Crosstrainer Test: 7 bedste crosstrainers i test (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Abilica Stream Journey crosstrainer
TESTVINDER

Abilica Stream Journey crosstrainer

Du kan ikke gå galt i byen med denne Stream Journey crosstrainer fra mærket Abilica, da er udstyret med en række gode træningsprogrammer og har elektronisk justerbar modstand i mange niveauer. Det er derfor en…

Abilica Stream Journey crosstrainer 1
Den bedste crosstrainer

Abilica Stream Journey crosstrainer

Masterfit TP900 crosstrainer 2
Brugervenlig crosstrainer med solid opbygning

Masterfit TP900 crosstrainer

Sole E35 2020 crosstrainer 3
Best i test crosstrainer med flere indstillingsmuligheder

Sole E35 2020 crosstrainer

NordicTrack C14.9 crosstrainer 4
Den bedste crosstrainer til alsidig træning

NordicTrack C14.9 crosstrainer

Peak Fitness C5.0i Crosstrainer 5
Den bedste crosstrainer med justerbar skridtlængde

Peak Fitness C5.0i Crosstrainer

Circle Ellipse E7 LED computer Crosstrainer 6
Den bedste crosstrainer med en høj maksimal brugervægt

Circle Ellipse E7 LED computer Crosstrainer

Xterra Free Style 3.9E crosstrainer 7
En funktionel og lille crosstrainer

Xterra Free Style 3.9E crosstrainer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes en lang række crosstrainere på markedet, men ikke alle er lige gode i brug. Af den grund vil vi i denne crosstrainer test guide dig til de 8 bedste modeller, så du er sikker på, at du får bestilt en ordentlig crosstrainer hjem. I testen har vi lagt fokus på opbygning / design, antal modstandsniveauer og programmer, samt prisen på crosstraineren.

Vi har kåret en Abilica Stream Journey crosstrainer som vores testvinder, da den udmærker sig på test parametrene, men ikke koster alverden. Alle modeller i testen er dog investeringen værd. Du kan derfor med fordel læse med for at finde den bedste crosstrainer til dig.

Abilica Stream Journey crosstrainer

Den bedste crosstrainer

Abilica Stream Journey crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Enkel og stilren crosstrainer, der vil passe ind i de fleste hjem
 • pros-icon.svg Mulighed for at skifte mellem 32 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer
 • pros-icon.svg Kan tilkøbes andre enheder via bluetooth og har indbygget pulsmåler
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne Stream Journey crosstrainer fra mærket Abilica, da er udstyret med en række gode træningsprogrammer og har elektronisk justerbar modstand i mange niveauer. Det er derfor en maskine, der kan benyttes af nybegyndere, såvel som rutinerede brugere. Der er mulighed for at tilslutte en ekstern enhed via bluetooth.

Derfor skal du vælge en Abilica Stream Journey crosstrainer

Vi har kåret denne crosstrainer fra Abilica som vores testvinder, da den er velegnet til brug af både nybegyndere, der aldrig har forsøgt sig med en crosstrainer før, og af rutinerede brugere, der har brug for at blive presset. Du skifter selv mellem de 12 træningsprogrammer, som er gjort tilgængelige i maskinens computer, så det er helt op til dig selv, hvad du ønsker at træne den pågældende dag. 

Derudover har du mulighed for at indstille maskinen til 32 forskellige niveauer i forhold til modstanden. Denne justeres elektronisk og du kan skifte op og ned så meget som du føler for. Det er altså en omgang hjemmetræning, der både kan foregå på et højt og lettere niveau alt efter dine egne ønsker. Maskinen er udviklet med en skridtlængde på 40 cm, som sikrer, at du bevæger hele kroppen, når du træner med denne crosstrainer, men også uden at det føles som om, at du reelt løber afsted.

En billig crosstrainer bedst i test

Utroligt nok er denne crosstrainer også en af de billigste modeller i denne test, hvilket er meget imponerende, når den nu også er kåret som bedst i test. Den budgetvenlige pris gør det muligt for flere at få råd til maskinen – og endda uden du skal føle, at du går på kompromis i købet af din nye crosstrainer.

