Buskrydder Test: 7 bedste buskryddere i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

McCulloch B 40 B Elite benzin buskrydder

Du kan med fordel investere i denne benzindrevne buskrydder fra McCulloch, hvis du gerne vil være sikker på at få bestilt den bedste buskrydder hjem. Maskinen er nemlig en yderst robust og effektiv variant, hvor…

1
Den bedste buskrydder

McCulloch B 40 B Elite benzin buskrydder

5
Til dig, der ønsker en miljøvenlig buskrydder

Makita EBH341U benzin buskrydder 4-takts

6
Den bedste ergonomiske buskrydder

Stiga SBC 252 D benzin buskrydder

7
Den bedste buskrydder med batteri

Makita akku buskrydder DUR368APT2 18V 2x5,0Ah m/akku og lader

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kan du læse om de bedste buskryddere på markedet, da vi har fundet frem til de 7 bedste i test. Alle buskryddere er bl.a. testet efter parametrene effektivitet, lydniveau og brugerkomfort. Vores testvinder er McCulloch B 40 B Elite Benzin Buskrydder, men i testen finder du også andre fremragende buskrydder typer, som måske passer bedre til dine behov. Af den grund kan du med fordel læse testen igennem og finde inspiration til dit kommende køb.

Efter de udvalgte produkter kan du bl.a. læse mere om forskellen på en buskrydder og en græstrimmer,  samt få hjælp til, hvordan du finder frem til en billig buskrydder.

Når det kommer til at vedligeholde haven er der mange maskiner at vælge imellem og hvis du står og er i tvivl om, hvilken maskine der vil være den rette for dig, til at vedligeholde din græsplæne, så læs gerne med i vores tests af plæneklippere, og vertikalskærere. 

McCulloch B 40 B Elite benzin buskrydder

Den bedste buskrydder

Fordele
 • pros-icon.svg 70% lavere emissioner og 20% mindre brændstofforbrug
 • pros-icon.svg Bedre arbejdsposition bl.a. grundet ergonomisk håndtag og polstret dobbeltsele
 • pros-icon.svg Effektiv model, der kan få bugt med selv krævende opgaver i haven

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne benzindrevne buskrydder fra McCulloch, hvis du gerne vil være sikker på at få bestilt den bedste buskrydder hjem. Maskinen er nemlig en yderst robust og effektiv variant, hvor der dog også er taget højde for en god brugervenlighed. Af den grund bruger maskinen mindre brændstof, er ergonomisk og har anti-vibrationssystem.

Derfor skal du vælge en McCulloch B 40 B Elite benzin buskrydder

Uanset om du skal have bugt med større eller mindre bevoksninger, så kan denne benzindrevne buskrydder fra McCulloch være noget for dig. Modellen er nemlig en yderst effektiv buskrydder, der kan benyttes til mange formål – også de mest krævende af slagsen. Maskinens trimmerhoved er nemlig et Tap’n’Go trimmerhoved med hurtig trådfremføring, der roterer optimalt, når du benytter det på uønsket bevoksning.

Effektiv motor

Denne buskrydder er udstyret med en OxyPower motor, der har en høj ydeevne og en garanteret lang levetid. Du kan således få glæde af din nye buskrydder i mange år og til mange opgaver. Lige netop denne motor er en benzindreven variant, der dog har 70 procent lavere emissioner og 20 procent mindre brændstofforbrug end andre modeller.

Du vil altid have nemt ved at komme i gang med arbejdet med denne model, da den er udstyret med Soft Start og en benzinpumpe. Benzinpumpen forsyner karburatoren med brændstof, hvilket gør, at buskrydderen starter med færre træk. Derudover hjælper Soft Start funktionen med at reducere modstanden i startsnoren med op til 40 procent.

Altid korrekt arbejdsstilling

En klar fordel ved at investere i denne buskrydder er, at der er taget højde for brugervenlighed og at den har en ergonomisk opbygning. Du vil således have nemmere ved at arbejde i en ergonomisk korrekt arbejdsstilling, hvilket mindsker risikoen for ømhed, skader og overanstrengelse.

