølgelig også for denne Edge Duo Outdoor model, der som andre Emmaljunga barnevogne også er udstyret med den patenterede ThermoBase bund, der gør sig gavnlig i både koldt og varmt vejr. Med det omskiftelige vejr herhjemme i Danmark, er det rart og bekvemt med en barnevogn, der duer uanset årstid og vejrforhold.

Udover, at du altid er sikret, at dit barn har de rette temperaturforhold, er du også sikret, at dit barn ligger godt, da der er fokuseret på at høj liggekomfort for barnet. Edge Duo Outdoor barnevognen fra Emmaljunga er desuden udstyret med en vuggefunktion, så du let kan vugge dit barn i søvn. Hertil også outdoor lufthjul, svingbare forhjul og justerbart styr, der sikrer manøvrebilitet, og høj kørekomfort for både dig og dit barn på gåturene.

Når dit barn bliver er vokset lidt og blevet ældre, kan du begynde at bruge klapvognsdelen også. Der er både solsejl og insektnet, så dit barn hverken får solen eller flyvende insekter i øjnene.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Duo S Outdoor Air stel
 • Mål sammenklappet: L 88 / B 56 / H 38 cm
 • Klapvognssæde (indvendig): L 90 / B 34 cm
 • Barnevognskasse (indvendig): L 79 / B 36 / H 22 cm
 • Stel inkl. Hjul: 11.1 kg
 • Klapvognssæde: 6.1 kg
 • Barnevognskasse: 5.6 kg
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr: Ja, fra 60 – 110.5 cm

BabyTrold barnevogn Star New Melange

Det klassiske barnevognskit

BabyTrold barnevogn Star New Melange
Fordele
 • pros-icon.svg Medfølgende lift og pusletaske, der matcher barnevognen
 • pros-icon.svg Ventilationshuller i bunden og lynlås i kalechen
 • pros-icon.svg Stel og barnevognskasse kan foldes helt sammen

Detaljeret gennemgang

En klassisk barnevogn med både medfølgende lift og pusletaske er et kit enhver familie kan bruge. Ønsker du en højkvalitets klassisk barnevogn til en favorabel pris, er denne BabyTrold barnevogn et fantastisk bud. Med drejelige hjul og ventilationshuller i bunden af barnevognskassen, er den både nem at manøvrere og giver god komfort for den lille ny.

Derfor skal du vælge en BabyTrold barnevogn – Star – New Melange

BabyTrold Star barnevognen er en klassisk barnevogn i god dansk kvalitet. Barnevognen er det ultimative startkit, da der både medfølger pusletaske og lift i købet. Den medfølgende lift kan være helt ideel især i de første måneder efter barnet er født, og pusletasken er altid et must at have med, da skal have en masse grej med på alle ture. På tasken sidder en aftagelig pusleplade, så man nemt og hurtigt kan skifte barnet, selvom man er på farten eller hjemme hos venner.

I barnevognskassen er der indbygget ventilationshuller, og i kalechen sidder en lynlås, så man kan sikre at få frisk luft ind til barnet, især på de varme sommerdage. Det øger komforten for barnet, da man altid er sikret at kunne temperaturregulere i barnevognen. Der sidder desuden en lille lomme til babyalarm i kalechen, så den har en fast plads og ikke rasler rundt i barnevognen.

Denne BabyTrold barnevogn har et ekstra langt liggemål på 97 cm, så barnet kan ligge og strække sig og har mulighed for at vokse. Der er et indbygget ryglæn, der kan tages i brug, når barnet bliver ældre. Trods det lange liggemål er det intet problem at medbringe barnevognen, da både stel og barnevognskasse kan foldes helt sammen til at fylde et minimum.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Tekstil, Håndtag betrukket blødt kunstlæder
 • Mål sammenklappet: H 97 x B 63 x L 31
 • Liggemål: L 97 x B 40 cm
 • Vægt: 16 kg
 • Drejelige forhjul: Ja
 • Justérbart styr: Ja, fra 85-112 cm

