Cykellygte Test: 6 bedste lygter til cyklen

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Magicshine MJ-906 5000 lumen
TESTVINDER

Magicshine MJ-906 5000 lumen

Du kan med fordel investere i denne cykellygte fra mærket Magicshine, hvis du gerne vil have en cykellygte med godt med knald på. Denne model er nemlig yderst kraftig og har derfor et enormt lys…

Magicshine MJ-906 5000 lumen 1
Den bedste cykellygte

Magicshine MJ-906 5000 lumen

Xeccon Link 300 Link II Adventure Light 2
Den bedste billige cykellygte

Xeccon Link 300 Link II Adventure Light

Booster X9 Fastmount XL-Batteri, 9000 lm 3
Den bedste LED cykellygte

Booster X9 Fastmount XL-Batteri, 9000 lm

Booster X1 Fastmount XL-Batteri 1000 lm cykellygte 4
En god cykellygte med langt batterilevetid

Booster X1 Fastmount XL-Batteri 1000 lm cykellygte

Busch+Müller Lumotec UPP N30 Forlygte 30 LUX til dynamo 5
Den bedste dynamo cykellygte

Busch+Müller Lumotec UPP N30 Forlygte 30 LUX til dynamo

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kan ikke bare vælge en hvilken som helst cykellygte, da modellen skal leve op til nogle specifikke krav. Af den grund kan det være en god ide at sætte sig lidt ind i både kravene og udvalget på markedet inden du køber dine nye cykellygter.

I denne cykellygte test vil vi guide dig til de bedste cykellygter, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvilken type cykellygte, der er bedst for dig. Derudover forklarer vi også kort forskellen på de forskellige cykellygte typer og giver en forklaring af reglerne på området.

Magicshine MJ-906 5000 lumen

Den bedste cykellygte

Magicshine MJ-906 5000 lumen
Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfuld lyskegle, der lyser godt op selv i komplet mørke
 • pros-icon.svg Batterierne har en levetid på mellem 3,6 og 14 timer
 • pros-icon.svg Mulighed for trådløs indstilling af lysstyrken

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne cykellygte fra mærket Magicshine, hvis du gerne vil have en cykellygte med godt med knald på. Denne model er nemlig yderst kraftig og har derfor et enormt lys output. I alt lyser lygten med 5 dioder og producerer ca. 5000 lumen. Denne type lygte kan altså meget vel benyttes til i buldrende mørke uden problemer.

Derfor skal du vælge en Magicshine MJ-906 5000 lumen

Hvis du gerne vil være helt sikker på at få bestilt en fremragende cykellygte hjem, så skal du investere i denne model fra Magicshine. Du får nemlig en cykellygte med hele fem dioder, som producerer omkring 5000 lumen tilsammen. På den måde kan du være sikker på at blive set i trafikken – også selvom det er mørkt. Derudover kan du også bedre orientere dig om vejen foran, når din cykel er udstyret med en skarp lygte.

Denne cykellygte benytter sig af 186500 li-ion batteri og har en batteritid på mellem 3,6 og 14 timer, hvor tiden afhænger af, hvilken lysstyrke du kører med. Du kan nemlig skifte mellem lysstyrker efter behov. Batterierne er dog genopladelige, så med i købet følger der naturligvis også en oplader, så du nemt og hurtigt kan få gang i batterierne igen, hvis de skulle løbe tør for strøm.

Trådløs fjernstyring

En af de helt store fordele ved at investere i denne type cykellygte er, at den betjenes via trådløs fjernstyring. Du kan således ændre lysstyrken ved blot at trykke på en knap på modellen, så du ikke skal flytte hænderne fra styret. Det bliver altså lige så nemt at skifte lysstyrke på din cykellygte som det er at skifte gear.

Denne lygte er desuden produceret med tanke på det generelle varmeproblem, som man oplever ved brug af kraftige cykellygter. Disse bliver nemlig ofte varme, når de er i brug, hvilket ikke er optimalt. Af den grund er denne lygte designet og fremstillet med den størst mulige overflade på bagsiden, så den let kan komme af med overskydende varme.

