Elkedel test – Se de bedste 12 (2023)

I vores elkedel test har vi analyseret og gennemgået 12 af de bedste elkedler på markedet. Vi har set på laboratorietests, internationale og nationale tests og vores personlige erfaring med produkterne. Vi vurderer hver elkedels koge-hastighed, energieffektivitet og brugervenlighed. Vores produktspecialister har års erfaring og giver dig anbefalinger om, hvilke elkedler du bør købe - og hvilke du bør undgå.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

I årenes løb har vi anmeldt mange af de bedste elkedler, fra nogle af de mest populære brands på markedet til de mere simple og billige.

Hos Bedsteitest.dk har vi siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratorier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger. Vi følger udviklinger på markedet tæt, så du er sikker på altid at have et overblik over de bedste og mest opdaterede funktioner og teknologier.

Vi sammenligner elkedlernes funktioner og deres effektivitet og giver dem en individuel og samlet score ud fra de vigtigste kriterier som kogetid, kapacitet, mulighed for temperaturindstilling, brugervenlighed, kalkfilter og lydniveau.

Fortsæt med at læse, og se de 12 elkedler, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet. I vores købsguide stiller vi skarpt på disse kriterier, samt alle de overvejelser, du bør gøre dig, inden du anskaffer dig en ny elkedel.

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste elkedel i 2023
 • Detaljeret gennemgang af 12 modeller
 • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette elkedel til dit behov

Læs videre for at se vores topvalg og finde ud af, hvilken håndstøvsuger der er bedst for dig baseret på dine rengøringsbehov og dit budget.

Hvilken er den bedste elkedel i test 2023?

Vores analyse har sammenlignet forskellige modeller og tildelt dem individuelle samt samlede scores baseret på kriterier som brugervenlighed, kogehastighed, energiforbrug, støjniveau, og design.

Den bedste elkedel i vores test er Russell Hobbs Luna 2321.

Russell Hobbs Luna 2321 er vores testvinder i 2023. Denne model skiller sig ud med sin hurtige kogehastighed, kogende 1 liter vand på blot 2 minutter og 30 sekunder. Den er også energieffektiv, bruger kun 2,4 kW ved kogning af 1 liter vand. Brugervenligheden er i top med et klart vandstandsmål og et letlæseligt kontrolpanel. Luna 2321 er desuden udstyret med et antikalk-filter, som sikrer renere vand og en bedre smag. Med et lydniveau på 74 dB, er den på niveau med et åbent kontorrum, hvilket gør den til en af de mere støjsvage modeller på markedet. Denne elkedel er en fremragende allrounder, der kombinerer funktionalitet og kvalitet med stilfuldt design i rød, sølv eller anthracit grå.

Russell Hobbs Luna

Bedst i test

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Kogning
  4.5
 • Støj/lyd
  5
 • Rengøring
  3.5
Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig kogning (1 liter < 2,5 minutter)
 • pros-icon.svg Stor vandbeholder (1,7 l)
 • pros-icon.svg Hældetud drypper ikke under anvendelse
 • pros-icon.svg Måleenhed sidder på siden, så det er nemmere at se vandstanden
 • pros-icon.svg Lys i måleenhed gør det let at se vandstanden
 • pros-icon.svg Kan koge vand i små mængder (235 ml), mindste minimumsmængde i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Ydersiden bliver varm at røre ved
 • cons-icon.svg Elkedlen ryster, når den når kogepunktet
 • cons-icon.svg Kogt vand kan smage af plast i starten
 • cons-icon.svg Temperaturindstilling ikke mulig
 • cons-icon.svg Højt lydniveau (74 dB), højeste i test

Detaljeret gennemgang

Med Russell Hobbs Luna 2321 får du en brugervenlig og effektiv elkedel i rustfrit stål med en stor maksimal kapacitet på 1,7 liter, og bedste minimumskapacitet på 235 milliliter. Det er den hurtigste elkoger i vores test af de bedste elkedler, og så ligger den prismæssigt i et absolut overkommeligt prisleje.

Design – brugervenlig, men varm yderside

Denne Bosch elkedel i rustfrit stål har som de andre modeller i testen en 360 graders base. Ved tryk på en knap åbnes låget. Du skal altså ikke åbne den manuelt som eksempelvis Stelton EM77. Den adskiller sig også fra Stelton EM77 ved, at den har en vandmåler, der modsat mange af de andre modeller i testen sidder på siden og ikke bagpå, hvilket er et plus. På ydersiden kan du måle vandmængden i liter, mens du på indersiden kan se målinger angivet i kopper.

Når du tænder elkedlen, lyser et blåt lys vandmåleren op. Her adskiller den sig fra andre modeller som eksempelvis Stelton EM77, der ikke er udstyret med lys. I praktiske tests fremgik det, at den har en god hældetud, der ikke drypper. Til gengæld bliver ydersiden af elkedlen varm under anvendelse, og den viste sig også at ryste, når vandet begynder at koge. I flere undersøgelser blev der også fremhævet, at elkedlen kan afgive en lugt af plast.

Producenten reklamerer med, at den er 75 procent mere støjsvag end mange af konkurrenterne. Det blev i vores analyse af produktet ikke påvist. Den opnår et støjniveau på 74 decibel, mens de andre modeller varierer mellem 54 og 67 decibel. Denne elkedel har altså det højeste lydniveau.

Kogetid

Russell Hobbs Luna 2321 koger vandet hurtigt. Den klarer 1 liter på under 2 minutter og 30 sekunder, hvor de fleste andre modeller ligger på omkring 3,5 minutter. Den langsomste model, Wilfa WSPOK-1000B, skal bruge over 7 minutter til samme mængde. Den har en mindstemængde på 235 milliliter modsat eksempelvis Siemens-modellen, hvis mindstevolumen ligger på 260 milliliter. Med Russell Hobbs Luna tager det 45 sekunder at koge 235 milliliter. En automatisk sluk-funktion aktiveres efter 15 sekunder, hvor Bosch TWK7203 eksempelvis slukker med det samme.

Afkalkning af kedel

Det er vores erfaring med elkedlen, at ydersiden er nem at holde ren, mens det kan være mere besværligt at afkalke den, da der er flere små kroge. Til gengæld er den udstyret med aftageligt kalkfilter, der kan skylles under rindende vand.

I vores undersøgelser fandt vi ud af, at vandet i starten kan smage af plast også efter flere anvendelser, da der sidder plast på indersiden. Dette kan løses ved at tilføje 500 milliliter eddike og 500 milliliter vand og lade elkedlen køre en cyklus.

Vores vurdering

Søger du en hurtig elkedel i mellemprisklassen, er Russell Hobbs Luna 2321 et rigtig godt bud. Den er takket være vandmåler på siden og praktisk knap til åbning, særlig brugervenlig sammenlignet med andre modeller. Det er en god allround-model, der kan klare både store mængder vand op til 1,7 liter og mindre mængder, så du ikke skal koge mere, end du reelt har brug for.

Effekt i watt: 2.400 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 2 min 30 sek Energiforbrug ved 1 L: 1,7 L = 2,4 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 235 ml Kogetid ved min. kapacitet: 45 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 15 sek Lydniveau i decibel (dB): 74 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Rød, sølv, anthracit Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Rustfrit stål Mål (B x D x H): 8,86 x 6,22 x 9,65 cm Vægt i kilogram (kg): 1,18 kg

KitchenAid 5KEK1722EAC

Bedste premium

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  5
 • Kogning
  5
 • Støj/lyd
  4
 • Rengøring
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg KitchenAids effekt på 2400 watt er et bevis på dens evne til at koge vand hurtigt, hvilket overgår mange konkurrenters
 • pros-icon.svg De justerbare temperaturindstillinger til te- og kaffeentusiasterne
 • pros-icon.svg ‘Hold varm’-knap holder vandet varmt på den ønskede temperatur i 30 minutter
 • pros-icon.svg  KitchenAids design, materialer og funktionalitet gør den til en premium model
 • pros-icon.svg Støjsvag drift
Ulemper
 • cons-icon.svg Denne premium elkedel er placeret i en højere prisklasse sammenlignet med nogle af dens konkurrenter
 • cons-icon.svg Specifikt design: Selvom konstruktionen i rustfrit stål er robust, kan det også betyde, at kedlen er tungere end plastikmodeller
 • cons-icon.svg Med den større kapacitet følger et større fodaftryk. KitchenAid 5KEK1722EAC kan optage mere bordplads, hvilket kan være en ulempe i mindre køkkener
 • cons-icon.svg Selvom den høje effekt er effektiv til hurtig kogning, betyder den også et højere energiforbrug, hvilket kan være et problem for miljøbevidste forbrugere eller dem, der gerne vil spare på elregningen.

Detaljeret gennemgang

Da vi undersøgte og testede KitchenAid 5KEK1722EAC, blev vi straks slået af dens robuste effekt på 2400 watt, som giver hurtige kogetider. Det er især imponerende, når man sammenligner med Wilfa WSPOK-1000B, som kun har 1000 watt, og Brewista Artisan Gooseneck, som har 1500 watt. KitchenAids energieffektivitet betyder, at du kan have dine varme drikke klar på betydeligt kortere tid.

Stor kapacitet

Med hensyn til kapacitet er KitchenAid på niveau med de bedste på markedet og tilbyder generøse 1,7 liter, hvilket er ideelt til større husholdninger eller til dem, der ofte har gæster. Dette kan sammenlignes med Brewista Artisan Gooseneck, som har en mindre kapacitet på 0,9 liter, hvilket gør KitchenAid til et mere alsidigt valg til forskellige behov.

Temperaturindstillinger og ‘hold varm’-knap

En af de mest fremtrædende egenskaber ved KitchenAid 5KEK1722EAC er dens temperaturindstillinger, og ‘hold varm’-knap. I modsætning til modeller som Philips Daily Collection HD9350, der mangler denne funktion, giver KitchenAid mulighed for præcis temperaturkontrol, hvilket gør den perfekt til teentusiaster, der forstår, at forskellige teer brygges bedst ved forskellige temperaturer. ‘Hold varm’-knappen sørger for at holde vandet varmt i op til 30 minutter, hvis den står på basen.

Vores analyse fremhævede også KitchenAids brugervenlighed. Den har et ergonomisk design, der sikrer brugervenlighed og sikkerhed, hvilket er afgørende, når man håndterer varme væsker. Modellens vægtfordeling og håndtering er gennemtænkt, hvilket sikrer, at det er en leg at hælde op, hvilket ikke kan siges om alle modeller.