NXT Twin Søskendevogn Lounge Grey fra Emmaljunga

Den bedste søskendevogn

NXT Twin Søskendevogn Lounge Grey fra Emmaljunga
Fordele
 • pros-icon.svg Plads til tvillinger eller et søskendepar i forskellige aldre
 • pros-icon.svg Udstyret med 2i1 ligge- og sædedel og et ERGO sæde
 • pros-icon.svg Styret er fastgjort til bagakslen for løftekraft og høj brugervenlighed

Detaljeret gennemgang

Er I en familie med et søskendepar, der er tæt på hinanden aldersmæssigt, er det helt ideelt at købe en søskendevogn. På den måde kan man som forælder holde styr på begge børn samtidigt, og børnene kan underholde hinanden og finde tryghed i hinandens nærvær.

Derfor skal du vælge en NXT Twin Søskendevogn fra Emmaljunga

En NXT Twin Søskendevogn fra Emmaljunga er det perfekte valg for en familie med et søskendepar med næsten samme alder eller få års mellemrum. Barnevognen er fremstillet med en 2i1 ligge- og sædedel med god plads til et barn fra fødslen og til 4 års alderen eller 22 kg, samt et ERGO sæde, til et barn fra 6 måneder til 4 års alderen. Barnevognen passer derfor perfekt til en familie, der skal til at have barn nr to, hvilket gør, at den praktisk for mange familier, da man nemt og enkelt kan holde styr på begge børn samtidigt.

Det kan hurtigt blive tungt med to børn i én vogn, men det er selvfølgelig indtænkt i fremstillingen af denne Emmaljunga NXT Twin søskendevogn. Styret er nemlig fastgjort til bagakslen af barnevognen med magnesiumdetaljer, og derved øges løftekraften, så den kan styres med mindre kraftanstrengelse. Dette giver desuden en god kørefølelse, og med en god affjedring og store drejelige hjul, bliver manøvreringen af vognen let som en leg.

NXT Twin Søskendevognen fra Emmaljunga er udstyret med et justerbart styr samt punkteringsfrie Solight Ecco hjul, der kan bruges på mange forskellige terrænunderlag.

Produktdetaljer:

 • Materialer: Stel med aluminiumsdetaljer, ramme i anodiseret, skandinavisk aluminium
 • Mål sammenklappet: L 89 / B 79 / H 45 cm
 • Vægt stel: 16 kg
 • Vægt 2i1 ligge- og sædedel: 4,6 kg
 • Mål 2i1 ligge- og sædedel (inside): L 76 / B 34 / H 21 cm
 • Mål 2i1 ligge- og sædedel (outside): L 81 / B 38 / H 34 cm
 • Drejelige forhjul:
 • Justérbart styr: Ja, fra 98 – 114 cm

Guide

Typer af barnevogne på markedet

Der findes utallige barnevogne med forskellige funktioner. Der er flere typer og et hav af modeller at vælge imellem. Det kan være svært at finde ud af, hvilke funktioner og egenskaber I som forældre skal lægge vægt på ved køb af barnevogn. Herunder kan I læse om de forskellige typer af barnevogne, der findes, så I kan blive klogere på, hvilken type der passer bedst til jeres behov.

Klassiske barnevogne

En klassisk barnevogn er helt simpel med 4 hjul, et stel og en barnevognskasse med kaleche. De klassiske barnevogne udstyres med i hyppigere grad med forskellige funktioner, og de fleste af dem kan let klappes sammen og transporteres. Klassiske barnevogne er enkle og nemme at bruge og kan passe ind i de fleste hjem. Har man ikke behov for en masse ekstra udstyr eller kombifunktioner er en klassisk opbygget barnevogn det helt perfekt valg.

Kombivogne

En kombivogn er som navnet indikerer en barnevogn med multifunktionelle egenskaber. En kombivogn kan nemmere end almindelige barnevogne tilpasses til enhver livsstil og ethvert behov, der skulle opstå i hverdagen og i de første par år af barnets liv. Med en kombivogn slipper du for at skulle have flere barnevogne stående, da man ofte nemt og hurtigt kan skifte mellem barnevogns- og klapvognsdelen. Ofte er kombivogne mindre end almindelige barnevogne, og de er derfor oplagte for den travle familie, der tit er på farten eller en familie i byen, der bor i lejlighed. De vil også være nemmere at få til at passe i bagagerummet i mindre biler, men til gengæld er liggemålet oftest mindre end ellers.

