Bedsteitest.dk

Fliserenser – Guide til rengøring af dine fliser!

I denne artikel gennemgår vi elektriske fliserenser. Vi har fundet 4 gode fliserensere, som renser fliserne på hver sin måde, så du på en effektiv måde kommer af med ukrudt, får får renset fugerne og fliserne. Læs artikel og undgå at belaste knæ og ryg når du ligger ned og fjerner ukrudt mellem fliserne.

Uanset om du skal have renset fliser indendørs eller udendørs, så er der hjælp at hente. Indendørs skal fliserne renses for snavs, og udenfor skal fliserne renses for ukrudt. I denne artikel kan du læse om 3 forskellige elektriske fliserensere til dine udendørs fliser, og hvis du er på udkig efter en fliserenser til indendørs brug, kan du få gode råd nederst i denne artikel.

testvinder
testvinder

Testvinder: Ryobi RY18PCA-120 18V akku fugerenser 2,0 Ah

En grundig rensning af fliser kræver flere forskellige step, og først step er, at vaske flisefugerne. De er udsatte, da det typisk er der, hvor der samler sig skidt, snavs og ukrudt, og du kan se en kæmpe forbedring når fugerne er renset.

             Klik her og se prisen
DKK
Bedste kalpvogn
Pris
Billigst hos
image #1 Ryobi RY18PCA-120 18V akku fugerenser 2,0 Ah
kr.
BygXtra Læs mere
image #2 Kärcher WRE 18-55
kr.
Komplett.dk Læs mere
image #3 Ryobi Multirenser RY18 PCB.0
kr.
Bauhaus DK Læs mere
image #4 Batavia Maxxbrush multi-børste
kr.
Frishop.dk Læs mere
4 0 0

#1 Ryobi RY18PCA-120 18V akku fugerenser 2,0 Ah - fliserenser til fugerne

BEDSTE PRIS:
kr.
(BygXtra)

En grundig rensning af fliser kræver flere forskellige step, og først step er, at vaske flisefugerne. De er udsatte, da det typisk er der, hvor der samler sig skidt, snavs og ukrudt, og du kan se en kæmpe forbedring når fugerne er renset.

 • Undgå at ligge på knæ for at fjerne ukrudt mellem fliserne
 • Justerbart håndtag giver en behagelig arbejdsstilling
 • Kraftig stålbørste, som passer perfekt ned i fugerne

Derfor skal du vælge Ryobi RY18PCA-120

Denne akku fliserenser egner sig bedst til udendørs brug, men den kan også bruges indendørs. Med tiden kan man ikke undgå, at der kommer ukrudt mellem fliserne på sin udendørs terrasse, men denne fliserenser gør arbejdet meget lettere for dig. Du behøver nemlig ikke lægge dig ned på knæ, for at rense fugerne, men i stedet kan du nemt justere håndtaget, så det passer til din højde. Det skaber en behagelig arbejdsstilling for dig, så du hurtigt kan få renser fugerne. Selve grebet er også gummibelagt, så du kan få et godt greb om maskinen.

For enden af denne flisefugerenser sidder der en stålbørste, som er kraftig nok til at kunne fjerne diverse ukrudt og snavs. Det er denne stålbørste som bliver drejet rundt ved hjælp af li-ion batterierne, og det skaber en effektiv fugerenser.

Ryobi TY18PCA-120 er en del af Ryobi ONE+-serien, som indeholder flere elektriske maskiner, og denne maskine bruger li-ion batterier, så hvis du har andre maskiner fra Ryobi og som også bruger 18V batterier, så kan du bruge disse batterier, og du slipper for at købe et nyt batteri og lader.

Pakken leveres med et batteri og lader, men inde på forhandlerens hjemmeside kan du også finde denne model uden batteri og lader.

#2 Kärcher WRE 18-55 - God ukrudtsfjerner til fliserne

BEDSTE PRIS:
kr.
(Komplett.dk)

Dette er en Kärcher fliserenser til din udendørs terrasse eller sti, hvor ukrudtet har fået lov til at gro lige lidt for meget, så det har spredt sig fra fugerne til fliserne. Der er behov for lidt mere end ‘bare’ en fugerenser, og denne elektriske ukrudtsfjerner er perfekt til dette arbejde.

 • Renser hele flisen for ukrudt
 • Indstilleligt børstehoved og 360 graders rotation
 • Giver en komfortabel arbejdsstilling, som skåner ryggen.

Derfor skal du vælge Kärcher WRE 18-55

Det kan være svært at rense fliser for både ukrudt og mos, men med denne ukrudtsfjerner, er det ordnet på ingen tid, og endda uden at anstrenge ryggen og knæene. Den renser nemlig hele flisen for eventuelt ukrudt, der måtte sidde på den.

Denne model er en opgraderet version af en tidligere, og Kärcher har bl.a. lavet en innovativ nylon børste, som har en høj hastighed til fjernelse af ukrudt. Børsten drejer 360 grader rundt, og du kan nemt udskifte børsterne uden brug af værktøj.

Kärcher har givet denne multi renser et ergonomisk design, som gør den behagelig at arbejde med – også over længere tid -, og samtidig er du også helt fri for at skulle kravle rundt på gulvet og belaste både ryg og knæ. Den giver dig nemlig en opretstående arbejdsstilling – også for personer i forskellige højder.

Maskinen bruger Li-ion batterier, og har du allerede et Kärcher batteri 18V batteri, så kan du godt bruge det til denne maskine, men ellers kan du både købe modellen med og uden batteri og lader. Den har en driftstid på 15 min. pr. opladning.

I håndtaget er der en løkke, så du har mulighed for at hænge den op for pladsbesparende og simpel opbevaring.

