Gulvvasker Test: 4 bedste gulvvaskere

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Kärcher SC 4 EasyFix Gulvvasker 2
En multifunktionel gulvvasker med damp

Kärcher SC 4 EasyFix Gulvvasker

Bissell Vac and Steam Gulvvasker 3
Støvsuger og gulvvasker i én

Bissell Vac and Steam Gulvvasker

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne gulvvasker test har vi kåret en Kärcher Damprenser SC 3 EasyFix Upright som bedst i test. Det skyldes dens egenskaber, brugervenlige opbygning, udseende og pris. De resterende produkter på listen er dog også klart investeringen værd. Du kan altså med fordel læse med for at finde den bedste gulvvasker til dig.

Du kan også blive klogere på, hvordan du finder frem den rette model og mere generel viden om gulvvask, hvis du bliver hængende helt til bunden af artiklen. Vi guider dig nemlig til vask af forskellige gulvtyper og hvor ofte du burde vaske gulvet efter gennemgangen af de udvalgte produkter.

Fordele
 • pros-icon.svg Fjerner op til 99,9 % husholdningsbakterier og snavs fra både gulve og gulvtæpper
 • pros-icon.svg Integreret vandtank på 500 ml, der kan genopfyldes undervejs i rengøringen
 • pros-icon.svg Lang ledning på fem meter sikrer en god bevægelsesfrihed
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning, der gør den let at betjene

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen, hvis du investerer i denne damprenser fra mærket Kärcher. Produktet fjerner effektivt både snavs, sæberester og kalk på både hårde gulve og gulvtæpper. Faktisk dræber den helt op til 99,9 procent af alle husholdningsbakterier. Du har desuden god bevægelsesfrihed, da den medfølgende ledning måler fem meter.

Derfor skal du vælge en Kärcher damprenser SC 3 EasyFix Upright

Hvis du leder efter den bedste damprenser på markedet, så skal du kaste blikket på denne model fra Kärcher. Lige netop denne variant lever nemlig op til samtlige forventninger man måtte have til sin gulvvasker. Modellen er enkel i sin opbygning og er yderst brugervenlig, hvilket gør det nemt at benytte maskinen til vask af gulvet. På blot 30 sekunder er du klar til at begynde rengøringen.

Mundstykket er udviklet til at glide henover både klinker, gulv og gulvtæpper, så du kan reelt benytte denne gulvvasker på samtlige gulve. Damprenseren fjerner alt fra snavs, sæberester og kalk, samtidig med at den dræber op til 99,9 procent af alle husholdningsbakterier i hjemmet. Produktet er udviklet med en integreret vandtank på 500 ml, der nemt kan fyldes op undervejs, så du ikke skal stoppe hele processen blot fordi du mangler vand.

Du kan være sikker på, at denne maskine vasker i dybden, men samtidig er skånsom over for dit gulv. Det er desuden nemt at vedligeholde selve maskinen, da dens indbyggede kalksystem selv giver besked, når afkalkningspatronen skal udskiftes. Som en ekstra bonus har denne model en lang ledning på fem meter, så du har god bevægelsesfrihed og kan nå rundt i hele huset. Både ledning og diverse tilbehørsdele er desuden lette at opbevare på maskinen.

Produktdetaljer

 • Farve: Gul
 • Vandtank: 500 ml
 • Effekt: 1900 watt
 • Damptryk: 3,5 bar
 • Ledningslængde: 5 meter

Kärcher SC 4 EasyFix Gulvvasker

En multifunktionel gulvvasker med damp

Kärcher SC 4 EasyFix Gulvvasker
Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel gulvvasker, der både kan benyttes på gulve, armaturer, vinduer m.m.
 • pros-icon.svg Effektiv i drift, men renser områder skånsomt
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilpasse dampmængden til overfladetypen
 • pros-icon.svg Udstyret med børnesikring og sikkerhedsventil for optimal sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Du vil med garanti få glæde af denne gulvvasker med damp fra Kärcher – uanset hvad du regner med at benytte maskinen til. Den er nemlig multifunktionel og kan derfor bruges til en lang række opgaver i hjemmet, og altså ikke kun til rengøring af gulve. Maskinen dræber samtlige bakterie, samt fjerner sæberester og kalk fra området.

