TEST: Elektriske Skateboards

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Exway Flex-Hub 11,5”
TESTVINDER

Exway Flex-Hub 11,5”

Med Exway Flex Hub får du en uovertruffen kvalitet, med komponenter designet af Exway selv, og en motor der nemt klarer at trække dig op ad bakker. Flex hentyder både til boardets fleksibilitet og mulighed…

Exway Flex-Hub 11,5” 1
Bedst i test

Exway Flex-Hub 11,5”

Razor X Cruiser 29 7” 2
Bedste billige elektriske skateboard

Razor X Cruiser 29 7”

Vaya S4 elektrisk Longboard 4
Bedste elektriske longboard

Vaya S4 elektrisk Longboard

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Elektriske skateboards har været på markedet længe, men bliver stadig mere populære. Med ny teknologi, optimeret design og bedre tilgængelig er der er et elektrisk skateboard til en enhver smag – og til ethvert budget. I denne test gennemgår vi 4 af de bedste elektriske skateboard på markedet lige nu. Vi vil sammenligne de vigtigste egenskaber; køreevner, brugervenlighed samt batteri- og opladetid. Vi vil desuden komme ind på andre fordele og ulemper ved hvert skateboard.

De 4 bedste elektriske skateboards

I denne test vil vi gennemgå de 4 bedste elektriske skateboards, eller e-skates, så du kan finde et godt board, der passer til dig og dit behov. Et eldrevet skateboard ser ikke kun sejt ud, det er også virkelig sjovt at suse afsted. Derudover er et elektrisk skateboard også genialt til transport til og fra arbejde eller studie, da det går hurtigt, og samtidig er let og kompakt så du kan tage det over skulderen og med i toget. Der findes dog mange forskellige elektriske skateboards på markedet, så hvadenten du er begynder eller på udkig efter det næste nye elektriske skateboard så er det godt med lidt hjælp på vejen. Vi har gennemgået en lang række test og anmeldelser fra både brugere og eksperter i ind- og udland, og fundet frem til de 4 bedste el-skateboards med hver deres fordele og ulemper. Vi kommer ind på hvor behageligt skateboardet er at køre på, om motoren er kraftfuld nok til at få dig over bakker, og om batteriet har en lang rækkeevne.

Vi har samlet resultaterne i en sammenligningstabel, så du nemt kan danne dig et overblik over hvert produkt. For at gøre det endnu nemmere for dig har vi udarbejdet købsguide så du lettere kan finde det helt rigtige elektriske skateboard til dig.

Exway Flex-Hub 11,5”

Bedst i test

Exway Flex-Hub 11,5”
Fordele
 • pros-icon.svg Hjulene kan udskiftes og der er plads til en hjulstørrelse helt op til på 100 mm.
 • pros-icon.svg Absorberer støj fra vejen og er behagelig at køre på.
 • pros-icon.svg Hurtig opladetid

Detaljeret gennemgang

Med Exway Flex Hub får du en uovertruffen kvalitet, med komponenter designet af Exway selv, og en motor der nemt klarer at trække dig op ad bakker.
Flex hentyder både til boardets fleksibilitet og mulighed for udskiftning af forskellige dele.

Derfor skal du vælge Exway Flex-Hub 11,5

Det fleksible board gør det behageligt at køre på, med minimal “støj” fra vejen, og med et godt greb i underlaget.

Bremsesystemet er opdateret fra tidligere modeller, hvilket betyder at der bremses blødt og effektivt, selv når batteriet er ved at være fladt. Skulle det ske, så tillader HUB motoren, at boardet kan køre som almindelig skateboard. På Exway Flex elektriske skateboards, er det muligt at skifte hjulene ud, ligesom du kan bytte mellem HUB motor eller bælte motor. Husk blot at opdatere i din app, hvilken type motor du har valgt at køre med.

Den tilhørende app giver dig fuld kontrol over dit el skateboard. Der er mulighed for cruise control, at skifte gear, samt langt mere personlige indstillinger. Der medfølger en trådløs fjernbetjening med stor OLED skærm, som giver dig alle detaljer om dit skateboard.

Batteriet har en længere rækkevidde end andre skateboards, og holder til en god lang køretur, som ikke påvirkes meget af høj vægt og bakker. Med quick charging kan du oplade batteriet på 1, 5 timer eller med en standard opladning på 4, 5 Det er muligt at skifte batteriet ud, men det betyder en smule besvær og en skruetrækker.