Du går ikke engang på kompromis med maskinens udseende, selvom du kan købe den til en fordelagtig pris, da den har et enkelt design i sort. Maskinen vil derfor heller ikke tage alt for meget af opmærksomheden i rummet. Det er nemt at få plads til maskinen i selv et hjem med lavt til loftet, da den er udviklet med fodplader, der kun er 19 cm over gulvet. Du er derfor ikke i så stor risiko for at banke hovedet op i loftet, selvom du har lavt til loftet i hjemmet. Svinghjulet har desuden en vægt på 8 kilo, hvilket sikrer en optimal modstand og en god stabilitet ved brugen af maskinen.

Som en ekstra bonus er de maskinen udviklet med indbygget bluetooth, som gør det muligt for dig at tilslutte andre enheder til din crosstrainer. Du kan altså overføre dine data til andre enheder og benytte et pulsbælte, hvis du ønsker det. Du kan dog også vælge at benytte den indbyggede håndpulsmåler ved styret, hvis du ikke har et pulsbælte og stadig gerne vil holde øje med din forbrænding og belastning.

Produktdetaljer

 • Højde: 171 cm
 • Længde: 145 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Vægt: 61 kg
 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • Svinghjulets vægt: 8 kg 
 • Skridtlængde: 40 cm
 • Antal træningsprogrammer: 12 stk
 • Antal modstandsniveauer: 32 stk

Masterfit TP900 crosstrainer

Brugervenlig crosstrainer med solid opbygning

Masterfit TP900 crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Yderst stabil maskine grundet en forstærket konstruktion
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med flere grebsmuligheder for en optimal træning for alle
 • pros-icon.svg Udviklet med en skridtlængde på 55 cm, så det nærmest føles som om du løber
 • pros-icon.svg Kan flyttes rundt efter behov, da den er udstyret med transporthjul

Detaljeret gennemgang

For at få det optimale ud af din crosstrainer, kan det godt betale sig at investere i en brugervenlig model. Dét er denne model fra Masterfit, da du bl.a. har mulighed for at benytte flere træningsprogrammer og skifte greb efter behov. Maskinen har en bred skridtlængde, så det føles som om, du reelt løber en tur, når du træner.

Derfor skal du vælge en Masterfit TP900 crosstrainer

Hvis du er på jagt efter en crosstrainer, som du kan få glæde af i mange år og til hårdere træningspas, som også gerne må være brugervenlig i sin opbygning, så kan du med fordel kaste blikket på denne TP900 model fra Masterfit. Denne variant kan nemlig holde til lidt af hvert, da den er udviklet med en forstærket konstruktion. Dette gør det bl.a. muligt at benytte maskinen til selv længere træningspas, uden at den tager skade.

Derudover har du brugere i enhver højde mulighed for at benytte maskinen uden problemer, så I kan altså sagtens dele crosstraineren, hvis I er flere i husholdningen, der forsøger at komme eller holde jer i form. Maskinen er udviklet med kraftige arme, hvor du finder mange grebsmuligheder. På den måde kan du holde lige dér, hvor det er mest komfortabelt for dig i forhold til din højde. Flere grebsmuligheder gør det også muligt at bibeholde en høj komfort selv ved længere træningspas.

Crosstrainer med lang skridtlængde

Du vil føle det som om du løber en tur, når du benytter dig af denne crosstrainer fra Masterfit, da den har en lang skridtlængde på hele 55 cm. Skridtlængden får dig til at benytte hele kroppen i træningen og vil få bevægelsen til at føles mere naturlig. Du får desuden en maskine med magnetisk modstand, som du let indstiller via den brugervenlige computer. Maskinen er udviklet med 12 forudindstillede programmer, som du kan benytte, hvis du vil have en optimalt tilrettelagt træning.

Produktet er udviklet med pulsgreb, som du finder under computeren. Du skal derfor holde fast her, hvis du gerne vil måle din puls undervejs i din træning. Ellers skal du investere i et pulsbælte og tilslutte det til maskinen.

Fik vi også nævnt, at du kan rykke rundt på denne crosstrainer efter behov uden at ridse gulvet eller overanstrenge din krop? Maskinen er nemlig udviklet med kraftige PVC hjul, som gør al transport af crosstraineren nem – og skånsom for kroppen. Maskinen behøver således ikke stå midt i rummet, når den ikke er i brug.

