Bedste Cykellås: Test af 5 bedste cykellåse (Maj 2024)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Kryptonite Evolution Series 4 1016 3
Bedste premium

Kryptonite Evolution Series 4 1016

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste cykellås er en uvurderlig og uundgåelig del af at være cykelejer. En cykellås sikrer først og fremmest din cykel mod tyveri og i Danmark er cykeltyveri desværre meget almindeligt. Har du f.eks. investeret i en dyr cykel, er det vigtigt at du husker at låse cyklen fast. Cykellåse er din garanti for at forsikringen dækker tabet af din cykel – husk blot at din cykel skal låses fast med en forsikringsgodkendt cykellås.

I denne artikel tester vi markedet for de 5 bedste godkendte cykellåse og undersøger hvad de forskellige låse kan. Vi tester de forskellige cykellåse på forskellige parametre og guider dig til den rigtige cykellås for dig, uanset hvilken type lås du er ude efter.

I sammenligningstabellen herunder får du en oversigt over de 5 cykellåse. I vores købsguide længere nede fremhæver vi de forskellige låses egenskaber, så du kan sikre dine dyre cykler mod en professionel cykeltyv.

ABUS Bordo 6000

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med praktisk holder til cyklen.
 • pros-icon.svg God pris til en holdbar lås
 • pros-icon.svg Nem at opbevare på cyklens stel i flaskeholderen eller med 2 stærke velcrostopper
 • pros-icon.svg Foldelås – det giver en større sikkerhed ved din cykellås
 • pros-icon.svg Forsikringsgodkendt og varefakta godkendt

Detaljeret gennemgang

ABUS Bordo 6000 er testens klare vinder. Det er en foldelås med høj sikkerhed, låsen er nem at opbevare og gør du altid er klar til at låse cyklen fast.

Derfor skal du vælge ABUS Bordo 6000 cykellås

Her er den bedste cykellås i denne cykellås test – en opgradering fra en traditionel cykellås. Den vinder på at være en foldelås – en foldelås er en stærk lås, blandt de kraftigste og bedste cykellåse på markedet.

Den har et højt sikkerhedsniveau på ABUS´ sikkerhedsskala. Låsen er testet mod isspray, som gør at en cykeltyv skal bruge det rigtige værktøj til at bryde låsen, når din cykel er låst fast med denne cykellås.

Denne cykellås er fremstillet i hærdet stål, som er et af de mest holdbare materialer til cykellåse. Det hærdede stål sikrer, at din cykellås ikke ridser stellet på din cykel eller din cykels lakering.

Denne foldelås kommer med en holder til din cykellås, du monterer på cyklen. Låsen er nem at opbevare og gør du altid er klar til at låse cyklen fast.

Med denne type cykellås kan låsen utrolig nemt foldes sammen i holderen på din cykel. Det gør du nemt kan opbevare den, når den ikke er i brug. Du får kort sagt en fastmonteret lås.

Med denne cykellås får du en godkendt cykellås med dansk varefakta godkendelse og dermed forsikringsgodkendt.

Låsen måler 90 mm., har 6 led af 5 mm. og nøgle medfølger.

Trelock BC 115 110/4

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg God pris, hvor alle kan være med
 • pros-icon.svg Kædelås, som gør låsen nem at betjene
 • pros-icon.svg Lavet i slidstærkt stof
 • pros-icon.svg Kodelås – du slipper dermed for at huske en nøgle

Detaljeret gennemgang

Alle kan være med på prisen på denne cykellås. Det er en af de billige modeller og gør den til et godt bud på din eller dit barns første cykellås.

Derfor skal du vælge Trelock BC 115 110/4 cykellås

Med denne cykellås får du en god, billig cykellås, der virker som den skal. Den vinder prisen som testens bedste billige cykellås. Den har en god pris, hvor alle kan være med og låsen er lang nok til at låse stellet og hjulet sammen på din cykel.

Cykellåsen er lavet i et slidstærkt stof, der ikke laver ridser i lakken på din cykel.

Denne cykellås er en kædelås og en kædelås er ikke nødvendigvis forsikringsgodkendt. Det er noget, du skal være opmærksom på. Den scorer heller ikke særlig højt på sikkerhedsskalaen for producenterne.

Til gengæld er det et godt supplement til en anden, forsikringsgodkendt lås, hvis du vil bruge to låse til at sikre din cykel ekstra godt. Den fungerer også godt, når du skal låse din cykel inde i en garage, cykelskur eller andet rum, hvor der er lås på og der dermed er mindre risiko for, at den bliver stjålet.

Til denne cykellås skal du ikke bruge en nøgle, men blot en 4-cifret kode, du selv indstiller.

Låsen måler 110 cm. og har en bredde på 4 mm. Den fungerer også fint til en barnevogn.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Scorer højt på sikkerhedsskala
 • pros-icon.svg Kæde af hærdet stål
 • pros-icon.svg Udstyret med specialdesignet låsecylinder for ekstra sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Cykellåsen fra Kryptonite vinder som bedste premium. Det er en tung kædelås med en høj sikkerhed og det gør den til en af de bedste cykellåse.

