Bedste gasgrill – De 12 bedste modeller i gasgrill test 2023

Vi anmelder de 12 bedste gasgrill på markedet lige nu i vores gasgrill test. Testen opdateres løbende, så du altid kan være sikker på at finde anmeldelser af de nyeste modeller hos os.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Weber Spirit ll E-310 GBS
TESTVINDER

Weber Spirit ll E-310 GBS

Weber er anerkendt af grillentusiaster over hele verden og det er ikke uden grund at mærket løber med førstepladsen i vores test. Med denne Weber-model får du en avanceret gasgrill i flot design, med tre…

Weber Spirit ll E-310 GBS 1
Bedst i test

Weber Spirit ll E-310 GBS

Nexgrill Deluxe 4B 4
bedste alsidige gasgrill

Nexgrill Deluxe 4B

Outwell Crest 10
bedste lille gasgrill/bordgrill

Outwell Crest

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

For at finde frem til de 12 absolut bedste modeller har vi gennemgået et stort katalog af danske og udenlandske eksperttests og anmeldelser fra både brugere og eksperter. 

I vores test sammenligner vi de forskellige modeller og deres funktioner. Vi giver dem også en individuel score baseret på parametre som grillareal, temperaturkontrol, varmedistribution og ekstra funktioner. 

I vores købsguide går vi i detaljer med disse parametre, og giver dem en grundig evaluering, så du bliver godt rustet til at vælge den model, der passer bedst til dig.

Vi gennemgår også de vigtigste nice-to-have funktioner, som kan gøre dit grilleventyr sjovere.  

Weber Spirit ll E-310 GBS

Bedst i test

4.1
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Grillareal
  3.5
 • Varmedistribution
  4
 • Temperaturkontrol
  4
 • Ekstra funktioner
  4
Weber Spirit ll E-310 GBS
Fordele
 • pros-icon.svg Flavourizer bars som fjerner overskydende kødsaft og sikrer en god røgsmag
 • pros-icon.svg Integreret termometer
 • pros-icon.svg Varmehylde
 • pros-icon.svg Udskiftelig rist
 • pros-icon.svg Trinløs varmeregulering
 • pros-icon.svg 10 års garanti
 • pros-icon.svg Elektronisk tænding
Ulemper
 • cons-icon.svg Er svær at samle ifølge vores undersøgelser
 • cons-icon.svg Hjul er ikke drejelige og gør det sværere at flytte grillen

Detaljeret gennemgang

Weber er anerkendt af grillentusiaster over hele verden og det er ikke uden grund at mærket løber med førstepladsen i vores test.

Med denne Weber-model får du en avanceret gasgrill i flot design, med tre brændere, varmehylde og trinløs varmeregulering. Grillen er meget brugervenlig med et grillareal på 60×48 cm, som passer godt til en familie på 3-5 personer.

Brugervenlig

Weber Spirit ll E-310 GBS har trinløs varmeregulering, som gør det let at finde en mere præcis grilltemperatur. Ifølge vores undersøgelser fungerer de store drejeknapper rigtig godt og nemt – næsten lidt for nemt. Det fremgår at knapperne er så nemme at dreje på, at man nemt kan komme til det når grillen fx overdækkes. Det betyder at gas nemt kan lække.

Til gengæld er det let at udskifte og rengøre de forskellige grillriste og drypbakke.

Smarte funktioner

Vi er særligt glade for varmehylden som gør det muligt at varme brød eller at holde en del af maden varm mens resten griller færdigt.

Modellen kommer med gasmåler, som gør det muligt at følge med i, hvor meget gas der er tilbage i tanken. Ikke noget med at løbe tør midt i grillfesten.

Det integrerede termometer gør det let at holde øje med, hvornår grillen har ramt den rette temperatur. Termometeret fungerer ifølge tests rigtig godt, men det kan være svært at få grillen op på max temperatur i køligt vejr.

Vores analyser viste også at de tre brændere giver et nemt overblik over grillens varme og de særlige flavorizer bars, som opsamler overskydende saft, mindsker flammer omkring maden. Tests viser også at både bøffer og kylling får den helt rette grillsmag uden at brænde på.

Praktisk

Modellen kommer med to sideborde, hvoraf det ene kan slås ned langs siden, så det fungerer som et aflukke.

Grillen har to hjul, som gør den lettere at flytte rundt på. Dog viste vores undersøgelser at grillen ikke er nem at håndtere. Der mangler håndtag til at få godt fat, og at der kun er to hjul gør, at grillen skal tiltes for at kunne køres. Til sammenligning har fx Napoleon Rogue 425

i næsten samme størrelse 4 hjul.

En praktisk feature vi er særligt begejstrede for er, at modellen kommer med Webers Gourmet BBQ system-riste, hvor der kan gøres plads til fx en gryde, så man kan tilberede hele måltidet i grillen.

Vores vurdering

Med Weber Spirit lll E-310 GBS får du en god og solid all-round grill med smarte funktioner. Grillarealets størrelse ligger i den høje ende af midten i vores test og vil passe til de fleste familier på 3-5 personer. Selvom grillen ikke er en af Webers sværdvægtsmodeller er den alligevel fyldt med nice-to-have funktioner, som varmehylde, udskiftelige riste med plads til gryder, sideborde og gasmåler. Alt i alt en uovertruffen grill til hverdag og weekend.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 3 brændere Sidebrænder: - Mål af grillflade i cm: 68x48 cm Primære grillareal: 60 x 46 cm Samlet grillareal : - Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 8.79 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 2,94 kW Mål i cm (B x D x H): 113 x 132 x 69 cm Vægt: 51,9 kg

Weber Q3200 gasgrill

bedste billige

3.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Grillareal
  3
 • Varmedistribution
  3
 • Temperaturkontrol
  3
 • Ekstra funktioner
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Håndtag med integreret lys, så dele af grillarealet oplyses
 • pros-icon.svg Indbygget termometer i låget
 • pros-icon.svg Udtagelig fedtbakke for nem rengøring
 • pros-icon.svg Let at samle
 • pros-icon.svg Begge sideborde kan klappes ned for nemmere opbevaring
Ulemper
 • cons-icon.svg Grilloverfladen er på næsten samme niveau som bordet, hvilket gør, at det kan godt svine lidt, når man rengør risten.
 • cons-icon.svg Har ikke flavorizer bars

Detaljeret gennemgang

En perfekt grill til dig, der gerne vil have en kraftig og brugervenlig grill til få penge uden at gå på kompromis med kvalitet og lækre funktioner.

Nem betjening

Weber q3200 gasgrill med to brændere er dejlig nem at bruge. Du drejer ganske enkelt på de to gasknapper og trykker dernæst på tændingsknappen. Ligesom de tre andre Weber-modeller har denne trinløs temperaturregulering og kan grille både ved indirekte og direkte varme.

Det kom frem i vores undersøgelser at grillen let varmer op men at det er svært at finde et sted, med decideret indirekte varme, hvor sarte madvarer som fx grøntsager ikke brænder på i løbet af kort tid.

Takket være den medfølgende børste, er grillen nem at rengøre. Fedtbakken under selve grillristen er også nem at rengøre. Du fjerner blot aluminiumsbakken, hvori afløbet fedt har opsamlet sig, og sætter en ny i.

Praktisk

Grillen er udstyret med et termometer i låget, så du har styr på, hvor varmt der er i grillen. Og så er der også et praktisk varmeholdningsområde – perfekt til at holde for eksempel sovsen varm på. Der er to små foldbare sideborde på siden af grillen, som gør det meget nemmere at grille, da du kan sætte ting fra dig. De kan også klappes ned,for nemmere opbevaring af grillen. I følge vores undersøgelser er sidebordene ikke så lette at klappe op og ned og man skal bruge begge hænder til det. Når det er sagt, fungerer de fint i praksis.