Produktdetaljer

 • Vægt: 0,9 gram for hele sættet
 • Lumen: 5000
 • Batteritype: 186500 li-ion batteri
 • Batterilevetid: Mellem 3,6 og 14 timer
 • Batteri medfølger: Ja

Xeccon Link 300 Link II Adventure Light

Den bedste billige cykellygte

Xeccon Link 300 Link II Adventure Light
Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Vandtæt model, så den kan benyttes i al slags vejr
 • pros-icon.svg Udstyret med et genopladeligt batteri, som viser, hvornår det skal lades
 • pros-icon.svg Kræver intet værktøj at montere

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne cykellygte fra Xeccon, så kan du være sikker på, at du får en velfungerende cykellygte uden at skulle af med alt for mange penge. Modellen er nemlig billigere end en del andre modeller, men den har stadig en god rækkevidde, samt mulighed for indstilling af lysstyrke efter behov.

Derfor skal du vælge en Xeccon Link 300 Link II Adventure Light

Hvis du leder efter en billig cykellygte, så skal du se nærmere på denne model fra Xeccon. Lige netop denne cykellygte er nemlig billig i pris i forhold til en lang række af andre cykellygter, men du får stadig god funktionalitet for pengene. Cykellygten når op på 300 lumen på sin højeste indstilling og har en rækkevidde på 50 meter. Du har dog mulighed for at vælge mellem fire forskellige lysstyrker: lav, høj, light sensing og strobe, så du altid kan køre med det rette lysniveau.

Faktisk kan du med fordel benytte dig af indstillingen Light Sensing, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken lysstyrke der er optimalt. Det skyldes, at denne funktion selv tilpasser sig forholdene og derfor altid lyser ved det rette niveau. Produktet vejer kun 59 gram og er udført i sort aluminium. Den er derfor diskret på cyklen. Derudover har du mulighed for at dreje lygtens holder hele 360 grader efter montering og så er modellen vandtæt.

Genopladeligt batteri med indikator

Denne cykellygte er udstyret med et genopladeligt batteri, som på bare 6 timer er fuldt opladt. Ved en fuld opladning kan batteriet holde i 2 til 16 timer alt efter, hvilken lysstyrke du kører med. Du skal desuden ikke være nervøs for, at du pludselig står med en lygte, der ikke virker, da lygten har en indikator, som fortæller, hvor meget batteri, der er tilbage. Du kan således bare trykke på en knap og derefter vil lygten lyse enten grøn / blå eller rød, som en indikation til, hvor lang en levetid batteriet har før den går død for strøm.

En anden fordel ved at investere i denne cykellygte er, at den er nem at montere på cyklen. Der er således ikke behov for værktøj i processen. Alligevel vil du opleve, at produktet sidder godt fast og ikke flytter sig rundt på styret.

Produktdetaljer

 • Vægt: 59 gram
 • Lumen: 300
 • Batteritype: 4.2V 1000mAh Lithium Polymer
 • Batterilevetid: 2 til 16 timer
 • Batteri medfølger: Ja

Booster X9 Fastmount XL-Batteri, 9000 lm

Den bedste LED cykellygte

Booster X9 Fastmount XL-Batteri, 9000 lm
Fordele
 • pros-icon.svg Stort og effektivt batteri med god holdbarhed
 • pros-icon.svg LED lygte, der lyser kraftigt uanset årstiden
 • pros-icon.svg Støv- og vandtæt batteri

Detaljeret gennemgang

Med denne cykellygte kan du være sikker på at have en god og kraftfuld cykellygte til brug i lang tid. Produktet er en LED model og er udstyret med et såkaldt Fastmount batteri. Med dette batteri får du en lettere montering, bedre holdbarhed og ingen risiko for ridser på din cykel. Lygten er desuden udstyret med hele 9 dioder, der hver lyser med 1000 lumen.

Derfor skal du vælge en Booster X9 Fastmount XL-Batteri, 9000 lm

Uanset om du kører rundt i vinterhalvåret eller gerne vil være sikker på at have en smule lys til de sene sommeraftener, så er denne LED cykellygte fra Booster lige noget for dig. Denne cykellygte er ideel til både MTB, landevejscykling, orienteringsløb eller andre udendørs aktiviteter. Du kan desuden indstille den til tre forskellige funktioner: super high power, high power eller en blinke funktion.

Det er nemt at montere lygten på styret, hvor den vil sidde fast og ikke påføre styret skader. Med i købet følger der nemlig et kraftigt stykke folie, som man kan sætte omkring cykelstellet før man monterer lygten. På den måde vil der ikke opstå ridser eller slidmærket på cyklen. Produktet er desuden både støv- og vandtæt, da batteriet er indkapslet i en lukket boks.

