Græstimmer Test: 7 bedste græstrimmere i test (Januar 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer
TESTVINDER

Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer

AdvancedGrassCut 36 fra Bosch en fremragende græstrimmer med et kraftigt 2-tråds skæresystem, som giver en høj og effektiv skærekvalitet. Med den halvautomatiske trådfremføring undgår du konstant at blive afbrudt i dit arbejde. Trods sine mange…

Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer 1
Bedste græstrimmer

Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer

Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer 3
Billig græstrimmer

Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer

Makita RST250 benzin græstrimmer 7
Den bedste benzindrevne græstrimmer

Makita RST250 benzin græstrimmer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne græstrimmer test kan du læse om de 8 bedste græstrimmere på markedet. Vi har kåret  Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer som testvinder, da den udmærker sig med et godt skæresystem, en lav vægt og brugervenlig opbygning. Du kan derfor med fordel gå efter denne model, hvis du er i tvivl om, hvilken variant der passer bedst til dig.

På listen finder du både benzin-, batteri- og ledningsdrevne modeller i forskellige størrelser, opbygning og effektivitetsniveauer, så der er noget for enhver smag. Efter gennemgangen af produkterne kan du læse mere om forskellen på varianterne, hvordan du skifter tråd på din maskine m.m.

En græstrimmer er perfekt til at trimme kanterne på græsplænen og de steder, hvor en almindelig plæneklipper eller robotplæneklipper ikke kan nå.

 

Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer

Bedste græstrimmer

Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer
Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig 2-tråds skæresystem giver høj og effektiv skærekvalitet
 • pros-icon.svg Lav vægt, så du ikke bliver træt i armene under brug
 • pros-icon.svg Udstyret med et indstilleligt greb og forlænget softgrip for en høj brugerkomfort

Detaljeret gennemgang

AdvancedGrassCut 36 fra Bosch en fremragende græstrimmer med et kraftigt 2-tråds skæresystem, som giver en høj og effektiv skærekvalitet. Med den halvautomatiske trådfremføring undgår du konstant at blive afbrudt i dit arbejde. Trods sine mange funktioner, har græstrimmeren en utrolig lav vægt, der giver en formidabel arbejdskomfort ved brug. 

Derfor skal du vælge Bosch AdvancedGrassCut 36 V græstrimmer

Hvis du leder efter den bedste græstrimmer til dig, så kan du ikke gå galt i byen med denne variant fra Bosch. Denne AdvanceGrassCut 36 græstrimmer er udviklet og fremstillet i høj kvalitet med et kraftigt 2-tråds skæresystem, som giver en effektiv skærekvalitet. Du vil derfor hurtigt kunne få bugt med samtlige uønskede bevoksninger i haven, hvis du benytter dig af denne model.

Græstrimmeren har en halvautomatisk trådfremføring, som gør, at du ikke bliver afbrudt i dit arbejde ved anvendelse af den. Modellen har en lav vægt, hvilket gør den komfortabel i brug, og du vil ikke opleve at blive træt i armene hurtigt under trimningen. AdvanceGrassCut 36 er desuden udstyret med en plantebeskyttelse og et ekstra greb, som kan indstilles i position og vinkel, samt en forlænget softgrip, som bidrager endnu mere til din komfort ved anvendelse af græstrimmeren. 

Med Bosch græstrimmeren får du ligeledes et 36V 2.0 Ah lithium-ion batteri, en AL 3620 CV lader og en trådspole på 6 meter med i købet. Maskinens batteri kan desuden oplades på 70 minutter, så du kan hurtigt komme i gang igen, hvis det skulle løbe tør undervejs i arbejdet.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 4,1 kg
 • Klippebredde: 30 cm
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Batteristørrelse: 2,0 Ah
 • Spænding: 36 Volt
 • Batteriladetid: 70 minutter
 • Trådspole: 6 meter
 • Vibrationsniveau: 2 m/s2