Modsat fx vores testvinder, har håndtaget et integreret lys, hvilket gør grillen perfekt til brug i mørke omgivelser eller i vinterhalvåret, når der er lidt mørkere udenfor.

Modellen har ikke, som testvinderen, flavorizer bars til at opsamle overskydende saft, og ifølge vores undersøgelser kommer der nemt flammer omkring maden, som øger risikoen for at brænde den på.

Kvalitetsmaterialer i rustfrit stål og støbt aluminium

De to brændere fremstillet i rustfrit stål giver en samlet varme på 6,36 kilowatt. Sammenlignet med de to andre Weber-modeller i vores test lægger den sig i bunden når det kommer til den samlede varme. Men sammenlignet på kW pr. brænder ligger denne i midten med 3,18 kW, hvor vores testvinder har 2,94 kW.

Grillristen er fremstillet i porcelænsemaljeret støbejern, mens både låg og bund er lavet i støbt aluminium.

Stel og sideborde er udført i hård plast, og selvom modellen er robust, så viser vores analyse at plastikken forringer det kvalitetsmæssige indtryk og at sidebordene har tendens til at hælde nedad.

Vores vurdering

Med Weber Q3200 får du en god hverdagsgrill til den mindre familie. Trods den kompakte størrelse har modellen alligevel et dejlig stort grillareal, der passer til de fleste familier på 3-4 personer. Grillen er for dig der ønsker en no-nonsense grill til at hverdagsgrille uden de store krumspring. Grillen kan det den skal men det er ikke grillen for grillentusiasten, der er vild med lækre ekstra funktioner.

Prismæssigt ligger denne ikke meget under vores testvinder. Hvis du er villig til at spendere et par hundrede kroner ekstra, så får du ifølge vores vurdering meget mere for pengene med den. Men hvis du leder efter en god, no nonsense og billig gasgrill, så er denne oplagt.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 2 brændere Sidebrænder: Nej Mål af grillflade i cm: 45 x 63 cm Primære grillareal: Op til 2.835 cm² Samlet grillareal : Op til 2.835 cm² Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 6,36 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 3,18 kW Mål i cm (B x D x H): 127,6 x 53,4 x 110,5 cm Vægt: 39,009 kg

Weber Genesis EPX-435 Smart

bedste premium gasgrill

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Grillareal
  5
 • Varmedistribution
  5
 • Temperaturkontrol
  5
 • Ekstra funktioner
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Wi-fi-forbindelse som den eneste i test
 • pros-icon.svg 4 hovedbrændere
 • pros-icon.svg 1 sidebrænder
 • pros-icon.svg Lys i låget så hele grillfladen oplyses
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilslutte stegetermometer
 • pros-icon.svg Kraftig – kan komme op på 300°C på kun 15 minutter
Ulemper
 • cons-icon.svg Stor og tung at håndtere, især mens du sætter den sammen
 • cons-icon.svg Kan virke uoverskuelig for nogle med alle ekstrafunktionerne

Detaljeret gennemgang

Her får du en utrolig kraftig gasgrill, som kan komme op på hele 300°C på kun 15 minutter!

Hvis du er på udkig efter en stor gasgrill i høj kvalitet, der også fungerer som udekøkken-gasgrill med masser af lækre funktioner, så er denne Weber-gasgrill det helt oplagte valg for dig.

Kvalitet, der kan mærkes og ses

Den lækre grill er udstyret med et porcelænsemaljeret låg, mens de 4 hovedbrændere er fremstillet i rustfrit stål. Grillen har en kraftig effekt på hele 21,4 kilowatt, hvilket er det næstehøjeste i test, kun overgået af Charbroil Professional 4400 Gasgrill. Sidebrænderen har en styrke på 3,5 kilowatt, mens den praktiske varmeholder er på 3,8 kilowatt. Du kan altså både grille kød, koge kartofler og holde sovsen varm på samme tid og på samme sted!

Praktiske funktioner

Grillarealet er det største i vores test, og måler 86 x 48 centimeter, så du er sikker på at have plads til alt. Stellet er udført i rustfrit stål og ser rigtig flot ud. Grillen er forsynet med praktisk lukket opbevaringsplads under selve grillen, hvor der både er plads til gasflaske og tilbehør. På de 6 kroge kan du hænge alle dine grillredskaber som handske og tang, så de til hver en tid er klar til brug. Grillen er forsynet med drejelige hjul, hvilket gør det nemt at flytte grillen ved behov.

Luksusfunktioner

Modellen kommer med Weber Crafted Gourmet BBQ system, som gør det nemt at tilpasse modellen til madlavningen. Systemet kommer med en ramme og mange udskiftelige dele, så du kan lave mad præcis som det passer dig.

Sideblusset gør det fx nemt at koge en gryde kartofler eller pasta, og der er en ekstra udfoldelig rist på 82 x 27 cm, så du kan få plads til flere grøntsager. Mere tilbehør kan købes så du fx kan bage pizza.

Der er masser af mulighed for at grille ved både direkte og indirekte varme. Hele grilloverfladen og knapperne er udstyret med lys, så du også sagtens kan grille efter mørkets frembrud. Og så er der den absolute luksusfunktion: Weber Connect. En appfunktion, der kan kobles direkte til grillens sensorer og b.la. holde øje med madens temperatur. Grillen kommer med et stegetermometer som kan kobles direkte på grillen, men der er mulighed for at tilslutte to, hvis du fx skal grille to stykker kød.

Appen fortæller dig også, hvornår din bøf skal vendes, og hvornår maden er færdig. I vores analyser kom det frem at appen fungerer rigtig godt og det er nemt og intuitivt at lave mad med den.

Vores vurdering

Her er den ultimative grill til grillentusiasten. Med Weber Genesis EPX-435 Smart er der ingen fare for at gå ned på ekstra udstyr eller for ikke at have plads til at grille den store steg til festen.

Prismæssigt ligger denne model langt højere end de andre i vores test, men dette er også cremen af cremen, hvor det ikke længere kun drejer sig om en grill men om udendørs madlavning, hvor grillen kan erstatte ovn og komfur. Dette er ikke grillen for dig, der bare vil grille pølser eller burgere i ny og næ. Denne model er for dig der ønsker at grille hele året til både hverdag og fest.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 4 brændere Sidebrænder: Ja Mål af grillflade i cm: 86 x 46 cm Primære grillareal: Op til 4.1868 cm² Samlet grillareal : Op til 6.415 cm² Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 21,4 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 3,53 kW Mål i cm (B x D x H): 173,99 x 68,58 x 123,19 cm Vægt: 69,5 kg

Nexgrill Deluxe 4B

bedste alsidige gasgrill

Nexgrill Deluxe 4B
Fordele
 • pros-icon.svg Keramisk bagbrænder
 • pros-icon.svg Stegezone der kan komme op på 600 grader
 • pros-icon.svg ProTouch-system giver ekstra muligheder til madlavningen
 • pros-icon.svg Emaljeret brødhylde
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen separat drypbakke
 • cons-icon.svg Ingen redskabskroge
 • cons-icon.svg Tendens til at ruste

Detaljeret gennemgang

En alsidig, funktionel og stor gasgrill med fire brændere i rustfrit stål og en smart keramisk bagbrænder. Det er den keramiske bagbrænder, der giver lige den ekstra varme, du har brug for til at gøre kyllingen og pizzaen ekstra sprød og lækker. Brænderne i bunden af grillen giver en konstant og jævn varmefordeling. I højre side er grillen udstyret med en yderligere stegezone, der kan komme op på omkring 600 grader – perfekt til at give dine bøffer en sprød overflade. Det fremgik dog af tests af grillen har svært ved at komme helt op i temperatur, og derfor ikke altid giver den helt rigtige stegeskorpe.

