Dab Radio Test: 9 bedste DAB+ radioer (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

4
Lækker radio med kvalitet og designet i top

Argon Audio Radio3

5
Lille og genopladelig radio til lommen

Sony XDR-P1DBP

7
Billig DAB radio

Denver DAB-33

8

Philips Bærbar radio AE5220

9
DAB radio med bluetooth

PURE Pop Midi

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er dit radiosignal forsvundet? I 2017 skiftede DAB til DAB+, så du skal have en radio, som kan tage det nye DAB+ signal. I denne artikel gennemgår vi 7 forskellige DAP+ radioer, så du kan finde den, der passer bedst til dig – både hvad angår funktioner og design.

De 7 forskellige dab radioer har forskellige funktioner og udseende, og nogle er bedst til at være placeret et sted, mens andre er mere mobile, og kan derfor også bruges som bluetooth højttaler. Der findes utrolig mange DAB radioer, og det kan derfor være svært at vælge, men nederst i denne artikel giver vi dig gode råd til, hvordan du vælger den DAB radio, som passer bedst til dit hjem.

Fordele
 • pros-icon.svg Visuelt tiltalende design
 • pros-icon.svg Inkluderer FM-radio
 • pros-icon.svg Kan udvides til at streame til flere højttalere

Detaljeret gennemgang

For 17 år siden blev Tivoli Model One en af ​​de bedste radioer, du kan få med teknologi, der virkelig kunne finpudse den frekvens, du gerne ville høre. Det var en fantastisk lille radio, men virksomheden er tilbage med en ny iteration for moderne livsstil. Den nye Model One Digital tager retro-æstetikken fra den tidligere model og mæsker den sammen med moderne bekvemmeligheder.

Derfor skal du vælge Tivoli Audio Model One Digital

Tivoli Audio er bedst kendt for sin moderne designklassiker, Model One-radioen. One Digital kan streame lyd til flere højttalere samtidigt og genopfinder originalens ikoniske urskive som en multifunktions aluminiumsramme med et digitalt display i midten. Model One Digital, der tilbydes i sort, hvid/grå og valnøddegrå og måler 4,5 x 8,7 x 5,5 tommer (HWD), genskaber originalens urskive som en multifunktionel kant rundt om en cirkulær skærm.

Rammen kan drejes, for at scanne radiostationer eller trykkes ind. Den kan dog være berøringsfølsom. Der er også en volumenknap, der fungerer som en tænd/sluk-knap og lydkilde vælger. Layoutet ser knivskarpt ud. Du kan nemt fastgøre de medfølgende antenner på bagsiden af ​​højttaleren, men det er ikke det eneste input, du vil se. Du finder også en 3,5 mm-indgang, strømindgang, en mikro-USB-indgang til service, en “party mode”-knap, der lader dig parre med andre højttalere i Tivoli ART-kollektionen, og en opsætnings knap til den første opsætning af højttaleren. Højttaleren leverer fremragende lyd og design, og er et mesterværk taget ud af 50’erne.

JBL Tuner 2

Bedste fm og dab radio

Fordele
 • pros-icon.svg Bærbart og unikt design
 • pros-icon.svg IPX7 vandtæt klassificering
 • pros-icon.svg Kommer med en skærm
 • pros-icon.svg Fungerer som FM-radio, Bluetooth-højttaler
 • pros-icon.svg Understøtter DAB
 • pros-icon.svg Fantastisk batterilevetid

Detaljeret gennemgang

JBL er en af de foretrukne lyd portaler der vælges verden over, og det er der en kæmpe grund til. Den leverer en lyd, ikke mange DAB radioer kan prale af. JBL er et stort navn, når det kommer til lydtilbehør, især på markedet for bærbare Bluetooth-segmenter. Tilbage i 2018 forsøgte virksomheden at gøre noget nyt ved at inkorporere FM-radio i sin bærbare højttaler. Resultatet blev JBL Tuner FM.

