Fladskærm Test: 6 bedste fladskærme i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Philips 4K UHD LED Android-TV 55PUS7334/12

Du kan ikke gå galt i byen, hvis du vælger at investere i vores testvinder i denne fladskærm test. Modellen er udviklet af Philips med tanke og blik for funktionalitet og hvilke moderne teknologier der…

1
Den bedste fladskærm

Philips 4K UHD LED Android-TV 55PUS7334/12

3
Fladskærm med elegant design og integreret Ambilight

Philips 4K UHD OLED Smart TV 55OLED754/12

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne fladskærm test har vi samlet en oversigt over de 7 bedste fladskærme. På den måde kan du hurtigt finde frem til det bedste TV til dig, når du leder efter et nyt TV. Som bedst i test har vi kåret et Philips 4K UHD LED Android-TV 55PUS7334/12, da det har mange funktionelle teknologier og funktioner, samt er prisvenligt. Alle TV modeller i denne test er dog investeringen værd, så læs med!

Det kan være svært at finde frem til den bedste fladskærm, hvorfor vi efter gennemgangen af produkterne vil guide dig i købet. Du kan bl.a. læse om, hvad du skal være opmærksom på inden du kaster dig over den første og bedste fladskærm, samt hvordan du sparer penge på købet.

Philips 4K UHD LED Android-TV 55PUS7334/12

Den bedste fladskærm

Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenligt og energieffektivt fladskærms TV, der tilhører energiklasse A+
 • pros-icon.svg Udviklet med P5 processor, Dolby Vision, Ambilight m.fl. for en høj billedkvalitet
 • pros-icon.svg Garanteret fyldig lyd grundet udviklingen med Dolby Atmos og to full-range drivers
 • pros-icon.svg Prisvenlig fladskærm, som de fleste kan få råd til

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen, hvis du vælger at investere i vores testvinder i denne fladskærm test. Modellen er udviklet af Philips med tanke og blik for funktionalitet og hvilke moderne teknologier der kan gøre hverdagen endnu lettere. Derudover tilhører produktet energiklasse A+, hvorfor den er miljøvenlig, og så sælges den endda til en budgetvenlig pris.

Derfor skal du vælge et Philips 4K UHD LED Android-TV 55PUS7334/12

Nægter du at gå på kompromis i købet af en ny fladskærm? I så fald skal du se nærmere på vores testvinder fra Philips. Det er næsten ikke til at få armene ned over denne model, da den både har en solid opbygning, et stilrent design, er udstyret med funktionelle teknologier og har en yderst høj kvalitet for både billede og lyd. Alle disse fordele skal vi nok komme yderligere ind på senere, men først må vi hellere gøre det klart, at du ikke skal af med en halv bondegård for at få råd til vores testvinder. Den sælges nemlig til en billig pris, som de fleste kan få råd til, uden at skulle spare op i flere år.

Denne fladskærm er, som nævnt, udviklet med en række funktionelle egenskaber og teknologier. Blandt disse kan der nævne, at TV’et er et Android TV, hvorfor du nemt kan få adgang til dine foretrukne apps direkte via TV’et. Du har desuden adgang til Google PLay Store og Philips App Gallery, så du kan vælge at høre musik, spille spil online, vise billeder eller lignende på dit TV. Fladskærmen kan altså benyttes til meget mere, end blot at se film og serier. Derudover har den indbygget AI stemmekontrol, så du kan frit vælge mellem at benytte Google Assistent eller Alexa, hvis du ikke gider rejse dig efter fjernbetjening. I stedet giver du bare fjernsynet besked på, hvad det skal indstilles til.

Perfekt billede og lyd – uanset kilden

Det er fuldstændig lige meget, om du foretrækker at streame fra TV, tilslutte din computer eller spille spil via din TV skærm – uanset hvad du vælger, så vil du få både lyd og billede i optimal kvalitet. Det skyldes, at denne fladskærm er udviklet med en Philips P5 Engine processor, der sørger for at give alle detaljer en markant dybde og kontrast mellem farverne. Det er dog ikke kun processoren, der har en indvirkning på billedkvaliteten. Produktet er udviklet med Dolby Vision, der sikrer førsteklasses videoformater med HDR billeder og 4K UHD. Alle farver, kontraster, bevægelser o.l. vil altså blive skarpere og dermed stå i større kontrast til hinanden. Modellen er desuden HDR10+ understøttet.

