Cykelhjelm Test: 10 bedste cykelhjelme i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Cykelhjelm Abus Urban-I v.2 med LED lys
TESTVINDER

Cykelhjelm Abus Urban I v.2 med LED lys

Cykelhjelmen fra Abus er en perfekt kombination mellem høj sikkerhed og funktionel elegance. Det er et redesign af den populære Abus Urban-I hjelm og derfor hedder den v. 2. Den har magnetisk hagespænde, som gør…

Cykelhjelm Abus Urban-I v.2 med LED lys 1
bedste cykelhjelm

Cykelhjelm Abus Urban I v.2 med LED lys

Hövding 3 Cykelhjelm 2

Hövding 3 Cykelhjelm, Airbag Justerbar

Livall BH51M Graphite Black 3
Cykelhjelm med bluetooth

Livall BH51M Graphite Black

On Gear Cykel- og Skaterhjelm, Skate Style 5
Cykelhjelm i skaterstil

 On Gear Cykel- og Skaterhjelm, Skate Style

Abus Anuky White Heart med LED lys 8
God cykelhjelm til børn

Abus Anuky White Heart med LED lys

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har i denne artikel sammenlignet forskellige cykelhjelme og vi har derudfra fundet de 11 bedste cykelhjelme, der findes på markedet lige nu. Vinderen af vores test er Abus Urban-I v. 2, da den har en utrolig høj sikkerhed samt komfort. Sikkerhed og komfort er naturligvis det vigtigste i en cykelhjelm, men de resterende funktioner og design afhænger af dit personlige behov og præferencer. Vi har derfor inkluderet forskellige typer cykelhjelme, der dækker forskellige behov, så du kan være sikker på at finde den bedste cykelhjelm til dig. 

Til sidst i artiklen har vi forklaret dig præcis hvilke funktioner, der gør en cykelhjelm god og dermed hvad du bør gå efter. 

Cykelhjelm Abus Urban I v.2 med LED lys

bedste cykelhjelm

Cykelhjelm Abus Urban-I v.2 med LED lys
Fordele
 • pros-icon.svg Cykelhjelm med høj sikkerhed og komfortabel pasform
 • pros-icon.svg Udstyret med en 180 graders synlig baglygte bag på hjelmen, som sikrer maksimal synlighed
 • pros-icon.svg Udtagelige puder, der kan renses eller udskiftes

Detaljeret gennemgang

Cykelhjelmen fra Abus er en perfekt kombination mellem høj sikkerhed og funktionel elegance. Det er et redesign af den populære Abus Urban-I hjelm og derfor hedder den v. 2. Den har magnetisk hagespænde, som gør at hagen ikke kommer i klemme i spændet. Den er testvinder i iForms cykelhjelme test.

Derfor skal du vælge Abus Urban I v. 2 cykelhjelmen

Abus Urban-I v.2 cykelhjelmen er både til voksne og børn, og er er udstyret med en LED-baglygte der er placeret højt bag på hjelmen. Den har en utrolig høj sikkerhed med dens 180 graders synlige lygte, som både kan lyse og blinke. Det er kun selve designet, der er opdateret på v. 2 hjelmen, men den har den samme formidable komfort og pasform, som var med til at gøre forgængeren til en af markedets mest populære cykelhjelme.

Det er muligt at tage hjelmens puder ud, så du kan vaske og rengøre dem, eller skifte dem ud med nye friske puder, når de gamle er blevet for flade. Vær opmærksom på, at du bør genjustere hjelmen, da de forskellige spænder kan glide på remmene. Når batteriet skal skiftes i LED baglygten bag på hjelmen, skal du bruge 1 styk CR2032 batteri. 

Nem anvendelse

Når du skal benytte hjelmen første gang skal du åbne sidespænderne og tage hjelmen på. Skru nakkespændet til, så hjelmen sidder til uden at den strammer. Sidespænderne skal justeres så de sidder cirka 1 centimeter under øreflippen, og at remmene er placeret på hver side af øret. Justér til sidst hageremmen uden den sidder for stramt under hagen. En god huskeregel er at du skal kunne sætte to fingre mellem hagen og remmen. Hjelmen har en blød pude over hagespændet, så man undgår at få huden i klemme, når du lukker spændet.  