ProTouch-systemet er en praktisk funktion med udskiftelige grillplader, ligesom Weber Genesis EPX-435 Smart, hvor en del af risten kan tages ud og erstattes med lækkert tilbehør. Du kan for eksempel indsætte en lækker gryde, wok eller kyllingeholder fra Nexgrill specielt designet til grillen. Det giver dig mulighed for også at lave skønne simreretter, pandekager, wokretter eller friturestege mad i din grill!

Det praktiske sidebord er perfekt til at have krydderier og marinader klar ved hånden. Dertil kommer modellen med et aflukket skab med plads til gasflasken. Efter vores mening trækker det ned, at modellen ikke, som de andre i test, har kroge til at hænge grillreskaber på.

Dertil kom det frem i vores undersøgelser at modellen har tendens til at ruste, selvom den står overdækket, så vær ekstra opmærksom på, at den ikke bliver våd eller fugtig udenpå.

Vores vurdering

Her får du igen en god og praktisk hverdagsgrill med flere lækre funktioner. Grillarealet er næsten tilsvarende Weber Spirit ll E-310 GBS mens denne kommer med 4 brændere, hvor Weber-modellen har 3. Denne er en del billigere og samtidig kraftigere. Dog tyder vores undersøgelser på, at Weber Spirit alligevel er denne overlegen.

Når det er sagt, så får du en udmærket hverdagsgrill med et betragteligt grillareal til væsentlig færre penge.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 4 brændere Sidebrænder: Ja Mål af grillflade i cm: 68,1 x 43,8 cm Primære grillareal: Op til 2.980 cm² Samlet grillareal : Op til 2.980 cm² Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Nej Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 20,3 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 5,075 kW Mål i cm (B x D x H): 120,6 x 133,7 x 59,6 Vægt: 59,5 kg

Weber Traveler

bedste campinggrill

Fordele
 • pros-icon.svg Kan klappes sammen – let at tage med på tur
 • pros-icon.svg Justerbar termostat
 • pros-icon.svg 2 robuste hjul for nem transport
Ulemper
 • cons-icon.svg Temperaturen kan ikke indstilles til under 200 grader

Detaljeret gennemgang

Lyst til at tage din grill med? Det kan du med denne Weber Traveler grill! Det er en oplagt gasgrill til camping og en perfekt lille transportabel gasgrill, da den er udstyret med ben og to hjul. Den er ideel til ujævnt terræn, og den kan hurtigt foldes og klappes sammen, så den kan tages med overalt. En kompakt gasgrill, der trods sin lille størrelse er udstyret med et praktisk sidebord, hvor du kan stille krydderier, saucer og andet tilbehør hen. Der er derudover et smart indbygget termometer, så du hele tiden kan følge med i, hvor varm den er.

Grillen har et samlet grillområde på 2.065 cm², der ydermere dækkes af et godt omsluttende og emaljeret låg. Grillområdet er det næstlaveste i vores test men højere end NomadiQ The Bbq, en af de andre transportable modeller i vores test.

Låget har tilmed en uundværlig låseteknik, så du undgår grillen åbner under transporten. Grillen har en samlet effekt på 6,4 kilowatt, hvilket er på niveau med Weber Q3200 og mere end dobbelt så meget som NomadiQ The Bbq.

Takket være den praktiske fedtopsamler er det nemt at rengøre grillen efter brug. Og så er der kroge til ophængning af redskaber og tilbehør.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en transportabel grill, som ikke går på kompromis med grillningen, så er Weber Traveler svaret. Selvom grillen kun har én hovedbrænder, har den næsten samme effekt som Weber Q3200, så du kan sagtens grille en lækker bøf på farten. Vores eneste anke ved denne model er, at den vejer 13,6 kilo, hvilket begrænser, hvor bærbar den er. Den er perfekt til dig, der elsker bil- og campingferier ude i det fri uden at skulle gå på kompromis med komfort og lækker mad.

Grilltype: Bærbar Låg: Ja Antal brændere: 1 brænder Sidebrænder: Nej Mål af grillflade i cm: - Primære grillareal: Op til 2.065 cm² Samlet grillareal : Op til 2.065 cm² Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 6,4 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 6,4 kW Mål i cm (B x D x H): 110,8 x 58,4 x 94,5 cm Vægt: 13,608 kg

Charbroil Professional 4400 Gasgrill

bedste grill med ekstra højt låg

Fordele
 • pros-icon.svg TRU-Infrared™-grillsystem
 • pros-icon.svg Elektronisk tænding
 • pros-icon.svg Næststørste grillareal i test (44,5 x 72,2 cm)
 • pros-icon.svg Varmer hurtigt op i tests
 • pros-icon.svg Ekstra højt låg så der er plads til en stor steg
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung at manøvrere
 • cons-icon.svg Tager lang tid at samle – over 2,5-3 timer i tests

Detaljeret gennemgang

En stor gasgrill fra amerikanske Char-broil udstyret med det patenterede TRU-Infrared™ grillsystem, der varmer grillen hurtigere og mere effektivt op. Samtidig varmes maden med strålevarme frem for varm luft, som gør at der bruges op til 30% mindre gas.

Kødsaft og fedt opsamles direkte i varmefordelingspladen. På den måde sendes smagen tilbage til maden, så du får den optimale smagsoplevelse. Det har den yderligere bonus, at selve kammeret holdes rent, mens varmefordelingspladerne, fremstillet i stål, er nemme at tage ud og rengøre. Desuden sørger de opadvendte brændere i rustfrit stål for en god og høj varmeeffektivitet. Låget og forbrændingskammeret er hver lavet i ét stykke, så varmen bliver lukket inde og ikke kan smutte ud. Samtidig har modellen et ekstra højt låg, så du fx kan grille en hel kalkun. Char-Broil er vel et amerikansk mærke.

Du får en samlet grilloverflade på 3.435 cm², hvilket er det næsthøjeste i test og giver god plads.

Grillen er udstyret med en smart varmeholdningsrist, der er ideel til brød og til at holde mad varm på. Den er ligeledes forsynet med en sidebrænder, der giver dig ekstra plads på grillen til fx en pande eller gryde. Du kan dog også lukke lågen og bruge pladsen som sidebord, så du har to sideborde. På den måde er du altid sikker på at have plads til ekstra tallerkener, fade og krydderier.

