GPS Test: 4 bedste GPS til bilen (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS BIL
TESTVINDER

Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS BIL

Denne GPS fra Garmin er din ultimative køremakker, der øger din sikkerhed og sparer din tid. Den bliver leveret installeret med en detaljeret livstidskort af Europa og livstidstrafikopdateringer. Den har en 6,95” touchskærm, stemmekontrol, nem…

Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS BIL 1
bedste GPS

Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS BIL

Garmin Camper 660LMT-D 2
GPS til campister

Garmin Camper 660LMT-D

Garmin Zumo 595LM 3
GPS til motorcykler

Garmin Zumo 595LM

TomTom Start 52 GPS 4
billig GPS

TomTom Start 52 GPS

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har i denne artikel testet en række GPS’er og fundet frem til de 5 bedste GPS’er på markedet lige nu. Der findes rigtig mange forskellige slags med forskellige funktioner, og vi har samlet de bedste egenskaber hos en GPS og dermed valgt Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS til bil, som den bedste. De er naturligvis forskelligt, hvad man finder værdifuldt i en GPS, så vi har derfor indkluderet forskellige GPS’er, der opfylder forskellige behov i form af funktioner og pris. Du kan derfor være sikker på at finde den bedste GPS til dig. 

Til sidst i artiklen har vi beskrevet de vigtigste funktioner hos en GPS, så du ved hvad du bør gå efter.

Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS BIL

bedste GPS

Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS BIL
Fordele
 • pros-icon.svg Alarmer gør dig opmærksom på vigtige ting som ændring i hastighed, jernbaneoverskæringer, dyr der passerer vejen, osv.
 • pros-icon.svg Udover vejnavne hjælper Garmin Real Direction dig på vej med genkendelige landemærker
 • pros-icon.svg Trip Planner foreslår sjove stop og populære steder på vejen, når du skal på bilferie

Detaljeret gennemgang

Denne GPS fra Garmin er din ultimative køremakker, der øger din sikkerhed og sparer din tid. Den bliver leveret installeret med en detaljeret livstidskort af Europa og livstidstrafikopdateringer. Den har en 6,95” touchskærm, stemmekontrol, nem og brugervenlig søgning, alarmerer ved steder der kræver ekstra opmærksomhed, og meget mere.

Derfor skal du vælge Garmin DriveSmarter 61

Garmin DriveSmarter har mange lækre funktioner, der gør din køreoplevelse og navigering meget nemmere og mere sikker. GPS’ens skærm er 6,95” med farve og touch med 1024×600 pixels. DriveSmart GPS’en giver dig flere alarmer under kørslen, som gør dig opmærksom på vigtige ting som skarpt sving, ændring i hastigheden, jernbaneoverskæringer, dyr der går over vejen. Du kan også vælge at skrue endnu mere op for sikkerheden ved at modtage notifikationer fra rødtlyskamera og fartkamera. Yderligere kan du få tips om pausepladser, når du har kørt i mange timer, hvilket specielt er godt, når du skal køre på ferie. 

Garmin Real Direction

Nogle gange er vejnavne ikke nok til at finde vej, da skilte kan være skjulte eller uigennemskuelige. Derfor har Garmin sørget for den smarte funktion, at den hjælper dig på vej ved hjælp af genkendelige landemærker. Det gør navigeringen betydeligt nemmere og mindre farlig, når du bruger mindre fokus på at lede efter små skilte med vejnavne på under kørslen. 

Garmin DriveSmarter 61 har også stemmekontrol, så du ikke skal fumle rundt med knapperne under kørslen og dermed fjerne fokus fra vejen. Med stemmekontrol skal du blot snakke til GPS’en, når du eksempelvis skal tilføje en lokation imens du kører. 

Inden du kører, kan du nemt taste adressen, navnet eller kategorien ind i Garmin GPS’en og så klarer den resten. Du kan ligeledes se bedømmelser på det sted du skal hen med TripAdvisor og nyde din roadtrip med den indbyggede Trip Planner, som foreslår sjove og spændende stop på vejen. Med FourSquare vil du se masser af populære steder på din GPS, hvilket gør Garmin DriveSmart uundværlig på din bilferie. 

