Elgrill Test: 5 bedste elgrill i test (Maj 2024)

I vores elgrill test bliver du klogere på de forskellige typer elgrill på markedet, hvis du også går og drømmer om sydende grillkød uden ventetid og beskidte kul.
Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den elektriske grill er nem at slutte til. Den bliver hurtigt varm, og så er det nemt at kontrollere temperaturen, når du har lyst til at tilberede mad under åben himmel på altanen eller på terrassen.

I denne elektrisk grill test har vi sammenlignet 5 af de bedste elgrill på markedet og undersøgt deres funktionaliteter, for at opstille en liste over de primære fordele og ulemper ved hver model.

I vores sammenligningstabel får du det forkromede overblik over de forskellige typer. Og i vores købsguide kan du blive klogere på hvilke overvejelser, der giver mening, inden du køber, så din nye elgrill passer til netop dine behov for nem, frisk mad med ægte grillsmag.

Weber Q1400

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Støbejerns grillrist
 • pros-icon.svg Kuglegrill med tætsluttende låg til langtidsstegning
 • pros-icon.svg Opsigtsvækkende design med emaljelåg i mange friske farver
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke sidebord

Detaljeret gennemgang

Q1400 er en pålidelig elektrisk grill til at stå på bordet, og den er – ligesom de velkendte kulgrill fra Weber – en såkaldt kuglegrill med hvælvet låg, der gør det muligt at langtidsstege.

Har du ikke plads til den helt store grill eller griller du ikke så ofte – så er en elektrisk bordgrill som denne model god til dig. Med Webers Q1400 kuglegrill på bordet har du et grillområde på 43 cm gange 32 cm, hvilket er en god elgrill til altan med fin plads til at grille mad til ca 4 personer. Denne Weber Q1400 elektriske grill har et tætsluttende låg, som sørger for at grillen holder godt på varmen.

En kuglegrill giver mulighed for nogle andre former for tilberedning end den klassiske grillbøf: For eksempel kan du langtidsstege større kødudskæringer, grille kylling eller en hel juleand på en kuglegrill.

Hvis du elsker flotte grillstriber på din bøf, vil du være glad for grillristen i kraftigt støbejern. Støbejern er et godt materiale til at afgive høj varme. Men en udtagelig opsamlingsbakke til fedt er Webers elektriske bordmodel også nem at rengøre. Grillristen er også nogenlunde nem at rengøre takket være materialet af emaljeret støbejern.

Der er tænkt godt over varmeteknologien i både de varmebestandige håndtag og aluminiums  isoleringen, som holder varmen inde i grillen. Her er en god elektrisk grill med hele 5 års garanti.

Muurikka Nokkela

bedste billige elgrill

Fordele
 • pros-icon.svg Kombineret grill og røgeovn
 • pros-icon.svg Kuglegrill med hvælvet låg
 • pros-icon.svg Cute, blankt design med fine træhåndtag
 • pros-icon.svg Letvægts grill til mobil brug
Ulemper
 • cons-icon.svg Begrænset levetid

Detaljeret gennemgang

Muurikka Nokkela lyder som et kælenavn, og elgrillen med det fine, finske retrolook grill i rustfrit stål er da også både billig og cute – og så har den ovenikøbet røgeovn!

Denne kombinerede elektriske grill og røgeovn i 900W modellen fra Muurikka er let og nem at bære rundt på, hvis den skal med på fisketur i den vilde natur. Den er også sød på balkonen i storbyen. De aftagelige grillplader kan vaskes i opvaskemaskinen, og den er rimelig solid, selvom det er en billig elgrill. Til gengæld kræves en grundig rengøring, hvis materialet skal holde sig pænt over tid.

Når varmelegemet sidder oppe i låget, fungerer den som en grill, som varmer maden oppefra. Hvis man derimod placerer varmelegemet nede i selve grillrummet, kan man bruge den som røgeovn. Den er  sjov at eksperimentere med, hvis man er ny indenfor hjemmerygning. Man kan ryge kød, fisk og grøntsager. Når du skal bruge ryge, skal du flytte lidt rundt på de aftagelige plader og blandt andet lægge en håndfuld fugtigt rygespån på spånpladen. Et kilo fisk skal for eksempel ryges i 25-35 minutter, hvor kød tager lidt længere og finere grøntsager får røgsmag endnu hurtigere.

Weber Pulse 2000

bedste premium elgrill

Fordele
 • pros-icon.svg LED panel med temperaturvisning
 • pros-icon.svg Statusindikatorlys for tilstrækkelig forvarmning
 • pros-icon.svg Automatisk justering til 360 graders varme for ensartet resultat
 • pros-icon.svg Grill 2 typer mad i 2 forskellige temperaturzoner samtidigt
Ulemper
 • cons-icon.svg Fuld udnyttelse kræver en vis forståelse
 • cons-icon.svg Tung

Detaljeret gennemgang

Her er der tale om en elgrill til grillentusiaster, som ikke vil gå ned på udstyr, men er vild med digitale indstillinger og præcisionsmadlavning. Den er til gengæld ikke til wilderness typer.

