Bedste elcykel 2022

1
Winther yellow superbe 1 7 gear

Winther's Yellow Superbe 1 er en elektrisk cykel med fokus på enkelhed. Her kommer den i gul, udstyret med 7 interne Shimano-gear, der giver dig kraft, når du træder i pedalerne og stopper via den forreste hydrauliske skivebremse eller de bageste fodbremser for sikre stop på ethvert tidspunkt under din tur! Den komfortable opretstående kørestilling betyder nem indstigning, mens den gode balance gør dette perfekte køretøj til hverdagsbrug let nok til ikke at belaste dig…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Winther yellow superbe 1 7 gear
Davidsenshop.dk
Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021
Dania Bikes

Hvis du leder efter de bedste elcykler, er der mange at vælge imellem, og der findes en lang række cykler med elmotorer og batterier, som er tilføjet til en lang række cykler for at give ekstra kraft.

Winther yellow superbe 1 7 gear – bedste dame elcykel

Winther’s Yellow Superbe 1 er en elektrisk cykel med fokus på enkelhed. Her kommer den i gul, udstyret med 7 interne Shimano-gear, der giver dig kraft, når du træder i pedalerne og stopper via den forreste hydrauliske skivebremse eller de bageste fodbremser for sikre stop på ethvert tidspunkt under din tur!

Den komfortable opretstående kørestilling betyder nem indstigning, mens den gode balance gør dette perfekte køretøj til hverdagsbrug let nok til ikke at belaste dig selv for meget, selv om det bruges konstant i løbet af hver dag – især fantastisk efter lange timer med arbejde udenfor, som jeg gør nogle gange (selv om det typisk kræver ekstra hjælp at gå ud og købe ind til indkøb).

Cyklen har et brugervenligt Connect+-display. Du kan vælge mellem 5 forskellige hjælpestyrker, og den leveres med stærk eller blød start, hvilket betyder, at du ikke får stress på fødderne, når du starter pedalkraften op! Med forhjulstræk, der er så effektivt til at hjælpe i svære øjeblikke som at gå op ad trapper (eller noget andet) og samtidig sørge for, at alle lysene slukkes automatisk, hvis de ikke længere er nødvendige – dette ville være perfekt for nogen, der specifikt kigger på grønne pendlingsmuligheder.

  • Cyklen er let at betjene med 7 gear
  • Nyd en ubekymret tur gennem naturen, vel vidende at du har et pålideligt bremsesystem i alle vejrforhold
  • For- og baglygterne er monteret og drives af batteriet
  • Føl dig sikker på, at du nemt kan parkere din cykel, selv på trange steder, da det er nemt at komme på og af cyklen
  • Vær glad for at vide, at du har masser af opbevaringsplads til dagligvarer eller andre ting med den ekstra store kurv

Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ 2021 – Bedste herre elcykel

Vi har den perfekte elcykel til dig! Vado SL er en let og kraftfuld cykel med en fantastisk rækkevidde på op til 130 kilometer på en opladning. Den er også let at køre og kommer til en fornuftig pris.

Mission Control-appen er designet til at give finjusteret kraft og kontrol over din rækkevidde, uploads af ture samt sporing af output. Med sin Smart Control-funktion justerer den automatisk batteriets levetid, så du ikke løber tør!

Denne elcykel er et godt valg til daglig pendling, og med Pathfinder-dæk, er du godt udstyret i alt slags vejr og terræn. Cyklen er også udstyret med for- og baglygter, så du er synlig i alle typer terræn. Den omfatter også en standardbagagebærer samt drytech-værn, så kørsel gennem våde forhold ikke efterlader dit tøj gennemblødt!

  • Kør hurtigere og længere med hjælp fra en kraftig centermotor.
  • Nyd et integreret batteri, der er let at oplade.
  • Kør med hastigheder på op til 25 km/t.
  • Batteristørrelse på 320wh får dig vidt omkring på en enkelt opladning

Købsguide

Derfor bør du købe en elektrisk cykel

Der er en lang række grunde til, at du måske ønsker at få hjælp til at træde i pedalerne fra den bedste elcykel i dit liv.

Måske skal du rejse med masser af gods, og den ekstra kraft kan betyde forskellen mellem at bruge en bil eller stadig at køre på dine to ben.

Eller måske vil du begynde at pendle til arbejde, og en elektrisk hybridcykel kan være en god mulighed for at hjælpe dig med at tilbagelægge de mange kilometer uden at dukke op på arbejde i et svedigt rod og med behov for et brusebad.