Vores vurdering

Her får du en kraftfuld grill med 4 brændere og sidebrænder til en god pris. Char-broil har ikke samme status og kvalitet som fx Weber, men modellen her kan efter vores mening alligevel noget. Modellen er en allround gasgrill som kan dét den skal, og til en pris, hvor de fleste kan være med, for en grill af denne størrelse. Kvalitetsmæssigt passer den til nybegynderen og dig der kun griller i sommerhalvåret.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 4 brændere Sidebrænder: Ja Mål af grillflade i cm: 44,5 x 72,2 cm Primære grillareal: Op til 3.435 cm² Samlet grillareal : - Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 41,4 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 9,4 kW Mål i cm (B x D x H): 145,3 x 59,7 x 119,9 cm Vægt: 67 kg

Napoleon Rogue 425

bedste grill med 3 brændere

Fordele
 • pros-icon.svg Vendbar grillrist i solidt støbejern
 • pros-icon.svg Aftagelig varmehylde
 • pros-icon.svg God indirekte varme
 • pros-icon.svg Varmer hurtigt op – også om vinteren
Ulemper
 • cons-icon.svg Slip let-belægning ikke så god

Detaljeret gennemgang

Glæd familien ved at lave hele menuen på denne Napoleon Rogue 425-grill! Den er med sine tre brændere i rustfrit stål perfekt til en familie eller forsamling mellem tre og fem personer. Fordelen ved de tre brændere er, at den indirekte varmefordeling fungerer helt optimalt. Vores undersøgelser viste dog at arealet til indirekte varme ikke er ret stort, hvis du griller mange grøntsager.

Desuden er brændrørene fremstillet i særlig holdbart 304 stål, der ligeledes kan tages ud.

Searplatesene ligger i forskellige niveauer, hvilket sikrer en bedre varmefordeling inde i selve grillen. Varmehylden på 60 x 17 centimeter i forniklet stål er aftagelig, hvilket gør den nem og hurtig at rengøre. Vær opmærksom på, at det er bedre at tage den ud af grillen, når den ikke er i brug. På den måde holder den længere.

De to sammenklappelige sideborde kan slås ned, så der også er plads til grillen på en mindre terrasse eller altan. Under selve grillen er der et opbevaringsskab, hvori der er plads til en gasflaske i en standardstørrelse på 58 centimeter eller mindre. Under grillen er der fire hjul, der er udstyret med en lås, så grillen altid står stabilt. Det porcelænsemaljerede låg omslutter grillpladerne perfekt og holder således godt på varmen. Ifølge tests varmer modellen meget hurtigt op og varmer stabilt selv i koldt vejr. Noget flere andre modeller i vores test kæmper med.

Vores vurdering

Her får du en funktionel gasgrill i mellemklassen. Grillen er fremstillet i noget af det mest holdbare stål og fremstår designmæssigt flot og robust. Den hurtige opvarmning og stabile varme i koldt vejr gør den perfekt til dig, der helårsgriller. Grillarealet er passende for en mindre familie på op til 4 personer.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 3 brændere Sidebrænder: Ja Mål af grillflade i cm: 59 x 43 cm Primære grillareal: Op til 2.700 cm² Samlet grillareal : - Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 12,6 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 4,75 kW Mål i cm (B x D x H): 130 x 64 x 121 cm Vægt: 56 kg

Charbroil Performance Power Edition 3

bedste gasgrill med lavt gasforbrug

Fordele
 • pros-icon.svg Sear-burner op til 900 grader uden flammer
 • pros-icon.svg TRU-Infrared™-grillsystem for op til 30% lavere gasforbrug
 • pros-icon.svg Aflukket opbevaringsskab til tilbehør
Ulemper
 • cons-icon.svg Fedtbakke kan være lidt svær at sætte på plads
 • cons-icon.svg Bunden ikke aftagelig til rengøring
 • cons-icon.svg Besværlig at rengøre
 • cons-icon.svg Skarpe metalkanter

Detaljeret gennemgang

Denne Charbroil Performance Power Edition 3-gasgrill er udstyret med det ydedygtige TRU-Infrared™-grillsystem. Det sikrer dig ikke kun 50 % saftigere kød, men også et lavere gasforbrug på op til 30 %. I vores undersøgelser kom det frem at grillen varmer godt op med det infrarøde system og giver klassiske grillstriber på bøfferne uden du skal bekymre dig om flammer omkring maden.

De tre aldeles højtydende brændere er fremstillet i holdbart rustfrit kvalitetsstål. Grillen er desuden udstyret med en sear-burner i keramik, der kan komme helt op på 900 grader. I test er det i nogle tilfælde svært for grillen at komme helt op på de 900 grader, men efter et par ganges brug klarer den det uden problemer.

Grillpladerne i støbejern holder desuden på varmen i lang tid.

Sidebordet giver dig ekstra plads til krydderier, fade eller skåle.

Det omsluttende låg beskytter derudover grillen mod al slags vejr, så du kan bruge din grill hele året. I låget sidder der et integreret termometer ligesom på fx Dangrill Valhal 410 CS . Under grillen er der et praktisk opbevaringsskab med plads til gasflaske og ekstra tilbehør. Og så medfølger der også en praktisk stegeplade, der giver flere tilberedningsmuligheder. Gennem vores analyse opdagede vi at grillen har nogle meget skarpe metalkanter i samlingerne, så hvis man ikke er opmærksom, kan man skære sig på dem. Det trækker selvfølgelig ned.

Vores vurdering

Her får du en billig og effektiv gasgrill, som giver den gode grillsmag uden flammer omkring maden. Grillarealet er ikke det største, men passende til 3-4 personer. Prisen ligger i den billige ende for en gasgrill af denne størrelse og kvaliteten taget i betragtning ligger den på et fair leje. Modellen er ikke egnet til grillentusiasten, som griller flere gange om ugen men for nybegynderen og lejlighedsgrilleren er den et helt udmærket valg.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 3 brændere Sidebrænder: Ja Mål af grillflade i cm: 54,3 x 43,5 cm Primære grillareal: 2.362,05 cm² Samlet grillareal : - Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 12,75 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 3.08 kW Mål i cm (B x D x H): 119,3 x 57,3 x 115,3 cm Vægt: 47 kg

Dangrill Valhal 410 CS

bedste gasgrill med stort grillareal

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget optænder på alle brændere
 • pros-icon.svg Stort grillareal – næststørste i test
 • pros-icon.svg Håndtag i stål og silikone
 • pros-icon.svg 4 brændere + 1 sidebrænder
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så meget tilbehør

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne grille for en større gruppe mennesker, er denne gasgrill fra Dangrill et helt oplagt valg. En god gasgrill med et særlig stort grillareal på hele 71 x 45 centimeter, så der er masser af plads til kød, grøntsager og andet lækkert. De fire brændere i holdbart rustfrit stål opnår hver især 4 kilowatt og sørger således for en jævn varmefordeling. Der er ligeledes en praktisk sidebrænder med en effekt på 2,5 kilowatt, og gasgrillen opnår således en samlet effekt på op til 18,4 kilowatt. Der er to sideborde (under det ene gemmer sig sidebrænderen).

Låget har et dobbelt isolerende lag, så det holder godt på den indvendige varme. Dette fremmer den indirekte grillmetode og ifølge vores undersøgelser varmer modellen godt ved både direkte og indirekte varme.

Ligesom på Weber Q3200 er der et integreret termometer i låget , så du altid har styr på, hvor varm grillen er. Under grillen er der et praktisk opbevaringsskab til gasflaske og andet tilbehør. Den har desuden fire kraftige hjul, som gør det nemt at flytte rundt på grillen.

