Bluetooth Højtaler Test: 9 bedste højtalere med bluetooth (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Marshall Stanmore Multi-Room Bluetooth Højtaler 6
Den bedste vintage bluetooth højtaler

Marshall Stanmore Multi-Room Bluetooth Højtaler

Sony SRS-XB12 Bluetooth Højtaler 9
En god lavpris bluetooth højtaler

Sony SRS-XB12 Bluetooth Højtaler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne bluetooth højtaler test kan du læse om de 10 bedste modeller på markedet. Vi har bl.a. bedømt de udvalgte modeller ud fra parametrene: lydafspilning, brugstid, pris og udseende. Efter grundig research har vi kåret en Ultimate Ears Megaboom 3 som den bedste bluetooth højtaler i test.

På listen finder du i alt 10 bluetooth højtalere, der i den grad skiller sig ud fra andre modeller på markedet. Du kan derfor udmærket finde inspiration til dit kommende køb her, uanset om du leder efter en billig, transportabel eller stor bluetooth højtaler. Vi guider dig desuden også til, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter din nye højtaler efter gennemgangen af produkterne.

Ultimate Ears Megaboom 3

Den bedste bluetooth højtaler

Fordele
 • pros-icon.svg 360 graders lyd med indbygget subwoofer for en komplet lydoplevelse
 • pros-icon.svg Kan tages med overalt uden risiko for skader, da den er vandtæt og støvafvisende
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • pros-icon.svg Kan forbindes til flere enheder eller højtalere, så lyden bliver kraftigere

Detaljeret gennemgang

Du vil på ingen måde gå galt i byen, hvis du investerer i denne Megaboom højtaler. Vi har kåret modellen som vores testvinder, da den afspiller en fuldkommen lyd i 360 graders vinkel med komplet bas og uden støjgener. Derudover er modellen vandtæt og støvafvisende, så der er intet til at kompromittere lydniveauet. Samtidig koster den ikke alverden.

Derfor skal du vælge Ultimate Ears Megaboom 3

Denne batteridrevne og trådløse bluetooth højtaler kan benyttes af enhver, der prioriterer god lyd og et funktionelt design. Produktet er udviklet med 360 graders lyd og en indbygget subwoofer, så du får en komplet lydoplevelse, uanset hvor du befinder dig. Du kan let styre sangvalg, lydniveau o.l. med en enkelt berøring på højtaleren frem for at skulle finde din enhed frem.

Du kan praktisk talt afspille musik fra enhver enhed, så længe den har indbygget Bluetooth. Faktisk kan du også tilslutte produktet til andre Boom eller Megaboom højtalere, så du kan afspille den samme musik fra flere højtalere, hvis du ønsker det. Højtaleren kan afspille musik i op til 20 timer på en fuld opladning. Det kræver dog under tre timer at lade batteriet fuldt op igen, så festen kan fortsætte.

En vandtæt bluetooth højtaler med et funktionelt design

Der er virkelig tænkt over opbygningen i udviklingen af denne bluetooth højtaler. Først og fremmest er den udviklet med et rundt design, så lyden kommer ud til alle vinkler. Derudover er selve produktet udviklet med et to-tonet slidstærkt stof, som også anvendes til motorcykel jakker og brandudstyr. Dette gør den yderst holdbar, så du kan få glæde af din nye højtaler i mange år fremover.

Produktet er desuden også certificeret vandtæt og sikret mod støv. Du skal derfor ikke være nervøs for, at din højtaler går i stykker, hvis du har den med på stranden eller på en vandretur. Det er bevist, at denne højtaler kan være nedsænket i vand i op til 30 minutter uden at tage skade – og så vil den endda selv flyde op mod overfladen, hvis den ryger i f.eks. poolen eller havet.

En budgetvenlig bluetooth højtaler

En anden klar fordel ved denne model er, at den ikke koster alverden. Du får således en vandtæt og støvafvisende bluetooth højtaler med fremragende lyd til under 1.000 kroner. Og så kan den endda holde længe med den robuste opbygning.

