Blodtryksmåler Test: 4 bedste blodtryksmålere

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Beurer BM 095 Blodtryksmåler 4
Den bedste blodtryksmåler med EKG funktion

Beurer BM 095 Blodtryksmåler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes en lang række forskellige blodtryksmålere på markedet. For at gøre valget lettere for dig selv, kan du med fordel finde inspiration til købet i denne blodtryksmåler test, hvor vi har samlet de 5 bedste blodtryksmålere ét sted. Du kan læse om kalibrering af blodtryksmålere og gode råd til måling af dit blodtryk er gennemgangen af produkterne.

Vi har kåret en 77 BM blodtryksmåler fra mærket Beurer, som vores testvinder, da modellen udmærker sig på test parametrene funktionalitet, brugervenlighed, hukommelse og pris. Det kan dog sagtens tænkes, at en af de andre blodtryksmålere passer bedre til dine behov, så læs med og find den rette!

Beurer blodtryksmåler 77 BM

Den bedste blodtryksmåler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fuldautomatisk måler til blodtryk og puls, der er let at benytte
 • pros-icon.svg Udviklet med bluetooth teknologi, så data kan overføres trådløst
 • pros-icon.svg Mulighed for at gemme op til 60 målinger for to personer og se gennemsnits værdier
 • pros-icon.svg I købet medfølger der batterier, USB stik, manchet og en opbevaringstaske

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen i dit valg af blodtryksmåler, hvis du investerer i denne model fra Beurer. Deres 77 BM model er en fuldautomatisk blodtryks- og pulsmåler, der læser niveauet fra overarmen. Modellen har indbygget bluetooth teknologi, hvorfor målinger kan overføres til andre enheder og kan gemme op til 60 målinger for to personer.

Derfor skal du vælge en Beurer blodtryksmåler 77 BM

Vil du gerne være sikker på, at du får fingrene i en funktionel blodtryksmåler, der gemmer dine data? I så fald vil vi anbefale dig at se nærmere på denne blodtryksmåler fra mærket Beurer. deres 77 BM model er en fuldautomatisk variant, der sættes på overarmen for at måle både blodtryk og puls. Dette er en højteknologisk maskine, der gemmer målingerne efter tid og dato for at kunne vise dig den gennemsnitslige værdi af målingerne for op til en uge. I alt gemmer produktet dog op til 60 målinger for to personer.

Modellen er udviklet med indbygget bluetooth teknologi, som garanterer en let og trådløs overførsel af dine resultater til andre enheder. Det er altså nemt at få et overblik over dine data og udviklingen. Derudover giver maskinen dig også en advarsel i tilfælde af uregelmæssig hjerterytme grundet en arytmi detektor.

Du kan hurtigt få et overblik over de forskellige data via produktets digitale display, som er baggrundsbelyst. Blodtryksmåleren er desuden udviklet til at slukke automatisk efter endt måling, så den ikke spilder strøm. Du kan sagtens benytte denne blodtryksmåler, når du er gravid, da den er godkendt til brugen.

Produktdetaljer

 • Højde: 5 cm
 • Længde: 17,5 cm
 • Bredde: 11,7 cm
 • Display størrelse: 94 x 92 mm
 • Medfølgende manchet mål: 24 til 40 cm
 • Vægt: 349 gram
 • Batteri: 4 x 1,5 V AAA
 • Medfølgende tilbehør: Batterier, USB stik, manchet og opbevaringstaske

Omron M3 Blodtryksmåler

CE mærket og klinisk godkendt blodtryksmåler

Fordele
 • pros-icon.svg Klinisk testet og godkendt, samt CE mærket
 • pros-icon.svg Brugervenligt display, der både viser blodtryk, puls og klokkeslæt ved måling
 • pros-icon.svg Udstyret med oppumpningssystemet “IntelliSense”, der sikrer et optimalt tryk
 • pros-icon.svg Indbygget hukommelse med plads til 60 målinger for to personer

Detaljeret gennemgang

Denne blodtryksmåler fra mærket Omron er både CE mærket og klinisk godkendt, så du kan roligt stole på, at den vil give dig præcise resultater. Apparatet er fuldautomatisk og udstyret med et oppumpningssystem, der puster manchette op til det nødvendige tryk. Derudover har maskinen hukommelse nok til 60 målinger for to personer. Der måles på overarmen.

Derfor skal du vælge en Omron M3 Blodtryksmåler

Leder du efter en blodtryksmåler, der både er klinisk godkendt og CE mærket, så du kan være sikker på, at din nye maskine virker optimalt og giver korrekt måling af blodtryk og puls? Hvis det er tilfældet, vil vi anbefale dig at investere i denne Omron blodtryksmåler, da modellen netop holder CE mærkning, samt er klinisk testet og godkendt. Maskinen er en fuldautomatisk variant med et indbygget oppumpningssystem kalder IntelliSense, der hjælper med at puste manchetten op under brug, så du får det nødvendige tryk for en præcis måling. Oppustningen sker uden forudindstilling eller genopfyldning.