Cykellygte med LED

Du kan roligt stole på, at denne lygte vil leve op til dine forventninger, da det er en kraftig LED model. Du får således en cykellygte med et solidt og effektivt batteri, som er et af de største på markedet. Modellen er en lovlig super LED High Power forlygte, som er udviklet med hele 9 dioder. Hver af disse dioder har 1000 lumen, hvilket sikrer et langt stærkere lys i mørket.

Med i købet følger der, ud over selve forlygten, et monteringsbeslag, batteripakke, O-ringe, et pandebånd til lygten og en oplader. Produktet kan desuden lyse mellem 3 og 6,5 timer før batteriet skal til opladning.

Produktdetaljer

 • Vægt: 196 gram
 • Lumen: 9000
 • Batteritype: XL med 13200 mAh
 • Batterilevetid: Mellem 3 og 6,5 timer
 • Batteri medfølger: Ja

Booster X1 Fastmount XL-Batteri 1000 lm cykellygte

En god cykellygte med langt batterilevetid

Booster X1 Fastmount XL-Batteri 1000 lm cykellygte
Fordele
 • pros-icon.svg Lang batteritid – selv ved brug af højeste lysstyrke over længere tid
 • pros-icon.svg Kan benyttes til al slags cykling og andre udendørs aktiviteter
 • pros-icon.svg Nem montering, der endda beskytter cyklen mod ridser og mærker
 • pros-icon.svg Billig i pris

Detaljeret gennemgang

Denne cykellygte fra Booster er ideel til dig, der ikke orker at tænke alt for meget på opladningen af lygtens batterier. Lige netop denne model kan nemlig klare sig i minimum 11 timer før batterierne skal oplades igen – og det er altså ved brug af den højeste lysstyrke. Lygten er naturligvis lovlig og kan benyttes i både by, i skov og på landevej uden problemer.

Derfor skal du vælge en Booster X1 Fastmount XL-Batteri 1000 lm cykellygte

Hvis du er på jagt efter en kraftig cykellygte med ekstrem god batterilevetid, så skal du overveje at investere i denne model fra Booster. Fordelen ved denne cykellygte er nemlig, at dens batteri kan holde helt op til 11 timer på selv den højeste lysstyrke. Hvis du benytter en af de andre funktioner kan du dog udmærket have din lygte kørende i op til 19 timer før batteriet skal til opladning. Du skal altså ikke tænke opladningen ind mellem hver cykeltur. 

Du kan desuden vælge mellem tre lysstyrker: Super High Power, High Power og en blinke funktion. Denne cykellygte er både støv- og vandtæt, da batteriet er indkapslet i en lukket boks. Denne sættes fast med kraftige gummiremme og nylonstrips.

Ideel cykellygte til mtb

Modellen lyser med 1000 lumen og er en lovlig cykellygte. Du kan således benytte den til samtlige udendørs aktiviteter og på dine cykelture. Faktisk er modellen endda en særlig let cykellygte, hvilket gør den ideel til brug på både cykel og cykelhjelm. Du bestemmer selv, hvor du foretrækker at benytte din cykellygte. Funktionaliteten gør den desuden velegnet til brug som cykellygte i forbindelse med MTB, hvor lygten gerne skal lyse effektivt uden at være til gene for køreren. 

Ved montering af denne cykellygte kan du være sikker på, at din cykel ikke kommer til skade. Der medfølger nemlig et stykke folie, som du kan sætte omkring cykelstellet før du monterer lygten. På den måde er stellet beskyttet mod ridser og slidmærker – og så kan lygten desuden også klare de hårde vilkår på MTB sporet uden at grus e.l. sætter sig fast under lygten. 

Som en ekstra bonus ligger denne cykellygte til en overkommelig pris, hvilket gør den ideel til folk, der gerne vil have god sikkerhed i trafikken uden at skulle benytte alt for mange penge i købet af deres nye cykellygte.