Du har også mulighed for at købe denne højtaler i en farve, der passer til din personlighed. Modellen fås nemlig i seks forskellige farver, der alle får designet til at springe lige i øjnene.

Produktdetaljer

 • Højde: 22,5 cm
 • Bredde: 8,7 cm
 • Dybde: 8,7 cm
 • Vægt: 925 gram
 • Farve: Blå, grøn, lilla, pink, rød eller sort
 • Frekvensrespons: 60 til 20.000 Hz
 • Maksimalt outputniveau (SPL): 90 dBA
 • Strømkilde: Batteri
 • Driftstid: Op til 20 timer

Sonos One SL højttaler

Den bedste fleksible bluetooth højtaler

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at høre lyd i flere rum, surround sound e.l. ved at kombinere enheder
 • pros-icon.svg Kan let betjenes via de indbyggede touch kontrolknapper
 • pros-icon.svg Lyden tilpasses dit hjem, så du altid har den rette akustik ved lydafspilning

Detaljeret gennemgang

Denne bluetooth højtaler fra Sonos er ideel til dig, der gerne vil have en imponerende lydkvalitet og muligheden for at benytte din nyindkøbte højtaler relativt fleksibelt. Denne model kan nemlig tilsluttes andre Sonos enheder og du kan derfor få enten benytte den alene eller sammen med andre højtalere for at få en multirumsoplevelse eller stereolyd.

Derfor skal du vælge en Sonos One SL højttaler

Ejer du allerede en række andre Sonos højtalere, soundbarer e.l. i hjemmet? Så er denne One SL højtaler fra Sonos en ideel kandidat som din nye bluetooth højtaler. Modellen kan nemlig kobles til andre Sonos højtalere og derved kan du få en stereolyd i hjemmet, uanset om du ser tv, film eller lytter til musik.

Du kan faktisk også skabe dig en multirumsoplevelse, idet at højtalerne kan spille den samme musik fra forskellige rum i huset. Der er dog også mulighed for at afspille forskellige playlister i hvert rum, hvis du foretrækker det.

Et fleksibelt musiksystem

Som beskrevet er det muligt at forbinde denne højtaler til flere andre Sonos varianter. Dette kan gøres via Sonos app’en, hvor du har mulighed for at administrere al din musik direkte fra telefonen. Du kan også indstille stemmestyring, når denne funktion kommer til Danmark. Alle produkter fra Sonos’ musiksystem er nemlig udviklet til at kunne benyttes med stemmestyring.

En anden fordel ved dette fleksibel lydsystem er, at højtaleren helt automatisk vil optimere lyden ud fra rummets størrelse, indretning o.l. Dette sker via den indbygget adaptiv teknologi, som analyserer akustiske egenskaber i rummet for at sikre en bedre lydoplevelse. Du kan dog også justere diverse indstillinger manuelt, hvis du har nogle bestemte præferencer.

Husk desuden, at du langt fra er forpligtet til at have din telefon i nærheden for at kunne skifte sang, skrue op og ned e.l. I stedet kan du blot benytte touch betjeningen direkte på højttaleren.

Elegant design

Som en ekstra bonus er denne højttaler udviklet med et særligt elegant design, så det forstyrrer ikke indretningen at have højtaleren stående fremme. Du bestemmer desuden selv, om du ønsker denne højtaler model i farven sort eller hvid. Uanset hvilken du vælger, så vil du få en funktionel højtaler med et enkelt og elegant design, der klæder ethvert rum.

Produktdetaljer

 • Højde: 16,1 cm
 • Bredde: 11,9 cm
 • Dybde: 11,9 cm
 • Vægt: 1,76 kg
 • Farve: Hvid eller sort
 • Frekvensrespons: Hz
 • Maksimalt outputniveau (SPL): X dBA
 • Strømkilde: Integreret strømforsyning
 • Nødvendig spænding: AC 120/230 V (50/60 Hz)

SACKit MOVEit Bluetooth Højtaler

Den bedste billige bluetooth højtaler

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • pros-icon.svg Batteridreven model, der snildt kan tages med på farten grundet kompakt design
 • pros-icon.svg Multifunktionel højtaler, der f.eks. også kan benyttes som soundbar til tv’et

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne bluetooth højtaler, så kan du være sikker på, at du får en multifunktionel model til en billig pris. Du kan benytte produktet som både enkeltstående højtaler, som soundbar eller til at oplade din mobil, mens du afspiller musik. Derudover er den let have med på farten og så kan den afspille musik i op til 12 timer på én opladning.

