TEST: Dyson Støvsuger – de 5 bedste modeller

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Dyson V8 Animal Plus 2
bedste billige

Dyson V8 Animal Plus

Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2019 4
bedste 2-i-1 håndstøvsuger

Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2019

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En Dyson støvsuger er et oplagt valg, hvis du er på udkig efter en ledningsfri støvsuger eller blot en poseløs model til at klare rengøringen i hjemmet. Du undgår besværet med en traditionel støvsuger med ledning, som skal flyttes med rundt i huset og til de forskellige stikkontakter. Den trådløse støvsuger gør rengøringen til en leg, da den er utrolig let at bruge.

I denne Dyson støvsuger test har vi samlet fem af de bedste Dyson støvsugere på markedet, så du ved, hvilken du skal vælge til at erstatte din traditionelle støvsuger. De populære støvsugere fra Dyson findes i mange forskellige modeller og med forskellige funktioner, og derfor har vi fundet nogle, der passer til forskellige behov.

Der er flere ting du bør overveje, når du skal have fat i en ny støvsuger, og derfor har vi lavet en købsguide, hvor du kan blive klogere. Du kan se specifikationerne for de enkelte modeller i vores sammenligningstabel.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lang batteritid og LCD skærm til at holde øje i realtid
 • pros-icon.svg Justerbar stang til 90 grader
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dyson V11 Total Clean

Blandt de poseløse støvsugere fra Dyson er denne Dyson V11 blandt toppen. Det er en ledningsfri støvsuger med en kraftfuld sugeevne. Den sikrer en effektiv rengøring og kan anvendes til alle gulvtyper. Takket være det gode filtreringssystem kan denne støvsuger fange selv de allermindste partikler.

Med støvsugeren følger flere typer af mundstykker herunder et soft roller rengøringshoved. Den har tre forskellige indstillingsmuligheder alt efter, hvor kraftigt du ønsker, at sugeevnen skal være. Du er blandt andet et ECO-trin, hvor du får en batteritid på helt op til 60 minutter.

Støvsugeren egner sig rigtig godt til alsidig rengøring, og ved hjælp af en LCD skærm, kan du altid se, hvor meget strøm der er tilbage på støvsugeren. Desuden er denne Dyson støvsuger udstyret med et smart integreret strømbesparelsessystem, som sikrer en lang levetid på én opladning.

Dyson V11 har en hygiejnisk tømning, hvor du blot trykker på en knap, og så skydes snavset ud af beholderen og ned i din skraldespand. Denne model er virkelig en af de bedste støvsugere fra Dyson til prisen, og den er derfor en rigtig godt valg for dig, der er på jagt efter en ledningsfri samt poseløs støvsuger.

Dyson V8 Animal Plus

bedste billige

Dyson V8 Animal Plus
Fordele
 • pros-icon.svg Fordelagtig pris
 • pros-icon.svg Berøringsfri tømning
 • pros-icon.svg Let og ergonomisk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dyson V8 Animal Plus

Med denne Dyson V8 støvsuger får du en rigtig god støvsuger til en rigtig god pris. Det er en ledningsfri Dyson støvsuger, og den er derfor nem at komme rundt med i forhold til en almindelig støvsuger. Den vejer ikke ret meget og har et ergonomisk design, hvilket gør det nemt at rengøre i alle kroge i hjemmet.

Denne Dyson støvsuger har en batteritid på op til 40 minutter. Du kan vælge mellem to forskellige indstillinger; Max og Powerful. Grundet to RadialTM-cykloner kan denne støvsuger opsamle alt snavs, der måtte være.

Støvsugere kan nemt og hurtigt laves om til en håndholdt støvsuger, hvilket også gør den utrolig praktisk at have i hjemmet. Der medfølger en docking station, som sørger for, at din Dyson støvsuger altid er klar til brug.

Denne Dyson V8 er tilmed støjsvag og kan tømmes uden at komme i kontakt med snavs. Alt i alt er dette et rigtig fint valg, hvis dit hus ikke er alt for stort grundet batteritiden på 40 minutter ved brug i Powerful mode.

Fordele
 • pros-icon.svg Mange mundstykker
 • pros-icon.svg Høj motorkraft
 • pros-icon.svg Lang batteritid

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dyson V15 Detect Absolute

Her får du premium modellen inden for ledningsfrie støvsugere. Denne model er den perfekte ledningsfri Dyson støvsuger for dig, som ønsker den bedste kvalitet og en grundig rengøring hver gang.

Denne model egner sig rigtig godt til både hårde gulve og gulvtæpper grundet en rigtig god sugeevne og en høj motorkraft. Den er udstyret med et lavt gulvmundstykke, som gør det nemt at komme ind under sofaen og andre lave møbler. Derudover kommer den med et grønt laserlys, som gør det let at se snavs og støv. Laseren oplyser de mindste støvpartikler og muliggør en virkelig effektiv rengøring.

Med støvsugeren følger flere forskellige mundstykker, som gør det egnet til alsidig brug i hele hjemmet. Den kan også bruges som håndholdt støvsuger, men her er sugeevnen ikke helt så kraftig.