Klapvogne

Modsat en barnevogn, der sommetider kan føles klodset og fylde mere, er en klapvogn et mere handy valg, når man skal på farten. De er oftest lettere og mere praktiske at medbringe. De fleste klapvogne har bevægelige hjul og er derfor lette at manøvrere. En klapvogn kan være nyttig i mange år, da tumlinger også kan blive trætte i benene på udflugter, og derfor kan få brug for at hvile benene eller få en lur. Det kan derfor være en fordel at kigge efter en klapvogn med stort liggemål, så I ikke behøver at investere i en ny, når jeres barn vokser.

Løbejoggere

Løbejoggere er en perfekt vogn til den aktive familie, der ofte er på farten og godt kan lide at motionere. Med en løbejogger kan du slå to fluer med ét smæk. Du kan nemlig både klare motionen i en travl hverdag, hvor en tur forbi et træningscenter kan være svær at få til at passe ind. Samtidig får du kvalitetstid med dit barn, når I er ude på en frisk tur med lidt fart på. Der findes flere forskellige modeller, hvor nogle egner sig til storbyen og andre til mere ujævne terræner.

Søskendevogne

Har I fået tvillinger eller har børn, der aldersmæssigt er tæt på hinanden, kan en søskendevogn være et oplagt valg for jer. Med én vogn til begge børn har I som forældre bedre overblik med begge unger samlet. Det giver desuden større fleksibilitet, da I kan også kan gå én forælder af sted på tur ad gangen. Børnene kan både underholde hinanden og finde tryghed i at være i hinandens nærhed. Desuden kan det ene barn sagtens ligge og sove, mens det andet sidder og følger med og observerer, da man kan tilpasse en søskendevogn til børnenes individuelle behov.

Sådan finder du den bedste barnevogn

For at finde den helt rette barnevogn til dig som forælder, jer som familie og jeres lille ny, er det vigtigt, at I overvejer, hvilke behov barnevognen skal kunne opfylde. I ovenstående afsnit kan du læse lidt mere om de forskellige typer af barnevogne, der findes på markedet, og i afsnittet herunder, kan du blive guidet til, hvilke overvejelser i bør have for at finde frem til den helt rette barnevogn til jer.