Derfor skal du vælge en SACKit MOVEit Bluetooth Højtaler

Hvis du ikke har det største budget at købe en bluetooth højtaler for, så er det heldigt, at vi også har taget nogle budgetvenlige modeller med i denne bluetooth højtaler test. Denne model fra SACKit er en af de modeller, da den netop sælges til en billigere pris end de fleste andre varianter på markedet.

Du skal dog ikke være nervøs for, at du går på kompromis med kvaliteten bare fordi højtaleren er lidt billigere i pris. Denne model er nemlig fremstillet af eksklusive materialer og har en fremragende opbygning, der sikrer en god lyd.

Multifunktionel bluetooth højtaler

Det helt særlige ved denne bluetooth højtaler er, at den faktisk kan benyttes til flere forskellige formål. Du investerer således i en model, der både kan spille musik selv, hvor du naturligvis er garanteret en optimal lydoplevelse, og som kan tilsluttes tv’et, så den kan fungere som en soundbar, når du ser tv, serier eller film. Modellen kan tilsluttes via Bluetooth eller kabel.

Du kan selvfølgelig også tage højtaleren med på farten og spille musik, når du er sammen med vennerne eller ude på en vandretur. Produktet kan forbindes til enhver enhed, der har indbygget Bluetooth og så er det bare med at nyde musikken. På en fuld opladning kan det indbyggede batteri klare op til 12 timers afspilning, men vær gerne opmærksom på, at tiden minimeres, hvis der afspilles ved den maksimale lydstyrke.

Praktisk og elegant design

Denne bluetooth højtaler er typisk nordisk i sin opbygning og designet. Den er lille og kompakt, men stadig fuldt ud funktionel. Derudover kan den bestilles hjem i flere forskellige farver og med bluetooth eller WiFi tilslutning, så du kan få lige den type, du ønsker. Du kan faktisk altid udskifte fronten på denne højtaler, hvilket giver dig mulighed for at skifte farven på din model, hvis du pludselig er mere i humør til en anden farve på din højtaler.

Modellen er fremstillet i eksklusive materialer, så du kan være sikker på, at den kan holde til lidt af hvert. Som en ekstra bonus kan du også oplade din mobil direkte fra MOVEit højtaleren. Bare tilslut telefonen via et USB kabel og så går opladningen i gang.

Produktdetaljer

 • Højde: 16 cm
 • Bredde: 31 cm
 • Dybde: 8 cm
 • Vægt: 2,2 kg
 • Farve: Grå-blå, mørkeblå eller beige-grå
 • Strømkilde: Batteri
 • Driftstid: Op til 12 timer, 4,5 timer ved maksimal volumen

Anker SoundCore Bluetooth Højtaler

En lille bluetooth højtaler

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt højtaler med en let vægt og robust design
 • pros-icon.svg Lang afspilningstid, da højtaleren køre i op til 24 timer på en fuld opladning
 • pros-icon.svg Optimal lydgengivelse uanset om tonerne er høje eller lave

Detaljeret gennemgang

Denne højtaler er ideel til dig, der gerne vil kunne tage din bluetooth højtaler med på farten. Modellen er nemlig en lille variant, der er designet i en kompakt størrelse og er let i vægt. Alligevel får du en funktionel højtaler med en holdbarhed på op til 24 timer ved en fuld opladning og som afspiller alle elementer i sangen, høj og lav, uden problemer.

