Gaskomfur Test: 7 bedste gaskomfurer i test (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Gorenje G6110WJ Gaskomfur

Du kan med fordel investere i dette gaskomfur fra Gorenje, hvis du vil være sikker på, at du får en af de bedste modeller bestilt hjem. Modellen er kåret som testvinder i denne gaskomfur test,…

1
Det bedste gaskomfur

Gorenje G6110WJ Gaskomfur

2
Et billigt gaskomfur med gasovn og høj sikkerhed

Electrolux EKK60500OW Gaskomfur

3
Det bedste gaskomfur med elovn

Witt WGC 60 W 3 Gaskomfur

4
Stort gaskomfur 90 cm til flere gastyper

Smeg C9GMX9-1 Gaskomfur

5
Et gaskomfur med mange indstillingsmuligheder og nem rengøring

Gram Gaskomfur GK3610-90BX

7
Gaskomfur med stor kapacitet og nem betjening

Smeg SCB91MFN9 Gaskomfur

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne gaskomfur test sætter vi fokus på de bedste gaskomfurer på markedet. Vores testvinder er et Gorenje G6110WJ Gaskomfur, og du kan med fordel investere i denne variant, da den vil leve op til de flestes forventninger. Modellerne i testen adskiller sig dog lidt fra hinanden i størrelse, kapacitet, udseende og prisklasse, så det kan sagtens tænkes, at en af de andre passer bedre til dine behov.

Er du helt på bar bund i forhold til udvælgelsen af et gaskomfur, så kan du læse med i de senere afsnit. Her guider vi dig til, hvilke parametre du skal sætte fokus på i købet. Vi hjælper dig også med at finde det bedste tilbud og til montering af et gaskomfur.

Gorenje G6110WJ Gaskomfur

Det bedste gaskomfur

Fordele
 • pros-icon.svg Optimal kapacitet på 68 liter og høj brugervenlighed sikrer fuldendt madlavning
 • pros-icon.svg Udstyret med modstandsdygtig belægning og damprengøring for en ren ovn
 • pros-icon.svg Formen på ovnen sikrer, at varmen fordeles jævnt gennem hele rummet
 • pros-icon.svg God sikkerhed, da lågen har flere glaslag og der er gaskontrol

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i dette gaskomfur fra Gorenje, hvis du vil være sikker på, at du får en af de bedste modeller bestilt hjem. Modellen er kåret som testvinder i denne gaskomfur test, så du kan roligt stole på, at den lever op til forventningerne. F.eks. har den en god kapacitet, let rengøring og er energibesparende.

Derfor skal du vælge et Gorenje G6110WJ Gaskomfur

Står du og mangler et fremragende gaskomfur, der sælges til en overkommelig pris og samtidig på ingen måde lader dig gå på kompromis med dit nye indkøb? Så skal du kaste blikket på dette gaskomfur fra Gorenje. Modellen er udviklet med en stor kapacitet på 68 liter, hvor pladsen i rummet udnyttes optimalt, så du kan tilberede retter af forskellig størrelse. Du skal desuden ikke være nervøs for, at varmen ikke kommer ordentligt rundt, uanset hvor meget der er i ovnen, da luften spredes effektivt og jævnt.

En anden klar fordel ved dette gaskomfur er, at du ikke skal kæmpe med rengøringen. Det skyldes, at ovnrummet er udviklet med et modstandsdygtigt og stærkt materiale, der kan modstå bl.a. ekstreme varmegrader og pyrolyserengøring. Belægningen er desuden med til at reflektere varmen og give ekstra isolering. Du kan også vælge at udnytte maskinens AquaClean funktion. For at gøre det, skal du blot sætte en bradepande med vand ind i ovnen, aktivere AquaClean og efter 30 minutter er fedt og madrester så blødgjort, at det kan tørres af.