 • Skal barnevognen kunne bruges uanset årstid og vejr? Som oftest ønsker man sig en barnevogn, der kan bruges uanset årstid og vejrforhold, når man bor i Danmark. Vejret herhjemme er meget omskifteligt, og der kan både være mange meget varme dage og dage med bidende kulde. Dertil åbner himlen sig ofte og giver en masse regn, så det kan være en meget stor fordel at sikre sig, at den barnevogn man skal på udkig efter, kan klare de danske omskiftelige vejrforhold, så I kan bruge barnevognen uanset årstid. Dette gælder både ift. ydre og indre, så barnet altid holdes tørt, men også så I kan temperaturregulere og sikre, at jeres lille ny hverken får det for varmt eller for koldt.
 • Bor I i storbyen eller i en mindre by? Der kan være stor forskel på, hvilke behov man har alt efter, om man er bosat i storbyen, en mindre by med stisystemer eller en lille by ude på landet. Bor man i byen kan det være helt essentielt med en manøvredygtig barnevogn til små fortove, travle gader eller skarpe hjørner. Hvis man er bosat i byen, bor man som oftest i lejlighed og skal måske have barnevognen med op og ned ad trapper for at opbevare den inde i lejligheden. I et sådan tilfælde kan det være en kæmpe fordel med en kompakt og let barnevogn, der nemt kan foldes sammen. Er man derimod bosat i hus i en mindre by med mange stisystemer, er det ikke altid nødvendigt med en kompakt og let barnevogn. Er man en familie, der er meget på farten, kan dette dog stadig være praktisk, hvis barnevognen ofte skal med i transportmidler.
 • Hvilket terræn begiver I jer ud i? Terrænet kan være omskifteligt både i byen og naturen. Hvis man ofte begiver sig på tur på et ujævnt terræn er det en stor fordel at vælge en barnevogn med hjul, der er designet til netop dette samt evt. med affjedring, således man altid sikrer en behagelig kørekomfort for både barnet og en selv.
 • Er I som forældre forskellige i højde? Nogle par er næsten samme højde, men har man bare en smule højdeforskel, kan det være helt nødvendigt at få fat i en barnevogn, hvor styret kan indstilles, så hverken den ene eller anden forælder får problemer med ryg, nakke eller skuldre, når man er på tur med barnevognen. Man kommer uundgåeligt på utallige ture den første tid af barnets levetid, og her er det bare helt essentielt at køreturen er behagelig for både forælder og barn.
 • Skal barnevognen ofte transporteres i offentlig transport eller bil? Er man en familie, der ofte er på farten i enten offentlig transport eller bil, er det ideelt at finde en barnevogn, der er nem at have med tilpasset til den transportform, man oftest benytter. Er man meget i offentlig transport, er det ideelt med en kompakt og let barnevogn, der nemt og hurtigt kan komme ind i diverse transportmidler. Har man derimod en bil, har man lidt mere at vælge imellem. Det vil selvfølgelig være belejligt med en let og kompakt barnevogn, men det behøves ikke altid, så længe barnevognen bare nemt og enkelt kan foldes helt sammen til at fylde et minimum. Man skal selvfølgelig huske at have bilens størrelse i mente, så kan ikke få købt en, der ikke kan være i bagagerummet.
 • Skal vognen kunne en masse forskelligt? For nogle familier er det vigtigt, at købe en multifunktionel barnevogn for, at den skal kunne passe ind i hverdagen. Er man en aktiv familie, en familie på farten eller en familie, der ikke ønsker at skulle investere i to vogne; en barnevogn og klapvogn, er en kombivogn det helt ideelle valg. Man kan også få barnevogne med en masse forskellige egenskaber, og det er vigtigt, at man tænker sin hverdag og familiens behov ind i købet af en ny barnevogn. En barnevogn skal helst være nyttig og ikke noget, der gør hverdagen mere besværlig.
 • Hvor lang tid skal I bruge barnevognen? Barnevogne findes i forskellige størrelser. Nogle er kompakt og lavet af letvægtsmateriale, så de nemt kan opbevares og medbringes, andre har helt klassiske mål og nogle er lavet med et ekstra langt liggemål. De mindre barnevogne har oftest et mindre liggemål, og det kan være værd at overveje, hvor længe man ønsker at bruge netop den barnevogn, man investere i. Ønsker man at kunne bruge samme barnevogn i flere år, kan man med fordel gå efter en på minimum 80 cm. Ofte fungerer de mindre barnevogne også som kombivogne, der også kan bruges som klapvogne og på den måde forlænges den tid, I kan bruge dem som familie. Det er dertil også forskelligt, hvor meget de forskellige barnevogne kan bære, så det er altid en god idé at tjekke op på dette, når I skal vælge jeres nye barnevogn.

Anden nyttig viden i denne barnevogn test

At købe en barnevogn er en stor ting, og det er ofte et produkt, man bruger meget tid på at læse om, før man finder den rette, og det kan ofte komme til at koste en del penge. Det er derfor i de flestes interesse at sørge for at få vedligeholdt den nyindkøbte barnevogn for at forlænge levetiden, og det kan desuden være fristende at forsøge at finde en lidt billigere en af slagsen. I dette afsnit kan du blive guidet til bedst mulig vedligeholdelse af barnevognen samt hvordan man finder det bedste barnevogns tilbud.

Guide til vedligeholdelse af barnevognen

Når man har investeret mange penge i en ny barnevogn, er det en god idé at huske at bruge lidt tid og energi på vedligeholdelse, så man har glæde af vognen så længe som muligt. Herunder kan du læse om de 6 råd, vi anbefaler, man følger for bedst mulig vedligeholdelse af barnevognen.