Lidt praktisk omkring hjelmen, så kan du få hjelmen i 3 størrelser. En størrelse 52-58 centimeter. En størrelse 56-61 centimeter og en størrelse 61-65 centimeter. Den har 21 ventilationshuller med insektnet i de forreste ventilationshuller. Skyggen forrest på hjelmen kan tages af.

Hövding 3 Cykelhjelm, Airbag Justerbar

Hövding 3 Cykelhjelm
Fordele
 • pros-icon.svg Forbedret version af Hövding 2 cykelkraven
 • pros-icon.svg Tilpasning af størrelse, tyndere og behageligere krave samt bluetooth til track af distance og CO2 besparelse
 • pros-icon.svg Batteri lades op på blot 2 timer og holder i 15 aktive timer

Detaljeret gennemgang

Hövding 3 cykelhjelmen, eller cykelkraven, er en forbedret udgave af den populære Hövding 2 fra 2016. Forbedringerne inkluderer størrelsen, formen og den nye integrerede Bluetooth-funktion, som giver dig mere værdi på dine cykelture.

Derfor skal du vælge Hövding 3 cykelkrave

Der er nu kommet en ny version af den populære cykelkrave, der befrier dig fra hjelme frisuren og den svede hovedbund. Denne nye Hövinding 3 kommer nu i en enkelt størrelse, som kan tilpasses alle, med det smarte BOA-system. Dette system gør kravet justerbar, da den er udstyret med en smart drejeknap i nakken. På denne måde kan du justere hjelmen så den passer helt perfekt til dig uanset om du har et halstørklæde på om vinteren eller cykler i en t-shirt om sommeren.

Selve formen på Hövding 3 er tyndere og mere ergonomisk end de to tidligere modeller. Hövding har nemlig reduceret størrelsen på airbaggen uden at de har gået på kompromis med sikkerheden, som er 8 gange mere sikker end en almindelig cykelhjelm. Den mindre størrelse betyder også at den ligger mere behageligt om halsen, da den er lavet til at ligge perfekt på skulderne. 

Track din distance og se din CO2 besparelse via bluetooth

Hövding 3 har desuden en bluetooth-funktion, som giver dig mulighed for at downloade Hövding app’en. Med app’en kan du følge med i dine statistikker på cyklen, som hvor mange kilometer du har kørt med din hjelm, batteriniveauet og din CO2-besparelse i forhold til hvis du havde taget bil, bus eller tog. Du kan ligeledes også se hvor meget CO2 samtlige Hövding brugere til sammen har sparet klimaet for. 

Hövding er en halskrave, som har en airbag, der udløses i tilfælde af styrt. Hövding har nemlig en sensor, som fornemmer dit bevægelsesmønster ned til mindste detalje og reagerer så, hvis du kommer ud for en ulykke. Det skyldes en ultra avanceret algoritme, som er helt specielt udviklet til Hövdinge hjelmene. Du oplader din Hövdinghjelm med et medfølgende USB-C kabel, som kun tager 2 timer at oplade. Den har en batteritid på cirka 15 timers aktiv cykling. Den lyser rød, når der er mindre end 20% strøm tilbage. Du bør først aktivtere hjelmen, når du sidder klar på cyklen. Den skal desuden deaktiveres, inden du står af cyklen og sætter foden mod jorden. Hövding hjelmen er ikke beregnet til landevejscykling eller mountainbike kørsel i terræn. 

Udløsningen sker på 0,1 sekund og er stødabsorberende, så du ikke skal tænke på at den udløses, når du eksempelvis kører ned af en høj kantsten. Den lyser rødt når den er slukket og grønt når den er tændt. Den kan tåle regn, da den er vandafvisende samt

Da algoritmen er udviklet meget specifikt efter voksne menneskers bevægelsesmønster på en almindelige cykel, så kan du ikke benytte Hövding til din ladcykel. Den har nemlig et andet bevægelsesmønster, som algoritmen ikke understøtter. Dette kan resultere i at airbaggen ikke udløses ved ulykker eller at den udløses på et tidspunkt uden for en ulykkessituation. Den bør heller ikke anvendes af børn under 1 år, da de har et andet bevægelsesmønster end voksne og det indgår ikke i Hövdings algoritme.