Derfor skal du vælge JBL Tuner 2

JBL Tuner 2 FM har en cylindrisk krop, der skal placeres vandret på en flad overflade. På bunden har den en gummipolstring på hver side, der giver en vis højde til højttaleren. Disse polstringer er dog slanke og vil derfor ikke gøre den store forskel, medmindre de er placeret på en helt flad overflade. JBL Tuner 2’s krop er lavet af plastik, der føles glat ved berøring, men har fået et gummieret look. Det er dog tilbøjeligt til pletter. Højttaleren kommer med en IPX7-klassificering og bør overleve lette vandstænk.

Den venstre side rummer tænd/sluk-knappen, der har et lille rødt mærke. Knappen er lille og ikke-glødende. På den modsatte side er JBL-logoet skåret ud af den glatte overflade. Et af højdepunkterne ved JBL Tuner 2 er, at den understøtter Digital Audio Broadcasting (DAB). I modsætning til FM og AM transmitteres frekvenser i DAB ved hjælp af digitale signaler. Dette resulterer normalt i bedre lydkvalitet sammenlignet med de traditionelle FM’er. På samme måde tillader det også multipleksing af flere stationer på én frekvens. Så hvis du bor i et område, hvor dette understøttes, vil du kunne gøre brug af det. Med Tuner 2 har JBL batteriholdbarhed på op til 12 timer. Til opladning understøtter denne højttaler 5V, 1,2A opladning via Type-C-porten.

Makita DMR112

Bedste konstruktions DAB radio

Fordele
 • pros-icon.svg Bygge-radioen oplader din telefon, mens den spiller
 • pros-icon.svg Takket være stereo lyden kommer lyden fra både venstre og højre
 • pros-icon.svg Du kan tilslutte din smartphone eller USB-flashdrev til bygge-radioen og afspille din egen musiksamling

Detaljeret gennemgang

Aldrig før har Makita pakket DAB og Bluetooth i én enhed. Så når du er på arbejdet og ude i bygge hallerne, får du det bedste fra begge verdener. Spil dine egne melodier ved trådløst at forbinde din mobilenhed til radioen, eller afspil melodierne fra radioen ved hjælp af DAB+-signalet. Udstyret med Bluetooth Class 2, vil du være i stand til at afspille lyde fra din telefon på op til 10 meters afstand! Og med både DAB og DAB+ kommer du aldrig til at mangle et udvalg af radiokanaler at vælge imellem.

Derfor skal du vælge Makita DMR112 

Gør-det-selv-opgaver bliver sjove med Makita DMR112 DAB+. Takket være DAB-radioen kan du nyde dine yndlingssange uden forstyrrelser, og du får en god lydkvalitet. Du kan lytte til radio eller forbinde din smartphone med Bluetooth-funktionen. Vil du oplade din telefon på samme tid? Brug USB-porten. Højttaleren er beskyttet mod støv og vand. Derudover er bygge-radioen udstyret med en lyssensor og et ergonomisk håndtag, så den er nem at flytte.

Denne radio sluttes til lysnettet eller kan få strøm fra enten dine LXT- eller CXT-lithium-ion-batterier. Når du har installeret dit 18V batteri, får du en effekt på 4,9 watt x2 fra de dobbelte 89 mm højttalere, hvilket er rigtig højt. Med en vægt på 4,9 kg med et 18 volt batteri installeret, er det et nemt materiale at transportere rundt på stedet. Den er også meget holdbar og opfylder IP64-standarder fra vandindtrængning og støv.

Argon Audio Radio3

Lækker radio med kvalitet og designet i top

Fordele
 • pros-icon.svg To indbyggede stereo højttaler, giver en fantastisk lyd
 • pros-icon.svg Vækkeur eller tidtagning i køkkenet
 • pros-icon.svg Brug radioen til at streame fra din telefon også; Youtube, Spotify, TIDAL, og Yousee Music

Detaljeret gennemgang

Denne DAB radio er stor og lækker, og prisen gør også, at den er i en kategori for sig selv, men hvis designet skal være i top og radioen i god kvalitet, så bør du tage et ekstra kig på Argon Audio Radio3.