Maskinen er udstyret med et ergonomisk og behageligt håndtag, hvor der er mulighed for at højdejustere det efter behov. På den måde får du både den rigtige positur, stilling og et bedre greb. Den polstrede dobbeltsele sikrer en god støtte, så vægten af maskinen fordeles over hele kroppen frem for kun i armene. Det særlige anti-vibrationssystem gør desuden arbejdet en hel del mere behageligt og lettere at udføre.

Produktdetaljer

 • Vægt: 7,3 kg
 • Effekt: 1,5 kW
 • Drivmiddel: Benzin
 • Tankvolumen: 1 liter
 • Lydeffektniveau: 118 db(A)
 • Maksimal antal omdrejninger i minuttet (belastet): 9000

Texas BCU43 Buskrydder

En kraftfuld benzin buskrydder

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig motor med god funktionalitet
 • pros-icon.svg Leveres med både tre-tands metalklinge og 2-snøret trimmerhoved
 • pros-icon.svg Minimal belastning på armene grundet ergonomisk opbygning og lave vibrationer

Detaljeret gennemgang

Denne buskrydder fra mærket Texas er en velfungerende benzindreven variant. Grundet en stærk 2-takts motor og en ydelse på 1,25 kW kan du være sikker på at få bugt med al uønsket bevoksning i haven. Modellen har desuden lave vibrationer og et ergonomisk design, hvilket hjælper til en mere behagelig arbejdsgang.

Derfor skal du vælge en Texas BCU43 Buskrydder

Hvis du leder efter en kraftig benzindreven buskrydder, der både kan få bugt med græs, let ukrudt og grovere ukrudt, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Texas. Modellen er effektiv i drift, da den er udstyret med en stærk to-takts motor. I alt har motoren en ydelse på 1,25 kW og arbejder med 7200 omdrejninger i minuttet. Maskinen bruger en olieblandet benzin og du kan heldigvis være i gang i et godt stykke tid ad gangen, da modellen har en tankvolumen på 1,1 liter.

Denne buskrydder leveres både med en tre-tands metalklinge, der kan benyttes til grovere ukrudt, og et to-snøret trimmerhoved, der kan benyttes til at få bugt med forvokset græs. På den måde kan du komme al slags bevoksning til livs med bare én maskine.

Lave vibrationer og ergonomisk design

En af fordelene ved denne buskrydder er, at den er udviklet med fokus på at minimere mængden af vibration. Du får således en maskine, der har et vibrationsniveau på højre hånd på 6,7 m/s2. Derudover får du også en standard sele til fritidsbrug med i købet, så du får fordelt maskinens vægt optimalt over hele kroppen frem for kun at skulle holde den i armene. Bæreselen og den mindre vibration sikrer mindre belastning.

Buskrydderen er let at betjene uanset om du er vant til at benytte dig af en sådan slags maskine eller er nybegynder på området. F.eks. kan du let skifte mellem maskinens solide gear, der endda sikrer optimal smøring under arbejdet. Maskinen er også udstyret med et ergonomisk V-håndtag, så du altid har et godt tag på maskinen for optimal håndtering.

Produktdetaljer

 • Vægt: 7,8 kg
 • Effekt: 1,25 kW
 • Drivmiddel: Olieblandet benzin
 • Tankvolumen: 1,1 liter
 • Lydeffektniveau: 114 db(A)
 • Maksimal antal omdrejninger i minuttet (belastet): 7200

ALKO buskrydder BC 1200

Den bedste billige buskrydder

Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Udstyret med en 1200 watt el motor for en emissionsfri klipning
 • pros-icon.svg Transportabel model grundet mulighed for at skille produktet ad

Detaljeret gennemgang

Du kan finde forskellige buskryddere i flere prisklasser, men hvis du gerne vil have en lidt billigere model, så kan du med fordel gå efter en ledningsdreven variant som denne model fra Alko. Ved købet af denne buskrydder, så får du en model med 1200 watt og en tip-automatisk trådføring. Modellen er desuden relativt let i vægt.