Derfor skal du vælge en Kärcher SC 4 EasyFix Gulvvasker

En af de helt store fordele ved at investere i denne gulvvasker fra mærket Kärcher er, at den ikke kun kan benyttes til rengøring af diverse gulvtyper. Modellen er nemlig en multifunktionel damprenser og kan således også sagtens benyttes til rengøring af armaturer, håndvaske, vægklinker, vinduer, spejle, komfurer, emhætter o.l. Uanset hvor du benytter denne maskine vil den dog være effektiv i drift og skånsom over for materialet. 

Denne gulvvasker fjerner alt fra snavs til kalk og sæberester. Derudover sørger den gode kombination af varme og et højt damptryk for, at op mod 99,9 procent af alle husholdningsbakterier bliver fjernet, når du benytter denne maskine på et område. Der medfølger desuden både et håndmundstykke og et gulvmundstykke, så du nemt kan klare både overflader og komme ind under møbler.

Modellen er udstyret med et to tank system, så du kan fylde vand på undervejs i rengøringen, hvis beholderen er ved at løbe tør. Der er dog en god mængde vand i, da beholderen kan holde op til 800 ml vand. Du kan nemt opbevare de medfølgende tilbehørsdele, såsom punktdyse, mundstykker, rundbørste og afkalkningspinde på damprenseren.

Produktdetaljer

 • Højde: 27,3 cm
 • Længde: 38 cm
 • Bredde: 25,1 cm
 • Vægt: 5,2 kg
 • Farve: Gul
 • Vandtank: 800 ml
 • Effekt: 2000 watt
 • Damptryk: 3,5 bar

Bissell Vac and Steam Gulvvasker

Støvsuger og gulvvasker i én

Bissell Vac and Steam Gulvvasker
Fordele
 • pros-icon.svg 2-i-1 løsning, hvor du både får støvsuger og gulvvasker i ét produkt
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere dampkontrollen, så det passer til den enkelte overflade
 • pros-icon.svg God brugervenlig med elektronisk finger touch betjening på håndtaget

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne gulvvasker, får du faktisk ikke bare en gulvmoppe, men også en støvsuger i et og samme køb. Modellen kan nemlig både støvsuge og dampe efter behov – og så kan du hurtigt skifte mellem disse funktioner. Damperen er dog stadig effektiv, da den fjerner samtlige bakterier og snavs uden at være for hård ved gulvet.

Derfor skal du vælge en Bissell Vac and Steam Gulvvasker

Hvis du leder efter en 2-i-1 løsning, hvor du både får en støvsuger og gulvvasker til rådighed, selvom du udelukkende benytter den samme maskine, så skal du se nærmere på denne model fra Bissell. Maskinen giver god mulighed for at skifte mellem de to funktioner via den brugervenlige touch betjening, som sidder i håndtaget. Du således skifte mellem støvsugning og damp lige som det passer dig. 

Du går hverken på kompromis med støvsugerens eller gulvvaskerens egenskaber. Støvsugeren er nemlig yderst kraftig med cyclonic og fanger alt snavs. Derudover har maskinen en dobbelt smudsbeholder, så du kan afskaffe støvsugede hår og snavs uden at røre ved det. Damperen er ideel, da den skånsomt fjerner op til 99,9 procent af alle bakteirer i hjemmet. Maskinen har desuden et indbygget vandfilter og vandbeholder, så du hele tiden har damp til arbejdet.

Med i købet følger en microfiber moppe, puder med Microban Antimicrobial Product Protection og en brugervejledning. Du har mulighed for at benytte denne type gulvvasker på forseglede hårde gulve og lave tæpper. Som en ekstra bonus kommer maskinen med en ledning på over 7 meter, hvilket giver dig stor bevægelsesfrihed, når hjemmet skal rengøres.

