Bedste Fodmassageapparet: Anmeldelse af 6 bedste

Af Miklas Kroager BAdge
Miklas Kroager

Miklas er ansvarlig for den tekniske drift og optimering af Bedsteitest.dk. Læs mere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du klar til at forkæle dine fødder og samtidigt slå et slag for dit velvære? Så skal du erhverve dig en maskine, som kan massere fødderne! Vi hjælper dig i denne artikel med at finde det bedste fodmassageapparat, så du altid kan få en lækker massage hjemme hos dig selv.

Hvad enten du er på jagt efter en lindrende shiatsu-massage eller du bare gerne vil gøre fødderne glade med et skønt fodbad i ny og næ, så kan følge med lige her hos os! Vi giver dig fordele og ulemper ved 6 udvalgte fodmassage-maskiner, og vi guider dig, så du kan vælge den maskine, som passer bedst til dig.

Beurer FM 90

Bedste fodmassageapparat

Fordele
 • pros-icon.svg 3 programmer og 3 intensitetsniveauer
 • pros-icon.svg Autoslukker efter 15 minutters brug – 15 minutter er den anbefalede massagetid ved elektriske apparater
 • pros-icon.svg Kompressions-massage og shiatsu-massage i ét apparat
 • pros-icon.svg Stimulerer effektivt reflekszonerne under dine fødder
 • pros-icon.svg Aftageligt og vaskbart betræk
 • pros-icon.svg Passer til fødder helt op til størrelse 46

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer FM 90

Beurer har lavet en fodmassage-maskine som formår at øge blodgennemstrømningen og give nyt liv til selv de mest trætte og ømme fødder. Du kan desuden selv bestemme, om du vil bruge maskinen med eller uden sokker, for den masserer ufortrødent begge begge dele lige effektivt.

Apparatets 3 programmer byder udover luftkompressions- og shiatsu-massage, på en kombo af disse. Den er derudover super nem at betjene via et lysdisplay; farverne grøn, blå og rød indikerer forskellige indstillinger, og varmefunktionen vælges nemt til og fra. Uden tvivl en effektiv fodmassage-maskine, der er som skabt til at opvarme kolde fødder, lindre smerter (også de stærke af slagsen) og mindske hævelser hos alle typer af fødder. 

Beurer FM 60

Bedste til smerter i svangen

Fordele
 • pros-icon.svg Infrarød varme der kan vælges til og fra
 • pros-icon.svg Har vist sig at være særligt god til at afhjælpe smerter forårsaget af plantar fasciitis
 • pros-icon.svg God til alle fodstørrelser – også de store!
 • pros-icon.svg 2 intensitetsniveauer og hele 18 shiatsu massagehoveder!
 • pros-icon.svg Enkelt og let design – vejer kun 2.1 kg
 • pros-icon.svg Justérbar højde

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer FM 60

Døjer du med hælspore og smerter i svangen, er denne fodmassage-maskine et oplagt valg til dig. Med shiatsu-massage funktion og infrarød varme, sørger denne Beurer model godt for dine ømme fødder.

Det er et brugervenligt apparat med en simpel menu, der nemt styres på en enkelt funktionsknap – og som i øvrigt kan nås med storetåen mens du sidder og er i gang. Her får du en dybdegående fodmassage, som effektivt tager sig af reflekszonerne under dine fødder og sætter gang i blodomløbet. Og skulle du have brug for en mere afslappende omgang shiatsu-fodmassage, er der skam også rig mulighed for det. Alt i alt et super godt apparat, der gør underværker for smertefulde fødder. 