Lige netop denne fladskærm er også udviklet med Philips Ambilight, som sikrer en mere medrivende oplevelse, da fjernsynet lyser op på væggen bagved i farver, der passer til skærmen. Dette kan lade sig gøre, da fladskærmen er udstyret med intelligente lysdioder langs TV’ets kanter. Disse sørger for at kaste diverse farver op på væggen, hvilket omgiver TV’et i et lys, der understøtter skærmen og får alting til at virke større og flottere.

Fik vi desuden også nævnt, at denne fladskærm er udviklet med Dolby Atmos lyd og to full-range drivers? Dette er med til at sikre dig en mere fyldig lyd, hvor du kan høre selv den laveste hvisken tydeligt. Helt generelt vil en så god lyd på et af de bedste TV sikre dig en uovertruffen oplevelse hver gang du bruger dit fjernsyn – uanset om det er til film, serier, musik, gaming e.l.

Produktdetaljer

 • Højde: 72 cm
 • Dybde: 7,8 cm
 • Bredde: 123,3 cm
 • Vægt: 16,4 kg
 • Skærmstørrelse: Vælg mellem tommer
 • Opløsning: 4K UHD, 3840 x 2160 pixels
 • Antal USB-porte: 2 stk
 • Antal HDMI-porte: 4 stk
 • Energiklasse: A+

Vores vurdering

Som en ekstra bonus kan denne skærm udmærket benyttes til gaming, da den er udviklet med NVidia G-SYNC og FreeSync teknologi, har høje opdateringshastigheder og responsivt gameplay. Denne model kan desuden købes med skærmstørrelse på 48, 55, 65 eller 77 tommer.

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med AI processor, ultra HD opløsning, OLED teknologi m.m for bedre billede
 • pros-icon.svg Lyd fra Dolby Atmos, der understøtter enhver hvisken, råben, sang etc.
 • pros-icon.svg Indbyggede stemmeassistenter sikrer, at du har fuld kontrol og nem styring af TV’et
 • pros-icon.svg Fås i flere skærmstørrelser, så du kan finde den, der passer til dit hjem

Detaljeret gennemgang

Dette produkt fra LG fås i flere størrelser, men uanset hvilken du vælger, så får du et TV, der viser levende billeder med fremragende kontrast, har en sofistikeret lyd og flere funktionelle egenskaber og teknologier, der gør oplevelsen endnu bedre. Du har endda mulighed for at benytte skærmen til gaming eller tilslutte den til eksterne enheder.

Derfor skal du vælge et LG 65″ CX 4K OLED TV OLED65CX fladskærms TV

Der er flere grunde til at investere i dette smarte fladskærms TV fra LG. Helt generelt er du naturligvis sikret en fremragende lyd- og billedkvalitet, så du kan nyde dine yndlingsserier og -film og få den tiltænkte oplevelse. Dette skyldes bl.a., at produktet er udviklet med OLED teknologi og en a9 Gen 3 AI 4K processor. Dette sikrer bedre farve og et klarere, smidigere og mere dynamisk billede. Farvegengivelsen og kontrasten forbedres yderligere ved, at TV’et er udviklet med 4K Cinema HDR teknologi fra Dolby Vision. Denne teknologi understøtter desuden flere HGDR formater.

Men som beskrevet får du ikke kun fremragende billedskarphed, kontraster, farvegengivelse o.l., når du har denne fladskærm stående i hjemmet. Du vil også opleve en god lyd, da produktet er udviklet med Dolby Atmos teknologi i højtalersystemet. Dette garanterer en rummelig lyd og at lyden opfattes fra dens naturlige position. Du vil således både kunne høre en stille hvisken og et højlydt brag – og alle dele ved føles realistiske. Produktet er desuden udstyret med 3 USB porte, 4 HDMI porte og én tuner.

Fladskærm med flere funktionelle teknologier

Det er ingen hemmelighed, at du får fingrene i et højteknologisk fladskærms TV, hvis du investerer i denne variant fra LG. TV’et tæller som et Smart TV og er baseret på webOS. Denne type Smart TV er brugervenligt og sikrer, at du har hurtig adgang til alt dit foretrukne indhold. Du har endda mulighed for at forbinde dit TV til andre smart home apparater, hvis du ønsker det, da fladskærmen er udviklet med ThinQ AI.