Derfor skal du vælge Argon Audio Radio3

Argon har valgt at lægge stor fokus på højttalerne i denne radio, og derfor er den udstyret med to stereohøjttalere, som giver dig et større og flottere lydbillede.

Argon har flere smarte funktioner, og hvis du har lyst til at vågne til lyden af din yndlingsradiokanal, er det ikke noget problem. Du kan vælge imellem en radiokanal eller en alarmklokke, og har du radioen stående ude i køkkenet, kan du bruge vækkeurs-funktionen, som tidtagning i stedet, så du altid har styr på, hvornår din dej er færdig med at hæve eller hvornår maden skal ud af ovnen.

Nem og brugervenlig betjening af radioen

Argon Audio Radio3 er nem at bruge, da alle knapperne er i fronten af radioen. Displayet er er et elegant 3-linjers OLED, hvilket er noget af det nyeste inden for skærme. Du har mulighed for at justere lysstyrken, hvis du synes, at den er for høj eller lav.

Du finder nemt alle dine yndlingskanaler, da de ikke står som en frekvens, men med navn – hvis du altså bruger DAB+-signalet. Alle de tilgængelige DAB+-kanaler bliver hurtigt indlæst, så du nemt kan vælge imellem dem.

Gem dine favoritkanaler –  både kanaler, der kører over DAB+ og FM -, så de altid er lige ved hånden.

Med den indbyggede bluetooth-funktion, kan du nemt connecte din telefon til radioen og streame lige det du ønsker; Youtube, Spotify, TIDAL, Yousee Music og meget mere.

Argon har lavet flere forskellige modeller, hvor denne er luksusmodellen. De har også lavet nogle mindre modeller, hvor der ikke er to højttalere. Denne model findes i flere forskellige farver; hvid lak, sort lak og i ask. Så du kan finde det design, som passer bedst til dit hjem.

Produktdetaljer:

 • Radio: Dab+ og FM
 • Bluetooth: Ja
 • Højttaler: 2 indbyggede stereohøjttalere
 • Indbygget vækkeur: Nej
 • Vægt: 2,1 kg

Sony XDR-P1DBP

Lille og genopladelig radio til lommen

Fordele
 • pros-icon.svg Genopladelig radio via. USB og en driftstid på 20 timer
 • pros-icon.svg En lydkvalitet, der virkelig overrasker
 • pros-icon.svg Letvægtsdesign

Detaljeret gennemgang

Sony er også et meget anerkendt mærke inden for lyd, tv og radio, og her er deres eksempel på en lille DAB radio, som både passer i køkkenet, men som du også kan tage med på farten. Den kan både afspille FM og DAB+-kanaler.

Derfor skal du vælge Sony XDR-P1DBP

Denne radio er udstyret med et genopladeligt batteri, som du oplader via. et USB-stik. Du kan altid holde øje med, hvor meget batterier, der er på din radio, ved at kigge på batteriindikatoren. Selvom den er udstyret med et genopladeligt batteri, så har den en utrolig lang driftstid på op til 20 timer.

Du har også mulighed for at gemme op til 20 radiokanaler, så du nemt kan finde dine yndlingsprogrammer.

Displayet er ravgult, og du kan nemt se hvilken radiostation du lytter til. Den har en teleskopisk antenne, som nemt kan justeres efter behov.

Sony XDR-P1DBP leverer en god lyd

Selvom denne DAB radio kan være i din lomme, så leverer den en lyd, der virkelig overrasker. Det skyldes den digitale forstærker, som øger effekten og lydkvaliteten. Den har en indbygget højttaler, som har en udgangseffekt på 1,5 watt, hvilket er godt for en DAB radio.

