Bedste Brystpumpe: Anmeldelse af de 5 bedste

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Philips Avent Natural Motion Single Elektronisk Brystpumpe SCF395/11
TESTVINDER

Philips Avent Natural Motion Single Elektronisk Brystpumpe SCF395/11

Her får du en effektiv og praktisk brystpumpe i et flot design og med mulighed for at indstille den i flere forskellige udmalkningsniveauer, så den nemt kan tilpasses dit behov. Denne elektriske brystpumpe fra Philips…

Philips Avent Natural Motion Single Elektronisk Brystpumpe SCF395/11 1
bedst i test

Philips Avent Natural Motion Single Elektronisk Brystpumpe SCF395/11

Naturebond Brystpumpe Silicone 100ml 2
bedste billige

Naturebond Brystpumpe Silicone 100ml

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En brystpumpe kan være et nyttigt hjælpemiddel, hvis man ammer eller har et ønske om det.

Brystpumper kan nemlig både bruges, hvis ens barn skal passes af andre, så barnet kan få ens mælk på flaske, eller de kan hjælpe med at få et ammeforløb i gang, hvis man har vanskeligheder med f.eks. sutteteknik eller mælkeproduktion.
Man kan også bruge en brystpumpe til at lette trykket på et spændt bryst, eller hvis man ønsker at trappe ned og eventuelt stoppe amningen.

Der findes i dag mange forskellige brystpumper på markedet. De ligger i forskellige prislejer og har forskellige funktioner, som kan være nyttige alt afhængig af, hvor ofte og i hvilke situationer man skal bruge brystpumpen.

Skal man gå efter en manuel eller elektrisk brystpumpe? Og hvad skal man ellers være opmærksom på, når man skal vælge en brystpumpe?

Vi vil med denne brystpumpe test, købsguide og sammenligningsmodel se nærmere på nogle af de bedste brystpumper på markedet, så du er klædt på til at vælge den helt rigtige brystpumpe.

Philips Avent Natural Motion Single Elektronisk Brystpumpe SCF395/11

bedst i test

Philips Avent Natural Motion Single Elektronisk Brystpumpe SCF395/11
Fordele
 • pros-icon.svg Forskellige niveauer for stimulering og udmalkning
 • pros-icon.svg Flot og enkelt design
 • pros-icon.svg Støjsvag

Detaljeret gennemgang

Her får du en effektiv og praktisk brystpumpe i et flot design og med mulighed for at indstille den i flere forskellige udmalkningsniveauer, så den nemt kan tilpasses dit behov.

Derfor skal du vælge Philips Avent Natural Motion Single Elektrisk Brystpumpe SCF395/11

Denne elektriske brystpumpe fra Philips Avent er inspireret af babyens naturlige måde at spise fra sin mors bryst. Den er yderst effektiv og har et smart design, der gør det muligt at slappe af og sidde behageligt under pumpningen. Dens tragte er lavet i blød silikone, som slutter sig omkring brystet uden at lække. Takket være de formbare puder i blød silikone, kan de nemt formes efter brystets størrelse.

Brystpumpen har 8 stimuleringsniveauer og 16 udmalkningsniveauer, så du nemt kan tilpasse den til dit behov og sikre den korrekte stimulering og sugning, så mælkestrømmen øges. Der er en startknap og en pauseknap, hvilket er smart, hvis man har brug for at afbryde pumpningen. Ydermere har pumpen en hukommelsesfunktion, så den husker dine seneste indstillinger.

Motoren er yderst støjsvag, og gør det muligt at pumpe diskret eller have baby liggende ved det andet bryst eller sovende ved siden af.

Pumpen modtager strøm med ledning, så den er bedst egnet til brug derhjemme eller andre steder med en stikkontakt.

Naturebond Brystpumpe Silicone 100ml

bedste billige

Naturebond Brystpumpe Silicone 100ml
Fordele
 • pros-icon.svg Nem at sætte fast til brystet og passer til alle
 • pros-icon.svg Sugekraften kan justeres ved at trykke forskellige steder
 • pros-icon.svg Nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

Denne smarte og enkle brystpumpe i silikone fungerer vha. vakuum. Sugekraften kan justeres med tryk på forskellige steder, og den er yderst nemt at rengøre.