Produktdetaljer

 • Vægt: 4,8 kg
 • Vandtank: 400 ml
 • Effekt: 1600 watt
 • Støjniveau: 81 dB(A)
 • Ledningslængde: 7,6 meter

IRobot Braava m6 Gulvvasker

Den bedste robot gulvvasker

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv robotgulvvasker, der kommer helt ud i hjørnerne
 • pros-icon.svg Kan selv navigere rundt i hjemmet
 • pros-icon.svg Mulighed for at koble modellen til en app eller andre robotter

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne robot gulvvasker, så behøver du aldrig mere selv at klare gulvvasken i hjemmet. Modellen fjerner al slags snavs på gulvet, så det bliver efterladt skinnende rent. Robottens opbygning sikrer desuden, at den kan komme helt ind i hjørnerne og så kører den selv uden om møblerne. Du kan forbinde den til en app for fuld kontrol.

Derfor skal du vælge en IRobot Braava m6 Gulvvasker

Hvis du investerer i denne robot gulvvasker fra IRobot, så kan du i den grad gøre den fremtidige gulvvask langt lettere for dig selv. Med denne model behøver du nemlig ikke selv gøre noget i forbindelse med vask af gulvet i hjemmet. Robotgulvmoppen klarer selv ærterne og på en fuld opladning kan den endda køre rundt i op til 75 minutter. Når maskinen er ved at være løbet tør for batteri, så bevæger den sig automatisk mod opladerstationen.

En klar fordel ved at vælge denne model frem for andre robot gulvvaskere er, at denne variant selv kan finde ud af den bedste rute til rengøring og undgår f.eks. møbler. Derudover sørger maskinen ideelle design for, at den kan komme helt ind til kanterne at rengøre. Det gør den desuden til fulde, da maskinen løsner alle former for snavs og skidt i hjemmet.

Du har mulighed for at tilslutte din robotgulvmoppe til din enhed via den særlige iRobot HOME app. Her kan du selv skemalægge rengøringen, hvis du f.eks. har faste tidspunkter, du gerne vil have vasket gulv på. Du kan også forbinde din Braava gulvmoppe til en Roomba robotstøvsuger, hvis du har sådan en. I så fald vil gulvmoppen kunne gå i gang med vask af gulv, når robotstøvsugeren er færdig med støvsugning af gulvet.

Produktdetaljer

 • Højde: 8,1 cm
 • Diameter: 26 cm
 • Vægt: 2,2 kg 
 • Farve: Hvid
 • Vandtank: ml
 • Effekt: watt
 • Damptryk: bar
 • Ledningslængde: meter

Guide

Sådan finder du det bedste produkt til dig i denne gulvvasker test

Der findes en lang række gode gulvvaskere på markedet, hvoraf de ovenstående modeller er udvalgt som nogle af de bedste. Men det er naturligvis ikke sikkert, at de alle passer lige godt til det, du forventer at få ud af din nye gulvvasker. For at komme nærmere svaret om, hvad du egentlig har brug for i en gulvvasker – og dermed også hvilken model, der er bedste for dig – kan du med fordel lytte til og overveje de nedenstående råd. Dette vil nemlig give dig en forståelse for, hvilken type model, du burde gå efter i købet af en gulvvasker.

 • Skal maskinen benyttes på et bestemt type gulv?
 • Hold øje med produktets størrelse og vægt
 • Investér i en gulvvasker med en stor beholder
 • Investér i en gulvvasker med en lang ledning
 • Ønsker du en kombinationsmaskine eller blot en almindelig gulvvasker?
 • Overvej hvilken prisklasse du er komfortabel med
 • Gå efter en brugervenlig model

Skal maskinen benyttes på et bestemt type gulv?

Først og fremmest er det yderst relevant, at du overvejer, om din nye gulvvasker skal benyttes på et bestemt type gulv. Det er nemlig ikke alle modeller, der kan benyttes på alle typer af gulve. Der vil desuden altid være nogle modeller, der egner sig bedre til visse typer af gulve end andre.