Bluetooth-tilkobling

Du kan desuden tilslutte din smartenhed via Bluetooth og modtage, eller foretage, opkald samtidig med at du får notifikationer, uden at du behøver at fjerne hænderne fra rattet. Download Smartphone Link appen, hvor du får besked om vejret og trafikken. Garmin Drive Smart GPS kan hjælpe dig ud af trafikpropper og hjælpe dig med at finde en parkeringsplads. Det er altså dem ultimative køremakker, som du ikke kan leve uden efter du først har prøvet den. 

Udover GPS’en får du i Garmin DriveSmarter pakken yderligere et kort over Europa, livstidskort og live trafikopdateringer, srtømkabel til bilbrug, sugekop til bilbrug, USB-kabel og en quick start manual. 

Produktdetaljer:

 • Skærm størrelse: 6,95”
 • Skærmopløsning: 1024 x 600
 • Type touchskærm: Kapacitiv
 • Kortområde: Europa
 • Højde. 8,90 cm
 • Bredde: 17,30 cm
 • Dybde: 1,90 cm
 • Vægt: 243 g
 • Batterikapacitet: 1 time

Garmin Camper 660LMT-D

GPS til campister

Garmin Camper 660LMT-D
Fordele
 • pros-icon.svg Perfekt GPS til campister, der beregner ruter udfra dine oplysninger om mål og vægt på din campingvogn og autocamper
 • pros-icon.svg Easy Route Shaping beregner ruter, der medtager dine foretrukne veje, byer ved et tryk på skærmen
 • pros-icon.svg Active Lane Guidance viser og fortæller dig klart hvilken vejbane du skal køre i samt viser Bird’s Eye Junction en detaljeret visning af vejkryds.

Detaljeret gennemgang

Garmin Camper 660LMT-D er en perfekt GPS til dig, der ofte camperer med din campingvogn eller autocamper. Med en 6,0” kapacitiv glasskærm bliver du nemt navigeret på de ruter, der passer til din campingvogn eller autocampers mål. Den har desuden en omfattende oversigt over campingpladser, advarer om vejen forude og mange andre funktioner.

Derfor skal du vælge Camper 660LMT-D GPS’en fra Garmin

Denne GPS er den nyeste i Garmins GPS camper-serie og indeholder en enklere ruteberegning, højdeprofiloplysninger og med FourSquare får du foreslået millioner af nye og populære steder. 

Den forenklede navigation har forudindlæste detaljerede kort over Europa, som oplyser dig om vejbegrænsninger, som eksempelvis brohøjder og oplysninger om de fleste større veje og motorveje. Du kommer godt i gang ved at taste dine specifikationer ind for din autocamper eller campingvogn og så benytter Camper GPS’en din profil til at finde den bedste og mest effektive rute gennem Europa baseret på dine oplysninger om højde, vægt, længde og bredde af køretøjet. 

Du får desuden en oversigt over mere end 9.000 campingpladser i Europa, hvor du får detaljerede oplysninger om priser, åbningstider samt søge efter foretrukne faciliteter.

Håndfrie funktioner og identificering af smukke, naturskønne ruter

Du kan nemt ændre din rute så den passer til det du foretrækker at køre gennem. Du kan blandt andet nemt benytte den valgfri indstilling for naturskønne ruter, som beregner en rute med smukke omgivelser. Den vil ligeledes fortælle dig hvor meget længere eller kortere tid det tager end med den oprindelige rute. Hvis du foretrækker bestemte byer eller gader skal du blot tilføje et punkt på den rute, som du ser på skærmen og så kan du se en meddelelse om, hvor meget ekstra tid det tager.

Camper 660LMT-D har en praktisk stemmeaktiveret navigation, som giver dig mulighed for blot at tale til enheden og den vil reagere på alle dine kommandoer, så du ikke behøver at slippe rattet og opmærksomheden fra vejen, når du skal angive en ny rute eller ændre noget på GPS’en. Det er naturligvis også muligt at benytte GPS’en på normal vis med touchskærmen. Med bluetooth-funktionen kan du tilkoble din smartphone og lægge den fra dig og via bluetooth stadig få dine opkald og beskeder direkte på GPS’en. Du kan benytte GPS’ens mikrofon og højtaler til at foretage opkald igennem.