Det er en rigtig effektiv støvsuger, som klarer sig godt i diverse tests, og den egner sig også godt til et hjem med husdyr, hvor hundehår eller kattehår skal suges op fra gulv og tæpper. Og så kommer den med dobbelt batteri og dobbelt op på opladere, så den altid er klar til brug.

Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2019

bedste 2-i-1 håndstøvsuger

Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2019
Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig opladningstid
 • pros-icon.svg Fungerer rigtig godt som håndholdt 2-i-1
 • pros-icon.svg Fjerner effektivt dyrehår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2019

Denne Dyson V10 støvsuger er blandt de bedste håndholdte støvsugere fra Dyson, og den er derfor et oplagt valg, hvis du påtænker at bruge den funktion ofte. Derudover er den rigtig god til at opsamle dyrehår fra tæpper og møbler.

Det er en af de poseløse støvsugere fra Dyson og den er perfekt til at fjerne støv og skidt fra alle overflader. Grundet det funktionelle design er dette den eneste støvsuger, som du har brug for både til hårde overflader og bløde møbler. Den kommer desuden med forskellige støvsugerhoveder, som blandt andet en soft roller og et direct drive rengøringshoved. Dyson støvsugeren har også et mini motoriseret mundstykke, som netop gør den perfekt til at rengøre smalle overflader som eksempelvis trapper.

Denne Dyson V10 har tre hastighedsindstillinger, som afgør batteriets levetid ved en enkelt opladning. Den oplades hurtigere end andre poseløse støvsugere. Dog har den en kortere batterilevetid end andre håndholdte 2-i-1 støvsugere.

Hvis du er på jagt efter en god ledningsfri støvsuger til hjemmet med kæledyr, så er denne Dyson V10 blandt de bedste Dyson støvsugere til formålet. Denne ledningsfrie støvsuger er nemlig udviklet til at komme dybere ned og fange hårene. Den håndholdte støvsuger egner sig desuden til alle små kroge og flader i hjemmet.

Fordele
 • pros-icon.svg 160 grader bevægelig stang
 • pros-icon.svg 25 pct mere stille end almindelige støvsugere
 • pros-icon.svg Stor støvbeholder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

Dyson støvsugere er ikke alle ledningsfrie, selvom det netop er det, de ofte associeres med. Dette er den eneste poseløse støvsuger fra Dyson, hvor der ikke er et filter, der skal skiftes og vaskes.

Denne støvsuger uden pose men med ledning er super funktionel og er bestemt ikke som den almindelige støvsuger med ledning, som du kender. Den er blandt andet udstyret med ekstra effektive cykloner, som er særligt udviklet til at komme til at komme problemet til livs, hvor støv stoppede filtrene. Desuden er der ingen filtre, der skal vaskes eller lignende, da de effektive cykloner opfanger de mindste støvpartikler.

Denne Dyson model kommer med en 360 grader bevægelig stang, hvilket gør den utrolig funktionel, og du kan gøre rent overalt. Den tilpasser sig selv i forhold til, om du bruger den på hårdt gulv eller bløde tæpper. Desuden medfølger flere forskellige mundstykker, som gør den effektiv til at fjerne støv fra alle overflader.

Støvsugeren har en stor støvbeholder samt et smart tyngdepunkt, der betyder, at støvsugeren selv rejser sig op, hvis den vælter. Det betyder også, at den er nem at køre rundt med. Blandt forskellige støvsugere med ledning er denne en af de bedste på markedet.

Guide

Sådan vælger du den bedste Dyson støvsuger

Dyson støvsugere har gjort sit indtog på det danske støvsuger marked. Er du på jagt efter en poseløs støvsuger eller en ledningsfri støvsuger, der er lidt bedre end en almindelig støvsuger, så bør du også kigge i Dysons retning. De har nemlig nogle af de bedste ledningsfrie støvsugere på markedet og er langt fremme på teknologi og design.

Når du skal vælge din nye Dyson støvsuger, er der flere ting, som du bør overveje. I denne Dyson støvsuger test har vi kigget på nogle få udvalgte af Dysons bedste modeller, men får at gøre dig klogere i din beslutningstagning har vi samlet en masse brugbar information fra relevante kilder, der kan hjælpe dig på vej.

Trådløs støvsuger eller med ledning

Dyson støvsugere er kendt for at være ledningsfrie. Det er i hvert fald særligt det, som de har brandet sig på. Og det er ikke uden grund. Dyson laver nogle fantastiske trådløse støvsugere i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner, der passer til forskellige behov.

En ledningsfri model er et godt valg, hvis du ønsker at gøre din støvsugning lettere og mere fleksibel, hvor du kan være uafhængig af stikkontakter. Alle støvsugere uden ledning er lette at komme rundt med, og du skåner desuden ryg og lænd, da du undgår at skulle køre rundt med en stor maskine efter dig. Desuden vil du højst sandsynlig opleve, at støvsugning går langt hurtigere med en ledningsfri model.

