Brændekløver Test: 6 bedste brændekløvere (Januar 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4
TESTVINDER

AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4

Du kan med fordel investere i denne brændekløver fra mærker AL-KO, hvis du nægter at gå på kompromis med din nye maskine. Modellen er nemlig fremstillet af solide og modstandsdygtige materialer, samt har en kompakt…

AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4 1
Den bedste brændekløver

AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4

Ryobi Brændekløver RLS4A 3
En transportabel og brugervenlig brændekløver

Ryobi Brændekløver RLS4A

Trolla Brændekløver 8 tons Vertikal 5
En god brændekløver med CE mærkning

Trolla Brændekløver 8 tons Vertikal

Kindling Cracker standard 16 x 31 cm 6
En alternativ brændekløver

Kindling Cracker standard 16 x 31 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kan læse om både elektriske og alternative brændekløvere i denne brændekløver test. I testen har vi samlet en oversigt over de 6 bedste brændekløvere, samt en funktionel tilbehørsdel som kan hjælpe dig til at mindske belastningen på ryg og hænder. Vores testvinder er en AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4, da maskinen er effektiv, har en høj sikkerhed, er transportabel og sikrer en optimal arbejdsstilling.

Alle modeller i denne test er dog investeringen værd, så læs med og find den rette for dig! Vi guider dig desuden til, hvordan du finder den bedste brændekløver maskine til dig efter gennemgangen af produkterne, hvis du er helt på bar bund med, hvilke funktioner og parametre du skal lægge vægt på i købet af en brændekløver.

AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4

Den bedste brændekløver

AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4
Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og pladsbesparende brændekløver, som kan transporteres
 • pros-icon.svg Udviklet med to-hånds sikkerhedsbetjening for bedre sikkerhed og kløvning
 • pros-icon.svg Fremstillet af slidstærke materialer og kan derfor holde i mange år
 • pros-icon.svg Ergonomisk opbygning med fleksibel arbejdshøjde for optimal arbejdsstilling

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne brændekløver fra mærker AL-KO, hvis du nægter at gå på kompromis med din nye maskine. Modellen er nemlig fremstillet af solide og modstandsdygtige materialer, samt har en kompakt opbygning, der sikrer, at den fylder mindst muligt. Derudover har den en høj sikkerhed med bl.a. to-hånds betjening.

Derfor skal du vælge en AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4

Vil du gerne have fingrene i en transportabel brændekløver, der ikke fylder alverden, men samtidig kan klare at kløve træ i flere størrelser? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne model fra mærket AL-KO. De har udviklet en liggende brændekløver, der er relativt let og udstyret med integrerede og justerbare hjul. Derudover er maskinen generelt kompakt og lille i størrelsen, hvilket gør den ideel til transport. Den lille størrelse betyder også, at maskinen ikke vil fylde alverden, når den står til opbevaring, da den er pladsbesparende.

Du skal dog ikke være nervøs for, at brændekløveren ikke kan kløve brænde af forskellig størrelse, da den har en god effektivitet på trods af den lave vægt. Maskinen kan klare en kløvelængde på op til 37 centimeter med et maksimalt kløvetryk på 4 ton. Vi må også hellere pointere, at maskinen er fremstillet af slidstærke materialer og komponenter, hvilket gør den yderst modstandsdygtig og sikrer en lang levetid. F.eks. er delene af stål blevet pulverlakeret, så de er beskyttet mod korrosion.

Som en ekstra bonus er du også garanteret en god og ergonomisk arbejdsstilling med denne maskine, da den er har en fleksibel arbejdshøjde. Du kan derfor ændre højden på maskinen alt efter din egen størrelse. Derudover er sikkerheden også i top grundet udviklingen med en to-hånds sikkerhedsbetjening. Dette garanterer en sikker drift, hvor risikoen for uheld er minimeret. Maskinen sælges desuden til en budgetvenlig pris.

