4G Router Test: 4 bedste 4g routere (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne 4G router test undersøger vi fire af, hvad vi anser som værende de bedste trådløse routere på markedet. Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som pris, frekvens og hastighed, så vil vi også fremhæve andre funktioner og fordele ved hver model. Derudover afvejer vi fordele og ulemper ved hver model.

De færreste kan klare sig uden internet i en eller anden form. Til arbejde, spil, streaming eller til at kommunikere.

Desværre er det ikke alle steder, hvor det er muligt at få hurtigt bredbånd. Der er stadig en del steder i Danmark, hvor internetforbindelsen spænder mellem at være drillende til direkte ubrugelig. Det kan gøre sig gældende for særligt sommerhusområder, og nybyggede områder under udvikling – på trods af at det ligger tæt på byer med stabilt wi fi. Her er der hjælp at hente med en 4G router til sim kort.

Om du vil have hurtigt internet med dig overalt eller bare vil sikre lynhurtigt internet i sommerhuset, er en 4G router et oplagt valg. Du behøver ikke være It-ekspert for at orientere dig om de bedste routere til dit behov. Vi har samlet al den nødvendige information om trådløse routere i vores købsguide, så du nemt kan finde den rette model. Du kan også hurtigt sammenligne alle fire produkters produktspecifikationer i vores sammenligningsmodel.

TP Link Archer MR600 V1

Bedste 4g router

Fordele
  • pros-icon.svg Gigabit Ethermet-porte
  • pros-icon.svg Dual band wi fi

Detaljeret gennemgang

Få pålidelige forbindelser med TP Link Archer og hurtigt wifi med denne 4G wifi router, som er nem at have med på farten. Med den avancerede 4G+ Cat6 teknologi er du sikret stabilt og hurtigt internet uanset, hvor du er.

I denne TP Link model er en router til micro sim kort. Du skal blot tilslutte sim kortet og strøm til denne router og så er du klar til at tage din 4G router med dig.

Routeren er udstyret med to synlige antenner, som gør det muligt at justere signalet så det er helt optimalt, hvad enten du vil streame HD film, game eller downloade filer lynhurtigt.
Denne TP Link 4G router er udstyret med fire gigabit Ethernet-porte, som giver dig mulighed for at få kablede forbindelser til højintensive enheder såsom spillekonsoller, smart-TV og lignende.

TP Link TL-MR3420

Bedste billige

Fordele
  • pros-icon.svg Fungere både trådløst og med kabel
  • pros-icon.svg Kan oplades med usb

Detaljeret gennemgang

Her får du en kombi router, som du både kan sætte til derhjemme og tage med dig på farten til en rigtig god pris.

TP Link TL-MR3420 er en billig router med mange muligheder. Med dette 4G modem router fungere som en traditionel router som du samtidig kan omdanne til en trådløs router ved hjælp af den indbyggede USB indgang. Ideelt hvis du skal have den med i sommerhus.

Du får adgang til mobilt bredbånd ved brug af en USB-dongle fra en internetudbyder som indsættes i routeren. Denne TP Link router får strøm via kabel, men kan også forsynes med strøm via en computers USB port. Dette giver stor frihed til at bruge routeren på farten.

Netgear Orbi LBR20

Bedste premium

Fordele
  • pros-icon.svg Moderne design
  • pros-icon.svg Kan dække mange kvm

Detaljeret gennemgang

Denne 4G router imponere med sin rækkevidde og flotte design. Med Netgear-orbi får du en to-pak model med to routere, så du er sikret konstant stabilt netværk, hvor end du er.
Netgear Orbi LBR20 er en kraftfuld router til sim kort med dual band. Her får du hurtigt internet, som kan klare gaming og streaming af video i full HD.

De to routere giver mulighed for at dække et område på op til 2000 kvm. Perfekt hvis du ikke har adgang til regulær wifi forbindelse, f.eks. i huset på landet eller på et større kontor. Du får derudover et moderne design, som man ikke har noget imod står fremme.

Denne router er kompatibel med Orbi ac satellitter, som skaber et mesh wi fi system, der giver det bedste 4G netværk i hele huset. Til forskel fra en traditionel wifi router, som kan have svingende signal afhængig af, sikre mesh systemet at der ikke er nogle døde zoner.

Asus

Zen Wifi AX-XT8

Fordele
  • pros-icon.svg Mesh wi fi system
  • pros-icon.svg Triband som giver 6.6 gbz

Detaljeret gennemgang

Søger du bredbånd med høj hastighed, som kan trække samtlige elektroniske enheder i huset er denne to-pak router fra Asus et oplagt valg.

Denne 4G router er skabt til at forbinde mange enheder. Med tri band er du opgraderet i hastighed og kan fordele signalet til langt flere enheder end med dual band. Du får lynhurtigt internet med de to routere i flot kompakt design, så der kan streames videoer i høj kvalitet og spilles tunge spil.

Asus giver dig en af de bedste 4G router til hjemmet ved brug af mesh wifi system , så du altid er sikret en stabil forbindelse hvorend du opholder dig.