Af den grund kan du altså godt gøre dig nogle overvejelser om, hvor du regner med at benytte din maskine. Skal den bruges overalt i huset, altså både på stuegulvet, i gangen, på badeværelset og i køkkenet, eller regner du kun med at benytte den på bestemte overflader, såsom klinker, trægulv, tæpper?

Hold øje med produktets størrelse og vægt

Det skal gerne være så let som muligt for dig at benytte din nye gulvvasker. Af den grund skal du undgå at investere penge i en uhandy og tung model. Du vil nemlig hurtigt opleve, at det er svært at skubbe den rundt og komme til alle steder i huset. Men hvis du har et stort hus, så er det naturligvis også vigtigt, at maskinen ikke er alt for lille, så arbejdet kommer til at tage hele dagen.

En anden årsag til, at det kan betale sig at kigge lidt ekstra på produktets størrelse og vægt inden det bliver bestilt hjem er, at det også skal være let at opbevare produktet i hjemmet. Du skal således gerne kunne finde et opbevaringssted til din nye gulvvasker, måske i et skab, så du ikke skal stå og kigge på den hele tiden.

Investér i en gulvvasker med en stor beholder

For at undgå hele tiden at skulle fylde nyt vand på din gulvvasker, så kan du med fordel investere i en model med en stor integreret beholder. Denne behøver naturligvis ikke at være upraktisk stor, så den er til gene for dig, men den skal gerne kunne have en vis mængde vand i sig, så du ikke kun kan klare ét rum før der skal fyldes nyt vand på maskinen.

Derudover er det en god ide, hvis du prioriterer en gulvvasker, der kan tåle at få fyldt mere vand på undervejs. På den måde kan du altid fylde mere vand på tanken, hvis du pludselig er ved at løbe tør for vand, men ikke er færdig med at vaske gulvet. Hvis du vælger en model, der skal slukkes før der må hældes mere vand på, så risikerer du at opleve en del spildtid undervejs i arbejdet. Det kan nemlig godt tage lidt tid for maskinen at være kølet nok ned til, at vandet kan hældes på – og så skal det jo lige varmes op igen.

Investér i en gulvvasker med en lang ledning

Det er altid rart at kunne bevæge sig frit, når man gør rent i hjemmet. Af den grund vil vi også anbefale dig at gå efter en gulvvasker med en ledning på minimum et par meter – gerne mere. Hvor lang en ledning du behøver afhænger naturligvis en smule af, hvor stort et hjem du har. For har du et lille hjem, så er en ledning på 7 meter måske slet ikke så nødvendig, da du sikkert sagtens kan komme mellem rummene med en mindre ledning. Har du derimod et stort hjem, hvor hvert rum er rimelig fyldigt, så kan en ledning over fem meter være at foretrække.

Fordelen ved at have en lang ledning er, at du får meget mere bevægelsesfrihed. Derudover har du dog også mulighed for at bevæge dig mellem rummene i hjemmet uden at skulle skifte stikkontakt hele tiden.

Ønsker du en kombinationsmaskine eller blot en almindelig gulvvasker?

Det kan være en fordel at gøre sig nogle overvejelser om, hvorvidt du ønsker en helt almindelig gulvvasker, der blot skal kunne benyttes til vask af forskellige gulvtyper eller om du ønsker en multifunktionel maskine. Ved at gøre dig denne overvejelse før du begiver dig på jagt efter din nye gulvvasker, så er du sikker på, at du ikke senere står og føler, at din gulvvasker ikke lever op til dine forventninger. Herunder kan du læse lidt om, hvad en “kombinations-gulvvasker” bl.a. kan være.

Støvsuger og gulvvasker

En god måde at gøre rengøringen så nem for dig selv som muligt er ved at investere i en multifunktionel maskine, der både kan fungere som støvsuger og gulvvasker. På den måde skal du ikke skifte mellem flere maskiner, men kan blot benytte en indstilling til støvsugning og en anden til gulvvask.