Livall BH51M Graphite Black

Cykelhjelm med bluetooth

Livall BH51M Graphite Black
Fordele
 • pros-icon.svg Bluetooth funktion, så du kan tilkoble din telefon og tale i telefon håndfrit
 • pros-icon.svg Hør musik i de indbyggede højtalere
 • pros-icon.svg Snak med vennerne eller foretag et nødopkald med Walkie-talkie funktion

Detaljeret gennemgang

Livall BH51M er en cykelhjelm har alle de funktioner, som du har brug for. Den er udstyret med bluetooth, en walkie-talkie funktion, når du kører med vennerne og automatisk nødopkald. Den har et smart LED baglygte med blinklys og SOS-opkald.

Derfor skal du vælge Livall BH51 M cykelhjelmen

Denne smarte cykelhjelm fra Livall er udstyret med en masse funktioner og teknologier, som vil gøre din cykeloplevelse både mere sjov og mere sikker. Den har en bluetooth-funktion, som giver dig mulighed for at snakke i telefon uden du behøver at have fat i din telefon. Den har indbyggede højttalere, så du kan høre musik imens du kører, uden du behøver høretelefoner koblet til din telefon. Dette gør du ved at forbinde din Livall cykelhjelm med din smartphone med bluetooth og derfra kan du benytte de smarte funktioner i hjelmen. 

Snak med dine venner via Walkie-talkie

Den smarte walkie-talkie funktion gør det muligt for dig at snakke med dem du cykler sammen med og derfra kan du også lave nødopkald. Det mest smarte ved denne funktion er at du stadig kan høre trafikken tydeligt, da du ikke har højttalerne inde i ørene, men spilles blot som en højttaler i hjelmen. 

Hjelmens størrelse er 57-61 centimeter i hovedomkredsen. Den er koksgrå i farven og vejer 470 gram.

Abus GameChanger cykelhjelm

God cykelhjelm til landevejscykling

Fordele
 • pros-icon.svg Flot og moderne design med holder til dine briller
 • pros-icon.svg Behagelige og vindfaste stropper med praktisk drejeknap til individuel justering af hjelmen
 • pros-icon.svg Ventilationssystem, udviklet i samarbejde med professionelle ryttere, der bekæmper vinden, så du er sikret en behagelig temperatur uanset position af hovedet

Detaljeret gennemgang

Abus er et tysk brand og har produceret cykelhjelme i mange år, hvor de er kendte for deres høje kvalitet og sikkerhed. Den nyeste model er denne GameChanger cykelhjelm, som er udviklet med det professionelle cykelhold Moviestar. Udover at have en særdeles høj sikkerhed, så er hjelmen udstyret med et utrolig smart ventilationssystem, der giver dig den bedste komfort.

Derfor skal du vælge Abus GameChanger cykelhjelmen

Denne nye cykelhjelm fra Abus er, som navnet lyder, virkelig game changing. Denne model har en masse smarte funktioner og teknologier, der både gør din cykling mere sikker og mere behagelig. For det første er designet utrolig flot og moderne, og kan vælges i et hav af forskellige farver og farvekombinationer. 

Hjelmen har yderst behagelige og vindfaste stropper, som har en specialudviklet vævning. Du kan justere hjelmen, så den passer lige akkurat til dit hoved. Det gør du ved hjælp af den smarte og praktiske drejeknap, som er lavet specielt til individuel pasform. Cykelhjelmen er desuden virkelig let i sin vægt på kun 260 gram, som er med til at levere den utrolige komfort. Den smarte holder bag på hjelmen er lavet til at kunne opbevare sine cykelbriller i. 

Redefinerer aerodynamikken med sit Multi Position Design

Abus GameChanging cykelhjelmen adskiller sig især fra andre cykelhjelme, på grund af måden den bekæmper vinden på med sine ventilationskanaler, der er udviklet i samarbejde med eksperter, ingeniører og professionelle cykelryttere. Luftindstrømingen er desuden optimeret og er tiltænkt alle de positioner, som hovedet befinder sig i under et cykelløb, så du sikret den mest behagelige temperatur omkring dit hoved takket være Forced Air Cooling-teknologien.

 On Gear Cykel- og Skaterhjelm, Skate Style

Cykelhjelm i skaterstil

On Gear Cykel- og Skaterhjelm, Skate Style
Fordele
 • pros-icon.svg Unisex cykelhjelm, der kan fås både til børn, junior og voksne
 • pros-icon.svg Nem justering af omkreds med justerspænde samt sidestropper
 • pros-icon.svg Produceret i solide materialer og under streng kvalitetskontrol

Detaljeret gennemgang

Denne skaterhjelm er i et klassisk design og er produceret i solide materialer og under streng kvalitetskontrol. Den er ideel til cyklister, som bruger cyklen, som transportmiddel og er komfortabel at have på, da den kan tilpasses i omkredsen.