Derudover har TV’et integrerede stemmeassistener, både Google Assistant og Alexa, hvilket gør det muligt for dig at styre dit TV og de forbundne enheder via tale. Du behøver altså ikke nødvendigvis at have fjernbetjeningen lige ved hånden for at skifte kanal, streamingtjeneste, skrue op og ned etc. Men skulle du alligevel foretrække at bruge fjernbetjeningen, så har du noget at se frem til, da modellen er udviklet med en Magic Remote, der er gyrobaseret. Du kan således let indstille TV’et til dine ønsker med enkle håndbevægelser.

Som en ekstra bonus kan denne skærm udmærket benyttes til gaming, da den er udviklet med NVidia G-SYNC og FreeSync teknologi, har høje opdateringshastigheder og responsivt gameplay. Denne model kan desuden købes med skærmstørrelse på 48, 55, 65 eller 77 tommer.

Produktdetaljer

 • Højde: 83 cm
 • Dybde: 24 cm
 • Bredde: 144,78 cm
 • Vægt: 39,8 kg
 • Skærmstørrelse: 48, 55, 65 eller 77 tommer
 • Opløsning: 4K UHD, 3840 x 2160 pixels
 • Antal USB-porte: 3 stk
 • Antal HDMI-porte: 4 stk
 • Antal tunere: 1 stk
 • Energiklasse: A

Philips 4K UHD OLED Smart TV 55OLED754/12

Fladskærm med elegant design og integreret Ambilight

Fordele
 • pros-icon.svg Designet er stilrent og elegant, hvorfor det passer ind i alle hjem
 • pros-icon.svg Et OLED TV med højere kontrast, fyldigere farve og skarpe detaljer i alle visninger
 • pros-icon.svg Udviklet med Ambilight, en intelligent LED belysning, der sikrer en bedre oplevelse
 • pros-icon.svg Smart TV med indbygget stemmegenkendelse via Alexa

Detaljeret gennemgang

Du skal investere i denne fladskærm fra Philips, hvis du gerne vil have en fladskærm på 55 tommer, der ikke koster alverden og kan benyttes til alle programmer. Det er lige meget, om du ønsker at se sport, en fantasyfilm, komedieserie eller noget helt andet: billed- og lydkvalitet vil være i top. Modellen er endda indbygget Ambilight og et elegant design.

Derfor skal du vælge et Philips 4K UHD OLED Smart TV 55OLED754/12

Hvis du gerne vil have fingrene i et fladskærms TV, der er elegant i sin opbygning og samtidig sikrer dig en uovertruffen oplevelse, når du ser fjernsyn, så skal du kaste dit blik på denne model fra Philips. Helt generelt er dette et TV, der vil passe godt ind i alle hjem og rum, da skærmen er omsluttet af en tynd og elegant ramme af metal. Du får altså et TV, hvor skærmen er i fokus.

Du vil endda opleve, at billedet bevæger sig ud over skærmens kanter, da produktet er udviklet med Ambilight. Dette er en intelligent LED belysning, der kaster farver op på væggen, som matcher dem på skærmen. Alt i alt har denne variant en forrygende billedkvalitet, da det er et OLED TV. Det betyder, at de enkelte billedpunkter kan dæmpes eller slukkes, hvilket giver mere tydelige farver og en optimal kontrast mellem dem.

Du kan roligt stole på, at alle bevægelser og lydniveauet også er i top på dette TV. Det skyldes, at det er Dolby Digital og Dolby Atmos, der har stået for henholdsvis lyd- og videoformatet. Du kan således se de forskellige optagelser som det var ment, da både billedet og lyden er skærpet.

Indbygget stemmegenkendelse

Denne fladskærm har indbygget stemmegenkendelse i form af Alexa, hvilket betyder, at du blot kan benytte din stemme som fjernbetjening. Du skifter nemt kanaler ved at sige navnet højt og du kan også skifte over til en tilsluttet spillekonsol via tale, hvis du ønsker det. Du kan naturligvis også forbinde systemet til andre Smart Home enheder, hvis du vil kunne styre flere enheder via stemmen.

Derudover har denne model et indbygget operativsystem kaldet SAPHI, der gør det nemt at skifte mellem forskellige apps og streamingtjenester på Smart TV’et. Du har også mulighed for at tilslutte eksterne enheder via HDMI og USB indgange, så du f.eks. kan vise billeder fra en ferie på skærmen.

Lige netop denne model desuden blevet testet hos Forbrugerrådet Tænk, der kalder produktet for et godt køb. De roser især TV’et billedkvalitet, men er ikke helt overbevist om brugen af eksterne lydtilslutninger eller hvor brugervenligt systemet er. Du skal altså nok ikke købe denne model, hvis du ikke gider bruge tid på at sætte dig ind i dit nye TV.