Fordelen er indlysende: mindre anstrengelse = mindre sved. Det er en mulighed at slæbe tung bagage, og du kan ofte endda holde tempoet og føle dig mere komfortabel i trafikken. En hybrid e-cykel med et bagagebærer og fælge, og du har en seriøst praktisk cykel, der kan erstatte mange bilture eller det at skulle bruge offentlig transport.

Måske er du ved at komme dig efter en skade eller sygdom, og det ekstra boost fra en motor kan hjælpe dig med at komme ud igen. Eller det kan også være, at du bare ikke er så ung, som du engang var.

Det er absolut rygter, at elcykler ikke giver en træningsfordel, du får stadig en træning, når du kører på en elcykel.

Batteriets kapacitet

Overvej hvor du bor. Er der kuperet eller fladt? Hvor mange kilometer skal du cykle hver dag? Hvis du bor på Bornholm, vil du have mere hjælp, end hvis du kører rundt i København. Watttimer (Wh) er det vigtigste tal til sammenligning – det tager højde for batteriets effekt og batteriets levetid for at give dig en bedre fornemmelse af den tilgængelige effekt. Højere Wh svarer til større rækkevidde.

Mange producenter af elcykler angiver også en anslået rækkevidde, som du kan få på en enkelt opladning. Du bør tage dette tal med et gran salt, da dette tal normalt er fastsat under ideelle omstændigheder: En forholdsvis let person, der kører i fladt terræn uden vind og ved den perfekte omgivelsestemperatur for batteriet.

Rækkevidden er også afhængig af det anvendte niveau af kraftassistance, om der er givet fuld gas og i hvor lang tid, og din gennemsnitshastighed. Dine kilometertal vil højst sandsynligt variere.

Generelt set får man ligesom ved motorer det, man betaler for. Intet batteri vil have uendelig kraft eller være helt usynligt, selv på den bedste elcykel – men jo mere du bruger, jo længere rækkevidde/ jo mere diskret er dets placering.

Hvor langt kan en elektrisk cykel køre?

Batterikapacitet måles både i watt (watt-timer, Wh) og ampere (amperetimer, Ah). I de fleste tilfælde ligger en elcykels batterikapacitet mellem 250Wh-600Wh eller 7-10Ah.

Typisk bør du få omkring 800 opladningscyklusser fra det bedste lithium-ion-batteri til elcykler, før du skal udskifte det.

Forvent en rækkevidde på et sted mellem 40 og 120 kilometer køretid på en fuld opladning. Men vær opmærksom på, at jo mere assistance cyklen giver, jo mere strøm trækker den fra batteriet.

Det er absolut rygter, at elcykler ikke giver en træningsfordel, du får stadig en træning, når du kører på en elcykel.

Låsning af batteri

I takt med at mulighederne for elcykler bliver stadig større, integrerer mærkerne batterierne mere problemfrit, hvilket får cyklen til at se slankere ud (og mere som en rigtig cykel). De fleste batterier låses fast til cyklen og leveres med en nøgle, som du kan låse op og fjerne den, hvilket tjener flere nyttige formål: Du kan fjerne batteriet og oplade det uden for cyklen, og et låst batteri afskrækker (og forhindrer forhåbentlig) en tyv i at stjæle det, og en elcykel med batteriet fjernet er mere sikker at trække på en cykelholder og lettere at bære op ad trapper.

Brede dæk

Eelcykler kan holde højere hastigheder i længere tid end almindelige cykler, og derfor skal man have ekstra kontrol over cyklen. Bredere dæk giver bedre vejgreb og frihed til at forlade asfalten uden at blive straffet, og en affjedret forgaffel hjælper med at tæmme nogle af de mere ujævne veje, du måske udforsker.

Gode skivebremser er også et must for at bremse en tung cykel ved høj hastighed. Det er ikke et sted, hvor du skal spare på noget.

Integrerede lygter

Disse systemer er integreret i cyklen og tændes, når du tænder din elcykel. Det er en god funktion at have, men det er ikke nødvendigt, hvis din cykel ikke er udstyret med dem! Der findes masser af andre muligheder for belysning i enhver butik eller endda online i dag – sørg for, at uanset hvilket system du vælger, kan du nemt selv montere det uden at have for mange problemer med at installere det første gang på DIN specifikke model, før du tager af sted på byens gader.