Excentersliber Test: 7 bedste excenterslibere i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Bosch Excentersliber 350W PEX 400AE mkuffert
TESTVINDER

Bosch Excentersliber 350W PEX 400AE m/kuffert

PEX 400AE fra Bosch er en fantastisk excentersliber til at klare alle slibeopgaver i hjemmet. Sliberen har et utroligt højt omdrejningstal, hvilket er en af dens mest ekstraordinære egenskaber. Boschs PEX 400AE excentersliber er til…

Bosch Excentersliber 350W PEX 400AE mkuffert 1
bedste excentersliber

Bosch Excentersliber 350W PEX 400AE m/kuffert

Festool Excentersliber 250W ETS 125 REQ-Plus 2
Bedste letvægts excentersliber

Festool Excentersliber 250W ETS 125 REQ-Plus

Makita excentersliber 310W BO6030J m/kuffert 3
Excentersliber til finslibning

Makita excentersliber 310W BO6030J m/kuffert

Festool excentersliber 500W RO 125 FEQ-Plus m./kuffert 4
Excentersliber til den professionelle

Festool excentersliber 500W RO 125 FEQ-Plus m./kuffert

Makita akku excentersliber DBO180Z 18V 5
Excentersliber med 3 hastigheder

Makita akku excentersliber DBO180Z 18V

7
Letvægts excentersliber

Black & Decker excentersliber BDCROS18N-XJ 18V SOLO

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har i denne artikel udvalgt de 8 bedste excenterslibere på markedet lige nu. Titlen som den bedste excentersliber i vores test er PEX 400AE excentersliberen fra Bosch. Den har alle de nyttige funktioner og egenskaber, som en god excentersliber bør have, samtidig med at den har en yderst god pris.

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad man egentlig skal bruge sin excentersliber til, og dermed også hvilke egenskaber, der er vigtigst. Af den grund har vi samlet forskellige typer af excenterslibere i denne test, så du kan finde den bedste sliber til dit behov.

Er det første gang, du skal anskaffe dig en excentersliber, så har vi lavet en guide til dig til sidst i artiklen. I guiden gennemgår vi de vigtigste funktioner og egenskaber for en excentersliber, samt vejleder dig til de forskellige typer af slibemaskiner. På den måde kan du være sikker på, at den excentersliber du vælger, er det rette valg for dig.

Bosch Excentersliber 350W PEX 400AE m/kuffert

bedste excentersliber

Bosch Excentersliber 350W PEX 400AE mkuffert
Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt konstruktion sikrer optimal håndtering og letter dit arbejde
 • pros-icon.svg Integreret støvsugningselement med Mikrofilter System, der suger støvet op under slibningen
 • pros-icon.svg Ophængningsanordning gør den praktisk at opbevare

Detaljeret gennemgang

PEX 400AE fra Bosch er en fantastisk excentersliber til at klare alle slibeopgaver i hjemmet. Sliberen har et utroligt højt omdrejningstal, hvilket er en af dens mest ekstraordinære egenskaber.

Derfor skal du vælge PEX 400AE excentersliberen fra Bosch

Boschs PEX 400AE excentersliber er til gør-det-selv manden og dig, der ønsker det bedste af det bedste, uden du skal ofre alt for mange penge på den. Denne excentersliber har en kompakt konstruktion, hvilket sikrer en optimal håndtering og gør dit arbejde lettere. Sliberen har et Mikrofilter System, som er et integreret støvsugningselement, som suger støvet ind i den medfølgende Mikrofilter Box. Du vælger trinsløst på forhånd hvilket omdrejningstal excentersliberen skal slibe med, så den passer lige netop til det underlag, du skal slibe. 

PEX 400AE excentersliberen har fået en opdateret kabelføring, hvor den er blevet fremstillet med en ophængningsanordning, der giver dig mulighed for let og praktisk at opbevarer excentersliberen uden den er i vejen i dit værksted. Den har desuden en fremragende ergonomisk støttegreb, som giver dig en fremragende håndtering og rolig føring af excentersliberen. 