Derfor skal du vælge Naturebond Brystpumpe Silicone 100ml

Her får du en manuel pumpe fra NatureBond fungerer takket være vakuum og er utroligt enkelt og praktisk. Den gør det muligt selv at justere sugekraften takket være dens smarte design med silikone i forskellige tykkelser – sugekraften justeres nemlig alt afhængig af hvor på pumpen, der trykkes. .

Denne brystpumpe kan være rigtig smart, hvis du ønsker at tage toppen af et mælkefyldt bryst, eller hvis du ønsker at opsamle mælk på det modsatte bryst, mens baby ammes på det andet. Vakuummet kan også bruges til at få hevet brystvorten lidt længere ud, så baby nemmere kan få korrekt fat.

Tragten er blød og former sig efter brystet, så den er nem at sætte fast. Pumpen er også utroligt nemt at rengøre, da den ikke består af en masse forskellige dele.

Der medfølger en praktisk prop og låg, så man nemt kan transportere mælken uden at spilde. Alle materialerne er naturligvis fri for BPA, og silikonen er fødevaregodkendt.

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv dobbeltpumpe så man kan pumpe fra begge bryster
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Funktionelt design med flere forskellige niveauer
 • pros-icon.svg Elektrisk pumpe

Detaljeret gennemgang

Dette er en yderst effektiv dobbeltbrystpumpe med forskellige niveauer og en smart teknologi, som efterligner babyens naturlige sugerytme. Den har et flot design og er nem at rengøre.

Derfor skal du vælge Medela Swing Maxi Flex Elektrisk Brystpumpe dobbelt

Medela Swing Maxi Flex er en funktionel dobbeltbrystpumpe, som er yderst behagelig og ideel, hvis du ønsker at bruge den som supplement til amningen eller vil erstatte amningen fuldstændig med pumpning. Her kan du nemlig pumpe mælken fra begge bryster på én gang, så du sparer tid og får mere modermælk på kortere tid.

Medela har udstyret denne elektriske pumpe med deres smarte 2-phase expression-teknologi, som efterligner babyens naturlige sugerytme, således at brystpumpen stimulerer brystet effektivt og øger mælkestrømmen.

Der medfølger to par brysttragte i forskellige størrelser, så man nemt kan tilpasses brystpumpen sin krop. Man får også to 150 ml. flasker med låg, så man hurtigt kan sætte mælken på køl eller give den til baby. Flaskesutterne skal dog købes separat.

Denne elektriske pumpe fra Medela kan enten bruges med ledning eller med batteri, så den nemt kan tages med på farten. Den fylder ikke meget og er yderst nem at afmontere og rengøre – alle dele kan komme i opvaskemaskinen (dog ikke motoren).

Haakaa Silicone Breast Pump 100ml

bedste til opsamlingspumpe

Fordele
 • pros-icon.svg Manuel brystpumpe, som fungerer ved hjælp af vakuum
 • pros-icon.svg Nem at sætte fast til brystet
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Kan bruges til at opbevare mælken

Detaljeret gennemgang

Denne smarte brystpumpe fungerer vha. vakuum, så du slipper for batterier, ledninger og manuel pumping. Den er nem at rengøre og fremstillet i fødevaregodkendt silikone.

Derfor skal du vælge Haakaa Silicone Breast Pump 100ml

Med denne smarte manuelle pumpe behøver du ikke græde over spildt mælk. Den opsamler nemlig modermælken ved hjælp af det vakuum, som dannes om brystet takket være den smarte udformning og den bløde silikone, som samtidig gør den yderst behagelig at bruge.

Man slipper for at skulle bakse med batterier, ledninger og for manuel pumpning, eftersom pumpen fra Haakaa selv gør arbejdet.

Brystpumpen kan bruges til at tømme det fyldte bryst en smule, eller man kan opsamle mælk på det modsatte bryst, mens man ammer baby på det andet. I bunden af denne brystpumpe er der en sugekop, som sørger for, at den ikke vælter efter brug.