Lavt støjniveau

Støjniveauet er en anden faktor, hvor KitchenAid udmærker sig. Den arbejder ved et lavere decibelniveau sammenlignet med Russell Hobbs Luna, som når op på 74 dB, hvilket gør den lige så højlydt som en traditionel støvsuger. KitchenAids mere støjsvage drift betyder, at den kan bruges i alle omgivelser uden at forstyrre.

Med hensyn til byggekvalitet udstråler KitchenAids konstruktion i rustfrit stål holdbarhed og stil og skiller sig ud fra modeller, der indeholder plastelementer, som kan forringe den overordnede æstetik og levetid.

Vores vurdering

Som konklusion viser vores grundige undersøgelse af KitchenAid 5KEK1722EAC, at det er en elkedel i topklasse, der kombinerer kraft, præcision og brugervenlige funktioner. Den er en formidabel konkurrent på premium-markedet og passer til en bred vifte af brugere, lige fra den afslappede kaffedrikker til te-connoisseuren.

Effekt i watt: 2400 Temperaturindstillinger: Ja Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): ikke angivet Energiforbrug ved 1 L: ikke angivet Min. kapacitet i milliliter (ml): ikke angivet Kogetid ved min. kapacitet: ikke angivet Energiforbrug ved min. kapacitet: ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): 74 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort, creme, rød, rustfrit stål Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Metal Mål (B x D x H): 25,5 x 21,8 Vægt i kilogram (kg): 1.4 kg
3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  4.5
 • Kogning
  3.5
 • Støj/lyd
  3
 • Rengøring
  3.5
Fordele
 • pros-icon.svg Let (900 g)
 • pros-icon.svg Tuden er drypfri
 • pros-icon.svg Stor volumen (1,7 l)
 • pros-icon.svg Brugervenligt og enkelt design
Ulemper
 • cons-icon.svg Filternettet dækker ikke området ordentligt, så vand kan løbe forbi det.
 • cons-icon.svg Filter ikke så kraftigt som på andre modeller.
 • cons-icon.svg Minimumsvandmængde er højere end på andre modeller.
 • cons-icon.svg Ydersiden bliver varm.
 • cons-icon.svg Vandmåler svær at se, da den er placeret bag håndtaget.
 • cons-icon.svg Når låget åbnes, drypper vand fra låget ned på håndtaget og hånden.

Detaljeret gennemgang

Philips Daily Collection HD9350 er en billig elkedel i rustfrit. Den er let og nem at betjene og tilmed den billigste model i vores test. Du får med denne elkedel en god basismodel, der kan det, den skal: koge vand!

Design og brugervenlighed – nem at betjene

Basismodellen Philips-elkedel har som de andre modeller en 360 graders base. Den er fremstillet i flot design i rustfrit stål. Ligesom Russell Hobbs Luna 2321 er denne også udstyret med et lys, der angiver, at elkedlen er tændt. Modsat Russell Hobbs-modellen er det ikke vandmåleren, men tænd-/slukknappen der lyser op. Den har ligesom testvinderen en måleenhed til kopper. Til gengæld er mindstemængden på 750 millimeter, altså 515 milliliter mere end testvinderen. Vandmåleren sidder bag håndtaget, hvilket er et minus, da det gør det svært at holde øje med vandmængden, når den fyldes.

Kogetid

Denne elkedel har ikke som andre modeller i testen forskellige temperaturindstillinger, men til gengæld er den hurtigere til at koge 1 liter sammenlignet med testens premiummodel, Bosch TWK7203. Til 1 liter kogende vand har denne elkedel brug for 3 minutter og 41 sekunder. Dens energiforbrug ligger derved på 0,12 kilowatt sammenlignet med testvinderens 2,4 kilowatt. Den koger mindstevolumen på 750 milliliter på 2 minutter og 59 sekunder. Energiforbruget ligger herved på 0,09 kilowatt, hvilket er det mindste forbrug i vores test i forhold til vandmængden. En automatisk sluk aktiveres efter 19 sekunder.

Mangelfuldt kalkfilter

Den er udstyret med et aftageligt kalkfilter. Det er vores erfaring med elkedlen, at filtret ikke er så kraftigt som på andre modeller. Nettet dækker ikke ordentligt, så vand kan løbe forbi og ned i koppen, hvilket er et minus.

Vores vurdering

Denne model er en af de billige elkedler på markedet og den billigste i vores test. Den koster 900 kroner mindre end eksempelvis Brewista Artisan Gooseneck, der er den dyreste i vores elkedel test. Ligesom premiummodellen kan Philips Daily Collection HD9350 være svær at holde ren på ydersiden, og den bliver også varm under brug, hvilket er en ulempe. Men takket være dens lette vægt på 900 gram egner den sig til ældre mennesker, der ikke nødvendigvis har brug for en kompliceret elkedel, men en god gedigen basismodel.

Effekt i watt: 2.200 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 41 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 750 ml Kogetid ved min. kapacitet: 2 min 59 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,09 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 19 sek Lydniveau i decibel (dB): 65 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sølv Spænding i volt: 220 V Materialer: Rustfrit stål, polypropylen Mål (B x D x H): 24 x 16 x 25 cm Vægt i kilogram (kg): 0,9 kg

Bosch TWK7203

Bedste robuste

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Kogning
  3.5
 • Støj/lyd
  3
 • Rengøring
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg Dobbeltvægget konstruktion, så ydersiden ikke bliver varm
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur (stigning på 5 °C)
 • pros-icon.svg Varmholdningsfunktion (op til 30 minutter)
 • pros-icon.svg Nemt betjeneligt touch-display
 • pros-icon.svg Godt og udtageligt kalkfilter med meget fint mesh, der opfanger selv små kalkflager
 • pros-icon.svg Energibesparende, slukker så snart, vandet koger
Ulemper
 • cons-icon.svg Temperaturindstillinger ikke præcise
 • cons-icon.svg Lugter af varm plast
 • cons-icon.svg Tung (1,8 kg)
 • cons-icon.svg Vandmåler svær at aflæse, fordi den sidder bag håndtaget
 • cons-icon.svg Hyletone er høj og kan eksempelvis overdøve en radio.

Detaljeret gennemgang

Bosch TWK7203 har en effekt på 2.200 watt og er fremstillet i rustfrit stål. Den har ligesom Siemens-modellen temperaturindstillinger og keep-warm-funktion. Den adskiller sig dog ved at have 7 forskellige indstillinger, samt et praktisk touch-display, hvilket hverken testvinderen Russell Hobbs Luna 2321 og testens billige elkedel Siemens TW86103 har.

Design og brugervenlighed

Denne Bosch-elkedel er nem at åbne ved at trykke på en knap. Modsat Siemens åbner låget helt. Den har et touch-display, der ifølge vores undersøgelser er intuitivt at bruge og nem at programmere. Ligesom Siemens-modellen afgiver denne model et klart lydsignal, når den tændes og slukkes. Den dobbeltvæggede konstruktion bevirker, at ydersiden modsat testvinderen ikke bliver varm.

I vores undersøgelser fremgik det, at denne el-kedel føltes tung. også når der var fyldt op til mindste mængde. Med sine 1,8 kilo er denne elkoger den tungeste model i vores elkedel test. Til gengæld er den med 66 decibel mere lydsvag end testvinderen.

Den har ligesom Siemens en justerbar temperatur, men hvor Siemens har 4 indstillinger har Bosch 7. Der er ved begge modeller forskelle på den angivne og reelle temperatur. Den mindste temperatur på 70 grader kommer reelt op på 69,5 grader. Indstillingen på 80 grader opnår 78,2 grader, mens indstillingen på 95 grader når 93,5 grader. Bosch TWK7203 adskiller sig fra Siemens ved at kunne indstilles mere præcist og med intervaller på 0,5 grader, mens Siemens har stigninger på 10 grader.

Kogetid

Den koger 1 liter vand på 3 minutter og 44 sekunder, hvilket er 18 sekunder længere end Siemens-modellen. Den forbruger dermed 0,11 kilowatt, hvilket er det samme som Siemens. Den har til sammenligning med Siemens-modellen en højere mindstevolumen på 320 milliliter, mens Siemens kan klare 260 milliliter. Den forbruger 0,04 kilowatt til at koge 320 milliliter. Sammenlignet med Russell Hobbs Luna 2321, der slukker efter 15 sekunder, slukker denne model med det samme, hvilket sparer på strømmen.

Afkalkning

Ligesom mange andre modeller er varmeelementerne skjult. Det forhindrer, at kalkaflejringer sætter sig på varmelegemeet. Til gengæld er den ligesom testvinderen ikke nem at gøre ren, da der indeni er små kroge, der kan være svære at afkalke ordentligt. Den er udstyret med et udtageligt kalkfilter, der kan skylles rent.

Vores vurdering

Denne elkoger er til dig, der gerne vil have flere indstillingsmuligheder. Selvom den ligger i den dyrere ende af prisskalaen, er den i længden energibesparende, da den slukker med det samme vandet koger, og derfor ikke bruger så meget strøm. De 7 temperaturindstillinger gør den velegnet til te-entusiaster og dig, der regelmæssigt modtager gæster, da den ligesom testvinderen har en stor kapacitet på 1,7 liter. Den eneste ulempe er, at ydersiden er svær at holde ren.

Effekt i watt: 2.200 W Temperaturindstillinger: 7 indstillinger Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 44 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 320 ml Kogetid ved min. kapacitet: 1 min 29 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,04 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: med det samme Lydniveau i decibel (dB): 66 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sølv Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Rustfrit stål Mål (B x D x H): 25 x 25 x 27 cm Vægt i kilogram (kg): 1,8 kg

Smeg KLF03

Bedste retro

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  4
 • Kogning
  4
 • Støj/lyd
  4
 • Rengøring
  3.5
Fordele
 • pros-icon.svg Retro design i flotte farver
 • pros-icon.svg Hurtig kogetid
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen temperaturkontrol
 • cons-icon.svg Vores analyse viste, at Smeg KLF03 er til den tungere side sammenlignet med andre modeller
 • cons-icon.svg Håndtaget har en plastik-fornemmelse
 • cons-icon.svg Selvom Smeg KLF03 er effektiv i kogetiden, er det måske ikke den mest energieffektive model på markedet, især ikke sammenlignet med nogle af de nyere modeller

Detaljeret gennemgang

Smeg KLF03 skiller sig ud med sin retro-æstetik, der minder om de designprincipper, der er blevet synonyme med Smeg-mærket.
Smeg KLF03 kan prale af en robust effekt på 2400 watt, hvilket sikrer hurtig kogning. Dette er på linje med de bedste i kategorien, såsom Russell Hobbs Luna og KitchenAid 5KEK1722EAC, som også arbejder med 2400 watt. Vores analyse viste, at Smeg KLF03 når et opkog på lidt under 3 minutter for 1 liter vand, hvilket viser en effektivitet, der konkurrerer med de bedste i segmentet.