Desuden har den et letvægtsdesign, så den vejer kun 170 g., og er derfor nem at tage med på farten, så du kan høre musik og radio uanset, hvor du vil.

Hvis du gerne vil høre radio fra Sony XDR-P1DBP, men sidder i et tog, så er der et stik til høretelefoner, der er dedikeret til diskret lytning i stereokvalitet.

Produktdetaljer:

 • Radio: Dab+ og FM
 • FM-frekvensområde: 87,6 – 108 MHz
 • Bluetooth: Ja
 • Højttaler: 1 højttaler
 • Indbygget vækkeur: Nej
 • Vægt: 170 g

Panasonic SC-PM250BEGK DAB+

DAB radio med cd afspiller

Fordele
 • pros-icon.svg Afspil dine gamle CD’er, og stream ny musik fra din telefon
 • pros-icon.svg Kraftfulde højttalere og bas
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug

Detaljeret gennemgang

Denne radio er mere et lille anlæg end en radio, så elsker du musik og er det vigtigt for dig, at lyden er i top, så er det denne DAB radio du skal købe: Du kan nemlig både høre FM, DAB+, slutte din telefon via. bluetooth og høre CD’er – hvilket er sjældent, man ser i disse tider.

Derfor skal du vælge Panasonic SC-PM250BEGK DAB+

Der er flere gode grunde til at købe denne DAB radio, men designet med de to højttalere ser bare godt ud. Den findes i to farver – både i sort og i børstet stål, som er den, der ses på billedet.

Hvis du har en masse CD’er liggende, og gerne vil bruge dem, så er denne radio et godt køb for dig, da du kan afspille dem samtidig med, at du får adgang til DAP+ og FM.

Ved hjælp af bluetooth kan du også connecte din telefon og afspille din favorit sange derfra.

Desuden har Panasonic også en musik app, hvor du kan streame sange og connecte den til radioen – en mulighed hvis du mangler inspiration til hvad du skal høre. App’en kan både downloades i Appstore og Google Play.

Lyden er i fokus når det kommer til dette anlæg, og det betyder også, at Panasonic har udstyret radioen med en kraftfuld bas og to højttalere, der tilsammen bruger 20 watt. Det giver dig en klar og god lyd uanset om du hører musik eller lytter til radio.

Brugervenlig radioanlæg

Radioen er nem at styre ved hjælp af knapperne, men hvis du ikke lige er i nærheden af radioen, men stadig gerne vil slukke den, skifte kanal eller skrue op eller ned for lyden, så er medfølger der også en fjernbetjening

Denne DAB radio har selvfølgelig også digital tuner, så du kan gemme nogle af dine yndlingsradiokanaler.

Da Panasonic SC-PM250BEGK DAB+ er et lille anlæg med to højttalere, så er det vigtigt, at du finder et godt sted til dem. De må ikke være for langt fra hinanden, men du kan med fordel sprede lidt af lyden ud i rummet og placere dem en smule fra hinanden. Hvis du ikke har mulighed for det, så er det også helt fint at placere højttalere som på billedet; altså ved siden af hinanden.

Til sidst, er det vigtigt at fremhæve, at radioen har et lavt energiforbrug, da den har automatisk sluk og bruger 0,2 watt, når den er i standby-funktion.

Produktdetaljer:

 • Radio: DAB+ og FM
 • Bluetooth: Ja
 • Højttaler: 20 watt
 • Indbygget vækkeur: Nej
 • Vægt: ca. 3,5 kg

Denver DAB-33

Billig DAB radio

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tydeligt LCD-display med blåt baggrundslys
 • pros-icon.svg Gem 20 af dine yndlingskanaler, så du ikke skal bruge tid på at lede efter dem
 • pros-icon.svg Udstyret med et earphone-stik, som også kan bruges til at afspille lyd fra ens egen telefon

Detaljeret gennemgang

Denver har også et stort udvalg af forskellige modeller, som har adgang til DAB+-signalet og FM. Denne DAB radio har en super god pris, og samtidig et lækkert design og en god radio.