Razor X Cruiser 29 7”

Bedste billige elektriske skateboard

Razor X Cruiser 29 7”
Fordele
 • pros-icon.svg Tophastighed der egner sig til offentlig trafik
 • pros-icon.svg Letvægt – Et elektrisk skateboard der nemt kan tages med

Detaljeret gennemgang

Razor X cruiser er et populært valg uanset hvem du er.

Razor cruiser er til øvede e-skatere der elsker at suse gennem byen til forskellige skater spots, men det er også det oplagte valg til børn og begyndere, og til dig der skal bruge et el skateboard til at transportere dig fra a til b.

Derfor skal du vælge Razor X Cruiser 29 7

Razor X Cruiser el-skateboard er flot designet og fremstillet i 5 lag ahorn træ. Der er skridsikker tape på hele overfladen, så du står godt fast på dit board, og så vejer det knap 5 kg så det er nemt at have med sig rundt.

Motoren på Razor Cruiser er ikke i sig selv voldsom kraftfuld, men på et cruiser (modsat et longboard) er 125W en effektiv og god motor og perfekt når der skal laves tricks. Her får du desuden et elektrisk skateboard, der egner sig perfekt til brug på offentlig vej,både når det gælder begyndere og de mere øvede skatere -For med en tophastighed på max 16 km/t overholder du alle regler for elektriske køretøjer, og så roses Razor X cruiser 29 desuden også for sine effektive bremser, der lader dig sagtne farten i et korrekt tempo. Den gearede baghjulstrukne motor, sættes langsomt og behageligt i gang med et enkelt kickstart, og kan desuden klare at trække dig op ad bakker med en hældning på op til 10 %.

Fjernbetjeningen giver dig et overblik over din fart og lader dig have fuld kontrol over dit e-skateboard mens du kører.

Batteriet lader en smule tilbage at ønske – du kan køre ca 40 minutter nonstop før det er tid til en ny opladning, som så tager ca 2 timer. Et rigtig smart feature, som man sjældent ser på elektriske skateboards er dog at du kan bruge det som almindeligt board når du er løbet tør for batteri.

Exway Wave Riot 7”

Premium valget

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Batteriet er hurtigt og nemt at skifte uden brug af værktøj
 • pros-icon.svg Integreret lys i boardet
 • pros-icon.svg Gode stødabsorberende gummihjul
 • pros-icon.svg Kommer med tilhørende app, der kan tilpasse det elektriske skateboard til din personlige kørestil.

Detaljeret gennemgang

Exway Wave Riot er uden tvivl et af de bedste elektriske skateboards der findes på markedet lige nu og det er der flere grunde til.

Først og fremmest er det virkelig brugervenligt; Batteriet er placeret på undersiden og super nemt at skifte, blot ved at trykke på en knap. Det kan være en praktisk funktion når du har brug for at skifte det på farten. Skateboardet er coated med stødabsorberende overflade der gør det behageligt at køre på, selv når der er grus på vejen.

Derfor skal du vælge Exway Wave Riot 7

Exway Riot skal have ros for sin accelerationsevne, der er skarp, uden at vælte dig bagover, medmindre du er helt uforberedt. Du har mulighed for at opnå en hastighed på helt op til 38 km/t, og med bremser der fungerer helt i top, er der ingen fare på færde. Skal du op ad bakker kan Exway også sagtens være med, og klarer sig også her bedre i test i forhold til tilsvarende boards.

Exway Wave Riot har en maks distance på 24 km på en fuld opladning. Forskellige tests af Exway skateboardet, giver virkelig gode resultater, selv ved højere belastning og hastighed – Hvor distancen kun afkortes med få kilometer.

Der er indbygget lys som via den tilhørende app, kan skifte i et utal af variationer, farver og hastigheder. Vælg feks Comet som skyder farvet lys bagud mens du kører.

Exway Riot 

Vaya S4 elektrisk Longboard

Bedste elektriske longboard

Vaya S4 elektrisk Longboard
Fordele
 • pros-icon.svg Praktiske funktioner til off road kørsel
 • pros-icon.svg medfølger værktøj til at efterspænde dit vaya elektriske skateboard.

Detaljeret gennemgang

Vaya S4 ligger nummer 1 indenfor elektriske longboards hos både anmeldere og eksperter. Vaya S4 er et flot designet, robust el longboard, med en kraftig motor og udskiftelige hjul til de øvede skatere.

Derfor skal du vælge Vaya S4 Longboard

El skateboardet kommer med 4 terrængående hjul, som betyder at du kan køre stort set alle steder; På grusvej, over græs og endda off road gennem mudder!