Produktdetaljer

 • Højde: 70,5 cm
 • Dybde: 4,9 cm
 • Bredde: 122,7 cm
 • Vægt: 21,2 kg
 • Skærmstørrelse: 55 tommer
 • Opløsning: 4K Ultra HD OLED, 3840×2160 pixels
 • Antal USB-porte: 2 stk
 • Antal HDMI-porte: 4 stk
 • Energiklasse: B

Samsung 55" Q90T 4K UHD QLED Smart-TV QE55Q90TAT

Den bedste fladskærm med antirefleks

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med antirefleksoverflade og teknologier der tilpasser sig enkelte lysforhold
 • pros-icon.svg Kan benyttes til gaming grundet højeffektive processorer og andre teknologier
 • pros-icon.svg Lyden kan sendes i flere retninger, så du får en mere realistisk lydoplevelse
 • pros-icon.svg Det er muligt at tilgå alt fra apps, streamingtjenester og sociale medier på TV’et

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke længere bekymre dig om at rulle ned for gardiner eller være opmærksom på, hvor din lampe peger hen, når du har investeret i dette Smart TV fra Samsung. Det har nemlig både et lag antirefleks og er udviklet med diverse teknologier, der sikrer, at det tilpasser sig rummets lysforhold, så du altid får den bedste billedoplevelse.

Derfor skal du vælge et Samsung 55″ Q90T 4K UHD QLED Smart-TV QE55Q90TAT

Er du træt af at solen eller andet lys virker forstyrrende, når du ser TV? I så fald skal du investere i dette fladskærms TV fra Samsung, da det er udviklet med et effektivt antireflekslag på dets panel. Dette sikrer, at diverse lyskilder eller en lav sol ikke virker forstyrrende på billedet. Det samme gør QLED TV’ets Quantum processor, der endda er udstyret med en lyssensor, som får TV’et til at tilpasse sig efter lysforholdene i lokalet. Du kan altså fremover nyde et TV med fremragende billedkvalitet, uanset tidspunktet på dagen.

Denne fladskærm er udviklet med QLED teknologi, hvilket er med til at sikre en mere præcis farvegengivelse, hvilket levendegør farverne mere end hos andre typer af TV. Når du har et TV med QLED, behøver du desuden ikke at sidde direkte foran skærmen for at få det bedste billede, da betragtningsvinklen er mere fleksibel. Den særlige Quantum HDR 2000 teknologi sikrer desuden intelligent tunede farver og med Direct Full Array teknologien vil styre LED skærmen til at levere de helt rette nuancer på alle billeder.

En optimal skærm til gaming

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan faktisk udmærket forbinde din enhed til dit TV, hvis du ønsker en kæmpe skærm at game på. Dette skyldes bl.a. udviklingen med Real Game Enhancer+ og QLED TV’ets opbygning med stærke processorer. Du kan også sagtens tilgå alt fra diverse streamingtjenester, apps og sociale medier direkte på dit TV via det integrerede Tizen system. På den måde er al din underholdning samlet ét sted.

Produktet er også udstyret med teknologien Ambient Mode+, der gør det muligt for dig at vælge, hvad der skal vises på fjernsynet, når det ikke som sådan er i brug. Det kan både imitere væggen eller vise dekorativt indhold, vejret, nyheder e.l. Du kan sagtens afspille musik fra fjernsynet, når det er i denne tilstand ved at benytte dig af den integrerede stemmestyring (Bixby, Google Assistant eller Alexa). Vi har ikke brugt så meget tid på at forklare dig om TV’ets lyd, men du skal ikke frygte: den er også i top. Object Tracking Sound funktionen tillader f.eks. højtaleren at sende lyden i forskellige retninger, så du får en mere realistisk oplevelse.