Produktdetaljer

 • Højde: 188 cm
 • Længde: 211 cm
 • Bredde: 82 cm
 • Vægt: 106 kg
 • Maksimal personvægt: 150 kg
 • Svinghjulets vægt: 9 kg
 • Skridtlængde: 55 cm
 • Antal træningsprogrammer: 12 stk
 • Antal modstandsniveauer: 30 stk

Sole E35 2020 crosstrainer

Best i test crosstrainer med flere indstillingsmuligheder

Sole E35 2020 crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Kåret som “best buy” og testvinder hos flere forbrugersider i DK og udlandet
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille fodpedal, rampevinkel og modstand for komfortabel træning
 • pros-icon.svg Har indbygget blæser, bluetooth og højtalere

Detaljeret gennemgang

Denne crosstrainer fra mærket Sole er kåret som “Best Buy” af flere forbrugersider i USA og som testvinder hos Pricerunner i en crosstrainer test fra 2016. Den er altså investeringen værd. Du får flere justeringsmuligheder med denne maskine, heriblandt fodpedaler, modstand, rampevinkel m.fl. Du kan også høre musik fra de indbyggede højtalere.

Derfor skal du vælge en Sole E35 2020 crosstrainer

Vil du gerne have fingrene i en crosstrainer med mange indstillingsmuligheder, så er denne model fra Sole lige noget for dig. Og du behøver endda ikke kun at tage vores ord for, at denne model er en god investering, da den er kåret som “best buy” af flere forbrugersider i udlandet og i 2016 blev kåret som testvinder i Pricerunners test af crosstrainere. Dette er klart en maskine, der kan hjælpe dig med at komme i god form!

Modellen kan indstilles til 10 forudindstillede programmer og du kan nemt indstille maskinen til det af de elektromagnetiske modstandsniveauer, der passer til dine behov og niveau. Det er også muligt at indstille maskinens fodpedaler efter behov, så du står optimalt under træningen. Pedalerne er udviklet i samarbejde med fysioterapeuter og har derfor en 2 graders hældning, som reducerer belastningen på knæ og ankler, så du ikke kommer til skade. 

Ud over de ovenstående indstillingsmuligheder, så er denne maskine også udviklet med en rampevinkel, som giver mulighed for at indstille maskinen til en højde mellem 0 og 30 grader. Dette giver dig mulighed for at træne andre dele af underkroppen end man kan med en “fastlåst” crosstrainer.

Højteknologisk crosstrainer

Hvis du ikke allerede er overbevist om crosstrainerens funktionalitet, så bliver du det højst sandsynligt nu. Maskinen er nemlig udviklet med en indbygget blæser, der gør træningen mere overskuelig, når det bliver hårdt, da du ikke er ved at dø af varme. Derudover har den indbyggede højtalere og bluetooth teknologi, så du kan tilslutte enheder for at afspille musik. Med bluetooth kan du også overføre diverse træningsdata til dine enheder, så du kan holde øje med din udvikling. 

Crosstraineren er leveres med et pulsbælte, men har også pulsmåling i håndtagene, hvis du foretrækker dette. Du vil derfor altid hurtigt kunne holde øje med belastningen på din krop under din træning. Det er desuden nemt at styre diverse indstillingsmuligheder via den 7,5 tommer LCD skærm. Svinghjulet vejer 11,3 kg og der er også yderligere fire mindre hjul i maskinen, som kører på skinner. Af den grund er du garanteret en god støtte og modstand, som næsten er lydløs. Du kommer altså ikke til at forstyrre hele husholdningen, selvom du banker løs på din crosstrainer.