Produktdetaljer:

 • Driftseffekt: 350W
 • Hastighed, ubelastet: 4.000 – 21.000 omdr./min.
 • Svingkredsdiameter: 2,5 mm
 • Slibeskivediameter-. 125 mm
 • Vægt: 1,9 kg

Festool Excentersliber 250W ETS 125 REQ-Plus

Bedste letvægts excentersliber

Festool Excentersliber 250W ETS 125 REQ-Plus
Fordele
 • pros-icon.svg Letvægts og ergonomisk excentersliber, der er giver en fremragende komfort
 • pros-icon.svg Festools PROTECTOR sikrer slibning helt ud til kanten
 • pros-icon.svg Ideel til slibeopgaver i over hovedhøjde

Detaljeret gennemgang

Festools ETS 125 REQ-Plus er en let excentersliber, som er perfekt til de opgaver, der foregår over hovedhøjde, også selv ved de længervarende opgaver. Slibemaskinens kompakte konstruktion kombineret med den nyudviklede MMC-reguleringselektronik gør excentersliberen op til 25% højere effektivitet med et konstant omdrejningstal.

Derfor skal du vælge Festool ETS 125 REQ-Plus excentersliber

Excentersliberen fra Festool vejer sølle 1,2 kg hvilket gør den til en af de letteste excenterslibere på markedet. Udover at være letvægtig, er den også ergonomisk og yderst handy, hvilket giver den en fremragende komfort. Med Festools PROTECTOR sliber excentersliberen helt ud til kanten. Du undgår desuden at få støv over det hele, da støvet bliver suget ned i sliberens LongLife-støvpose, som er nem at tømme efter behov. 

ETS 125 EQ-Plus excentersliberen har op til 25% højere slibeeffekt, hvilket skyldes MMC-reguleringselektronikken, som overfører effekten direkte på slibefladen, så alle krafter er blevet lagt i selve slibe-effektiviteten. SoftGrip-håndtaget kombineret med den lette vægt, gør denne slibemaskine helt ideel til arbejdsopgaver, der foregår over hovedhøjde, også selv i længere tid ad gangen. Derudover slibepapiret StickFix er enkelt og hurtigt. 

Produktdetaljer:

 • Driftseffekt: 250W
 • Omdrejningstal, excentrisk: 6.000 – 12.000 omdr./min.
 • Slibebevægelse: 2 mm
 • FastFix bagskive Ø: 125 mm
 • Tilslutning til støvudsugning: Ø27 mm
 • Vægt: 1,2 kg

Makita excentersliber 310W BO6030J m/kuffert

Excentersliber til finslibning

Makita excentersliber 310W BO6030J m/kuffert
Fordele
 • pros-icon.svg Ideel til finslibning, eksempelvis af bordplader
 • pros-icon.svg Slidstærk og holdbar excentersliber
 • pros-icon.svg Tohånds design giver dig bedre kontrol og mere præcise resultater

Detaljeret gennemgang

Denne praktiske excentersliber fra Makita er særdeles let og effektiv at anvende, takket være dens 150 mm velcro slibepapir. Excentersliberen har et ekstra robust aluminiumshus, hvilket gør den til en yderst praktisk slibemaskine.

Derfor skal du vælge excentersliberen fra Makita

Denne excentersliber fra Makita er det perfekte valg til finslibning af eksempelvis bordplader. Den er slidstærk og langtidsholdbar, hvilket gør den til en rigtig god investering. Excentersliberen bruges med to hænder og er designet specielt til det, som giver dig mulighed for at lave helt præcise resultater under slibningen, med den større kontrol. 

Med excentersliberen får du en støvposeholder, en støvpose, 5 mm unbraconøgle, indlæg til MACPAC-system samt en MACPAC-kuffert i størrelse 3. 

