TEST: 5 Bedste Esspressokander

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Forever Miss Moka Prestige 2 Kopper 2
Bedste billige

Forever Miss Moka Prestige 2 Kopper

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Espressokander er efterhånden blevet fast inventar i køkkenet i mange hjem. Kaffe og god kaffe ikke mindst er blevet en stor del af mange danskeres hverdag. Med en espressokande kan du nemt brygge velsmagende kaffe i dit eget hjem. En god espressokande kan ligeledes holde i mange år.

I denne købsguide giver vi dig en espressokande test. Vi tester 5 udvalgte espressokander – de 5 bedste espressokander på markedet – og undersøger hvad de forskellige espressokander kan, så du er klar til når du skal købe din næste espressokande eller din første til at bringe kaffen til et nyt niveau.

De 5 espressokander, som du kan finde i vores sammenligningstabel herunder, har forskellige egenskaber. Det gælder bl.a mængden har kaffe de brygger, materialet som påvirker kandens holdbarhed og udseendet. De forskellige egenskaber er værd at bide mærke i, så du kan få lige den espressokande, der passer din æstetik.

Bialetti Venus 4 Cup

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Virker til induktion
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag, der er varmebestandigt
 • pros-icon.svg Fremstillet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Kapacitet på 170 ML

Detaljeret gennemgang

Bialetti Venus 4 Cup er bedst i test. Bialettis espressokande kommer i et moderne design. Den indeholder 4 kopper kaffe og fås i forskellige farver.

Derfor skal du vælge Bialetti Venus 4 Cup

Bialetti Venus 4 Cup vinder på at den har et eminent godt håndtag, den perfekte størrelse, fås i både sølv, blå og kobber og så ligger prisen i et fornuftigt leje så alle kan være med. Kanden har samtidig en drypfri tud, som gør du kan sætte din espressokande direkte på bordet uden den laver pletter. Denne espressokande ligger i et prisleje, hvor alle kan være med.

Det at en espressokande kommer med et godt håndtag, er en lille hverdagsluksus og med Bialetti Venus 4 Cup får du en espressokande, der virker både til induktion, keramisk komfur, gaskomfurer og et elektrisk komfur.

Størrelsen gør at du hurtigt kan få friskbrygget kaffe til både dig selv og 3 andre. Hvis I er flere, laver du nemt og hurtigt blot flere kander.

Forever Miss Moka Prestige 2 Kopper

Bedste billige

Forever Miss Moka Prestige 2 Kopper
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet i aluminium
 • pros-icon.svg Laver 2 kopper
 • pros-icon.svg Kapacitet på 100 ML
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Med en espressokande fra Forever Miss Moka får du en god, lille espressokande. Stilen er en klassisk italiensk espressokande, den er lavet i aluminium og fås i sølv.

Derfor skal du vælge Forever Miss Moka Prestige 2 Kopper

Espressokanden Forever Miss Moka Prestige vinder testen for bedste billigste i vores købsguide for bedste espressokander. Det er en lille, elegant og let espressokande, der giver dig 2 kopper espresso ad gangen. Den er lavet i aluminium og det gør at den er let at have med at gøre. Aluminium er et let metal og har en god holdbarhed. Det gør helt sikkert at Forever Miss Moka Prestige er et godt køb, fordi den via materialet har en lang holdbarhed. Læg dog mærke til at kanden ikke virker til induktionskomfurer.

At den kun kan lave 2 kopper ad gangen kan på en og samme gang både være en fordel for nogle og en ulempe for andre. Du kan naturligvis ikke lave espresso i samme omfang som med en større kande, men kanden er f.eks. perfekt morgenmaden. Den lille størrelse gør også at når du brygger kaffen, er kaffen hurtigere færdig end ved en større espressokande.

Alessi 9090 3 Kopper

Bedste Premium

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Virker til alle typer af varmekilder
 • pros-icon.svg Har en kapacitet på 0.15L
 • pros-icon.svg Et flot design, som gør at denne espressokande skiller sig ud

Detaljeret gennemgang

Med Alessi 9090 espressokande får du en kunstnerisk og elegant espressokande i deluxe klassen. Det er kanden til den ægte og passionerede espressofan. Den vinder prisen for kategorien premium.

Derfor skal du vælge Alessi 9090 3 Kopper

Espressokanden Alessi 9090 er testens klare vinder i premium-kategorien. Det er en flot espressokande i rustfrit stål. Espressokanden virker både til induktion og induktionskomfor. Vil du have en elegant kande til, når du brygger espresso i en god størrelse, skal du gå efter denne kande. Det er en kande, der ligger i den dyre ende, men er du en sand espressofan er det helt klart en kande, der er værd at undersøge.