Produktdetaljer

 • Vægt: 99 gram
 • Lumen: 1000 
 • Batteritype: 8,4V/13200 mAh
 • Batterilevetid: 11 og 19 timer
 • Batteri medfølger: Ja

Busch+Müller Lumotec UPP N30 Forlygte 30 LUX til dynamo

Den bedste dynamo cykellygte

Busch+Müller Lumotec UPP N30 Forlygte 30 LUX til dynamo
Fordele
 • pros-icon.svg Dynamo cykellygte med en lysstyrke på 30 lux
 • pros-icon.svg Beslag og ledning medfølger i købet
 • pros-icon.svg Mulighed for at vælge, hvornår lygten skal være til med on / off knap

Detaljeret gennemgang

Der er ingen grund til at bekymre sig om opladning af cykellygtens batteri, hvis du investerer i en dynamo cykellygte. Og det er netop en af årsagerne til, at du skal købe denne lygte fra Busch og Müller. Du får en enkel cykellygte uden batteri, der lyser med 30 lux, når du træder i pedalerne. Linse teknologien er LED og med i købet følger naturligvis beslag til montering.

Derfor skal du vælge en Busch+Müller Lumotec UPP N30 Forlygte 30 LUX til dynamo

Hvis du gerne vil undgå at skulle være afhængig af at have opladt dine cykellygter, så kan du med fordel investere i en dynamo lygte, såsom denne variant. Det særlige ved dynamolygter er netop, at de automatisk starter, når du træder i pedalerne på din cykel. Der er altså intet batteri som kan løbe tør for strøm, når du benytter en dynamolygte. 

Denne model er desuden en højkvalitets dynamo cykellygte, som lever op til samtlige danske lovkrav. Derudover er den vandtæt, så den kan klare al slags vejr. Som en ekstra bonus kræver denne cykellygte heller ikke den store vedligeholdelse. Faktisk kan du nøjes med bare at tørre lygten af med en fugtig klud, hvis den bliver beskidt, mens du cykler.

Bliv set i trafikken

Med denne dynamolygte kan du være sikker på at blive set i trafikken. Produktet har en lysstyrke på 30 lux og består af en LED lygte. Du kan altså roligt stole på, at samtlige trafikanter kan se dig, når du befinder dig i trafikken. Du har dog mulighed for at slukke for lygten i dagtimerne, hvis du føler, at lyset er irriterende for andre trafikanter. Dette gøres nemt via den indbyggede tænd / sluk knap.

Cykellygten skal montes på cyklens forgafel og derfor medfølger der naturligvis et beslag, så du har alt, hvad du skal bruge til at sætte lygten fast på din cykel idet du køber produktet. Der medfølger også en ledning i købet. Derudover får du også en hvid refleks med til lygten for ekstra sikkerhed, så der ikke kan være nogen tvivl om, at bilisterne kan se dig.

Produktdetaljer

 • Tykkelse: 4,7 cm
 • Diameter: 4,3 cm
 • Vægt: 110 gram inklusiv lygteholder og ledning
 • Lux: 30
 • Batteritype: Ingen
 • Batterilevetid: Ingen – lygten lyser, når der trædes i pedalerne
 • Batteri medfølger: Nej, men der medfølger en hvid refleks i købet

Reelight magnet lygtesæt RL720

Det bedste cykellygte sæt med magnet

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Magnet lygtesæt, hvor du både får for- og baglys, samt en kondensator i købet
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Kan benyttes i trafik, men også på ubelyste veje
 • pros-icon.svg Vedligeholdelsesfri model

Detaljeret gennemgang

Med dette magnet lygtesæt kan du være sikker på altid at have lys på din cykel. Sættet indeholder både en for- og baglygte, som monteres på cyklen og kører ved hjælp af dynamo. Du vil altså således have lys i lygterne så snart du begynder at cykle i pedalerne. Lygterne er kraftige og kan derfor både benyttes på en trafikeret vej eller steder med dårlig belysning.

Derfor skal du vælge en Reelight magnet lygtesæt RL720

Hvis du leder efter et kraftigt lygtesæt, der kan holde i mange år, så skal du investere i dette magnet lygtesæt fra Reelight. Ved købet af dette sæt får du nemlig både en for- og en baglygte med kraftigt lys, som virker via egen ben-kraft. Du vil således opleve, at dine lygter begynder at lyse så snart, at du træder i pedalerne. Der er desuden en kondensator med i købet, som du kan installere på cyklen, hvor den vil optage en smule energi. På den måde lyser lygterne altså også, når du holder stille i f.eks. et lyskryds. 