Produktdetaljer:

 • Driftseffekt: 310 watt
 • Hastighed, ubelastet: 10.000 omdr./min.
 • Diameter, slibestål: 150 mm
 • Mål (L x B x H): 309 x 150 x 181 mm
 • Vægt: 2,4 kg

Festool excentersliber 500W RO 125 FEQ-Plus m./kuffert

Excentersliber til den professionelle

Festool excentersliber 500W RO 125 FEQ-Plus m./kuffert
Fordele
 • pros-icon.svg 3-i-1 slibemaskine, der kan grov- og finslibe samt polere
 • pros-icon.svg Fjerner effektivt materialer med den roterende ROTEX
 • pros-icon.svg Festool PROTECTOR sliber ud til kanten

Detaljeret gennemgang

RO 125 FEQ-Plus excentersliberen fra Festool er en pragtfuld universal excentersliber til den professionelle og ambitiøse gør-det-selv mand, da den har en yderst stor alsidighed. Den leverer utrolig flotte resultater ved finslibning og helt perfekte resultater ved polering. Du er samtidig sikret en høj komfort i lang tid, takket være det ergonomiske greb.

Derfor skal du vælge Festools RO 125 FEQ-Plus excentersliber

Festools excentersliber er en 3-i-1 maskine, som både kan grovslibe og finslibe samt polerer. Den kan hurtig og effektivt fjerne forskellige slags materialer med den roterende bevægelse på ROTEX. Den har excentrisk bevægelse, som giver en yderst høj overfladekvalitet, og den excentriske bevægelse sikrer samtidig, at der ikke bliver lavet grimme slibespor. 

Med Festool PROTECTOR sliber excentersliberen helt ud til kanten uden besvær. Den er desuden utrolig nem og komfortabel at anvende, da excentersliberen både ergonomisk, let i vægten og handy. Du har derudover mulighed for at tilslutte en passende støvsuger, for at gøre slibningen støvfri.  

Med RO 125 FEQ-Plus excentersliberen får du en FastFix-bagskive på Ø 125 millimeter, en Festool PROTECTOR samt en Sustainer kuffert SYS 2 T-LOC.  

Produktdetaljer:

 • Driftseffekt: 500 W
 • Omdrejningstal, ROTEX: 300 – 600 omdr./min.
 • Slibebevægelse, excentrisk: 3.000 – 6.000 omdr./min
 • FastFix bagskive Ø: 125 mm
 • Tilslutning til støvsugning: Ø27 mm
 • Vægt: 1,9 kg

Makita akku excentersliber DBO180Z 18V

Excentersliber med 3 hastigheder

Makita akku excentersliber DBO180Z 18V
Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og robust maskine med ekstra lang levetid
 • pros-icon.svg Hastigheder i 3 trin, som sikrer høj præcision
 • pros-icon.svg Støvudsugning gennem pudsesål

Detaljeret gennemgang

Maktias akku excentersliber er effektiv og batteridrevet, som giver dig særdeles meget fleksibilitet, så du kan opnå lige præcis de sliberesultater, som du ønsker. Slibemaskinen er holdbar, kompakt og yderst robust.

Derfor skal du vælge Makita akku excentersliber DBO180Z

Maktias akku excentersliber er en kompakt og robust maskine, som har en overbelastningsbeskyttelse, der sikrer maskinen en ekstra lang levetid. Den har hastigheder i 3 trin, som giver dig mulighed for at få endnu højere præcision under slibningsopgaverne. 

Med excentersliberens gummibelagte greb, får du en fremragende arbejdskomfort. Du undgår også at få støv alle vegne, da der er en støvudsugning gennem pudsesålen, der suger alt støvet op under slibningen. 

Med excentersliberen fra Makita får du en støvposeholder. Kuffert, akku og lader medfølger dog ikke, og skal tilkøbes ved siden af. 

