Komfur Test: 5 bedste komfurer i test (Maj 2024)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Smeg SPSK60XI9 Rustfrit stål 3
Bedste premium

Smeg SPSK60XI9 Rustfrit stål

Smeg CX61VMLS8 Rustfrit Stål 5
Bedste gaskomfur

Smeg CX61VMLS8 Rustfrit Stål

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det bedste komfur er en naturlig, selvfølgelig og vigtig del af køkkenet. Uden et komfur er det en langsommelig rejse at tilberede mad og det er vigtigt at have et godt komfur, der lever op til dine forventninger. Eks. kan typen af kogeplader, om det er gas, el eller induktion, spille en rolle ift. at tilberede maden. Også ovnen og dens funktioner kan spille ind på dit køb.

I denne artikel tester vi markedet for de 5 bedste komfurer og undersøger fordele og ulemper ved de forskellige komfurer, så du er klar, når du skal købe nyt komfur.

I sammenligningstabellen herunder præsenterer vi en oversigt over de 5 komfurer og fordelene og ulemperne ved de komfurer, vi har testet. I købsguiden længere nede får du en oversigt over vigtige parametre at holde øje med, når du skal købe nyt komfur, så du bliver helt klar til start.

Voss VKI60340HV Hvid

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Induktionskomfur
 • pros-icon.svg Børnesikring – gør det til et sikkert valg for en børnefamilie
 • pros-icon.svg Selvrens – komfuret kommer med et indbygget rensesystem
 • pros-icon.svg Pop-up knapper
 • pros-icon.svg Stort ovnrum på 73L
 • pros-icon.svg God pris, hvor alle kan være med.

Detaljeret gennemgang

Komfuret fra Voss vinder bedst i test. Det er et stort komfur, der vinder på at have en indbygget selvrens til ovnen, smarte funktioner og en god størrelse ovnrum.

Derfor skal du vælge Voss VKI60340HV Hvid Komfur

Komfuret fra Voss vinder prisen som bedst i test. Det vinder på at være et induktionskomfur, på at have en smart selvrens installeret i ovnen, dens forskellige funktioner og på at den har en rigtig god ovn på 73L. Komfuret er samtidig nemt at gøre rent.

Kogepladerne med induktion er en stor fordel. Induktion sikrer at du kan kontrollere madlavningen på en anden måde, fordi alle kogezonerne varmer øjeblikkeligt op, når du tænder dem. Induktionskomfuret her sikrer altså en hurtig opvarmning.

Dette komfur har den perfekte størrelse ovn. Det er et af de store ovnrum, der følger med dette komfur.

Den selvrensende ovn er en funktion, der hiver komfuret op. Ovnen har en katalytisk selvrens – dvs. en selvrensende funktion. Det gør det nemt at rense ovnens inderside. Katalyse gør dog, at du stadig skal være opmærksom på, at der kan ophobe sig madrester og andet snavs, som gør du en gang imellem selv skal rengøre dit komfur, især bunden og bagved panelerne.

Dette komfur finder du til en god pris. Komfuret har en ovnlåge, der kan tages af ved rengøring; kommer med børnesikring og har pop-up knapper, du kan skubbe ind i komfuret efter behov.

Fordele
 • pros-icon.svg Prisen. Alle kan være med
 • pros-icon.svg Børnesikring
 • pros-icon.svg Stor ovn på 73L
 • pros-icon.svg Keramisk kogeplade

Detaljeret gennemgang

Komfuret fra Electrolux vinder som bedste billige komfur. Det er et keramisk komfur, som har den fordel at kogepladerne er gode til leder varme.

Derfor skal du vælge Electrolux LKR64000NW Hvid Komfur

Komfuret fra Electrolux vinder som testens bedste billige. Det er et godt glaskeramisk komfur med en god og tilgængelig pris, hvor alle kan være med.