Du kan nemt følge med i målingen ved hjælp af det brugervenlige display, der bl.a. viser blodtryk, puls og klokkeslæt for måling. I alt har dette apparat desuden en hukommelse på op til 60 målinger for to brugere. Du kan derfor dele produktet med din partner eller en anden i husholdningen, hvis I er flere, der gerne vil kende til jeres blodtryk i hverdagen.

Denne blodtryksmåler benyttes på overarmen, hvilket garanterer en sikker måling hver gang. Med i købet følger der desuden en Easy manchet med en omkreds på mellem 22 og 42 cm. Som en ekstra bonus koster denne blodtryksmåler ikke alverden, hvorfor du ikke skal spare op i lang tid for at få råd til den.

Produktdetaljer

 • Medfølgende manchet mål: 22 til 42 cm
 • Batteri: 4 x 1,5 V AA
 • Medfølgende tilbehør: Batterier, blød Easy Manchet, vejledning og etui

Soehnle Systo Monitor Connect 400 Blodtryksmåler

En god blodtryksmåler med bluetooth

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget bluetooth teknologi gør det muligt at dele dine data på andre enheder
 • pros-icon.svg Medicinsk godkendt apparat, hvilket er din garanti for, at den måler præcist
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med let betjening og et letlæseligt display

Detaljeret gennemgang

Du har mulighed for at se dine data via en app på diverse enheder, da denne model er udviklet med bluetooth teknologi. Derudover kan du også holde øje med flere målinger direkte på apparatet, da den gemmer dine seneste resultater. Maskinen er medicinsk godkendt og er udviklet med et letlæseligt display med store tal.

Derfor skal du vælge en Soehnle Systo Monitor Connect 400 Blodtryksmåler

Hvis du leder efter en medicinsk godkendt blodtryksmåler med indbygget bluetooth teknologi, så kan vi anbefale dig at se nærmere på denne variant fra mærket Soehnle. Deres Systo Monitor Connect 400 model er udstyret med bluetooth, hvilket gør det muligt at dele dine resultater og målinger med andre enheder uden problemer. På den måde bliver det lettere for dig at følge udviklingen. Du kan endda samle dine målinger i Soehnle App’en, hvis du ønsker det. Med denne app får du mulighed for at koble flere produkter til én app.

En af fordelene ved at vælge denne blodtryksmåler er, at den har en brugervenlig opbygning, hvilket gør den let at betjene. Målingen foregår fuldautomatisk, så det eneste du skal gøre er at trykke på en knap for at starte målingen. Derudover kan du let se resultaterne på den letlæselig skærm, der er udstyret med store tal og bogstaver, så selv folk med svagt syn kan benytte apparatet. Din måling sættes endda ind i WHO’s officielle farvetabel, så du hurtigt kan se, hvordan du ligger i forhold til dit blodtryk.

Blodtryksmåleren sikrer en præcis måling og kan gemme resultater for op til to personer på samme tid. Det er desuden muligt at gemme op til 60 målinger per person. Derudover kan du altid sætte en “gæstetilstand” på maskinen, så andre også kan benytte blodtryksmåleren, uden at det påvirker dine egne målinger. Maskinen giver besked, hvis der opstår uregelmæssigt hjerterytme, så du skal ikke bekymre dig om at misse et eventuelt højt blodtryk.

Produktdetaljer

 • Højde: 17 cm
 • Længde: 14 cm
 • Bredde: 8,7 cm
 • Medfølgende manchet mål: 22 til 42 cm
 • Vægt: 670 gram
 • Batteri: 4 x AA
 • Medfølgende tilbehør: Manchet og batterier

Beurer BM 095 Blodtryksmåler

Den bedste blodtryksmåler med EKG funktion

Beurer BM 095 Blodtryksmåler
Fordele
 • pros-icon.svg Præcis blodtryksmåler med indbygget EKG måler, der virker fuldautomatisk
 • pros-icon.svg Udstyret med en avanceret arytmi detektor med arterial fibrillation og ekstrasystoler
 • pros-icon.svg Mulighed for at to brugere kan benytte maskinen uden en forglemmelse af data

Detaljeret gennemgang

Denne Beurer BM 095 måler dit blodtryk præcist og giver også et øjebliksbillede af din puls. Den er udviklet med indbygget EKG måler, som måler hjertets elektriske aktivitet, og viser dig detaljerede beregninger på alle dine målinger. Apparatet har også indbygget bluetooth, så du kan overføre dine data til andre enheder. Dato, tid og batteri vises på displayet.

