Delonghy Espressomaskine: 5 bedste modeller

Tilfredsstil din indre barista med en lækker latte macchiato lavet på din helt egen DeLonghi-espressomaskine! Og skulle du føle dig overvældet af de mange forskellige espressomaskiner, der er at vælge imellem, så er du havnet det helt rigtige sted.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

DeLonghi EC685BK 2
bedste billige DeLonghi-espressomaskine

DeLonghi EC685BK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har nemlig undersøgt markedet for dig og samlet de fem bedste espressomaskiner fra DeLonghi.

Vi kigger blandt andet på forskellige funktioner som integreret kaffekværn og mælkeskummer, automatisk sluk, rengøring og brugervenlighed, hvor mange kopper du kan brygge på én gang, og hvilken type kaffe, de bruger.

Og uanset, om du leder efter en automatisk eller ekstravagant fuldautomatisk DeLonghi-espressomaskine, så er der noget for dig.

I vores købsguide kigger vi mere dybdegående på de individuelle funktioner og giver dig al den nødvendige viden, du har brug for for at træffe et velovervejet valg. Ønsker du et hurtigt overblik over de fem DeLonghi-modeller og vores testvinder, kan du springe videre til vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Slukker automatisk ved inaktivitet
 • pros-icon.svg Indbygget kaffekværn
 • pros-icon.svg Indbygget steamarm
 • pros-icon.svg Kan brygge 2 kopper ad gangen
 • pros-icon.svg Automatisk rensning og afkalkning
Ulemper
 • cons-icon.svg Rengøringstabletter er forholdsvis dyre
 • cons-icon.svg Bruger mange kaffebønner

Detaljeret gennemgang

Lav en lækker kop kaffe skræddersyet præcis til dine præferencer med denne DeLonghi-espressomaskine. Denne DeLonghi har en indbygget og lydsvag kværn med 13 indstillinger. Kaffekværnen kan indeholde 200 gram, der omregnet svarer til cirka 30 kopper kaffe. Du kan desuden vælge mellem at brygge en eller to kopper kaffe ad gangen. DeLonghi-espressomaskinen har også en automatisk-sluk funktion, så du sparer på strømmen, når den ikke er i brug.

DeLonghi-rengøringstabletterne er en smule dyre, men vi elsker, at den har en automatisk rense- og afkalkningsfunktion, så du ikke behøver tænke på at gøre det. Drypbakken er desuden aftagelig, og alle løse dele tåler for nemhedens skyld også maskinopvask. Dens mange temperaturindstillinger og bryggetrykket på 15 bar, giver dig de ideelle forudsætninger til en dampende god kop kaffe! Sådan overbeviser vores testvinder på bedste vis.

DeLonghi EC685BK

bedste billige DeLonghi-espressomaskine

DeLonghi EC685BK
Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget kaffekværn
 • pros-icon.svg Indbygget steamarm
 • pros-icon.svg Sænkbar kopholder
 • pros-icon.svg Kan brygge 2 ad gangen
 • pros-icon.svg Smukt, kompakt design
Ulemper
 • cons-icon.svg Laver ikke meget crema ad gangen
 • cons-icon.svg Maskinen er ikke skridsikker og kan godt glide lidt på køkkenbordet

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en kompakt og semiautomatisk espressomaskine til en god kop kaffe, der ikke fylder for meget i køkkenet, så er denne DeLonghi-kaffemaskine et oplagt valg. Denne DeLonghi-model har et yderst smukt og stilrent design i kvalitet og er kun små 15 cm bred, så den passer ind i selv det mindste køkken. Kontrolpanelet er udstyret med 3 knapper, så du hurtigt og bekvemt kan vælge den rette indstilling til dig.

En espressomaskine med integreret kværn og en steamarm, så du selv kan lave den bedste mælkeskum. Desuden varmer den op på kun 40 sekunder, og du kan vælge, om du vil brygge en eller to espressoer ad gangen. Du kan også justere kopholderen, så der er plads til større kopper eller glas. Drypbakken opfanger kafferester og vand, og denne kaffemaskine er derfor nem at holde ren. Du vil elske denne kompakte og overkommelige DeLonghi-espressomaskine!

