TEST: Solcellelamper – 5 bedste lamper (April 2024)

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Star Trading 480-42 Jordbelysning, 45 cm 2
bedste billige solcellelampe

Star Trading 480-42 Jordbelysning, 45 cm

vidaXL Spherical RGB Jordbelysning, 32 cm, 8 stk 3
bedste premium solcellelamper

vidaXL Spherical RGB Jordbelysning, 32 cm, 8 stk

vidaXL 44467 Væglampe, 12 cm, 6stk. 4
bedste solcellelamper til vægophængning

vidaXL 44467 Væglampe, 12 cm, 6stk.

vidaXL Solar Jordbelysning, 73 cm, 3 stk. 5
bedste høje solcellelamper

vidaXL Solar Jordbelysning, 73 cm, 3 stk.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vil du gerne have en hyggebelysning i haven, men vil gerne undgå at øge dit energiforbrug, så har vi svaret til dig: solcellelamper! Vi har her samlet de fem bedste solcellelamper blandt forskellige modeller på markedet lige nu. Og vi lover, der er noget for enhver smag og ethvert budget.

Med deres bløde belysning sørger de flotte solcellelamper for en særlig hyggestemning i haven, på terrassen eller på verandaen, og så giver en solcellelampe samtidig den nødvendige belysning, så der hverken er for mørkt eller for lyst. Og det bedste ved det hele er, at en solcellelampe er miljøvenlig, da den kører på solenergi.

Vi har lavet en praktisk købsguide til dig, der tager dig igennem alle de nødvendige informationer, du bør vide om solcellelamper. Derudover har vi også lavet en overskuelig sammenligningstabel, der på et blik, giver dig en sammenligning af alle fem modeller i vores test.

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk skumringssensor
 • pros-icon.svg Genopladeligt batteri
 • pros-icon.svg LED-lys
 • pros-icon.svg Lysetid ca. 8 timer
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Star Trading Roma Pullert solcellelampe

Giv din have en skøn, hyggelig efterårsstemning med en solcellelampe, der udsender en smuk, blød belysning. Det er præcis det, du får med denne fine udendørs solcellelampe i rustfrit stål fra Star Trading.

Du får godt nok kun én lampe til udendørs brug til prisen, men til gengæld er lampen med sine 45 cm forholdsvis høj og derfor nem at få øje på i mørket. Et smukt blikfang, uanset hvor du sætter den.

Glasset har et smukt krakeleret udseende, der får lyset til at virke endnu mere forførende. Det genopladelige batteri kan ved fuld opladning lyse i omkring otte timer. Desuden tænder lampen helt af sig selv, når først det er blevet mørkt udenfor.

Star Trading 480-42 Jordbelysning, 45 cm

bedste billige solcellelampe

Star Trading 480-42 Jordbelysning, 45 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Smukt design
 • pros-icon.svg LED-lys
 • pros-icon.svg Energiklasse A
 • pros-icon.svg Genopladeligt AA-batteri
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Star Trading 480-42 Jordbelysning

Den høje udendørs solcellelampe fra Star Trading bader din have i et lækkert blødt lys. Lampens tidløse design passer til alle slags haver og terrasser. Selve kuglens overflade har et krakeleret udtryk, der får lyset til at spille endnu smukkere.

Dens praktiske spyd kan stikkes blomsterbedenes jord, i jorden langs med havegangen eller i potteplanter, så dine blomster oplyses af et varmt hvidt og behageligt lys. Spyddets længde sikrer ligeledes, at lampen står godt fast og ikke vælter på de mere blæsende dage.

