Kulgrill Test: 5 bedste kulgrille i test

Af Benjamin Bang BAdge
Benjamin Bang

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden. Han elsker at finde det bedste produkt...

En rigtig dansk sommeraften skal naturligvis afsluttes med en god gang grillmad på den bedste kulgrill! Elsker du duften af kul, og er du på jagt efter en kulgrill til dine danske sommeraftener, så er du helt sikkert stødt på en masse forskellige slags grill. Hver især med et sæt fordele og ulemper, der ikke altid er til at holde rede i.

I denne artikel dykker vi ned i forskellige grilltyper og hjælper dig med at vælge en kulgrill. Flere kulgrill sælges som den bedste kulgrill på markedet, men hvordan forholder det sig egentligt?

I vores kulgrill test har vi undersøgt 4 af de bedste kulgrill på markedet med hver deres fordele og ulemper. Vi sammenligner på ekstra funktioner, grillareal, vægt og overordnet brug. Læs med her i vores købsguide og sammenligningstabel, for at blive klogere på den jungle, det kan være at vælge den rigtige kulgrill.

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for forskellige GBS-indsatser som pizzasten, wokgryde og stegeplade
 • pros-icon.svg One-touch rengøringssystem
 • pros-icon.svg Indbygget termometer
 • pros-icon.svg Nem at flytte rundt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Weber Master Touch GBS-E-5755

Med en Weber Master Touch GBS-E-5755 får du en klassisk god kulgrill med mange funktioner og fordele.

Med det Gourmet BBQ System, som Weber Master Touch GBS-E-5755 har, får du mulighed for at udvikle dine madlavningsevner på kulgrill. Midten af grillristen, som er lavet i rustfrit stål, kan aftages og erstattes med andre indsatser som en pizzasten, wokgryde, stegeplade og andet.

Du får dermed en kulgrill, hvorpå du kan lave andet end bare de klassiske grill retter.

Hvis du gerne vil have muligheden for at holde øje med, at der er den rigtige temperatur på din kulgrill, er denne kulgrill desuden også et rigtig godt valg.

Der er nemlig både et indbygget termometer i grillen og så er den kompatibel med Webers IGrill program.

Med en indbygget luftgennemstrømning har du desuden 100% kontrol over temperaturen.

Denne kulgrill har desuden et One-touch rengøringssystem, så du bliver fri for den komplicerede og lange rengøring en kulgrill ellers kan kræve.

Grillarealet på denne kulgrill er Ø57 cm og den vejer 21 kg.

Bon-Fire 110021

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Ø60 cm grillareal
 • pros-icon.svg Hele familien kan være med
 • pros-icon.svg Kompakt – nem at pakke væk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bon-Fire 110021

Et grillsæt fra Bon-Fire er perfekt til dig, der ønsker at lave mad på en ny måde med fokus på hyggestunderne.

Denne grillrist på 3 ben inviterer til familiehygge med trækulsgrill rundt om bålet. Her er dog stadig er plads på risten til rigtig madlavning med gryder og pander. Grillens overflade gør det således muligt at servere hele måltidet mens det er varmt.

Så er du fri for at servere lidt efter lidt, som det nogle gange kan være nødvendigt på mindre grill typer.

Du kan bruge grillen til udendørs madlavning, når du er på tur, da den let kan pakkes ned og tages med. Det er dermed den ultimative grill til den aktive outdoor familie, der ønsker at have en grill, som kan inkludere alle og samtidig tages med på farten.

Bon-Fire grillristen er desuden solgt til en favorabel pris, så man ikke skal ud i den helt store investering for at få den danske sommerhygge med grill.

Grillarealet på denne grillrist er Ø60 cm og vejer 7,1 kg.

Fordele
 • pros-icon.svg Bord i forbindelse med grillen
 • pros-icon.svg Mulighed for forskellige GBS-indsatser som pizzasten, wokgryde og stegeplade
 • pros-icon.svg One-touch rengøringssystem
 • pros-icon.svg Indbygget termometer og aftageligt digitalt minutur

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Weber Performer Deluxe GBS

Denne kulgrill fra Weber Performer serien, er til dig, der ikke vil have den billigste kulgrill, men den bedste.

Med et Gourmet GBS system får du virkelig mulighed for at afprøve dine grillevner.

Den midterste indsats af grillens rist, som er lavet i rustfrit stål, kan aftages og erstattes af andre indsatser hertil som en stegeplade, wokgryde eller pizzasten.

Med indbygget termometer på selve grillen og et digitalt minutur, kan du holde styr på madlavningen ned til mindste detalje.

Med Touch-N-Go tændingssystemet, som er et fast flame ignition system, får du hurtigt gang i dine briketter og skal derfor ikke bruge så lang tid på at få grillen klar til madlavningen. Desuden er denne kulgrill udstyret med hængslet låg og et sidebord med ekstra arbejdsplads til fødevarer og redskaber.

Med Webers One-Touch rengøringssystem bliver rengøringen heller ikke nemmere og på denne model får du også en aftagelig askeopsamler og aftagelig kulbakke.

Grillarealet på denne kulgrill er Ø57 cm og den vejer 45,8 kg.

Everdure Cube Kulgrill

Bedste bærbare

Fordele
 • pros-icon.svg Transporterbar
 • pros-icon.svg Varmeresistent bundplade og håndtag
 • pros-icon.svg Integreret serveringsfad og opbevaringsbakke

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Everdure Cube Kulgrill

Med en Everdure Cube kulgrill får du en praktisk grill, der er designet til at være transporterbar. Kulgrillen er lavet i varmeresistent letvægtsstål, så bundpladen og håndtagene ikke bliver varme. Du kan altså stille kulgrillen på alle overflader, uanset hvor du griller.