Produktdetaljer

 • Vægt: 48 kg
 • Driftseffekt: 1500 watt
 • Maksimalt kløvetryk: 4 ton
 • Maksimal emnelængde: 37 cm

AL-KO brændekløver 2200W LSH 520/5

En god brændekløver med monterbart understel

Fordele
 • pros-icon.svg Leveres med monterbart understel med hjul, så transport bliver mulig
 • pros-icon.svg Fremstillet af slidstærke materialer, heriblandt stål med pulverlakering
 • pros-icon.svg Optimal kløvelængde og kløvetryk på trods af maskinens kompakte størrelse
 • pros-icon.svg Udstyret med to-hånds sikkerhedsbetjening for en højere sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne brændekløver fra AL-KO, kan du være sikker på, at du får en funktionel maskine bestilt hjem. Modellen er desuden let at transportere, da der medfølger et monterbart understel i købet, som er udstyret med hjul. Maskinen har en maksimal kløvelængde på 52 cm, et kløvetryk på op til 5 ton og generelt en kraftig kløvekile.

Derfor skal du vælge en AL-KO brændekløver 2200W LSH 520/5

Hvis du leder efter en transportabel brændekløver, der er let at arbejde med, så vil vi anbefale dig at se nærmere på AL-KOs model LSH 520/5. Denne variant leveres med et monterbart understel, som er udstyret med hjul. Dette gør det muligt at transportere modellen uden problemer, uanset om den skal med på farten eller blot rykkes rundt i garagen / værkstedet. Stellet sikrer desuden også, at maskinen står sikkert, når den er i brug.

Maskinen er udviklet med tanke for sikkerhed, da den har en to-hånds sikkerhedsbetjening. Dette er med til at mindske risikoen for skader, ulykker og uhensigtsmæssig start af maskinen. For med en kraftig kløvekile og et kløvetryk på 5 tons, så kan denne maskine gøre meget skade, hvis den ikke benyttes korrekt. Dog kan den også gøre gavn ved at skære igennem diverse stykker træ med en størrelse på op til 52 cm uden problemer. Modellen er også udstyret med beskyttelsesafdækning for ekstra sikkerhed.

Du kan få glæde af din brændekløver i mange år, hvis du investerer i denne model. Maskinen er nemlig fremstillet i slidstærke materialer, som gør den robust og modstandsdygtig. Der er desuden minimal risiko for korrosion, da samtlige dele af stål er blevet pulverlakeret.

Produktdetaljer

 • Vægt: 61 kg
 • Driftseffekt: 2200 watt
 • Maksimalt kløvetryk: 5 ton
 • Maksimal emnelængde: 52 cm

Ryobi Brændekløver RLS4A

En transportabel og brugervenlig brændekløver

Ryobi Brændekløver RLS4A
Fordele
 • pros-icon.svg Transportabel brændekløver med store hjul og pladsbesparende opbygning
 • pros-icon.svg Brugervenlig brændekløver, hvor rammen bl.a. hjælper til et bedre resultat
 • pros-icon.svg Nem at håndtere grundet gummibelagte håndtag
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau sikrer en bedre brugerkomfort undervejs i arbejdet

Detaljeret gennemgang

Med denne brændekløver får du mulighed for at transportere din maskine rundt uden de store problemer, da den er udstyret med to store hjul. Maskinen fylder desuden ikke alverden. Det gummibelagte håndtag sikrer en god håndtering og så hjælper den stærke ramme med at holde træstammerne fast under arbejdet, så du får et præcist resultat.

Derfor skal du vælge en Ryobi Brændekløver RLS4A

Det skal gerne være så let som muligt at kløve træ på din brændekløver og hvis du er typen, der sætter brugervenlighed højt op på ønskelisten, så kan du med fordel investere i denne model fra mærket Ryobi. De har udviklet en brændekløver, der reelt hjælper dig til en bedre kløvning med mindre anstrengelse fra din side af. Det skyldes maskinens opbygning med en stærk ramme, der er med til at holde træstammen fast under arbejdet, så den ikke kan rykke sig. Dette er også med til at sikre bedre resultater, da skæringen bliver mere præcis.

Ud over at være let at betjene, så har maskinen også gummibelagte håndtag, så du har et godt greb. Derudover sikrer den aflange og kompakte opbygning, samt to store og funktionelle hjul, at maskinen er fleksibel. Den er let at transportere rundt, så du ikke skal have den stående fremme hele tiden. Det er også muligt for dig at tage denne brændekløver med på farten, hvis behovet skulle opstå.