Det er en smuk espressokande, du kan få i brun, sort og sølv og den er lavet i rustfrit stål. Når du brygger kaffe, kan du med denne kande brygge op til 3 kopper ad gangen. Kanden har forskellige indbyggede features, der gør at den skiller sig ud fra andre kander.

I modsætning til den typiske espressokande, samles denne espressokande ikke ved at du skruer bund og top sammen. Når du skal same kanden, skal du placere toppen på kandens bund og trykke ned i håndtaget. På den måde klikker du bundene sammen. Filteret i denne kande er også en smule anderledes end filteret i andre kander. Espressokanden kommer med et smart filter, der gør det muligt kun at lave en kop ad gangen.

Fordele
 • pros-icon.svg Specialfremstillet til induktion
 • pros-icon.svg Kapacitet på 0.15L
 • pros-icon.svg Fremstillet i aluminium og rustfrit stål.
 • pros-icon.svg Varmebestandigt håndtag

Detaljeret gennemgang

Bialetti Induktion Edition er designet som en moderne italiensk espressokande.Denne espressokande virker til induktionskomfur og er specialfremstillet til formålet.

Derfor skal du vælge Bialetti Induktion Edition 2.0 Moka Pot 4 kopper

Med Bialetti Induktion Edition 2.0 Moka får du en espressokande, der har en rigtig god og meget anvendelig størrelse. Den er hverken for stor eller for lille og gør at der brygges 4 kopper ad gangen. På den måde opfylder kanden et meget standard husbehov. Kanden har samtidig en rigtig fin pris og ligger i en fin prisklasse, hvor de fleste kan være med.

Selvom kanden er specialfremstillet til induktionskomfurer, virker den stadig på alle slags komfurer.

I modsætning til Bialetti Moka Express får du 4 kopper pr. brygning. Selve kanden har på mange måder samme egenskaber som kanden fra Forever Miss Moka – også designet ligner den. Men kanden fra Bialetti har en større kapacitet end kanden fra Forever Miss Moka.

Toppen i kanden er fremstillet af aluminium og bunden af rustfrit stål. Det gør at du bevare kaffens smag og aromaer bedre, mens at bundens materiale sikrer at du kan bruge kanden på alle former for komfurer, også induktion.

Bialetti Moka Express 12 kopper

Bedste store espressokande

Fordele
 • pros-icon.svg Kan brygge 12 kopper af gangen
 • pros-icon.svg Kapacitet på 0.77ML
 • pros-icon.svg Et design, der gør Bialetti Moka Express passende i alle køkkener
 • pros-icon.svg Fremstillet i aluminium

Detaljeret gennemgang

Bialettis Moka Express fører dig direkte til Italien. Bialetti Moka Express har et design, der ligner en ægte italiensk espressokande og du kan få kanden i både sort og sølv.

Derfor skal du vælge Bialetti Moka Express 12 kopper

Med Bialetti Moka Express får du en espressokande som giver dig mange kopper kaffe. Den kan brygger op til 12 kopper af gangen – det er på mange punkter en praktisk espressokande både til dig, der har en stor familie, mange venner eller blot godt kan lide espresso og drikker meget kaffe.

Du skal være opmærksom på at Bialetti Moka Express ikke virker til induktion, kun til keramiske, el- og gaskomfurer.

Den er fremstillet i aluminium, som gør at du får en espressokande med en lang holdbarhed. Det er den mest udbredte espressokande på verdensplan og der er ingen tvivl om, at Bialetti Moka Express er en mokkakande af kvalitet.

Bialetti Moka Express pynter i ethvert køkken, men til gengæld ligger den i et prisleje, der vil være lidt højt for nogle. Bialetti Moka Express er kvalitet som fører til direkte til Italien og er den kaffekande, der har den største kapacitet.

Guide

Sådan vælger du den bedste espressokande

Når du skal ud og vælge din ny espressokande er der naturligvis nogle parametre der er værd at overveje inden køb, så du sikrer dig den bedste espressokande til dit behov.

Materiale

En espresso er en stærk kaffe – kaffen er mere koncentreret end eks. en almindelig kop kaffe. En espressokande består af to dele eller beholdere, hvor du i nederste del fylder vand og i øverste del, hvor filteret sidder, hælder du kaffe. Her kan det være en fordel at være opmærksom på materialet – rustfrit stål er f.eks. velegnet til induktionskomfur. En espressokande i aluminium eller rustfrit stål har en lang holdbarhed. Aluminium er ligeledes god som varmeleder.