Derfor skal du vælge en Anker SoundCore Bluetooth Højtaler

Leder du efter en lille bluetooth højtaler, der er let i vægt og ikke fylder alverden, så den kan tages med på farten uden problemer? I så fald skal du investere i denne variant fra mærket Anker, der i den grad tæller som en mini bluetooth højtaler med sit kompakte design og lette vægt. Modellen vejer under 400 gram og fylder næsten intet i tasken, hvis du ønsker at have den med dig. Samtidig er designet enkelt, så det passer ind i ethvert hjem.

Lille bluetooth højtaler med god lyd

Modellen er udviklet med dual full-range drivers og en digital signal processor, så alle dele af sangene kommer optimal igennem. Du skal således ikke være nervøs for, at højtaleren sluger de dybe toner eller skratter på de helt høje toner. I stedet kan du bare nyde alle dele af musikken i en omkreds af 20 meter fra højtaleren.

Du kan enten afspille via Bluetooth eller via en integreret AUX port. Derudover har modellen en indbygget mikrofon og kan connectes med stemmegenkendelsesprogrammet Alexa. Du kan således skifte sang, svare på et opkald e.l. helt uden at rejse dig fra din solstol eller være i nærheden af din telefon.

Lang afspilningstid

Lige netop denne model har en ekstrem lang afspilningstid. Du kan høre op til 24 timer i streg, eller hvad der svarer til omkring 500 sange, på bare én opladning. Der er altså ingen grund til bekymring om, at produktet ofte skal til en oplader, hvis du befinder dig i naturen eller af anden grund uden adgang til stikkontakter.

Produktdetaljer

 • Højde: 5,4 cm
 • Bredde: 16,5 cm
 • Dybde: 4,5 cm
 • Vægt: 365 gram
 • Farve: Sort, rød eller blå
 • Nominel ydelsesstrøm: 6 Watt
 • Strømkilde: Batteri
 • Driftstid: Op til 24 timer

JBL Boombox Bluetooth Højtaler

Den bedste vandtætte bluetooth højtaler

Fordele
 • pros-icon.svg Vandtæt bluetooth højtaler, der kan tåle alle typer af væske
 • pros-icon.svg Ultimativ lydoplevelse uden risiko for støj eller skrat
 • pros-icon.svg Mulighed for at forbinde flere JBL højtalere for en kraftigere lyd

Detaljeret gennemgang

Du kan i den grad sætte gang i pool festerne med denne Boombox bluetooth højtaler fra mærket JBL. Modellen er godt nok en lidt større variant, men til gengæld får du ultimativ lyd i op til 24 timer og en vandtæt højtaler, der kan klare alt fra regn til andre væsker. Du kan altså udmærket have denne model med til fester uden at være nervøs for dens sikkerhed.

Derfor skal du vælge en JBL Boombox Bluetooth højtaler

Hvis du ikke nødvendigvis er på udkig efter en lille og praktisk bluetooth højtaler, men nærmere en model, der kan afspille med fuld kraft til enhver lejlighed, så skal du se nærmere på denne variant fra mærket JBL. Denne model sikrer dig legendarisk lyd grundet opbygningen med fire integrerede transducere og to bas radiatorer. Du får altså en optimal lydoplevelse, uanset om der spilles høje eller dybe toner. Alle toner går nemlig klart igennem på denne højtaler.

En stor bluetooth højtaler, der er vandtæt

Designet er muligvis en del større end flere andre transportable højtalere, men alligevel er modellen nem nok at tage med på farten. Den er nemlig udstyret med et håndtag, så du nemt kan bære den, hvis du ønsker at have den med i sommerhus, på stranden, til festen etc. 

Produktet er udviklet med et 20.000 mAh batteri, hvilket gør, at du kan lytte til musik i op til 24 timer i streg ved en fuld opladning. Derudover kan du faktisk også oplade andre enheder via denne højtaler, da den er udstyret med to USB porte. Du kan tilslutte alle typer af enheder med Bluetooth, så der kan altså både spilles musik fra en computer, telefon, tablet etc. Derudover har du mulighed for at forbinde mere end én Boombox til enheden, så der kan afspilles fra flere højtalere på en gang.