Derfor skal du vælge On Gear Cykel- og Skaterhjelm

Bruger du din cykel, som transport, hvorend du skal hen? Så er denne klassiske cykelhjelm perfekt til dig. Den fås i tre forskellige størrelser. Både til børn, junior og voksne og uanset køn. De kan yderligere tilpasses i omkredsen, så hjelmen vil sidde godt på dit hovedet lige meget om din hovedstørrelse er stor, lille, smal, ovalt eller noget helt femte. 

Tilpas størrelsen nemt med en hånd

On gear Cykel- og Skaterhjelmen har et smart justerspænde i nakken. Dette justerspænde kan justere omkredsen op til 6 centimeter, så det passer lige netop til din hovedform. Du drejer blot på spændet med en hånd, så du kan gøre det imens den sidder på hovedet. Samtidig kan du også tilpasse sidestropperne, så du kan opnå den allerbedste pasform til dig. 

Denne justerbarhed er også ideel til de kolde måneder, hvor du har mulighed for at have hue på indenunder og dermed tilpasse hjelmen, så den kan sidde fast på din hue. 

Hjelmen kan fås i størrelse 48-54 centimeter, 54-59 centimeter samt 58-61 centimeter. Vægten på den mindste størrelse 48-54 centimeter vejer 295 gram. Den har en Click hagespænde, 11 ventilationshuller og så har den anti-allergiske og vaskbare puder indvendigt i hjelmen. 

Høj sikkerhed

Hjelmen er fremstillet i solide materialer og er godkendt efter EN 1078, som er Europæisk standard for cykelhjelme. For at vedligeholde hjelmen, skal de indvendige puder vaskes regelmæssigt og skiftes ud, når det er nødvendigt. Desuden er det en god idé at tørre hjelmen af efter brug i vådt vejr samt skal hjelmen opbevares ved normal temperatur.

Abus Lane-U Cykelhjelm

Cykelhjelm til hverdags-cyklister

Fordele
 • pros-icon.svg Populær cykelhjelm, der er en af de cykelhjelme, der fylder mindst på hovedet
 • pros-icon.svg 2 reflekser i nakken giver høj sikkerhed
 • pros-icon.svg Blød pude på hagespænde, så spændet ikke niver, når du har den på

Detaljeret gennemgang

Abus Lane-U cykelhjelmen er en af de mest populære cykelhjelme til hverdags-cyklister, da den fylder utrolig lidt på hovedet og har en yderst nem justering. Sikkerheden er også i top med to reflekser i nakken og en stødabsorberende EPS skal.

Derfor skal du vælge Abus Lane-U cykelhjelmen

Abus cykelhjelmen er til dig, der ønsker en cykelhjelm, som du nemt kan benytte til hverdag, når du skal cykle frem og tilbage mellem eksempelvis arbejde og hjem. Den er ultra let og fylder ikke særlig meget på hovedet. Der er ikke gået på kompromis med sikkerheden, da den både er testet og har en CE EN 1078 godkendelse samt en TÜV GS godkendelse. Den er udstyret med to reflekser i nakken, som er placeret sådan, at de også kan ses fra siderne. Lane-U cykelhjelmens yderste er fremstillet således, at den yderste skal består af to dele, som er In-molded. Dette giver en optimal beskyttelse og slidstyrke af den stødabsorberende EPS skal i hjelmen. 

Nem tilpasning til dit hovede

Når du skal benytte hjelmen, skal du skrue nakkespændet til, så hjelmen sidder helt til uden at stramme for meget om hovedet. Sidespænderne skal sidde cirka 1 centimeter under dine øreflipper og skal placeres på hver sin side af øret. Juster hageremmen, så den ikke sidder for stramt under hagen. Du skal gerne kunne have 1-2 fingre mellem hagen og remmen. Hjemlen er udstyret med en smart og blød lille pude på hagespændet, der sikrer dig at du ikke får huden på hagen i klemme, når du lukker spændet. 