Dette gaskomfur benytter sig af enten flaskegas eller naturgas. Det er udstyret med en termostatreguleret ovn, som er udstyret med en ovnlåge med to lag glas. Derudover er der gaskontrol. Tilsammen sikrer det en god sikkerhed. Modellen har desuden ergonomiske knapper og let tænding med én knap, så du kan nemt kontrollere den efter behov.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 85 og 90 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Farve: Hvid
 • Kapacitet: 68 liter
 • Antal ovnrum: 1 stk
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Energiklasse: A

Electrolux EKK60500OW Gaskomfur

Et billigt gaskomfur med gasovn og høj sikkerhed

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en overkommelig pris, så flere kan få råd til et godt komfur
 • pros-icon.svg Høj sikkerhed med aktivt kølesystem. 4 lag glas på lågen og børnesikring
 • pros-icon.svg Brugervenlig betjening og flere ovnfunktioner at vælge mellem
 • pros-icon.svg Medfølger både bradepande, to bageplader og en rist i købet

Detaljeret gennemgang

Der er flere fordele ved at investere i denne model fra Electrolux. Først og fremmest sælges modellen til en budgetvenlig pris, så alle kan få råd til den. Derudover har den en høj sikkerhed grundet opbygning med et aktivt kølesystem og børnesikring. Der er altså minimal risiko for, at nogen kommer til skade på denne ovn. Den har flere indstillingsmuligheder.

Derfor skal du vælge et Electrolux EKK60500OW Gaskomfur

Vil du gerne være sikker på, at du får et godt gaskomfur med hjem, der rent faktisk lever op til dine forventninger? Og skal det også helst have et højt sikkerhedsniveau, så risikoen for skader og uheld minimeres? I så fald vil vi anbefale dig at se nærmere på dette gaskomfur fra mærket Electrolux. Modellen er nemlig udviklet med tanke for sikkerhed, da det både er udviklet med et aktivt kølesystem, en glaslåge med mange lag og børnesikring. Kølesystemet starter automatisk og sikrer, at både ovnen og de elektroniske komponenter holdes kolde, så du ikke brænder dig på dem.

Derudover er denne model udstyret med 6 forskellige ovnfunktioner, så du har rig mulighed for at tilberede diverse retter til perfektion. Komfuret er endda nemt at betjene, da det er udviklet med faste drejeknapper. Dette sikrer, at du hurtigt og nemt kan indstille komfuret til dine behov – både for ovnen og kogefelterne. Ovnrummet er desuden belagt med en EasyClean emalje, der sikrer en nem rengøring af overfladerne.

Andre fordele ved denne model fra Electrolux tæller, at den er udviklet med en rengøringsvenlig ovnlåge, som kan skilles ad uden at bruge værktøj. Dette sikrer, at du kan gøre grundigt rent uden det store forarbejde. Med i købet følger der desuden både en bradepande, rist og to bageplader. Disse kan opbevares i den indbyggede magasinskuffe, når du ikke bruger dem. Modellen er desuden udviklet med en justerbar højde, så du kan tilpasse det din bordplade.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 85,7 og 91,7 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 59,9 cm
 • Vægt: 56 kg
 • Farve: Hvid
 • Kapacitet: 57 liter
 • Antal ovnrum: 1 stk
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Energiklasse: A

Witt WGC 60 W 3 Gaskomfur

Det bedste gaskomfur med elovn

Fordele
 • pros-icon.svg En blanding af el og gas sikrer optimal tilberedning af forskellige retter
 • pros-icon.svg Elegant udseende i hvid og rustfrit stål
 • pros-icon.svg Elektronisk programmering og styring af ovn og kogefelter

Detaljeret gennemgang

Dette gaskomfur er udviklet med en elovn, så du får det bedste af begge verdener til din madlavning. Modellen har en kapacitet på 53 liter og kan indstilles til 8 forskellige funktioner. Derudover har den en fin energimærkning og ser endda yderst stilren ud med en blanding af hvid og rustfrit stål. Alt i alt er det en elegant variant, der vil klæde det moderne køkken.