Der medfølger almindelige hjul så du har mulighed for at skifte dem ud, når du skal køre på almindelig asfalt eller i skaterpark.

Med Vaya er der faktisk ingen grænser. Hastigheden kan nå op på 40 km/t, og kontrolleres ved hjælp af den kompakte trådløse fjernbetjening. Bremserne virker upåklageligt, og til trods for de kraftfulde motorer, gør den nemme manøvrering Vaya S4 til et godt valg til begyndere.

Du skal regne med omtrent 4 timer til at lade batteriet op, og en enkelt opladning vil give dig i omegnen af 15-20 kilometers kørsel.

Guide

Exway Flex Hub Exway Wave Riot 7” Razor X Cruiser 29 Vaya S4
Pris 6.030kr 6.250kr 1798-1954 kr 5349-5970kr
Hjul størrelse 8,5″ 7″ 83 mm 80a
Batteri distance 32 km 24 km 8 km 20 km
Opladetid 1,5/4,5 t 1,15/3 t 2 timer 4 timer
Tophastighed 40 km/t 38 km/t 16 km/t 40 km/t
Motortype Belt Belt Belt Kombi
Motorstørrelse 2 x 600 W 2 x 1000 W 125 W 2 x 1000 W
Opstigning 30 % 25 %
Vægt 7, 7 kg 6,9 kg 4,8 kg 9, 3 kg
Max belastning 100 kg 100 kg 100 kg 100 kg

Værd at vide om elektriske skateboards

Inden du køber et elektrisk skateboard er der et par ting du skal vide.

Der findes mange variationer af et el skateboard og det er langtfra alle der egner sig lige godt til enhver lejlighed. Vi svarer her på de mest almindelige spørgsmål, og gennemgår de mest essentielle krav så du bedst kan vælge hvilket elektrisk skateboard der passer bedst til dig.

Hvad er et elektrisk skateboard?

Et elektrisk skateboard er et almindeligt skateboard med motor, som drives ved hjælp af et genopladeligt batteri. Her får du mulighed for at transportere dig selv hurtigt omkring, skate gennem byen, eller lege i byens parker. Hastigheden på et elektrisk skateboard styres ved hjælp af en håndholdt fjernbetjening, eller en app til din smartphone. Det er også denne der bruges til at stoppe skateboardet igen. Batteriernes rækkevidde er varierende, men de kan ofte klare mellem 10-30 kilometer på en opladning før du igen har brug for en stikkontakt. Det er både sjovt og praktisk at køre på el skateboard, hvilket gør dem stadigt stigende populære.

De vigtigste egenskaber for el skateboards

Den maksimale tophastighed

Topfarten på et el skateboard testes med en person på 70 kg og på flad vej. Tophastigheden vil variere da den er afhængig af din vægt og vejens hældning. Du kan styre hastigheden ved hjælp af enten en fjernbetjening eller en app.

Batterilevetid samt opladetid

Batterilevetiden vil, ligesom topfarten, variere alt efter personens vægt, det terræn der køres i, samt hvor hurtigt du vælger at køre. Den angivne batteri rækkevidde kan altså variere med få kilometer, mens det på nogle modeller kan være langt mere. På de bedste el skateboards kan man hurtigt klikke batteriet af, og skifte det ud, og så er det bare at have et ekstra med i tasken, så du aldrig løber tør på turen.

Manøvrering

Det kan gå hurtigt på et el skateboard, så det er vigtigt at boardet er let at styre. Det gælder især hvis du er begynder. Et elektrisk skateboards med Belt motor har det med at accelerere hurtigere end dem med Hub motor, hvilket kan gøre starten mere usikker. Læs mere om det i vores afsnit om de forskellige type motorer længere nede.

Det kan desuden være praktisk med et el skateboard hvor hjulene kan skiftes ud, så de passer til underlaget.

Kvalitet

Kvalitet og pris går, som bekendt hånd i hånd, og med elektriske produkter kan det sjældent svare sig at spare på produkter med billige komponenter som brænder sammen eller knækker. Desuden giver et el skateboard af højere kvalitet, også en langt mere behagelig køreoplevelse.

Max Belastning

På et elektrisk skateboard er der en maksimal belastning (Ofte over 100 kg) som er vigtig at være opmærksom på. Overskrider du den maksimale vægtbegrænsning vil det have indflydelse på både styreevne, bremser og acceleration.