Lygtesættet adskiller sig fra de andre i serien ved, at forlygten lyser konstant, mens baglygten blinker. På den måde kan du ses i trafikken, men samtidig benytte forlygten til at se vejen. Faktisk er lyset i forlygten med 1 watt LED, som sikrer, at du ikke er til gene for andre trafikanter, men samtidig har et kraftigt nok lys til at kunne se vejen foran dig. Du skal desuden aldrig tænke på at skulle oplade batterier med dette lygtesæt, hvilket sparer dig for en masse arbejde mellem dine cykelture. Vi vil desuden gerne pointere, at lige netop dette sæt langt fra koster alverden – og det er altså derfor en god investering for de fleste.

Ingen vedligeholdelse

En anden fordel ved at investere i dette lygtesæt er, at det er vedligeholdelsesfrit. Du får altså et sæt, som ikke kræver regelmæssig syn eller konstant skal have skiftet dele. Det eneste du muligvis skal gøre, hvis du har kørt et sted med meget mudret vej e.l. er at rengøre lygterne. Hvis der er for meget snavs på dem, vil de trods alt ikke lyset optimalt. Det er dog nemt at rengøre lygterne, da det kan klares på få sekunder ved at benytte en våd klud på overfladen.

Du kan nemt montere sættet efter behov, da der er mulighed for fleksibel montering. Af den grund kan sættet også udmærket anvendes på de fleste cykler. Vi vil dog anbefale, at du montere lygterne højt på cyklen, så du har øget synlighed, når du begiver dig i trafikken. Det er optimalt at montere forlygten ved forgaflen på cyklen og baglygten på bagagebæret. Du har altid mulighed for at efterspænde både magneter og kondensator, hvis du synes, at produkterne mangler yderligere stabilitet.

Produktdetaljer

 • Vægt: 620 gram
 • Batteritype: Magnet
 • Batterilevetid: Ingen begrænsning
 • Batteri medfølger: Magnet og kondensator medfølger

Guide

Regler om cykellygter

Der er nogle helt generelle regler om cykellygter, som du som cyklist skal være opmærksom på før du begiver dig ud i trafikken med lys på cyklen. Hvis du ikke overholder kravene til brugen af cykellygter, så kan du nemlig risikere at få en bøde. Du skal altså også sikre dig, at dine indkøbte cykellygter lever op til kravene for lysstyrke, effektivitet, holdbarhed etc.

Minimum én forlygte og én baglygte, der skal kunne ses på afstand

Først og fremmest er det vigtigt, at din cykel er forsynet med mindst én forlygte, som skal lyse hvidt eller gult, og én baglygte, som skal lyse rødt, hvis du kører i lygtetændingstiden. Lygtetændingstiden afgøres ved, om gadelygterne er tændt. Du kan altså udmærket køre uden lys på cyklen i dagtimerne, men når gadelygterne tændes, så skal du have cykellygter på din cykel. Det er desuden vigtigt, at både din forlygte og baglygte afgiver et lys, der er tydeligt fra mindst 300 meters afstand, samt er synligt fra siderne.

Derudover skal både for- og baglygte lyse med en lysstyrke på mindst 4 candela, når der måles lige bagved og foran cyklen. Dette tæller som minimum 0,4 candela målt på 20 grader til hver side og mindst 0,05 candela målt på 80 grader til hver side. Du skal desuden også huske, at dine lygter ikke må blænde den øvrige trafik, så det nytter heller ikke noget at købe for skarpe lygter, da du så stadig er til fare i trafikken. Et alternativ hertil kan være at købe en cykellygte, der hælder en smule ned i jorden frem for at lyse direkte ligeud.

Regler om cykellygternes brugstid

Du skal være sikker på, at dine cykellygter også lever op til kravene om brugstid, hvis du benytter dig af batteridrevne lygter. En batteridreven lygte, både for- og baglygte, skal have en brugstid på mindst fem timer. Brugstiden henviser til den tid, hvor lygten er tændt – det vil sige, at din lygte skal kunne lyse i minimum fem timer ved konstant lys for, at den er lovlig. Din lygte må gerne have forskellige lysstyrker, som du kan skifte mellem, men mindst én af lygtens lysstyrker skal kunne opfylde kravet om brugstid, mens det lever op til krav om synlighed.

Hvis du benytter en batteridreven lygte, som dog oplades under kørsel, så gælder de ovenstående retningslinjer ikke for dig. Her vil lygten jo trods alt blive opladt hver gang du er på farten. Der gælder naturligvis også lidt andre regler for en cykellygte som ikke er batteridreven, f.eks. en dynamo cykellygte. En sådan lygte skal bare opfylde ovenstående krav om lysstyrke og synlighed.