Derfor skal du vælge en Beurer BM 095 Blodtryksmåler

Hvis du leder efter en blodtryksmåler, som også har indbygget EKG måler, kan vi anbefale dig at se nærmere på denne denne model fra Beurer. Apparatet formår både at måle blodtryk og puls, så du kan få et præcist øjebliksbillede af begge dele på samme tid. Du vil investere i en fuldautomatisk måler til overarmen, der er udstyret med en avanceret arytmi detektor. Denne kan bl.a. måle arteriel fibrillation, altså for hurtige og uregelmæssige hjerteslag, og ekstrasystoler, hvis dit hjerte slår ekstra slag. EKG måleren registrerer hjertets elektriske aktivitet.

Blodtryksmåleren giver besked ved en uregelmæssig hjerterytme, så du skal ikke selv holde alt for meget øje med dette, hvilket giver mulighed for at koncentrere sig om andre resultater. Derudover er apparatet udviklet med trådløs teknologi, der gør det let at overføre gemte data til andre enheder. Displayet på maskinen viser både dato, tid og batteristatus for maskinen. Maskinen slukker selv efter brug.

I alt kan to personer dele denne blodtryksmåler, da den kan adskille de forskellige resultater. Det er desuden muligt at gemme op til 60 målinger per person. Du vil også få adgang til den gennemsnitlige værdi af dine målinger, så du bedre kan holde øje med din udvikling. Den universelle manchet med et spænd på 22 til 42 cm kan passe til de fleste personer.

Produktdetaljer

 • Højde: 4,4 cm
 • Længde: 12,7 cm
 • Bredde: 12,7 cm
 • Medfølgende manchet mål: 22 til 42 cm
 • Batteri: 4 x 1,5 V AAA
 • Medfølgende tilbehør: Manchet, batterier, opbevaringstaske, USB kabel, blodtrykspas og CardioExpert software

Guide

6 gode råd til valg af den rette model i denne blodtryksmåler test

Blodtryksmålerne i denne test er alle gode apparater, men der er naturligvis forskel på de forskellige modeller i forhold til størrelse, brugervenlighed, indbyggede teknologier o.l. Det er helt op til dig, hvilket apparat der bedst fungerer til dine behov, men vi vil nu stadig lige give dig seks gode råd med på vejen til valget af den rette blodtryksmåler, så du kan være sikker på, at du får bestilt en optimal model hjem.

 • Vælg kun godkendte blodtryksmålere: For at være sikker på, at du kan måle dit blodtryk optimalt og får en præcis måling, der kan fortælle, om du har forhøjet blodtryk eller ej, skal du gerne investere i en godkendt blodtryksmåler. Dette er nemlig din garanti for, at maskinen virker optimalt og har bestået diverse tests.
 • Prioritér en brugervenlig blodtryksmåler: Det er ikke decideret indviklet at benytte en blodtryksmåler, men vi vil nu stadig anbefale dig at investere i en brugervenlig variant. På den måde er du sikker på, at du benytter den som den skal benyttes og dermed får en præcis måling. Du kan bl.a. med fordel gå efter en fuldautomatisk model med et letlæseligt og stort display, som viser alle relevante oplysninger, uden at du skal klikke ind på forskellige programmer.
 • Investér i en blodtryksmåler, der kan gemme dine data: Der findes en lang række forskellige blodtryksmålere og det er ikke alle modeller, der kan gemme dine data. Du får et bedre indblik i din udvikling, hvis du gemmer diverse data i forbindelse med målingen af dit blodtryk. Flere maskiner kan gemme data for flere personer direkte i apparatets hukommelse, men det er en fordel at overføre disse data til andre enheder, så du kan gå et godt stykke tilbage i tiden og se din udvikling.
 • Vælg en blodtryksmåler til overarmen frem for en til håndleddet: Det giver generelt en mere præcis måling ved at måle dit blodtryk på overarmen frem for håndleddet, da overarmen er på højde med hjertet. Benytter du en blodtryksmåler til håndleddet, så skal du sørge for at løfte armen, så håndleddet er i den rette højde til målingen. På håndleddet skal manchetten desuden sidde helt korrekt for at kunne udføre målingen, da den ikke bliver pumpet op.
 • Hold øje med om manchetten passer til din arm: Uanset om du vælger en blodtryksmåler til overarmen eller håndleddet, så skal du sikre dig at måleren passer i størrelse. De fleste manchetter til overarmen har en størrelse på 22 til 42 cm, men det er ikke sikkert, at dette passer til tynde eller overvægtige personer.
 • Overvej hvilke funktion du synes er vigtige for en blodtryksmåler: Der findes flere forskellige blodtryksmålere, som kan måle dit blodtryk optimalt, og derfor kan du godt tillade dig at sætte nogle krav i forhold til produktets indbyggede funktioner. Disse kunne f.eks. være indbygget bluetooth, så dataene kan overføres til en anden enhed på ingen tid og uden kabler, eller en batteriindikator, så du kan se, hvornår batterierne skal udskiftes / oplades. Det kan også betale sig at gå efter en model med automatisk sluk, så den ikke bruger unødvendigt meget strøm, hvis du glemmer at slukke den efter brug.