Makita græstrimmer 18V Li-ion DUR181Z

Den bedste græstrimmer for nybegyndere

Fordele
 • pros-icon.svg Ideel græstrimmer for nybegyndere, da den har en nem og intuitiv betjening
 • pros-icon.svg Udstyret med overbelastningssikring med lampe indikation for højere sikkerhed
 • pros-icon.svg Justerbart hoved med 5 forskellige positioner gør den nem til skæve kanter

Detaljeret gennemgang

Græstrimmeren DUR181Z fra Makita er en let og praktisk græstrimmer til at anvende i haver i alle størrelser. Maskinen har en god brugerkomfort og vejer blot 2,6 kg, hvilket gør den let at håndtere. Derudover er den nem at betjene, selv for nybegyndere, da den har en høj brugervenlighed uden indviklede funktioner.

Derfor skal du vælge Makita DUR181Z græstrimmer

Denne græstrimmer fra Makita er ideel for dig, der skal bruge en græstrimmer for første gang. Med DUR181Z græstrimmeren er du nemlig fri for uigennemskuelige og indviklede funktioner, da den har en ultra intuitiv betjening. Af den grund er maskinen også et oplagt køb for dig, der blot vil have en enkel maskine, der er let at betjene uden det store hurlumhej.

Græstrimmeren har desuden en overbelastningssikring, som vil lyse ved en eventuel overbelastning. På denne måde ved du, hvis der er noget i vejen, hvilket giver dig mulighed for at tage dine forbehold. Denne type sikkerhed sikrer også, at du kan få glæde af din græstrimmer i længere tid, da det bliver lettere at passe på den. 

Hovedet på græstrimmeren er justerbart og kan justeres til hele 5 forskellige positioner, så trimningen bliver nemmere og maskinen mere komfortabel at anvende. Dette gør også, at du nemmere kan trimme de skæve kanter. Makita græstrimmeren har 7800 omdrejninger i minuttet, som gør den utrolig effektiv i sin trimning. Den har en snitbredde på 26 centimeter, hvilket gør den god til at tage et større areal med trimmeren, så det ikke bliver en lang og tidskrævende opgave. 

Produktdetaljer:

 • Højde: 23,5 cm
 • Længde: 133 cm
 • Bredde: 29,7 cm
 • Vægt: 2,6 kg
 • Klippebredde: 23 cm
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Spænding: 18 Volt
 • Vibrationsniveau: 2,5 m/s2

Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer

Billig græstrimmer

Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer
Fordele
 • pros-icon.svg Sikrer flot og præcis trimning af kanter og besværlige områder i haven
 • pros-icon.svg EasyEdge gør det nemt at skifte mellem kantklipning og trimning
 • pros-icon.svg To-grebs design, giver dig en god og komfortabel arbejdsstilling

Detaljeret gennemgang

Græstrimmeren RY18LT25A-120P fra Ryobi har et togrebs design, som giver en ergonomisk og behagelig arbejdsstilling. Den er udstyret med EasyEdge, så du nemt kan skifte mellem kantklipning og trimning. Derudover har maskinen automatisk trådfremføring. Modellen er desuden en del af ONE+ systemet, hvor alle 18V maskiner kan benytte samme batteri.

Derfor skal du vælge Ryobi RY18LT25A-120P græstrimmer

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, men stadig gerne vil have en god græstrimmer, så kan du med fordel investere i denne model fra mærket Ryobi. De har nemlig udviklet en solid maskine, der ikke koster alverden. Du skal dog ikke være nervøs for, at du går på kompromis med maskinens opbygning eller effektivitet, blot fordi du investerer i en lidt billige model. Denne effektive græstrimmer fra Ryobi giver dig gode muligheder for en flot og præcis trimning af kanter ved terrassen, trampolinen, omkring havemøbler etc.

Med denne Ryobi græstrimmer kan du desuden nemt skifte mellem kantklipning og trimning af græsplænen, da den er udviklet med et EasyEdge klippesystem. I købet medfølger der en knivholder, men du skal selv tilkøbe trådspolen, da der kun medfølger plastikknive til denne model. Maskinen har en klippebredde på 25 cm, så du kan nemt få bugt med selv større bevoksning i haven.