Låget på grillen fungerer som integreret opbevaringsrum, som er fødevaregodkendt. Desuden kan bambuspladen i låget fungere som både serveringsfad og opbevaringsbakke til de retter, du kreerer på den kompakte kulgrill.

Everdure Cube grillen er altså en rigtig god grill til alle dem, der ønsker den ultimative grill til at tage med til udendørs arrangementer rundt omkring og ikke kun i egen have.

Og med flot lakeret metal og jævn varmefordeling får du en både praktisk og æstetisk flot kulgrill.

Grillarealet på denne kulgrill er 42,5 cm x 34,7 cm og den vejer 7 kg.

Weber Go-Anywhere Kulgrill

Bedste Bordgrill

Fordele
 • pros-icon.svg Transporterbar kulgrill fra det velkendte Weber mærke
 • pros-icon.svg De forkromede ben skaber stabilitet
 • pros-icon.svg Stålbenene låser låget fast under transport

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Weber Go-Anywhere Kulgrill

Denne Weber kulgrill giver dig mulighed for at få den gode oplevelse fra Weber samtidig med at kunne tage grillen med på farten.

Den er perfekt til dig, der gerne vil have en kulgrill, som kan tages med på eventyr, så du kan grille mad i forskellige omgivelser.

En vigtig detalje ved transporterbare grille som denne, er hvor stabilt grillen står på forskellige overflade. Med de forkromede stålben står denne kulgrill altså stabilt på nærmest en hvilken som helst overflade.

Derudover, er der i denne transporterbare kulgrill også blevet inkorporeret en fin detalje, så låget låses fast under transport. Det sker lige så snart du folder benene ind.

Weber Go-Anywhere kulgrillen er altså til dig, der vil have den gode smag af mad grillet på kul samtidig med friheden til at kunne tage grillen med dig.

Grillarealet på denne kulgrill er 42 cm x 26 cm og den vejer 6,78 kg.

Guide

Weber Master Touch GBS-E-5755 Bon-Fire 110021 Weber Performer Deluxe GBS Everdure Cube Kulgrill Weber Go-Anywhere Kulgrill
Grillareal Ø57 cm Ø60 cm Ø57 cm 42,5 x 34,7 cm 42 x 26 cm
Vægt 21 kg 7,1 kg 45,8 kg 7 kg 6,78 kg
Transportabel Nej Ja Nej Ja Ja

Sådan vælger du den bedste kulgrill

Når du skal finde den rigtige kulgrill for dig, er der nogle parametre, som er væsentlige at se på inden du vælger. At vælge den bedste kulgrill kan virke som en jungle af mange fancy ord og funktioner for nybegynderen og for den erfarne er det netop de fancy funktioner, der spiller en rolle.

Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvad dine behov er.

Kul eller gas?

Først og fremmest skal du stille dig selv spørgsmålet om du reelt vil have en kulgrill eller om en gasgrill er bedre til dine behov. En gasgrill er nem at have med at gøre og er hurtig til at starte op. Dog får man ved en kulgrill i større grad den autentiske grillsmag.

Så er du mest af alt efter en grill, der ikke sviner og kræver minimalt tidsforbrug, kan det være at en gasgrill er det bedste valg for dig.

Røgning, integreret rotisseri og pizzasten eller blot en praktisk kulgrill?

Af de mange typer grill, der findes, er den rigtige kulgrill for dig måske ikke den samme som din nabos. Er din grills evne til at kunne konverteres til en form for pizzaovn med en pizzasten, kan det være en god ide at vælge en af Weber-modellerne, så du får denne funktion med.

Ligeledes skal du være opmærksom på, hvor stramt du vil kunne styre hvorvidt du vil grille ved høj eller lav temperatur. De ekstra funktioner, som røgning, rotisseri og pizzastenen, findes ved kulgrill som de ovenfor nævnte fra Weber.

Kompakt eller stor kulgrill?

Når du skal vælge en kulgrill, er det ligeledes en god ide at stille sig selv spørgsmålet, om hvorvidt kulgrillen skal kunne klare stor volumen eller blot en mindre mængde mad.

En kompakt kulgrill som Everdure Cube er fantastisk når man primært skal lave mindre ting som små stykker kød og pølser. Skal du derimod lave en hel kylling på grill, kan en større kulgrill være en bedre løsning.

Billig kulgrill eller det bedste af det bedste?

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen, men når du skal vælge en kulgrill, får du ofte flere funktioner med, når prisen er højere.

At finde den billigste udvalgte kulgrill kan være rigtig fint, hvis man blot ønsker at grille engang imellem og ikke er klar til den helt store investering.

Vil du derimod gerne betale det ekstra for at få det bedste af bedste med grillrist i emaljeret støbejern, fine funktioner og en kulgrill bedre en de fleste, er der også plads til det.

Uanset hvad dit behov er, er det bare en god ide at forholde sig til, hvor stor en investering du ønsker, din nye grill skal være.

FAQ

Hvilken grill er bedst i test?

Den bedste kulgrill i test er en Weber Master Touch GBS E-5755, som er en klassisk kulgrill - bedst i test. Den slår positivt ud på nærmest alle parametre og er et godt valg til både nybegynderen og den erfarne grill mester. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen.

Hvilken kuglegrill skal jeg vælge?

En klassisk, god kuglegrill er Weber Master Touch GBS-E-5755, som har en masse gode funktioner til dig, der vil grille ofte. Vil du gerne have bordplads og ekstra gode funktioner kan du vælge at købe grillen Weber Performer Deluxe GBS serien, der kommer med bordplads og lækre funktioner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×