Du kan desuden med fordel overveje, om du vil have en blodtryksmåler, der kun kan måle blodtrykket eller om den også skal kunne måle puls. Dette giver nemlig et yderligere indblik i dit helbred.

Kalibrering af blodtryksmåler

Som med flere andre elektroniske apparater, hvor en præcis måling er afgørende, er det vigtigt, at du husker at kalibrere din blodtryksmåler, hvis du har investere i en fuldautomatisk variant. Kontrol og kalibrering burde gerne foretages én gang om året, så du er sikker på, at din maskine altid måler korrekt.

Flere forhandlere af blodtryksapparater tilbyder at foretage kalibreringen. Du er (desværre) nødt til at sende dit apparat ind til tjek, da du ikke kan foretage kalibreringen selv i hjemmet. Det skal du derfor også være opmærksom på, når du ønsker at benytte en blodtryksmåler. For du kommer altså til at undvære den et par uger om året, mens den er til tjek. Det kan være en fordel at få forhandleren til også at tjekke manchetten ved samme lejlighed, så du er sikker på, at alle dele fungerer optimalt.

Sådan måler du blodtryk

Det er relativt nemt at måle sit eget blodtryk, især hvis du benytter dig af en fuldautomatisk maskine. Denne vil nemlig klare det meste selv, så du får den mest præcise måling. Du skal helst sørge for at hvile dig i minimum fem minutter før du påbegynder målingen, men der må gerne gå lidt længere tid, f.eks. 15-20 minutter, da du så får din puls og aktivitetsniveau helt i bund. Når du har hvilet dig (eller før du lægger dig), kan du tage manchetten rundt om armen og sætte maskinen klar til måling.

For at opnå et præcist resultat, der rent faktisk er målbart i forhold til udviklingen, er det vigtigt, at du gentager så meget af processen som muligt. F.eks. skal du gerne benytte den samme arm ved hver måling, hvile den samme mængde tid inden måling hver gang og måle blodtrykket på samme tid af døgnet hver dag. Du kan også altid gentage målingen, hvis nogle parametre var helt ved siden af, for at være sikker på, at målingen faktisk var korrekt.

3 gode råd til måling af blodtryk derhjemme

 • Sid stille under målingen (der må f.eks. ikke spises, drikkes, tales o.l.)
 • Følg den samme proces ved hver måling – f.eks. samme hviletid, arm og tidspunkt på døgnet
 • Følg altid instruktionerne i brugsvejledning eller vejledning fra læge, da der kan være forskel fra produkt til produkt

Andre måder at måle helbred

Et blodtryksapparat er ikke den eneste måde at måle dit blodtryk eller generelle helbred på. Flere og flere andre apparater kan også give et indblik i puls, hjerterytme, blodtryk o.l. Dette gælder f.eks. for diverse aktivitetsure, der efterhånden er så højteknologiske, at de kan måle en lang række helbredsdata. Et aktivitetsur kan godt nok ikke fungere som en erstatning for en blodtryksmåler, men den kan give dig et indblik i dit generelle helbred og udviklingen i dette.

Overvejer du at investere i et aktivitetsur? I så fald vil vi anbefale dig at læse vores test af aktivitetsure, hvor du kan blive klogere på, hvilke funktioner der er vigtige at gå efter, hvordan du får det meste ud af dit nye ur og hvilke produkter der er bedst på markedet.

FAQ

Hvilken blodtryksmåler er den bedste?

I denne blodtryksmåler test har vi kåret en Beurer blodtryksmåler 77 BM som bedst i test. Testvinderen er fundet på baggrund af, at produktet har udmærket sig på indbyggede teknologier, hukommelse, brugervenlig m.m. Læs mere om alle modellerne i testen her.

Hvordan kalibrerer man en blodtryksmåler?

Du kan ikke selv foretage en kalibrering af din blodtryksmåler. I stedet skal du sende apparatet ind til en forhandler af blodtryksmålere, hvorefter den bliver tjekket igennem for fejl.

Har alle gavn af at benytte en blodtryksmåler?

En blodtryksmåler er til for at kunne holde øje med et forhøjet blodtryk, så hvis du ikke er i risiko for at have et forhøjet blodtryk, vil du ikke få det helt store ud af at eje en blodtryksmåler. Det kan dog være rart selv at kunne måle blodtryk og eventuelt puls.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×