Her får du en manuel pumpe, som kan være rigtig smart, hvis du ønsker at tage toppen af et mælkefyldt bryst, eller hvis du ønsker at opsamle mælk på det modsatte bryst, mens baby ammes på det andet. Man kan også bruge den til at gøre brysterne mindre spændte, så baby bedre kan få fat.

Brystpumpen fra Haakaa er naturligvis fri for BPA, og silikonen er fødevaregodkendt. Man kan købe et låg, som passer til, eller man kan opbevare modermælken i opsamlingsposer.

Medela Harmony Brystpumpe

bedste manuelle brystpumpe

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv og behagelig manuel brystpumpe
 • pros-icon.svg Let og kompakt design
 • pros-icon.svg Nemt at sætte låg på flaskerne og opbevare dem i køleskabet

Detaljeret gennemgang

Her får du en let og effektiv manuel brystpumpe fra Medela, som du nemt kan tage med på farten. Brystpumpen har et ergonomisk håndtag, er kompakt og er næsten lydløs.

Derfor skal du vælge Medela Harmony Brystpumpe

Denne manuelle brystpumpe fra Medela er perfekt for dig, der ikke har planer om at pumpe så ofte eller gerne vil have en effektiv og praktisk nødløsning, hvis dit barn skal passes, eller du ikke har mulighed for at være med det døgnet rundt.

Brystpumpen benytter Medelas smarte 2-phase expression-teknologi, som gør pumpningen så naturlig som muligt, idet den imiterer barnets naturlige sugerytme ved brystet takket være det ergonomiske håndtag med to tempi. Denne teknologi gør også, at man får mere modermælk på kortere tid.

Denne brystpumpe fylder meget lidt og kan nemt tages med på farten, da den hverken kræver batteri, slanger eller ledninger. Samtidig er den næsten lydløs, så man kan bruge den, mens man ammer, eller hvis man ønsker en diskret udpumpning, mens man ikke er hjemme.

Man kan nemt og hurtigt skille delene ad og vaske dem i hånden eller i opvaskemaskinen.

Guide

Sådan vælger du den rigtige brystpumpe

Brystpumper kan bruges som supplement til amningen, hvis man for eksempel skal være væk fra sit barn i en kort tidsperiode, eller de kan bruges, hvis man har svært ved at få gang i amningen på grund af eksempelvis vanskeligheder med sutteteknik eller mælkeproduktion.

Man kan ligeledes bruge brystpumper til at malke brystet for overskydende mælk, hvis man har en høj mælkeproduktion. Mælken kan derefter opbevares i køleskab eller fryser, og kan gives på et senere tidspunkt. Andre mødre bruger en pumpe til at tage toppen på et spændt bryst, eller når de ønsker at trappe ned eller stoppe amningen.

Brystpumper kan også bruges regelmæssigt over en længere periode, og nogle mødre vælger at erstatte amningen med udpumpning fuldstændig.

Der findes i dag i stort udvalg af brystpumper, og når du skal vælge den rigtige model, bør du først og fremmest overveje, hvor ofte du regner med at skulle bruge den, i hvilke situationer og på hvilke steder.

Elektriske vs. manuelle brystpumper

Der skelnes mellem elektriske og manuelle brystpumper. Hvis behovet for at pumpe ud er begrænset, kan man ofte nøjes med en manuel brystpumpe eller endda malke ud med hånden. På den måde slipper man for at være afhængig af ledninger eller batterier, og man kan pumpe ud på en diskret måde hvorsomhelst.

Hvis man regner med at skulle pumpe ud regelmæssigt eller endda erstatte amningen med udpumpning fuldstændig, er en elektrisk brystpumpe imidlertid det bedste valg. Med en elektrisk brystpumpe får du nemlig mere mælk på kortere tid.

Man kan både få enkelt- og dobbeltbrystpumper. Med en enkeltbrystpumpe pumper man ud fra et bryst ad gangen, mens man med en dobbeltbrystpumpe pumper ud fra begge bryster på én gang. En dobbeltbrystpumpe er desuden rigtig smart, hvis du skal pumpe ud flere gange om dagen, da du sparer rigtig meget tid.