En af de helt store fordele ved denne bluetooth højttaler er, at den er vandtæt. Faktisk holder produktet IPX7 certificering, som indikerer, at boombox’en er komplet vandtæt uanset om det drejer sig om regn eller andre væsker. Højtaleren kan endda tåle at blive nedsunket i vand. Du kan derfor roligt holde fest omkring vand uden at være bekymret for din højtalers sikkerhed.

Produktdetaljer

 • Højde: 25,45 cm
 • Bredde: 49,5 cm
 • Dybde: 19,55 cm
 • Vægt: 5,25 kg
 • Farve: Sort
 • Frekvensrespons: 50 til 20.000 Hz
 • Maksimalt outputniveau (SPL): 80 dBA
 • Strømkilde: Batteri
 • Driftstid: Op til 24 timer

Marshall Stanmore Multi-Room Bluetooth Højtaler

Den bedste vintage bluetooth højtaler

Marshall Stanmore Multi-Room Bluetooth Højtaler
Fordele
 • pros-icon.svg Vintage bluetooth højtaler, der skiller sig ud fra andre modeller
 • pros-icon.svg Mulighed for at forbinde flere højtalere for multiroom afspilning
 • pros-icon.svg Afspilning er mulig med både Bluetooth og analogkabel tilslutning

Detaljeret gennemgang

Du kan være sikker på, at dit nye højtaler system skiller sig ud fra andre, hvis du investerer i denne model fra mærket Marshall. Lige netop denne model er nemlig udviklet med et vintage design med et frontnet og guldfarvede metal detaljer. Produktet er dog fuldt ud funktionelt og leverer god lyd med både bluetooth og analogkabel tilslutning.

Derfor skal du vælge en Marshall Stanmore Multi-Room Bluetooth Højtaler

Hvis du ønsker en ny højtaler til hjemmet, der skiller sig ud fra andre modeller på markedet, så kan du udmærket gå efter denne variant fra mærket Marshall. Denne bluetooth højtaler kan nemlig bryste sig af et vintage design, der i den grad trækker nogle blikke til sig. Produktet kan købes i enten beige eller sort, men begge modeller har et frontnet, guldfarvede metal detaljer på fronten og et ikonisk Marshall logo.

Du har altid mulighed for at styre musikken direkte fra din højtaler, hvis du investerer i denne model. Den er nemlig udviklet med fire analoge knapper, som lader dig fintune højttaleren til lige netop det lydniveau, som du foretrækker. Vær gerne opmærksom på, at denne bluetooth højtaler snildt kan tages med på farten, så længe den kan være tilsluttet et strømstik. Den er nemlig lille, kompakt og lidt let i vægt.

Multirum afspilning

Denne højttaler har helt generelt et højt volumen niveau, men du har faktisk mulighed for at gøre den endnu kraftigere. Du kan nemlig forbinde produktet med andre Marshall enheder grundet den indbyggede multiroom teknologi. På den måde kan du spille den samme gode musik fra alle dine højtalere på én gang.

Du kan lytte til dine playlister via både Wifi og Bluetooth tilslutning, hvilket giver dig mulighed for at afspille musik fra enhver enhed og app. Faktisk kan du også tilkoble enheder via et analogkabel, hvis du tilfældigvis gerne vil afspille musik fra en ældre enhed, der ikke har Bluetooth.

Produktdetaljer

 • Højde: 19,5 cm
 • Bredde: 35 cm
 • Dybde: 20 cm
 • Vægt: 4,75 kg
 • Farve: Sort eller beige
 • Frekvensrespons: 50 – 20.000 Hz
 • Maksimalt outputniveau (SPL): 108 dBA
 • Strømkilde: AC-strømadapter
 • Nødvendig spænding: AC 120/230 V (50 – 60 Hz)

Bose SoundLink Revolve Plus

En 360 graders lydoplevelse

Fordele
 • pros-icon.svg Garanteret 360 graders lyd
 • pros-icon.svg Batteriet kan holde op til 16 timer på en fuld opladning
 • pros-icon.svg Mulighed for at forbinde produktet med andre højtalere fra Bose

Detaljeret gennemgang

Med denne bluetooth højtaler fra mærket Bose kan du være sikker på at få optimal lyd uanset hvor du befinder dig. Modellen er designet med en rund opbygning, som desuden også sikrer en 360 graders afspilning af lyden. Du har også mulighed for at kombinere din Bose bluetooth højtaler med andre produkter for Bose for en multirum afspilning.