Derfor skal du vælge en ALKO buskrydder BC 1200

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, så kan det være en fordel at holde øje med gode buskrydder tilbud eller købe en model, der generelt sælges lidt billigere end andre varianter. Det gør sig gældende for denne buskrydder fra mærket Alko, da du ved købet af denne maskine kan spare en masse penge.

Årsagen til at denne model er billigere end andre varianter på markedet er, at den er ledningsdreven. Du skal således være opmærksom på, at buskrydderen altid skal kunne sidde til et strømstik, når den er i brug. Hvis du kan overleve det, så får du til gengæld også en effektiv og funktionel maskine med 1200 watt, der kan bruges i mange år.

Optimal klipning og trimning

Alko har fokus på miljøet og en mindre udledning af udstødningsgasser, hvorfor deres elektriske modeller er miljøvenlige buskryddere. Denne maskines elektriske motor sikrer en emissionsfri klipning, hvilket er bedre for miljøet end med benzindrevne modeller. Derover er motoren støjsvag, hvilket gør, at du kan arbejde i haven på alle tider af døgnet uden at forstyrre naboer eller din egen husholdning.

Buskrydderen har en tip-automatisk trådføring og en trimmebredde på 35 cm ved brug af tråd. Det er dog også muligt at slippe af med uønsket bevoksning ved hjælp af en klinge, hvis der er behov for det. Maskinen er nemlig udstyret med begge dele og du får derfor også et metalknivblad med en klippebredde på 23 cm. Der er altså rig mulighed for både at slippe af med større og mindre bevoksninger i haven ved brug af denne buskrydder.

Nem at opbevare

Du er også garanteret en god arbejdsstilling med denne model og en optimal håndtering, da den er let i vægt og er udstyret med et delbart aluskaft med en buet facon. På den måde har du en højere komfort, når du benytter din buskrydder. Der medfølger desuden også en bæresele i købet af denne buskrydder.

Som en ekstra bonus er denne buskrydder fra Alko let at skille ad, hvis behovet skulle opstå. Du kan således nemt transportere buskrydderen eller opbevare den på minimal plads, da den kan pakkes pænt sammen.

Produktdetaljer

 • Vægt: 4,1 kg
 • Effekt: 1200 watt
 • Drivmiddel: Strøm
 • Arbejdsbredde tråd: 35 cm
 • Arbejdsbredde kniv: 23 cm

Bosch AFS 23-37 Buskrydder

Den bedste elektriske buskrydder

Fordele
 • pros-icon.svg God skæreeffekt, der får bugt med selv genstridigt ukrudt
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Optimalt greb og god aflastning grundet udviklingen med justerbar rem og håndtag

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne eldrevne model fra Bosch, så får du en billig buskrydder, der dog udmærket kan få bugt med selv forhøjet græs og genstridigt ukrudt. Du har nemlig mulighed for at skifte mellem en kniv og en lang tråd med denne maskine, så du kan håndtere forskellige beskæringsopgaver i haven uden problemer.

Derfor skal du vælge en Bosch AFS 23-37 Buskrydder

Hvis du leder efter en effektiv elektrisk buskrydder, der i den grad kan få bugt med al slags uønsket bevoksning i haven, så skal du investere i denne buskrydder fra Bosch. Modellen kan reelt benyttes som både en buskrydder og græstrimmer, da den både er udstyret med en kniv og tråd. På den måde kan du hurtigt fjerne både græs og ukrudt, som ikke vokser efter hensigten.

God effektivitet

Maskinen har en høj skæreevne, da den er udstyret med en motor på 950 watt. Skæreevnen svarer således til 1,3 HK, så der er altså fuld effektivitet for pengene. Du har mulighed for at skifte mellem en kniv med en klippediameter på 23 cm og en kraftig tråd med en klippediameter på 37 cm. Med i købet følger der endda ekstra tråd, så du ikke løber tør med det samme.