Guide

Sådan vælger du den bedste 4g router

Hvad er en trådløs router?

En 4G router, er en trådløs router til sim kort. Den fungerer som en almindelig router. Forskellen på den klassiske router, som er sat i et telefon- eller antennestik, og en mobil router er, at den trådløse 4G router bruger det mobile netværk 4G, på samme måde som en mobiltelefon bruger data. Det eneste, som det kræver for at tilgå internettet er et sim kort, og så er du online.

Hvad er 4G?

4G betyder “Fourth generation mobile networks”. Der er her tale om et datanetværk, hvor man kan hente data ned fra internettet, uden at være i nærheden af en fast kablet forbindelse, som vi kender ved en traditionel router til internetstik. Mobilt bredbånd er således i luften og kan fanges af mobiler, computere og andre enheder overalt i Danmark.

Fordele ved en 4G router

Den største fordel ved 4G routere er, at du kan få adgang til internettet uanset, hvor du er. Således giver det maksimal frihed til streame film i sommerhus eller arbejde på forretningsrejsen, uden at du skal spekulere på, om der er god dækning, der hvor du skal hen. Har du en god router, kan du bruge wi fi, som var du derhjemme.

Vælger du at bruge mobilt bredbånd i dit hjem i stedet for en traditionel router, slipper du for besværlig opsætning og dyr oprettelse af en ordinær internetopkobling i din bolig. Du vil heller ikke være afhængig af, at der er trukket kabler og bokse i ejendommen og får på den måde frihed til at vælge din egen internetudbyder. Derudover du kan placere router, hvor du ønsker det, da du ikke behøver sætte den efter de stik, som er installeret.

Mobil som hotspot ctr. 4G routere

Mange bruger signalet fra deres smartphone til at dele wi fi, når man lige mangler internet til en computer eller tablet. Det er rigtig smart i nogle situationer, men det er ikke en god permanent løsning.

Udover at en telefon har så mange andre funktioner kørende, samtidig med at skulle sende wi fi signal til de tilsluttede enheder, så er den ikke optimeret til at levere hurtig stabil forbindelse på samme måde som de mobile routere.

Batteriet vil meget hurtigt blive brugt, og det optimale signal til formålet kan sjældent leveres. Du kan således med fordel opgradere til en 4G router, så du både spare på telefonens batteri og få god dækning, der understøtter hastigheder som dine aktiviteter kræver.

En 4G mobil router bruger mobilt bredbånd på samme måde, som en smartphone opfanger data. Det der gør forskellen, er at 4G routere er bygget til at fange og forstærke signalet langt bedre end en mobiltelefon. Routeren spreder så det opfangede signal videre så andre enheder, mobiltelefoner, computer og tablets kan koble sig på et hurtigt og nu lokalt wifi signal.

Hvordan kan man bruge en 4G router til sim kort?

En trådløs router fungere lidt ligesom en mobiltelefon. Du opnår forbindelse til internettet ved at købe et sim kort, som sættes ind i routeren. Der betales efter hvor meget internet, der bruges. For at sikre at du ikke løber tør for data, kan du få et abonnement som tillader store datamængdere, eller få datadeling med et eksisterende abonnement.

Der er tre udbydere af 4G-netværk i Danmark. TDC, 3 og Telenor/Telia. Tegner du abonnement hos andre selskaber, vil de således bruge master fra en af de tre udbydere.

Dækning med mobilt bredbånd afhænger meget af selskabernes dækningsområder hver især, da disse kan variere. Alle dækker det meste af landet, men der kan være pletter. Her er der især tale om yderområderne, hvor dækningen kan blive mere ustabil. Det kan derfor være en god ide at tjekke, om den udbyder du vil vælger, dækker de steder, du har i sinde at bruge din trådløse router. Dette kan gøres ved at søge efter et dækningskort på nettet.

Betyder det så, at du ikke har internet, hvis der ikke er 4g i et bestemt område? Nej, du vil stadig have adgang til mobildata, det vil blot blive dækket af en tidligere generation af signal, som 3G eller 2G, det vil bare være lidt langsommere.

Overvejelser inden du køber en router

Inden du anskaffer dig en wifi router til mobilt bredbånd, er der nogle overvejelser du skal gøre dig for at finde den bedste 4G router til dine behov. Det mest afgørende er hvordan og særligt, hvor du vil bruge din 4G router. Derudover skal du tænke over antallet af enheder, der skal koble sig på samme forbindelse, og hvordan disse bruger internettet. Er det en erstatning for det almindelige trådløse netværk med kabel, eller er det til at have med på farten.

Skal du bruge routeren til sommerhusture og som supplement til usikre forbindelser, vil behovet ikke nødvendigvis være det hurtigste wi fi og dermed ikke den stærkeste 4G router på markedet.

Vil du derimod bruge 4G routeren som din primære internetforbindelse i hjemmet, kan det være nødvendigt med en mere kraftig router. Det er nemlig vigtigt, at routeren kan levere stærkt nok signal til de enheder, der skal bruge internettet. Er det til gaming eller streaming af film i høj kvalitet, stiller det større krav til routeren.