DeLonghi PrimaDonna Soul ECAM610.75.MB

bedste premium DeLonghi-espressomaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget kaffekværn
 • pros-icon.svg Indbygget mælkeskummer
 • pros-icon.svg Højt bryggetryk (19 bar)
 • pros-icon.svg Lækkert display
 • pros-icon.svg App-funktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder en del og er tung
 • cons-icon.svg App lidt kompliceret

Detaljeret gennemgang

En fuldautomatisk espressomaskine, der giver dig luksusoplevelsen over dem alle! En kaffemaskine til hele bønner med brugervenlig farve-touch-skærm og 21 forskellige indstillinger. Den kan desuden tilknyttes Coffee Link-appen, så du blandt andet kan indstille, hvilken bønnetype du bruger. Som en anden lækker detalje er maskinen udstyret med integreret kværn og mælkeskummer, der laver cremet og fyldig mælkeskum direkte i maskinen. Dens aftagelige vandtank kan indeholde op til 2,2 liter vand – perfekt, hvis du får besøg af kaffetørstige gæster!

Denne DeLonghi-model er fuldautomatisk og vælger den perfekte temperatur, dosering og malingsgrad for dig, så resultatet er en lækker kop kaffe hver gang. Den er desuden forsynet med en praktisk automatisk rensning, så du slipper for at gøre det manuelt. Denne DeLonghi-model ligger i den dyre ende blandt de mange DeLonghi-espressomaskiner, men den er virkelig også pengene værd, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvalitet!

DeLonghi La Specialista Prestigio EC9355.M

bedste store DeLonghi-espressomaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk sluk ved inaktivitet
 • pros-icon.svg Stor vandtank
 • pros-icon.svg Automatisk rengøring
 • pros-icon.svg Steamarm
 • pros-icon.svg Lydsvag
Ulemper
 • cons-icon.svg Steamarm har ikke særlig fleksibel
 • cons-icon.svg Fylder en del og er tung

Detaljeret gennemgang

Denne espressomaskine fra DeLonghi er en fuldautomatisk espressomaskine med 3 forudindstillede programmer. Den har en indbygget filterholder og kværn, og du kan selv justere kaffebønnernes malingsgrad, dosering og temperatur. Den integrerede steamarm er særlig kraftfuld, så du kan imponere gæster, men også forkæle dig selv med flot latte art!

Den har et særlig højt bryggetryk på hele 19 bar, og vandbeholderen er med sin kapacitet på 2,5 liter den største blandt vores DeLonghi-espressomaskiner. Den er desuden udstyret med praktisk automatisk rensning, så du slipper for at gøre det manuelt. En kalkindikator fortæller dig desuden, hvornår det er tid til at afkalke maskinen. Har den stået inaktiv et stykke tid, slukker den automatisk, så du sparer på strøm, når den ikke er i brug. Du kan også vælge mellem at lave en eller to kopper ad gangen. Og så er den lydsvag i forhold til de forskellige espressomaskiner, hvilket altid er en fordel.

DeLonghi PrimaDonna Class ECAM 550.55.SB

bedste programmerbare DeLonghi-espressomaskine med app-styring

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget mælkeskummer
 • pros-icon.svg Automatisk sluk ved inaktivitet
 • pros-icon.svg App-styring
 • pros-icon.svg Programmerbar
 • pros-icon.svg Automatisk rengøring
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt langsom

Detaljeret gennemgang

En fuldautomatisk DeLonghi-espressomaskine i høj kvalitet med et bryggetryk på 19 bar. Denne DeLonghi-model har en smart touch-skærm, hvorpå du kan vælge mellem mange indstillinger. Dens indbyggede kaffekværn giver dig desuden hele 13 indstillinger at vælge imellem, så du er sikker på at få den rette malingsgrad til din valgte kaffetype. Dens mælkeskummer er fuldt automatisk og skummer mælken for dig inde i beholderen og hælder automatisk den i din kop sammen med kaffen.

Den er også forsynet med automatisk rensning, så du slipper for at bekymre dig om det. Den kan desuden tilknyttes en app og programmeres. Dens automatiske slukfunktion gør, at maskinen slukker af sig selv, når den har stået inaktiv et stykke tid. En lækker fritstående DeLonghi-espressomaskine i smukt og stilrent design. Sæt en kop under, vælg, og nyd din cappuccino. En espressomaskine med kværn og mælkeskummer – en af de bedste DeLonghi-espressomaskiner!

Guide

Sådan vælger du den bedste DeLonghi-espressomaskine

Hvem kan ikke lide at stå op til en god kop espresso eller en kop cappuccino at starte dagen på. Nej, vel? Med en DeLonghi-espressomaskine kan du lave kaffe på få sekunder.

Der er dog virkelig mange forskellige espressomaskiner at vælge imellem, og det gør det ikke nemmere, at der er flere forskellige typer espressomaskiner at forholde sig til. Men det er ikke helt så svært, som det måske virker til ved første øjekast. Der er basalt set tre typer espressomaskiner:

 1. Manuel espressomaskine/automatisk espressomaskine
 2. Semiautomatisk espressomaskine
 3. Fuldautomatisk espressomaskine

Manuel/automatisk espressomaskine

En manuel espressomaskine kaldes også en automatisk espressomaskine. Den har et håndtag og en filterholder, som du fylder med malet kaffe. Du generer selv trykket på maskinen ved at bevæge håndtaget og er, som navnet også antyder, manuel. Den vil dog typisk være udstyret med en steamarm til at skumme mælk med.