Brugeroplevelse og design

Med en maksimal kapacitet på 1,7 liter er Smeg KLF03 på niveau med de fleste af de elkedler med høj kapacitet, vi har kigget på, som Bosch TWK7203 og Siemens TW86103. Det gør den til et ideelt valg til både familien og gæster. Kedlens brugervenlige design kombineret med dens materialer i rustfrit stål og låg med blød åbning sikrer sikkerhed og brugervenlighed, hvilket vi fandt bedre end modeller som Wilfa WSPOK-1000B, der også mangler et anti-kalkfilter.

Støj og energieffektivitet

Med hensyn til støj placerer vores vurdering Smeg KLF03 i mellemklassen. Den er ikke så støjsvag som Russell Hobbs Retro Classic med 54 dB, men den holder et behageligt støjniveau, som ikke forstyrrer stemningen i dit køkken.

Sammenlignende analyse

Sammenlignet med Brewista Artisan Gooseneck, som tilbyder præcise temperaturindstillinger til te-kenderen, mangler Smeg KLF03 denne funktion, men kompenserer med et ensartet kogepunkt, der er perfekt til en robust kop kaffe eller urtete.

Vores vurdering

Smeg KLF03 er en blanding af stil og substans. Den har måske ikke den avancerede temperaturstyring som Siemens TW86103 eller det effektive energiforbrug som Philips Daily Collection HD9350, men den holder stand med en hurtig kogetid, stor kapacitet og et design, der vækker opsigt. For dem, der sætter æstetik lige så højt som ydeevne, er Smeg KLF03 et overbevisende valg.

Effekt i watt: 2400 Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): Ikke angivet Energiforbrug ved 1 L: Ikke angivet Min. kapacitet i milliliter (ml): Ikke angivet Kogetid ved min. kapacitet: Ikke angivet Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: Ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): ? Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Ja Spænding i volt: Sort, creme Materialer: 220-240 v Mål (B x D x H): Rustfrit stål Vægt i kilogram (kg): 17,1 x 22,6 x 24,8 cm

Stelton EM77

Bedste elkedel i dansk design

3.9
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3.5
 • Kogning
  3
 • Støj/lyd
  5
 • Rengøring
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Smukt, dansk stilrent design
 • pros-icon.svg Håndtaget behageligt at holde om
 • pros-icon.svg Forbliver kølig udenpå
 • pros-icon.svg Støjsvag (61 dB)
 • pros-icon.svg Let at håndtere (760 g)
Ulemper
 • cons-icon.svg Manuel åbning, da der ingen knap er til at åbne låg
 • cons-icon.svg Upraktisk at fylde med vand, da åbningen er mindre
 • cons-icon.svg Ingen vandmåler
 • cons-icon.svg Ingen 360 graders drejning på basen, så kedlen skal stå i en bestemt position

Detaljeret gennemgang

Stelton EM77 er indbegrebet af dansk design, og du får med denne model en smuk kogekedel på 2.200 watt, hvilket er samme effekt som premiummodellen og kun 200 watt mindre end testvinderen. Det er en flot elkedel, der har en kapacitet på 1,48, altså næsten 1,5 liter som Siemens-modellen. Til gengæld er denne 13 decibel mere lydsvag end testvinderen.

Lækkert, men mindre praktisk design

Producenten angiver denne model som værende egnet til en vandmængde på 1,5 liter. I vores undersøgelser fremgik det, at den kan holde 1,48 liter. Den er med sine 760 gram let og har et lavt lydniveau på 61 decibel, hvilket er 7 decibel mere end den mest lydsvage model i testen, Russell Hobbs Retro Classic.

Den adskiller sig fra testvinderen ved at skulle åbnes manuelt, hvor mange andre modeller åbnes ved at trykke på en knap. Den har heller ingen vandmåler, hvilket er et minus, men den forbliver kølig udenpå. Ifølge vores undersøgelser kan den lugte af plast under brug. Og så er denne model besværlig at afkalke og få al kalken skyllet ud, da indgangen til elkedlen er lille.

Kogetid

Når du koger vand, skal du regne med 3 minutter og 40 sekunder til 1 liter. Den er altså ikke så hurtig som testvinderen, der klarer en større mængde på under 2,5 minutter. Den har et forbrug på 0,12 kilowatt, hvilket er det samme niveau som Philips Daily Collection HD9350. Denne model kan som mindstevolumen koge 500 milliliter på 2 minutter og 2 sekunder. Forbruget er i det tilfælde på 0,07 kilowatt. Den slukker af sig selv efter 16 sekunder, altså 1 sekund senere end testvinderen.

Vores vurdering

Stelton EM77 ligger prismæssigt mellem testvinderen og premiummodellen. Den er mere basal og har ingen temperaturindstillinger, vandmåler eller automatisk åbning. Til gengæld forbliver ydersiden kølig, så du ikke brænder dig på den, og du vil også være glad for det lave lydniveau. Den er perfekt til dig, der går op i æstetik og dansk design.

Effekt i watt: 2.200 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,5 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 40 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 500 ml Kogetid ved min. kapacitet: 2 min 2 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,07 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 16 sek Lydniveau i decibel (dB): 61 dB Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort, hvid, grå, rød Spænding i volt: 230 V Materialer: Plast Mål (B x D x H): 21 x 14 x 25 cm Vægt i kilogram (kg): 0,76 kg

Russell Hobbs Classic Glass Kettle

Bedste hurtige elkedel

3.9
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3.5
 • Brugervenlighed
  5
 • Kogning
  5
 • Støj/lyd
  2.5
 • Rengøring
  3.5
Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at se vandstanden, da den er gennemsigtig
 • pros-icon.svg Hurtig (Testet til 1 liter på under 3 minutter)
 • pros-icon.svg Lav mindstemængde (240 milliliter)
 • pros-icon.svg Effektivt filter
 • pros-icon.svg Præcis hældetud, der ikke drypper
 • pros-icon.svg Nem at fylde, kan også fyldes gennem tuden
 • pros-icon.svg Stor kapacitet (1,7 l)
Ulemper
 • cons-icon.svg Larmer ifølge tests mere end andre elkedler
 • cons-icon.svg Låget åbnes manuelt, hvilket er upraktisk, når den er varm.
 • cons-icon.svg Da den er glas, kan kalkaflejringer ses med det samme.
 • cons-icon.svg Filter ikke effektivt, da det sidder i låget og ikke i tuden.

Detaljeret gennemgang

Med sine 3.000 watt er denne Russell Hobbs Classic Glass Kettle kraftigere end andre modeller i testen. Det er en smart elkedel fremstillet i plast og glas, der adskiller sig fra alle andre modeller ved at være gennemsigtig. Det gør det nemt at følge med under kogningen, men kan også gøre det sværere at holde den ren. Til gengæld kan den indeholde op til 1,7 liter, og så er den hurtig.

Design og brugervenlighed

Som også andre modeller i denne test indikerer et blåt lys, at den er tændt. Låget skal ligesom på Stelton-modellen åbnes manuelt. Erfaringen med elkedlen er, at du har mulighed for at fylde den gennem tuden, forudsat vandstrålen ikke er for kraftig. Fremstillingen i glas gør, at kalkaflejringer kan ses med det samme. Det er en fordel i henhold til, at du kan se, hvornår den har brug for en afkalkning. Den har et aftageligt kalkfilter, der modsat Russell Hobbs Luna 2321 er besværligt at tage ud, da filtret sidder i låget og ikke i hældetuden. Modsat Russell Hobbs Luna forbliver denne model ikke kølig.

Kogetid

Den koger 1 liter på under 3 minutter og 1,7 liter på 3 minutter og 20 sekunder. Minimumsmængden er på 240 milliliter og kun 5 milliliter mere end hos testvinderen. Den koger sin mindstevolumen på under 1 minut. Den er udstyret med automatisk sluk-funktion, der aktiveres efter 13 sekunder, altså 2 sekunder hurtigere end testvinderen. Ved mindre mængder, fx 1 kop, slukker den et par sekunder efter, at vandet koger. Ifølge undersøgelser forbruger denne model meget strøm i brug – 2,4 kilowatt ved 1 liter, hvilket kan sammenlignes med testvinderen, der forbruger 2,4 kilowatt ved 1,7 liter. Til gengæld slukker Russell Hobbs Classic Glass Kettle 2 sekunder hurtigere.

Vores vurdering

Du får med Russell Hobbs Classic Glass Kettle en smuk, gennemsigtig elkedel i glas. Den er hurtig, god elkedel til små mængder og slukker hurtigt, hvilket betyder, at du ikke forbruger unødvendigt med strøm, når du skal koge vand. Den giver dig et godt forhold mellem pris og ydeevne og koster kun 100 kroner mere end den billigste elkedel i vores test. Designet i glas er en smagssag. Du kan se, om vandet koger, men også eventuelle kalkaflejringer, hvilket er mindre æstetisk, men smart, da du ved, hvornår den skal afkalkes.

Effekt i watt: 3.000 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 1,7 L = 3 min 20 sek Energiforbrug ved 1 L: 2.4 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 240 ml Kogetid ved min. kapacitet: < 1 min Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 13 sek Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Plast, glas Mål (B x D x H): 7,99 x 6,54 x 10,39 cm Vægt i kilogram (kg): 1,13 kg

Russell Hobbs Retro Classic

Mest støjsvage elkedel

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3.5
 • Kogning
  3
 • Støj/lyd
  5
 • Rengøring
  2.5
Russell Hobbs Retro Classic
Fordele
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau (54 dB), laveste støjniveau i test
 • pros-icon.svg Håndtaget forbliver køligt
 • pros-icon.svg Drypfri tud
 • pros-icon.svg Stor åbning gør det muligt at rengøre elkedlen med en børste indeni
 • pros-icon.svg Termometer på siden
 • pros-icon.svg Stor kapacitet (1,7 l)
Ulemper
 • cons-icon.svg Varmelegeme ikke skjult, hvilket kan nedsætte effektivitet ved kalkaflejringer
 • cons-icon.svg Upræcist termometer
 • cons-icon.svg Låget skal tages af manuelt
 • cons-icon.svg Låget binder og bliver varmt
 • cons-icon.svg Plast i elkedlen

Detaljeret gennemgang

Denne Russell Hobbs Retro Classic-el-kedel er en ledningsfri elkedel med en effekt på 2.400 watt, som du kan indstille til den ønskede temperatur. Den har ikke kun et smukt retrodesign i lakeret rustfrit stål. Det er også en yderst støjsvag elkedel med et lydniveau på 54 decibel, der gør den til den mest støjsvage elkedel i vores test!