Du skal dog være opmærksom på, at denne buskrydder skal sidde tilsluttet til strøm, når den er i brug. Du skal derfor holde øje med ledningen, mens du arbejder – og bl.a. sørge for, at den kan nå rundt i haven, så du stadig har god bevægelsesfrihed.

God fordeling af vægten

Selvom denne buskrydder ikke vejer alverden, så er den stadig udstyret med en justerbar bærerem. På den måde vil du ikke opleve, at du skal bære al vægten fra maskinen i dine arme, da bæreselen hjælper med at fordele vægten ligeligt. Maskinen har også et justerbart håndtag, så du altid har et oplagt greb og kan håndtere den bedst muligt.

Produktdetaljer

 • Vægt: 5,3 kg
 • Effekt: 950 watt
 • Drivmiddel: Strøm – 230 volt
 • Klippediameter (kniv): 23 cm
 • Klippediameter (tråd): 37 cm

Makita EBH341U benzin buskrydder 4-takts

Til dig, der ønsker en miljøvenlig buskrydder

Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig model grundet lavere brændstofforbrug og emissionsniveau
 • pros-icon.svg Den indkapslede motor sikrer en støjsvag maskine
 • pros-icon.svg Udstyret med dobbelt håndtag for optimal kontrol og håndtering

Detaljeret gennemgang

Det lyder måske næsten for godt til at være sandt, men denne buskrydder fra Makita er faktisk en miljøvenlig model – også selvom den er benzindreven. Maskinen er nemlig fremstillet med et lavere brændstofforbrug og emissionsniveau. Derudover er denne buskrydder endda også støjsvag i brug, men den arbejder stadig med fuld kraft.

Derfor skal du vælge en Makita EBH341U benzin buskrydder 4-takts

Hvis du leder efter en miljøvenlig buskrydder, der kan klare samtlige former for rydning af græsarealer og mindre buske, så er denne buskrydder fra mærket Makita lige noget for dig. Makita har helt generelt fokus på udviklingen af miljøvenlige maskiner og værktøj – og derfor giver det da også god mening, at netop Makita har udviklet denne miljøvenlige benzindrevne buskrydder.

Maskinen tæller som en miljøvenlig variant, da den har et lavere brændstofforbrug end andre maskiner i samme kategori, samt har et lavere emissionsniveau. Udledningen af Co2 er altså på et minimum ved brugen af denne maskine frem for andre benzindrevne buskryddere. Det minimale brændstofforbrug er desuden også godt for din pengepung, da det ikke koster helt så meget at have denne buskrydder i brug.

Fik vi også nævnt, at denne buskrydder har et lavt støjniveau? Det skyldes, at maskinen har en indkapslet motor. Den vil derfor ikke larme særlig meget, når den er i brug – og det skaber en bedre oplevelse for dig, men egentlig også for din husstand og naboer.

Benyt din buskrydder til flere formål

Du har mulighed for at benytt denne buskrydder til lidt af hvert i haven. Den kan således både benyttes til rydning af græsarealer, kantklipning, friklipning mod mur eller træer, fjernelsen af ukrudt o.l. Maskinen er udstyret med en tre-tands klinge i målene 305 x 25,4 mm, så den kan få bugt med en del uønsket bevoksning på én gang.

Derudover er modellen udstyret med et dobbelt håndtag, så du har optimal kontrol over maskinen i alle gøremål. Med i købet følger der desuden en sele, så du kan fordele maskinens vægt bedre frem for kun at løfte den i armene.

Du får her en både økonomisk og miljøvenlig buskrydder til bl.a. rydning af græsarealer, kantklipning og friklipning mod mur og træer. Makita EBH341U benzin buskrydder 4-takts har indkapslet motor, hvilket giver et lavt støjniveau.