Weber Pulse er en avanceret og super funktionel elektrisk grill, som udnytter de teknologiske muligheder maksimalt. Hvis du kan lide gadgets, men ikke besvær, er det den bedste elektriske grill til dig. Det eneste, du skal gøre er at tilslutte grillen, tænde den og lade den elektroniske temperaturstyring forvarme til den ønskede indre temperatur.

Pulse grillen har nemlig den integrerede Weber Connect Smart-teknologi, som sørger for at du får præcise grillresultater hver gang, fordi du kan styre temperaturen. Med Weber Connect får du din egen personlige grillmester på din smartphone.

Denne Weber Pulse elektriske grill har et grillareal på 49 x 39 cm, hvilket er rimeligt godt, men ikke overvældende for så dyr en grill. Til gengæld vinder den på teknologien. Du kan grille kød perfekt i den ene side af grillen, mens du griller sarte asparges i den anden side af grillen, ved at indstille temperaturen forskelligt i de to justerbare varmeelementer.

Når du først har fået installeret appen og får sat dig ind i alle indstillingerne, så er det er rigtig wow oplevelse at få perfekt tilberedt kød. Til gengæld vil ægte wildernesstyper nok mene, at noget af det sjove ved at grille er overtaget af teknologien.

Weber Q2400

bedste elgrill med stander

Fordele
 • pros-icon.svg Stort grillareal
 • pros-icon.svg Inklusiv bord, så grillen kommer op i god arbejdshøjde og væk fra spisebordet
 • pros-icon.svg Enkle, gode funktioner
 • pros-icon.svg Udtrækkelig drypbakke
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder meget på altanen

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil have en effektiv elektrisk grill, som ligner en ‘rigtig’ Weber kuglegrill på stativ, og hvor grillområdet er stort nok til at lave gæstemad, så er det Weber Q2400 du skal investere i.

Det særlige ved Weber Q2400 modellen er, at den er større end de andre, og det kan selvfølgelig lade sig gøre, fordi den ikke skal kunne stå midt på spisebordet, men har sit eget bord. Med hele 54 x 39 cm er der plads til fest! Det er en god elgrill til den lille terrasse eller den lille gårdhave.

Denne elektriske grill ligner på mange måder Weber Q1400 i sine funktioner og er dejlig simpel at give sig i kast med, og har også aftagelig drypbakke, som tåler opvaskemaskine. Men det moderne visuelle udtryk, som vores testvinder har, drukner lidt i den kluntede stander. Men det betyder ikke, at der ikke kan være god grund til at købe en elgrill med stander. Det er meget rart at få madlavningen flyttet væk fra spisebordet med denne Weber elgrill.

Den er som til udendørs madlavning og ikke en grill, man lige stiller ind i et skab, når den ikke er i brug.

Vi anbefaler derfor at købe et grilldækken til Q2400 modellen, så den kan ikke går til udendørs, selvom der faktisk er hele 5 års garanti på gennemtæring af de vigtigste dele.

Fordele
 • pros-icon.svg Energibesparende kontaktgrillflader
 • pros-icon.svg Super hurtig madlavning
 • pros-icon.svg Plader med non stick belægning
 • pros-icon.svg Optager ikke meget plads
 • pros-icon.svg Klip-på drypbakke til overskydende fedt
 • pros-icon.svg Indendørs brug
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre velegnet til tykkere kødstykker og grønt

Detaljeret gennemgang

George Foremans kobber model er en lille elektrisk grill, som ligner en toaster, men har et overraskende stort grillområde til kød og grønt. Den spændende amerikanske kontaktgrill sparer energi og tilbereder lækker mad på ingen tid.

Her er vi ude i noget helt andet og spændende. George Foremans kobberfarvede elektriske grill minder om en toaster og er såkaldt kontaktgrill, hvor låget klappes ned over bøffen, som ligger tæt imellem to varmelegemer.

Den er superbillig og også billig i brug. Kan du mærket konsekvensen af den begyndende energikrise? Så er det relevant, at George Foreman’s Copper Grill sparer på energien. I modsætning til indirekte varme fra en grill eller en almindelig ovn, så overføres varmen til maden direkte, og du kan simpelthen bruge den, når du skal lave aftensmad i stedet for at varme en større ovn op.

Som vi kender det fra pander og toastere, så har denne grill en non stick belægning, som gør, at det er nemt at rengøre grillen. Det klares med en fugtig klud. modsætning til de fleste pander og toastere med non stick belægning, kan den lille grill give dit grillkød lækre brankede grillstriber.

Når grillen er varm, tager det kun 3 minutter at grille en mediumstegt bøf med sprød stegeskorpe og endnu kortere at svitse grøntsager. Den er simplere end de andre, da der ikke er aftagelige dele.

Guide

Sådan vælger du den rigtige elgrill

Den elektroniske grill – kaldet elgrillen – kan være et perfekt valg til dig, der for eksempel bor i byen og måske kun har en lille altan. Grillen fylder nemlig ikke ret meget og er desuden let at opbevare. Du kan varme grillen op på få minutter og den kræver hverken gas eller kul – kun en stikkontakt.