En anden fordel ved denne maskine er, at den har et relativt lavt lydtryksniveau. Maskinen arbejder ved 68,6 dB(A), hvilket er et fint lydniveau, da det ikke virker alt for forstyrrende. Du vil derfor ikke irritere naboer eller husholdningen hver gang du går i gang med arbejde med denne maskine. I alt har modellen en trykkraft på 4 tons og en kløvelængde på 52 cm. Derudover har den en kabellængde på 12 meter, så du kan altså sagtens stå et stykke væk fra en stikkontakt, hvilket giver en større fleksibilitet.

Produktdetaljer

 • Vægt: 45,5 kg
 • Driftseffekt: 1500 watt
 • Maksimalt kløvetryk: 4 ton
 • Maksimal emnelængde: 52 cm

Texas Power Split Brændekløver

En professionel brændekløver

Fordele
 • pros-icon.svg Yderst effektiv brændekløver, der kløver stykker på op til 50 cm på ingen tid
 • pros-icon.svg Kløver træstykkerne lodret frem for vandret – og har en naturlig arbejdshøjde
 • pros-icon.svg Udstyret med to-håndsbetjening for en større sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Denne brændekløver fra Texas er en del større end de andre modeller i denne brændekløver test. Til gengæld er den også velegnet til professionel brug, da den har en høj effektivitet med et tryk på 8 tons, kløvelænge på mellem 25 og 50 cm (kan indstilles efter behov) og 3000 watt. Modellen arbejder hurtigt, så du kan kløve mest muligt træ på kort tid.

Derfor skal du vælge en Texas Power Split Brændekløver

Hvis du leder efter en brændekløver, der hurtigt klarer enhver opgave og har en høj effektivitet, så kan du ikke gå galt i byen med denne brændekløver fra mærket Texas. Modellen er reelt en professionel maskine, så du skal gerne have lidt viden om brugen af en brændekløver før du kaster dig ud i at benytte denne maskine. Den kan benyttes til en lang række opgaver, da den har en effekt på 3000 watt, kløver med et tryk på 8 tons og har en variabel kløvelængde.

Med en variabel kløvelængde har du mulighed for at få de bedste resultater, uanset størrelsen på dine træstykker. Denne maskine kan trinløst indstilles til, hvor langt stemplet skal køre op. Det betyder, at du kan stoppe maskinen ved f.eks. 30 centimeter, hvis du kun skal skære mindre stykker i en periode. Og så kan du naturligvis altid rykke ved længden, hvis du senere skal kløve større træstykker. Du ændrer nemt ved den trinløse indstilling via en fingerskrue. Vær gerne opmærksom på, at denne maskine kløver lodret frem for vandret, så du skal altså blot stille træstykket på platformen, indstille maskinen og så klarer den opgaven.

I alt arbejder denne maskine med en kløvehastighed på 15 sekunder uden belastning og med en fuld retur hastighed på 4 sekunder. Det kommer altså ikke til at tage særlig lang tid at kløve dine træstykker. Maskinen har en vægt på lidt over 100 kg og fylder en del, men den er nu stadig let at transportere grundet de integrerede luftgummihjul. Sikkerheden er også i top på denne maskine, da den er udviklet med tohåndsbetjening. Dette mindsker risikoen for uheld og uhensigtsmæssig start.

Produktdetaljer

 • Vægt: 105 kg
 • Driftseffekt: 3000 watt
 • Maksimalt kløvetryk: 8 ton
 • Maksimal emnelængde: 50 cm

Trolla Brændekløver 8 tons Vertikal

En god brændekløver med CE mærkning

Trolla Brændekløver 8 tons Vertikal
Fordele
 • pros-icon.svg Produktet overholder alle krav ifm. EU-lovgivningen, da det er CE mærket
 • pros-icon.svg Lodret brændekløver med lang kløvelængde på 55 cm
 • pros-icon.svg God sikkerhed, da brændekløveren er udviklet med to-håndsbetjening

Detaljeret gennemgang

Denne brændekløver fra Trolla er også en lidt større model, der udmærket kan benyttes til professionelt brug, såvel som af erfarne brugere i privaten. Maskinen er en elektrisk brændekløver, der skærer træet i en lodret position. Den arbejder ved høj kraft med 8 tons og har en lang kløvelængde. Derudover er den desuden CE mærket.