Batteriet kan lyse i omtrent fem timer, når det er ladet fuldt op – perfekt til også at kunne nyde haven efter mørkets fald til en fordelagtig pris. Og du skal ikke engang tænke på at tænde lampen. Det gør lampen nemlig helt af sig selv, når det bliver mørkt. En billig solcellelampe i god kvalitet.

vidaXL Spherical RGB Jordbelysning, 32 cm, 8 stk

bedste premium solcellelamper

vidaXL Spherical RGB Jordbelysning, 32 cm, 8 stk
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk skumringssensor
 • pros-icon.svg LED-lys
 • pros-icon.svg Genopladeligt AAA-batteri
 • pros-icon.svg Smukke farver
 • pros-icon.svg 8 stk.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge vidaXL Spherical RGB Jordbelysning

Denne solcellelampe er den dyreste i vores test, men du får hele otte solcellelamper med i prisen. De adskiller sig ligeledes fra andre solcellelamper i vores test med deres flotte farver. Sættet indeholder nemlig solcellelamper, der lyser i hele fire forskellige farver: hvid, gul, lyserød og lyseblå. Sammensætningen af farverne giver en helt særlig, eventyragtig stemning i haven. Inde i hver lampe er der to 0,06W LED-lys, hvilket betyder at det udstråler omkring 0,12W lys.

Batteriet oplades om dagen af solens stråler. Når solen går ned, tænder lamperne automatisk, så du ikke skal huske på at tænde den. De 15 cm høje solcellelamper er forsynet med et spyd i bunden, så de nemt kan stikkes i jorden enten i haven eller i en potte.

vidaXL 44467 Væglampe, 12 cm, 6stk.

bedste solcellelamper til vægophængning

vidaXL 44467 Væglampe, 12 cm, 6stk.
Fordele
 • pros-icon.svg LED-lys
 • pros-icon.svg 0,18 W
 • pros-icon.svg Moderne design
 • pros-icon.svg 6 stk.
 • pros-icon.svg Montering under tag eller på hegn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge vidaXL 44467 lampe til vægmontering, 12 cm

Disse udendørslamper i rustfrit stål adskiller sig fra de øvrige i vores test, da de ikke er solcellelamper på spyd, men i stedet egner sig til vægmontering eller ophæng på mur eller hegn. De kan også monteres under taget, hvilket er særlig smart om vinteren, når der er mørkt. Som udendørslamper oplader de solcellepanelet på hver lampe, der hver især indeholder hele tre 0,06 W LED-lys.

Tilsammen udstråler de en belysning på hele 0,18 W. De leveres med de dertilhørende monteringsbeslag og skruer, så du med det samme kan få dem sat op og få glæde af dem. Eneste ulempe er faktisk, at de er forholdsvis dyre, men du får til gengæld også 6 stk. til prisen.

vidaXL Solar Jordbelysning, 73 cm, 3 stk.

bedste høje solcellelamper

vidaXL Solar Jordbelysning, 73 cm, 3 stk.
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk skumringssensor
 • pros-icon.svg LED-lys
 • pros-icon.svg 0,18 W
 • pros-icon.svg 3 stk.
 • pros-icon.svg Antikt design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge vidaXL Solar Jordbelysning 73cm

Disse solcellelamper har et smukt, antikt udtryk. Disse solcellelamper fungerer derfor også som enestående blikfang og sørger for en virkelig hyggelig stemning. De er udstyret med et indvendigt og genopladeligt AA-batteri. Hver af solcellelamperne indeholder hele tre 0,06 W LED-lys, der tilsammen giver en belysning på 0,18 W.

Den automatiske skumringssensor sørger for, at de tændes helt af sig selv, så snart det bliver mørkt. Solcellelamperne er med deres 73 cm de højeste i vores test. Har du bede med høje planter eller en stor have, hvor flere lamper skal kunne ses på længere afstand, er disse solcellelamper et godt valg. Enden af lampen er formet som et spyd, så du nemmere kan få dem i jorden. Det er en lille ulempe, at der sidder et stykke metal nederst, der forhindrer dig i selv at bestemme, hvor langt du ønsker at stikke spyddet i jorden, hvilket er lidt ærgerligt.

Guide

Sådan vælger du den bedste solcellelampe

En solcellelampe drevet på solenergi kan dekorere haven på fineste vis. Og samtidig kan du spare penge på strøm.