Produktdetaljer

 • Højde: 70,56 cm
 • Dybde: 3.48 cm
 • Bredde: 122,76 cm
 • Vægt: 20,1 kg
 • Skærmstørrelse: 55 eller 65 tommer
 • Opløsning: 4K UHD 3840 x 2160 pixels
 • Antal USB-porte: 2 stk
 • Antal HDMI-porte: 4 stk
 • Energiklasse: B

LG 55" Fladskærms TV OLED55B9 OLED 4K

Minimalistisk fladskærm, der er ideel til gaming

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med et enkelt og minimalistisk design, der passer ind i alle hjem
 • pros-icon.svg OLED og dynamisk HDR teknologi sikrer et godt billede i alle visninger
 • pros-icon.svg Ideel til gaming, da den har en ultrakort reaktionstid og lav inputforsinkelse
 • pros-icon.svg Udstyret med både woofer og højtalere, så du kan få optimal lyd i hjemmet

Detaljeret gennemgang

Med dette fladskærms TV fra LG skal du ikke være nervøs for, at dit TV tager for meget fokus fra resten af rummet. TV’et har nemlig et minimalistisk og tyndt design. Du går dog ikke på kompromis med kvalitet, da både lyd og billede er i topklasse. Samtidig er det oplagt at benytte denne skærm til gaming, hvis du foretrækker en større skærm.

Derfor skal du vælge et LG 55″ Fladskærms TV OLED55B9 OLED 4K

Er du på udkig efter et fladskærms TV, der har et enkelt design, uden at du skal gå på kompromis med kvaliteten på lyd og billede? Og måske du også ønsker at kunne benytte skærmen til gaming? Så er denne variant fra LG et oplagt valg for dig. Produktet er nemlig udviklet med et enkelt design, der lader den blende ind i ethvert hjem. Det betyder også, at produktet ikke vil tage al opmærksomheden fra en flot væg, malerier e.l. Bag skærmen er der desuden kabelstyring, så alle tilslutninger er organiseret og ikke fylder unødvendigt.

Du kan udmærket benytte denne TV skærm til gaming, da den er udviklet til at have en hurtig reaktionstid på billedet og en lav inputforsinkelse, hvilket tillader en jævnere realtids handling undervejs i spillet. VRR og ALLM er understøttet på HDMI tilslutninger, så du får den bedste gratik uden risiko for laggeri. Du har desuden rig mulighed for at benytte denne skærm som dekoration til hjemmet, når du får gæster på besøg. Den er udstyret med en såkaldt galleritilstand, hvor der bliver vist billeder fra verdensberømte rejseattraktioner.

Få biograf følelsen derhjemme med god billedkvalitet og gennemtrængende lyd

Du vil praktisk talt føle det som sad du i biografen, når du ser film og serier på denne fladskærm, da den er udviklet med en række teknologier, der garanterer fremragende lyd og billede. F.eks. er TV skærmen udviklet med 2. generation af en a7 processor, som endda er opgraderet med en Deep Learning AI algoritme. Dette giver et detaljeret billede og en brugedefineret lyd. Og du får naturligvis en visning af alle farvenuancer, da TV’et er et OLED. Denne teknologi får lyse farver til at fremstå oprigtigt lyse og mørke farver oprigtigt mørke. Sort er altså ikke længere mørkegrå med et OLED TV.

Kort sagt er det Dolby der står for billede- og lydteknik, hvorfor du kan forvente et resultat ud over det forventede. Lyden er endda dimensional, så du får en realistisk oplevelse, når du hører regnvejr, råberi, hvisken etc. Du kan vælge mellem 10 billedtilstande: levende, standard, Eco, Biograf, Spil, HDR Effecft, Technicolor Ekspert, ISF Ekspert i et lyst rum og ISF Ekspert i et mørkt rum.

Du har desuden mulighed for at styre skærmen via stemmegenkendelse, hvis du foretrækker det frem for at skulle rejse dig efter fjernbetjeningen. Vi må også hellere pointere, at dette fladskærms TV er LGs sidste års modeller. Du kan derfor vælge at gå efter deres 2020 model, hvis du vil have en splinterny model og ikke er for opmærksom på prisen.

Produktdetaljer

 • Højde: 70,6 cm
 • Dybde: 4,69 cm
 • Bredde: 122,8 cm
 • Vægt: 23 kg
 • Skærmstørrelse: tommer
 • Opløsning: 4K UHD, 3840 x 2160 pixels
 • Antal USB-porte: 3 stk
 • Antal HDMI-porte: 4 stk
 • Antal tunere: 3 stk, ét analog og to digitale
 • Energiklasse: A

Samsung 43" Q60T 4K UHD QLED Smart-TV QE43Q60TAU

En billig fladskærm, der fås i mange størrelser

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, som de fleste kan få råd til
 • pros-icon.svg Du vælger selv, om du vil have skærmen i 43, 50, 55, 65, 75 og 85 tommer
 • pros-icon.svg Udviklet med en række teknologier, der forbedrer kvaliteten af lyd og billede
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre TV’et med stemmen via Bixby, Alexa og Google Assistant

Detaljeret gennemgang

De fleste mennesker tænker sikkert, at de skal have en god mængde penge op af lommen for at få råd til et rigtig godt fladskærms TV. Dét behøver dog ikke være tilfældet, hvilket denne model fra Samsung er et godt eksempel på. Modellen sælges til en fordelagtig pris, som forbliver overkommelig, uanset hvilken størrelse du køber produktet i.