Derfor skal du vælge DENVER DAB-33

Designet på denne DAB radio er enkelt og lækkert, og passer ind i de fleste hjem. Radioen er sort med et blåt display, så du tydeligt kan se hvad der står på displayet.

Du styrer nemt radioens funktioner med knapperne, som sidder lige under displayet.

Den kan både gemme DAB+-kanaler, men også FM-kanaler, som har RDS-funktion, og har gemt radiostationens og programmets navn. Hvis radioen har opgivet de oplysning igennem RDS, så vil det også kunne ses på radioens display.

I alt kan du gemme op til 20 af dine favoritkanaler, så du ikke skal bruge tid på at lede efter dem.

Lyt til din egen musik

Radioen er ikke udstyret med bluetooth, men du kan sætte et høretelefon-stik ind i den, som så også kan forbindes til din egen telefon. Det er selvfølgelig vigtigt, at der er det samme stik i begge ender, så den både kan komme ind i radioen og i telefonen. Hvis du ikke har sådan et stik, er det nemt at købe og koster typisk ikke særlig meget.

Det giver dig i hvert fald mulighed for at lytte til din egen musik. Radioen er heller ikke særlig stor eller tung, så du kan nemt tage den med dig. Du kan både sætte den til en stikkontakt, men den fungerer også med 2 x AA-batterier, hvis du vil lytte til musik ude i det blå.

Denver DAB-33 sætter klokken helt automatisk efter DAB+signalet, hvilket plejer at være ret præcist. Antennen er teleskopisk og sidder bag radioen. Hvis der er brug for den, kan du nemt finde den frem og justere den, så signalet bliver perfekt.

Produktdetaljer:

 • Radio: Dab+ og FM
 • Bluetooth: Nej
 • Højttaler: 1 watts højttaler
 • Indbygget vækkeur: Nej
 • Vægt: 500 g

Philips Bærbar radio AE5220

Fordele
 • pros-icon.svg Retro og klassisk design
 • pros-icon.svg Gem dine yndlingsradiostationer – op til 20 forskellige kanaler
 • pros-icon.svg Gode højttaler, så du kan læne dig tilbage og nyde lyden

Detaljeret gennemgang

Philips er et anerkendt brand indenfor radio, lyd og fjernsyn, og denne radio er skuffer bestemt ikke. Den har god lyd, flot udseende og i topkvalitet – det bliver næsten ikke bedre.

Derfor skal du vælge Philips AE5220

Denne radio kan stå overalt i dit hjem. Designet er klassisk, men også retro, da den minder om de gamle transistorradioer. Der er blevet kælet om detaljerne, hvilket ses på den plade af træ, som sidder hele vejen rundt om radioen. Displayet og knapperne sidder i front af radioen, så den er nem at betjene.

Du har mulighed for at gemme op til 20 forudindstillede kanaler, så hele familien kan vælge sin favorit – uden at nogen skal gå på kompromis. Desuden er det nemt at finde radiokanalerne, som sender over DAB+, da du kan se navnet på stationen og programmet, og altså ikke bare frekvensen.

Desuden har den også et smart håndtag af design, så hvis du har brug for at flytte den, så gøres det nemt – den vejer jo heller ikke særlig meget med sine 1,4 kg.

Lydstyrken kan du styre op og ned ved at dreje på drejeknappen, som sidder på fronten af radioen. Selve lydkvaliteten er også godt, da den er udstyret med 2 x 2,5 watts højtalere, hvilket er et fint niveau for en radio, så du kan høre krystalklart.

Antennen er teleskopisk, så har du brug for lige at rette på den, så kan det også gøres nemt.