Derfor skal du vælge et Witt WGC 60 W 3 Gaskomfur

Hvis du gerne vil investere i et gaskomfur med en elektrisk ovn, så er du kommet til den rette model for dig. Dette gaskomfur fra Witt er nemlig udviklet med en sådan opbygning. Du får altså en optimal kombination af gas og el, når du skal lave mad. Komfuret har automatisk tænding og er en multifunktionsovn med i alt 8 funktioner. Du har således mulighed for at tilberede en lang række retter i ovnen. Dette har en kapacitet på 53 liter.

Derudover er modellen også udviklet med en afkølingsblæser og har elektronisk programmering af start og slut tilberedning. Du har altså fuld kontrol over komfuret – og så er der minimal risiko for at du brænder dig, selv når den arbejder med høje temperaturer. Du finder fire gasblus på toppen af komfuret, hvoraf en af dem er triple ring. Grydestøtterne er fremstillet i støbejern, så de kan holde til lidt af hvert.

Lige netop dette gaskomfur er udviklet med en A energimærkning. Dette indikerer, at modellen har et fordelagtigt energiforbrug i forhold til dens opbygning. Du kan desuden indstille det i højden, så det passer perfekt til dit køkkenbord. Med i købet følger en bageplade med rist, en bradepande og en rist. Disse kan opbevares i en indbygget opbevaringsskuffe.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 87,8 og 92,8 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Farve: Hvid og sølv – fås og i helt grå opbygning
 • Kapacitet: 59 liter
 • Antal ovnrum: 1 stk
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Energiklasse: A

Smeg C9GMX9-1 Gaskomfur

Stort gaskomfur 90 cm til flere gastyper

Fordele
 • pros-icon.svg Bredere komfur med stor ovnkapacitet og flere brændere sikrer bedre plads
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte flere typer af gas, så du kan vælge den, du foretrækker
 • pros-icon.svg Nem at holde ren grundet god belægning og Vapor Clean damprengøring

Detaljeret gennemgang

Med dette gaskomfur kommer du til at elske at lave mad, da du har meget mere plads at gøre godt med. Produktet har bl.a. en kapacitet på 115 liter og er udstyret med 6 brændere. Du bestemmer desuden selv, om du vil benytte naturgas, bygas eller flaskegas til dette komfur. Og så er den let at rengøre indvendig grundet EverClean Emalje og Vapor Clean.

Derfor skal du vælge et Smeg C9GMX9-1 Gaskomfur

Er du på jagt efter et gaskomfur med en stor kapacitet og flere kogefelter, så du kan tilberede meget mad på én gang? Dét kan du få, hvis du investerer i denne model fra Smeg. Varianten giver de andre modeller i denne gaskomfur test baghjul, da den har en ovnkapacitet på hele 115 liter og seks kogefelter til rådighed. Dette resulterer dog også i, at modellen er en del bredere end andre komfurer, hvilket du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at installere modellen i dit køkken.

Som en ekstra bonus leveres modellen med monteret naturgasdysser, men kan omstilles til flaskegas eller bygas efter behov. Det giver dig en større fleksibilitet i valget af gas. Produktet er en del af energiklasse A, så den vil ikke give for store udsving på din elregning. Modellen har desuden en høj sikkerhed, da den er udviklet med sikkerhedsventil på alle brændere og tre lag glas i lågen. Derudover er rengøringen let, da Smeg modellen er udviklet med en såkaldt Vapor Clean rengøring. Denne metode renser via damp, men i stedet for at indsætte en bradepande, skal du hælde lidt vand i en særlig fordybning i ovnrummet.