Derfor skal du vælge en Bose SoundLink Revolve Plus

Hvis du nægter at gå ned på kvalitet, når det kommer til købet af din nye bluetooth højtaler, så skal du se nærmere på denne model fra Bose. Denne variant er nemlig udviklet med et rundt design, der sikrer en 360 graders afspilning af musikken. På den måde spreder lyden sig optimalt, så alle lyttere får en god lydoplevelse. Det er altså lige meget hvor du placerer din Bose højtaler – den skal nok sørge for god lyd alligevel.

Denne højtaler fra Bose har desuden en lang levetid på et fuld opladt batteri. Den kan således afspille musik i op til 16 timer, så du kan altså have gang i festen i lang tid før denne højtaler skal en tur til opladning. Derudover er modellen også resistent over for vand, så du skal ikke bekymre dig, at den tager skade af en smule spildt væske eller hvis du har den med ud på badeværelset, når du går i bad.

Afspilning i hele hjemmet

Du tilslutter nemt din Bose højtaler til enhver enhed med bluetooth, da den indbyggede NFC teknologi gør tilslutningen yderst hurtig. Når først enheden er synkroniseret kan du afspille al den musik du vil. Du kan endda altid benytte dig af Bose SimpleSync teknologien, hvis du ønsker at parre din højtaler med andre Bose produkter. Du kan f.eks. vælge andre højtalere, så du får multirum afspilning i huset eller tilslutte modellen til en soundbar for ekstra god lyd ved streaming af film og serier.

Det er også muligt at tilslutte denne højtaler til soundbaren for derefter at koble den videre til et par høretelefoner. På den måde kan du skrue helt ned for soundbaren og i stedet høre lyden fra tv’et i dine høretelefoner. Dette er især en fordel for jer, hvor den ene partner gerne vil sove og den anden gerne vil se videre på sin yndlingsserie e.l.

Produktdetaljer

 • Højde: 18,4 cm
 • Bredde: 10,5 cm
 • Dybde: 10,5 cm
 • Vægt: 900 gram
 • Farve: Sort eller grå
 • Strømkilde: Batteri
 • Driftstid: Op til 16 timer

JBL Clip 3 Bluetooth Højttaler

Et letvægts og mini bluetooth højtaler

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt højtaler i letvægts design, der kan hænges i en rem e.l.
 • pros-icon.svg Vandtæt opbygning, der sikrer den mod regnvejr, væskespild o.l.
 • pros-icon.svg Støjsvag model, der endda gør det muligt at tage et opkald uden skratteri

Detaljeret gennemgang

En Clop 3 fra JBL er utroligt let at lægge i eller have hængende på tasken. Derudover er den naturligvis let og har et lille og kompakt design, hvilket gør det utroligt nemt at have den med. Produktet desuden vandtæt og forhindrer eventuelt støj ved opkald – for ja, du kan faktisk tale i telefon uden at det virker forstyrrende med denne model.

Derfor skal du vælge en JBL Clip 3 Bluetooth Højttaler

Skal det helst være så let som muligt at tage din bluetooth højtaler med på farten? I så fald skal du investere i denne model fra mærket JBL. Denne variant er nemlig ufattelig lille og kompakt, hvorfor den er lige til at tage med på farten. Modellen vejer under 250 gram og er udstyret med en clips, så den nemt kan sættes fast i tasken, jakken e.l. Du behøver derfor ikke engang at spærre plads i tasken til denne model.

En anden kæmpe fordel ved denne variant er, at den er vandtæt. Du kan således sagtens høre musik, mens du nyder naturen, selv hvis det er regnvejr. Faktisk kan denne højtaler tåle at ryge under vandoverfladen eller blive decideret spildt på uden at tage skade.