Du bør vaske de udtagelige puder, der sidder indvendigt i hjelmen. De bør også skiftes ud regelmæssigt, når du føler det er tid. Bemærk, at du bør genjustere cykelhjelmen, hver gang du tager dem på, da hjelmens spænder kan glide på remmene, når du bærer rundt på den. 

Hjelmen kan fås i størrelserne 52-57 centimeter og 56-62 centimeter. Den mindste størrelse vejer 250 gram, og så har cykelhjelmen hele 18 ventilationshuller, så du ikke kommer til at svede for meget under hjelmen.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aftagelig skærm, som gør den ideel både til hverdagscykling samt mountainbike-cykling
 • pros-icon.svg Tilpas nemt din hjelm hurtigt med Safe-T E-mid justeringsspænde
 • pros-icon.svg Utrolig synlig for bilister, med sine LED-lys og reflekser

Detaljeret gennemgang

Denne cykelhjelm kan både bruges som hverdags-hjelm og som mountainbike-hjelm, da den har en aftagelig skygge. Den har integreret LED-lys, refleksdetaljer og In-Mold, hvor inder- og yderskal er fremstillet i et, hvilket betyder at sikkerheden er i top.

Derfor skal du vælge MET Crossover cykelhjelmen

Crossover cykelhjelmen fra MET er en cykelhjelm, der kan benyttes til flere formål. Skal du bruge den til Mountainbiking, så har hjelmen en smart skygge, der beskytter dit ansigt under terrænkørsel mod sollys, regn og mudder. Denne smarte skygge kan tages af, når du skal cykle i byen. Crossover cykelhjelmen har udtagelige puder, som kan vaskes eller skiftes ud, når de trænger til det. 

Juster hjelmen ved hjælp af Safe-T E-mid justeringsspænde

Safe-T E-mid justeringsspændet sidder i nakken, som du nemt kan skrue på imens hjelmen sidder på dit hovede. Du kan dermed hurtigt tilpasse hjelmen, så den sidder korrekt på hovedet og beskytter dig. Hjelmen er fremstillet som In-Mold, som betyder at inder- og yderskallen er fremstillet i ét stykke og er yderst stødabsorberende. Hjelmen er desuden godkendt af CE EN 1078, som er en sikring for dig om at cykelhjelmen er af høj kvalitet og som beskytter dig helt optimalt, så du trygt kan cykle i terræn, i byen, på landeveje, og så videre. 

Hjelmen har to LED-lys bag på, som gør det utrolig nemt for billister, eller andre, at se dig. Ikke nok med det, så har hjelmen også refleksdetaljer, som gør dig endnu mere synlig. Den vejer mellem 275-320 gram og har hele 15 ventilationshuller, så hjelmen er dejlig kølig at have på under cykelturen og du dermed er fri for at have klasket, svedigt hår, når du når frem. 

Hjelmen kræver ikke meget vedligeholdelse udover at skulle tørres med en klud, når den er beskidt eller våd samt skal de aftagelige puder vaskes eller skiftes ud, når det er nødvendigt.

Abus Anuky White Heart med LED lys

God cykelhjelm til børn

Abus Anuky White Heart med LED lys
Fordele
 • pros-icon.svg Ultra beskyttende børnecykelhjelm, som har ekstra beskyttelse af nakke og pande
 • pros-icon.svg Maksimal synlighed med LED sikkerhedslygte og refleks
 • pros-icon.svg God pasform og nem enhåndsbetjening af drejespænde til tilpasning af hjelm

Detaljeret gennemgang

Denne søde cykelhjelm er ideel til brug af børn og har et stort fokus på sikkerheden, og har en god beskyttelse af nakke og pande. Cykelhjelmen har en drejespænde og en indbygget sikkerhedslygte, til optimal synlighed.

Derfor skal du vælge Abus Anuky børnecykelhjelmen

Anuky White Heart børnecykelhjelmen fra Abus er ikke kun en sød cykelhjelm, men er også en perfekt beskyttelse til dit barn. Cykelhjelmen har en rigtig god pasform og kan nemt justeres med en skruejustering i nakken med en smart indbygget LED-lygte og en refleks i nakken. Sidestropperne er utrolig bløde og behagelige, som ikke niver eller river på huden. Den har desuden en lille blød pude på hagespændet, så barnet ikke får hagen i klemme. 