Lyskilder på solenergi sparer ikke kun på strøm. Lyset pynter også i haven. De kan sættes i potteplanter og skabe virkelig smukke effekter, når lyset rammer dine blomster og buske. De kan også bruges til at oplyse din indkørsel. Og det bedste af det hele er, at de har lang levetid, og at du vil spare penge på elregningen.

Udendørs solcellelamper kan bruges på mange måder, men en ting er sikkert, det er et godt og energibesparende alternativ til strømdrevne modeller, fordi de kører på solenergi og sollys. Desuden slipper du for at have ledninger liggende og flyde alle mulige steder og skulle trække ledninger uden for huset.

Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge solcellelamper til dit hjem? Det får du svaret på her.

Hvilken type solcellelampe?

En solcellelampe kører som sagt på solenergi, men der er mange solcellelamper at vælge imellem og mange forskellige typer af udendørs solcellelamper, både hvad angår design og formål. Helt overordnet set kan de dog inddeles i de tre nedenstående kategorier:

1. Solcellelampe med batterier

Nogle solcellelamper indeholder udover solceller også helt almindelige batterier. De skal dog stadig bruge solenergi. Når solens energi, som lampen har opsparet i løbet af dagen, slipper op, trækker lampen på batteriet i stedet. Det er en fordel, hvis du gerne vil være sikker på, at lampen ikke risikerer at løbe tør.

Ulempen er dog, at du skal huske at skifte dem, og så er det heller ikke den mest miljøvenlige løsning. Er batteriet ikke fuldt opladet, kan lyset blive en anelse svagere, så du ender med at skulle skifte det forholdsvis ofte.

2. Solcellelampe med genopladelige batterier

De fleste solcellelamper er udstyret med genopladelige batterier. Fordelen er, at du er sikker på, lampen tændes, når det bliver mørkt, og at den fungerer i alt slags vejr, og uanset hvor mange timers sollys, der har været den dag. Og så slipper du for i tide og utide at skulle skifte batteriet, hvilket i sidste ende også er bedre for miljøet.

Tjek også altid, hvor mange timer lampen kan lyse på et fuldt opladet batteri.

3. Solcellelampe uden batterier

Der findes solcellelamper med indbyggede solceller og uden batterier. Det er den mest miljøvenlige belysning, du kan få, fordi den udelukkende kører på solenergi og sollys.

Ulempen er naturligvis, at du er helt afhængig af solens stråler, og hvor mange timers sollys, der har været den dag, fordi denne type solcellelamper kører på sollys. Lysets varighed afhænger af, hvor meget sollys der har været, og hvor stor en mængde solcellerne har lagret i løbet af dagen.

Det kan her i Skandinavien være svært at klare sig med en solcellelampe udelukkende drevet af solenergi.

Udover at de kører på solenergi, har de fleste solcellelamper dog alle det tilfælles, at de koster dig nul kroner i strøm – og solenergi er lig med grøn energi!

Det er en god nyhed, hvis du for eksempel har en lang havegang eller en lang indkørsel, der skal oplyses og derfor har brug for mange lamper. Når lampen er betalt, koster den sådan set ikke mere.

Den eneste omkostning, der kan komme oveni, er, hvis du har købt en model, der indeholder batterier. Her er det altså en klar fordel at vælge lamper med genopladelige batterier. De kan som regel holde sig i meget lang tid, så du ikke sådan lige med det samme skal ud og bruge penge på det nye genopladelige batteri.

LED-lys

De fleste solcellamper er udstyret med LED-lys, der sparer på strøm og energi. Det er en mere miljøvenlig lyskilde, der har en længere levetid, hvilket for dig betyder et lavere strømforbrug.

Lyset kommer som sagt fra sollys og solenergi, og solenergi og solcellen er en uudtømmelig kilde, da det fungerer ved, at lampen om dagen oplades af solens stråler. Har du derudover også anskaffet dig solcellelamper med LED-lys, er du godt kørende i mange år fremover. Som eksempel kan du få en LED-lyskilde, der kan holde i 50.000 timer, hvilket svarer til 30 år.