Beurer FB 50

Bedste fodspa

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3 programmer og 5 temperaturindstillinger
 • pros-icon.svg Massageapparat med infrarødt lys
 • pros-icon.svg Fodmassage-maskine med vibrationsmassage og boblemassage
 • pros-icon.svg 3 udskiftelige massageruller medfølger
 • pros-icon.svg Kan også bruges uden vand – få tørmassage hvis det passer dig bedre
 • pros-icon.svg Pedicure tilbehør inkl. pimpsten medfølger
 • pros-icon.svg Timerfunktion – indstil din fodmassage til alt mellem 20 og 60 minutter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer FB 50

Den ultimative selvforkælelse til dine fødder kommer her i form af denne fodbad-maskine fra et af markedets førende brands. Her har vi endnu et lækkert design fra tyske Beurer! Hvad enten du er på jagt efter seriøs reflekszone-massage eller bare en afslappende behandling, ja så klarer dette apparat ærterne!

Med 6 magnetfelter og 8 infrarøde lys, lindres stort set alle trætte og ømme fødder effektivt med dette fodbad. Apparatets forskellige programmer og vandtemperatur (35 – 48 grader) indstilles desuden nemt via det lysende LED-display. Derudover er der godt med plads til, at du kan bevæge fødderne frem og tilbage for yderligere massageeffekt. Et dejligt fodbad, der giver øget velvære til dine fødder og en perfekt hjemme-terapeut efter en lang dag på arbejdet.

Flowlife Flowfeet Foot Massager

Bedste premium maskine

Fordele
 • pros-icon.svg Lufttryksmassage med infrarød lysterapi
 • pros-icon.svg Kan give en meget kraftfuld og oplivende massage til ømme og trætte fødder
 • pros-icon.svg Bruges også af professionelle sportsatleter
 • pros-icon.svg 3 forskellige massageprogrammer
 • pros-icon.svg Særligt god til hælene
 • pros-icon.svg Indbygget autosluk-timer på 15 minutter – så overbelastes dine fødder ikke

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Flowlife Flowfeet Foot Massager

Få kompressions-massage i absolut topklasse med dette forbrugerroste fodmassage-apparat fra Flowlife! Super effektiv og lidt grundigere end de fleste; her er dine fødder sikret en omgang elektrisk fodmassage, der virkelig kan mærkes.

Denne Flowfeet model formår virkelig at øge blodcirkulationen, og den er genial til at få løsnet op i anstrengte fødder. Varmefunktionen kan slås til og fra som du ønsker, og massagestyrken byder på 3 forskellige niveauer, der går fra blid og afslappende til dyb og avanceret. Derudover har maskinen en bærehank, og det indvendige for lynes nemt af og vaskes – ja tak. En effektiv og robust maskine, der garanterer en god fodmassage til fødder i alle aldre. 

Homedics FMS 230H

Bedste til små fødder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Letvægtsmaskine på blot 1.9 kg!
 • pros-icon.svg 2 programmer og 1 intensitetsniveau
 • pros-icon.svg Shiatsu-massage med 12 roterende massagehoveder
 • pros-icon.svg Manuel varmefunktion – vælg selv om du vil massere fødderne med eller uden varme
 • pros-icon.svg Nem at anvende – har en enkelt knap på menuen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Homedics FMS 230H

Er du udstyret med fødder, som ikke når over størrelse 38, er denne fodmassage-maskine fra Homedics lige noget for dig! Dette er en super god maskine, der leverer afslappende shiatsu fodmassage lige når det passer dig. Den giver dig fuld kontrol mens selve massagen er i gang.

Her skal du nemlig ikke stikke fødderne ned i to huller – her styrer du selv showet; den ønskede styrke reguleres med fødderne på maskinens overflade mens de roterende massagehoveder gør arbejdet. Maskinens programmer styres desuden nemt med storetåen og er klart et ekstra plus til brugeroplevelsen. 

