Elcykel Test: Anmeldelser af 1 bedste elcykler

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Winther yellow superbe 1 7 gear
TESTVINDER

Winther yellow superbe 1 7 gear

Winther’s Yellow Superbe 1 er en elektrisk cykel med fokus på enkelhed. Her kommer den i gul, udstyret med 7 interne Shimano-gear, der giver dig kraft, når du træder i pedalerne og stopper via den…

Winther yellow superbe 1 7 gear 1
bedste dame elcykel

Winther yellow superbe 1 7 gear

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du leder efter de bedste elcykler, er der mange at vælge imellem, og der findes en lang række cykler med elmotorer og batterier, som er tilføjet til en lang række cykler for at give ekstra kraft.

Winther yellow superbe 1 7 gear

bedste dame elcykel

Winther yellow superbe 1 7 gear
Fordele
  • pros-icon.svg Cyklen er let at betjene med 7 gear
  • pros-icon.svg Nyd en ubekymret tur gennem naturen, vel vidende at du har et pålideligt bremsesystem i alle vejrforhold
  • pros-icon.svg For- og baglygterne er monteret og drives af batteriet
  • pros-icon.svg Føl dig sikker på, at du nemt kan parkere din cykel, selv på trange steder, da det er nemt at komme på og af cyklen
  • pros-icon.svg Vær glad for at vide, at du har masser af opbevaringsplads til dagligvarer eller andre ting med den ekstra store kurv

Detaljeret gennemgang

Winther’s Yellow Superbe 1 er en elektrisk cykel med fokus på enkelhed. Her kommer den i gul, udstyret med 7 interne Shimano-gear, der giver dig kraft, når du træder i pedalerne og stopper via den forreste hydrauliske skivebremse eller de bageste fodbremser for sikre stop på ethvert tidspunkt under din tur!

Den komfortable opretstående kørestilling betyder nem indstigning, mens den gode balance gør dette perfekte køretøj til hverdagsbrug let nok til ikke at belaste dig selv for meget, selv om det bruges konstant i løbet af hver dag – især fantastisk efter lange timer med arbejde udenfor, som jeg gør nogle gange (selv om det typisk kræver ekstra hjælp at gå ud og købe ind til indkøb).

Cyklen har et brugervenligt Connect+-display. Du kan vælge mellem 5 forskellige hjælpestyrker, og den leveres med stærk eller blød start, hvilket betyder, at du ikke får stress på fødderne, når du starter pedalkraften op! Med forhjulstræk, der er så effektivt til at hjælpe i svære øjeblikke som at gå op ad trapper (eller noget andet) og samtidig sørge for, at alle lysene slukkes automatisk, hvis de ikke længere er nødvendige – dette ville være perfekt for nogen, der specifikt kigger på grønne pendlingsmuligheder.

Guide

Købsguide

Derfor bør du købe en elektrisk cykel

Der er en lang række grunde til, at du måske ønsker at få hjælp til at træde i pedalerne fra den bedste elcykel i dit liv.

Måske skal du rejse med masser af gods, og den ekstra kraft kan betyde forskellen mellem at bruge en bil eller stadig at køre på dine to ben.

Eller måske vil du begynde at pendle til arbejde, og en elektrisk hybridcykel kan være en god mulighed for at hjælpe dig med at tilbagelægge de mange kilometer uden at dukke op på arbejde i et svedigt rod og med behov for et brusebad.

Fordelen er indlysende: mindre anstrengelse = mindre sved. Det er en mulighed at slæbe tung bagage, og du kan ofte endda holde tempoet og føle dig mere komfortabel i trafikken. En hybrid e-cykel med et bagagebærer og fælge, og du har en seriøst praktisk cykel, der kan erstatte mange bilture eller det at skulle bruge offentlig transport.

Måske er du ved at komme dig efter en skade eller sygdom, og det ekstra boost fra en motor kan hjælpe dig med at komme ud igen. Eller det kan også være, at du bare ikke er så ung, som du engang var.

Det er absolut rygter, at elcykler ikke giver en træningsfordel, du får stadig en træning, når du kører på en elcykel.

Batteriets kapacitet

Overvej hvor du bor. Er der kuperet eller fladt? Hvor mange kilometer skal du cykle hver dag? Hvis du bor på Bornholm, vil du have mere hjælp, end hvis du kører rundt i København. Watttimer (Wh) er det vigtigste tal til sammenligning – det tager højde for batteriets effekt og batteriets levetid for at give dig en bedre fornemmelse af den tilgængelige effekt. Højere Wh svarer til større rækkevidde.

Mange producenter af elcykler angiver også en anslået rækkevidde, som du kan få på en enkelt opladning. Du bør tage dette tal med et gran salt, da dette tal normalt er fastsat under ideelle omstændigheder: En forholdsvis let person, der kører i fladt terræn uden vind og ved den perfekte omgivelsestemperatur for batteriet.

Rækkevidden er også afhængig af det anvendte niveau af kraftassistance, om der er givet fuld gas og i hvor lang tid, og din gennemsnitshastighed. Dine kilometertal vil højst sandsynligt variere.

Generelt set får man ligesom ved motorer det, man betaler for. Intet batteri vil have uendelig kraft eller være helt usynligt, selv på den bedste elcykel – men jo mere du bruger, jo længere rækkevidde/ jo mere diskret er dets placering.

Hvor langt kan en elektrisk cykel køre?

Batterikapacitet måles både i watt (watt-timer, Wh) og ampere (amperetimer, Ah). I de fleste tilfælde ligger en elcykels batterikapacitet mellem 250Wh-600Wh eller 7-10Ah.

Typisk bør du få omkring 800 opladningscyklusser fra det bedste lithium-ion-batteri til elcykler, før du skal udskifte det.

Forvent en rækkevidde på et sted mellem 40 og 120 kilometer køretid på en fuld opladning. Men vær opmærksom på, at jo mere assistance cyklen giver, jo mere strøm trækker den fra batteriet.

Det er absolut rygter, at elcykler ikke giver en træningsfordel, du får stadig en træning, når du kører på en elcykel.

Låsning af batteri

I takt med at mulighederne for elcykler bliver stadig større, integrerer mærkerne batterierne mere problemfrit, hvilket får cyklen til at se slankere ud (og mere som en rigtig cykel). De fleste batterier låses fast til cyklen og leveres med en nøgle, som du kan låse op og fjerne den, hvilket tjener flere nyttige formål: Du kan fjerne batteriet og oplade det uden for cyklen, og et låst batteri afskrækker (og forhindrer forhåbentlig) en tyv i at stjæle det, og en elcykel med batteriet fjernet er mere sikker at trække på en cykelholder og lettere at bære op ad trapper.

Brede dæk

Eelcykler kan holde højere hastigheder i længere tid end almindelige cykler, og derfor skal man have ekstra kontrol over cyklen. Bredere dæk giver bedre vejgreb og frihed til at forlade asfalten uden at blive straffet, og en affjedret forgaffel hjælper med at tæmme nogle af de mere ujævne veje, du måske udforsker.

Gode skivebremser er også et must for at bremse en tung cykel ved høj hastighed. Det er ikke et sted, hvor du skal spare på noget.

Integrerede lygter

Disse systemer er integreret i cyklen og tændes, når du tænder din elcykel. Det er en god funktion at have, men det er ikke nødvendigt, hvis din cykel ikke er udstyret med dem! Der findes masser af andre muligheder for belysning i enhver butik eller endda online i dag – sørg for, at uanset hvilket system du vælger, kan du nemt selv montere det uden at have for mange problemer med at installere det første gang på DIN specifikke model, før du tager af sted på byens gader.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×