Derfor skal du vælge en Trolla Brændekløver 8 tons Vertikal

Hvis du leder efter en kraftfuld elektrisk brændekløver, kan du med fordel se nærmere på denne maskine fra mærket Trolla. I alt arbejder denne maskine med et tryk på 8 tons, hvilket betyder, at den kan kløve både større og mindre stykker træ uden problemer. Faktisk kan den kløve træstykker med en størrelse på op til 55 cm, men denne kløvelængde kan justeres efter dit behov. 

Maskinen har en opbygning i metal, så den ser både lidt mere eksklusiv ud end flere andre modeller på markedet og så er den yderst holdbar. Du vil derfor kunne få glæde af maskinen i mange år og have lyst til at vise den frem til gæster. Det er dog muligt at flytte rundt på maskinen, hvis du ikke ønsker at have den stående det samme sted hele tiden. Det skyldes opbygning med et stativ med store transporthjul, der uden problemer kan bære maskinens vægt. Det betyder desuden også, at du let kan flytte rundt på maskinen, så den kommer til brændet frem for at du skal bære tunge træstykker frem og tilbage.

Derudover er denne model CE mærket, hvilket betyder, at den lever op til EU-lovgivningens krav til maskinen. Du kan altså roligt stole på, at denne maskine vil leve op til dine forventninger og har en funktionel opbygning af gode materialer. Der har også været øje for sikkerheden i udviklingen af maskinen, da den er udstyret med en to-håndsbetjening for at mindske risikoen for utilsigtet start og uheld ved brug.

Produktdetaljer

 • Vægt: 103 kg
 • Maksimalt kløvetryk: 8 ton
 • Maksimal emnelængde: 55 cm
 • CE mærket

Kindling Cracker standard 16 x 31 cm

En alternativ brændekløver

Kindling Cracker standard 16 x 31 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Enkel holder der giver mulighed for at flække brænde ved håndkraft
 • pros-icon.svg Billig brændekløver, som er nem at benytte
 • pros-icon.svg Mulighed for at købe holderen i flere størrelser efter formål

Detaljeret gennemgang

Denne brændekløver adskiller sig en del fra de elektriske modeller, som ellers har domineret denne brændekløver test. Det er reelt en holder, som man placerer sit brænde i, hvorefter det bliver let at flække træet. Du kan skrue holderen fast i et stabilt fundament for at sikre, at den ikke vælter under brug. Dette er nok den billigste brændekløver på markedet.

Derfor skal du vælge en Kindling Cracker standard 16 x 31 cm

Hvis du leder efter en alternativ løsning til en elektrisk brændekløver, så skal du se nærmere på denne Kindling Cracker variant. Med denne investering er det ikke en maskine, der klarer delingen af brændet, men i stedet dig selv. Du investerer nemlig i en holder, hvor brænde i forskellig størrelse kan sættes i, hvorefter du med en mukkert, hammer e.l. har mulighed for at flække træstykkerne til mindre størrelser. Det er helt op til dig, hvor store stykker brænde du ønsker.

En af de helt store fordele ved at benytte sig af denne brændekløver er, at der ikke på samme måde er risiko for skader og ulykker, da der ikke er nogen maskindele. Derudover styrer du 100 procent selv, hvordan træet skal splintres / deles. For en ekstra sikkerhedsskyld kan det anbefales at skrue holderen fast i et stabilt fundament, f.eks. en huggeblok.

Dette er et billigt alternativ til de ellers dyre brændekløver maskiner. Det er derfor en oplagt løsning til dig, der ikke skal kløve særlig store mængder af brænde eller som har et småt budget at gøre godt med. Det er desuden muligt at købe denne brændekløver i både en standard størrelse, som er ideel til mindre stykker brænde, eller en king size størrelse, der gør det muligt at arbejde med helt store stykker af træ.