Derfor skal du vælge Kryptonite Evolution Series 4 1016 cykellås

Denne cykellås fra Kryptonite vinder som bedste premium. Det er en helt igennem godkendt cykellås og er en kædelås, hvor der er fokus på sikkerhed.

Selvom det er en tung cykellås, er den designet så låsen nemt kan betjenes. Den har en længde på 1,33 meter og gør du snildt kan trække den igennem hjulet og rundt om stellet på cyklen, så du kan fastgøre den til et stativ eller en lygtepæl.

Det er en kraftig kædelås og en tungere cykellås end de andre i denne test. Den er samtidig lavet i hærdet stål, hvilket gør det er svært at ødelægge kæden.

Kæden er udstyret med en låsecylinder, som dækker over selve låsen og gør den mere modstandsdygtig over for eks. at blive boret i.

Låsen er ikke umiddelbart forsikringsgodkendt, men er stadig en meget sikker cykellås. Vil du dobbeltsikre dig, kan denne monteres sammen med en anden cykellås, der er forsikringsgodkendt. Så har du en stærk kombi mod eventuelle cykeltyve.

Til denne lås medfølger nøgler.

ABUS Granit XPlus 540 23 cm

Bedste sikre lås

Fordele
 • pros-icon.svg God længde på 2,3 meter
 • pros-icon.svg Forsikringsgodkendt og varefakta-godkendt
 • pros-icon.svg Højeste score på ABUS´ egen sikkerhedsskala
 • pros-icon.svg Fremstillet i specialfremstillet stål

Detaljeret gennemgang

Abus Granit x Plus er et stærkt bud på en god og sikker u-lås, også kaldet bøjlelås. Den er forsikringsgodkendt og får højeste sikkerhedsscore af producenten.

Derfor skal du vælge ABUS Granit XPlus 540 23 cm cykellås

ABUS Granit X Plus er et solidt bud på en god og sikker lås, der er nem at betjene, forsikringsgodkendt og som scorer højt på ABUS´ egen sikkerhedsskala. Deres skala, som fortæller hvor sikrer deres låse er, går fra 1-15, hvor 15 er den sikreste og det er her, denne lås ligger.

Du får med denne lås dermed en virkelig god sikkerhed for din cykel og at den er forsikringsgodkendt, gør at du kan sove trygt om natten, velvidende at din forsikring dækker i tilfælde af tyveri. Den er samtidig varefakta godkendt og der medfølger et specialfremstillet beslag til cykellåsen, som beskytter den ekstra godt og gør at den er sikkert placeret, også når cyklen er i brug.

Den er fremstillet i specialfremstillet stål, som er ekstra hærdet og gør låsen ekstra svær at bryde op eller klippe over. Cykellåsen er sikret mod is-spray, som er en yderligere sikkerhedsforanstaltning fra producentens side. Cykellåsen er også en god løsning, hvis du skal låse din barnevogn eller cykelanhænger.

ABUS Granit X Plus måler 2,3 meter i alt og der medfølger nøgler.

Kryptonite Evolution Mini-7

Bedste 2-i-1 cykellås

Fordele
 • pros-icon.svg 2-i-1 wire- og u-lås
 • pros-icon.svg Forsikringsgodkendt og varefakta-godkendt
 • pros-icon.svg God pris – du kan finde til den anden-billigste pris i denne test
 • pros-icon.svg Scorer højt på producentens sikkerhedsskala

Detaljeret gennemgang

Med cykellåsen her får du både en u-lås, dvs. en bøjlelås, og så medfølger en wire, som sikre ekstra god beskyttelse til cyklen. Den er varefakta- og forsikringsgodkendt.

Derfor skal du vælge Kryptonite Evolution Mini-7 cykellås

Kryptonite Evolution er både en u-lås, også kaldet bøjlelås, med medfølgende wire. Du får 2-i-1 beskyttelse fra cykellåsen. Den er både forsikringsgodkendt og scorer højt på sikkerhed.

Cykellåsen er nem at betjene. Den fungerer sådan, at når du låser din cykel, fører du først wiren rundt om stativet, lygtepælen eller hvilken genstand du låser din cykel op ad og rundt om stellet og hjulet. Dernæst låser du den sammen med bøjlelåsen.

Selve u-låsen, dvs. bøjlelåsen måler 13 mm. og den medfølgende wire måler 1,2 meter. Den betjenes med nøgler, og du får 3 nøgler med i købet. En af de 3 nøgler kommer med indbygget lys, hvilket gør det smart når du låser din cykel i mørke. Du får et beslag med til at sætte cykellåsen fast på cyklen.

Bøjlen på u-låsen har et overtræk, som sikrer yderligere og bl.a. gør det svært at klippe låsen med en boltsaks. Overtrækket beskytter desuden mod ridser i lakken på cyklen.