Semiautomatisk espressomaskine

En semiautomatisk espressomaskine giver dig ligesom ved en fuldautomatisk kaffe på få sekunder med et enkelt tryk. Espressomaskinen har flere funktioner end en manuel, såsom indbygget kaffekværn, steamarm og automatisk brygning. Som regel har denne type også temperaturindstillinger, så du kan justere alt efter dine personlige præferencer.

Nogle har også mere avancerede funktioner som automatisk sluk og rensning som på en fuldautomatisk. Du kan ofte også lave forskellige typer kaffe som fx cappuccino eller espresso.

Den basale forskel er dog, at ikke enhver funktion er fuldautomatisk, og du skal på en semiautomatisk espressomaskine selv skumme mælken, som fx på vores testvinder.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk kaffemaskine er Rolls-Roycen blandt espressomaskiner og har typisk mange funktioner, der, ud over integreret kaffekværn, så du kan lave din egen kaffe af egne nymalede bønner, også har en fuldautomatisk mælkeskummer samt temperaturindstillinger, så du er sikker på at få den rigtige temperatur til den kop kaffe, du har valgt (espresso, macchiato, latte eller cappuccino.

Ofte har espressomaskinen også en masse andre funktioner som fuldautomatisk sluk og fuldautomatisk afkalkning samt app-styring og forudindstillede programmer.

Blandt vores DeLonghi-espressomaskiner i test, finder du to fuldautomatiske espressomaskiner og tre automatiske DeLonghi-espressomaskiner med mange funktioner.

Vandtanken

Du kan få espressomaskiner med små eller store vandtanke. Tankens kapacitet har ingen indflydelse på kaffens smag, men bør overvejes i henhold til, hvor meget du kommer til at bruge DeLonghi-espressomaskinen.

Drikker du meget kaffe eller har ofte gæster, der drikker kaffe, er det virkelig hensigtsmæssigt at vælge en DeLonghi-model med en forholdsvis stor vandtank, så du slipper for at skulle fylde vand på i tide og utide.

Den eneste ulempe ved en stor vandtank er, at selve espressomaskinen som regel også har en stor størrelse. Har du et lille køkken eller begrænset plads eller opbevaring, bør du vælge en lidt mindre DeLonghi-model og i stedet fylde vand på lidt oftere.

Steamarm eller mælkeskummer

Det kan være lidt svært at vide, hvad forskellen på en steamarm og en mælkeskummer er. Læser man om espressomaskiner bruges navnene ofte som synonymer, men der er faktisk forskel.

En steamer er en ekstra lille “arm”, der sidder på maskinen, og som bruges til at skumme din mælk ved at skyde med varm damp. Du skal altså selv holde steamarmen i en kande mælk. Fordelen ved en steamarm er, at du selv har kontrol over mælkeskummet.

Er du ikke vild med tanken om at skulle stå for det selv, bør du vælge en fuldautomatisk espressomaskine med en fuldautomatisk mælkeskummer, der sørger for brugervenlighed.

Det betyder, at der på maskinen sidder en separat og beholder til mælk. Når du så vælger en type kaffe, der kræver mælk, laver espressomaskinen mælkeskummet til dig og kommer det direkte ned i kaffen.

Kaffekværn

Semi- og fuldautomatiske kaffemaskiner har en integreret kaffekværn, der maler kaffen. På nogle DeLonghi-modeller kan du selv justere og bestemme malingsgraden. Læs mere om den perfekte malingsgrad til fx espresso forneden.

Fordelen med en integreret kaffekværn er, at du kan bruge kaffebønner til at brygge din kop på, hvilket giver en mere frisk aroma, end hvis du bruger færdigmalet kaffe.

Sådan opnår du den perfekte kop kaffe

Når du bruger en espressomaskine til at brygge kaffe, gør den det meste eller al arbejdet for dig. Det betyder dog ikke, at det er ligegyldigt, hvad kaffemaskinen kan, og der er nogle ting, du bør være særlig opmærksom på.

Bønners kvalitet

Vælg altid kvalitetsbønner, filtre eller kapsler i højeste kvalitet. Det ville være ærgerligt at bruge mange penge på en virkelig god kaffemaskine, hvis du så sparer på bønnekvaliteten.

Det gælder naturligvis også, hvis du køber færdigmalet kaffe. Hele kaffebønner bevarer dog aromaen mere end formalede.