Komfuret er et keramisk komfur med en glaskeramisk kogeplade, som bl.a. gør det nemt at gøre rent. Det keramiske komfur har en plan overflade, så du kører blot en fugtig klud over den glaskeramiske kogeplade. Det gør dette komfur let at vedligeholde rent, selv i et travlt hjem.

De glaskeramiske komfurer, som dette er et eks. på, er gode til at regulere varmen. Ovnen kommer med en ekstra stor varmeblæser, som gør at den er god til varmluft. Denne type varmluft gør, at du kan stille din mad lige hvor du vil i ovnen og varmeblæseren sikrer stadig en ensartet tilberedning.

Ovnen har en stor størrelse på 73L og generelt er komfuret et stort komfur. Det keramiske komfur har den funktion, at ydersiden af ovnlågen forbliver kølig og dermed sikker at røre ved, selv når ovnen er i gang. Med børnesikring, samt en fordelagtig pris gør det, at dette komfur er et sikkert og godt køb for mange børnefamilier. Du skal ikke være bekymret for om dit barn brænder sig på ovnen.

Smeg SPSK60XI9 Rustfrit stål

Bedste premium

Smeg SPSK60XI9 Rustfrit stål
Fordele
 • pros-icon.svg Induktion
 • pros-icon.svg Ovn på 70L
 • pros-icon.svg Pyrolytic rengøringssystem
 • pros-icon.svg Sikkerhedsafbryder
 • pros-icon.svg Børnesikret

Detaljeret gennemgang

Dette komfur vinder testen som bedste premium. Det er et elegant komfur med induktion, der netop fungerer til alle nye gryder du køber.

Derfor skal du vælge Smeg SPSK60XI9 Rustfrit Stål Komfur

Dette komfur fra Smeg vinder prisen som bedste premium. Det vinder samtidig for bedste komfur med induktion. Det er et godt komfur, der kommer med et effektivt rengøringssystem, en sikkerhedsafbryder og induktion. De fire kogezoner kommer med 9 niveauer, der gør det nemt at styre temperaturen og sikkerhedsafbryderen sørger for at kogepladen slukkes i det sekund, du løfter din gryde. Det gælder for alle fire kogezoner.

Det store ovnrum er også et plus.

Rengøringssystemet fungerer sådan, at funktionen varmer ovnen op til 500 grader. Det kører i 3 timer og sørger for at brænde alt snavs væk. Det skal køle 30 min. efter, dernæst skal du blot tørre efter med en klud. Det efterlader hele ovnen helt ren. Det gør, at med dette rengøring af køkkenet lettere og det er et stort plus ved komfuret. Du skal blot være opmærksom at mange plader, og andet udstyr, ikke tåler denne funktion og du skal derfor rengøre disse i hånden.

Komfuret er udstyret med en god sikkerhed, både ift. at komfuret er børnesikret og ift. at der er en sikkerhedsafbryder installeret, der gør at det slukker, når du fjerner dit køkkenudstyr fra kogepladerne.

Bosch HKN31A060U Sort

Bedste keramiske komfur

Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Keramisk komfur
 • pros-icon.svg Børnesikret
 • pros-icon.svg EasyClean rengøringssystem – fungerer delvist som katalyse
 • pros-icon.svg Ovn på 66L

Detaljeret gennemgang

Komfuret fra Bosch er et godt keramisk komfur. Det vinder testen som bedste keramiske komfur og er et simpelt komfur med et smart rengøringssystem.

Derfor skal du vælge Bosch HKN31A060U Sort Komfur

Komfuret fra Bosch er bedst, når det kommer til bedste keramiske komfurer. Det er nemt at betjene, nemt at installere og så er det børnesikret. Det er et relativt lille komfur og har testens mindste ovn. Fordi det har en keramisk kogeplade er det for det første nemt at holde og gøre rent. For det andet skal du ikke bekymre dig om gastilslutninger og hvor den evt. befinder sig i dit køkken. For det tredje er du sikker på du kan bruge alle dine gryder og pander, fordi komfuret ikke er induktion.