Produktdetaljer

 • Højde: 170 cm
 • Længde: 209 cm
 • Bredde: 79 cm
 • Vægt: 105 kg
 • Maksimal personvægt: 170 kg
 • Svinghjulets vægt: 11,3 kg
 • Skridtlængde: 51 cm
 • Antal træningsprogrammer: 10 stk
 • Antal modstandsniveauer: 20 stk

NordicTrack C14.9 crosstrainer

Den bedste crosstrainer til alsidig træning

NordicTrack C14.9 crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Mange grebsmuligheder og indstilling af stigning sikrer en mere alsidig træning
 • pros-icon.svg Få inspiration til træning via de 35 forudindstillede programmer eller iFit app’en
 • pros-icon.svg Udstyret med pulsmålere, blæser, bluetooth, højtalere m.fl.
 • pros-icon.svg Mulighed for at ændre på fodpedalerne for en individuel tilpasset maskine

Detaljeret gennemgang

Du får mulighed for at træne store dele af kroppen med denne crosstrainer fra NordicTrack, da den er udviklet med mulighed for stigning og har mange grebsmuligheder. Du kan vælge at benytte en af de 35 integrerede programmer eller tilkoble iFit app’en og få adgang til mere end 1.500 programmer – i det første år er medlemskabet hos iFit endda gratis!

Derfor skal du vælge en NordicTrack C14.9 crosstrainer

For at få mest muligt ud af din træning, er det vigtigt, at du ikke blot benytter dig af det samme program igen og igen, samt får trænet forskellige dele af kroppen. Din krop kan nemlig hurtigt vænne sig til en bestemt træning, hvorfor den kan have godt af at blive “udsat” for lidt forskelligt. Du kan være sikker på at få en alsidig træning, hvis du investerer i denne crosstrainer fra mærket NordicTrack. Deres C14.9 model er udviklet med tanke på en fleksibel træning for enhver bruger.

Du kan således opnå stor variation i din træning med denne model, da den bl.a. er udviklet med 24 digitale modstandsniveauer og 35 forudindstillede programmer. Du styrer nemt alle indstillinger direkte på den indbyggede HD skærm på 10 tommer. Ud over at have forudindstillede programmer i maskinens computeren, så får du også et års adgang til iFit app’en, når du køber denne crosstrainer. I app’en finder du over 1.500 programmer, som du med fordel kan benytte for at holde gejsten vedlige.

Crosstrainer med incline

Denne model er desuden udviklet med stigning, som kan indstilles til op til 20 grader. Du kan således få trænet et stort udvalg af muskulaturen i underkroppen med den samme maskine. Derudover er der mange forskellige grebsmuligheder på både de svingende arme og faste håndtag, så personer i alle højder kan benytte maskinen. Det er også muligt at indstille fodpedalerne, så de passer til den enkelte kropsbygning. Alt dette giver dig mulighed for at variere din træning mest muligt, uden at skulle investere i flere træningsmaskiner. 

Du får desuden fingrene i en maskine med en god stabilitet, da den har et 14,5 kilo tungt svinghjul. Modellen er dog også udviklet med teknologien Silent Magnetic Resistance, som er med til at sikre dig en lydsvag træning, så du ikke forstyrrer husholdningen eller naboer, når du holder dig i gang. Du vælger selv, om du vil tilslutte din telefon eller anden enhed til maskinen via bluetooth, men der er mange muligheder, hvis du vælger at gøre det. F.eks. kan du få adgang til dine træningsresultater, og dermed holde øje med din udvikling, samt afspille musik direkte fra crosstraineren, da den har indbyggede højtalere. Maskinen er udstyret med en blæser, som du selv styrer, og leveres med både hånd- og bæltepulsmåler.

Produktdetaljer

 • Højde: 174 cm
 • Længde: 174 cm
 • Bredde: 73 cm
 • Vægt: 98 kg
 • Maksimal personvægt: 135 kg
 • Svinghjulets vægt: 14,5 kg
 • Skridtlængde: 48 cm
 • Antal træningsprogrammer: 35 stk (og flere på en app)
 • Antal modstandsniveauer: 24 stk

Peak Fitness C5.0i Crosstrainer

Den bedste crosstrainer med justerbar skridtlængde

Peak Fitness C5.0i Crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar skridtlængde gør denne crosstrainer ideel til personer i alle højder
 • pros-icon.svg Udstyret med 16 forudindstillede programmer og modstandsniveauer
 • pros-icon.svg Indbygget bluetooth teknologi giver bl.a. mulighed for tilslutning til app og pulsmålere

Detaljeret gennemgang

Denne crosstrainer er ideel til husholdninger, hvor flere personer gerne vil nyde godt af træning på maskinen. Dette skyldes, at skridtlængden kan tilpasses til fem forskellige længder, hvorfor brugere i alle størrelser kan få det optimale ud af træning på maskinen. Crosstraineren er udstyret med 16 modstandsniveauer og forudindstillede programmer.