Støjreducerende bluetooth højtaler

Du skal heller ikke være nervøs for, at din musik ikke går klart nok igennem med denne model. Først og fremmest har en nemlig en højtaler i ultra høj kvalitet, så alle lydniveauer og toner kan høres klart. Derudover er modellen udviklet til at virke støj- og ekko reducerende. Dette kommer dig især til gode, hvis du tager mod opkald, mens din enhed er tilknyttet til højtaleren. I så fald vil du nemlig opleve krystalklare opkald, som hverken hakker eller støjer for dig eller din samtalepartner.

Der er rig mulighed for at streame fra enhver enhed med indbygget Bluetooth teknologi. Uanset hvilken app eller enhed du streamer fra vil musikken være på det bedste lydniveau. Fik vi desuden også nævnt, at denne model sælges til en billig pris? Det kan altså både betale sig rent lydoplevelsesmæssigt og for din pengepung.

Produktdetaljer

 • Højde: 13,7 cm
 • Bredde: 9,7 cm
 • Dybde: 4,6 cm
 • Vægt: 220 gram
 • Farve: Blå, grå, grøn, hvid, pink, rød, sort eller turkis
 • Frekvensrespons: 120 – 20.000 Hz
 • Maksimalt outputniveau (SPL): 80 dBA
 • Strømkilde: Batteri
 • Driftstid: Op til 10 timer

Sony SRS-XB12 Bluetooth Højtaler

En god lavpris bluetooth højtaler

Sony SRS-XB12 Bluetooth Højtaler
Fordele
 • pros-icon.svg Lavpris model, der kan betales af alle
 • pros-icon.svg Robust højtaler, der både fungerer afvisende over for vand og støv
 • pros-icon.svg Udstyret med en bas, som virkelig trænger igennem

Detaljeret gennemgang

Der er ingen grund til at investere i en kæmpe bluetooth højtaler til mange penge, hvis du ikke har behøvet for eller budgettet til det. I stedet kan du vende blikket mod denne fine variant fra Sony, der er yderst budgetvenlig og enkel i sin opbygning. Produktet kan dog alligevel holde til en del, da den både er vandtæt og støvafvisende.

Derfor skal du vælge en Sony SRS-XB12 Bluetooth Højtaler

Hvordan lyder ideen med en lavpris bluetooth højtaler, der i den grad stadig lever op til samtlige forventninger man kan have til sin højtaler? Hvis det lyder som noget, du er interesseret i, så skal du læse med her. I denne bluetooth højtaler test har vi nemlig også lagt vægt på, at prisen skal være til at betale uden at spare op i flere måneder. Og hvis du således skal have fingrene i en god højtaler så hurtigt som muligt uden at have et alt for stort budget afsat til købet, så er denne variant fra Sony et godt valg.

Fyldig lyd

Lige netop denne model er en mono højtaler, som dog stadig afspiller den streamede lyd igennem på den helt rigtige måde. Modellen garanterer bl.a. en kraftfuld og fyldig lyd, som kan forstærkes yderligere ved at forbinde produktet til andre højtalere. På den måde får du nemlig en større gennemslagskraft med din afspilning af musik.

Du er sikret en høj kvalitet selvom lyden streames over Bluetooth forbindelse. Du kan dog også vælge at benytte det indbyggede WiFi, hvis du foretrækker at benytte AirPlay, Google Cast eller lignende programmer, når du afspiller musik. I alt kan denne højtaler spille musik i op til 16 timer ved en fuld opladning. Du kan dog også have den stående i strømstik, mens den afspiller, hvis du foretrækker det.

Vand- og støvtæt bluetooth højtaler

Det er en smule svært at tro på, når prisen for denne bluetooth højtaler er presset helt i bund, men modellen er faktisk både vandtæt og støvafvisende. Højtaleren vil således ikke blive ødelagt i længden af at stå fremme, da den ikke “suger” støvet til sig. Derudover kan den tåle at blive spildt på eller være udsat for regnvejr, uden at den går i stykker eller lydkvaliteten forringes. 