Keramiske komfurer har den fordel af kogepladerne er gode til at lede varme og det har en glaskeramisk kogeplade, som gør det nemt at gøre rent. Komfuret kommer med et meget smart rengøringssystem. Systemet fungerer delvist som katalyse. Det betyder, at når du bager, tilbereder eller varmer mad i ovnen ved minimum 200 grader eller derover, så forbrænder ovnen samtidig madrester af. Når du er færdig med at bruge ovnen, kan du herefter blot tørre ovnen af med en våd klud.

Det er værd at bemærke at komfuret har en mindre ovn end de andre komfurer. Til gengæld står komfuret til en rigtig god pris.

Smeg CX61VMLS8 Rustfrit Stål

Bedste gaskomfur

Smeg CX61VMLS8 Rustfrit Stål
Fordele
 • pros-icon.svg Gaskogeplade
 • pros-icon.svg God ovnstørrelse på 70L
 • pros-icon.svg Damprengøringssystem
 • pros-icon.svg Teleskopudtræk
 • pros-icon.svg Smart afkølingssystem

Detaljeret gennemgang

Dette komfur vinder testen som bedste gaskomfur. Du får både en god størrelse ovn, smart udtræk på ovnen og et installeret rengøringssystem, der gør komfuret og ovnen nem at rengøre.

Derfor skal du vælge Smeg CX61VMLS8

Dette komfur fra Smeg vinder testen som bedste gaskomfur. Netop fordi komfuret bruger gas, skal det være tilsluttet gasforsyningen ellers skal du installere en gasbeholder selv. Til gengæld får du et komfur, hvor alle kogezoner hurtigt kan skifte temperatur. Det gør det til et effektivt komfur, hvor du kan tilberede din mad lige som du vil.

Med dette komfur får du et komfur med et aktivt kølesystem. Det aktive kølesystem gør, at du er garanteret at ydersiden, og specielt ydersiden af ovnen, er kølig selv når det er i brug.

Der er mange funktioner ved komfuret, som gør det til et godt køb.

Med et gaskomfur kan det være besværligt med rengøringen. Det er derfor en fordel at ovnen er udstyret med en rengøringsfunktion. Systemet med damp gør rengøringen lettere. Når du skal klare rengøringen af ovnen, fylder du en bradepande med vand og tænder for funktionen. Ovnen varmer vandet op, dampen løsner alle madresterne og alle resterne kan nemt tørres af med en våd klud.

Ovnen kommer med teleskopudtræk, som betyder du kan trække dine bageplader ud af ovnen på skinner. Det kan være en fordel, hvis du har to bageplader i ovnen.

Guide

Sådan vælger du det bedste komfur

Når du skal købe dit næste komfur, er der en række parametre, der er vigtige at tage højde for, alt efter dine behov. Alle komfurerne i denne test er naturligvis komfur med kogeplader.

Type

Først og fremmest er det vigtigt du gør dig klart, hvilken type komfur du ønsker.  Typen af komfur er vigtigt, fordi alle former for komfurer kan noget forskelligt. Et komfur med induktionskogeplade f.eks. kræver og kan noget andet end gas, keramisk eller el. Nogle komfurer og ovne kommer også med et indbygget stegetermometer og mange komfurer i dag kommer også med et indbygget rengøringssystem.

Induktion

Et induktionskomfur har den store fordel, at det går hurtigt og er nemt, når du skal varme ting. Med induktion varmes kogepladen op med det samme og det er en luksus. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle gryder og pander virker på induktion. Her skal du sikre dig, at de har en magnetisk bund.

Keramisk

Keramiske komfurer har den fordel at alle typer pander og gryder dur til denne type af komfurer. En glaskeramisk kogeplade, som de fleste komfurer af denne type kommer med, er nem at holde og gøre rent. Disse komfurer er også gode til at lede varme.