Derfor skal du vælge en Peak Fitness C5.0i Crosstrainer

Hvis du leder efter en crosstrainer som i kan dele på tværs af husholdningen, uden at nogen føler, at maskinen ikke passer til dem, så er denne model fra Peak Fitness lige noget for dig. Modellen er ideel til personer i alle højder og størrelser, da den har en justerbar skridtlængde. Det er derfor muligt at indstille skridtlængden til det, der nu end passer for den enkelte bruger. Skridtlængden kan indstilles til længderne 46, 51, 56, 61 og 66 cm.

Det er nemt at indstille skridtlængden og du vælger selv, hvad den skal indstilles til. Faktisk kan du bruge den justerbare skridtlængde til at variere din træning en smule, hvis du ønsker det. Du kan naturligvis også variere træningen ved at bruge en af de 16 tilgængelige træningsprogrammer i maskinens computer, hvis du mangler inspiration til træningen. Maskinen er ideel til personer på alle niveauer af træning, da den kan indstilles til 16 forskellige modstandsniveauer. Du har derfor altid mulighed for at udfordre dig selv.

En lille crosstrainer

En af fordelene ved at investere i denne crosstrainer frem for nogle af de andre modeller i denne test er, at den er udviklet med tanke for et kortere design, hvilket gør, at den ikke fylder helt så meget som flere andre modeller. Opbygningen er kun 159 cm lang, og dette er en del kortere end andre modeller med en lang skridtlængde. Du skal dog ikke være nervøs for, at crosstraineren ikke kan holde til lidt af hvert, da den har en solid konstruktion og god opbygning, der støtter optimalt, selv ved hård belastning på maskinen.

Du har mulighed for at tilslutte diverse pulsmålere til maskinen, hvis du gerne vil have information om din puls under træningen. Denne kan både komme fra et kodet og ukodet signal. Computeren viser, foruden puls, informationer om hastighed, pedalomdrejninger (RPM) og watt. Da computeren har indbygget bluetooth, så kan du også forbinde maskinen til en anden enhed med en app, hvor du får adgang til f.eks. Google Street View og træningsvideoer.

Produktdetaljer

 • Højde: 164 cm
 • Længde: 159 cm
 • Bredde: 86 cm
 • Vægt: 110 kg
 • Maksimal personvægt: 120 kg
 • Svinghjulets vægt: 12 kg
 • Skridtlængde: Justerbar til 46, 51, 56 , 61 eller 66 cm
 • Antal træningsprogrammer: 16 stk
 • Antal modstandsniveauer: 16 stk

Circle Ellipse E7 LED computer Crosstrainer

Den bedste crosstrainer med en høj maksimal brugervægt

Circle Ellipse E7 LED computer Crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Robust opbygning resulterer i større stabilitet og en højere maksimal vægt på 182 kg
 • pros-icon.svg Udstyret med flere programmer, heriblandt pulsprogrammer, og modstandsniveauer
 • pros-icon.svg Brugervenlig maskine med en nem betjening af LED displayet
 • pros-icon.svg Ledningsfri crosstrainer med transportruller og højdejustering

Detaljeret gennemgang

Personer i alle størrelser og højder kan med fordel benytte denne crosstrainer fra Circle Fitness. Maskinen er yderst robust og har derfor også en maksimal brugervægt på 182 kg. Du kan derfor med fordel benytte denne maskine til at få kiloene til at rasle af, selv hvis du har lidt ekstra vægt på sidebenene. Maskinen er desuden brugervenlig og ledningsfri.

Derfor skal du vælge en Circle Ellipse E7 LED computer Crosstrainer

De fleste crosstrainere har en maksimal brugervægt på 150 kg, hvilket muligvis ikke er helt nok, hvis du allerede vejer en del og gerne vil smide kiloene ved at benytte en crosstrainer i hjemmet. Denne crosstrainer fra Circle Fitness har dog en lidt højere maksimal vægt end de andre modeller i denne test, da den kan holde til en brugervægt på op til 182 kg. Og dette gælder desuden, uanset hvor meget belastning der er på maskinen. Skridtlængden hedder 50 cm og denne længde kan passe til personer i alle højder.