Støvsugeren med ledning kan dog også være et godt og funktionelt valg. Som regel er motorkraften en smule stærkere og kapaciteten ligeså. Desuden undgår du også at måtte stoppe din rengøring undervejs grundet et batteri, der er løbet tør for strøm. Også Dyson støvsugerne med ledning er udstyret med den nyeste teknologi, og du vil derfor også her mærke en yderst forbedring fra din almindelige, gamle støvsuger.

En fordel ved at vælge den ledningsfrie model er også, at de som regel vejer væsentligt mindre end dem med ledning. Det bidrager til en hurtig rengøring, hvor din egen krop samtidig skånes. Dog er det ikke alle ledningsfrie modeller, der er lette, og derfor anbefaler vi også, at du undersøger støvsugerens vægt.

Batteriets levetid

Vælger du, at støvsugeren skal være ledningsfri, bør du undersøge batteriets levetid efter en enkelt opladning. Det vil sige, hvor lang tid kan du støvsuge uden at måtte skifte batteri eller sætte støvsugeren til opladning. En brugstid på 60 minutter er meget normalt, og vil passe til de flestes behov. Du skal dog være opmærksom på, at hvis støvsugeren bruges på maksimal ydeevne, reduceres batteritiden i forhold til det, som er angivet af producenten, og så vil den måske kun kunne holde i 20-30 minutter. Nogle modeller kan endda kun holdes i syv minutter, hvis du bruger den på maksimal ydeevne, hvorfor dette er vigtigt at tjekke op på inden køb.

Sugeevne

En anden ting at overveje er dit behov til støvsugerens sugeevne og motorkraft. Hvor effektiv ønsker du, at støvsugeren er? Hvis du vil være sikker på at få alle støvpartikler med op, bør du gå efter en sugeevne på mindst 5.000 pa. Hvis du har tæpper kan det også være en god ide at gå efter en støvsuger med en høj sugeevne, så du sikrer, at den kan rengøre tæpperne helt i bund. De fleste Dyson støvsugere kan indstilles til forskellige sugeevner alt efter, hvad behovet er. Her skal du igen være opmærksom på batteriet, hvis du vælger, at støvsugeren skal være batteridrevet. Jo højere sugeevne du vælger, jo kortere tid holder batteriet også.

Husdyr

Har du kæledyr i hjemmet, som fælder er det ekstra vigtigt, at du vælger en støvsuger, som er særligt udviklet til at kunne hive hår op af tæpper og møbler. Her er det særligt vigtigt at vælge en god sugeevne og en god motorkraft, så du er sikker på at få alt med op. Her kan det også være en god ide at se på, om der medfølger særlige små mundstykker, der er beregnet til møbler og dyrehår. Som regel er det også noteret ved den enkelte model, hvis den er velegnet til dyrehår, og det er disse, som du skal gå efter. Eksempelvis er Dyson V10, som vi har undersøgt i denne Dyson støvsuger tets, rigtig effektiv til dette formål.

Støjniveau

Som nævnt bygger Dyson støvsugerne på den nyeste teknologi, hvilket betyder, at alt er gennemtænkt. Du kan derfor finde Dyson støvsugere, som er udviklet med et særligt lavt støjniveau. Hvis støvsugeren har et støjniveau på mindre end 65-70 dB, så er du på rette spor, og så er du sikker på, at støvsugeren ikke larmer ret meget.

Helt generelt vil de ledningsfrie modeller larme mindre end de store og tunge. Men alligevel kan det være en god ide at undersøge den angivne dB, som er den enhed, som støjniveauet måles i.

Ekstraudstyr

Det er muligt at få meget forskelligt ekstraudstyr med, når du køber en model fra Dyson. Du kan blandt andet få et hav af mundstykker til forskellige formål, og dette kan være rigtig fornuftigt. Blandt andet kan det være godt at have mundstykker i forskellige størrelser, således at du ikke skal have to støvsugere stående for at kunne komme rundt i alle hjørner og kroge i huset. Det er meget lettere, hvis du blot kan udskifte mundstykket efter behov.

Du bør i hvert fald sikre dig, at støvsugeren både kan bruges på almindelige gulve samt på tæpper. Desuden kan det være en ide at vælge en model, der kan laves om til en lille håndholdt model, da det også kan være med til at gøre rengøringen lettere.

Den originale poseløse støvsuger fra Dyson er som regel udstyret med et system, som gør det let at tømme beholderen for støv og snavs. Det er som sådan ikke ekstraudstyr, men det kan være en rigtig fornuftig funktion, som gør tømning af maskinen hygiejnisk og allergivenlig, så du ikke kommer i kontakt med støvet.

FAQ

Hvilken Dyson støvsuger er bedst i test?

Den bedste Dyson støvsuger i test er Dyson V11 Total Clean. Den har en rigtig effektiv sugeevne, hvilket er værd at foretrække for de fleste. Den har en god brugstid på op til 60 minutter, hvilket også egner sig til de fleste husstande.

Er Dyson pengene værd?

Dysons støvsugere er i hvert fald udviklet med den allernyeste teknologi, og de placerer sig rigtig godt på markedet for støvsugere. Dyson støvsugerne er effektive og nemme at bruge. Både motor, filter og sugeevne er i top på de nyeste modeller fra Dyson, og der er et stort udvalg at gå på opdagelse i.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×