Græstrimmeren er komfortabel og bekvem at arbejde med i haven, da den har to-grebs design, som giver dig en god og optimal arbejdsstilling. Derudover har den en yderst let vægt på blot 1,7 kg. Dette mindsker risikoen for ømhed og smerter efter arbejdet i haven, da du undgår at arbejde i dårlige positioner eller at overanstrenge dine arme og ryg.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 1,7 kg
 • Klippebredde: cm
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Batteristørrelse: 2 Ah
 • Spænding: 18 Volt
 • Batteriladetid: 80 minutter
 • Vibrationsniveau: 1,7 m/s2

Bosch ART 27 græstrimmer

Den bedste brugervenlige græstrimmer med ledning

Fordele
 • pros-icon.svg Motorydelse på 450 watt og klippebredde på 27 cm sikrer gode resultater
 • pros-icon.svg Let og kompakt maskine med justerbar højde for optimal brugerkomfort
 • pros-icon.svg Nem indstilling af funktioner med få knapper

Detaljeret gennemgang

Denne græstrimmer fra mærket Bosch er en ledningsdreven variant, der har en god ydelse og kan benyttes til både græs- og kanttrimning. Modellen er udstyret med et automatisk dobbelt snorfremføringssystem og har en klippebredde på 27 centimeter. Derudover har den en let og kompakt størrelse med justerbar højde for en optimal komfort.

Derfor skal du vælge Bosch ART 27 græstrimmer

Det er naturligvis ikke kun batteridrevne modeller, der har klaret sig godt nok til at blive inkluderet i denne græstrimmer test. Så hvis du er på jagt efter en optimal ledningsdreven græstrimmer, der er effektiv i drift, kan vi anbefale dig at investere i denne variant fra Bosch. Deres ART 27 græstrimmer er en funktionel maskine, der sikrer en nem og hurtig trimning af samtlige områder i haven. Det er optimalt at benytte maskinen som et supplement til plæneklipperen, da den kan nå de normalt utilgængelige steder og ordner kanter på ingen tid.

Maskinen har en ydelse på 450 watt og arbejder med en skærehastighed på op til 10.500 omdrejninger i minuttet. Du kan altså være sikker på, at denne model får bugt med enhver type uønsket bevoksning – også de mere genstridige af slagsen. Derudover har den en klippebredde på 27 cm, så du kan fjerne en god mængde græs hurtigt. 

Komforten i denne græstrimmer er helt i top, da du blandt andet, blot med et enkelt klip, kan skifte mellem trimning og kantfunktion ved 90 graders skæring. Du kan ligeledes tilpasse græstrimmerens højde til din højde ved et enkelt klik på en anden knap. I alt kan højden indstilles mellem 80 og 115 cm. Håndtaget er udviklet med softgrip og så er der også et justerbart støttehåndtag, hvilket giver dig et godt og fast greb om trimmeren.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 2,7 kg
 • Klippebredde: 27 cm
 • Effekt: 450 watt
 • Trådspole: 6 meter
 • Skærehastighed: 10.500 omdrejninger i minuttet

Stiga SGT 500 AE græstrimmer

Den bedste støjsvage græstrimmer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Støjsvag i drift sikrer et bedre arbejdsmiljø
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere håndtag og rigrør for en højere arbejdskomfort
 • pros-icon.svg Batteri i størrelsen 48 V fra andre havemaskiner kan benyttes til denne græstrimmer

Detaljeret gennemgang

Med denne græstrimmer fra Stiga kan du være sikker på, at arbejdet i haven ikke bliver anstrengende for dine eller dine naboers ører. Produktet er nemlig støjsvag i brug. Derudover har den en optimal klippebredde, et drejbart hoved med støttehjul, samt et justerbart håndtag og rigrør for en bedre komfort.

Derfor skal du vælge Stiga SGT 500 AE græstrimmer

Hvis du leder efter en støjsvag græstrimmer, kan du med fordel gå efter denne model fra Stiga. Deres SGT 500 AE græstrimmer larmer nemlig ikke særlig meget i brug, hvorfor den er ideel til dig, der er bevidst om lydforbruget. Derudover er denne variant også en miljøvenlig græstrimmer, der arbejder med en effekt på 200 watt og en motorhastighed på maksimalt 8000 omdrejninger i minuttet.