Luft barnevognen godt igennem

Selvom babyer ikke sveder, kan der sagtens komme fugt og kondens, hvis man lægger sit varmt indpakkede barn ned i en kølig barnevogn. Luft altid barnevognen godt igennem, og tag gerne madrassen ud, så man forhindrer, at der i værste tilfælde kan komme skimmelsvamp. Opbevar gerne barnevognen indendørs, når den ikke bruges. På den måde beskyttes den vognen mod vind og vejr, og når den holdes i stuetemperatur, mindskes kondensen, når barnet lægges i vognen.

Vask de vaskbare materialer

De fleste tekstiler i barnevogne kan aftages og vaskes i vaskemaskinen. Barnet ligger ofte i barnevognen i mange timer, og det er derfor vigtigt at huske regelmæssigt at få vasket de vaskbare tekstiler. Det, der ikke kan aftages og vaskes, anbefales at blive tørt af med en fugtig klud.

Husk at vaske stellet

Barnevognen er ofte ude og i al slags vejr, derfor er det ligesom med tekstilerne vigtigt at få vasket stellet ind jævnligt. Husk desuden at få stellet smurt ind imellem, så I undgår rustpletter.

Husk at vaske hjulene

Hjulene er dem, der er allermest i kontakt med skidt og snavs, når man er ude med barnevognen. Især de kolde måneder, hvor barnevognen bliver udsat for regn, mudder, slud, sne, vejsalt og sjap. Vask hjulene med sæbevand og husk at tørre dem grundigt efter vask. Opbevarer man barnevognen indenfor, er det især vigtigt at få gjort dette hyppigt, så mange undgår, at hjulene hiver for meget skidt og snavs med indendørs.

Beskyt barnevognen mod vejret

Ovenstående punkter beskriver meget godt, hvor meget barnevognen kommer til at blive udsat for på alle de mange ture, den skal på. Man kan gøre meget for at beskytte mod sol og vejr og derved mindske slid. I solrige perioder er det en god idé at stille barnevognen i skygge, også når den ikke er i brug. På den måde beskytter man for solens stråler, så stoffet og dens farve ikke står og falmer. Selvom de fleste barnevogne enten er imprægneret eller har vandafvisende stof, er det en god idé at benytte et regnslag, så hverken vogn eller baby bliver våde, når man er ude i regnen. Man bør desuden altid tørre vognen af, når man har været ude i regnvejr, da man mindsker fugt i tekstilerne og rust på stellet.

Undgå at overfylde barnevognen

Både for sikkerhedens skyld samt for levetiden på barnevognen skal man undgå at overfylde den med sager og for meget vægt. Er barnet vokset ud af barnevognen vægtmæssigt, er det også vigtigt, at man får skiftet til en vogn, der kan bære mere, så sikkerheden holdes i top, og barnevognen ikke går i stykker.

7 gode råd til, når dit barn skal sove udenfor

En barnevogn bliver oftest brugt til gåture samt lure i løbet af dagen udenfor. Når man lægger sit barn til at sove udenfor, er det en god idé at sikre sig at alle forhold er i orden, så barnet fx hverken fryser, får det for varmt eller bliver irriteret af insekter. Læs mere og bliv klogere med disse 7 gode råd til lurene udenfor.