Gas

Gaskomfurer er effektive ift. at du nemt kan skifte temperatur på flere kogeplader af gangen. Gaskomfuret i vores sammenligningstabel har også et smart system, der køler ydersiden af ovnen ved brug og dermed udgør det ingen fare for dit barn.

Rengøring

Om et komfur med ovn har et indbygget rengøringssystem er også et parameter, du kan have med i dine overvejelser. Komfurerne i vores test har forskellige rengøringssystemer indbygget og det er vigtigt at bemærke, at du skal være opmærksom på, at disse systemer virker forskelligt.

Kapacitet

Ovnkapaciteten kan være et godt parameter at kigge efter alt efter dine behov. Nogle komfurer har større ovnkapacitet end andre i denne komfur test. Det er værd at bemærke, hvis du f.eks. bager meget, er en stor familie med mange mennesker eller er glad for ovnbagte retter.

Energiklasse

Energiklasse er i disse tider et godt parameter at have med i sine overvejelser. Alle komfurerne, vi har testet i denne komfur test, har energiklasse A. Det vil kort sagt sige, at de er meget effektive, når det kommer til deres energiforbrug. Det betyder du ikke skal tage højde for forskelle i energiklasse, når du køber et komfur fra denne test. Du skal heller ikke bekymre dig om en høj elregning, selvfølgelig alt efter dit forbrug.

Sådan rengør du dit komfur

Det er vigtigt, at når det er tid til rengøring af komfuret og når du skal rengøre ovnen, at du får gjort det på den rigtige facon, så du slipper af med fedt og snavs, samt alle madrester.

At holde ovnen ren er ret simpelt, når du ved hvad du skal gøre og du har den rette guide. Har ovnen til og med en indbygget katalytisk belægning eller et andet indbygget rengøringssystem, gør det blot din rengøring endnu nemmere. De forskellige ovne i vores test har forskellige rengøringssystemer installeret, hvilket gør dem alle nemme at rengøre på hver sin måde. Hvis din ovn har ru emalje, en type af selvrens, er det vigtigt at være opmærksom på, at denne type emalje ikke nødvendigvis tåler bestemte rengøringsmidler. Det tilstopper den.

Når ovnen skal rengøres, er det vigtigt at huske at slukke ovnen inden. En nem og tilgængelig måde er, at benytte sig af brun sæbe. Den er hurtig og kræver ikke mange steps før du står med en skinnende og ren ovn. Ved denne metode smører du siderne i din ovn ind i brun sæbe. Dernæst tænder du for din ovn på mellem 50 og 100 grader. Det er vigtigt, du ikke tænder for højere temperaturer, da din sæbe i værste tilfælde kan brænde fast. Lad din ovn kører indtil det brune sæbe bobler og skummer. Når sæben bobler, slukker du for ovnen og lader den køle ned. Når ovnen er tilpas kølig, tørrer du ovnen efter med vand. Voila, så har du en frisk ovn på nul komma fem.

En langsommere version af denne metode er, at smøre din ovn ind i brun sæbe. Herefter putter du almindelig husholdningsfilm over og lader det stå natten over. Dagen efter fjerner du blot filmen, tørrer efter med vand og så er din ovn ren og klar til brug igen. Denne metode er også god til at gøre dine bageplader rene.

Hvis du vil passe ekstra godt på dit nye komfur, er det også muligt at købe kogepladerens. Den gør især den glaskeramiske kogeplade ekstra ren og ligger samtidig et tyndt, usynligt beskyttende lag over kogepladen, som gør det nemmere at gøre kogepladen ren næste gang.

FAQ

Hvilket komfur er bedst i test?

Det bedste komfur i test er Voss VKI60340HV. Den vinder på at være et induktionskomfur, have et smart rengøringssystem, dvs. selvrens, på ovnens størrelse og på dens forskellige funktioner.

Hvilke parametre skal jeg kigge efter?

Komfurtypen, ovnkapacitet, energiklasse og et indbygget rengøringssystem er eksempler på parametrer, der er værd at lægge mærke til.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×