Vores vurdering

Dangrill er ikke et kendt grillmærke men ikke desto mindre er grillen her et udmærket bud på en sommergrill. Grillfladen er stor nok til en familie på 4-5 personer og med 4 brændere + sidebrænder og fleksibelt ristsystem kan du klare hele madlavningen på grillen. Prismæssigt ligger den i mellemklassen for en grill af denne størrelse og efter vores vurdering egner den sig bedst til dig der primært griller om sommeren.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 4 brændere Sidebrænder: Ja Mål af grillflade i cm: 71,5 x 41,5 cm Primære grillareal: 2.967,25 cm² Samlet grillareal : 2.967,25 cm² Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Piezotænding Samlet effekt i kilowatt: 18,4 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 4,0 kW Mål i cm (B x D x H): 140,6 x 59 x 114 cm Vægt: 42,7 kg

Outwell Crest

bedste lille gasgrill/bordgrill

Outwell Crest

Vores vurdering

Har du ingen have eller terrasse? Eller vil du bare glad for campinglivet? Så er en lille og transportabel gasgrill som denne fra Outwell Crest helt perfekt! Den lille gasgrill med én brænder er med sine 1.900 watt aldeles ydedygtig og klarer alt fra kød, fjerkræ og grøntsager. Den er takket være den praktiske piezotænding særdeles nem at tænde. Du kan herefter selv styre varmeindstillingen, så du får præcis den temperatur, du gerne vil have.

Grillpladerne er fremstillet med en smart slip-let-belægning, så kødet ikke sætter sig fast på risten. Det gør desuden, at den er dejlig nem og hurtig at rengøre. Ifølge vores undersøgelser bliver resultaterne gode på trods af grillens lille størrelse. Varmen er bedst til fisk og tyndere stykker kød, da det ellers tager lang tid at gennemstege.

Det kom også frem at grillen er meget vindfølsom. Hvis den ikke står i læ, så bliver en stor del af varmen ‘blæst væk’ selv af små vindstød.

For at tænde grillen skal du bruge en butangasflaske. Den er dog integreret i designet, så du ikke skal huske at pakke den. Du skal blot sørge for, at den er fyldt, inden du tager afsted for at bruge den lille gasgrill. Under selve grillen er der desuden en praktisk drypbakke, så fedt og kødsaft ikke ender med at løbe ud på køkkenbordet eller i campingvognen. Den har en forbrug på omkring 138 gram i timen, så en fyldt gaspatron rækker til ca. 3 timers grill.

Vores vurdering

Her har du en ideel grill til camping- eller teltturen, hvor du gerne vil have en let og transportabel grill med.

Den er ikke egnet til den store steg, men fx pølser eller burgere klarer den uden problemer. Grillarealet er ikke stort, men ifølge vores undersøgelser kan den række til et mindre måltid til 4 personer. Prisen på 495 kr kan de fleste være med på, derfor er den bedste lille gasgrill i vores test.

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget butangasflaske der holder til ca. 3 timer
 • pros-icon.svg Letvægtig (2 kilo – den letteste i test)
 • pros-icon.svg Grillplader med slip-let-belægning
 • pros-icon.svg Justerbar termostat
Ulemper
 • cons-icon.svg Brugervejledning er ikke intuitiv at bruge
 • cons-icon.svg Ikke god til tykke bøffer (ikke varme nok)

Detaljeret gennemgang

Grilltype: Bærbar Låg: Nej Antal brændere: 1 brænder Sidebrænder: Nej Mål af grillflade i cm: - Primære grillareal: - Samlet grillareal : - Grilloverflade: Non-stick-belægning Automatisk optænding: Ja Sidebord: Nej Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Nej Type tænding: Piezotænding Samlet effekt i kilowatt: 1.900 watt Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: - Mål i cm (B x D x H): 46 x 33 x 9 Vægt: 2 kg

NomadiQ The Bbq

bedste bærbare gasgrill

Fordele
 • pros-icon.svg Skulderstrop til nem transport
 • pros-icon.svg Næstletteste model i test med 5,6 kilo
 • pros-icon.svg Foldbar med to grillflader
 • pros-icon.svg 2 brændere – de to andre bærbare modeller har 1
 • pros-icon.svg Rist med slip-let-belægning
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt besværlig at samle ifølge tests
 • cons-icon.svg Tung at bære i længere tid
 • cons-icon.svg Drypbakkerne er lidt små og opsamler ikke altid alt fedt og saft

Detaljeret gennemgang

Denne bærbare grill med to brændere fra NomadiQ The Bbq er ideel til at have med på tur. Man skulle tro, det er en lille gasgrill, når den er lukket. Men hver side måler hele 730 cm2, hvilket byder på en samlet grillflade på samlede 1.460 cm2.  Den kan desuden varmes til op til 350 grader. Den er udstyret med praktiske skulderstropper, så du hurtigt og nemt kan tage den med dig på tur.. Desuden vejer den med sine små 5,6 kilo ikke meget og egner sig derfor perfekt til at tage med på camping, cykel- eller vandreturen. Vægten overgås kun af Outwell Crest, der med sine 2 kilo er den letteste model i vores test.

Og så er det slut med at vente længe på, at engangsgrillen bliver varm. For når først du har tændt den, bliver den lille gasgrill klar til brug på under et minut! Du kan justere temperaturen på de to flader takket være de to knapper på siden. Det betyder desuden, at du kan indstille temperaturen på de to flader individuelt. På den måde kan du tilberede kød og pølser på den ene side, og grøntsager og fisk på den anden side. Grillristen har en særlig praktisk non-stick-belægning, så maden ikke sætter sig fast. Det gør derudover også, at den er dejlig nem at rengøre efter brug. Generelt roses grillen for at have overraskende stort grillareal og for god varmefordeling.

Drypbakkerne er ifølge vores undersøgelser lidt for små når man griller meget. Derfor er det en god idé at stille noget under grillen, så du ikke får fedtplamager på bordet.

Vores vurdering

Drop engangsgrillen og anskaf dig en Nomadiq the BBQ, hvis du elsker at grille i det fri. Grillen har et flot og robust design, samt overraskende meget plads på de to grillflader. Selvom temperaturen ikke kan komme lige så højt op som på de helt store modeller er 350 grader meget højt for en bærbar grill. Prismæssigt ligger modellen i midten af de to andre bærbare og det er vores vurdering at du får mest for pengene med denne model, hvis du leder efter en bærbar grill.

Grilltype: Bærbar Låg: Ja Antal brændere: 2 brændere Sidebrænder: Nej Mål af grillflade i cm: - Primære grillareal: 1.460 cm² Samlet grillareal : 1.460 cm² Grilloverflade: Non-stick-belægning Automatisk optænding: Ja Sidebord: Nej Drypbakke: Nej Indbygget termometer: Nej Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 3,1 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 3,1 kW Mål i cm (B x D x H): 41 x 13 x 36 cm Vægt: 5,6 kg

Charbroil Professional 3400

bedste gasgrill med bredt sidebord

Fordele
 • pros-icon.svg Særligt bredt sidebord
 • pros-icon.svg TRU-Infrared™-grillsystem
 • pros-icon.svg Kasse lavet i et stykke
 • pros-icon.svg Dobbeltsidet låg med integreret termometer
 • pros-icon.svg Lukket opbevaringsskab
Ulemper
 • cons-icon.svg Grillrist svær at rengøre
 • cons-icon.svg Kan være svær at manøvrere på terrasse med mange riller

Detaljeret gennemgang

Denne Charbroil Professional 3400-gasgrill har et særlig bredt sidebord og et robust og solidt design, så der er plads til lidt ekstra lækkerier, når du kokkererer i det fri. Du tænder for grillen med et tryk på en enkelt knap. Hurtigt og effektivt! De tre kraftfulde og opadvendende brændere i rustfrit stål afgiver hver især 7 kilowatt i timen. Sidebrænderen opnår 3,8 kilowatt, så du kan lave al slags mad på din grill. Da grillkasse er fremstillet i et stykke, holder den endnu bedre på varmen. Der er generelt kælet lidt ekstra for kvaliteten på denne model, hvilket den også bliver anerkendt for ifølge vores analyser.