Maskinen er kompatibel med 48 V batterier, og det er muligt at benytte batterier fra andre maskiner i 500 serien til denne maskine. Du skal gerne være opmærksom på, at der ikke medfølger et batteri i købet af denne græstrimmer.

Denne model har en brugervenlig opbygning, da du nemt kan kontrollere diverse funktioner via det intuitive tastatur på maskinen. Tastaturet har endda ergonomiske knapper, hvilket sikrer optimal kontrol og sikkerhed. Du kan indstille maskinens håndtag og rigrør, så enhver bruger får den bedste arbejdsposition. Rigrøret kan deles i to, så det også nemt kan opbevares på minimal plads. Klippebredden på 25 til 30 cm og det drejbare hoved med støttehjul sikrer desuden en optimal trimning af græs og græsplænens kanter.

Produktdetaljer:

 • Højde: 25 cm
 • Længde: 173 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Vægt: 3 kg
 • Klippebredde: 30 cm
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Batteristørrelse: 2 Ah
 • Spænding: 48 Volt
 • Trådspole: 3 meter
 • Vibrationsniveau: 2 m/s2

Gardena SmallCut Li-23R 14,4 V græstrimmer

Den bedste græstrimmer til små haver

Fordele
 • pros-icon.svg Effektivt klippesystem med robuste plastklinger for præcis klippeydelse
 • pros-icon.svg Udviklet med et ergonomisk håndtag og en lav vægt for lettere håndtering
 • pros-icon.svg Det indbyggede lithium-ion batteri lades hurtigt på alle tidspunkter

Detaljeret gennemgang

Denne græstrimmer fra Gardena er ideel til brug i mindre haver, selv hvis bevoksningen er ved at få overhånd. Maskinen er effektiv i drift grundet et RotorCut klippesystem og så er den samtidig behagelig at håndtere, da den har en lav vægt og er ergonomisk håndtag.

Derfor skal du vælge Gardena SmallCut Li-23R 14,4 V græstrimmer

Er du på jagt efter den bedste græstrimmer til en mindre have, der ikke koster alverden, men heller ikke går på kompromis med effektivitet? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne græstrimmer fra Gardena. Deres SmallCut model er udstyret med et RotorCut klippesystem, der med robuste plastklinger sikrer en præcis klippeydelse. Derudover er dette system også støjsvagt i brug, så du skal ikke være nervøs for at larme for meget, når du benytter dig af denne maskine.

Derudover er denne variant udviklet med øje for brugerkomfort. Det betyder, at du får en maskine med en lav vægt og et ergonomisk håndtag, så du altid kan have optimal kontrol over græstrimmeren. Derudover er der et ekstra håndtag, som gør det endnu lettere at arbejde med maskinen i flere arbejdspositioner. På den måde kan du også få med uønsket bevoksning i selv svært tilgængelige områder i haven.

Det er muligt at opbevare ekstra plastklinger under håndtaget, så du altid har dem lige ved hånden, hvis din maskine pludselig ikke virker lige så effektiv i drift. Med i købet følger der en lader til det indbyggede lithium-ion batteri. Dette batteri er desuden nemt at vedligeholde, da det er fleksibelt at genoplade. Du skal således ikke vente på, at det er drænet helt for strøm før du sætter det til opladning. Derudover tager genopladningen ingen tid, så du hurtigt kan komme i gang igen.

Produktdetaljer:

 • Klippebredde: 22,3 cm
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Batteristørrelse: 2,0 Ah
 • Spænding: 14,4 Volt
 • Vibrationsniveau: 2,5 m/s2

Makita RST250 benzin græstrimmer

Den bedste benzindrevne græstrimmer

Makita RST250 benzin græstrimmer
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv benzindreven græstrimmer med høj ydeevne
 • pros-icon.svg Buet skaft sikrer frit udsyn til skærearealet
 • pros-icon.svg Let i vægt i forhold til andre benzindrevne modeller
 • pros-icon.svg Tank med en størrelse på 0,5 liter, så du kan nå hele haven rundt

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne græstrimmer fra mærker Makita, kan du være sikker på, at du får en maskine med en høj ydeevne bestilt hjem. Modellen er nemlig en benzindrevet variant, hvilket gør den endnu mere effektiv end de andre maskiner i denne græstrimmer test. Derudover er den afbalanceret i sin opbygning og let at betjene.