Design og brugervenlighed – upræcist termometer

Åbningen på denne kedel er stor, hvilket gør den nem at fylde. Til gengæld har denne model ikke ligesom testvinderen en knap til at åbne dens låg med. I vores undersøgelser viste det sig, at låget kan binde og derfor være svært at sætte på og tage af. Temperaturmåleren sidder på siden modsat eksempelvis Russell Hobbs Classic Glass Kettle. I vores undersøgelser fremgik det, at det kan være svært at aflæse vandmåleren, når du kigger ned på kedlen. Som den eneste model i denne test er varmelegemet ikke skjult. Det betyder, at varmelegemet vil kalke til, og du vil være nødt til at afkalke elkedlen regelmæssigt for at sikre dig, at den fungerer optimalt.

Denne model er ikke udstyret med temperaturindstillinger, men den er modsat andre modeller i testen udstyret med et termometer. Her fremgik det i praktiske tests, at temperaturen ligesom på premiummodellen var upræcise. Den adskiller sig dog ved, at termometret angiver temperaturen som værende lavere, end den er. Det betyder, at 80 grader celsius blev målt til 85,9 grader, mens de angivne 95 grader blev målt til 98,4 grader. Temperaturafvigningerne er en ulempe, hvis du ofte drikker te, som kræver en meget præcis temperatur. Den har automatisk sluk, som aktiveres efter 16 sekunder, hvilket er det samme som Stelton EM77.

Kogetid

Den koger 1 liter på 3 minutter og 30 sekunder. Den har et energiforbrug på 0,12 kilowatt, hvilket kan sammenlignes med forbruget hos testvinderen. Dens mindstevolumen ligger på 320 milliliter, hvilket den koger på 1 minut og 28 sekunder. Ved mindstemængden ligger energiforbruget på 0,05 kilowatt.

Afkalkning

Ifølge vores grundige research er denne model ikke nem at afkalke, da den har mindre kroge både ud- og indvendig. Dens yderside er blank, hvilket gør det sværere at tørre den af, uden at efterlade mærker.

Vores vurdering

Er du på udkig efter en særlig støjsvag elkedel, er denne model ideel! Den koster omkring det samme som testvinderen og har ligesom Russell Hobbs Luna 2321 ingen temperaturindstillinger. Men den er i stedet udstyret med et praktisk termometer, der på trods af, at den er en anelse upræcis, stadig gør det nemmere at kontrollere temperaturen til forskellige typer drikke. Perfekt til dig, der vil have styr på temperaturen, men ikke vil betale dyrt for temperaturindstillinger. Koger du kun en enkelt kop i ny og næ, er denne model ikke den rigtige for dig. Dens store kapacitet gør den i stedet velegnet til dig, der primært koger vand til kander af kaffe eller te.

Effekt i watt: 2.400 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 30 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 320 ml Kogetid ved min. kapacitet: 1 min 28 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,05 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 16 sek Lydniveau i decibel (dB): 54 dB Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Nej Farve: Hvid, Rød, Sort Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Lakeret rustfrit stål Mål (B x D x H): 8,46 x 7,68 x 9,06 cm Vægt i kilogram (kg): 0,94 kg

Wilfa WSPOK-1000B

Af BPA-fri plast

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  3
 • Kogning
  2.5
 • Støj/lyd
  5
 • Rengøring
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg Fri for BPA
 • pros-icon.svg Lang svanehals giver god kontrol og undgår spild og giver præcis hældning (når den ikke er for fyldt)
 • pros-icon.svg Lydsvag (55 dB)
 • pros-icon.svg Digitalt display gør den nem at indstille
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke udstyret med filter
 • cons-icon.svg Langsom (0-kogepunkt på 7 min og 22 sek), langsomste i test
 • cons-icon.svg Kedlen står ikke godt fast på bunden
 • cons-icon.svg Knappen på låget kan binde og være svær at åbne
 • cons-icon.svg Når kedlen er fyldt op til maks., kan det være svært at styre, hvor meget vand du hælder.
 • cons-icon.svg Svært at se måleenheden bag håndtaget, når du fylder vand på.

Detaljeret gennemgang

Wilfa WSPOK-1000B adskiller sig fra de fleste andre modeller i denne test. Den har nemlig en lang tud perfekt til pour-over-kaffebrygning. Den er fremstillet i flot design i lakeret rustfrit stål, men den er langsom og har sammenlignet med vores anden model til pour-over-kaffebrygning, Brewista Artisan Gooseneck, ingen temperaturkontrol. Denne model kan dog bryste sig af at være fri for BPA. Perfekt ikke kun til dig, der ønsker kogende vand, men til te-entusiaster, der ønsker en præcis skænkning uden at betale en formue.

Design og brugervenlighed

Denne elkedel er med sin kapacitet på 0,8 liter kompakt. Den har en effekt på 1.000 watt og er ikke så kraftig som de andre modeller i testen, der ligger over 2.000 watt. Wilfa WSPOK-1000B har ligesom Brewista Artisan Gooseneck en lang hals. Det gør dem ideelle til pour-over-kaffebrygning. Modsat Brewista-modellen har Wilfa WSPOK-1000B ikke et digitalt display til indstilling af temperaturer. Den er heller ikke udstyret med et filter, der holder kalkflager fra at ryge i din drik. Og så skal låget tages af manuelt, hvilket i tests viste sig at være besværligt, fordi det har tendens til at binde. Da Wilfa WSPOK-1000B ikke har et filter, risikerer du at skulle afkalke elkedlen oftere end andre modeller i testen.

Kogetid

Den er langsom til at opnå kogepunktet. Den koger sin maksimale mængde på 800 milliliter på 7 minutter og 22 sekunder, hvilket gør den til den langsomste model i vores test. Til gengæld er energiforbruget lavt og holder sig på 0,11 kilowatt. Mindstevolumen er på 500 milliliter, hvilket den koger på 3 minutter og 54 sekunder. Ved 500 milliliter er energiforbruget på 0,06 kilowatt. Den slukker automatisk efter 26 sekunder, hvilket er det længste i vores test.

Vores vurdering

Dette er en god basismodel til dig, der gerne vil prøve at lave pour-over-kaffe og te. Du må ikke have travlt, da den er den langsomste model i vores test. Men hvis du sætter pris på processen og gerne vil have en præcis hældning, er denne elkedel med svanehals et godt sted at starte. Den er også billig og kan fås til under 500 kroner, mens Brewista Artisan Gooseneck koster dobbelt så meget.

Effekt i watt: 1.000 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Nej Maks. kapacitet i liter (L): 0,8 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 800 ml = 7 min 22 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 500 ml Kogetid ved min. kapacitet: 3 min 54 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,06 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 26 sek Lydniveau i decibel (dB): 55 dB Ledningsoprul: Ikke angivet Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Ikke angivet Farve: Sort Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Lakeret rustfrit stål Mål (B x D x H): 24 x 14 x 21 cm Vægt i kilogram (kg): 0,78 kg

Brewista Artisan Gooseneck

Bedste elkedel til hjemmebaristaen

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  2
 • Kogning
  2.5
 • Støj/lyd
  4.5
 • Rengøring
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Præcis hældning med ekstra svungen tud
 • pros-icon.svg Let vægt (600 g), letteste i vores test
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau (60 dB)
 • pros-icon.svg Brugervenligt og intuitivt display
 • pros-icon.svg Justerbar temperatur (stigninger på 1 °C)
 • pros-icon.svg Praktisk timer, så du ikke skal have mobilen frem
 • pros-icon.svg Biplyd ved tryk på knapper kan deaktiveres
 • pros-icon.svg Keep-warm-funktion (op til 1 time)
Ulemper
 • cons-icon.svg Lugter af varm plast
 • cons-icon.svg Ingen filter
 • cons-icon.svg Timeren stopper, når du sætter kedlen tilbage på pladen og husker ikke, hvor langt den var kommet. Det betyder, du ikke kan sætte kedlen tilbage på bunden, hvis du vil holde en pause i hældningen.

Detaljeret gennemgang

Brewista Artisan Gooseneck er luksusmodellen til pour-over-te og -kaffe. Det er en alsidig elkedel i rustfri stål med svanehals og temperaturindstilling med stigninger så lave som 1 grad. Det er også den dyreste elkedel i vores test, men den har flere funktioner end de andre modeller, samt et avanceret display.

Design og brugervenlighed

Brewista-modellen fremstillet i rustfrit stål og plast. Den kan koge vand til kogepunktet og er også udstyret med temperaturindstilling med stigninger på 1 grad, hvilket er mere præcist end andre elkedler i testen, der kan indstilles med forskelle på 5 eller 10 grader. Den har også en holde-varm-funktion og en timer.

Ligesom Wilfa WSPOK-1000B har denne model en svanehals, der giver en kontrolleret stråle. I vores undersøgelser fremgik det til gengæld, at håndtaget ikke gør det muligt at hælde med én hånd, hvis du vil være præcis. Du vil være nødt til at holde på toppen af kedlen for at afbalancere vægten og dermed få en mere præcis hældning. Det er dog muligt til hver en tid at ændre strålen fra tynd til kraftig, hvilket kan være svært med denne type elkedler til pour-over-kaffebrygning. Den svungne hals gør det muligt at komme helt tæt på eksempelvis kaffebønner og dermed fuld kontrol over brygningen. Den adskiller sig fra alle andre elkedler i testen ved, at den husker dine temperaturindstillinger til næste gang.

