Madras Test: 5 bedste madrasser i test (Maj 2024)

Hvis du finder den bedste madras til dig og dine behov, som giver den optimale støtte, kan det gøre forskellen mellem en god og en dårlig seng – og det kan være faktoren, der sørger for, at du får en behagelig søvn.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Nordic Dream springmadras, ekstra fast
TESTVINDER

Nordic Dream springmadras, ekstra fast

Denne madras fra Nordic Dream er den bedste springmadras i vores madras-test. Det er den blandt andet takket være dens syv komfortzoner, der sørger for, at du har en ergonomisk korrekt støtte til både nakke,…

Nordic Dream springmadras, ekstra fast 1
bedst i test

Nordic Dream springmadras, ekstra fast

Sengefabrikken Cloud Silver 90x200 cm 2
bedste billige

Sengefabrikken Cloud Silver 90x200 cm

Venus-springmadras 4
bedste madras til dårlig ryg

Venus springmadras 90x210 cm

Sengefabrikken Victor latexmadras 5
bedste madras til børn og teenagere

Sengefabrikken Victor latexmadras

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er sket meget indenfor madrasser, som generelt set både er steget i kvalitet og faldet i pris gennem de senere år. Hvad der er en god madras for dig kommer dog meget an på dine behov, og det er generelt meget individuelt.
Madrasser findes i forskellige fastheder og støtter kroppen på forskellige måder, og den rette madras for én person er ikke nødvendigvis en god madras for den næste.

Nogle ønsker en hård madras, andre en blødere – og måske falder du lige midt imellem.

I vores test af madrasser hjælper vi dig med at finde den rette model til dit behov. I vores købsguide kan du blive klogere på madrasser generelt, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne de forskellige modeller.

Nordic Dream springmadras, ekstra fast

bedst i test

Nordic Dream springmadras, ekstra fast
Fordele
 • pros-icon.svg Syv komfortzoner sikrer ergonomisk støtte
 • pros-icon.svg Pocket-fjedre yder nænsom aflastning
Ulemper
 • cons-icon.svg Mister fasthed ved personer på over 95 kg

Detaljeret gennemgang

Denne madras fra Nordic Dream er den bedste springmadras i vores madras-test. Det er den blandt andet takket være dens syv komfortzoner, der sørger for, at du har en ergonomisk korrekt støtte til både nakke, skuldre, lænd og hofter.

Den har også moderne pocketfjedre, der er produceret i Danmark, og som sikrer god støtte og gør den til den bedste trykaflastende madras i sin kategori. Det foregår ved, at fjedrene former sig efter din kropsvægt og aflaster der, hvor kroppen har mest brug for det.

Madrassen er udstyret med såkaldt Airflow-skum, som sikrer højere elasticitet og samtidig virker antibakterielt, så madrassen forbliver frisk.

Alt i alt er dette en højkvalitets madras og vinderen af denne madras-test – skal du have ny madras, går du ikke galt med denne.

Sengefabrikken Cloud Silver 90x200 cm

bedste billige

Sengefabrikken Cloud Silver 90x200 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Naturligt og allergivenligt betræk i bambus
 • pros-icon.svg God, fast kerne yder maksimal støtte
 • pros-icon.svg Fem års garanti
Ulemper
 • cons-icon.svg Indbygget topmadras fås kun med memoryskum

Detaljeret gennemgang

Dette er en dejlig madras til dig, der ønsker en fast og let madras, som du ikke ‘synker’ ned i. Kernen bestående af 16 centimeters komfortskum sikrer en god støtte og mulighed for ubesværet at vende og dreje dig hele natten uden anstrengelser.

Samtidig kan man i princippet tale om, at du her får to madrasser i én, da den kommer med en form for indbygget topmadras i memory-foam, der giver ekstra god støtte. Memoryskum er kendt for at forme sig efter kroppen og give optimal støtte alle de rigtige steder. Du får altså meget seng for en relativt billig pris.

Madrassen er beklædt med et betræk i naturlige og bæredygtige materialer i form af bambusfibre. Det er åndbart og allergivenligt. Det er også aftageligt og vaskbart, så du kan sørge for at holde det fri af støvmider og andre ting, der kan virke generende.

Alt i alt får du her en billig madras, som kan hamle op med langt dyrere modeller.

Emma Original Madras

bedste premium

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fås i mange størrelser
 • pros-icon.svg Prøv risikofrit i 100 dage
 • pros-icon.svg Skabt med tre typer skum
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke svanemærket

Detaljeret gennemgang

Denne Emma-madras består af hele tre lag skum, som hver især bidrager med en unik funktion og tilsammen giver de optimale forudsætninger for den dybe søvn, der lader dig vågne frisk og udhvilet – dag efter dag.

Airgocell-skummet sikrer optimal komfort gennem det, man kalder ‘punktelasticitet’, hvilket i bund og grund betyder, at din krop kan komprimere én zone, uden det påvirker resten af madrassen.

Dine hofter, fx., får lige præcis den støtte, de har behov for. Samtidig er materialet meget åndbart og sørger for den optimale ventilation natten igennem.