Naviger i indviklede vejkryds og hastighedsbegrænsning

Med Active Lane Guidance, også kaldet ALG, benytter stemmemeddelelser og pile i klare, tydelige farver til at vise dig den helt rigtige vognbane til din rute. PhotoReal Junction View viser dig tydeligt frakørslerne, som de ser ud i virkeligheden, så du ikke længere skal være i tvivl om det er den rigtige frakørsel. Bird’s Eye Junction View giver dig en detaljeret visning af vejkryds vist fra oven, så du får en klar forståelse for hvor du skal placere dig i banen.

Camper 660MLT-D gør dig altid opmærksom på den hastighedsbegrænsning for din campingvogn eller autocamper alle steder. Nyd en mere afslappet tur med de særlige hastighedsbegrænsninger og forventede ankomsttider, som vises tydeligt på skærmen. 

GPS’en arbejder sammen med FourSquare, som giver dig millioner af populære og nye interessepunkter, så du nemt kan finde restauranter, butikker, seværdigheder og meget mere, på din rute. Garmin Real Directions letforståelige kørselsanvisninger guider dig nemt ved hjælp af genkendelige landemærker, bygninger og trafiklys. Du får nemme stemmeangivelser som: “Drej til højre ved trafiklyset”, så du ikke længere skal stresse med at kigge efter gadenavne på de små skilte. Garmin Real Voice har en taleteknologi, som lyder mere naturlig og venlig. 

Med BC 30 trådløst bakkamera kan du nemt bakke med din autocamper eller campingvogn uden at stresse over at du ikke kan se noget bag ved. Den giver dig et utroligt nemt udsyn bag autocamperen, som er helt uundværligt. 

Forbind din smartphone med den gratis app Smartphone Link, som giver dig adgang til Garmin Live Services, hvor du blandt andet får live trafikoplysninger og information om vejret. Du kan goså checke ind på FourSqure og få detaljerede oplysninger om interessepuntker, bedømmelser, priser og åbningstider. 

Produktdetaljer:

 • Skærmstørrelse: 6,1” widecreen
 • Skærmtype: TFT farvet multitouch
 • Opløsning: 800 x 480 pixels
 • Højde: 7,2 cm
 • Bredde: 13,6 cm

Garmin Zumo 595LM

GPS til motorcykler

Garmin Zumo 595LM
Fordele
 • pros-icon.svg Robust og vandfast GPS med 5” højtopløselig touchscreen kan bruges selv med handsker på
 • pros-icon.svg Vælg om du ønsker en rute med mange sving og bakker, og om du vil undgå store motorveje, men Garmin Adventurous Routing
 • pros-icon.svg Tilkobel din smartphone via bluetooth og foretag opkald og få notikationer direkte på navigationsskærmen

Detaljeret gennemgang

Garmin Zumo 595LM er velegnet til motorcyklen. Denne handskevenlige, refkleksfrie, 5” touchscreen GPS har dobbeltorientering og et robust design, som kan tåle barsk og vådt vejr. Den har et detaljeret kort over Europa, finder veje med mange sving og bakker, advarer for skarpe sving, jernbaneoverskæringer, og så videre.

Derfor skal du vælge Garmin Zumo 595LM GPS til din motorcykel

Garmin Zumo GPS’en er skabt til eventyr på din køretur. Med Garmin Adventurous Routing kan du selv bestemme hvad du foretrækker på din rute. Du kan vælge om du ønsker en rute med mange bakker, mange sving og om du ønsker at undgå store motorveje. 

GPS’ens skærm er 5,0” touchscreen med høj opløsning, kan bruges med handsker på og har både en liggende og en stående visning. Skærmen er transflektiv, hvilket betyder at den reducerer genskin og er dermed nem at aflæse, selvom det er fuld solskin. 