Denne model har justerbar temperatur, og ligesom hos de andre modeller med temperaturindstillinger, afviger indstillingerne fra den reelle temperatur. Således blev 60 grader målt til 61, 80 til 81,3 og 95 til 96,9 grader. Brewista Artisan Gooseneck har ingen ledningsoprul, hvilket de andre forskellige modeller i vores test har. Den har ligesom Wilfa WSPOK-1000B-modellen intet filter, men modsat Wilfa har denne et brugervenligt kontrolpanel. Dens holdevarmfunktion kan times til op til 1 time modsat eksempelvis Siemens TW86103, hvis varmholdningsfunktion kan programmeres til op til 30 minutter.

Kogetid

Den koger 900 milliliter vand på 5 minutter og 20 sekunder og forbruger 0,11 kilowatt. Mindstevolumen er på 380 milliliter, hvilket den koger på 2 minutter og 20 sekunder, altså 3 minutter hurtigere end 900 milliliter. Ved mindstevolumen ligger kilowattforbruget på 0,05. Til sammenligning med de andre modeller er denne udstyret med en funktion til hurtigkogning, der tager mellem 3 og 4 minutter alt efter volumen. Den forbruger ikke unødvendig strøm og slukker ligesom Bosch TWK7203 med det samme.

Vores vurdering

Brewista Artisan Gooseneck er den dyreste model i vores test og koster over 1.000 kroner. Men den giver en meget præcis og kontrolleret hældning. Den er en praktisk elkedel til dig, der er kaffe- og teentusiast, og som derfor går op i detaljer, indstillingsmuligheder til den ønskede temperatur og den helt korrekte skænkning. Er det dig, vil pengene være godt givet ud!

Effekt i watt: 1.500 W Temperaturindstillinger: Ja Antikalk-filter: Nej Maks. kapacitet i liter (L): 0,9 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 900 ml = 5 min 20 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 380 ml Kogetid ved min. kapacitet: 2 min 20 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,05 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: med det samme Lydniveau i decibel (dB): 60 dB Ledningsoprul: Nej Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Ikke angivet Farve: Sort, hvid Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Rustfrit stål, plast Mål (B x D x H): 32 x 23 x 22 cm Vægt i kilogram (kg): 0,6 kg

Braun Multiquick 3 WK 300

Braun Multiquick 3 WK 300

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  3.5
 • Kogning
  2.5
 • Støj/lyd
  3.5
 • Rengøring
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Letaflæselig vandmåler, synlig på begge sider af elkedlen
 • pros-icon.svg God balance, når man hælder
 • pros-icon.svg Brugervenligt design
 • pros-icon.svg Nemt at fylde vand på
Ulemper
 • cons-icon.svg Meget damp undslipper ved anvendelse
 • cons-icon.svg Slukker automatisk 30 sekunder efter, at vandet koger
 • cons-icon.svg Højt lydniveau (67 dB)
 • cons-icon.svg Plasten fremstår ikke kvalitativ
 • cons-icon.svg Langsom (3 min og 49 sek)

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en let anvendelig og billig elkedel i plast med 360 graders base, men uden mange funktioner, er denne model det oplagte valg. Den er ikke udstyret med komplicerede indstillingsmuligheder og knapper. Den er ikke den hurtigste, men en god allround-model til dig, der ikke nødvendigvis bruger den til at koge vandet dagligt.

Design og brugervenlighed

Denne elkedel har ligesom testvinderen en kapacitet på 1,7 liter. Mindstevolumen er højt i forhold til mange andre modeller, hvilket er et minus, hvis du vil bruge den til små mængder. Til gengæld slukker denne elkedel med det samme, vandet koger, modsat mange andre modeller i testen, der først slukker efter flere sekunder.

Et grønt lys i tændknappen gør det muligt at se, om den er tændt. For at åbne låget vipper du en knap bagover, hvilket åbner låget. Denne åbne- og lukkemekanisme adskiller sig fra andre modeller, hvor låget enten tages af manuelt eller åbnes ved at trykke en knap. Den har ligesom Russell Hobbs Luna 2321 en måleenhed på begge sider af kedlen, hvilket er en fordel, når du fylder den.

Den har et højt lydniveau på 67 decibel, hvilket er 13 decibel over den mest lydsvage model i vores test. Det er dermed den anden mest larmende el-kedel i vores test. Den er udstyret med beskyttelse mod tørkogning ligesom de andre modeller i testen. Til gengæld viste undersøgelser, at damp undslipper elkedlen, når den er i brug. Kalkfiltret er ifølge vores undersøgelser nemt at tage ud og rengøre.

Kogetid

Den koger vandet på en gennemsnitlig tid. Den klarer 1 liter på 3 minutter og 49 sekunder og forbruger derved 0,12 kilowatt. Mindstevolumen er på 450 milliliter, hvilket den koger på 2 minutter og 18 sekunder. Forbruget ligger herved på 0,07 kilowatt, og den slukker med det samme, hvilket er et plus.

Vores vurdering

Braun Multiquick 3 WK 300 er cirka 100 kroner dyrere end Philips Daily Collection HD9350, som er vores anden basismodel. Den mest afgørende forskel på denne og Philips Daily Collection HD9350 er, at denne model er fremstillet af plast. Til gengæld er det nemmere at aflæse vandstanden på denne model! Med denne enkle model slipper du for komplicerede indstillinger, og så ligger den prismæssigt i den lave ende. Perfekt, hvis du ikke bruger din elkedel hver dag.

Effekt i watt: 2.280 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 49 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 450 ml Kogetid ved min. kapacitet: 2 min 18 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,07 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: med det samme Lydniveau i decibel (dB): 67 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort, hvid Spænding i volt: Ikke angivet Materialer: Plast Mål (B x D x H): 26 x 17 x 26 cm Vægt i kilogram (kg): 0,89 kg

Wilfa WKR2000

Bedste stilrene design

Fordele
 • pros-icon.svg Æstetisk og moderne look
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau (60 dB)
 • pros-icon.svg Håndtaget ligger godt i hånden
 • pros-icon.svg Godt forhold mellem design og pris
Ulemper
 • cons-icon.svg Høj minimumskapacitet (840 ml)
 • cons-icon.svg Vand har tendens til at samle sig i låget
 • cons-icon.svg Låget skal tages manuelt af
 • cons-icon.svg Ydersiden bliver varm
 • cons-icon.svg Vandmåler placeret bag håndtaget, hvilket gør det svært at se, hvor meget vand der er i.

Detaljeret gennemgang

Wilfa WKR2000 er til dig, der gerne vil have en stilren elkedel, men til færre penge end eksempelvis Stelton-modellen. Denne Wilfa-model har en effekt på 2.000 watt, altså 1.000 watt mere end Wilfa WSPOK-1000B. Den er fremstillet i smukke farver og minder i sit design om Stelton, men i stedet for dansk design, får du her et lækkert norsk design, men med en større kapacitet.

Design

Wilfa WKR2000 har en kapacitet på 1,7 liter, hvorimod Stelton kan indeholde 1,5 liter. Denne model har ikke et decideret ergonomisk håndtag, men i tests af produktet fremgik det, at håndtaget på denne elkedel ligger godt i hånden. Den har en tydelig lysindikator i tændknappen, der indikerer, om den er i brug. Som de andre modeller i testen har også denne skjult varmelegeme og en drypfri tud. Ligesom Stelton EM77 skal låget åbnes manuelt, hvilket er en ulempe, da ydersiden bliver varm. Det fremgik ligeledes af vores grundige undersøgelser, at vand har tendens til at samle sig i låget, hvorefter det drypper, når låget tages af. Modsat Stelton-modellen har denne Wilfa WKR2000 en vandmåler. Til gengæld sidder den bag håndtaget som på andre modeller, hvilket gør den sværere at aflæse. Til sammenligning med andre modeller har denne et lavt lydniveau på 60 decibel.

Kogetid

Den opnår sammenlignet med mange andre modeller i testen ikke hurtigt kogepunktet.

Den koger 1 liter på 3 minutter og 56 sekunder, mens det tager 3 minutter og 21 sekunder at koge 840 milliliter, som er dens minimale volumen. Det er den højeste mindstevolumen sammenlignet med de andre modeller i vores test.

Den forbruger henholdsvis, 0,12 og 0,10 kilowatt. Siemens-modellen koger eksempelvis 235 milliliter med et kilowattforbrug på 0,04.

Der er ved Wilfa-modellen altså kun få sekunders forskel på den maksimale og minimale volumen.

Vores vurdering

Wilfa-modellen er dyr, hvis du holder den op imod dens egenskaber. Den kan ikke ligeså meget som andre modeller i testen, men den er til gengæld fremstillet med fokus på design. Den kan sammenlignes med Stelton EM77, men denne model har til forskel fra Stelton både en praktisk vandmåler og en god kapacitet på 1,7, hvor Stelton kan indeholde 1,5 liter. Desuden koster Wilfa WKR2000 mindre. Så hvis du er ude efter en flot elkedel og prioriterer den stilrene elkedel i moderne design, kunne denne elkedel være den rette for dig.

Effekt i watt: 2.000 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 56 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,12 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 840 ml Kogetid ved min. kapacitet: 3 min 21 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,10 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 20 sek Lydniveau i decibel (dB): 60 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ikke angivet Skjult varmeelement: Ja Farve: Babyblå, rosa, sort, hvid Spænding i volt: Ikke angivet Materialer: Plast Mål (B x D x H): 21 x 16 x 21 cm Vægt i kilogram (kg): 0,96 kg

Siemens TW86103

Bedste billige

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4.5
 • Kogning
  3.5
 • Støj/lyd
  4.5
 • Rengøring
  4.5
Siemens TW86103
Fordele
 • pros-icon.svg Varmholdningsfunktion (op til 30 minutter)
 • pros-icon.svg 4 varmeindstillinger (stigning på 10 °C)
 • pros-icon.svg Ydersiden forbliver kølig
 • pros-icon.svg Udførlig manual, giver god beskrivelse af forskellige indstillinger
 • pros-icon.svg Afgiver ikke meget damp under kogningen
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung (1,4 kilo) på trods af mindre kapacitet på 1,5 liter
 • cons-icon.svg Startknap placeret, hvor mange kedler har en åbningsknap, hvilket kan skabe forvirring.
 • cons-icon.svg Lydsignal lyder ikke, hvis temperaturen reduceres.
 • cons-icon.svg Låget kan ikke åbnes helt op (vinkel maks. 45 grader), hvilket kan gøre den svær at fylde med vand
 • cons-icon.svg Vandmåler sidder bag håndtaget, hvilket kan gøre vandstanden svær at aflæse

Detaljeret gennemgang

Denne Siemens-elkedel i rustfrit stål og plast er ligesom testvinderen brugervenlig. Modsat testvinderen har denne Siemens-elkedel dog en mindre kapacitet på 1,5 liter. Til gengæld er den billig og mere lydsvag og har 4 temperaturindstillinger, hvilket testvinderen ikke har.