Budget

Espresso er som nævnt kaffe med en enormt kraftfuld smag. Espresso udgør også en base for andre typer kaffe, f.eks. cappuccino, og vil du byde dine gæster på gode kopper kaffe er en espressokande en god investering. Her kommer prisen ind som et vigtigt aspekt. Du kan få kander fra 200 og op til 1.500-2.000 kr. alt efter dine behov og dit rådighedsbeløb. Espressokanderne har den fordel at de findes i et væld af prisklasser – ofte i den lavere ende end f.eks. en espressomaskine – og gør at de fleste kan være med. 

Størrelse

En klassisk espressokande fylder ikke særlig meget i dit køkken, og som vores test viser kan du få en espressokande i enhver størrelse, så du kan lave espresso til mange eller få alt efter dit behov. 

Design

Udseendet spiller en rolle ift. hvis du gerne vil have din kande til at stå fremme i dit køkken og pynte. Så skal designet på espressokanden naturligvis passe ind i den øvrige æstetik.

Sådan brygger du nemt en god kop kaffe med en espressokande

Når du vil investere i en espressokande, er det naturligvis vigtigt at du lærer og kender til kunsten at brygge kaffen ordentligt, så du kan være den næste store mokkabrygger i dit hjem. Med en espressokande er det heldigvis nemt at brygge en god kop kaffe.

En espressokande har den fordel, i forhold til en espressomaskine, at hvor espressomaskiner tager meget plads i dit køkken, fylder en espressokande ikke meget. Det eneste du skal bruge er dit komfur. De fleste espressokander virker som regel til alle varmekilder – elektriske komfurer, keramiske komfurer, gaskomfurer og induktionskomfur.

Det er vigtigt at du bruger formalet kaffe når du skal brygge espresso – du kan snildt bruge kaffebønner og bruge en kaffekværn til at forvandle dine kaffebønner til malet kaffe.

 • Hæld koldt vand i vandbeholderen – Når du skal brygge kaffe med din espressokande, starter du med at hælde koldt vand i vandbeholderen, som er den nederste beholder i din espressokande. Det er vigtigt at vandet fyldes op til sikkerhedsventilen og ikke går over hullet i sikkerhedsventilen.
 • Fyld kaffe i beholderen – Hæld den malede kaffe i den øverste beholder, som indeholder en filterkurv, og husk at fjerne eventuel overskydende kaffe fra din sidste kaffebrygning. Kaffen får dermed en bedre smag.
 • Skru kanden sammen og bryg – Saml espressokanden og når du er klar til at brygge kaffe, placerer du blot din espressokande på komfuret. Sæt espressokanden på den kogeplade, der passer. Under brygningen, når vandet begynder at koge, vil det kogende vand fra den nederste del sive op i den øverste del, hvor det kommer i kontakt med kaffen.

Når din kaffebrygning er slut og din kaffe er færdigbrygget, vil der kun komme damp op af espressokanden. Når den er færdigbrygget, tager du den af kogepladen og hælder den op i din yndlingskop. Kom evt. mælk i og nyd din espresso.

Sådan rengører du din espressokande

At vaske og gøre din espressokande rent, er lige så vigtigt som med alle andre husholdningsapparater. På den måde sikre du en langt bedre smag hver gang du bruger den.

Når du skal rengøre din espressokande, er det vigtigt at du vasker den op i hånden. Espressokander kan generelt ikke tåle at komme i opvaskemaskine og undgå helst at bruge for hårde og grove redskaber.

Adskil blot kanden, gør de forskellige dele rent med varmt vand og sørg for at alle dele er tørre, før du samler din kande igen.

FAQ

Hvilken espressokande er bedst i test?

Den bedste espressokande i test er Bialetti Venus 4 Cup som har den perfekte størrelse, et godt håndtag, laver eminent kaffe og ligger i et prisleje hvor alle kan være med.

Hvad er forskellen på en espressokande og en espressomaskine?

En espressomaskine fungerer meget mere automatisk end en kaffekande til at lave espressoer med. En maskine har flere funktioner og kan ofte lave flere typer kaffe, samt gør det på en mere automatisk måde, hvor ofte blot skal trykke på en knap. De er også markant dyrere end en simpel kande. Ved en simpel kande til at lave espressoer, udfører du hele processen selv i din kaffefremstilling. En kande fylder markant mindre, er markant billigere end en maskine og er nemmere til gengæld end espressomaskinen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×