Derfor skal du vælge Makita RST250 benzin græstrimmer

Er du på udkig efter en god benzindreven græstrimmer? I så fald vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne model fra Makita. Deres RST250 model er yderst effektiv i drift, da den har en høj ydeevne. Det er derfor en ideel investering for enhver, der nægter at gå på kompromis med græstrimmeres kraft.

Denne græstrimmer har en effekt på 0,73 kW og arbejder med 1 hestekraft. Dette er rigeligt til at få bugt med selv den mest genstridige bevoksning i haven. Du skal derfor ikke længere bekymre dig om vildtvokset ukrudt, græs eller planter, da du kan få den flotteste have med denne græstrimmer til rådighed. Derudover er den også ideel til at holde bevoksningen ved lige.

Du kan sagtens se, hvad du foretager dig, når du benytter denne model. Den har nemlig en opbygning med et buet skaft, som sikrer frit udsyn til skærearealet. På den måde kommer du  heller ikke til at skade dele af haven, der ikke skal skæres til. Tankens størrelse på 0,5 liter garanterer desuden, at du ikke skal fylde nyt brændstof på hele tiden. Du kan altså arbejde en god mængde tid i haven før du skal bekymre dig om påfyldning.

Produktdetaljer:

 • Højde: 38,5 cm
 • Længde: 172,5 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 4,2 kg
 • Klippebredde: 25 cm
 • Cylindervolumen: 25,5 cm3
 • Effekt: 0,73 kw / 1 HK
 • Tank: 0,5 liter
 • Vibrationsniveau: 2,6 til 3,2 m/s2

Guide

Forskellen på en benzindreven, ledningsdreven og batteridreven græstrimmer

Du kan vælge mellem tre varianter af græstrimmere: batteri-, benzin- eller ledningsdreven. De kan alle få bugt med uønsket bevoksning i haven, så det er helt op til dig selv, hvilken af varianterne du foretrækker. Der er dog naturligvis fordele og ulemper ved alle tre drivmidler, og derfor har vi i dette afsnit skrevet en lille guide til forskellen på modellerne. På den måde får du lettere ved at finde frem til den rette model for dig.

Benzindreven græstrimmer

En benzindreven græstrimmer er ideel at benytte, når man ønsker at komme særlig genstridig bevoksning til livs, uanset om dette gælder græs eller ukrudt. Al slags bevoksning, der står højt og tæt på et større areal, kan være problematisk at fjerne med akku- eller ledningsdrevne modeller, da de sjældent er helt så kraftige som en benzindreven variant. Fordelen ved en benzindreven græstrimmer er altså, at du kan klare samtlige typer af bevoksninger i haven.

Til gengæld er denne type maskine ofte tungere end akku- og ledningsdrevne modeller, så det kræver en smule mere kraft at bære rundt på og benytte maskinen. Og så kan det naturligvis være irriterende at skulle blande brændstof, der primært er en blanding mellem benzin og olie, og påfylde det inden man kan gå i gang. Af den grund fravælger mange private husholdninger den benzindrevne model, mens den er et foretrukket valg i professionelle henseender.

Ledningsdreven græstrimmer

Den ledningsdrevne græstrimmer er ideel at benytte i mindre haver, men kan også sagtens være god til større haver, hvis du ikke har noget mod at benytte en forlængerledning. Den helt store fordel ved at benytte en græstrimmer med ledning er, at du ikke løber tør for strøm. Du skal således ikke stoppe halvvejs gennem arbejdet for at sætte batteriet til opladning eller hælde nyt brændstof på, men kan i stedet bare fortsætte til arbejdet er færdigt.