Vægt

Vægten på el skateboards varierer en del, så det kan være vigtigt at være opmærksom på hvis du regner med at bære rundt på dit skateboard. Regner du med at have dit skateboard med når du f eks kører med bus og tog kan det hurtigt blive bøvlet hvis det vejer for meget.

Bremser og acceleration

Sørg for at dine bremser er i orden. Nogle elektriske skateboards har en topfart på 40 km/t og så er det altså vigtigt at kunne stoppe effektivt, men blødt.

Hvilken slags motor skal jeg vælge til mit el skateboard?

Elektriske skateboards kommer med enten en HUB- eller en Belt motor, og de er ret forskellige. Hver slags motor har sine fordele og ulemper, så læs med her for at finde ud af hvad der passer bedst til dig.

HUB motor

En HUB motor er den nyere teknologi. Som med al ny teknologi er den mere kompakt, støjsvag og kræver minimal vedligeholdelse.

En HUB motor er også mere glat både ved acceleration og bremsning hvilket har stor betydning for køreglæden. Men den største fordel ved HUB motor ligger i at når batteriet løber tør kan du stadig bruge dit elektriske skateboard som et helt almindelig board.

HUB motorer har desværre også den ulempe at de er placeret inde i baghjulene. Det betyder at du på et el skateboard med HUB motor ikke kan skifte baghjulene ud, uden også at skifte motoren. Desuden har HUB motorer det også med at overophede da der er dårlig ventilation inde i hjulene.

Belt motor

Belt motorer er uden tvivl langt mere kraftige end HUB motorer, og derfor den type motor du skal gå efter hvis du skal meget på bakker og ramper hvor det kræver en motor der kan trække. Den har en kraftig acceleration, så vær på vagt! Med en Belt motor er det nemt at skifte hjulene ud på dit skateboard, og der er heller ingen fare for at motoren brænder for varmt da den har en optimal køleevne.

Men en belt motor larmer en hel del, og den kræver en smule vedligeholdelse. Det største problem er dog at løber du tør for batteri, kan du ikke bruge skateboard. Belt systemet giver modstand i hjulene så de stort set ikke kan dreje rundt uden motorkraft. Så er der intet andet for end at tage boardet på nakken.

Er det lovligt at køre på elektrisk skateboard?

Med mange nye elektriske transportmidler på markedet, er bybilledet forandret og det har været nødvendigt med nye regler for hvad, og hvordan man skal færdes i trafikken. Hvad end du er på udkig efter dit første elektriske skateboard, eller er en erfaren bruger, er det godt at holde sig ajour, og have lovgivning og regler på plads.

Det er et krav at elektriske apparater der sælges i Danmark og EU, er CE godkendt. Er dit el skateboard CE godkendt undgår du at købe et elektrisk board med tekniske fejl og mangler.

Skal du køre på offentlige veje – altså ude i trafikken, er der helt klare regler som gælder uanset hvilket type elektriske køretøj du har – elektriske løbehjul, segboards, og elektriske skateboards.

Regler for el køretøjer i trafikken

 

 • Dit elektriske skateboard skal være udstyret med lygter, som altid skal være tændt. Lygterne skal kunne ses på 300 meters afstand. Desuden skal du selv bære synlige reflekser.
 • Du skal være fyldt 15 år for at færdes på elektrisk skateboard i offentlig trafik. Er du sammen med en person over 18 år, som holder opsyn, er det dog tilladt at færdes som mindreårig på et elektrisk skateboard i trafikken.
 • Fra 2019 er det lovligt at køre på cykelsti med et elektrisk skateboard og et elektrisk løbehjul.
 • Når du kører på elektrisk skateboard på offentlig vej skal du følge reglerne for cyklister, såsom at række hånden ud når du drejer.
 • Det elektriske skateboard må have en tophastighed på max 20 km/t og du må udelukkende færdes på veje hvor hastighedsbegrænsningen er på 50 km/t.

FAQ

Hvilke elektrisk skateboard er det bedste?

Exway Flex Hub er et fleksibelt skateboard der kan tilpasses den enkelte. Du får solide motorer der nemt klarer en tur op ad bakkerne, og så er det udstyret med et godt batteri, og en tophastighed på 40 km/t.

Hvordan virker et elektrisk skateboard?

Elektriske skateboards er udstyret med en motor og et genopladeligt batteri. Med kickstart sættes boardet i gang og hastigheden styres ved hjælp af en håndholdt fjernbetjening eller en app.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×