Produktdetaljer

 • Højde: 31 cm
 • Bredde: 16 cm
 • Vægt: 4,8 kg

Guide

Sådan finder du den rette model til dig i denne brændekløver test

Det kan være lidt svært at finde frem til, hvilken brændekløver der er den helt rigtige model for dig, hvis ikke du ved, hvad du skal prioritere i valget af brændekløver. Flere af produkterne minder da også umiddelbart om hinanden, hvis man ikke sammenligner dem på de rette parametre. Herunder finder du vores bud på 5 aspekter, du især skal være opmærksom på, når du er på jagt efter en god brændekløver.

 • Maskine eller manuel brændekløver: Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvad formålet med din brændekløver er – og om du i så fald får brug for en maskine til arbejdet eller om en manuel brændekløver, der arbejder ved håndkraft, er god nok. Skal du blot kløve brændestykker en gang imellem og eventuelt i en mindre størrelse, f.eks. til optæningsbrænde, så kan en manuel brændekløver være en god løsning. Disse koster ikke alverden og er lette at opbevare. Skal du derimod klare store opgaver med lange stykker træ, så kan du nok ikke komme uden om en maskine. Produktets størrelse kommer dog an på dit specifikke formål.
 • Kløvetryk og -længde: Hvis du har besluttet dig for en elektrisk brændekløver, så skal du holde godt øje med de forskellige produkters kløvetryk og kløvelængde. Disse to parametre indikerer, hvor effektiv maskinen er – og hvor store stykker træ den kan holde til.
 • Brugervenlighed: Det er altid oplagt at gå efter en maskine med en god brugervenlighed, da du i så fald kan få mest muligt ud af din investering. En brugervenlig maskine mindsker også risikoen for ulykker, da du ved, hvordan den fungerer. Du kan også altid se efter en maskine med et højt sikkerhedsniveau, f.eks. med to-håndsbetjening, for at mindske sandsynligheden for ulykker yderligere.
 • Mulighed for transport: Hvis du ikke ønsker at placere din maskine ét sted for evigt, så kan det være en god ide at se efter en transportabel model. Disse leveres ofte med integrerede hjul eller et understel med hjul, der kan monteres på maskinen ved behov. Så længe hjulene kan holde til maskinens vægt, så betyder maskinens størrelse ikke det store. En transportabel brændekløver garanterer desuden, at du kan rykke maskinen hen til dit brænde frem for at skulle slæbe træet hen til maskinen – og det er langt bedre for din ryg.
 • Pris: Det kan godt betale sig at holde et vågent øje med de forskellige produkters priser. Der er nemlig stor forskel på, hvad en brændekløver bliver solgt til hos de forskellige online forhandlere. Husk derfor altid at sammenlign priser på tværs af hjemmesider.

Har du brug for andre maskine til ordning af træ?

Der findes et hav af forskellige maskiner på markedet, der kan være oplagte at benytte, når det handler om fældning, kløvning og ordning af træ. En brændekløver er ideel, når træet er klar til at blive skåret i mindre stykker, men det kræver naturligvis lidt arbejde, før processen kommer hertil. F.eks. skal træet lige fældes først – og mulighed skæres i mindre stykker før de kan komme på brændekløveren.

En god løsning kan være også at investere i en motorsav, da den kan klare de fleste opgaver i forbindelse med fældning af træer og at skære dem i mindre stykker. Hvis du er i tvivl om, hvilken motorsav du skal investere i, så vil vi anbefale dig at læse vores motorsav test, hvor du kan finde de bedste modeller på markedet.

FAQ

Hvilken brændekløver er bedst?

I denne test har vi kåret en AL-KO brændekløver 1500W LSH 370/4 som vores testvinder. Modellen er effektiv, har en god kløvelængde og er nem at betjene. Derudover er den nem at transportere. De andre modeller er dog også investeringen værd, så læs med her!

Hvad skal jeg kigge efter i købet af en brændekløver?

Du skal gerne holde øje med kløvetryk, kløvelængde og brugervenligheden, når du er på jagt efter en god brændekløver. Maskinen skal også gerne være let at transportere, så du slipper for at bære tunge stykker af brænde hen til maskinen hver gang.

Kan man transportere / flytte en brændekløver?

Det er muligt at transportere eller flytte de fleste brændekløvere. Det er dog vigtigt, at de er udstyret med hjul, så du ikke skader ryggen i processen. Mindre modeller er lettere at tage med “på farten” end de store varianter. Du finder begge slags i denne brændekløver test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×