Du kan nemt skifte mellem ovnens 8 funktioner og temperaturer mellem 50 og 260 grader via drejeknapper. Både ovn og kogefelter har elektronisk tænding og så er ovnen udstyret med et digitalt ur med elektronisk programvalg og minutur. Med i købet følger der en wokholder i støbejern, reduktionsrist i rustfrit stål, grillrist, bageplader á 20 og 40 mm, samt et roterende grillspyd.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 88 og 91,5 cm
 • Dybde: 59,8 cm
 • Bredde: 89,8 cm
 • Vægt: 77,5 kg
 • Farve: Sølv
 • Kapacitet: 115 liter
 • Antal ovnrum: stk
 • Antal kogefelter: 6 stk
 • Energiklasse: A

Gram Gaskomfur GK3610-90BX

Et gaskomfur med mange indstillingsmuligheder og nem rengøring

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at vælge mellem 11 forskellige funktioner til madlavningen
 • pros-icon.svg Kan lynopvarme til 180 grader på 5 minutter og kan optø frosne madvarer
 • pros-icon.svg Nem at rengøre grundet Steam Clean funktion og Easy Door Clean
 • pros-icon.svg Høj sikkerhed grundet flere lag glas, børnesikring, automatisk sluk m.m.

Detaljeret gennemgang

Der er flere fordele ved et gaskomfur fra Gram. Lige netop denne model er udviklet med et ovnrum på 66 liter, mange funktioner og en høj sikkerhed. Derudover kan den lynopvarme og optø fødevarer på ingen tid. Og som en ekstra bonus er det nemt at rengøre modellen. Du kan benytte både by-, natur- og flaskegas til komfuret.

Derfor skal du vælge et Gram GK3610-90BX Gaskomfur

Du skal investere i dette gaskomfur med elektronisk ovn fra mærket Gram, hvis du gerne vil have et moderne og pænt komfur med et hav af indstillingsmuligheder og velfungerende egenskaber. Modellen er reelt set en multifunktionsovn, da den er udviklet med 10 forskellige funktioner. Disse tæller bl.a. ægte varmluft, som sikrer en fremragende varmefordeling, samt en optøningsfunktion, så du kan få god mad, selvom du har glemt at tage indholdet ud af fryseren. Derudover har modellen også lynopvarmning.

Det er nemt at rengøre denne model, da den er udstyret med Steam Clean funktion og Easy Door Clean. Steam Clean sikrer, at du kan løsne madrester og fedt, så de er nemme at tørre af. Easy Door Clean gør sådan, at du nemt kan tage glasset i ovnlågen ud og rense det. I alt har ovnen en kapacitet på 66 liter.

En anden klar fordel ved denne model er, at den har et højt sikkerhedsniveau for både ovn og kogefelter. F.ek.s er der elektronisk tænding, automatisk sluk og flammesikring. Det sidste betyder, at komfuret selv lukker ned for gassen, hvis blusset går ud. Vi må også hellere nævne, at du selv kan vælge, hvilken type gas du vil benytte. Du kan vælge mellem bygas, naturgas og flaskegas til dit nye komfur, hvis du vælger denne model fra Gram.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 85 og 90 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Farve: Sølv
 • Kapacitet: 66 liter
 • Antal ovnrum: 1 stk
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Energiklasse: A

La Germania RI64C61BX Gaskomfur

Et stilrent gaskomfur indbygning med termisk sikring

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stilrent design og fremstillet i rustfrit stål sikrer et pænt udseende
 • pros-icon.svg Højt sikkerhedsniveau, bl.a. grundet elektrisk tænding med termisk sikring
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med drejeknapper sikrer en nem betjening

Detaljeret gennemgang

Du kan vælge mellem mange forskellige gaskomfurer på markedet, men hvis du gerne vil være sikker på, at du får en flot model bestilt hjem, som passer perfekt ind i det moderne køkken, så skal du se nærmere på denne model fra mærket La Germania. Produktet har et stilrent design og endda en høj sikkerhed, så du kan have ro i maven.