Husk, at smagen jo først og fremmest kommer fra bønnerne, så gå ikke på kompromis med kvaliteten på det punkt.

Den perfekte malingsgrad

Har du en fuldautomatisk espressomaskine, der maler kaffebønnerne, har du måske også mulighed for at bestemme din foretrukne bryggemetode.

Her er det i sidste ende naturligvis dine præferencer, der gælder, men malingsgraden afhænger også af, hvilken type kaffe du brygger.

Den ideelle kop kaffe balancerer perfekt mellem en syrlig, fyldig, sød og let saltet smag. Det vil sige, at din kaffe kan blive overekstraheret, hvis malingsgraden er for fin, fordi for meget af kaffebønnernes smag bliver trukket ud i forhold til den kaffe, du brygger, og den ender med at blive bitter.

Det modsatte sker, hvis malingsgraden er for grov. Så ender kaffen med at blive underekstraheret og derfor for tynd og smagsløs, da vandet ikke kan nå at trække tilstrækkelig smag ud af dem.

Lad os give dig et eksempel:

Når du brygger en espresso, går det stærkt. Vandet løber meget hurtigt igennem malet kaffe og har derfor ikke særlig meget tid til at trække smagsstofferne ud af den.

Derfor er det nødvendigt med en meget fin og saltlignende malingsgrad, så vandet netop kan nå at trække smagsstofferne med ud på den korte tid.

Den rette bryggetemperatur

Når man taler om den optimale temperatur, menes vandets temperatur under brygningen af kaffen. Temperaturen må nemlig hverken være for varm eller for kold.

Det er fx et absolut no-go, at hælde kogende vand over kaffebønner, da du så skolder dem og på den måde skyller aromaerne ud af dem. Den ideelle bryggetemperatur bør derfor ligge på mellem 93 og 95 grader, så du er sikker på, at alle gode aromaer fra kaffebønnerne udvindes.

For at få den bedst smagende kaffe, er det derfor heller ikke ligegyldigt, hvilken temperatur mælken har, hvis du brygger en type kaffe, der indeholder mælk.

Sørg da for, at mælkens temperatur ligger på omkring 65 grader. Dens temperatur må ikke overstige 70 grader, da du så risikerer, at den smager lidt af risengrød.

Bryggetryk

Bryggetrykket måles i bar. Hvilket bryggetryk skal anvendes afhænger også af den type kaffe, du ønsker at brygge på din kaffemaskine.

Det er derfor en fordel at kunne indstille espressomaskinen til forskellige typer kaffe. Men jo flere bar din kaffemaskine kan komme op på, desto flere valgmuligheder får du.

Sådan rengør du din espressomaskine

At rengøre sin espressomaskine har ikke kun den fordel, at du undgår, din kaffemaskine bliver en bakteriebombe, men også, at kaffen altid smager godt!

Følg nedenstående skridt til rengøring af din kaffemaskine, hvis din ikke har automatisk rensning.

Du bør gøre dette cirka hver anden uge, men bruger du den meget, bør du gøre det én gang om ugen:

 1. Tag filterholderen ud af gruppehovedet (den del filterholderen sættes op i). Tænd for vandet og børst gruppehovedet fri for kaffe.
 2. Sæt et blindfilter i filterholderen, altså erstat det almindelige filter, og sæt filterholderen på plads. I stedet for kaffe, fylder du nu filterholderen med rensepulver specielt egnet til espressomaskiner.
 3. Tænd nu for en brygcyklus på din kaffemaskine, og lad den køre i 5-10 ved fuldt tryk.
 4. Lad pulveret sidde i minimum 10 sekunder, inden du fjerner det igen.
 5. Fjern dernæst filterhovedet.
 6. Tænd atter for en brygcyklus, og lad vandet køre igennem, indtil det er helt klart.
 7. Skyl eventuelle sæberester af både filterhovedet og grupphovedet,
 8. Gentag disse skridt uden sæbe, men lad denne gang rent vand uden sæbe løbe igennem.
 9. Lav et par prøveespressoer. Drik dem ikke, men smid dem i stedet ud. På den måde er du sikker på, at al sæbe er fjernet.

FAQ

Hvilken espressomaskine er bedst i test?

Den bedste DeLonghi espressomaskine i test er DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B med indbygget steamarm og kværn til en mængde bønner på 200 gram eller omkring 30 kopper lækker kaffe. Vores testvinder har også automatisk sluk og rensning.

Hvor længe holder en espressomaskine?

Som med det meste andet kan det godt betale sig at gå efter god kvalitet når du skal vælge en espressomaskine. Hvis den behandles ordentligt og renses som anvist bør den kunne holde i 5+ år.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×