Derfor skal du vælge et Samsung 43″ Q60T 4K UHD QLED Smart-TV QE43Q60TAU

Har du ikke det største budget at gøre godt med i købet af dit nye fladskærms TV? Så skal du investere i denne model fra Samsung, der har formået at snige sig med i denne fladskærm test, selvom den sælges til en overkommelig pris, som de fleste kan få råd til. Men blot fordi modellen er prisvenlig, så betyder det ikke, at den ikke er investeringen værd. For du skal nok få glæde af denne variant – eller ville vi ikke have inddraget den på denne liste over de bedste fladskærme.

Før vi beskriver de mange teknologier, der garanterer dig en fremragende billed- og lydkvalitet, så vil vi lige hurtigt nævne nogle af de andre mest interessante teknologier. Modellen har bl.a. integreret stemmegenkendelse, som gør det muligt for dig at benytte diverse stemmeassistenter. Du kan f.eks. benytte Bixby, Alexa eller Google Assistant til at gøre det nemmere at finde og afspille indhold, skrue op for lyden, skifte kanal o.l., så du ikke altid skal have fjernbetjeningen frem. Derudover har den Samsung Multi View til delt skærm, Content Discovery og Auto Game tilstand.

Billig fladskærm med et hav af funktionelle teknologier

Det kan ikke undre nogen, at denne fladskærm har god billede og lyd, da den er udviklet med QLED teknologi, da dette allerede er en indikation for TV’ets funktionalitet. Faktisk sikrer QLED for, at du får et optimalt billede, uanset din betragtningsvinkel. Du er derfor ikke forplitet til at sidde lige over for TV’et for at kunne nyde din serie, film, spil e.l. Modellen har også Dual LED teknologi, 4K Ultra HD-opløsning og 100% Color Volume. Derudover er den udstyret med en Quantum Processor Lite og Quantum HDR med HDR10+. Alle disse teknologier og opbygninger garanterer dig en fremragende kvalitet på både billed og lyd. Du kan således være sikker på, at du får en optimal farvegengivelse, kontrast, billedskarphed o.l., uanset hvad du får vist på skærmen.

Som om alt det ovenstående ikke var nok, så er denne model udviklet med teknologien Tizen, der giver dig hurtig adgang til alt dit yndlingsindhold online. Du kan således gå på diverse streamingtjenester, sociale medier og få adgang til et hav af forskellige apps direkte fra dit TV. Du kan også sætte TV’et til at blende ind i omgivelserne, vise billeder, give info eller spille musik, når du ikke benytter det til at se film eller serier på via Ambient Mode. Denne model er altså et rigtig godt valg, da den højst sandsynligt holder sig inden for dit budget og ikke tvinger dig til at gå på kompromis.

Produktdetaljer

 • Højde: 55,77 cm
 • Dybde: 5,68 cm
 • Bredde: 96,35 cm
 • Vægt: 9,2 kg
 • Skærmstørrelse: Fås i størrelserne 43, 50, 55, 65, 75 og 85 tommer
 • Opløsning: 4K UHD, 3840 x 2160 pixels
 • Antal USB-porte: 2 stk
 • Antal HDMI-porte: 3 stk
 • Energiklasse: A

Guide

Guide til valg af fladskærm

I de ovenstående afsnit har du kunnet læse om de fladskærms TV, som vi mener, tæller som bedst i test. Du kan altså med fordel gå efter en af de modeller, hvis du leder efter et nyt TV og kun er villig til at købe et af de bedste fladskærme. I de nedenstående afsnit bevæger vi os dog en smule væk fra kun at se på de bedste TV modeller, da vi i afsnittene i stedet vil guide dig til det bedste valg for dig, hvordan du finder det bedste fladskærm tilbud, hvis budgettet er lidt stramt, og hvad du selv kan gøre for at få endnu bedre lyd til din fladskærm.