Derfor skal du vælge et La Germania RI64C61BX Gaskomfur

Ønsker du at prioritere et stilrent gaskomfur, hvor du dog stadig ikke skal gå på kompromis med funktionaliteten? I så fald skal du se nærmere på denne model fra mærket La Germania. Lige netop denne variant har nemlig en opbygning i rustfrit stål, hvilket får den til at se yderst stilren ud. Opbygningen sikrer desuden, at modellen blender perfekt ind i det moderne køkken. Brænderne er udstyret med støbejern, så de kan sagtens holde til lidt af hvert.

Derudover er modellen brugervenlig i sin opbygning, hvilket garanterer en nem betjening og indstilling af de forskellige funktioner. Du kan vælge mellem i alt 9 ovnfunktioner, heriblandt varmluft, grill og optøning. Ovnen har en god isolering, da glaslågen består af tre lag. Denne låge er desuden aftagelig, så du hurtigt kan få rengjort den.

Alle brændere på denne model er udstyret med elektrisk og One Touch sikkerhedsventil. Denne sikrer at gas ikke slipper fra apparatet. Modellen har desuden et opbevaringsdæksel. Og så vælger du selv, om du vil benytte den med flaskegas, bygas og naturgas. Standard udstyr til produktet er en wokring og simmer ring.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 85,3 og 92,3 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Farve: Sølv
 • Kapacitet: 69 liter
 • Antal ovnrum: 1 stk
 • Antal kogefelter: 4 stk
 • Energiklasse: A

Smeg SCB91MFN9 Gaskomfur

Gaskomfur med stor kapacitet og nem betjening

Fordele
 • pros-icon.svg God plads med et ovnrum på 115 liter og fem brændere
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning garanterer nem betjening af ovn og brændere
 • pros-icon.svg Flere tilbehørsdele medfølger i købet, så du kommer godt fra start

Detaljeret gennemgang

Du får en hel del plads at brede dig på, når du laver mad, hvis du vælger at investere i dette gaskomfur fra Smeg. Modellen er bredere end andre i opbygningen, hvilket garanterer en større kapacitet og flere blus at gøre godt med. Det er derfor en ideel investering for dig, der ofte skal lave mad til mange mennesker. Produktet er desuden brugervenligt.

Derfor skal du vælge et Smeg SCB91MFN9 Gaskomfur

Hvis du ofte skal lave mad til mange mennesker, uanset om dette er i privaten eller professionelt, så kræver det en ovn, der er lige dét større og mere funktionel. Heldigvis er det lige netop det som du får, hvis du investerer i dette gaskomfur fra mærket Smeg. De har udviklet en stilren model i sort opbygning, der har en stor kapacitet. Ovnrummet har således en kapacitet på 115 liter, mens der er fem brændere til rådighed ovenpå komfuret.

Du skal ikke være nervøs for, at der er for meget at holde styr på, når du har så meget plads til rådighed. Modellen er nemlig udviklet med tanke for brugervenlighed, hvorfor det er nemt at indstille og betjene de forskellige dele / områder. Du kan indstille ovnen til 7 forskellige funktioner og frit benytte dig af dens egenskaber som digitalt ur med elektronisk programvalg, minutur, automatisk tænd og sluk m.m.

Sikkerheden skal gerne være i top, når du arbejder i køkkenet. Af den grund er komfuret fra Smeg udviklet med en sikkerhedsventil på alle brændere og en ovn med kølesystem. På den måde kan du føle dig sikker i forbindelse med madlavningen. Som om selve produktet opbygning og funktionalitet ikke var nok, så medfølger der både to rister, en bageplade på 20 mm og en bradepande på 30, samt et roterende grillspyd i købet. Du har altså alt du skal bruge lige ved hånden fra start af.