Du skal dog være opmærksom på, om opbygningen af de to maskiner faktisk også er optimal, når du investerer i en sådan kombinationsmaskine. For det kan nemlig resultere i en dårlige sugeevne for støvsugeren, en mindre tankbeholder e.l. Dette gør sig dog ikke gældende for de kombinationsprodukter vi har inddraget i denne gulvvasker test – de fungerer præcis som de skal i begge funktioner.

Robotstøvsuger og gulvvasker

Rengøring med robotter er blevet meget in, og derfor er det selvfølgelig også muligt at investere i en robot til hjemmet, der både fungerer som robotstøvsuger og gulvvasker. Disse maskiner er ikke helt så udbredt endnu, da de fleste enten kan det ene eller det andet, men det er nu stadig muligt at finde nogle gode varianter på markedet.

Denne investering er velegnet til dig, der ikke orker at klare al rengøringen selv, men stadig gerne vil have et pænt hjem. En robot der både klarer støvsugning og gulvvask vil desuden heller ikke optage helt lige så meget plads, som to individuelle robotter.

Gulvvasker til flere overflader

Produkt nr. 2, en Kärcher SC 4 EasyFix Gulvvasker, i denne test er et fremragende eksempel på en ideel multifunktionel gulvvasker. Denne variant kan nemlig ikke kun benyttes på samtlige gulvtyper, men også på en lang række af overflader andre steder i hjemmet. Dette er især en fordel for dig, der gerne vil kunne klare al aftørring og vask med ét produkt.

Det skifter muligvis fra produkt til produkt, hvilke overflader de helt præcist er velegnet til, så vi vil altid anbefale dig at dobbelttjekke med brugsanvisningen før du benytter din multifunktionelle gulvvasker på andre overflader. Det er trods alt ikke alle varianter, der kan rengøre et spejl eller armaturer lige godt.

Overvej hvilken prisklasse du er komfortabel med

Det er altid en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, hvilken prisklasse man gerne vil holde sig inden for. På den måde er du nemlig sikker på, at du ikke senere hen vil føle, at du har spildt for mange penge på købet af din nye gulvvasker. Du skal dog gerne være realistisk, når du sætter dig et budget, så du ikke ender med en billig model, der ikke lever op til halvdelen af dine forventninger.

Derudover vil vi gerne minde dig om, at du altid kan holde øje med diverse gulvvasker tilbud hos online forhandlerne, hvis du gerne vil spare lidt penge på købet og har tid til at vente på den rette tilbudskampagne. Du kan med fordel finde frem til den helt rette model på forhånd, så du er klar til at købe den, når den kommer på et godt tilbud.

Gå efter en brugervenlig model

Vi vil altid anbefale dig at gå efter en brugervenlig model, når det kommer til elektroniske varer. Det skyldes, at du gerne skal have så meget ud af dit nyindkøbte produkt som muligt – og det kan du ikke, hvis du ikke forstår diverse indstillinger og opsætninger. Det er finde en brugervenlig model betyder dog ikke, at du ikke kan få en højteknologisk / multifunktionel model. Du skal bare sikre dig, at opbygningen og styresystemer er udviklet så man kan forstå dem.

Sådan vasker du gulv

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad din gulvtype kan tåle, når du skal til at vaske gulvet. Med de fleste gulvvaskemaskiner vil gulvene blive vasket ved hjælp af damp, hvorfor der ikke er brug for sæbe. Men skal du derimod vaske gulvet “manuelt”, så skal du have fingrene i dette rette rengøringsmiddel til din gulvtype. Det kan du læse mere om det efterfølgende afsnit.

Men før vi begiver os ned til valget af sæbe og hvor ofte gulvet skal vaskes, så vil vi gerne give dig tre gode råd i forbindelse med vask af gulvet. Disse gælder uanset om du benytter dig af en gulvvasker eller foretager en mere traditionel gulvvask.