Hvis du ønsker frihed til at pumpe ud forskellige steder, kan du finde elektriske pumper med genopladeligt batteri, og nogle modeller er støjsvage og temmelig diskrete.

Overvej også at finde en model, som er nem at rengøre. Hvis de forskellige dele kan komme i opvaskemaskinen, letter det utvivlsomt mængden af arbejde, så du kan koncentrere dig om andre og vigtigere ting.

Sidst men ikke mindst findes der i dag brystpumper, som er lavet i silikone, og som fungerer ved hjælp af vakuum. Disse kan være smarte, hvis man ønsker at tage toppen af spændte og ømme bryster eller ønsker at opsamle mælk fra det modsatte bryst, mens man ammer sit barn.

Brystpumper findes i mange prisklasser og fås med en række forskelligt tilbehør, så det er en god idé at overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge i forhold til, hvor ofte du skal bruge brystpumpen. De elektriske brystpumper er oftest dyrere end manuelle pumper, men de kan være prisen værd, hvis du har brug for at pumpe hver dag.

Hvordan bruger man en brystpumpe?

Når man skal pumpe mælk ud, bør man først og fremmest man finde et behageligt sted at sidde. Man bør sidde blødt og oprejst. Mælken løber bedre til, når man sidder i trygge og rare omgivelser, og når man slapper godt af.

Hvis du har baby med dig, kan du lægge ham eller hende på et tæppe foran dig sammen med noget legetøj. Du kan også vælge at amme baby på det modsatte bryst, hvis du benytter en brystpumpe, som ikke larmer eller forstyrrer baby for meget. Her kan en manuel pumpe som fungerer ved hjælp af vakuum være at foretrække frem for en elektrisk pumpe, da den ofte vil forstyrre baby mindre. Dette kan være smart, hvis man har meget mælk og ikke ønsker at lade de dyrebare dråber gå til spilde.

De fleste elektriske brystpumper har to forskellige sugefunktioner. Den første, som indleder pumpningen, stimulerer brystet ved at imiterer barnets sug. Dette sætter gang i nedløbet og starter udpumpningen. Når mælken er løbet til, bruges den anden funktion, der imiterer barnets dien. Denne fase er kendetegnet ved et kraftigere og langsommere sug.

Nogle elektriske brystpumper skifter automatisk til anden fase. Hvis pumpen ikke skifter til udpumpningsfasen efter lidt tid, bør man selv gøre det, når man ser, at der kommer mælk.

Med en manuel brystpumpe styrer man selv stimuleringen, og man kan derfor med fordel starte med små, hurtige sug og derefter ændre rytmen, så der suges langsommere.

Opbevaring af modermælk

Når modermælk er udpumpet på en hygiejnisk og sikker måde, kan det opbevares ved stuetemperatur, i køleskabet eller i fryseren. Det afhænger af, hvornår du ønsker at bruge mælken.

Ved stuetemperatur kan modermælk holde i op til fire timer. Hvis mælken er udpumpet under meget rene forhold, kan den holde op til seks timer.

I køleskabet kan modermælk holde op til tre dage. Hvis mælken er udpumpet under meget rene forhold, kan den holde op til fem dage.

I fryseren kan modermælk holde op til seks måneder. Hvis mælken er udpumpet under meget rene forhold, kan den holde op til ni måneder.

Tidligere nedfrosset modermælk, der er optøet i køleskabet, kan holde op til to timer ved stuetemperatur og op til 24 timer i køleskabet. Den må ikke nedfryses igen.

Husk at hver portion af den udpumpede mælk skal nedkøles separat, inden de kan hældes sammen. Dette forebygger bakterievækst.

FAQ

Hvilken brystpumpe er bedst i test?

Den bedste brystpumpe i test er Philips Avent Natural Motion Single Elektrisk Brystpumpe SCF395/11. Dette er en effektiv brystpumpe med flere stimulerings- og udmalkningsniveauer.

Hvornår er det nødvendigt med en brystpumpe?

En brystpumpe kan være smart, hvis du skal være væk fra dit barn og ønsker, at en anden person giver din mælk i en flaske, eller hvis du har svært ved at få amningen i gang.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×