Produktdetaljer

 • Højde: Mellem 88,5 og 91,5 cm
 • Dybde: 59,8 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Farve: Sort
 • Kapacitet: 115 liter
 • Antal ovnrum: 1 stk
 • Antal kogefelter: 5 stk
 • Energiklasse: A

Guide

Sådan vælger du det bedste gaskomfur

I de nedenstående afsnit kan du læse mere om tilsluning og montering af et gaskomfur, samt hvordan du finder det bedste gaskomfur tilbud. Du kan også læse mere om de forskellige fordele ved at vælge et gaskomfur. Men før vi bevæger os videre til disse afsnit, vil vi gerne have lov til at hjælpe dig godt på vej i valget af det bedste gaskomfur til dig. Der findes nemlig et hav af gaskomfurer på markedet, hvorfor det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad man helt præcist skal fokusere på i købet. Du kan således læse om de vigtigste parametre herunder:

 • Formål: Først og fremmest kan det være en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvad formålet med gaskomfuret er. Naturligvis vil svaret være: “at lave mad på”, men til hvor mange? Og er det i professionel eller privat sammenhæng? Dette kan være med til at give dig en forståelse for, hvilke indstillingsmuligheder og kapacitet din nye investering skal have
 • Kapacitet: Når du overvejer, hvilken kapacitet modellen skal have, så skal du gerne være realistisk. For det kan da godt være, at det er fedt at have et stort ovnrum eller mange kogefelter, men hvis du ikke har brug for dem, så er de der jo bare. Og så kan det være, at du betaler mere i din elregning og skal gøre mere rent for ingen verdens nytte
 • Størrelse: Kapacitet og størrelse hænger i en vis grad sammen, men det gælder ikke i alle henseender. Nogle modeller er nemlig bedre til at udnytte pladsen end andre. Og har du ikke helt så meget plads at gøre godt med i hjemmet, men vil gerne have en model med en stor kapacitet, så skal du altid finde en pladsbesparende model med en optimal opbygning. Har du meget lidt plads i dit køkken til et nyt gaskomfur, kan det godt være, at du skal overveje en generelt mindre model end en af de helt store varianter
 • Udseende: Dit nye gaskomfur skal gerne passe ind i køkkenet. Af den grund skal du naturligvis også gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad du forventer af modellens udseende. Skal den helst være hvid, sort eller i en metallisk farve? Hvordan foretrækker du at knapperne ser ud? Skal den have et digitalt display? Alle disse parametre kan du udmærket overveje på forhånd, da det vil give dig mulighed for at frasortere nogle modeller undervejs
 • Brugervenlighed: Det er en klar fordel at prioritere en brugervenlig model. I så fald kan du nemlig være sikker på, at den er let at betjene, selv når alting skal gå lidt stærkt. Derudover vil det også resultere i, at du får udnyttet de forskellige fordele ved produktet
 • Indbyggede funktioner: Et gaskomfur kan sagtens være brugervenligt, samtidig med at det har en del indbyggede funktioner, som skal gøre madlavningen endnu lettere. Af den grund kan du sagtens investere i en model med flere funktioner og egenskaber, hvis du vil have et ekstra funktionelt gaskomfur i hjemmet. Du bestemmer selv, hvad du vil prioritere af funktioner. Det kan f.eks. være mange programmer, timer / minutur, bestemt type display, selvrens o.l.
 • Sikkerhedsniveau: Vi vil anbefale dig at prioritere et gaskomfur med et højt sikkerhedsniveau. Dette vil nemlig være med til at mindske risikoen for ulykker og skader i forbindelse med madlavning for alle husholdningens beboere. F.eks. er det en klar fordel at investere i en model med et kølesystem og glaslåge med mange lag, da det vil sikre en køligere overflade og låge. Børnesikring er også en god funktion, hvis der er børn i hjemmet. Derudover kan en sikkerhedsventil på brænderne og eventuel automatisk sluk også være ideelt
 • Rengøring: Hvis du gerne vil undgå at skulle bakse med rengøring af ovnen, så kan det betale sig at holde øje med, hvordan rengøring af produktet er før køb. Det er ikke så besværligt at rengøre brænderne, så det er primært rengøring af ovnen, du skal holde øje med. Det kan anbefales at prioritere en model med en form for selvrens. Om du ønsker en med damp rengøring, pyrolyse, en bestemt type belægning e.l. er dog helt op til dig
 • Energiklasse: Det kan umiddelbart også betale sig at holde et vågent øje med gaskomfurets energiklasse før køb. Denne type komfurer har sjældent den højeste mærkning, så det er helt fint, hvis den blot tilhører energiklasse A. Du kan eventuelt sammenligne modellerne via deres kWh forbrug i de forskellige programmer, hvis du vil være sikker på, at du finder en energibesparende model
 • Elovn eller gasovn: I udvælgelse af dit nye produkt, skal du også gerne beslutte dig for, om du helst vil have en model med en gasovn eller en elektrisk ovn. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker – begge dele fungerer godt i drift