Produktdetaljer

 • Højde: 50 cm
 • Længde: 181 cm
 • Bredde: 62 cm
 • Vægt: 7,1 kg
 • Effekt: 1,07 kW – 1,5 HK
 • Drivmiddel: Benzin
 • Tankvolumen: 0,65 liter

Stiga SBC 252 D benzin buskrydder

Den bedste ergonomiske buskrydder

Fordele
 • pros-icon.svg Sikrer en korrekt arbejdsstilling grundet ergonomisk og brugervenlig opbygning
 • pros-icon.svg Kan benyttes til flere formål grundet kombination af trimmerhoved og græsklinge
 • pros-icon.svg Knapper er placeret lige ved hånden for høj sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Arbejdet med en buskrydder skal gerne være så let som muligt. Af den grund kan du med fordel gå efter en ergonomisk model, der sikrer en god arbejdsposition og minimal belastning. Dét er netop, hvad du får med denne Stiga buskrydder. Derudover kan du både fjerne langt græs, krat og ukrudt med denne model, da den er effektiv i brug.

Derfor skal du vælge en Stiga SBC 252 D benzin buskrydder

Hvis du leder efter en buskrydder, der udmærket kan benyttes på selv større arealer, så skal du se nærmere på denne buskrydder fra Stiga. Modellen er nemlig udstyret med en solid og effektiv benzindreven motor med 1,55 kW. Maskinen har en beholderkapacitet på 1 liter, så du kan være i gang i længere tid ad gangen uden at skulle holde pauser for at fylde mere benzin på.

Effektiv buskrydder

Helt generelt er denne buskrydder særdeles effektiv og kan derfor både benyttes til opgaver inden for klipning, beskæring og trimning. Du har rig mulighed for at skifte mellem både kniv og tråd, da begge dele medfølger i købet. Maskinen har desuden en forstærket konstruktion og kan derfor klare en hel del.

Behagelig i brug

Den helt store fordel ved at investere i denne buskrydder fra Stiga er, at du er garanteret en god arbejdsposition med modellen. Det skyldes, at den er udviklet med et ergonomisk design, der sikrer høj komfort og fuld kontrol, når du arbejder med maskinen. Du får f.eks. et ergonomisk dobbeltstyr, hvor du finder de integrerede knapper til betjening af buskryddere. På den måde har du alt, hvad du skal bruge lige ved hånden.

Maskinen er også udviklet med et lavt vibrationsniveau, som er med til at sikre dig en langt højere brugerkomfort – også selvom du arbejder med maskinen over længere tid. Med i købet følger der ud over et trimmerhoved og en metalklinge også en dobbeltsele, plastikflaske, skruetrækker og rørnøgle. På den måde kommer du ikke til at mangle noget, når du skal til at tage din nye buskrydder i brug.

Produktdetaljer

 • Vægt: 8 kg
 • Effekt: 1,55 kW
 • Drivmiddel: Benzin
 • Tankvolumen: 1 liter
 • Lydeffektniveau: 114 db(A)
 • Maksimal antal omdrejninger i minuttet (belastet): 9500

Makita akku buskrydder DUR368APT2 18V 2x5,0Ah m/akku og lader

Den bedste buskrydder med batteri

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv batteridreven (akku) buskrydder, hvor der medfølger batteri og lader
 • pros-icon.svg Ergonomisk design for optimal arbejdskomfort
 • pros-icon.svg Miljøvenlig buskrydder, med kulløs motor og genanvendelige batterier
 • pros-icon.svg Udviklet med et lavt støj- og vibrationsniveau

Detaljeret gennemgang

Med denne buskrydder fra Makita skal du ikke tænke på køb og påfyldning af benzin til din nye maskine. Denne buskrydder er nemlig batteridreven, hvorfor du kun skal sørge for at oplade batterierne inden brug af maskinen. Med i købet følger der både lader og batterier, så du skal ikke selv ud og investere i ekstra tilbehør til buskrydderen.