Det er nemt at rykke rundt på denne crosstrainer, da den er udstyret med transportruller, altså en form for hjul foran. Du behøver derfor ikke at have maskinen stående fremme i rummet, når den ikke er i brug, men kan blot rykke den frem og tilbage efter behov. Derudover er modellen en ledningsfri variant, så du skal ikke tænke alt for meget over, hvor den kan blive placeret, men nærmere hvor du gerne vil have den placeret.

Brugervenlig crosstrainer

Det er nemt at indstille denne crosstrainer fra Circle Fitness til dine præferencer for træning, da den er udstyret med et stort LED display, som endda er logisk at betjene. Du vælger dog selv, om du vil benytte displaet eller Top-Swicth på maskinens håndtag til at styre computeren og skifte mellem de forskellige indstillingsmuligheder. Det er muligt at vælge mellem 10 forudindstillede programmer, heriblandt flere pulsprogrammer, og 25 modstandsniveauer. Modstanden fungerer efter hensigten og glider let grundet den forhjulstrukne ellipse.

Maskinens computer viser dig tid, distance, puls, kalorieforbrug, kadense, modstand og watt, når du træner. Du kan derfor nemt holde øje med din udvikling på samtlige parametre. Der er en indbygget pulsmodtager i maskinen, så du altid får en korrekt pulsmåling. Som en ekstra bonus er det muligt at indstille højde på maskinen bagpå. Af den grund kan denne maskine sagtens benyttes af personer i forskellige højde.

Produktdetaljer

 • Højde: 179 cm
 • Længde: 203 cm
 • Bredde: 68 cm
 • Vægt: 115 kg
 • Maksimal personvægt: 182 kg
 • Svinghjulets vægt: kg
 • Skridtlængde: 50 cm
 • Antal træningsprogrammer: 10 stk
 • Antal modstandsniveauer: 25 stk

Xterra Free Style 3.9E crosstrainer

En funktionel og lille crosstrainer

Xterra Free Style 3.9E crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Lille i størrelsen og kan derfor passe ind i de fleste hjem
 • pros-icon.svg Beskytter knæ og fødder under træning grundet indadvendt hældning i fodpedalerne
 • pros-icon.svg Bløde og naturlige bevægelser sikrer en bedre træning
 • pros-icon.svg Godt udvalg af både træningsprogrammer og modstandsniveauer

Detaljeret gennemgang

Denne crosstrainer fra mærket Xterra er lidt mindre end de andre crosstrainere i denne test – både målt på egenvægt og størrelse. Modellen er derfor en ideel investering til personer, der ikke har alverdens plads at give ud af til at have en crosstrainer stående. Du skal ikke være nervøs for belastning af fødder og knæ, da maskinen har 2 grader indadvendt hældning.

Derfor skal du vælge en Xterra Free Style 3.9E crosstrainer

Det er naturligvis ikke alle mennesker, der har mulighed for at have en stor crosstrainer stående i hjemmet – for lad os være ærlige: en crosstrainer optager en del plads. Men hvis du er typen, der virkelig gerne vil kunne træne derhjemme, selvom du ikke har alverdens plads, så kan du udmærket investere i denne model fra Xterra, da den er kompakt i størrelsen. Du får således fingrene i en lille crosstrainer, der ikke fylder alt for meget. 

Alligevel har maskinen en solid og kraftig opbygning, der kan holde til en maksimal brugervægt på 148 kg. Også selvom maskinen selv kun vejer 70 kg. 8,6 af disse kilo udgør maskinens svinghjul. Denne er placeret foran på crosstraineren og sikrer en god stabilitet ved selv hård belastning. Svinghjulet er med til at sikre en naturlig og blød bevægelse, som gør træningen optimal for alle brugere.

Mindsker belastning på fødder og knæ

Du vælger selv træningsprogram ud fra de 15 forudindstillede programmer og modstandsniveauet kan sættes på 16 forskellige trin. Du kan derfor nemt tilpasse træningen til dine behov og ønsker. Du styrer de forskellige indstillingsmuligheder via det indbyggede LCD display, som er yderst brugervenligt. Og så kan du naturligvis holde øje med dine resultater direkte på skærmen. Hvis du ønsker at få oplysninger om din puls under træningen, og dermed også en mere præcis indikation af din forbrænding, så kan du enten vælge at benytte de indbyggede håndpulsmålere eller tilkøbe et pulsbælte.