Den er let at rengøre, og du kan i princippet bruge den alle steder, hvor du har adgang til en stikkontakt. Ulempen er selvfølgelig, at du ikke kan tage grillen med ned i gården eller ud i en have, hvor der ikke er el. Du kan selvfølgelig være kreativ og investere i en super lang forlængerledning, som du kan hænge ud af vinduet.

En anden ulempe er, at du ikke får samme grilloplevelse som med en almindelig grill eller andre former for grillning over åben ild.

For nogle er en traditionel grill skøn netop fordi den er ensbetydende med spruttende kul og flammer, der branker kødet – ofte for meget – og de vil nok synes, at en elgrill er FOR nem og lidt for civiliseret.

Bordgrill eller grill med eget bord

Har du bestemt dig for en elektrisk grill, så er det næste spørgsmål, om du skal anskaffe dig en lille fiks bordgrill eller en større grill, som kan stå for sig selv og eventuelt giver dig udvidet bordplads, som en del af stativet eller standeren.

Den beslutning afhænger nok primært af din opbevaringsplads. Har du en god stor altan, er det ret lækkert at få grillen væk fra spisebordet. Men det er klart, at har du pladsmangel, så er det skønt, at du med en bordgrill alligevel kan få grillstemning året rundt. En bordgrill er alsidig på den måde, at den faktisk kan bruges både indenfor og udenfor.

Både en elektrisk grill til bordet og en elektrisk grill på stander er generelt nemmere at rengøre end for eksempel en kulgrill. De fleste har en form for drypbakke, som opsamler fedtet fra selve grillen, og der er ikke på samme måde fedt der løber ned mellem rillerne i grillristen, som vi kender det fra en kulgrill.

Kuglegrill eller kontaktgrill

Større kødstykker, som for eksempel stege og hele fjerkræ, kræver en grill med låg. Selvom der står i en opskrift at kødet skal grilles i ovnen, kan du sagtens bruge den elektriske kuglegrill ude på altanen eller på terrassen. Der er mange, der synes, det er sjovt at grille hele året rundt.

Der kan gå sport i at grille juleanden udendørs iført halstørklæde og overfrakke – men det kræver i hvert fald en kuglegrill med lukket låg.

En kontaktgrill er noget andet. Når der grilles burgerbøffer på en god restaurant, så har du nok set, at de har en stegeplade. En kontaktgrill fungerer lidt på samme måde med høj varme på en større flade.

Der er dog den forskel, at der i en grill, som kan lukkes sammen ligesom en toaster eller et vaffeljern, kommer varme fra begge sider. Og hvorfor egentlig ikke? Det giver totalt god mening, at udnytte varmen mest muligt og slippe for at vende kødet. Lynstegning er generelt en nem og lækker måde at få frisk og saftigt kød, hvor så meget juice som muligt er bibeholdt inde i kødet.

Elektrisk grill – bekvem og funktionel

Noget af det mest irriterende ved at grille på en almindelig kulgrill er, at man altid har glemt at købe grillkul, eller at de kul, man har liggende fra sidste år i skuret, er blevet fugtige, så der ikke går ild i dem på trods af ihærdige forsøg med grillstarten. Tændstikkerne viser sig at være for korte og det blæser, så flammen går ud.

Bagefter er der aske ud over det hele og grillristen er fuld af fedt, der er brændt fast og skal ligge i blød.  Man kan hurtigt komme til at tænke, at det er bedre helt at lade være og bare stege maden på panden, som man plejer.

Når man slipper for en masse besvær og køber en elektrisk grill, som man bare sætter i stikkontakten, så får man typisk oftere sat sig ved havebordet og grillet. Og det er jo skønt at spise maden direkte fra en rigtig grill. Måske får man endda lyst til at udvide repertoiret. Hvad med en grillet panini i solen? Eller friskgrillede svampe, asparges og rød peber. Nammenam.

Men elektriske grills adskiller sig selvfølgelig også fra hinanden ved at have flere eller færre avancerede funktioner.

Hvis du vil andet end at smide en gang pølser på grillen, så kan du udvide repertoiret og også bruge grillen til grøntsager. Så er det virkeligt smart med en grill, som kan indstilles til at grille ved den perfekte temperatur og endda med flere forskellige temperaturzoner.

FAQ

Hvilken elgrill er bedst i test?

Den bedste elgrill i test er Weber Q1400, fordi du til en fornuftig pris får en pålidelig og nemt tilgængelig elektrisk bordmodel, der ligesom de kendte kulgrill fra Weber, er en såkaldt kuglegrill med hvælvet låg, der gør det muligt at langtidsstege stort set alting.

Hvilke funktioner skal min elgrill have?

Det er en god ide at vælge elgrill med udgangspunkt i den plads, du har til rådighed. En kuglegrill har plads til større stege, mens en kontaktgrill er nem og smart, men kun griller flade stykker kød og grønt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×