Beurer FM 39

Bedste billige fodmassageapparat

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Let i vægt – denne fodmassage-maskine vejer kun 1.5 kg!
 • pros-icon.svg Super god til prisen – billig uden at gå ned på kvaliteten
 • pros-icon.svg Infrarød punktvarme i bedste shiatsu-stil
 • pros-icon.svg Enkelt og brugervenligt design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer FM 39

Nu kan du forkæle fødderne med en dejlig fodmassage, og du kan gøre det uden at vælte budgettet! Her har vi fat i et af de fodmassage-apparater, der på simpleste vis kan massere fødderne varme og afspænde dem, og som er perfekt efter en lang dag på arbejdet.

Uden dikkedarer og med en enkelt menu-knap vil dette FM 39 apparat skabe glæde i mange hjem. 

Guide

Sådan vælger du det bedste fodmassageapparat

Vi ved det godt; det kan synes både uoverskueligt og måske endda og også unødvendigt at skulle erhverve sig en fodmassage-maskine. Men glem ikke, at sunde fødder er glade fødder – og at en fodmassage-maskine ofte viser sig at være en overraskende glædelig tilføjelse hos mange mennesker.

Vi belaster vores fødder hver eneste dag, og vi har en tendens til at glemme, hvor vigtigt det faktisk er at pleje dem.

Døjer du med hårdt belastede fødder, for eksempel på grund af dit arbejde, vil et fodmassage-apparat være en af de bedste gaver, du kan give dig selv. Det samme gælder, hvis du har tendens til kolde fødder, der har svært ved at varme op. Her vil et fodmassage-apparat være idéelt til at få sat gang i blodomløbet, og derudover bare kunne give en lækker fodmassage når det passer dig. For folk, som døjer med smerter i svangen og andre lignende lidelser, vil et fodmassage-apparat være særligt effektivt at have til rådighed dagligt.

Sådan virker et fodmassageapparat

Men hvordan er det så lige, at sådan et apparat virker?

En fodmassage-maskine er, i lidt forenklet forstand, en erstatning for en omgang manuel zoneterapeutisk massage. En klassisk massage foretaget af en terapeut vil naturligvis aldrig kunne erstattes 100% af en maskine – heller ikke når det ‘bare’ gælder om at give fødderne en omgang. Den gode nyhed er imidlertid, at en god fodmassage-maskine faktisk rammer tæt på!

Hvad koster den fodmassage-maskine?

Fordi en fodmassage-maskine er et elektrisk apparat, vil prisen ofte også afspejle kvaliteten; et ordentligt og holdbart maskineri koster ganske enkelt bare flere penge.

Det betyder dog ikke, at du skal til at punge ud med flere tusinde kroner for at få et godt fodmassage-apparat. Et udmærket apparat vil typisk ligge på en pris, der starter ved omkring de 500,-dkr (og som bevæger sig opad alt efter, hvor avanceret apparatet skal være). Er det derimod en fodspa-maskine med vand, du er på udkig efter, kan der være lidt at spare, da disse som regel er billigere. Fodbad-maskiner er oplagte til ømme led, og fødder med en tendens til at hæve, samt fødder, som har særligt svært ved at varme op.

Nogle fodbad-maskiner kan også bruges uden vand (som for eksempel Beurer FB 50 modellen i denne fodmassageapparat test). Ved sådanne apparater skal du blot være opmærksom på, at styrken i nogle tilfælde kan være svagere end den er i fodmassageapparater, der udelukkende er lavet til tørmassage.

Overordnet kan man sige, at prisen skal give mening i forhold til, hvor ofte du har tænkt dig at bruge din fodmassage-maskine.

Programmer og features i en fodmassage-maskine

De fleste fodmassage-maskiner har 2 – 3 programmer og en varmefunktion. Her vil du ofte kunne vælge mellem shiatsu-, kompressions-massage (i de lukkede apparater), og massage med infrarødt lys. Ligeledes bør du have brugervenligheden in mente – husk på, at jo mere avanceret maskinen er i forhold til programmer og features, jo flere knapper vil der typisk også være at trykke på. Giv dig lidt tid til at overveje ting som disse, inden du lader din endelige beslutning falde.