Memory-skummet i midten fordeler trykket optimalt og tilpasser sig din kropsform, så du får optimal støtte.

HRX-skummet giver yderligere trykaflastning og tilpasser sig din foretrukne sovestilling, så din ryg er støttet mest muligt.

Sidst, men ikke mindst, har madrassen et specielt betræk, som er designet til at regulere fugtigheden og temperaturen.

Venus springmadras 90x210 cm

bedste madras til dårlig ryg

Venus-springmadras
Fordele
 • pros-icon.svg Fås tilpasset til flere kropsvægte
 • pros-icon.svg Springmadras med 7 komfortzoner
 • pros-icon.svg 25 års garanti på fjedre
Ulemper
 • cons-icon.svg Kommer uden topmadras

Detaljeret gennemgang

Her får du en komfortabel springmadras, der imødekommer de fleste kropsvægte – hos Venus har de nemlig designet den i flere fastheder, alt efter om du vejer under 75 kg, mellem 75 og 95 eller over 95 kg.

Madrassen er god til folk, der ønsker ekstra støtte til ryggen takket være de 7 komfortzoner, der giver specialiseret støtte til henholdsvis ryg, nakke, lænd og hofter. Komfortzonerne består af fjedre, som er pakket individuelt i små stofposer, hvilket giver dem bedre elasticitet og holdbarhed. Det stoler producenten så meget på, at de lover hele 25 års garanti i tilfælde af fjederbrud.

Der tilbydes også en yderligere garanti i form af en 100 dages risikofri prøveperiode.

Sengefabrikken Victor latexmadras

bedste madras til børn og teenagere

Sengefabrikken Victor latexmadras
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet i åndbar latex
 • pros-icon.svg Fugtafledende tencel-betræk
 • pros-icon.svg Mellem fasthed – god til de fleste
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan være for hård for nogen

Detaljeret gennemgang

Victor har en kerne skabt med naturlig latex, som sikrer både god fasthed og fleksibilitet og også tilpasser sig dit barn eller din teenagers vægt i takt med, at de bliver større.

Samtidig er latex langt mere åndbart end skum, hvilket tilbyder et hav af fordele: Først og fremmest er materialet bedre til at aflede varme fra kroppen, hvilket giver en behagelig og friskere søvn. Det vil samtidig resultere i mindre sved og en renere madras, som ikke skal vaskes så tit, og hvor støvmider og andre allergener har dårligere vilkår for at hobe sig op i sengen. På denne model er åndbarheden skruet yderligere op takket være det tencel-betræk, der beklæder madrassen, og som kan tages af og vaskes.

Kernen er 12 cm tyk og giver ensartet støtte til hele kroppen og en medium fasthed. Den er ikke produceret i Danmark men i stedet i Belgien efter de strengeste EU-krav.

Guide

Sådan vælger du den bedste madras

Der er flere ting at være opmærksom på, når du går på jagt efter den mest behagelige madras til din krop. Vælger du en forkert madras kan du være dømt til at sove dårligt i lang tid.

Først og fremmest kan det være en god idé at tage udgangspunkt i din nuværende madras – er den god eller dårlig, hård eller blød? Derfra kan du justere.

Derudover giver vi i denne købsguide nogle grundlæggende råd til, hvordan du finder den optimale madras til dig.

Forskellige fastheder

En af de vigtigste faktorer, når det kommer til at vælge en komfortabel madras, er madrassens fasthed. Flere ting spiller ind, når du skal vælge fasthed på din nye madras– f.eks. om du har dårlig ryg, og hvilken position du sover i – men den allervigtigste er kort og godt dine præferencer.

Nogle foretrækker den bløde madras, mens andre ønsker en fastere madras eller måske én med en mellem fasthed – den rigtige madras til dig er ganske simpelt den, der føles bedst at ligge på. Derfor er det også anbefalelsesværdigt at prøve madrassen, før du beslutter dig. Men hvis det ikke er muligt, er der her nogle generelle råd:

En for blød madras er generelt ikke velegnet til folk, der foretrækker at sove på ryggen. Det er fordi, at du her har brug for bedre støtte ved bl.a. lænd, hofter og nakke, som en hårdere madras kan give. Den rigtige støtte til dig vil formentlig komme fra en medium til fast madras – eventuelt med ekstra mange fjedre og en fast topmadras lagt over madrassen overflade.

Sover du derimod på siden eller måske maven, har du ikke nødvendigvis brug for så meget støtte, som den hårde madras giver, og der kan en medium madras eller direkte bløde madrasser sagtens give en god nattesøvn.

Mange melder, at de får ondt i ryggen eller nakken, når de sover på et blødt underlag, og du bør være opmærksom på, om det også gælder dig.

Vaskbart betræk

Madrassens betræk er noget, som ikke altid kommer med i overvejelserne, når der købes ny seng, men det er alligevel værd at tænke over. Et vaskbart betræk – eller aftageligt betræk generelt – er en god ting, fordi at du med muligheden for at vaske betrækket kan undgå at skulle rense din madras direkte – noget som mange materialer ikke holder til. Når du vasker betrækket undgår du samtidig, at bakterier hober sig op og danner grobund for støvmider og andre allergener. Bemærk også, om betrækket er oeko-tex-certificeret, da det så typisk vil være bedre egnet til allergikere.