Vil du have en radio med batterier, ledning eller begge dele?

Philips AE5220 kan både få strøm via. batterier og stikkontakten, hvilket giver dig flere muligheder ift. placering af den. Hvis der ikke lige er en stikkontakt i nærheden eller du ikke gider at have ledningen hængende, så er det ikke noget problem, da den i så fald bare kører på batterier i stedet. Det giver dig også mulighed for at tage din radio med dig eller udenfor, da du ikke er afhængig af stikkontakter.

Når radioen er ved at gå tom for strøm, så lyser en indikator for ‘lavt batteriniveau’, så du altid har kontrol over radioen og dens batteriniveau.

Ønsker du i stedet at give radioen kontinuerligt samt stabilt strøm, så finder du bare ledningen frem, og tilslutter enheden.

Grundet dens gode funktioner, flotte design og kvalitet, er denne Philips AE5220 kåret til den bedste dab radio.

Produktdetaljer:

 • Radio: Dab+ og FM
 • FM-frekvensområde: 87,6 – 108 MHz
 • Bluetooth: Nej
 • Højttaler: 2 x 2,5 Watt
 • Indbygget vækkeur: Nej
 • Vægt: 1,4 kg

PURE Pop Midi

DAB radio med bluetooth

Fordele
 • pros-icon.svg Kan fungere som radio og bluetooth højtaler
 • pros-icon.svg Lille, kompakt og flot design, perfekt til at have med på farten
 • pros-icon.svg Smart display

Detaljeret gennemgang

Denne digitale radio er ikke særlig stor, og så kan du få det bedste fra begge verdener, da du også kan bruge den som en bluetooth højtaler. Så lyt til din yndlingskanal eller stream dine yndlingssange direkte fra din mobil via. bluetooth med denne DAB radio af god kvalitet.

Derfor skal du vælge PURE Pop Midi

Pure Pop Midi er en forholdsvis lille radio, som passer ind de fleste steder i dit hjem, men den er også perfekt, hvis du vil høre musik uden for eller hvis du har brug for en radio eller bluetooth højtaler, som du kan have med dig rundt. Du streamer sange via. bluetooth, hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge kabler for at connecte med din radio.

DAB radio giver dig adgang til mange kanaler og giver dig et krystalklart signal. Denne radio kan både afspille de kanaler, som ikke er flyttet over til DAB endnu – altså FM radio -, og alverdens DAB-kanaler.

Radioen er lille i størrelsen, da den er 17 cm høj, 9 cm bred og 10 cm dyb, så den er nem at have med i tasken, når du skal ud af døren. Den passer også godt på natbordet eller på en hylde i køkkenet. Der sidder en lille antenne bag på, som nemt kan foldes op, når der er brug for det. Lyden skrues op og ned på volume-knappen, der sidder på toppen af den. Radioen har generelt et kompakt, men stilrent design. Den findes også i flere farver fx. mørkeblå.

Når den både kan bruges som en DAB radio og en højttaler, så skal lyden selvfølgelig også være i orden, og derfor er den udviklet af PURE’s akustiske eksperter i Storbritannien, for at give dig en god lydkvalitet. Højttalerne er også placeret hele vejen rundt om radioen, hvilket giver en god lyd og flot design.

Udstyret med genopladeligt batteri

For at du kan benytte dig af PURE Pop Midi udenfor og når du er på farten skyldes, at den bruger batterier – der er altså ikke nogen ledning, som skal bruge strøm. Du kan vælge imellem to typer af batter; normale AA-batterier eller nogle miljøvenlige genopladelige batterier. Der medfølger et genopladeligt batteri i radioen, så du skal bare sætte den ind i stikkontakten – så lader den.

Det lille design, og det faktum, at radioen bruger batterier, giver dig mange flere muligheder, fordi den ikke skal være placeret et sted, men du kan tage den med dig over alt.