 • Så tidligt kan barnet sove udenfor. Et barn kan sove udenfor fra omkring 6 ugers alderen. Det er altid en god idé at forhøre sig til de første sundhedstjek, så man er sikker på, at ens barn er klar til lurene udenfor. Børn under 12 måneder skal man være ekstra opmærksom på, da et helt lille barn ikke vil kunne tåle nær så meget kulde som et lidt ældre barn.
 • Lad kun barnet sove ude når det er sundt og raskt. Er dit barn forkølet, født for tidligt eller har en kronisk sygdom, bør du ikke lægge det udendørs for at sove. Tal altid med lægen, hvis du er tvivl, så en lur udenfor ikke ender med at gøre dem syge.
 • Hold gerne luren udenfor til max 2 timer per gang. I et normalt dansk forårs- og efterårsvejr bør lurene udendørs ikke overstige 2 timer pr gang. Er det koldere, forkortes tiden naturligvis.
 • Minus 10 grader er grænsen. Dit barn kan sagtens sove udenfor om vinteren, men bør ikke sove ude, hvis det er mere end minus 10 grader udenfor, da det vil være for koldt for barnet.
 • Beskyt mod vind og vejr. Placér altid barnevognen i skygge, i læ og i beskyttelse for regn og sne, så barnet hverken bliver for varmt, for koldt eller vådt.
 • Giv dit barn det rigtige tøj på. Husk altid at give barnet det rette sæt tøj på, når det skal lægges ud for at sove. En god måde at tjekke dette på er, at hvis barnet et vådt eller svedigt i nakken, så er det for varmt og modsat, hvis nakke eller brystet er koldt, bør barnet have mere tøj på.
 • Brug insektnet om sommeren. Især om sommeren er der mange insekter i luften, og det vil derfor være en rigtig god idé at bruge et insektnet hen over barnevognen, når dit barn sover ude. Både så barnet ikke bliver generet af småinsekter, men også så man undgår at barnet i værste tilfælde bliver stukket af en bi, hveps eller brumbasse.
 • Find en god babyalarm. Når dit barn sover udenfor, er det vigtigt, at du stadig kan blive gjort opmærksom på, hvis dit barn behøver dig. Det er derfor en rigtig god idé at investere i en god babyalarm, du nemt kan have med dig rundt. Du kan læse mere om babyalarmer og blive guidet til, hvilken der passer til jer som familie i vores babyalarm test.

Find det bedste barnevogns tilbud

Det kan hurtigt blive en dyr omgang at skulle investere i en barnevogn, især hvis man har en masse ønsker og krav til kvaliteten samt funktioner, som barnevognen skal have. Der findes barnevogne i alle prisklasser, og i denne test af de bedste barnevogne på markedet finder du både barnevogne i forskellige prislejer.

Det er en rigtig god idé at komme i gang med at kigge på barnevogne tidligt, både fordi leveringstiden kan være lang, men også fordi man hurtigt kan falde for en barnevogn, der kan være en smule over budget, og så kan det være en fordel at holde øje med, om den skulle komme på tilbud i løbet af en periode. Selvom det kan være en dyr fornøjelse, er det vigtigt, at man husker ikke at gå på kompromis med for meget, da barnevognen skal være jeres bedste makker på utallige gåture og være et rart sted for jeres nyankomne baby.

Køb af brugte barnevogne

Hvis man allerede fra start har et mindre budget til rådighed, man skal holde sig indenfor, og måske overvejer man om en brugt barnevogn er det rette, er der flere parametre, man skal være opmærksom på. Det er vigtigt, det er en velholdt barnevogn, der ikke har udtjent sine dage. Dertil skal man være opmærksom på, om barnevognen reelt kan leve op til de behov I har, så I ikke alligevel på sigt skal ud og investere i en ny. Desuden er det en god idé at holde øje med modellens sikkerhedsmærke. Det europæiske standardmærke for sikkerhed for barnevogne hedder DS / EN 1888. Køber man en model af ældre dato, er det dog ikke sikkert, den overholder de nye sikkerhedskrav, og derfor bør man spørge om brugsanvisningen fra sælgeren, så man kan sikre sig, at man får købt en god barnevogn.

FAQ

Hvilken barnevogn er bedst i test?

I denne barnevogn test er North Sortmelange med Sort XD Stel barnevognen fra Odder North kåret som den bedste barnevogn i test. Netop denne model er kåret som testvinder, fordi den har høj brugervenlighed og mange gode kvalifikationer til glæde for mange familier.

Hvad skal vi prioritere i valget af barnevogn?

Det er vigtigt, at I prioriterer de behov, I har i hverdagen som familie. Herunder skal I overveje, hvad der vil passe bedst til jeres boligsituation samt de terræner, I gerne vil begive jer ud i. Det er vigtigt, at jeres nye barnevogn kommer til at fungere som et nyttigt supplement i hverdagen.

Kan det betale sig at bruge mange penge på en barnevogn?

Indimellem hænger pris, kvalitet og funktioner sammen, og ved mange typer og modeller af barnevogne er dette netop tilfældet. Det er vigtigt, at man fokuserer på behov og husker på, at man skal bruge barnevognen utallige gange, inden man begynder at gå på kompromis for at komme i mål til den rette pris.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×