Derfor skal du vælge en Makita akku buskrydder DUR368APT2 18V 2×5,0Ah m/akku og lader

Leder du efter en effektiv batteridreven buskrydder med medfølgende lader og batterier? I så fald er denne buskrydder fra Makita en oplagt model for dig at investere i. I købet af denne model medfølger der netop både oplader og batterier til maskinen, så du har alt, hvad du skal bruge fra starten af.

Derudover medfølger der en lang række andet tilbehør til denne maskine, såsom flere trimmerhoveder, klinger og en 6-kant nøgle i både 4 og 5 mm.

Miljøvenlig opbygning

Denne buskrydder benytter sig af 2 x 18 volt Li-ion batterier og en kulløs motor. Det gør maskinen til en miljøvenlig en af slagsen, da den ikke udleder særlig meget emission eller benytter sig af benzin for at få gang i motoren. Med en opbygning med en kulløs motor er du desuden også garanteret en maskine med en længere driftstid. Samtidig gør denne type motor også maskinen mere lydsvag, så det ikke larmer helt så meget, når den er i brug.

Modellen kan udmærket benyttes til flere opgaver i haven, da den er effektiv i drift. Da der både medfølger to trimmerhoveder og en klinge, så har du rig mulighed for at få bugt med småt såvel som stort uønsket bevoksning i haven. Maskinen kan altså hjælpe med fjernelsen af både græs, ukrudt, krat o.l.

Høj arbejdskomfort

Selv ved længerevarende opgaver vil du have en høj arbejdskomfort med denne buskrydder fra Makita. Modellen er nemlig udviklet med tanke for et ergonomisk design, så du har en høj arbejdskomfort undervejs i arbejdet. Du kan f.eks. med fordel benytte den medfølgende sele, så du kan få fordelt maskinens vægt over kroppen frem for kun at bære den i armene.

Derudover sørger maskinens ergonomiske opbygning også for, at du altid har fuld kontrol over din maskine. Og med et vibrationsniveau på 2,5 m/s2 skal du ikke være nervøs for, at dine hænder, arme eller skuldre bliver for trætte undervejs.

Produktdetaljer

 • Højde: 44,2 cm
 • Længde: 175,8 cm
 • Bredde: 61,5 cm
 • Vægt: 4,1 kg
 • Batteri: 2 x 18 volt Li-ion
 • Batterikapacitet: 2 x 5 Ah
 • Lydeffektniveau: 89 db(A)
 • Maksimal antal omdrejninger i minuttet (belastet): Mellem 3500 og 6500

Guide

Hvad er forskellen på en buskrydder og en græstrimmer?

Det kan være lidt indviklet at finde hoved og hale i, om man skal investere i en buskrydder eller en græstrimmer, da mange modeller ofte er multifunktionelle – og fordi de to varianter ofte forveksles med hinanden. Reelt set er en buskrydder og en græstrimmer egentlig også den samme type maskine, da de har samme formål: at fjerne græs, ukrudt og andre mindre uønskede bevoksninger i haven. Der er dog en lille forskel på de to typer af maskiner og den kan du læse mere herunder.

Buskrydder

En buskrydder vil oftest være en smule større end en almindelige græstrimmer. Disse maskiner vil ofte være i en tungere vægtklasse og være mere effektive i drift. Af den grund fungerer en buskrydder bedre til fjernelsen af mere genstridig uønsket plantevækst. En buskrydder kan dog også benyttes som en græstrimmer idet, at de fleste modeller både er udstyret med både tråd og kniv.

Fordelen ved en buskrydder er egentlig også dens ulempe: at den er dét større. Du skal nemlig helst benytte en bæresele, når du arbejder med en buskrydder, da arbejdet ellers kan blive rigtig tungt. Du vil derfor opleve at blive hurtigt træt, især i armene, hvis du ikke støtter maskinens vægt med din egen kropsvægt. Brugen af en bæresele vil også mindske overanstrengelse og sikre en bedre arbejdskomfort og -stilling. Alternativt kan en havetraktor ofte være en god mulighed til at rydde mindre beplantninger og bevoksede steder på græsplænen.