På det smarte display kan du tydeligt se klokken, men du kan også finde information om den enkelte kanal, hvilket sang, der bliver spillet, radio programmets navn og meget mere. Desuden finder PURE Pop Midi også automatisk alle tilgængelige stationer og gør det muligt at vælge imellem dem ud fra stationsnavnet.

Produktdetaljer:

 • Radio: Dab+ og FM
 • Bluetooth: Ja
 • Højttaler: 1 indbygget højtaler
 • Indbygget vækkeur: Ja
 • Vægt: ca. 1 kg.

Guide

Guide til valg af DAB radio

Jeg har samlet alle de ting, som du skal være opmærksom på inden du køber en DAB radio, for at kunne hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Design og udseende

Radioens design og udseende er heldigvis en smagssag, fordi der findes mange forskellige radioer på markedet, men det er vigtigt, at du kan holde ud at se på den i mange år fremover. Radioen skal altså være stilren, og neutral nok til at kunne holde i mange år, selvom indretningen skifter. Det kan selvfølgelig være svært at træffe en beslutning, men tænk over hvor den skal stå, og hvad der vil passe i netop det værelse.

Desuden er der også en række andre ting, som er vigtig for dit valg af radio, og det kan du læse mere om i de kommende afsnit.

Størrelse

Størrelsen har betydning for, hvordan du kommer til at bruge din DAB radio. Hvis du leder efter en radio, som skal stå det samme sted, er størrelsen ikke så vigtigt – andet end, at der selvfølgelig skal være plads til den.

I dag er mange radioer bærbare, og nogle kan endda bruges både som radio og bluetooth højttaler, og her har størrelsen en vigtig betydning. Den skal nemlig være lille nok til at kunne være i en taske eller kunne tages med på farten, og samtidig skal lyden være god. Derfor skal du tænke over, hvad du skal bruge radioen til inden du køber den.

Skal radioen være med batteri eller ledning?

Hvis du gerne vil have en lille og mobil DAB radio, som også kan bruges som bluetooth højttaler, og tages med overalt. Så kræver det også, at den er på batterier, så du ikke skal være afhængig af en stikkontakt. Nogle radioer bruger nemlig ledning, AA-batterier eller opladelige batterier.

Der er også nogle radioer i dag, som har begge muligheder, hvilket giver dig en større frihed. Hvis du ikke lige gider have ledningen hængende, så fortsætter radioen bare på batterier.

Med eller uden bluetooth?

Dette er en overvejelse du skal gøre dig inden du køber din radio. Hvis din radio er udstyret med bluetooth, får du mange flere muligheder til at høre lige præcis det musik du ønsker eller en podcast. Via. Bluetooth kan du nemlig streame direkte til din DAB radio uden at være forbundet med en ledning.

Hvis ud bare er ude efter en helt traditionel radio, og ikke ønsker at kunne tilkoble sin egen mobile, så behøver du ikke hæfte dig yderligere ved det.

Skal radioe have indbygget vækkeur?

Mange radioer i dag kan vække deres ejere, ved langsomt at spille musik for den om morgen, Man kan typisk være mellem at vågne til en radiokanal eller en alarmlyd. Lyden begynder stille og roligt og i takt med, at tiden gør, jo højere bliver lyden.

Nogle radioer kan endda indstille to vækketidspunkter, hvilket er perfekt, hvis I er to i husstanden, der skal ud af døren om morgen. Det er især også brugbart for dig, som har tendens til at sove fra den første alarm.

Digital tuner

En digital tuner findes på de fleste DAB radioer, og gør det nemt for dig indstille alle – og resten af familiens –  yndlingskanaler.

Hvad er forskellen på DAB, DAB+ og FM radio?

Har du svært ved at forstå forskellen på DAB, DAB+ og FM radio, så læs med her og forstå, hvorfor det er en fordel at købe en radio, som har adgang til DAB+.