Ekstra beskyttelse af nakke og pande

Børnecykelhjelmen har en ekstra god beskyttelse af nakken og panden, da hjelmen har en lang og flad nakke samt går langt ned over panden. Cykelhjelmen er velegnet til dit barn, som sidder i barnestol eller som skal til at lære at cykle. Den har udskiftelige puder indvendigt, som skal vaskes regelmæssigt eller skiftes ud, når det er nødvendigt. Den har desuden 6 lufthuller samt et faststøbt fluenet, der skærmer insekter ude og som er lavet sådan at små børnefingre ikke kan prikke dem ud.

Scott Vivo

Cykelhjelm til mountainbike

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg MIPS-teknologi dækker større område af hovedet for optimal beskyttelse
 • pros-icon.svg Ekstra lag på de steder, hvor hovedet vil ramme jorden
 • pros-icon.svg MRAS-system, som gør hjelmen ekstra komfortabel at have på

Detaljeret gennemgang

Cykelhjelmen fra Scott Vivo er perfekt til dig, der kører mountainbike. Den har en høj sikkerhed og et flot design. Med et integreret MIPS system dækker hjelmen en større område af hovedet, som giver et større beskyttelse af de udsatte områder ved nakken.

Derfor skal du vælge Scott Vivo cykelhjelmen

Denne cykelhjelm er ideel til mountainbike rytteren, trail eller den almindelige cyklist. Med denne cykelhjelm fra Scott Vivo, får du en større beskyttelse, da hjelmen går længere ned af nakken og ved tindingerne. Dette er et teknologi, der kaldes MIPS, som især beskytter de steder, hvor hovedet rammer jorden, hvis du styrter. Cykelhjelmen har nemlig et ekstra lag de steder, som vil aflede noget af stødet, hvis du lander i en skæv vinkel. Dette er en fordel til dig, der kører op og ned af bakker i skoven. 

Optimal pasform med MRAS

Med justeringssystemet Micor Rotary Adjustment System, også kaldet MRAS, er hjelmen ekstra komfortabel at køre med. Den tilpasser nemlig både hjelm og polstring, så hjelmen kommer til at sidde helt perfekt. Front skyggen på hjelmen er ligeledes justerbar, da den kan vippes op og ned efter vejrsituationen. 

Derudover har hjelmen en optimal ventilation, klikspænde samt bløde og behagelige stropper, som ikke river på huden.

Abus AirBreaker cykelhjelm

Cykelhjelm med ventilationssystem

Fordele
 • pros-icon.svg Bevar din topfart med det smarte ventilationssystem, der sikrer så lidt vindmodstand som muligt
 • pros-icon.svg Ultralet cykelhjelm i slank form, gør den behagelig at have på i flere timer
 • pros-icon.svg Udviklet i samarbejde med professionelle cykelryttere

Detaljeret gennemgang

AirBreaker cykelhjelmen fra Abus er en ultralet cykelhjelm, som har et ventilationssystem, der er i top. Cykelhjelmen er ideel til dig, der cykler cykelløb og ønsker at blive hurtig og præstere på dit højeste niveau, når du cykler.

Derfor skal du vælge Abus AirBreaker cykelhjelm

Denne ultralette cykelhjelm er til dig der vil cykle hurtigt. Cykelhjelmen har et unikt design uden der er gået på kompromis med kvalitet, sikkerhed og beskyttelsen. Denne AirBreaker skærer sig gennem vinden og sikrer så lidt vindmodstand som muligt. 

Cykelhjelmen har lange luftkanaler, store ventilationshuller samt en slank form, der gør det muligt for dig, at opretholde en topfart uden at du bliver bremset af vinden. 

Høj komfort

Abus Airbreaker er lavet til at du skal have den på i mange timer under de lange cykelture på landevejene. Den er særdeles behagelig at have på og har en fremragende pasform, så du stort set ikke kan mærke at du har den på. De store ventilationshuller leder vinden væk samt er der et lille gitter i de bagerste huller, så der ikke kommer kryp eller snavs ned i dit hår under turen. 

Cykelhjelmen er udviklet i samarbejde med professionelle cykelryttere fra det populære hold Moviestar, så du er sikret den højeste kvalitet, der er lavet specielt til landevejscykling.

Guide

Hvilken cykelhjelm bør du vælge?

Cykelhjelme har forskellige egenskaber og nogle er bedre til bykørsel, hvor andre er bedre til terrænkørsel. Det afhænger naturligvis af dit behov med cykelhjelmen, så vi giver dig her de vigtigste funktioner og egenskaber som du skal være opmærksom på inden du køber din nye cykelhjelm.