Dine lygter må gerne blinke, hvis du foretrækker dette, men du skal være sikker på, at de blinker med mindst 120 blink i minuttet. Hvis de ikke har minimum dette antal blink, så er de ulovlige og du kan derfor udmærket få en bøde, selvom du kører med lygter.

Hvis du vil vide mere om reglerne for brug af cykellygter på cykler med påhængsvogn eller en model med flere end to hjul, så kan du læse mere her.

Du kan læse mere om de generelle regler for cyklister i Danmark på Cyklistforbundets hjemmeside.

Husk reflekser på din cykel

Ud over brugen af cykellygter, så er det faktisk også et lovkrav, at du skal have synlige reflekser på din cykel. Reflekserne er også med til at gøre køretøjet mere synligt for bilister – især hvis de kommer fra siden, da lys på reflekserne får dem til at lyse op.

Du skal bl.a. sikre dig, at din cykel er forsynet med mindst én hvid refleks og én rød refleks. Den hvide refleks skal være synlig forfra, mens den røde refleks skal være synlig bagfra. Du skal også sørge for, at din cykel er forsynet med mindst to gule reflekser, som skal være synlige bagfra. Og så skal hvert af din cykels hjul være forsynet med mindst én gul refleks, så de kan ses fra siderne. Du kan dog også benytte hvide reflekterende dæk- eller fælgsider, hvis du foretrækker dette over en gul refleks på hjulene.

Valg af cykellygte type

Du kan vælge en række forskellige cykellygte typer, men hvad er egentlig forskellen på de forskellige varianter – og er nogen bedre end andre? Det vil vi give dig svaret på i dette afsnit om valg af cykellygte type.

Magnet cykellygter

En magnet cykellygte er den foretrukne type af cykellygte for en del danske – og det med god grund. En magnet cykellygte fungerer nemlig uden brugen af batterier, så du skal ikke tænke for meget over, om dine lygters batterier nu er fuldt opladt eller kan klare distancen. En magnet cykellygte fungerer ved, at der monteres et sæt magneter på hjulene og en magnetspole på stellet. Hver gang hjulet roterer vil der således produceres strøm, hvilket får lygten til at lyse. Afhængigt af hvilken type lygte du har købt, så kan en magnet cykellygte både lyse konstant eller blinke.

Netop fordi en magnet cykellygte ikke benytter sig af batterier, men derimod af egenproduceret strøm, så sker der også en minimal miljøbelastning ved brug af denne slags lygter. Det er også et forsøg værd med magnet lygter, hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet, når du alligevel snupper din cykel.

Du kan dog også få nogle magnet cykellygter med indbygget batteri, så de også lyser, selvom du holder stille. Det er dog helt op til dig selv, hvad du foretrækker.

Lysdiodelygte

En diodelygte er en type cykellygte, der lyser ved hjælp af lysdioder. Ofte kan disse ses på lang afstand og så har de en lang levetid. Derudover er de billigere end andre typer af cykellygter. Du kan få en lysdiodelygte med en eller flere dioder.

Enkelt diode cykellygter

Enkelt diode cykellygter er kun udstyret med én diode, hvilket dog også gør, at flere af modellerne på markedet faktisk er ulovlige. De lever nemlig ikke op til kravene om, hvor kraftige lygterne skal være. Men hvis du finder frem til en type af enkelt diode cykellygter, som er kraftig nok til at kunne blive set på 300 meters afstand, så kan du med fordel have dem liggende i tasken, så du altid har en backup til dine monterede lygter.

Flerdiode cykellygter

Der er et hav af forskellige flerdiode cykellygter på markedet og du har derfor rig mulighed for at finde frem til en model, der passer godt til dig. Du kan f.eks. få flerdiode cykellygter med flere forskellige dioder, så der både er mulighed for at få produkter med +5 dioder eller kun 2 til 3 stykker. Ofte vil flere dioder betyde en kraftigere lygte.

Dynamo cykellygter

Dynamo cykellygter er en energieffektiv løsning, som virker for de fleste brugere. Du vil nemlig altid have dine lygter klar til brug, da du selv leverer strømmen til lygterne, når du cykler. Ulempen ved denne type cykellygte er dog, at den ofte skal installeres idet du køber din cykel – og derfor er det ikke alle, der lige kan overskue at få det installeret efterfølgende. Det kan dog være en god løsning, hvis du ikke orker at bekymre dig om genopladning eller udskiftning af batterier.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×