8 fordele ved gaskomfur

Er du endnu ikke helt overbevist om, hvorfor du skal investere i et gaskomfur? I så fald kan du herunder læse 8 gode grunde til at investere i et gaskomfur:

 • Hurtig opvarmning: Et gaskomfur varmer med flammer på kogefelterne, hvorfor det går hurtigt med at få varme i gryder og pander. Det er især ideelt til personer, der gerne vil hurtigt i gang med madlavningen
 • Bliver hurtig kold: Man kan umiddelbart vende den ovenstående fordel den anden vej også – for overfladen og felterne bliver også hurtigt kolde igen, når flammen slukkes. Du kan således sagtens lade indholdet stå på brænderen, når først der er slukket for flammen
 • Jævn varmefordeling: Varmen fordeler sig optimalt gennem gryder og pander, når der arbejdes med et gaskomfur. Dette skyldes igen, at der arbejdes med flammer, hvormed varmen kan fordele sig over hele overfladen
 • Nem at betjene: Et fælles tema for disse fordele er, at det er let at arbejde med en flamme, når der skal laves mad. Af den grund er vi også nødt til at nævne, at du har langt bedre kontrol over din madlavning, når du benytter et gaskomfur, da flammen ændrer sig med det samme efter indstillingerne – du skal således ikke vente på, at en kogezone varmer op eller køles ned, når du bruger gas
 • Billig i drift: Gaskomfurer kan benyttes med forskellige typer gas. Nogle af disse er billige brændstofkilder, hvorfor der kan være en del penge at spare, hvis du benytter dig af et gaskomfur frem for et elektrisk komfur
 • Kan altid benyttes: Du skal aldrig være nervøs for, at du ikke kan bruge dit gaskomfur. For lige netop denne type fungerer selv under en strømafbrydelse, da den jo netop ikke benytter sig af el
 • Nem at rengøre: Det kræver ikke alverden at holde sit gaskomfur pænt og rent, da det ikke kræver samme type vedligeholdelse som en kogeplade af f.eks. glaskeramik. Du kan desuden rengøre de forskellige dele let
 • Anderledes udseende: Helt generelt har et gaskomfur en lidt anderledes opbygning, og du skal derfor vælge et gaskomfur, hvis du gerne vil have en model, der skiller sig ud og giver et anderledes udtryk til køkkenet

Tilslutning og montering af gaskomfur

En af de få ulemper ved køb af et gaskomfur er, at du ikke selv må klare opgaven. Det kræver nemlig hjælp af en autoriseret fagmand, da der er flere regler og lovkrav, som skal overholdes i forhold til installationen og monteringen.

Installation af gaskomfur

Selve installationen af et gaskomfur afhænger af, om du har haft gaskomfur før (altså allerede har de rigtige tilslutninger til rådighed) eller ej. Er de forskellige installationer allerede til rådighed, vil prisen være langt billige og det vil være et nemmere stykke arbejde. Skal montering af gaskomfuret dog foregå helt fra bunden, fordi du har haft et andet komfur førhen, så vil prisen automatisk ligge lidt dyrere.