DAB og DAB+

DAB eller Digital Audio Broadcasting er et relativt nyt form for radiosignal i Danmark, og sikrer egentlig modtagelsen af digitale kanaler. DIgital radio er en ny metode til at udsende radio, da man sender via. et mastbaseret netværk i forhold til analog FM-transmission.  Grunden til, at DAB blev etableret skyldes, at man ville finde en erstatning til radio FM, som gav bedre signal og lyd ud til radioerne. Nogle år efter DAB blev kendt, så blev DAP+ lanceret tilbage i 2007. DAP+ havde endnu stærkere signal og lyd, men radioerne, som kunne spille DAP, kunne ikke afspille DAP+, hvilket betød, at mange danskere skulle ud og købe en ny radio, der havde adgang til DAP+signalet. I dag findes DAP-signalet næsten ikke, men DAP+ er udbredt.

DAB+ giver dig mange flere valgmuligheder ift. radiokanaler og informationer, og de leveres i en krystalklar, støjfri kvalitet. Den kan sende så tydeligt, fordi teknologien gør receiveren i stand til at låse på det kraftigste signal, den kan finde, så du får den bedste lyd ud af højttalerne. Med DAB+-stationer skal du heller ikke huske frekvenser, og tuneren indstilles ud fra stationsnavne.

FM signal

Radiosignalet FM er stadig en af de mest bruge radiosignaler, og derfor kan de fleste radioer både sende DAP+ og FM radio. FM s er f.eks. stadig det mest populære radiosignal i verden, og det mestbrugte radiosignal i biler.

Mange af de velkendte og danske radiokanaler kører stadig over FM signal, men det bliver spændende, at se hvor længe de bliver ved med det. Norge har allerede bestemt, at de skal udfase FM og skifte over til DAB+.

Skal jeg vælge en radio med DAB+ eller FM radio?

Det kommer altså helt an på, hvilke slag kanaler du gerne vil høre, men som udgangspunkt, er der mange flere kanaler at vælge imellem når det kommer til de digital kanaler. De danske hovedkanaler bliver stadig sendt over FM. Derfor er det rigtig godt at vælge en radio, som har adgang til DAP+-signalet og FM.

Leder du efter en bluetooth højttaler?

En bluetooth højttaler giver dig mulighed for at høre lige hvad du vil; podcasts, Youtube, Spotify, lydbøger, radio eller noget helt femte. Nogle radiostationer sender deres radio over nettet også, så du har mulighed for at afspille dit yndlingsprogram over din telefon og videre til bluetooth højttaleren. Hvis du er i tvivl om du skal købe en radio eller bluetooth højttaler, så kan du gå ind på vores bluetooth højttaler test, og læst om 10 gode modeller på markedet.

Sådan er denne DAB radio test udført

I denne DAB radio test har jeg gennemsøgt markedet for nogle af de bedste radioer og test af radioer, for at kunne guide dig godt på vej. Derfor jeg har fundet frem til X forskellige modeller.

FAQ

Hvilken dab radio skal jeg købe?

I denne DAB radio test kårer vi Philips AE5220 som testvinder, da den har en god lyd og elegant design, men der findes flere radioer på markedet, så læs artiklen og vælg blandt X forskellige radioer, så du køber den, der passer bedst til dit hjem.

Hvad er dab radio?

DAB radio - eller i dag DAB+ - er et andet signal end FM, og giver dig mulighed for at vælge mellem mange digitale kanaler. Hvis du ikke helt forstår forskellen mellem DAB, DAB+ og FM, så kan du læser mere om det i denne dab radio test.

Hvad koster en dab radio?

Du kan få radioer i de fleste prisklasser, så overvej hvad dit behov er, hvor ofte du skal bruge den og kvaliteten af radioen. Normalt hænger pris og kvalitet sammen, men du kan sagtens finde nogle rigtig gode radioer med god lyd til en fornuftig pris.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×