Græsklipper

Vi har netop gjort det klart i ovenstående afsnit, at en buskrydder normalt er en smule større end en græsklipper – og dermed også ofte mere effektiv i drift. Alligevel kan flere græstrimmere (også kaldet græsklipper eller kantklipper) faktisk også benyttes til at få bugt med genstridig bevoksning i haven. Men det er dog ikke en spidskompetence for størstedelen af de græsklippere, der findes på markedet. De fleste græstrimmere klipper med en tråd, men enkelte modeller benytter også knive.

Du kan altså med fordel investere i en græstrimmer, hvis du ikke har store områder med vild bevoksning i haven, men nærmere bare skal have bugt med mindre uønsket plantevækst. Fordelen ved en græstrimmer er desuden, at den er mindre end en buskrydder i både størrelse og vægt. Det betyder bl.a., at du kan betjene din græsklipper med én hånd, da den ikke kræver lige så meget kontrol.

I valget af, om du skal have en buskrydder eller en græstrimmer, så er det altså primært dine egne præferencer og behov, der er afgørende. Husk gerne på, at flere modeller er multifunktionelle og derfor kan benyttes til flere formål. Du kan derfor med fordel investere i en sådan model, hvis du er i tvivl om, hvilken type, der passer dig bedst. Det er vigtigt at huske på at en græstrimmer ikke kan tage hele græsplænen, kun  de steder hvor robotplæneklipperen eller cylinderklipperen ikke kan nå.

Hvad er forskellen på en benzin, elektrisk og akku buskrydder?

I din jagt efter en buskrydder vil du støde på tre forskellige typer: en elektrisk, akku eller benzindrevet buskrydder. Vi vil anbefale dig at overveje, hvilken type du ønsker før du bare kaster dig over den første og den bedste. Herunder kan du læse lidt om de forskellige typer af buskryddere, så du forhåbentlig kan blive klogere på, hvilken model, der fungerer bedst for dig.

Elektrisk buskrydder

Den eldrevne buskrydder er oftest den billigste model, så hvis du gerne vil have en god buskrydder til ikke alt for mange penge, så kan du med fordel vende næsen mod en elektrisk en af slagsen. Grunden til, at de elektriske buskryddere sælges billigere end andre modeller er bl.a., at de ikke tilbyder lige så stor bevægelsesfrihed. Maskinen skal nemlig altid være tilsluttet en stikkontakt for at få strøm. Du skal således sørge for at have en ledning med en god rækkevidde, så du kan bevæge dig rundt i haven uden problemer. Derudover skal du endelig også huske at holde øje med ledningen, så du ikke falder i den eller skærer den over ved et uheld.

Den helt store fordel ved en elektrisk buskrydder er, at den ikke løber tør for strøm. Du skal således ikke tænke på at oplade batterier eller hælde benzin på maskinen, men kan simpelthen bare gå direkte i gang, når du føler for det.

Akku buskrydder

Akku buskryddere, også kaldet batteridrevne buskryddere, benytter sig af genopladelige batterier – ofte lithium-ion batterier. Fordelen ved en akku buskrydder er, at den er mere miljøvenlig og så har du fuld bevægelsesfrihed, da du ikke skal tænke på en ledning, når du arbejder i haven. En akku buskrydder larmer desuden ikke alt for meget, når den er i brug.

Ulempen ved en akku buskrydder er, at du skal sørge for at oplade batteriet på forhånd. Hvis du regner med at skulle være i gang længe, så er det endda en fordel at have flere batterier klar, så du ikke skal holde en lang pause for at oplade batterierne, hvis de løber tør for strøm undervejs. Dette gør sig især gældende, hvis batterierne til maskinen ikke har en høj nok kapacitet. Prisen på en akku buskrydder afhænger meget af, hvilken type du vælger og hvor effektiv du ønsker, at den skal være.