Derudover er en græstrimmer med ledning også nogle er de billigste varianter på markedet, så hvis du gerne vil spare penge på købet, kan en ledningsdreven græstrimmer være en oplagt investering. Det eneste du skal være opmærksom på er, at du altid skal have øje på ledningen, da du ellers risikerer at skære den over undervejs i arbejdet, twiste den eller falde i den. Ledningen kommer nemlig hurtigt til at ligge i vejen, når du bevæger dig rundt i haven. Og så er der selvfølgelig problemet med, at ledningen ikke altid er lang nok, hvorfor det altid er en god ide at have en udendørs forlængerledning liggende klar – især hvis du har en større have.

Batteridreven græstrimmer

Hvis du foretrækker en vis fleksibilitet, når du arbejder i haven, så kan en batteridreven græstrimmer, også kaldet en akku græstrimmer, være den rette løsning. Disse modeller sikrer en komplet bevægelsesfrihed, da de er lette i vægt og der ikke er en begrænsning i form af en ledning. Derudover findes der mange gode batteridrevne græstrimmere på markedet, så det er ikke svært at finde en model, der passer til dine behov.

Ulempen ved at benytte en batteridreven model er, at du altid skal sørge for, at batteriet er opladt. Du risikerer desuden at skulle vente i et godt stykke tid på opladning af batteriet, hvis det går dødt undervejs i arbejdet. Dette kan man dog komme uden om ved at investere i flere batterier, så ét kan ligge til opladning, mens man benytter det andet.

Akku græstrimmere er ikke de billigste på markedet, hvis man også skal købe oplader og batteri til modellen. Men har du allerede disse dele, så kan du sagtens finde relativt billige modeller. Flere forhandlere har desuden udviklet havemaskine-serier, hvor batteriet passer på tværs af maskinerne. På den måde skal du blot købe batteri og lader én gang, hvorefter du kan benytte det på tværs af maskinerne.

Anden nyttig information i denne græstrimmer test

Du sidder sikkert med flere spørgsmål til købet af din græstrimmer og dem kan du forhåbentlig blive klogere på i de nedenstående afsnit. Du kan læse om trimmeteknikker, udskiftning af nylonsnor i din græstrimmer og forskellen på en græstrimmer og en buskrydder.

Græstrimmerens trimmeteknikker

Det er muligt at vælge mellem to trimmeteknikker, når man er på jagt efter en græstrimmer: trimmeteknik med plastknive eller nylonsnor. Nogle modeller er udviklet til at kunne fungere med begge teknikker, så du kan skifte alt efter, hvad der skal fjernes i haven. Det er helt op til dig selv, hvilken type trimmeteknik du foretrækker.

Generelt er trimmeteknikken med en plastkniv oplagt til kraftig bevoksning, da den virker mere effektivt og har en højere styrke en nylonsnoren. Til gengæld sikrer nylonsnoren et mere præcist resultat. Det kan derfor være en fordel at foretage en kombination af de to metoder, så du både får bugt med større bevoksninger og opnår et præcist resultat.

Du skal gerne være opmærksom på, at både kniv og nylonsnor skal udskiftes med jævne mellemrum. Nylonsnoren kan risikere at knække og knivene kan miste deres effektivitet. Det kan derfor godt betale sig at se på disse dele, hvis du ikke føler, at din maskine lever op til forventningerne længere.

Sådan sætter / skifter man snor på en græstrimmer

Vi har netop beskrevet, hvordan nylonsnoren på din græstrimmer godt kan risikere at knække. Men hvordan får du så sat en ny snor på maskinen? Det vil vi gennemgå for dig i den nedenstående step-by-step guide, så du er forberedt til når uheldet er ude.