Guide

Det skal du huske, når du låser din cykel

For at du i større grad er sikret mod cykeltyveri, er det vigtigt du låser din cykel med en eller flere cykellåse. Når du låser din cykel er det vigtigt du husker at låse din cykel korrekt, at du husker at låse stellet fast og at du husker at låse den op ad en lygtepæl, et stativ eller et andet fasttømret objekt.

Det er nemt at glemme at låse din cykel fast i stellet og kun låse dit hjul, samt låse din cykel fast til et objekt, men i værste tilfælde kan en tyv afmontere hjulet og stjæle resten af cyklen. Du sikrer dermed din cykel ekstra godt ved at huske disse ting, fordi en cykeltyv ikke kan løfte cyklen op, hvis du blot har låst dit baghjul

Kort sagt, lås cyklen fast uanset om du har en ny cykel eller en gammel cykel. Så er du i højere grad sikret mod at cyklen bliver stjålet.

Husk låseolie

Et godt tip er at huske at smøre din cykellås med låseolie alt efter behov. På den måde sikrer du dig, at du altid kan låse din cykel uanset vejret. Der er intet værre end at komme ud til at cykellåsen er frosset til i løbet af natten.

Forskellige typer cykellåse

En kædelås, wirelås eller foldelås har de fordele, at du låser din cykel – både stel og hjul – fast til et stationært objekt, f.eks. et cykelstativ eller en anden fast genstand. Det er risikoen ved at bruge et lås, der følger med cyklen og er sat fast på din cykel. Låsene, cyklerne ofte er installeret med, er til gengæld altid forsikringsgodkendte, så brug gerne denne også.

Bruger du en wirelås, er det vigtigt at du sætter højere oppe på din cykel. Sætter du den mod jorden, er der større risiko for at en tyv kan bruge sin kropsvægt til at klippe låsen over med et redskab.

Sådan vælger du den bedste cykellås

Alle låsene i denne test monteres nemt på alle cykler, så du snildt kan tage cyklen med hvor du vil og være godt sikret mod en cykeltyv. Der er forskellige parametre at tage højde for, når du skal vælge en cykellås og i denne købsguide sætter vi fokus på de vigtigste.

Typen af cykellås er et godt parameter at have med i sine overvejelser, da de forskellige låse fungerer forskelligt alt efter dit behov. Alt efter om du vælger en kædelås, en foldelås eller en u-lås/bøjlelås kan de have forskellige fordele alt efter din situation og det er også værd at overveje, at kombinere flere låse. På den måde står du stærkt mod cykeltyve ved at få alle kvaliteterne fra de bedste cykellåse.

Prisen er selvfølgelig et vigtigt aspekt, da godkendte cykellåse kommer i et væld af prisklasser. Du kan finde cykellåse i forskellige prisklasser, så alle kan være med. Læg dog mærke til at de dyreste låse oftere er forsikringsgodkendte og at du dermed er sikker på din forsikring dækker i tilfælde af tyveri.

De to vigtigste kriterier

De to vigtigste kriterier at holde øje med, er helt sikkert om cykellåsene er hhv. forsikringsgodkendte og varefakta-godkendte. Cyklen er et udbredt, nemt og tilgængeligt transportmiddel i Danmark og desværre er cykeltyveri næsten lige så udbredt. Med gode cykellåse mindsker det selvfølgelig risikoen, men er uheldet ude er det en stor tryghed for mange at vide at deres forsikring dækker.

Forsikrings-godkendelse

Med en forsikringsgodkendt lås er du sikker på at din forsikring dækker i det uheldige tilfælde, at din cykel bliver stjålet og du skal købe en ny. Det kan derfor godt betale sig at investere i en god lås til din cykel eller cykler.

Varefakta-godkendelse

Varefakta er en frivillig mærkningsordning, som sikrer at et produkt lever op til lovgivningen om produktet, samt de ekstra krav, Varefakta stiller. Langt størstedelen af de danske forsikringsselskaber stiller det krav til cykellåse, at skal de være forsikringsgodkendte, skal de også være varefakta-godkendt. Er cykellåsen varefakta-godkendt, kan du være sikker på at cykellåsen er forsikringsgodkendt.

FAQ

Hvilken cykellås er bedst i test?

Den bedste cykellås i test er ABUS Bordo 6000. Den vinder på at være en foldelås, at være meget sikker, på at den er nem at opbevare på cyklen og at den er forsikringsgodkendt.

Hvilke parametre er vigtige at tage højde for, når du skal købe cykellås?

De vigtigste parametre at holde øje med er hhv. varefakta-godkendt og forsikringsgodkendt. Det er den nemmeste måde at sikre at forsikringen dækker i tilfælde af cykeltyveri. Typen af lås kan være et vigtigt parameter og ligeledes er prisen et vigtigt parameter at tage højde for.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×