Det er således vigtigt, at tænke over hvad du skal bruge din router til.

Antenner eller ej

Mange trådløse routere har indbyggede antenner og kan sagtens levere en stærkt mobilt bredbånd. Nogle routere kommer med udvendige antenner, som kan kan bøjes og drejes, så de peger i en bestemt retning. Ved at rette antennerne, kan du forbedre signalet, der for du er.

Bor du i lejlighed eller et plans hus, er det en god ide at brede signalet ud.  Dette gøres ved at sætte antennerne i vandret indstilling. Vælg derimod den lodrette stilling, hvis du bor i hus med flere etager for at sende signalet op og ned.

Placering af din router

Placer routeren centralt i huset, på den måde kan samtlige enheder få nem adgang til netværket. For at få det bedste 4G signal skal routeren stå frit i rummet, gerne højt placeret og helst ikke op ad tykke vægge. Tykke vægge, særligt betonvægge, absorbere nemlig wi fi signaler og kan forringe dækningen.

Frekvenser og klasser

Wifi-signalet i en router kan sendes ud i flere forskellige frekvenser – 2.4 Ghz og 5 Ghz er de mest udbredte. Ældre router sender oftest ud i 2.4 Ghz. Kort fortalt er 2.4 Ghz en meget trafikeret frekvens, mange elektroniske enheder ligger tæt på denne, f. eks. mikrobølgeovne. Denne frekvens har til gengæld en lang rækkevidde.

5Ghz er langt mindre trafikeret og sendes ud af mere moderne routere. Ulempen her er imidlertid, at det ikke er alle enheder som er i stand til at modtage dette signal. Det er derfor ikke sikkert, at du kan tilslutte din printer eller børnenes tablet til signalet, hvis det er ældre modeller.

Overvej derfor hvilke enheder du har,som skal tilsluttes det mobile bredbånd. Har du mest ældre modeller, er det fint med routere, som sender med 2.4 Ghz.

Hastigheden på en router 4G

Hastigheden på internettet måles i megabit per sekund – mbps , hvilket måler hvor meget data, der bliver hentet i sekundet.

Hastigheden på mobilt bredbånd afhænger af, hvor du befinder dig. Man kan således ikke regne med en konkret hastighed overalt i Danmark, selv om man har en af de bedste 4G routere på markedet. Som regel ligger hastigheden for mobilt bredbånd på 4G netværket mellem 20 og 70 mbps. Der kan være meget store udsving, tallet kan derfor sagtens være højere.

Man siger, at almindelig internetsurfing kræver 5-19 mbps. Streaming af film, spil og tv kræver lidt mere, omkring 20 – 49 mbps. Det har også betydning for hastigheden, om der streames i HD. På samme måde er det afgørende, om der er mange, som bruger nettet samtidigt. Det kan reducere hastigheden gevaldigt, hvis mange bruger det samme netværk på samme tid, som man kan opleve det til større events som festivaler og forlystelsesparker, hvor der er mange mennesker samlet på det samme sted.

Andre faktorer som kan påvirke hastigheden, er hvis du befinder dig meget langt fra en netværks mast, i en kælder eller bygninger med store betonelementer. Har du ikke det rette udstyr til dit formål, kan det også have indflydelse på dit trådløse netværk.

Hvor meget data er nødvendigt?

Mobilt bredbåndsløsninger fungere lige som et abonnement til en telefon, hvor du kan abonnere på en vis mængde data hver måned. Du skal være opmærksom på, at du kan risikere en ekstraregning, hvis du bruger mere data, end dit abonnement dækker. Nogle selskaber sætter hastigheden, hvis man er ved at nå grænsen for dataforbruget. Det kan derfor være en sikkerhed at have et abonnement med fri data, som tilbydes af mange udbydere af mobilt bredbånd.

Mange selskaber tilbyder 1000 GB data i deres abonnement, hvilket i praksis er det samme som fri data. Dette er derfor en god løsning, hvis I er en familie med mange enheder.

Signaler og kvalitet, pris

Tit hænger pris og kvalitet sammen. En router i den billige ende kan dog sagtens levere hurtigt internet. Skal din router sende signalet til flere enheder på en gang, er det nu værd at kigge på en dyrere 4G router, som bedre kan fordele signalet og give hurtigere internet. En dyrere router, vil også være mere teknisk stærk og derfor mere fremtidssikker, idet den i længere tid kan følge med udviklingen af den stigende kvalitet på film og tv.

FAQ

Hvilken 4G router er bedst i test?

TP Link Archer MR600 er bedst i test, da den lover hurtigt og stabil internet, uanset hvor du er. Læs gennemgangen af udvalgte routere, for at sikre, at du får den bedste 4G router til dig.

Hvor skal jeg placere min 4g router?

Ofte sætter folk deres router i et skab eller en skuffe, hvilket kan forringe signalet. Det er vigtigt at placere routeren centralt og gerne frit i huset for maksimalt udbytte af din trådløse router.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×