Det er virkelig en lang levetid.

Styrke af belysning

Dernæst bør du overveje, hvad deres formål er. Skal de afgive et hyggeligt lys i haven eller på terrassen, eller skal du bruge et kraftigt lys til at kunne se noget, når du går ud ad din dør efter mørkets frembrud.

Formålet med en solcellelampe bestemmer nemlig, hvilken styrke du skal stile efter. Solcellelamper til haven har generelt en mere blød og stemningsfuld belysning, der ikke er for skarp.

Vil du dog gerne have en solcellelampe over din hoveddør, eller skal hele indkørslen oplyses, nytter det ikke noget med et svagt lys, og det er klart bedre med en solcellelampe med et mere kraftigt lys. Her kan prisen nogle gange godt afspejle kvaliteten. Billige solcellelamper kan i nogle tilfælde afgive en svagere belysning. Tjek derfor altid, hvor mange watt der er i lampen.

Egenskaber

Solcellelamperne er ofte udstyret med en eller flere praktiske egenskaber, som vi gennemgår i det nedenstående.

Automatisk sensor

En solcellelampe med sensor tænder helt af sig selv, når mørket falder. Det har naturligvis den fordel, at du ikke selv skal tænke på at tænde for lampen. Det klarer den helt selv.

Til gengæld lyser solcellelamper med sensor også konstant efter mørkets frembrud og kan ikke slukkes.

Desuden styres de af, hvornår solen er gået ned, og ikke hvornår du gerne vil have dem til at lyse. Solar-solcellelamper beregnet til haven er typisk udstyret med en sådan automatisk sensor, der oplader energi om dagen og lyser, når det er mørkt.

Bevægelsessensor

En solcellelampe til din indkørsel eller væghængte solcellelamper kan være forsynet med en bevægelsessensor. Det er ideelt i de mørke timer, vi nu går i møde. Du slipper for at skulle trykke på en knap for at få tændt lyset i lampen. Den tænder nemlig af sig selv, når nogen eller noget bevæger sig i nærheden af den.

Det er smart, både fordi den sparer på energi, da den ikke lyser uafbrudt, men også fordi du så kan se noget, hvis du kommer hjem efter mørkets frembrud, eller hvis du skal ud af huset, inden solen er stået op (eller bare lige hurtigt skal ud med skraldespanden). Det er især smart om vinteren, hvor der er mange timer uden sollys.

Sørg for, at modellen egner sig til vægmontering og ophæng på mure eller hegne. Den monteres direkte på den mur eller den flade, du gerne vil have den til at sidde på.

En bevægelsessensor har desuden den ekstra fordel, at den kan virke afskrækkende på indbrudstyve, der jo selvsagt ikke gerne vil kunne ses!

Husk også at tjekke, hvor stort et område lampen kan oplyse. Det varierer nemlig en hel del afhængig af, hvilken lampe du vælger. Nogle oplyser et område på et par meter, men du kan også finde solcellelamper, der oplyser et areal så stort som op til 30 m2.

FAQ

Hvilken solcellelampe er bedst i test?

Den bedste solcellelampe i test er Star Trading Roma Pullert på 45 cm. Den giver en smuk og lækker belysning i høj kvalitet til haver, terrasser eller indkørsler. Batteriet kan ved fuld opladning lyse i op til otte timer ad gangen. Den er et godt og energivenligt alternativ til en almindelig lampe, der skal bruge strøm for at kunne lyse.

Hvad er forskellen på automatisk sensor og bevægelsessensor?

En automatisk sensor sørger for, at lampen tænder, når solen går ned, og det bliver mørkt udenfor. En bevægelsessensor sørger til gengæld for, at lampen udelukkende tænder, når nogen eller noget bevæger sig i nærheden af solcellelampen, hvilket kan være yderst smart, hvis man gerne vil skræmme eventuelle indbrudstyve væk fra sin grund!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×