Sådan vælger du den bedste fladskærm

I dette afsnit kan du læse om nogle af de ting, som du skal være særligt opmærksom på og med fordel kan overveje på forhånd, når du skal købe et TV. F.eks. kan det godt betale sig at kigge på TV’ets opbygning, indbyggede teknologier og energimærkning. Men du skal også huske at investere i en fladskærm, der passer til dine behov, så du får mest muligt ud af dit nye TV.

Overvej hvor stor en fladskærm du vil have

For at være sikker på, at du finder en fladskærm, der passer til dit hjem, kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget dit nye TV reelt må fylde. Du skal både tænke over, hvor mange tommer du egentlig ønsker dig i skærmstørrelse og hvor meget TV’et i sin helhed må fylde (altså inklusiv ramme). Nogle modeller fylder trods alt mere end andre.

Der er ingen grund til, at du investerer i en fladskærm på +70 tommer, hvis du ikke har plads til det i hjemmet, da du så bare vil komme til at føle, at skærmen optager alt for meget plads i forhold til resten af dine genstande. Find derfor gerne en størrelse, der passer til dit hjem og dine ønsker – større er ikke altid bedst.

Beslut dig for, om fladskærmen skal stå eller hænge

Du har både mulighed for at have din fladskærm hængende på væggen eller stående på et TV-bord. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker, men det kan være en god ide at gøre sig nogle overvejelser på forhånd, så du kun ser de modeller, der passer til formålet. Hvis du foretrækker en fladskærm, der skal stå på et bord eller kommode, så kan du udmærket holde øje med om der medfølger stander til TV’et. Og omvendt om der medfølger vægbeslag til TV’et, hvis du gerne vil have det hængende på væggen.

Husk desuden også, at produktets vægt skal passe til formålet. F.eks. er det ikke alle borde, der kan holde til et tungt TV uden at begynde at bøje og det er ikke oplagt at hænge en fladskærm på alle typer af vægge. Dette skal du også undersøge, før du investerer i dit TV.

Hold et vågent øje med TV’ets skærmopløsning

Det er ikke alle typer af fladskærme, der er udviklet med den samme skærmopløsning, hvorfor billedkvaliteten kan skifte meget fra produkt til produkt. Af den grund vil vi anbefale dig at holde et vågent øje med fladskærmens skærmopløsning og teknologier, så du kan være sikker på, at du får et optimalt billede. Det er dog helt op til dig selv, om du ønsker at gå efter QLED, OLED eller LED skærme.

Vi vil anbefale dig at prioritere en fladskærm med en en 4K Ultra HD billedopløsning, da dette er en videreudvikling af full HD, der bl.a. er bedre til at få kontraster frem i farverne. Denne type opløsning er ofte højere end 3000 x 2000 pixels. Du kan også vælge at gå efter en fladskærm med High Dynamic Range (HDR skærmopløsning), hvis du vil være garanteret et skarpere billede og flere nuancer i farverne.

Beslut dig for, hvilke indbyggede teknologier og funktioner du vil prioritere

Der findes et hav af teknologier og funktioner, som dit nye fladskærms TV kan være udstyret med – faktisk så mange, at vi ikke rigtig kan begynde at nævne dem alle. Det er dog ikke alle modeller, der er udviklet med de samme teknologier. Af den grund vil vi anbefale dig at overveje, om der er nogle funktioner eller teknologier, som du ønsker at prioritere højere end andre. Denne beslutning kan naturligvis være svær at tage, hvis du ikke er sikker på, hvad forskellen på de forskellige er. I så fald vil vi anbefale dig at se nærmere på de ovenstående modeller i vores test, da vi har skrevet korte forklaringer af deres indbyggede teknologier (og så kan du også få en indsigt i, hvilke der går igen og hvilke der er forbeholdt enkelte modeller).

Umiddelbart kan du overveje om du foretrækker Edge, Ambilight, 3D, Ambient Mode eller andre lignende teknologier. Du kan også holde øje med, om fladskærmen har indbygget stemmebetjening, f.eks. via Alexa, Bixby eller Google Assistent, da dette gør det nemt for dig at betjene dit TV, selvom du ikke har en fjernbetjening i nærheden. De fleste nyere TV er Smart TV, hvor du nemt kan få adgang til apps, heriblandt streamingtjenester, men dette gør sig ikke gældende for alle modeller. Så hvis du ønsker et Smart TV, skal du også prioritere dét, når du undersøger markedet.