Uanset hvor hårdt du går til den på denne crosstrainer, så skal du ikke være nervøs for, at du får overbelastet din krop. Ved træning med en crosstrainer kan man godt belaste både knæ- og fodled, men med denne maskine vil spændinger i disse områder formindskes betragteligt. Det skyldes, at fodpedalerne på crosstraineren er udviklet med en 2 graders indadvendt hældning. Dette mindsker eventuelle spændinger og belastningen på områderne for alle brugere. Du kan altså godt benytte denne crosstrainer, selvom du lider af f.eks. knæproblemer.

Produktdetaljer

 • Højde: 163 cm
 • Længde: 166 cm
 • Bredde: 56 cm
 • Vægt: 70 kg
 • Maksimal personvægt: 148 kg
 • Svinghjulets vægt: 8,6 kg
 • Skridtlængde: 46 cm
 • Antal træningsprogrammer: 15 stk
 • Antal modstandsniveauer: 16 stk

Guide

Vælg den rette model til dig i denne crosstrainer test

Vi har guidet dig til de bedste modeller på markedet i denne crosstrainer test, men det gør dig ikke nødvendigvis klogere på, hvad du skal kigge efter for at finde den bedste crosstrainer til dig. Af den grund vil vi her give en kort forklaring af de vigtigste parametre, som du skal holde øje med, når du leder efter en god crosstrainer.

 • Størrelse og opbygning: Du skal først og fremmest sørge for, at du får investeret i en crosstrainer, der har en optimal størrelse i forhold til dit hjem. Den skal ikke fylde et helt rum, da du så vil blive træt af den, og den må heller ikke være for høj, så du skal dukke dig, når du træner. Derudover skal du også kigge på maskinens opbygning og sikre dig, at den er modstandsdygtig og stabil i brug.
 • Skridtlængde: Det er helt op til dig selv, hvilken skridtlængde du foretrækker. En lang skridtlængde vil føles mere naturlig og som om du løber. Nogle personer foretrækker dog en kortere skridtlængde – især folk med korte ben. Det er muligt at købe modeller med justerbar skridtlængde.
 • Brugervenlighed: For at få det optimale ud af din crosstrainer, kan du med fordel gå efter en model med en brugervenlig opbygning og betjeningsvenligt display. Det skal trods alt gerne være så nemt som muligt, så du kan opnå en god træning hver gang.
 • Antallet af træningsprogrammer og modstandsniveauer: Hold gerne øje med antallet af forudindstillede træningsprogrammer og modstandsniveauer. Dette giver dig en indsigt i, hvor alsidig din træning kan blive. Hvis du bruger din crosstrainer ofte, vil vi anbefale dig at gå efter en maskine med minimum 10 programmer og modstandsniveauer, så du kan veksle lidt i din træning.
 • Indbyggede funktioner: Tænk over, hvad du ønsker, at din crosstrainer skal kunne. Skal den kunne afspille musik gennem indbyggede højtalere? Tilsluttes til en app eller et pulsbælte? Have pulsmålere indbygget? Det er helt op til dig, hvilke funktioner og teknologier du vil prioritere. Du kan også overveje, hvilke målinger der er vigtige for dig at få oplyst under træning. Nogle maskiner viser kun tid, hastighed og puls, mens andre også viser kalorieforbrænding, omdrejninger i minuttet, fedtprocent, temperatur, distance m.fl.
 • Justerbare dele: Det er desuden en fordel at investere i en crosstrainer med mulighed for justering af diverse dele, f.eks. fodpedalerne, da det sikrer en større fleksibilitet for brugeren. Det kan også være en justering af vinklen (f.eks. incline) på crosstraineren, så du kan arbejde med forskellige muskelgrupper efter behov.

Skal jeg vælge bagdrevet eller frontdrevet crosstrainer?