Lige som de to andre Charbroil-modeller har denne det patenterede TRU-Infrared™-grillsystem, der sørger med strålevarme for en 100 % bedre varmefordeling i grillen, og at kødet bliver 50 % mere saftigt og smagfuldt. Dette er også medvirkende til, at grillen er nemmere at rengøre, og at ilden aldrig blusser faretruende op under brug. Noget grillen i øvrigt roses for i tests.

Støbejernsristen sørger for, at kød får det karakteristiske og flotte grillmønster, som grillentusiaster elsker. Grillen er tilmed udstyret med en praktisk varmeholdningsrist på 55,9 x 18,1 centimeter, der kan bruges til brød, grøntsager eller anden mad, der skal holdes varm.

Vores vurdering

Her får du en god kvalitetsgrill i mellemstørrelse, som passer til en familie på 4-6 personer. Modellen er for dig der griller ofte og som gerne vil bruge grillen mere som et udekøkken. Den store varmholdningsrist giver flere muligheder til madlavningen. Det ekstra store låg giver også gode muligheder for at grille store stege, så du kan lave mad til mange, og så ligger den til en god pris for en grill af denne kaliber.

Grilltype: Grillvogn Låg: Ja Antal brændere: 3 brændere Sidebrænder: Ja Mål af grillflade i cm: 61,5 x 44,5 cm Primære grillareal: 2.736,75 cm² Samlet grillareal : - Grilloverflade: Støbejern Automatisk optænding: Ja Sidebord: Ja Drypbakke: Ja Indbygget termometer: Ja Type tænding: Elektrisk tænding Samlet effekt i kilowatt: 12,16 kW Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt: 2,78 kW Mål i cm (B x D x H): 130 x 59,7 x 121,4 cm Vægt: 56 kg

Guide Sådan vælger du den bedste gasgrill

 
Weber-Spirit-ll-E-310-GBS.png

Weber Spirit ll E-310 GBS

615b65959920f-Weber-Q3200.png

Weber Q3200 gasgrill

Weber-Genesis-EPX-435-Smart.png

Weber Genesis EPX-435 Smart

Nexgrill-Deluxe-4B.webp

Nexgrill Deluxe 4B

Weber-Traveler.png

Weber Traveler

Charbroil-Professional-4400-Gasgrill.png

Charbroil Professional 4400 Gasgrill

Napoleon-Rogue-425.png

Napoleon Rogue 425

Charbroil-Performance-Power-Edition-3.png

Charbroil Performance Power Edition 3

Dangrill-Valhal-410-CS-transformed.png

Dangrill Valhal 410 CS

Outwell-Crest-transformed.png

Outwell Crest

NomadiQ-The-Bbq.webp

NomadiQ The Bbq

Charbroil-Professional-3400.png

Charbroil Professional 3400

TestScore TestScore
Info
4.1
star star star star star
3.2
star star star star star
4.6
star star star star star
- - - - - - - - -
Grilltype Grillvogn Grillvogn Grillvogn Grillvogn Bærbar Grillvogn Grillvogn Grillvogn Grillvogn Bærbar Bærbar Grillvogn
Låg Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Antal brændere 3 brændere 2 brændere 4 brændere 4 brændere 1 brænder 4 brændere 3 brændere 3 brændere 4 brændere 1 brænder 2 brændere 3 brændere
Sidebrænder - Nej Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Nej Nej Ja
Mål af grillflade i cm 68x48 cm 45 x 63 cm 86 x 46 cm 68,1 x 43,8 cm - 44,5 x 72,2 cm 59 x 43 cm 54,3 x 43,5 cm 71,5 x 41,5 cm - - 61,5 x 44,5 cm
Primære grillareal 60 x 46 cm Op til 2.835 cm² Op til 4.1868 cm² Op til 2.980 cm² Op til 2.065 cm² Op til 3.435 cm² Op til 2.700 cm² 2.362,05 cm² 2.967,25 cm² - 1.460 cm² 2.736,75 cm²
Samlet grillareal - Op til 2.835 cm² Op til 6.415 cm² Op til 2.980 cm² Op til 2.065 cm² - - - 2.967,25 cm² - 1.460 cm² -
Grilloverflade Støbejern Støbejern Støbejern Støbejern Støbejern Støbejern Støbejern Støbejern Støbejern Non-stick-belægning Non-stick-belægning Støbejern
Automatisk optænding Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Sidebord Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Nej Ja
Drypbakke Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Ja
Indbygget termometer Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nej Nej Ja
Type tænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding Piezotænding Piezotænding Elektrisk tænding Elektrisk tænding
Samlet effekt i kilowatt 8.79 kW 6,36 kW 21,4 kW 20,3 kW 6,4 kW 41,4 kW 12,6 kW 12,75 kW 18,4 kW 1.900 watt 3,1 kW 12,16 kW
Effekt pr. hovedbrænder i kilowatt 2,94 kW 3,18 kW 3,53 kW 5,075 kW 6,4 kW 9,4 kW 4,75 kW 3.08 kW 4,0 kW - 3,1 kW 2,78 kW
Mål i cm (B x D x H) 113 x 132 x 69 cm 127,6 x 53,4 x 110,5 cm 173,99 x 68,58 x 123,19 cm 120,6 x 133,7 x 59,6 110,8 x 58,4 x 94,5 cm 145,3 x 59,7 x 119,9 cm 130 x 64 x 121 cm 119,3 x 57,3 x 115,3 cm 140,6 x 59 x 114 cm 46 x 33 x 9 41 x 13 x 36 cm 130 x 59,7 x 121,4 cm
Vægt 51,9 kg 39,009 kg 69,5 kg 59,5 kg 13,608 kg 67 kg 56 kg 47 kg 42,7 kg 2 kg 5,6 kg 56 kg
Brugeranmeldelser 5 4 3 - - - - - - - - -
Grillareal 3.5 3 5 - - - - - - - - -
Varmedistribution 4 3 5 - - - - - - - - -
Temperaturkontrol 4 3 5 - - - - - - - - -
Ekstra funktioner 4 3 5 - - - - - - - - -
Tjek billigste pris Set til 3.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Bilka.dk På lager
Set til 14.199 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
XL-BYG På lager
Set til 2.849 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
BygXtra På lager
Set til 4.599 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Skousen På lager
Set til 4.450 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Homeshop.dk På lager
Set til 2.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Bilka.dk På lager
Set til 4.899 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Frishop.dk På lager
Set til 1.595 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Frishop.dk På lager
Set til 2.999 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Skousen På lager

I de senere år er gasgrill blevet populære til at tilberede mad og forlænge sommersæsonen.

I takt med den stigende popularitet og konkurrence på markedet udvikler producenterne også hele tiden nye modeller med smarte features og funktioner.

Modellerne varierer på grillareal, antal brændere og varmeregulering. Dertil kommer ekstra funktioner som patenterede varmesystemer, fleksible ristsystemer, apps og wi-fi.

I nedenstående kan du læse meget mere om de forskellige parametre og deres betydning.

6 gode grunde til at vælge en gasgrill

Du kan både få gasgrill, kulgrill, elgrill eller træpillegrill. Men hvorfor så lige præcis vælge en gasgrill? Du får her seks hurtige grunde til, hvorfor du bør vælge en ny gasgrill.

 1. Nem og hurtig optænding.
 2. Meget hurtig opvarmning.
 3. Bedre varmeregulering.
 4. Nemmere rengøring.
 5. Du slipper for at skulle købe kul.
 6. Du kan bruge den hele året.

Størrelse – hvor stort skal grillarealet være?