Benzin buskrydder

En benzindreven buskrydder kan godt virke lidt bøvlet at benytte i haven – og derfor benyttes denne type maskine da også primært af fagfolk. Maskinen er nemlig yderst effektiv i drift og fungerer derfor godt ved fjernelsen af større uønsket bevoksning eller bevoksning på lokationer, hvor der ikke er mulighed for at trække strøm til maskinen.

Ulempen ved en benzindreven buskrydder er, at den ofte larmer mere end både de batteri- og elektrisk drevne modeller. Derudover vil nogle maskiner ose under arbejdet, hvilket kan virke ubehageligt for brugeren. Du skal desuden også selv stå og blande brændstoffet til maskinen derhjemme, da de fleste varianter kører på en blanding af benzin og olie.

Sådan bruger du din buskrydder hensigtsmæssigt

For at få det optimale ud af din buskrydder, er det vigtigt, at du også benytter den hensigtsmæssigt. Af den grund har vi herunder samlet en række gode råd, som du med fordel kan implementere og tænke over, når du benytter dig af din buskrydder i haven.

 • Investér i en bæresele, så vægten fordeles bedre
 • Brug sikkerhedsbriller for at beskytte øjnene fra snavs, grene, løv etc.
 • Sluk for buskrydderen, hvis andre kommer tæt på dig, så der ikke sker uheld
 • Hav altid fuld kontrol over maskinen før du tænder for den
 • Undgå at benytte din buskrydder, hvis græsset er vådt eller fugtigt
 • Opbevar altid ledninger, batterier, ladestationer, brændstof o.l. sikkert og væk fra børnehøjde

Sådan finder du et godt buskrydder tilbud

Der er absolut ingen grund til at betale alt for meget for sin buskrydder, hvis man kan få sin drømmemodel til en billigere pris. Det er endda ofte tilfældet, hvis bare man holder øje med diverse online forhandleres hjemmesider. Med jævne mellemrum har de fleste forhandlere nemlig tilbud på buskryddere, hvor der kan være mange penge at spare på købet.

Af den grund vil vi klart anbefale dig at finde frem til din ønskede model, og derefter holde øje med online forhandlernes tilbud for at opnå den bedste pris. Dette gælder naturligvis kun, hvis du har tid til at vente på, at modellen kommer på tilbud.

LÆS OGSÅ: Vores store test af højtryksrensere

Mangler du andre maskiner til haven?

Som haveejer får man hurtigt samlet en hel maskinpark til at vedligeholde den. Noget af det jeg bruger oftest i min have er min hækkeklipper. Jeg har mange små træer og buske i haven der jævnligt skal beskæres og har min bøgehæk det med at blive meget livlig henover sommeren, med mange grene der stikker af. Hvis det er nogle af de meget tykke grene der skal beskæres, så tager jeg fat i min motorsav i stedet for.

FAQ

Hvilken buskrydder er den bedste?

Efter længere tids research har vi fundet frem til, at en McCulloch B 40 B Elite benzin buskrydder er bedst i test. Der findes dog flere forskellige typer af buskryddere, så det kan sagtens tænkes, at der er en anden model, der passer dig bedst.

Hvad er forskellen på en buskrydder og en græstrimmer?

Reelt set kan en buskrydder og en græstrimmer klare det samme stykke arbejde i form af fjernelsen af græs, ukrudt, krat o.l. Men en buskrydder vil oftest være en lidt større model, da den er mere kraftfuld end en almindelig græstrimmer.

Hvor meget vejer en buskrydder?

Det kommer meget an på, hvilken type buskrydder du vælger, hvor meget den vejer. Nogle modeller er letvægts modeller, der vejer under 5 kg, mens andre er en del tungere. Husk altid at investér i en bæresele, så du ikke skal bære al vægten i armene.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×