Bluetooth-funktionen giver dig mulighed for at tilkoble din smartphone med et Bluetooth-aktiveret headset eller hjelm, der dog skal tilkøbes. Gem din smartphone væk i en lomme eller en cykeltaske og stadig modtage opkald og beskeder via GPS’en, uden at fjerne opmærksomheden fra vejen. Du kan også vælge at modtage Smart Notifications, som du kan tilpasse så du får opkald, sms’er, app-beskeder, med mere, direkte på GPS’ens navigationsskærm. 

Få trafikoplysninger med Smartphone Link app

Den smarte Smartphone Link applikation giver dig trafikoplysninger samt informerer dig om vejret, så du er bedst mulig forberedt inden, og under, køreturen. Med denne app kan du også aktivere LiveTrack og lade dine venner følge din færden, når du er på tur på motorcyklen.

Med Garmin Zumo595LM GPS’en har du også mulighed for at lytte til musik på din køretur via din smartphone direkte på GPS’ens touchscreen. Her kan du streame din yndlings playliste direkte fra Spotify.

Zumo GPS’en gør dig opmærksom nyttige vejforhold som skarpe sving forude, hastighedsændringer, jernbaneoverskæringer, områder med krydsende dyr, skolezoner, og meget mere. Du får ligeledes en advarsel om, hvis du er ved at køre ned af en ensrettet vej. Yderligere får du advarsler om fartkameraer og træthedsadvarsel på længere køreture, hvor den foreslår tilgængelige rastepladser. Up Ahead-funktionen gør dig opmærksom på interessepunkter og mimlepæle langs din rute samt giver Easy Route Shaping dig mulighed for at tilføje et punkt på kortet, hvis du har foretrukne områder du ønsker at køre på.

Tripcomputer med brændstofmåler

Den integrerede tripcomputer har en digital brændstofmåler, som gør det nemt for dig at vurdere, hvor mange kilometer du kan køre, før du løber tør for brændstof. Du får automatisk oplysninger om tilgængelige tankstationer i nærheden, når du er ved at løbe tør. Fartgrænseindikatoren giver dig besked, når du skal til at sætte farten ned samt har du en digital kompasvisning og en database med motorcykelspecifikke interessepunkter lige ved hånden. På denne måde kan du nemt finde værksteder, forhandlere og andet i nærheden. Servicehistorikloggen hjælper dig med at holde styr på servicedatoer, kilometertal og hvornår den sidst udførte vedligeholdelse fandt sted.

Garmin Real Directions vejleder dig gennem ruten ved hjælp af genkendelige landemærker, bygninger og trafiklys. Med FourSquares interessepunkter, får du oplysninger på nye og populærer steder, som du kan udforske på din tur. 

PhotoReal Juncion View viser dig et detaljeret og realistisk billede af vejkryds på ruten, så du nemmere kan navigere rundt i vejbanerne med en pil i en klar farve og nyttige stemmemeddelelser. Denne funktion gør dig også opmærksom på den korrekte vognbaneposition til det næste sving eller den næste afkørsel. TrackBack funktionen giver dig mulighed for at vælge den nøjagtig samme rute, når du skal tilbage. 

Produktdetaljer:

 • Skærmtype: TFT farve touchscreen
 • Skærmstørrelse: 5” widescreen
 • Bredde: 10,8 cm
 • Højde: 6,5 cm
 • Opløsning: 800 x 480 pixels
 • Køretid: op til 4 timer

TomTom Start 52 GPS

billig GPS

TomTom Start 52 GPS
Fordele
 • pros-icon.svg Prisvenlig GPS med omfattende navigering og nem anvendelighed
 • pros-icon.svg Forbereder dig på afkørsler og kryds samt hjælper til vognbaneskift i god tid
 • pros-icon.svg Finder miljøvenlige ruter, så du spare tid, penge og benzin

Detaljeret gennemgang

TomTom Start 2 52 GPS er til dig, der leder efter en brugervenlig GPS med en omfattende navigering til en billig pris. GPS’ens skærm. Den har en avanceret hjælper til vognbaneskift samt kan den finde miljøvenlige ruter.