Vi har lavet en praktisk lille oversigt, så du ved, hvilken størrelse du bør stile efter.

 • Grillareal på 44-65 centimeter = 2-3 personer
 • Grillareal på 70-85 centimeter = 4-5 personer
 • Grillareal på 90+ centimeter = 8+ personer

Disse mål er naturligvis vejledende, da det også kommer an på dit individuelle behov. Har du brug for et stort grillareal, når du tilbereder maden, fordi I spiser meget eller meget forskelligt? Det er rart med lidt ekstra plads på grillen, så du kan separere kød, fjerkræ og fisk fra hinanden.

Du bør naturligvis også tænke på, hvor meget plads du har til selve grillen. Er der nok plads til den? Skal den opbevares i et skur eller stå fremme? Bor du for eksempel i lejlighed, kan du i anskaffe dig en lille transportabel grill – som for eksempel den praktiske Outwell Crest eller Nomadiq the BBQ.

Hvad er dit behov?

Og når først du har besluttet dig for, at du gerne vil have en gasgrill, bør du tænke lidt mere over dine grillbehov.

Grunden er, at både prisen, størrelsen og funktionerne kan svinge en del, alt efter hvilken model du kigger på. Det er derfor vigtigt at gøre dig klart, hvad du vil bruge gasgrillen til og hvor ofte.

Er den primært til dig, til to eller til flere, eller er du typen, der kun hiver grillen frem, når der sidder 20 gæster og nyder grillsæsonen i sommerhalvåret?

Hvor ofte vil du bruge grillen?

Vil du anvende grillen meget ofte, kan det nemlig godt svare sig at investere i en større og dyrere model, der typisk også vil have flere funktioner. Er det dog mest meningen, at gasgrillen skal tages frem lejlighedsvist og måske til mindre grupper personer, kan du uden problemer klare dig med en god, men billigere gasgrill.

Spørgsmålet er også vigtigt i henhold til, hvordan du opbevarer gasgrillen. For bruger du en grill ofte, er det praktisk med en model, du kan have stående fremme mere permanent. I så fald bør du nemlig også kigge på materialer og for eksempel sikre dig, at du får rustfrie sideborde og et cover til at lægge over grillen. På den måde beskytter du den samtidig for vind og vejr, hvilket i sidste ende opretholder dens effektivitet og holdbarhed.

Vil du kunne pakke grillen væk i vintersæsonen, bør du i stedet sikre dig, at du har opbevaringsplads til grillen. Mange af dem fylder jo en del. Er det småt med pladsen, kan du med fordel vælge en kompakt grill med sammenklappelige sideborde, der lige kan slås ned eller tages helt af. Det er også smart at have en grill med dertilhørende skab. Her kan du opbevare eventuelt tilbehør samt gasflasken.

Hvor mange skal du lave mad til på grillen?

En større gasgrill betyder generelt også et større grillareal, men det kan godt snyde. Mål altid grillristens størrelse for at være helt sikker. Husk også at måle en eventuel sidebrænder og/eller varmholdningsrist. Se vores størrelsesguide foroven for at få en idé om, hvor mange personer en grill egner sig til.

Skal du lave mad til mange mennesker, er det også smart hvis du kan indstille grillen på forskellige temperaturer. På den måde kan du nemlig tilberede forskellige ingredienser på samme tid.

Hvilken type mad vil du typisk lave?

Griller du meget og laver ofte mad på en grill, kunne du også overveje at anskaffe dig en multifunktionel gasgrill med sidebrænder og en praktisk sizzle-zone, som fx Weber Genesis EPX-435 Smart. Den egner sig nemlig både til grill af kød, fisk og grøntsager, men kan også give dig mulighed for at bruge pander og gryder til sauce, kartofler og andet lækkert.

Brændere

De forskellige gasgrill har som regel et forskelligt antal brændere. Overordnet set kan man sige, at jo flere brændere, desto kraftigere er din grill og til flere personer egner den sig. Gasgrillene i testen har næsten alle brændere i rustfrit stål, hvilket er noget af det bedste materiale. De fleste modeller i vores test har 3 eller 4 brændere, men testen spænder fra 1-4.

Grillens temperatur tæller naturligvis også. Ofte vil der på grillen være en trinløs varmestyring, så du kan sætte temperaturen til den rette, alt efter hvad du griller. Du vil typisk finde en justerbar termostat til hver brænder i rustfrit stål, så du kan indstille dem individuelt.

Nogle grill har også en infrarød brænder som fx Char-Broil-modellerne. Hos nogle produkter er der en infrarød brænder bag grillen, altså en bagbrænder. Denne infrarøde brænder sørger for en bedre varmefordeling, da varmen ikke kun kommer fra under grillristen, men også bagfra. Vil du lave helstegt kylling eller andet fjerkræ, er en infrarød bagbrænder helt perfekt.

Direkte eller indirekte varme?

Når man taler om direkte og indirekte grillstegning, taler man om to forskellige måder at grille maden på. Der er ikke direkte tale om to forskellige temperaturer – og så alligevel. Ved direkte og indirekte varme udsættes maden nemlig for mere eller mindre ild.

Ved direkte varme er maden placeret direkte over flammerne. Det er for eksempel det, der er med til at give kødet den sprøde skorpe, som vi er ude efter, når vi griller. På grund af den høje varme bruges den direkte varmekilde til madvarer, der højst skal have 20 minutter på grillen.

Ved indirekte varme kommer madvarerne ikke i direkte kontakt med flammen. Her gælder to regler. Jo større dit stykke kød er, desto længere skal det grille. Derfor bør du bruge indirekte varme. Vil du for eksempel stege en hel kylling, er det nødvendigt at bruge indirekte varme, da kyllingen ellers forkuller udenpå, inden den har fået nok indvendigt.

Du skal dog også bruge den indirekte varme til små ting, der ikke kan tåle den høje, direkte varme.

Vil du gerne tilberede maden ved indirekte varme under grillens låg, kan du slukke for den midterste brænder, inden du placerer maden på grillristen. Lad dog altid grillen varme godt op først.

Riste

Grillriste fås i forskelligt materiale: rustfrit stål og støbejern. Rustfrit stål holder generelt længere end støbejern, og det egner sig fint til fisk, kylling og grøntsager, eller til dig, der ikke griller helt så ofte.

Til gengæld er støbejern bedst til grillet kød, da det sørger for en konstant og jævn varme, mens det er i brug.

Indbygget termometer

Det der med at skulle fumle med et (brændvarmt!) termometer, mens man har grillhandsker på … Nej, vel. Så er det jo heldigt, at mange gasgrill i dag fås med et indbygget termometer. Som du vil kunne se på de mange skønne modeller i vores test, sidder termometret typisk i låget. Det gør madlavningen på en grill meget nemmere. Du kan på den måde se direkte på låget, hvor høj temperaturen inde i grillen er, uden at du behøver åbne den. Når man åbner låget, slipper der nemlig en masse varme ud. Men med det indbyggede termometer, har du altid styr på temperaturen.

Justerbar termostat

En af de store fordele ved en gasgrill modsat en kulgrill er den justerbare temperatur. Hver brænder har normalt sin egen termostat, som du kan skrue op eller ned for. Det er også en af grundene til, at en gasgrill er særlig alsidig og kan bruges til meget mere end en kulgrill.

Skal grillen være del af dit udekøkken eller måske endda være dit udekøkken, så er en gasgrill altså det oplagte valg.