Komfortzoner

Hvis det er lang tid siden, du har købt en madras, skal du være opmærksom på, at mange i dag kommer med såkaldte komfortzoner. Har du en zoneinddelt madras, betyder det, at madrassen giver forskelligartet støtte til de forskellige dele af kroppen – f.eks. hofte og nakke. Dette kan være en rigtig god løsning for dig, der har et særligt behov. Nogle kommer med fem komfortzoner, andre kommer med syv eller flere. Nogle har slet ingen zoner, men giver i stedet ensartet støtte til hele kroppen. Forhandleren vil som regel give en udførlig forklaring.

Topmadrassen

Selvom du har en behagelig madras, kan en topmadras hjælpe med at give lidt ekstra komfort, og tilsammen vil de udgøre en komplet seng. Topmadrassen kan ses som madrassens overflade. Når det kommer til at vælge en god topmadras, gælder nogle af de samme regler som ved en almindelige madras, og det er alt i alt dine præferencer, der afgør, hvad der er det optimale valg til dig. Mange madrasser kommer i dag med en valgfri topmadras.

Generelt er det godt at vælge en slidstærk topmadras, som holder i lang tid. En trykaflastende topmadras kan både fås i latex og i memory-skum, hvor sidstnævnte er en del blødere og bygget til at forme sig efter kroppen, mens latex generelt er hårdere.

Du vil ofte støde på begrebet ‘temperaturregulerende topmadras’, og det henviser til, at madrassen er god til at lede varmen fra din krop væk fra dig, mens du sover, så du kan få et sundt sovemiljø og en god nats søvn. Dette er en god idé at tilvælge. Generelt er topmadrasser i latex bedre til at aflede varmen, men topmadrasser i memory-skum er også begyndt at komme med ventilerende komfortskum, der nærmest har en kølende effekt.

Topmadrasser materiale

I forlængelse af dette kan det nævnes, at latex og memory-skum er de to mest fremtrædende typer af topmadrasser, og det er typisk disse, du kommer til at vælge mellem.

Fordelene ved latex-topmadrasser er, at en sådan typisk vil være oeko-tex-certificeret eller svanemærket og generelt resistent overfor støvmider og andre allergener. Den vil også være mere fast og mere åndbar, og den kan hjælpe med at give trykaflastende støtte i en seng, der måske ellers er for blød. Madrassen støtter her yderligere i nakke, skuldre, lænd og hofter.

Fordelen ved memoryskum er, at madrassen tilpasser sig efter kroppen og fungerer som en tynd madras ovenpå din seng, som absorberer bevægelser og også hjælper dig med at holde på din kropsvarme. Er du en person, der har det med at blive meget kold om natten, kan en madras af memory-skum hjælpe dig med at holde en behagelig temperatur og sove godt.

Det mest populære valg er hos de fleste forhandlere en latex-topmadras.

En vendbar madras er en oplagt madras til dig, der ikke kan beslutte sig. Her er begge sider forskellige – du skal blot vende madrassen, og så får du en blødere eller hårdere oplevelse. For nogle mennesker kan den rigtige fasthed til dem skifte, og her kan dette være en god løsning. Det kan også være, at du har en ekstra seng i gæsteværelset, og så kan en vendbar model også være en mulighed, så alle dine gæster kan få den perfekte madras og behagelig liggekomfort.

Boxmadras eller springmadras?

En boxmadras kommer med sengeramme og ben og er lige til at stille op, hvorimod en springmadras typisk kun er en madras, som du kan placere i sengerammen – eventuelt oven på din boxmadras.

Har du en tom sengeramme eller en lamelbund med elevation, bør du vælge en springmadras, mens en boxmadras er mest egnet til dig, der ønsker at bruge så lidt penge som muligt på din seng. Her behøver du nemlig ikke at købe andet end boxmadrassen.

En boxmadras fås i næsten alle størrelser – enkeltmands-, halvandenmands- og dobbeltseng.

En boxmadras kommer typisk også med en topmadras, hvilket er en tilføjelse, som mange mennesker alligevel ender med at købe, uanset hvilken seng de har.

Ønsker du en pakkeløsning, kan boxmadrassen altså være oplagt.

Fordelen ved at købe en springmadras er, at du har flere justeringsmuligheder, da du selv vælger, hvilket stel du ønsker, hvilken topmadras du eventuelt ønsker at tilkøbe, og om du måske ønsker at kombinere en boxmadras og en springmadras. Her er også mulighed for at kombinere, hvis du f.eks. ønsker en fast springmadras og en blød topmadras i memoryskum – eller omvendt.

FAQ

Hvilken madras er bedst i test?

Den bedste madras i test er Nordic Dream springmadras med syv komfortzoner og et højt antal pocketfjedre til nænsom aflastning.

Skal jeg vælge en boxmadras eller springmadras?

En boxmadras kommer typisk med stel og topmadras, mens en springmadras sælges separat. En boxmadras er som regel det billigste valg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×