Design og brugervenlighed

Siemens har ligesom testvinderen en effekt på 2.400 watt. Modsat testvinderen markeres starten af kogningen ikke med et lys, men med et bip. Når den er færdig, afgiver den ligeledes et diskret lydsignal, hvorefter den slukker automatisk. Til sammenligning med testvinderen bliver denne Siemens-model ikke varm på ydersiden under anvendelse, men det fremgik i tests, at den var tung at håndtere. Den vejer 1,4 kilo, hvor testvinderen vejer 1,18 kilo.

Til gengæld får du med denne el-kedel mulighed for at indstille temperaturen med 4 forskellige temperaturindstillinger. Det er vores erfaring, at der er små afvigelser mellem den angivne og reelle temperatur. Den minimale temperaturindstilling er angivet som 70 grader. I tests blev denne temperatur målt til 69,8 grader. Indstillingen til 80 grader opnår 79,1, mens 90 grader celsius reelt kommer op på 88,4 grader.

Kogetid

Det tager denne elkedel 3 minutter og 26 sekunder at koge 1 liter vand, hvor testvinderen klarer det på under 2 minutter og 30 sekunder. Siemens-modellen kan koge en minimal mængde på 260 milliliter, hvilket er 25 milliliter mere end testvinderen, der kan koge 235 milliliter. Til gengæld kan denne model holde vandet varmt i op til 30 minutter. Denne funktion har testvinderen ikke. Energiforbruget ved 1 liter er 0,11 kilowatt og 0,04 kilowatt ved mindste mængde vand. Det er samme strømforbrug som Bosch TWK7203, selv om Bosch-modellen ved 0,04 kilowatt koger 320 milliliter. Testvinderen bruger til sammenligning 2,4 kilowatt til at koge 1,7 liter. Denne model slukker 20 sekunder efter vandet koger, hvilket er 5 sekunder længere end testvinderen.

Vores vurdering

Elkedlen har en mindre kapacitet end Russell Hobbs Luna 2321. Den er også langsommere, men modsat testvinderen får du med denne model mulighed for at vælge forskellige indstillinger af temperaturen. Omend de ikke er helt præcise, ligger de meget tæt op ad den angivne temperatur, og er perfekt til dig, der gerne vil kunne koge vand specifikt til kaffe eller forskellige tesorter. Den er med sine 65 decibel sammenlignet med testvinderens 74 decibel også mere støjsvag. Du får ikke kun en elkedel med temperaturvalg til en god pris, men den bedste af de billige elkedler.

Effekt i watt: 2.400 W Temperaturindstillinger: 4 indstillinger Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,5 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 26 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 260 ml Kogetid ved min. kapacitet: 1 min 8 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,04 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: 20 sek Lydniveau i decibel (dB): 65 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sort, anthracit Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Rustfri stål, plast Mål (B x D x H): 23,5 x 15,5 x 24,5 cm Vægt i kilogram (kg): 1,4 kg

DeLonghi Active line KBLA2000

Bedste brugervenlige

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  5
 • Kogning
  3
 • Støj/lyd
  2.5
 • Rengøring
  4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenligt design med afbalanceret vægt gør den nem at håndtere
 • pros-icon.svg Præcis hældning
 • pros-icon.svg Nem åbning af låg, og låget åbner helt op
 • pros-icon.svg Nem at afkalke
 • pros-icon.svg Godt antikalkfilter, der opsamler selv små kalkflager
 • pros-icon.svg Drypfri tud
 • pros-icon.svg Stor kapacitet (1,7 l)
Ulemper
 • cons-icon.svg Højt lydniveau
 • cons-icon.svg Svært at se vandmåler bagved håndtag
 • cons-icon.svg Svært at se markering for minimumsmængden
 • cons-icon.svg Lakken har tendens til hurtigt at skalle af.

Detaljeret gennemgang

DeLonghi Active line KBLA2000 har en stor kapacitet og er en brugervenlig elkedel, der adskiller sig fra andre modeller ved at have en afbalanceret vægt. Det betyder, at du uden problemer kan håndtere den med én hånd.

Design og brugervenlighed

Denne model har et klassisk udseende og er en klassisk elkedel med beskyttelse mod tørkogning, som også de andre modeller har. Den har ikke som andre modeller temperaturindstillinger, men et basalt design. Lys i tændt-/slukknap angiver, at den er tændt ligesom Philips Daily Collection HD9350. Håndtaget er udstyret med en knap, så det er nemt at åbne låget, hvor det hos andre modeller er nødvendigt at tage låget af manuelt. På Siemens TW86103 åbner låget eksempelvis 45 grader, hvilket kan gøre det sværere at hælde vand på. Når DeLonghi-elkedlen er fyldt, er den behagelig at holde på og godt afbalanceret, så den er nem at hælde fra, hvor eksempelvis Wilfa WSPOK-1000B er sværere at hælde med, når den er fyldt. Vandmålerens placering bag håndtag er ikke praktisk, men et gængs design hos mange andre elkedel-modeller.

En ulempe er, at fingeraftryk hurtigt kan ses på ydersiden. Til gengæld er den nem at tørre af med en klud. Undersøgelser viste også, at lakken har tendens til hurtigt at skalle af.

Kogetid

Når den producerer kogende vand, placerer den sig godt i forhold til andre modeller. Den koger 1 liter på 2 minutter og 3 sekunder. Det er altså en hurtig kedel, der er 1 sekund langsommere end testvinderen, som er den hurtigste elkedel i vores test. Den koger sin maksimale mængde på 4 minutter og 7 sekunder. Dens mindstevolumen angives som værende 500, men af tests fremgik det, at det er muligt at koge så lidt som 300 milliliter, der svarer til et krus.

Effektivt filter

Den er udstyret med et aftageligt kalkfilter. Ifølge vores undersøgelser er det et godt kalkfilter, der opsamler selv de små kalkflager. Det aftagelige kalkfilter er nemt at tage ud og skylle, hvilket hos andre modeller er mere besværligt. Den store åbning gør, at det er nemt at fylde elkedlen med vand.

Vores vurdering

Denne model er god til dig, der ikke ser så godt, eller som har svært ved at manøvrere ting. Den er ikke den letteste model blandt de forskellige elkedler i vores test, men fordi den er godt afbalanceret, er den nem at håndtere. Vægtfordelingen og åbning af låg med en enkelt knap gør det muligt at håndtere de med én hånd. Det gør den særlig brugervenlig og god at hælde af. Og så er den udstyret med et virkelig godt kalkfilter – perfekt hvis du bor i et område med meget hårdt vand. Du får med denne model rigtig god værdi for pengene!

Effekt i watt: 2.000 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 2 min 31 sek Energiforbrug ved 1 L: Ikke angivet Min. kapacitet i milliliter (ml): 300-500 ml Kogetid ved min. kapacitet: Ikke angivet Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: Ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Rød, hvid, sort Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Plast Mål (B x D x H): 21,5 x 16 x 20,5 cm Vægt i kilogram (kg): 0,9 kg

Se 2 tidligere anmeldte produkter

 • Bedste robuste

  4.2
  star star star star star
  TestScore TestScore
  Info
  Vis vurderinger Arrow icon up
  • Brugeranmeldelser
   5
  • Brugervenlighed
   5
  • Kogning
   3.5
  • Støj/lyd
   3
  • Rengøring
   4.5
  Fordele
  • pros-icon.svg Dobbeltvægget konstruktion, så ydersiden ikke bliver varm
  • pros-icon.svg Justerbar temperatur (stigning på 5 °C)
  • pros-icon.svg Varmholdningsfunktion (op til 30 minutter)
  • pros-icon.svg Nemt betjeneligt touch-display
  • pros-icon.svg Godt og udtageligt kalkfilter med meget fint mesh, der opfanger selv små kalkflager
  • pros-icon.svg Energibesparende, slukker så snart, vandet koger
  Ulemper
  • cons-icon.svg Temperaturindstillinger ikke præcise
  • cons-icon.svg Lugter af varm plast
  • cons-icon.svg Tung (1,8 kg)
  • cons-icon.svg Vandmåler svær at aflæse, fordi den sidder bag håndtaget
  • cons-icon.svg Hyletone er høj og kan eksempelvis overdøve en radio.

  Detaljeret gennemgang

  Bosch TWK7203 har en effekt på 2.200 watt og er fremstillet i rustfrit stål. Den har ligesom Siemens-modellen temperaturindstillinger og keep-warm-funktion. Den adskiller sig dog ved at have 7 forskellige indstillinger, samt et praktisk touch-display, hvilket hverken testvinderen Russell Hobbs Luna 2321 og testens billige elkedel Siemens TW86103 har.

  Design og brugervenlighed

  Denne Bosch-elkedel er nem at åbne ved at trykke på en knap. Modsat Siemens åbner låget helt. Den har et touch-display, der ifølge vores undersøgelser er intuitivt at bruge og nem at programmere. Ligesom Siemens-modellen afgiver denne model et klart lydsignal, når den tændes og slukkes. Den dobbeltvæggede konstruktion bevirker, at ydersiden modsat testvinderen ikke bliver varm.

  I vores undersøgelser fremgik det, at denne el-kedel føltes tung. også når der var fyldt op til mindste mængde. Med sine 1,8 kilo er denne elkoger den tungeste model i vores elkedel test. Til gengæld er den med 66 decibel mere lydsvag end testvinderen.

  Den har ligesom Siemens en justerbar temperatur, men hvor Siemens har 4 indstillinger har Bosch 7. Der er ved begge modeller forskelle på den angivne og reelle temperatur. Den mindste temperatur på 70 grader kommer reelt op på 69,5 grader. Indstillingen på 80 grader opnår 78,2 grader, mens indstillingen på 95 grader når 93,5 grader. Bosch TWK7203 adskiller sig fra Siemens ved at kunne indstilles mere præcist og med intervaller på 0,5 grader, mens Siemens har stigninger på 10 grader.