Uanset om du har haft gaskomfur tilsluttet før eller ej, må du ikke foretage opgaven selv. Der gælder altså ikke de samme regler for et gaskomfur som for andre hårde hvidevarer installationer.

Afmontering af gaskomfur

Hvis du allerede har et gaskomfur, som du nu skal til at skifte ud, skal du også være opmærksom på, at afmontering af et gaskomfur koster penge. Denne type afmontering kræver nemlig også en autoriseret fagmand. Ofte vil firmaet dog tilbyde at klare både afmontering af det gamle komfur og installation af det nye til en fordelagtig pris. Og i så fald skal du ikke bekymre dig om alt for meget.

Find det bedste gaskomfur tilbud

Det kan være en god ide at holde øje med diverse online forhandleres hjemmesider, hvis du gerne vil spare lidt penge på købet af dit nye gaskomfur. De har nemlig regelmæssigt tilbud på deres hårde hvidevarer, heriblandt gaskomfurer. Og finder du din udvalgte model på tilbud, kan der være mange penge at spare.

Men hvordan kan du være sikker på, at du har fundet det bedste tilbud? Jo, det kræver, at du bruger lidt tid på at sammenligne prisen hos de forskellige forhandlere. På den måde kan du få en indsigt i, hvad produktet koster andre steder. Hvis du ikke synes, at prisen passer til dit budget, selv når modellen er på tilbud, kan du enten vente og se, om den bliver sat yderligere ned – eller simpelthen finde et mere budgetvenligt gaskomfur.

Sådan er denne gaskomfur test udført

Der findes et hav af forskellige gaskomfurer på markedet, hvoraf mange af dem fungerer godt i drift. Men for at finde frem til de bedste gaskomfurer, har vi sammenlignet de forskellige modellers testresultater og beskrivelse. Derudover har vi også benyttet en del tid på at læse forbrugeranmeldelser for at finde ud af, hvilke modeller forbrugerne mener virker bedst. Det er trods alt vigtigst, at gaskomfuret fungerer i drift og ikke blot i en test.

Vi har forsøgt at inddrage gaskomfurer med diverse opbygninger, udseender, kapaciteter og i forskellige prisklasser. Dette skyldes, at vi gerne vil have, der skal være noget for flere forbrugere i vores tests.

Vil du hellere have et induktionskomfur?

Det er helt op til dig, hvad du foretrækker, når det kommer til valget af komfur, ovn og kogeplader. Der findes mange forskellige varianter på markedet, så du har rig mulighed for at finde en opbygning, der passer til dine behov og dit køkken. Hvis du ikke er helt sikker på, at du vil få glæde af et gaskomfur, så kan vi i stedet anbefale dig at se nærmere på vores artikel om de bedste induktionskomfurer. Komfurer med induktionskogeplader er særligt populære og det kan være den rette løsning for dig. Læs mere i vores induktionskomfur test.

Er du derimod blevet overbevist om, at du slet ikke skal investere i et fuldendt komfur, men nærmere ovn og kogefelter separat? I så fald kan du læse om flere valgmuligheder inden for disse områder her på siden. Et godt sted at starte er i vores indbygningsovn test, da en sådan model giver dig mulighed for at udnytte pladsen bedst muligt i køkkenet.

FAQ

Hvilket gaskomfur er bedst i test?

I denne test har vi kåret et Gorenje G6110WJ Gaskomfur som testvinder. Modellen vil leve op til de fleste behov. Læs med, hvis du vil finde det bedste gaskomfur til dine behov.

Hvad koster et gaskomfur?

Prisen på et gaskomfur skifter, alt efter hvilken model du går efter. Ofte vil størrelsen og funktionalitet have en indflydelse på prisen. Du kan sagtens finde en god model til knap 5.000 kroner.

Kan jeg selv installere et gaskomfur?

Nej, du må ikke selv stå for montering, installation eller afmontering af et gaskomfur. Dette kræver en autoriseret fagmand, da der er visse lovkrav på området af sikkerhedsmæssige årsager.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×