Når det kommer til valget af crosstrainer, kan du selv vælge, om du foretrækker en model med hjulet foran eller bagved. Det er helt op til dig selv, om du vælger at benytte en bagdrevet eller fordrevet crosstrainer, da der ikke er ekstrem stor forskel på, om hjulet sidder det ene eller andet sted.

Forhjulsdreven crosstrainer

En forhjulsdreven crosstrainer er oftest dem du ser i træningscentrene. De er større end baghjulsdrevne modeller og fylder derfor også mere. Derudover er det nødvendigt med lidt højere til loftet med forhjulsdrevne crosstrainere, da man også står højere oppe på disse typer. Fordelen ved at investere i en forhjulsdreven crosstrainer, hvis man altså har plads til en, er, at de i flere tilfælde har en længere skridtlængde, som bl.a. giver følelsen af en mere naturlig bevægelse, når man træner.

Baghjulsdreven crosstrainer

En baghjulsdreven crosstrainer er primært den model som private købere går efter. Det skyldes, at denne type crosstrainer er mindre i størrelsen – og derfor er lettere at opbevare i hjemmet. De er desuden knap så høje, så du risikerer ikke at banke hovedet op i loftet, hvis du har et lavt hjem. Baghjulsdrevne modeller kan dog godt have en lidt kortere skridtlængde, som ikke fungerer for alle brugere, da det så kan virke som om, at man tager for korte “skridt” under træningen, frem for at det føles som om man løber.

Vedligeholdelse af crosstrainer

For at forlænge holdbarheden på din crosstrainer og sikre, at den forbliver hygiejnisk, er det vigtigt, at du husker at rengøre og vedligeholde maskinen regelmæssigt. Undervejs i din træning vil du nemlig svede på maskinen og så står den også og samler støv, når den ikke er i brug. Dette kan blive en lidt ulækker kombination i længden, som kan påvirke maskinen – både indvendig og udvendig.

Læs her vores gode råd til en optimal vedligeholdelse og rengøring af din crosstrainer

 • Tør crosstraineren af med en klud – eventuelt desinficerende væske (især en fordel, hvis I er flere, der benytter maskinen). Efter hver brug skal der gerne tørres af på håndtag, kroppen og kontrolpanelet, men med jævne mellemrum kan du med fordel tørre alle dele af maskinen af med en fugtig klud, så du fjerner støv og snavs fra den
 • Støvsug din crosstrainer, hvis den har stået i længere tid og samlet støv. I så fald er du sikker på, at du får fjernet al støv og snavs frem for blot at tørre det rundt på maskinens overflade.
 • Rengør / støvsug under din crosstrainer en gang imellem, især hvis den står på det samme sted hele tiden. På den måde får du også bugt med støv og snavs i dette område, som ellers kan blive hvirvlet op og sætte sig på maskinen ved brug
 • Tjek diverse skruer og sammensætninger, så du er sikker på, at maskinens dele ikke sidder løst. Dette kan i værste tilfælde resulterer i, at maskinen går i stykker eller du kommer til skade, når du benytter den
 • Smør crosstrainerens dele, så de ikke knirker eller slides ved brug, heriblandt led, hjul, håndtag o.l. – du kan med fordel tjekke for revner eller fejl ved samme lejlighed for at sikre, at alt er som det skal være
 • Dobbelttjek at alle funktioner og kommandoer virker med jævne mellemrum – også selvom du ikke benytter dem alle under din træning

FAQ

Hvilken crosstrainer er bedst?

Efter grundig gennemgang af diverse tests og anmeldelser af crosstrainere, er vi kommet frem til, at en Abilica Stream Journey crosstrainer er bedst i test. Modellen har en god mængde programmer og modstandsniveauer og sælges til en budgetvenlig pris.

Hvilke muskelgrupper kan jeg træne med en crosstrainer?

Du har mulighed for at foretage en alsidig træning med en crosstrainer. Hvilke muskelgrupper du specifikt træner afhænger nemlig af, hvor du holder på maskinen. Du træner som minimum ben, lår, baller og mave, men kan også træne arme og ryg.

Er det farligt at benytte en crosstrainer?

Nej, det er ikke farligt at benytte en crosstrainer. Du står solidt på fodpedalerne og risikerer derfor ikke at træde forkert eller miste balancen, når du træner med en crosstrainer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×