Derfor skal du vælge TomTom Start 52 GPS

Denne Start 52 GPS fra TomTom er en rigtig god og prisvenlig GPS, som giver dig en omfattende navigering med mange gode muligheder for at gøre din køretur meget bedre. GPS’en kommer med en smart holder til bilen, som gør at du nemt kan justere så den sidder helt perfekt og giver det bedste overblik imens du kører. Billedet på skærmen justerer sig også automatisk, uanset hvad du foretrækker. 

Den 5” store touchskærm sikrer dig en komfortabel og enkel betjening. Den har mange utrolig smarte funktioner integreret. Eksempelvis har den navigering i 3D, som gør det nemt og enkelt at finde vej til din ønskede destination. 

Avanceret hjælper til vognbaneskift

Du bliver forberedt på afkørsler og kryds i god tid med den avancerede hjælper til vognbaneskift. Denne funktion sikrer dig at du aldrig overser et sving eller er nødt til at foretage et pludseligt kørebaneskift.

TomTom Start 52 har den fremragende funktion, der finder den mest effektive vej, så du både spare penge, benzin og ikke mindst tid.

GPS’en har både en 2D og 3D tilstand, så du selv kan bestemme hvad du foretrækker til navigeringen. Den har dag og nattetilstand, som sikrer dig en klar og tydelig aflæselig skærm, uanset om det er på en højlys dag eller i bælragende mørke. Den har 2 timers lang batterikapacitet samt en 8 gigabyte intern hukommelse. Den har ligeledes et mikro SD-hukommelseskortlæser, som understøtter op tol &€ gigabyte. 

Produktdetaljer:

 • Skærmtype: LCD berøringsfølsom touchskærm
 • Skærmstørrelse: 5”
 • Opløsning: 480 x 272 pixels
 • Højde: 9,05 cm
 • Bredde: 14,45 cm
 • Dybde: 2,38 cm
 • Vægt: 209 g

Guide

Sådan vælger du den rigtige GPS til dig

GPS’er har utrolig mange funktioner og det kan være svært at vide hvad man egentlig får brug for og hvad der gør en GPS god for lige præcis dig. Vi gennemgår derfor her hvad der er vigtigt i en GPS, så du finder den bedste til netop dig og din livsstil.

Funktioner

Der findes et hav af forskellige funktioner til GPS’er, så det er vigtigt at du tænker over hvad du præcis vil bruge din GPS til og hvor ofte du skal bruge den. Skal du eksempelvis benytte den flere gange om ugen, fordi du måske har et arbejde, hvor du skal besøge kunder rundt omkring i landet og samtidig ofte er på bilferie og dermed også benytte den til dette. Så er det en god idé at investerer lidt mere i GPS’en med mange funktioner. Sådan en GPS kan nemlig typisk både bruges til at se trafikopdateringer, finde den hurtigste vej, advarer dig om skarpe sving og hastighedsændringer på veje du ikke kører på ofte og finde tankstationer på vejen. De har ligeledes funktioner, der er utrolig brugbare til bilferien, da de kan vise dig de seværdigheder, sjove steder, gode restauranter, hoteller, og så videre, som vil gøre at du får meget mere ud af din bilferie, samtidig med at du undgår at fare vild.

Kort

Hele hovedessensen hos en GPS er dens kort og det bør naturligvis være af god kvalitet. Alle de GPS modeller vi har inkluderet i vores test, er udstyret med et Europakort, hvilket er ideelt, når du skal uden for Danmark, hvilket er yderst vigtigt.

Der sker ofte ændringer på kortet, da der konstant bliver lavet omlægning af veje, nye veje, vejarbejde og så videre. Derfor kræver det at GPS’en skal opdateres jævnligt for at give dig den bedste navigering. Hos nogle GPS’er skal du opdatere det manuelt på computeren og nogle har indbygget Wi-Fi, som gør at du kan opdatere den direkte på GPS’en. De ligger ofte lidt højere i pris.

Design

En GPS skal sidde et tydeligt sted i bilen, hvilket gør det en anelse vigtigt at du kan lide GPS’ens design. Det er naturligvis en individuel holdning, men umiddelbart er det en god idé at vælge en GPS i en farve, der passer til interiøret i din bil, så den skaber et minimalistisk look.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×