Forskellige typer af fodmassage-maskiner

Mange af de mere avancerede fodmassage-maskiner fungerer ved, at du stikker fødderne ned i to huller i maskinen, så fødderne omsluttes. Andre maskiner fungerer ved, at du sætter fødderne på selve maskinen. Det er lidt en smagssag, hvad der er passer bedst til den enkelte, men de maskiner, der omslutter sig fødderne vil typisk (men ikke altid) kunne give en mere intens og dybdegående massage.

5 gode grunde til at bruge et fodmassage-apparat

 • Fodmassage øger blodomløbet
 • Fodmassage virker afstressende
 • Fodmassage afspænder trætte og ømme fødder
 • Fodmassage lindrer smerter – også ved mere alvorlige tilstande (rådfør dig dog altid med egen læge inden du går i gang med fodmassage-maskinen derhjemme)
 • Fodmassage er en lækker måde at forkæle dig selv på – og så kan det forbedre din nattesøvn

Shiatsu-massage

Mange massageapparater – både til fødder og krop – er designede, så de kan give shiatsu-massage. Men hvad er shiatsu egentlig for noget?

Shiatsu-massage er en ældgammel behandlingsform, der fokuserer på at helbrede via punktmassage. Shiatsu tager udgangspunkt i en holistisk tilgang, hvor det fysiske og det mentale er uadskillelige i forhold til velvære og trivsel. Shiatsu-massage foregår i praksis ved tryk og små faste og roterende bevægelser, og er derfor relativt nem at efterligne i et massageapparat.

Zoneterapeutisk massage

Fodmassage betegnes også som zoneterapi. Udgangspunktet er her, at vi har forskellige zoner under fødderne. Disse zoner kaldes for reflekszoner, og idéen er, at alle disse zoner er forbundede til (og kan hjælpe med at afbalancere) alle kroppens områder. Det vil altså sige, at man ved at massere disse forskellige zoner under fødderne, kan sætte gang i kroppens eget helingssystem. Et godt eksempel er, hvordan hovedpine og nakkespændinger mange gange kan afhjælpes ved at trykke på bestemte steder under fødderne.

Infrarød varme

Infrarød varme i et massageapparat hjælper med at udvide blodkarrene i dine muskler. En fodmassage-maskine med infrarøde varme vil således kunne gå mere i dybden end en maskine med almindelig varme kan.

Fodspa – fodmassage med vand

Fodmassage-apparater med vand vil ofte have en boble- og/eller en vibrations-massage funktion. Du får med andre ord en mere jacuzzi-lignende oplevelse i bedste wellness stil, når du vælger en fodbad-maskine med vand. Fodspa-maskiner er idéelle til hævede og ømme fødder, ligesom de vil være gode til stive led. Ældre mennesker, der døjer med fødder som hæver op, vil typisk nyde særligt godt af fodspa-maskinens afslappende massage.

Fodmassage-maskinens størrelse

Hvor let og nem skal dit fodmassage-apparat være at flytte rundt på, og hvor store er dine fødder egentlig?

Ét er nemlig, hvor stor en maskine der er tale om, og noget andet er, hvor hensigtsmæssig maskinen vil være til den størrelse fødder, som skal bruge den. Hav begge dele på tjeklisten inden du investerer, og vær omhyggelig med at læse brugeranmeldelserne af de forskellige fodmassage-maskiner, der er på markedet.

FAQ

Hvilket fodmassageapparat er det bedste?

Det bedste fodmassageapparat i vores test er Beurer FM 90 modellen! Her får alle fødder den absolut bedste fodmassage og stimulering af reflekszoner i form af kompressions- eller shiatsu-massage – eller begge dele på samme tid!

Hvor ofte skal man massere sine fødder?

Du kan i princippet massere dine fødder lige så ofte som det passer dig, men en omgang fodmassage om aftenen inden sengetid (og efter en lang arbejdsdag) vil gøre underværker for både fødder, velvære, og nattesøvn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×