 • Sørg for, at maskinen er slukket og ikke kun tændes (tag f.eks. batteriet ud, ledningen ud af strømstikket, fjern brændstoftanken e.l.)
 • Fastspænd græstrimmerhovedet, så du kan få adgang til det roterende element
 • Sørg for, at fastgøre elementet, så det ikke kan rotere
 • Åben det hylster, som snoren ligger i og tag legemet ud
 • Fjern den gamle snor, men sørg for, at du får klippet den nye snor i præcis samme længde inden du smider den væk
 • Sno nu snoren (eller snorene, hvis der er flere) om legemet i den anviste retning i brugsvejledningen. Du skal fortsætte med at vikle snoren om legemet indtil begge ender kan fæstnes
 • Sæt legemet på plads i hylsteret igen
 • Løsn det roterende element, så du kan se, om snorene roterer som de skal
 • Hvis alt virker som det skal, så er maskinen klar til brug

Hvad er forskellen på en buskrydder og en græstrimmer?

Det kan være lidt svært at kende forskel på en buskrydder og en græstrimmer, da de ofte benyttes til nogenlunde samme formål. Dét der adskiller de to typer af maskiner er dog deres størrelse og effektivitet. En buskrydder er nemlig større end en almindelig græstrimmer, hvilket skyldes, at den benyttes til særligt genstridigt plantevækst og store bevoksninger. Af den grund er en buskrydder også ofte tungere end en græstrimmer, hvorfor man har brug for at bære maskinen i en bæresele for at have optimal kontrol over den.

Vi må dog hellere pointere, at flere græstrimmere på markedet har en så god opbygning og effektivitet, at de i flere tilfælde godt kan benyttes til selv genstridige bevoksninger. Det kommer dog meget an på modellen. Fordelen ved at benytte en græstrimmer frem for en buskrydder er dens lave vægt, som gør den mere håndterbar for brugere i alle størrelser.

Overvejer du at investere i en buskrydder frem for en græstrimmer? I så fald vil vi anbefale dig at se nærmere på vores test af buskryddere, hvor du kan læse om de bedste modeller på markedet. Du kan bl.a. også blive klogere på, hvordan du bedst benytter din buskrydder, hvilket tilbehør du kan købe til din buskrydder og hvordan du finder det bedste buskrydder tilbud i artiklen.

LÆS OGSÅ: Vores store test af havetraktorer

Vedligeholdelse af græsplænen

Græsplænens stand afhænger af mange faktorer men en af de ting der virkelige kan udfordre både græsplæne og haveejer, er mos. Det kan være svært og genstridigt at komme til livs men ved at bruge en vertikalskærer eller græslufter som den også kaldes, kan du sikre at din græsplæne holder sig sund og mosfri.

LÆS OGSÅ: Vores store test af motorsave

Mangler du andet udstyr til din have?

Som haveejer ved man at man ikke kommer sovende til en velplejet have. Udstyret skal være i orden. Græsplænen er ikke det eneste der har brug for vedligeholdelse, dertil kommer f.eks hækken der omkranser haven. Her kan en hækkeklipper være ganske uundværlig til at trimme særligt siden ud mod fortorvet, så forbipasserende ikke bliver generet af afstikkende grene.

Min terrasse bliver jævnligt angrebet af alger og hertil bruger jeg en højtryksrenser til at fjerne de grimme pletter. Samtidig tager den også det værste ukrudt der vokser op mellem revnerne.

FAQ

Hvilken græstrimmer er bedst?

I denne test har vi kåret en Bosch AdvanvedGrassCut 36 V græstrimmer som bedst i test. Modellen udmærker sig på effektivitet, opbygning og pris. Det kan dog tænkes, at en af de andre modeller passer bedre til dine behov, så læs med og find den rette græstrimmer til dig.

Hvad kan man benytte en græstrimmer til?

Du kan benytte en græstrimmer til at trimme græsset på steder, hvor det kan være svært at komme til med græsslåmaskinen. Græstrimmeren kan også benyttes til at fjerne uønsket bevoksning ved kanter, op ad en mur, tæt på hækken o.l.

Skal jeg vælge en akku-, lednings eller benzindreven græstrimmer?

Det er helt op til dig selv, om du foretrækker en batteri-, lednings- eller benzindreven græstrimmer. Batteridrevne modeller sikrer større bevægelsesfrihed, men du løber aldrig tør for strøm med den ledningsdrevne variant. Den benzindrevne er god til svær bevoksning.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×