Produktdetaljer:

 • Batteritype
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 1,5 – 5,0 Ah
 • Hastighed, ubelastet 1. gear: 7000 omdr./min
 • Hastighed, ubelastet 2. gear: 9500 omdr./min
 • Hastighed, ubelastet 3. gear: 11000 omdr./min
 • Svingkreds Ø: 2,8 mm
 • Slibeskive diameter: 125 mm
 • Papirstørrelse m/velcro: 125 mm
 • Mål (L x B x H): 175 x 123 x 153 mm
 • Vægt: 1,7 kg
Fordele
 • pros-icon.svg Komfortabel, ledningsfri og fleksibel anvendelse
 • pros-icon.svg Excentriske bevægelser giver høj slibeydelse og præcision
 • pros-icon.svg Slibepapir er fastgjort på slibesålen med burretape, hvilket sikrer problemfri slibning

Detaljeret gennemgang

Akku excentersliberen fra Einhell er en effektiv slibemaskine med masser af kraft til den vaskeægte gør-det-selv mand eller kvinde. Den er ledningsfri og yderst fleksibel i brug. Den virker pragtfuldt på både træ, metal og plastik, hvilket skyldes den elektriske hastighedsjustering.

Derfor skal du vælge Einhell akku excentersliber TE-RS Solo

Einhells akku excentersliber har et softgrip, som giver en suveræn arbejdskomfort under slibningen. Den har en lille og praktisk støvpose, og så er der mulighed for tilslutning af støvsuger for effektiv fjernelse af støvet under anvendelsen af slibemaskinen. 

Excentersliberen er batteridrevet og dermed ledningsfri, så du får en fleksibel slibning. Akku-excentersliberen er en del af Einhells Power X-Change serien, som kører på Li-ion-celler af yderst høj kvalitet. Slibesålens excentriske bevægelser giver en høj slibeydelse og en særdeles fin præcision. Slibepapiret bliver holdt sikkert på plads på slibesålen med burretape, som kan udskiftes med håndkraft på ingen tid. 

Batteri og oplader følger ikke med excentersliberen og skal købes separat. 

Produktdetaljer:

 • Batteritype: Li-ion
 • Batterispænding: 18V
 • Batterikapacitet: Ah
 • Omdrejningstal, ubelastet: 14.000 – 22.000 omdr./min
 • Slibebevægelse: 2 mm
 • Bagskive: Ø125 mm
 • Vægt: 1,5 kg

Black & Decker excentersliber BDCROS18N-XJ 18V SOLO

Letvægts excentersliber

Fordele
 • pros-icon.svg Motorbremse og støvopsamlingspose er monteret på slibemaskinen
 • pros-icon.svg Velcro-system gør det nemt at udskifte slibeskiven
 • pros-icon.svg Kompitabel med Black & Deckers 18V akkuer

Detaljeret gennemgang

Excentersliberen fra Black & Decker er særdeles effektiv til slibning og polering af træ, PVC, metal samt fjernelse af malingrester. Den har en nem montering af slibeskive, som gøres med dens velcro-system samt har den en praktisk støvopsamlingspose monteret bagpå maskinen.

Derfor skal du vælge excentersliberen BDCROS18N-XJ SOLO fra Black & Decker

Denne excentersliber fra Black & Decker er yderst effektiv og let i sin vægt. Den er fremstillet med et ergonomisk design, hvilket giver dig en suveræn komfort under slibningen. Den har en smart motorbremse samt en støvopsamlingspose, som er monteret bag på excentersliberen. Det er nemt og problemfrit at udskifte slibeskiven, da den er lavet med et velcro-system. Den er desuden kompitabel med Black & Deckers 18V akkuer. 

Batterilevetiden er lang nok til at den kan komme igennem de fleste gør-det-selv opgaver uden du behøver at stoppe undervejs for at oplade batteriet. Dens slibepapir er lavet af Mesh, som holder 4 gange så lang tid sammenlignet med normalt slibepapir. 

Produktdetaljer:

 • Batteritype: Li-ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: -Ah
 • Omdrejningstal, ubelastet: 0-12.000 omdr./min
 • Slibeskive: Ø125 mm
 • Slibebevægelse: 1,3 mm
 • Lydtrykniveau: 71,5 dB(A)
 • Lydeffektniveau: 82,5 dB(A)
 • Vibrationsniveau: 3,4 mtr/s2
 • Vægt: 1,1 kg

Guide

Akku eller elektrisk excentersliber?