Desuden kan du også bruge den til at fjerne ukrudt andre steder i din have fx fra terrassen, gårdhaven og andre belægninger rundt om huset.

#3 Ryobi Multirenser RY18 PCB.0 -

BEDSTE PRIS:
kr.
(Bauhaus DK)

Denne multirenser fra Ryobi gør rengøring af en lang række overflader i haven nemmere for dig fx din terrasse af fliser eller træ.

 • Justerbart håndtag og teleskopgreb
 • Egner sig også som fugebørste
 • Mulighed for tilkøb af rengøringsmidler til forskellige overflader

Derfor skal du vælge Ryobi Multirenser RY18PCB-0

Det er grundlæggende et meget alsidig redskab, men den er god til at vaske dine udendørs fliser, da den har et justerbart håndtag og teleskopgreb, der sikre dig opretstående renøgring i længere tid. Den har også et gummibelagt greb for komfort ved langvarig brug.

Denne maskine kører også på li-ion batterier, der skal oplades. Den er elektriske, så børsten kan dreje hurtigt rundt. Ryobis multirenser er specielt god til at rense udendørsfliser, fordi den både renser flisens overflade, men børsten kan også nå ned i fugerne.

Selvom Multirenseren egner sig perfekt som fliserenser, kan du også bruge den til en række andre ting i din have fx til rengøring af en træterrasse. Ryobi har lavet en hel serie med forskellige rengøringsmidler, hvor du bl.a. kan købe et rengøringsmiddel til fliser og træterrasser. Du kan også købe ekstra børster, hvis du har brug for det eller gerne vil skifte alt efter hvad du renser.

#4 Batavia Maxxbrush multi-børste - Kraftig og elektrisk fliserenser

BEDSTE PRIS:
kr.
(Frishop.dk)

Denne elektriske fliserenser klarer nemt vedligeholdelsen af dine udearealer, da den har en stor børste og høje omdrejninger.

 • Elektriske multibørste med 30 cm ledning, så den kræver en forlængerledning
 • 26 cm bred børste, og mulighed for at købe andre børster
 • Du kan regulere børstens hastighed

Derfor skal du vælge Batavia Maxxbrush

Du kan nemt manøvre rundt i haven med denne multiklipper, så du kan få renses og vedligeholde dine udendørs arealer, men du skal have fat i en forlængerledning for at komme rundt i haven. Ledningen er nemlig 30 cm lang.

Denne multirenser har en blød børste med en bredde på 26 cm. Den er lavet af nylon, og er en skånsom børste, der passer godt til at vaske terrassen eller løfte kunstgræs. Hvis du er ude i en mere intensiv rengøring, kan du købe mere specialdesignede børsteruller.

Maskinen har et omdrejningstal på mellem 800 og 1300 pr. minut, og du har mulighed for at justere hastigheden alt efter hvor intensiv rensningen skal være. Det gør denne elektriske fliserenser utrolig alsidig, da du kan tilpasse den til enhver opgave.

Den er også nem at håndtere, og det ergonomisk design sørger for, at du har det en god arbejdsstilling. Du kan nemlig tilpasse den efter din højde med det højdejusterbart teleskopsgreb, så du ikke får ondt i ryggen.

Denne multirenser kan noget af det samme som en højtryksrenser, men når ud bruger en højtryksrenser har det tendens til at svine en smule. Det gør denne ikke, så du behøver ikke være bekymret over nærliggende områder.

Rengøring af udendørs fliser

Det er vigtigt, at du rengør dine fliser og evt. fuger for ukrudt, da du ikke kan vaske dine udendørs fliser grundigt nok, hvis der sidder ukrudt over det hele. Det gør du ved at, bruge en af de to øverste produkter i denne artikel. De fjerner nemlig begge to ukrudt, men det første produkt fra Ryobi kan komme helt ned i fugerne og få ukrudtet op, hvor maskinen fra Kärcher fjerner ukrudtet fra overfladen af flisen.

Derefter kan du bruge produkt nr. 3 i denne artikel. Hæld noget vand med fliserens på fliserne og brug maskinen på fliserne. På kort tid vil du have en helt perfekt ren terrasse – det bliver næsten ikke nemmere.

Vask dine fliser med en højtryksrenser

Hvis du er ude efter en fliserenser, som vasker hele flisen, så er det højst sandsynligt en højtryksrenser du er ude efter. Du kan nemlig tilkøbe en fliserenser til din højtryksrenser, som egner sig til at rense fliser – både indendørs og udendørs. En højtryksrenser kan også effektivt rense meget andet fx din bil, træterrasse (med korrekte tilbehør) og facade.

Læs vores store guide om højtryksrenser, og find den der passer til dit hjem.

FAQ

Hvilken fliserenser skal jeg vælge?

Det kommer an på om du har brug for en, der renser fugerne eller selve fliseren. I denne artikel kan du læse om begge modeller, og finde den, der passer bedst til dig.

Hvorfor er det vigtigt, at rense fliserne?

Hvis ikke du renser dine fliser eller fjerner ukrudt mellem dine fliser vil terrassen hurtig se slidt og sjusket ud. Med en fliserenser vil din terrasse lynhurtigt se ordentlig og plejet ud.

Hvilke fordele er der ved at bruge en fliserenser

En fliserenser gør arbejdet meget hurtigere og mere effektivt for dig, da du ikke skal ligge ned på knæ og belaste både dem og ryggen, når du skal fjerne ukrudt mellem fliserne. Det klarer en fliserenser på ingen tid!

author img
About The Author

Frederikke har en stor interesse for køkken, have og elektronik. Fra en isenkræmmerfamilie og med erfaring som salgsassistent i en køkkenbutik ved Frederikke præcist, hvilke produkter, mærker og trends du skal kigge efter - og hvilke du bør undgå!

More About Frederikke Thuesen Jensen >