Sikkerhedsgodkendelse

Det første og allervigtigste er, at cykelhjelmen har en europæisk godkendelse, som kaldes en CE EN 1078 godkendelse. Alle cykelhjelme i vores test er EU godkendt, da det er en af de vigtigste godkendelser og din sikring på, at cykelhjelmen er sikker.

Indbygget LED-lygte

Den nyeste trend indenfor cykelhjelme er hjelme med LED-lys siddende bagpå. Dette er med til at gøre dig mere synlig for bilister og andre forbipasserende om natten og i de mørke vintermåneder.

Korrekt størrelse

Cykelhjelmens størrelse er utrolig vigtig, da den skal sidde til for at den kan beskytte dig optimalt. Cykelhjelmens størrelser fås i mål med et omfang på 5 centimeter. Det vil sige at en hjelm eksempelvis kan fås i størrelsen 52-57 centimeter, så der er plads til at den kan justeres  Vælg gerne en størrelse, hvor din hovedomkreds målt i centimeter ligger midt i den størrelse cykelhjelmen er i for at være sikker på, at den passer til dit hovede. Alle cykelhjelme kan justeres og tilpasses, så det gør ikke noget den er en smule for stor. Så længe omkredsen på dit hovede passer til den angivne størrelse på cykelhjelmen.

Vælg en cykelhjelm med MIPS-teknologi

Det er en god idé at købe en hjelm, der er fremstillet med MIPS-teknologien. Denne teknologi gør, at ved rotattionsstyrt, hvor du eksempelvis falder ud over styret, vil MIPS-teknologien sørge for at fordele energien i nedslaget, når din hjelm rammer jorden. Dette er nemlig med til at mindske risikoen for hjernerystelse.

Du kan læse mere om MIPS-teknologien i nedenstående afsnit.

Sådan virker MIPS-teknologien

MIPS er en forkortelse for Multi-Directional Impact System, og er en teknologi, der er udviklet specielt til cykelhjelme, for at gøre dem endnu mere sikre ved styrt. Teknologien blev opfundet i 2016 af svenskere og er siden da blevet en udbredt teknologi, som mange producenter af cykelhjelme benytter sig af. MIPS-teknologien koster cirka 200 kroner ekstra, men er en utrolig god investering for at øge sin egen sikkerhed under cykling.

Teknologien er inspireret af kraniet og hjernen samt den automatiske sikkerhed vores krop udfører. Inde i vores kranie ligger hjernen og flyder rundt i en væske, der er der netop for at beskytte hjernen, hvis det skulle hænde at kraniet får stød udefra. Denne virker som en slags støddæmper, som absorberer udefrakommende stød eller slag, og netop denne egenskab har MIPS-teknologien taget inspiration fra.

En hjelm med MIPS installeret har både en indre og en ydre skal. Den ydre skal fungerer som den klassiske cykelhjelm, der er designet til at beskytte dit hovede når du styrter. Den er blot med til at sikre mod kraniebrud ved et hårdt møde med asfalten. Med MIPS-teknologien bliver sikkerheden øget ved en beskyttelse mod kraftige rotationer eller rystelser, som delvist bliver absorberet inde i selve hjernen, som dermed er med til at beskytte din hjerne bedre, hvis du uheldigvis skulle styrte. Kraften på slaget bliver nemlig nedsat markant og er derfor med til at forebygge svære hjerneskader, hvis du skulle komme ud for et voldsomt trafikuheld.

Derfor bør du bruge cykelhjelm

Lige siden vi var børn er vi blevet husket på at vi skal have cykelhjelm på, når vi cykler, men mange benytter ikke cykelhjelmen. Der er rigtig mange gode grunde til at huske cykelhjelmen, da det kan have livsfarlige konsekvenser, at lade den ligge derhjemme. En del cyklister kommer desværre ud for skader en gang imellem, da man ikke altid selv er herre over sin cykeltur og et styrt med hovedet kan have fatale konsekvenser. Hovedet er yderst skrøbeligt og der skal ikke et særligt hårdt stød til før det har alvorlige konsekvenser.

Dog er mange danskere blevet bedre til at køre med cykelhjelm, især eftersom der er kommet et alternativ til hjelmen, nemlig med Hövdings populære halskraver med airbag i.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×