Det er en smagssag om man er mest til en elektrisk excentersliber eller om man ønsker den med akku. Hvis du ønsker en elektrisk excentersliber er det vigtigt, at du kigger efter en med en lang ledning, da det er vigtigt at du har masser at fleksibilitet, når du anvender den. Det kan være utrolig besværligt, hvis du skal sørge for at der er en stikkontakt i nærheden og ikke kan slibe store områder af gangen, fordi du hele tiden skal finde en ny kontakt eller finde en forlængerledning. En god længde på ledningen er 3 meter, især hvis du blot skal bruge den til mindre opgaver i hjemmet, såsom slibning af træspisebordet.

En akku excentersliber, altså en maskine med batteri, har den fordel at den er ledningsfri, så du får maksimalt fleksibilitet og komfort under slibningen. Det kan også resultere i et pænere resultat, da du udelukkende kan koncentrere dig om slibningen og ikke hvor ledningen befinder sig. Her skal du naturligvis tænke på opladning af batteriet, og sørge for det er fuldt opladt inden du skal bruge den, så du ikke ender med at skulle stoppe midt i slibningen for at lade den op.

Andet nyttig info til excentersliber testen

Valget af en excentersliber kan virke en anelse uoverskuelig, når man går igennem vores excentersliber test, og det er første gang du skal købe en. Vi har derfor hjulpet dig på vej ved at forklare dig hvilke funktioner og egenskaber, der er vigtige for at få fat i en god excentersliber til netop dit behov.

Komfortabelt greb

Et godt og komfortabelt greb er vigtigt, da det kan have meget betydning for resultatet af slibningen i sidste ende. Skal du slibe meget, så er det endnu vigtigere at sørge for at vælge en excentersliber, som har et ergonomisk og skridsikkert greb, gerne med softgrip. De fleste excenterslibere kræver håndtering med to hænder, hvor der er to greb på. Det er også muligt at få excenterslibere med et greb, som er ekstra lette og brugervenlige. Dette er ligeledes en smagssag, så det kommer an på hvad du personligt fortrækker og føler vil give dig bedst kontrol.

Stærk motorkraft

Motorkraften er vigtig, da det indikerer hvor stærk og effektiv excentersliberen er. Er det en slibemaskine med ledning, skal den gerne have minimum 300 watt, hvor 500 watt eller derover er det allermest optimale, hvis du skal slibe meget. Er maskinen med akku, så skal du sørge for at finde et batteri, der er godt og stærk samt langtidsholdbart, så du ikke skal udskifte det hele tiden. Skal du bruge excentersliberen meget, kan det være en god idé at købe to batterier, så du kan skifte det ud med et fuldt opladet batteri, så du undgår at skulle vente på det bliver opladt, før du kan benytte excentersliberen.

Effektiv støvsugerkraft

Hold øje med hvordan excentersliberen suger støvet op og om den kan tilkobles et andet udsugningssystem, hvilket er med til at gøre støvsugningen helt optimal. Undgå at støvsuge efter slibningen ved at vælge en excentersliber med en god sugeevne, som er placeret korrekt i forhold til hvor støvet ender når du sliber.

Regulering af hastigheden

Det er en rigtig god idé at vælge en excentersliber, hvor du kan regulere hastigheden, så det passer nøjagtig til den overflade, der skal slibes. En standard excentersliber har omdrejninger mellem 4.000 og 11.000 i minuttet. Det gør også at du skal slibe større falder hurtigere. Vælg den med den højeste hastighed som muligt, hvis du skal slibe store områder.

Slibesål

Er der slibesål på excentersliberen skal du sørge for at tjekke hvordan slibeskives monteres fast på maksinen. Som du kan se i testen, er der en del der har velcro-slibesål. Her skal du sikre dig at den sidder godt fast, så du undgår at skiven skrider under slibningen. Hvis ikke den sidder godt fast, kan du risikere at få et dårligt resultat, da du ikke får slebet fladen optimalt.