Det er altså penge givet godt ud, hvis du investerer i denne robuste og lille bluetooth højtaler.

Produktdetaljer

 • Højde: 9,2 cm
 • Diameter: 7,4 cm
 • Vægt: 244 gram
 • Farve: Blå, grå, grøn, rød, sort eller violet
 • Frekvensrespons: 20 – 20.000 Hz
 • Strømkilde: Batteri
 • Driftstid: Op til 16 timer

Guide

Bluetooth højtaler eller soundbar?

Der findes efterhånden mange valg, når det kommer til afspilning af musik i hjemmet. Du kan f.eks. vælge at investere i en soundbar eller diverse højtalere, men hvad er egentlig forskellen på de to typer af lydafspilning – og hvordan vælger du den rette variant for dig? Det hjælper vi dig med i dette afsnit.

En bluetooth højtaler kan både være en transportabel model eller en større variant, der ofte tilsluttes ét sted i hjemmet. De større modeller er dog ofte et højtalersystem, hvor der altså er flere højtalere og måske en ekstern subwoofer frem for bare én højtaler med indbygget subwoofer. Bluetooth højttalere er enten batteridrevne eller skal sidde til en stikkontakt for at kunne afspille. Hvis du vil se eksempler på gode bluetooth højttalere, så kan du se nærmere på de ovenstående produkter på listen, da de netop er de bedste på markedet.

En soundbar adskiller sig fra en bluetooth højtaler idet, at de sjældent kan tages med på farten. Ofte vil en soundbar være tilsluttet et tv, hvorfor den primære funktion er at afspille god lyd, når der ses tv, serier eller film. De fleste soundbarer kan udmærket benyttes til afspilning af lyd, men det er altså ikke deres eneste formål. I stedet skal de sørge for en bedre lydoplevelse ved streaming eller afspilning i forhold til den man normalt ville få af tv’ets egne højtalere. Du kan læse meget mere om soundbarer og blive guidet til de bedste modeller i vores store soundbar test.

6 ting du skal holde øje med i købet af din bluetooth højtaler

Bluetooth højtalere adskiller sig en del i deres opbygning, udseende, pris, funktionalitet etc. Af den grund kan du med fordel holde øje med, om den / de højtalere du har blik på adskiller sig på nedenstående punkter – og om de opfylder dine krav til disse elementer. Du kan således også udmærket over på forhånd, hvad du helst præcist forventer af din højtaler i forhold output, opbygning o.l. før du kaster dig over den første og den bedste bluetooth højtaler.

 • Maksimalt outputniveau (SPL, dBA)
 • Transmissionsområde
 • Batterilevetid og ladetid – dette er dog kun relevant, hvis du køber en batteridreven model
 • Trådløs kommunikation – kan den både håndtere bluetooth og WiFi?
 • Højtaleroplysninger – skal gerne være to-vejs
 • Driver detaljer og woofertype

FAQ

Hvilken er den bedste bluetooth højtaler?

I denne test af bluetooth højtalere har vi kåret en Ultimate Ears Megaboom 3 som testvinder. Den udmærker sig på test parametrene og er yderst funktionel til alle typer af afspilninger. Produktet har dog andre modeller lige i hælene, som du kan læse om i artiklen.

Hvordan fungerer en bluetooth højtaler?

En bluetooth højtaler er enten batteridreven eller tilsluttet en stikkontakt. Fordelen ved en sådan højttaler er, at du ikke behøver at forbinde din enhed og højtaler via et stik, men i stedet kan benytte Bluetooth forbindelse til at streame sange fra din enhed til din højtaler.

Er bluetooth højtalere vandtætte?

Det er ikke alle bluetooth højtalere, der er vandtætte, men du kan sagtens finde en model, der kan tåle vand og andre væsker. I denne artikel kan du bl.a. læse om flere bluetooth højtalere, der kan tåle at komme helt under vand uden at tage skade.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×