  Kogetid

  Den koger 1 liter vand på 3 minutter og 44 sekunder, hvilket er 18 sekunder længere end Siemens-modellen. Den forbruger dermed 0,11 kilowatt, hvilket er det samme som Siemens. Den har til sammenligning med Siemens-modellen en højere mindstevolumen på 320 milliliter, mens Siemens kan klare 260 milliliter. Den forbruger 0,04 kilowatt til at koge 320 milliliter. Sammenlignet med Russell Hobbs Luna 2321, der slukker efter 15 sekunder, slukker denne model med det samme, hvilket sparer på strømmen.

  Afkalkning

  Ligesom mange andre modeller er varmeelementerne skjult. Det forhindrer, at kalkaflejringer sætter sig på varmelegemeet. Til gengæld er den ligesom testvinderen ikke nem at gøre ren, da der indeni er små kroge, der kan være svære at afkalke ordentligt. Den er udstyret med et udtageligt kalkfilter, der kan skylles rent.

  Vores vurdering

  Denne elkoger er til dig, der gerne vil have flere indstillingsmuligheder. Selvom den ligger i den dyrere ende af prisskalaen, er den i længden energibesparende, da den slukker med det samme vandet koger, og derfor ikke bruger så meget strøm. De 7 temperaturindstillinger gør den velegnet til te-entusiaster og dig, der regelmæssigt modtager gæster, da den ligesom testvinderen har en stor kapacitet på 1,7 liter. Den eneste ulempe er, at ydersiden er svær at holde ren.

  Effekt i watt: 2.200 W Temperaturindstillinger: 7 indstillinger Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 3 min 44 sek Energiforbrug ved 1 L: 0,11 kW Min. kapacitet i milliliter (ml): 320 ml Kogetid ved min. kapacitet: 1 min 29 sek Energiforbrug ved min. kapacitet: 0,04 kW Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: med det samme Lydniveau i decibel (dB): 66 dB Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Sølv Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Rustfrit stål Mål (B x D x H): 25 x 25 x 27 cm Vægt i kilogram (kg): 1,8 kg
 • Bedste brugervenlige

  3.8
  star star star star star
  TestScore TestScore
  Info
  Vis vurderinger Arrow icon up
  • Brugeranmeldelser
   4.5
  • Brugervenlighed
   5
  • Kogning
   3
  • Støj/lyd
   2.5
  • Rengøring
   4
  Fordele
  • pros-icon.svg Brugervenligt design med afbalanceret vægt gør den nem at håndtere
  • pros-icon.svg Præcis hældning
  • pros-icon.svg Nem åbning af låg, og låget åbner helt op
  • pros-icon.svg Nem at afkalke
  • pros-icon.svg Godt antikalkfilter, der opsamler selv små kalkflager
  • pros-icon.svg Drypfri tud
  • pros-icon.svg Stor kapacitet (1,7 l)
  Ulemper
  • cons-icon.svg Højt lydniveau
  • cons-icon.svg Svært at se vandmåler bagved håndtag
  • cons-icon.svg Svært at se markering for minimumsmængden
  • cons-icon.svg Lakken har tendens til hurtigt at skalle af.

  Detaljeret gennemgang

  DeLonghi Active line KBLA2000 har en stor kapacitet og er en brugervenlig elkedel, der adskiller sig fra andre modeller ved at have en afbalanceret vægt. Det betyder, at du uden problemer kan håndtere den med én hånd.

  Design og brugervenlighed

  Denne model har et klassisk udseende og er en klassisk elkedel med beskyttelse mod tørkogning, som også de andre modeller har. Den har ikke som andre modeller temperaturindstillinger, men et basalt design. Lys i tændt-/slukknap angiver, at den er tændt ligesom Philips Daily Collection HD9350. Håndtaget er udstyret med en knap, så det er nemt at åbne låget, hvor det hos andre modeller er nødvendigt at tage låget af manuelt. På Siemens TW86103 åbner låget eksempelvis 45 grader, hvilket kan gøre det sværere at hælde vand på. Når DeLonghi-elkedlen er fyldt, er den behagelig at holde på og godt afbalanceret, så den er nem at hælde fra, hvor eksempelvis Wilfa WSPOK-1000B er sværere at hælde med, når den er fyldt. Vandmålerens placering bag håndtag er ikke praktisk, men et gængs design hos mange andre elkedel-modeller.

  En ulempe er, at fingeraftryk hurtigt kan ses på ydersiden. Til gengæld er den nem at tørre af med en klud. Undersøgelser viste også, at lakken har tendens til hurtigt at skalle af.

  Kogetid

  Når den producerer kogende vand, placerer den sig godt i forhold til andre modeller. Den koger 1 liter på 2 minutter og 3 sekunder. Det er altså en hurtig kedel, der er 1 sekund langsommere end testvinderen, som er den hurtigste elkedel i vores test. Den koger sin maksimale mængde på 4 minutter og 7 sekunder. Dens mindstevolumen angives som værende 500, men af tests fremgik det, at det er muligt at koge så lidt som 300 milliliter, der svarer til et krus.

  Effektivt filter

  Den er udstyret med et aftageligt kalkfilter. Ifølge vores undersøgelser er det et godt kalkfilter, der opsamler selv de små kalkflager. Det aftagelige kalkfilter er nemt at tage ud og skylle, hvilket hos andre modeller er mere besværligt. Den store åbning gør, at det er nemt at fylde elkedlen med vand.

  Vores vurdering

  Denne model er god til dig, der ikke ser så godt, eller som har svært ved at manøvrere ting. Den er ikke den letteste model blandt de forskellige elkedler i vores test, men fordi den er godt afbalanceret, er den nem at håndtere. Vægtfordelingen og åbning af låg med en enkelt knap gør det muligt at håndtere de med én hånd. Det gør den særlig brugervenlig og god at hælde af. Og så er den udstyret med et virkelig godt kalkfilter – perfekt hvis du bor i et område med meget hårdt vand. Du får med denne model rigtig god værdi for pengene!

  Effekt i watt: 2.000 W Temperaturindstillinger: Nej Antikalk-filter: Ja Maks. kapacitet i liter (L): 1,7 L Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet): 2 min 31 sek Energiforbrug ved 1 L: Ikke angivet Min. kapacitet i milliliter (ml): 300-500 ml Kogetid ved min. kapacitet: Ikke angivet Energiforbrug ved min. kapacitet: Ikke angivet Automatisk sluk: Ja Tid før sluk: Ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Ledningsoprul: Ja Tørkogningsbeskyttelse: Ja Skjult varmeelement: Ja Farve: Rød, hvid, sort Spænding i volt: 220-240 V Materialer: Plast Mål (B x D x H): 21,5 x 16 x 20,5 cm Vægt i kilogram (kg): 0,9 kg