 • Støvsug altid på forhånd, så den største mængde snavs, hår, fnuller o.l. er fjernet fra gulvet inden der kommer vand på det. Hvis du ikke støvsuger på forhånd, risikerer du, at snavset bare tværes mere ud på gulvet frem for at blive fjernet optimalt.
 • Vær sikker på, at din maskine / vaskemiddel passer til din gulvtype. Der er ikke noget værre end at skade gulvet, fordi man var lidt overmodig med valget af gulvvasker eller vaskemiddel.
 • Kør gerne en tør klud over gulvet efterfølgende – eller giv det god tid til at tørre. Du skal for alt i verden ikke gå henover et nyvasket gulv, da du så bare trækker nyt skidt og snavs med dig. Lad derfor gulvet tørre ordentligt eller tør det selv efter, hvis du ikke har tid til at vente.

Den rette mængde af sæbe og vand ved traditionel gulvvask

Valget af vaskemiddel og mængden af sæbe afhænger naturligvis en smule af, hvilken type gulv du har derhjemme. I dette afsnit kan du læse en kort forklaring af, hvilken type og mængde af sæbe du skal benytte ved mere traditionel gulvvask (altså uden en elektrisk gulvvasker eller damper).

Vask af trægulv – både behandlede og ubehandlede

Det er ofte en god ide at benytte en blanding af vand og sæbespåner til rengøring af trægulve. Fordelingen kommer lidt an på, hvilken type sæbespåner du vælger, men normalt hedder den cirka en dl sæbespåner til fem liter vand. Vær gerne opmærksom på, at sæbespånerne skal være opløst før man begynder at vaske gulvet.

Du skal også gerne være opmærksom på, om du arbejdet med behandlet eller ubehandlet trægulv. Nogle trætyper har f.eks. bedre af speciel trærens eller en natursæbe frem for sæbespåner. Vær også gerne opmærksom på, at trægulvet kan have brug for en speciel sæbe, hvis det er oliebehandlet.

Vask af klinker og fliser

Du kan reelt både bruge sæbespåner og brun sæbe til vask af klinker og fliser. Brun sæbe er muligvis at foretrække i flere tilfælde, men du skal være opmærksom på, at du ikke heller så meget sæbe i, at overfladerne bliver fedtede. En blanding af cirka en halv liter brun sæbe og fem liter vand fungerer i de fleste tilfælde optimalt.

Vask af laminatgulv

Du bestemmer selv, om du vil benytte brun sæbe eller et universalt rengøringsmiddel til dit laminatgulv. Begge dele fungerer ideelt. Med det universale rengøringsmiddel afhænger mængden meget af typen. For brugen af brun sæbe gælder det, at du helst skal benytte en flydende variant og at der maksimalt må hældes én liter brun sæbe i per fem liter vand – gerne en smule mindre.

Vask af linoleumsgulv

Igen har du valgmuligheden mellem et universalt rengøringsmiddel og sæbespåner. Begge dele kan nemlig med fordel benyttes på et linoleumsgulv. Fordelen ved et universalt rengøringsmiddel er dog, at du ikke skal stå og måle op eller kan risikere at hælde for meget sæbe i, så det skader gulvet i længden.

Vask af betongulv

Betongulv vaskes bedst med vand og sæbespåner. Det er dog vigtigt, at du sikrer dig, at sæbespånerne er opløst før du begynder at vaske gulvet med blandingen. Mængden skal gerne hedde fem liter vand blandet med én dl sæbespåner.

Hvor ofte skal gulvet vaskes?

Reelt set er det helt op til dig selv, hvor ofte du ønsker at vaske dit gulv. Det kan være en fordel at gøre det cirka en gang om ugen i forbindelse med en omgang støvsugning, hvis du har børn eller kæledyr, der render meget rundt på gulvet eller trækker skidt og snavs med ind. Hvis dit hjem generelt ikke er helt så grisset, så kan en gulvvask sagtens udskydes lidt, så det ikke behøver at være hver eneste uge.

Du vil dog generelt opleve følelsen af et renere hjem, hvis du regelmæssigt sørger for at vaske gulvet. Med gulvvask får du trods alt fast på noget snavs, som støvsugeren ikke kan få bugt med.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×