Maskinens bevægelse

Maskinens bevægelse har ligeledes stor betydning for excentersliberens effektivitet. Jo større maskinens bevægelse er, jo mere effektiv er den. Dog betyder de større bevægelser også et grovere slutresultat, hvor de mindre bevægelser er bedre til det finere resultat. Det er derfor nødvendigt, at du overvejer hvad du skal benytte excentersliberen til før du vælger hvilken en du vil købe.

Forskellen på en excentersliber, multisliber, rystepudser og en trekantsliber

Er du ikke helt sikker på hvilken slags slibemaskine du skal bruge til dit byggeprojekt, så gennemgår vi de forskellige typer her, så du kan være sikker på om overhovedet er en excentersliber, som du har brug for. Udover en excentersliber findes der nemlig også en multisliber, en rystepudser samt en trekantsliber.

Multisliber

En multisliber er en maskine, der sliber overflader fint. Den er velegnet til at slibe både store flader og i hjørner. Du kan få en masse tilbehør til multisliberen, så den får en masse forskellige fordele. Den er dog ikke særlig hurtig til at slibe gammel maling af overflader samt er den heller ikke anvendelig til krumme flader.

Rystepudser

Rystepudseren er særdeles god til slibning af store flader, hvilket den er den gør hurtigere end andre slibemaskiner. Dog er den mindre god til krumme flader samt besværlige områder. Den er desuden ikke anbefalet til at fjerne et tykt lag gammel maling med.

Trekantsliber

Trekantsliberen er utrolig god til at slibe hjørner med. Den er velegnet til finslibning, hovedsageligt i hjørner, men er ikke anvendelig på store flader.

Så skal du udelukkende have slebet de grovere overflader helt fint, så er multisliberen den du bør vælge. Skal du udelukkende slibe store overflader, skal du vælge rystepudseren, eller er det mest hjørner du skal have slebet, så er trekantsliberen den bedste til det job. Har du derimod mange forskellige slags slibeopgaver på forskellige slags overflader, så er excentersliberen altså det bedste valg. Det eneste den ikke kan klare er krumme hjørner og besværlige områder. Det vil altså sige at excentersliberen er den bedste all-round sliber, da den kan slibe de fleste overflader, hvor multisliberen, rystepudseren og trekantsliberen er bedre til de mere specifikke slibeopgaver.

Hvad kan jeg bruge min nye excentersliber til?

Er du stadig i tvivl om hvad du helt præcist kan bruge din excentersliber til? Så giver vi dig her en lille guide til hvilke forskellige typer af opgaver du kan benytte den til. Du vil med sikkerhed ikke kunne undvære en excentersliber, hvis du er ønsker at komme i gang som en vaskeægte gør-det-selv mand eller kvinde.

Afslibning af gammel maling og lak

En af de opgaver, som en excentersliber er rigtig god til er at slibe gammel maling eller lak af eksempelvis vindueskarme, dørkarme, og lignende. Excentersliberens størrelse er nemlig særdeles god til at slibe områder, der er lidt svære at nå. Det kan også være et træbord, som du har haft malet, men nu ønsker at male i en anden farve, eller hvis du har fortrudt at du har malet det, og nu ønsker det i en naturlig træfarve igen.

Finpudsning

Du kan ligeledes benytte excentersliberen til at finpudse spise-, stue-, eller køkkenbordplader, så de får en lækker blød overflade, uden skarpe kanter. Her handler det dog om at finde den rigtige excentersliber til jobbet, da den skal have de rette funktioner og indstillinger for at kunne finpudse bestemte materialer. Det bliver anvist i testen, hvilke excenterslibere der er gode til dette.

Grovslibning

Excenterslibere er desuden også gode til at benytte til grovslibning. Dette kan være anvendeligt på gulve eller havemøbler, som trænger til en grundig rengøring. Her er de finere slibningsmetoder nemlig ikke tilstrækkelige, så det kræver en lidt grovere slibning for at det kan opnå et optimalt resultat.

Polering af forskellige overflader

Polering af overflader er også en opgave, som en excentersliber er rigtig god til. Polering er godt til at lave det sidste finish på en overflade, for at det bliver helt glat og perfekt. Det efterlader overfladerne helt skinnende og æstetisk flotte.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×