Guide Sådan vælger du den bedste elkedel

 
Russell_Hobbs_Luna_2321-transformed.png

Russell Hobbs Luna

KitchenAid-5KEK1722EAC.jpg

KitchenAid 5KEK1722EAC

Philips_Daily_Collection_HD9350-transformed.png

Philips Daily Collection HD9350

Bosch_TWK7203-transformed.png

Bosch TWK7203

Smeg-KLF03.jpg

Smeg KLF03

615984a526a12-Stelton-EM77-Termokande.png

Stelton EM77

Russell_Hobbs_Classic_Glass_Kettle-transformed.png

Russell Hobbs Classic Glass Kettle

Russell_Hobbs_Retro_Classic-transformed.png

Russell Hobbs Retro Classic

Wilfa_WSPOK-1000B-transformed.png

Wilfa WSPOK-1000B

BrewistaWhite.webp

Brewista Artisan Gooseneck

Braun-Multiquick-3-WK-300.png

Braun Multiquick 3 WK 300

removal.ai_dd95874a-665e-46b6-8d13-ee9c8edbe2d8-wilfa-wkr2000.png

Wilfa WKR2000

61544f4ad8be5-Siemens-TW86103.png

Siemens TW86103

DeLonghi_Active_line_KBLA2000-transformed.png

DeLonghi Active line KBLA2000

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
3.8
star star star star star
4.2
star star star star star
4.0
star star star star star
3.9
star star star star star
3.9
star star star star star
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
3.6
star star star star star
3.6
star star star star star
-
4.4
star star star star star
3.8
star star star star star
Effekt i watt 2.400 W 2400 2.200 W 2.200 W 2400 2.200 W 3.000 W 2.400 W 1.000 W 1.500 W 2.280 W 2.000 W 2.400 W 2.000 W
Temperaturindstillinger Nej Ja Nej 7 indstillinger Nej Nej Nej Nej Nej Ja Nej Nej 4 indstillinger Nej
Antikalk-filter Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Nej Ja Ja Ja Ja
Maks. kapacitet i liter (L) 1,7 L 1,7 L 1,7 L 1,7 L 1,7 L 1,5 L 1,7 L 1,7 L 0,8 L 0,9 L 1,7 L 1,7 L 1,5 L 1,7 L
Kogetid ved 1 liter (L) (m.m. andet er angivet) 2 min 30 sek ikke angivet 3 min 41 sek 3 min 44 sek Ikke angivet 3 min 40 sek 1,7 L = 3 min 20 sek 3 min 30 sek 800 ml = 7 min 22 sek 900 ml = 5 min 20 sek 3 min 49 sek 3 min 56 sek 3 min 26 sek 2 min 31 sek
Energiforbrug ved 1 L 1,7 L = 2,4 kW ikke angivet 0,12 kW 0,11 kW Ikke angivet 0,12 kW 2.4 kW 0,12 kW 0,11 kW 0,11 kW 0,12 kW 0,12 kW 0,11 kW Ikke angivet
Min. kapacitet i milliliter (ml) 235 ml ikke angivet 750 ml 320 ml Ikke angivet 500 ml 240 ml 320 ml 500 ml 380 ml 450 ml 840 ml 260 ml 300-500 ml
Kogetid ved min. kapacitet 45 sek ikke angivet 2 min 59 sek 1 min 29 sek Ikke angivet 2 min 2 sek < 1 min 1 min 28 sek 3 min 54 sek 2 min 20 sek 2 min 18 sek 3 min 21 sek 1 min 8 sek Ikke angivet
Energiforbrug ved min. kapacitet Ikke angivet ikke angivet 0,09 kW 0,04 kW Ikke angivet 0,07 kW Ikke angivet 0,05 kW 0,06 kW 0,05 kW 0,07 kW 0,10 kW 0,04 kW Ikke angivet
Automatisk sluk Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Tid før sluk 15 sek ikke angivet 19 sek med det samme Ikke angivet 16 sek 13 sek 16 sek 26 sek med det samme med det samme 20 sek 20 sek Ikke angivet
Lydniveau i decibel (dB) 74 dB 74 dB 65 dB 66 dB ? 61 dB Ikke angivet 54 dB 55 dB 60 dB 67 dB 60 dB 65 dB Ikke angivet
Ledningsoprul Ja Ja Ja Ja Ikke angivet Ikke angivet Ja Ikke angivet Ikke angivet Nej Ja Ja Ja Ja
Tørkogningsbeskyttelse Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet Ja Ikke angivet Ja Ja
Skjult varmeelement Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ikke angivet Ikke angivet Ja Ja Ja Ja
Farve Rød, sølv, anthracit Sort, creme, rød, rustfrit stål Sølv Sølv Ja Sort, hvid, grå, rød Sort Hvid, Rød, Sort Sort Sort, hvid Sort, hvid Babyblå, rosa, sort, hvid Sort, anthracit Rød, hvid, sort
Spænding i volt 220-240 V 220-240 V 220 V 220-240 V Sort, creme 230 V 220-240 V 220-240 V 220-240 V 220-240 V Ikke angivet Ikke angivet 220-240 V 220-240 V
Materialer Rustfrit stål Metal Rustfrit stål, polypropylen Rustfrit stål 220-240 v Plast Plast, glas Lakeret rustfrit stål Lakeret rustfrit stål Rustfrit stål, plast Plast Plast Rustfri stål, plast Plast
Mål (B x D x H) 8,86 x 6,22 x 9,65 cm 25,5 x 21,8 24 x 16 x 25 cm 25 x 25 x 27 cm Rustfrit stål 21 x 14 x 25 cm 7,99 x 6,54 x 10,39 cm 8,46 x 7,68 x 9,06 cm 24 x 14 x 21 cm 32 x 23 x 22 cm 26 x 17 x 26 cm 21 x 16 x 21 cm 23,5 x 15,5 x 24,5 cm 21,5 x 16 x 20,5 cm
Vægt i kilogram (kg) 1,18 kg 1.4 kg 0,9 kg 1,8 kg 17,1 x 22,6 x 24,8 cm 0,76 kg 1,13 kg 0,94 kg 0,78 kg 0,6 kg 0,89 kg 0,96 kg 1,4 kg 0,9 kg
Brugeranmeldelser 5 4.5 4.5 5 1,5 kg 5 3.5 5 4 5 4.5 - 5 4.5
Brugervenlighed 5 5 4.5 5 4.5 3.5 5 3.5 3 2 3.5 - 4.5 5
Kogning 4.5 5 3.5 3.5 4 3 5 3 2.5 2.5 2.5 - 3.5 3
Støj/lyd 5 4 3 3 4 5 2.5 5 5 4.5 3.5 - 4.5 2.5
Rengøring 3.5 4.5 3.5 4.5 4 3 3.5 2.5 4.5 4 4 - 4.5 4
Tjek billigste pris Set til 399 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 1.199 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 268 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 799,95 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Rigtig Kaffe På lager
Set til 941 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 329 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Nordic Nest På lager
Set til 260 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 418 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 1.194 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Rigtig Kaffe På lager
Set til 253 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
DataWorld På lager
Set til 499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
whiteaway På lager

Du finder ikke mange hjem uden elkedel, og elkedler udvikles hele tiden, så de bliver mere effektive, strømbesparende eller udstyret med flere funktioner, fx varmholdning og temperaturindstillinger.

Der er forskel på, hvor hurtigt de forskellige elkedler koger. Der er også forskel på deres funktioner, og hvor stor deres maksimale og minimale kapacitet er, og om de er brugervenlige. I vores købsguide kigger vi på disse parametre samt lydniveauet.

Kogetid og kapacitet

De allervigtigste parametre er kogetiden og kapaciteten. I vores test varierer den maksimale kapacitet mellem 1,7 liter og 800 milliliter. Vil du primært bruge din elkedel til at koge vand til kander te og kaffe frem for en kaffemaskine, giver det mening at vælge en større model. Koger du dog mest kun en enkelt kop ad gangen, bør du kigge efter en model, der har en lille mindstevolumen. Til en kop kaffe eller te skal du regne med cirka 250 milliliter.

Dernæst er der også forskel på, hvor hurtigt de koger. Testvinderen er den hurtigste elkoger. Den koger 1 liter på 2 minutter og 30 sekunder. Wilfa WSPOK-1000B har en maksimal kapacitet på 800 milliliter og opnår ved denne mængde kogepunktet på 7 minutter og 22 sekunder. Det er altså stor forskel på kogetiden. Derfor er det værd at overveje, hvor meget vand du koger, og hvor lang tid du er villig til at vente på, at vandet koger.

Justerbar temperatur

En elkoger, hvorpå du kan justere temperaturen, er typisk velegnet til tedrikkere, der drikker forskellige tesorter. Det er smart, da du for det første ikke behøver opnå kogepunktet, hvilket også er mere fordelagtigt i henhold til dit strømforbrug. For det andet kræver mange te- og kaffesorter en bestemt temperatur for at udvinde den bedste smag. Vær opmærksom på, at temperaturindstillingerne ikke altid er præcise, som du også kan se i vores test. Siemens TW86103, Bosch TWK7203 og Brewista Artisan Gooseneck er eksempler på modeller med mulighed for at indstille temperaturen.

Brugervenlighed

Ved brugervenlighed kigger vi på, om elkedlen er nem at håndtere. Vægten kan have indflydelse på oplevelsen. En lettere vægt vil også være nemmere at håndtere, men vægtfordelingen er endnu mere vigtig. DeLonghi Active line KBLA2000 har eksempelvis en god vægtfordeling, så den er nem at hælde af med én hånd.

Der er også forskel på, hvordan de forskellige elkedler åbnes. Nogle kan åbnes ved at trykke på en knap, hvilket er den mest brugervenlige måde. Ved enkelte produkter er du nødt til at tage låget af manuelt, hvilket er et minus, da kedlen er fyldt med kogende vand, og du risikerer at brænde dig.

Kalkfilter

Mange elkedler har et udtageligt og vaskbart kalkfilter, som forhindrer kalkflager i at ryge ned i din drik, da de kan ændre på smagen. Nogle enkelte modeller er ikke udstyret med et kalkfilter, som eksempelvis Wilfa WSPOK-1000B og Brewista Artisan Gooseneck.

Lydniveau – hvor meget må den larme?

Lydniveauet afhænger af din præference. For nogle spiller støjniveauet ingen rolle, mens andre værdsætter lydsvage produkter. I vores test varierer støjniveauet fra 54 decibel til 74 decibel. Det er værd at vide, at 50 decibel svarer til støj i et åbent kontor, mens 60 decibel svarer til en almindelig samtale mellem to mennesker. 74 decibel er samme lydstyrke som en traditionel støvsuger. Tænk derfor over, i hvilke sammenhænge du bruger din elkedel. Bruger du den sent om aftenen, eller når du har gæster, vil en støjsvag model være at foretrække.

FAQ

Hvilken elkedel er bedst i test?

Den bedste elkedel i test er Russell Hobbs Luna 2321. Den er ikke kun den hurtigste og mest effektive model, men den har også en stor kapacitet. Det er nemt at aflæse vandstanden, og så er den brugervenlig. En god allround-model.

Er det billigere at varme vand i elkedel?

Det er ofte billigere at varme vand i en elkedel end i en gryde på komfuret. Men hvis du har gas eller induktion som bliver varmt med det samme, og du skal koge en mindre mængde vand, kan det være lige så billigt på komfuret.

Hvor varmt er vand i elkedel?

De fleste elkedler varmer vandet til 100 grader celcius men andre kan indstilles til fx kun at varme vandet til 80 eller 90 grader.

Hvad betyder Watt elkedel?

Watt har noget at gøre med, hvor meget energi, din elkedel skal bruge på at koge vandet og hvor hurtigt det går.

Hvilken elkedel larmer mindst?

I vores test larmer Russell Hobbs Retro Classic med 54db mindst

Hvordan undgår man kalk i elkedel?

Du kan ikke undgå kalk i din elkedel, medmindre du bruger kalkfrit vand.

Hvad er billigst elkedel eller Quooker?

En quooker eller en anden kogende vandhane vil ofte være billigere i længden, da man ofte koger mere vand end man har brug for i en elkedel.

Hvorfor må man ikke koge vandet to gange?

Det er en myte, at man ikke må koge vandet to gange.

Kildetekster elkedel

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. De har testet 17 forskellige elkedler i November 2021, hvor bl.a. Bosch TWK7203, Siemens TW86103, Philips Daily Collection HD9350, Stelton EM77, Russell Hobbs Retro Classic, Wilfa WSPOK-1000B, Brewista Artisan Gooseneck og Braun Multiquick 3 WK 300 indgår.

  Se deres fulde test her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. Råd & Rön har testet 16 elkedler i deres hvor Siemens TW86103, Bosch TWK7203, Philips Daily Collection HD9350, Stelton EM77, Wilfa WSPOK-1000B, Braun Multiquick 3 WK 300, Brewista Artisan Gooseneck og Russell Hobbs Retro Classic indgår

  Se deres elkedel test her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

  Which har testet 5 elkedler i deres test, hvoraf de to Russel Hobbs-modeller indgår. Læs testen her

  Dertil har de lavet et review af Bosch TWK7203, som du kan læse her

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  Er en anerkendt og uafhængigt britisk side, der skriver anmeldelser af stort set alt. De tester selv produkterne, og giver en grundig analyse og en objektiv anmeldelse.

  De har testet 5 elkedler i 2023, hvor Russell Hobbs Luna 2321 indgår. Læs testen her

 • Flag Tomsguide.com Chevron down

  Tomsguide.com er en amerikansk side med anmeldelser og tests af elektriske produkter. Deres eksperter tester selv produkterne og deres formål for at kunne give den mest ærlige og objektive vurdering af produkterne.

  Tomsguide har lavet et review af Bosch TWK7203, som du læse her

 • Flag Idealhome.co.uk Chevron down

  Idealhome er en engelsk magasin som eksisteret siden 1920. Det handler om alt fra design, til tech, til indretning og økonomi. Udover at skrive artikler om seneste trends i forhold til hjemmet, så laver de også tests og produktanmeldelser.

  De har fx lavet et review af Bosch TWK7203, som du kan læse her

×