Prioritér en brugervenlig fladskærm

Helt generelt vil vi anbefale dig at prioritere en brugervenlig fladskærm. Det skifter naturligvis fra person til person, hvad der tæller som en brugervenlig variant, så du skal købe en model, der passer til dine kundskaber. Har du en god teknisk forståelse, vil du nok synes de fleste modeller er nemme at betjene, men er du ikke så stærk i nymoderne teknologi, så skal du vælge en fladskærm, der kan indstilles og betjenes uden det store hurlumhej.

Gå efter en fladskærm med høj energimærkning

Produktets energimærkning er en indikation på, hvor energieffektiv fladskærmen er i drift. Og hvis du ikke ønsker en voldsom elregning efter at have installeret din nye fladskærm, kan det være en god ide at gå efter en model med en energimærkning på minimum A. Dette vil også minimere din belastning på miljøet.

Sæt et budget og hold dig til det

Prisen på en fladskærm svinger meget fra model til model – og derfor vil der også være en fladskærm til ethvert budget. Du skal derfor ikke være nervøs for at sætte et budget på forhånd (og holde dig til det!), da du sagtens kan få et rigtig godt TV med høj opløsning og flere funktionelle teknologier til en billig pris. Du kan f.eks. bare se på flere af modellerne i denne test, der sælges til budgetvenlige priser.

Få god lyd til fladskærm

Man skal ikke undervurdere effekten af god billede og lyd, når man ser TV. Ved udvælgelsen af et nyt TV lægger mange fokus på billedkvaliteten, men faktisk betyder lyden lige så meget for den samlede oplevelse. Du kan derfor med fordel prioritere en fladskærm, der både har en lyd- og billedsiden i topkvalitet.

En anden løsning er at investere i en soundbar til din fladskærm. På den måde kan du være sikker på, at du får den ultimative lydoplevelse, uanset hvilken ny fladskærm du har købt. Soundbarer vil stort set kunne forbedre lydoplevelsen for alle typer af TV, og så kan du naturligvis også benytte systemet til at høre musik på, når du ikke ser fjernsyn. Du kan læse om de bedste soundbars i vores soundbar test, hvor vi også guider dig til dig til den bedste model for dig.

Find det bedste tilbud på fladskærm

Uanset om du leder efter en stor fladskærm, en 32 tommer fladskærm, en billig fladskærm e.l., så kan det være meget godt at holde et vågent øje med prisen på den pågældende model. Der er nemlig en stor forskel på prisen for de forskellige modeller, og derfor kan der være mange penge at spare, hvis du er lidt opmærksom. Dette gør sig også gældende forhandlerne imellem, da de ofte med jævne mellemrum hver især sætter prisen ned på diverse modeller.

Det kræver altså ikke andet, end en smule tålmodighed og en internetforbindelse for at finde frem til det bedste tilbud på en ny fladskærm. Du skal nemlig bare holde øje med forhandlernes hjemmesider og slå til, når din udvalgte model sættes på tilbud. Dette gør sig også gældende, selvom du leder efter en model, der har klaret sig bedst i test.

Sådan er denne fladskærm test udført

Det har krævet en del research at finde frem til de ovenstående modeller i denne fladskærm test. Vi har bl.a. undersøgt markedet for, hvilke modeller der har klaret sig bedst i test hos diverse test magasiner, heriblandt Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, og hvordan forbrugerne har anmeldt de forskellige produkter. Det er trods alt forbrugerne der bedst ved, hvordan et produkt virker i dagligdagen. Ud fra alle disse oplysninger har vi udvalgt de modeller, som vi følte, kunne kategoriseres som værende bedst i test.

I vores test har vi så vidt muligt forsøgt at inddrage forskellige typer af fladskærme i forhold til indbyggede teknologier, typen af opløsning, udvalg af størrelser, prisniveau o.l. Dette har vi gjort for at kunne tilbyde noget til enhver forbruger.

FAQ

Hvilken fladskærm er bedst?

Vi har kåret Philips 4K UHD LED Android-TV 55PUS7334/12 som bedst i test. Det skyldes, at produktet passer rigtig godt til de fleste husholdninger og er prisvenlig. Læs med og find den rette til dig.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af en fladskærm?

Du skal især holde et vågent øje med fladskærmens opløsning, så du er sikker på, at du får en god billedkvalitet. Derudover skal du også kigge på pris, energimærkning, størrelse og teknologier.

Hvor meget koster en fladskærm?

Prisen på en fladskærm skifter, alt efter hvilken model og størrelse du vælger. Du kan sagtens finde gode fladskærms TV omkring 4.000 til 5.000 kroner, men de fås også meget dyrere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×