Gasgrillens låg

De fleste låg har samme form, der omslutter grillarealet helt og skaber en god cirkulering af varmen inde i grillen. Er du lidt af en grillnørd, kan det dog være smart at vælge en gasgrill med dobbelt låg. Det betyder, at grillen har ét låg (nogle gange sågar to fysiske låg) med to lag. Et låg med dobbelt isolerende lag bevirker, at grillen holder bedre på varmen, samtidig med at selve låget ikke bliver så varmt udenpå. Der er altså mindre risiko for at brænde sig på en gasgrill med dobbelt isoleret låg. Charbroil Professional 3400 har fx dobbeltsidet låg som holder bedre på varmen.

Stand-Out-funktioner

Vi har foroven set på de funktioner, du typisk finder på en gasgrill. Markedet udvides dog hele tiden, og der findes mange lækre funktioner, som er virkelig smarte.

Varmeholder

En varmeholder er en virkelig praktisk funktion i en gasgrill. Begrebet bliver dog ofte brugt i flæng om to forskellige ting. Det kan nemlig både være en varmholdningszone, altså et område på grillen, hvor du kan opvarme sovsen eller holde den varm, mens resten griller.

Der kan dog ved nogle modeller også være tale om en varmholdningsrist. Det er en ekstra rist ofte indsat i højde. Den kan derfor ikke bruges til direkte varme, men er helt perfekt til madvarer, der skal have indirekte varme. Den egner sig for eksempel supergodt til brød.

Sizzle-zone eller searing zone

Denne funktion er næsten uundværlig, hvis du er fan af burgere og en lækker, grillet bøf. Det er oftest en separat område på grillen, der har sin egen brænder og rist. Typisk vil denne brænder kunne blive endnu mere varm end de øvrige brændere. Det er her du steger din bøf, så den får den helt rigtige og karakteristiske sprøde grillskorpe. Du kan også bruge den til at give madvarer et skud varme for derefter at lægge dem over på den del af grillen, der har låg.  Charbroil Performance Power Edition 3 har fx en sear-zone der kan komme op på 900 grader.

Nogle sizzle-zoner har infrarøde brændere og befinder sig ofte ude i siden. På mange gasgrill kan denne del bruges som bord, da der som regel sidder en plade oven på denne del af grillen. Den er altså multifunktionel og kan bruges både som bord eller som ekstra og meget varm grillrist, når pladen tages af.

Wi-fi-forbindelse

At have en grill med wi-fi-forbindelse er virkelig ret blæret. For det første er det en dejlig nem måde at holde øje med maden på. For det andet er det en kæmpe hjælp til dig, der måske ikke er så ferm til at lave mad og har svært ved at se, om en bøf har fået nok.

Har din gasgrill wi-fi-forbindelse vil du via en app på din mobiltelefon kunne holde øje med temperaturen på de enkelte madvarer. Du angiver blot, hvad du lægger på grillen. Weber Genesis EPX-435 Smart-modellen er for eksempel udstyret med sensorer, der indsættes i bøffen. Appen sender dig herefter meddelelser, når det er tid til at vende bøffen, og når den har fået nok.

FAQ

Hvilken gasgrill er bedst i test?

Den bedste gasgrill i test er Weber Spirit ll E-310 GBS. Med sine 3 brændere og store grillareal til en fair pris er den perfekt til den mellemstore familie, der griller ofte. Derfor er den vinder af vores gasgrill test.

Hvilken gasgrill skal jeg vælge?

En god gasgrill er en grill, der lever op til dine krav, forventninger, men også behov. Du bør altid gå efter en grill, der giver dig en jævn varmefordeling, og som er nem at tænde og hurtig at rengøre. Det er praktisk med et sidebord og en sidebrænder samt en varmholdningsfunktion.

Hvad er bedst Weber eller Charbroil?

I sidste ende handler det om præferencer og behov. Weber er bedre kvalitet men også dyrere. Hvis du kun griller lejlighedsvist kan en Charbroil sagtens være bedst for dig. I vores gasgrill test har vi 4 Weber-modeller og 3 Charbroil-modeller i forskellige størrelser.

Hvor lang tid skal en gasgrill varme op?

Typisk 10-15 minutter på fuld gas.

Typisk 10-15 minutter på fuld gas.

Nej en gasgrill er dyrere i drift end en elovn.

Hvor lang tid holder en 11 kg gasflaske?

Det kommer an på hvor ofte du griller. Hvis du primært griller i weekenderne og sommeren over vil en 11 kg gasflaske fint kunne holde i et halvt år.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af gasgrill?

Man skal primært være opmærksom på størrelsen af grillarealet, tilbehør og mulighed for at kunne tilpasse grillen til at tilberede mad i fx gryde eller wok.

Hvorfor må man ikke bruge gasgrill indendørs?

Grill udvikler kulilte, som kan give livsfarlig forgiftning - grill derfor altid udenfor.

Kan en gasflaske tåle at stå i solen?

Ja, gasflasker er meget robuste og holdbare og kan derfor sagtens tåle at stå udenfor og i solen.

Kan en gasgrill stå ude hele året?

Ja det kan den godt men det er en god idé at købe et vandtæt overtræk til den, så den beskyttes mod vind og vejr.

Kildeliste gasgrill

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Toptenreviews.com Chevron down

  Amerikanske TopTenReviews.com har testet en masse forskellige gasgrill, hvor du kan læse meget uddybende om hvert parameter de vurderer . De har lavet en anmeldelse af Weber Spirit ii-e-310, som du kan læse her

  tester løbende en lang række forskellige gasgriller, og du kan i hver test læse omfattende dokumentation af de forskellige testkriterier, samt bedømmelserne af de forskellige modeller.

 • Flag Independent.co.uk Chevron down

  Independent er et internationalt livsstilsmagasin med artikler om alt til boligen, hobbyen, haven, kultur og nyheder. Løbende anmelder de også produkter, herunder Weber Genesis epx-435 i juli 2022, som du kan læse om  her

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende. De har i maj 2022 lavet en anmeldelse af Weber Genesis epx-335 som du kan læse her

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute. De har i 2022 lavet en gasgrill test med 7 forskellige modeller, hvori Weber Spirit ii e 310 indgår. Læs testen her

 • Flag Thespruceeats.com Chevron down

  The Spruce Eats er en amerikansk madblog, som samler opskrifter, videoer og artikler til hjemmekokken. Siden har eksisteret i mere end 20 år og deres missions er at hjælpe forbrugerne til at blive bedre til at lave lækker mad. Udover opskrifter tester de også forskellige produkter og gadgets, b.la. Weber Spirit ii-e-310. Du kan læse deres anmeldelse her 

 • Flag Thewirecutter.com Chevron down

  The Wirecutter er en amerikansk review-side, der ejes af NY Times. De anbefaler en lang række produkter til hjemmet, børn, gaver, tøj og træning, baseret på research, brugeranmeldelser og tests. De har opdateret deres test med 3 forskellige modeller i maj 2023, hvor Weber Spirit ii-e-310 indgår. Læs hele testen her

 • Flag Gastromand.dk Chevron down

  Gastronmand.dk er en dansk madblog drevet af fire madentusiatiske mænd. UJdover at lave mundvandsdrivende og teknisk svære madretter, så anmelder og tester de også diverse udstyr og gadgets, herunder Charbroil professionel 440. Læs hele anmeldelsen her

 • Flag The Telegraph.co.uk Chevron down

  Den britiske avis The Telegraph leverer både de seneste  nyheder fra ind- og udland og tester og anmelder en masse forskellige produkter. I maj 2023 har de testet 4 forskellige gasgrill, hvoraf Charbroil Professional 3400 får en flot 2. plads. Læs hele testen her

×