Hækkeklipper Test: 12 bedste hækkeklippere i test

Læs med her, hvor vi i vores hækkeklipper test har kåret de 12 bedste hækkeklippere på markedet lige nu.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Stihl HSE 71
TESTVINDER

Stihl HSE 71

Vælg denne hækkeklipper med ledning, hvis du gerne vil have en kraftfuld, men samtidig relativ støjsvag hækkeklipper. Denne har ydermere et ergonomisk håndtag og kan klare grene med en tykkelse på op til 24 millimeter.…

Stihl HSE 71 1
bedst i test

Stihl HSE 71

Bosch Universal Hedge Cut 18V-55 11
Bosch Universal Hedge Cut 18V-55

Bosch Universal Hedge Cut 18V-55

Bosch AHS 55-20 LI 12
bedste hækkeklipper til bøgehæk

Bosch AHS 55-20 LI

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det vigtigste ved en hækkeklipper er, at den er god at håndtere. En afbalanceret vægtfordeling er nemmere at arbejde med. Det er desuden en klar fordel med en dobbeltsidet klinge, der har nemmere ved at komme igennem både tykke og tynde grene.

I vores købsguide stiller vi skarpt på ovenstående, men kigger blandt andet også på de forskellige typer af hækkeklippere. Vi kigger ligeledes på motorkraft, sværdlængde, vægt og sikkerhedsforanstaltninger, der selvfølgelig er vigtige, når du arbejder med et skarpt redskab. Du får også en trin-for-trin-guide til, hvordan du på bedst mulig vis vedligeholder og passer på din hækkeklipper, så du er sikker på, den holder i mange år.

I vores overskuelige sammenligningstabel får du et overblik over testens 12 fantastiske modeller og deres funktioner og egenskaber.

Stihl HSE 71

bedst i test

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Støjsvag
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag
 • pros-icon.svg Langt sværd
 • pros-icon.svg Dobbeltsidet sværd
 • pros-icon.svg 5 hastighedstrin
Ulemper
 • cons-icon.svg En smule tung at håndtere i længden

Detaljeret gennemgang

Vælg denne hækkeklipper med ledning, hvis du gerne vil have en kraftfuld, men samtidig relativ støjsvag hækkeklipper. Denne har ydermere et ergonomisk håndtag og kan klare grene med en tykkelse på op til 24 millimeter.

Alt det praktiske

Hækkeklipperen egner sig med sine laserskårne og diamantsleble knive til tykke grene, og den kan klare grene på en tykkelse på op til 24 millimeter. Selve sværdet er 60 centimeter langt, hvilket gør den velegnet til brede hække og store buske. De dobbeltslebne knive klipper desuden mere effektivt, så du ikke skal hen over samme sted flere gange. Afstanden mellem de enkelte tænder på sværdet er 34 millimeter. Alt i alt er det ikke så mærkeligt, at det ikke kun er os, der synes godt om denne hækkeklipper. Den er også som én af de bedste hos Forbrugerrådet tænk!

Ergonomisk hækkeklipper giver en ergonomisk arbejdsstilling

Hækkeklipperen vejer 4,2 kilogram, hvilket gør den til en forholdsvis let model, omend den kan være lidt tung at håndtere i længden. Dog er vægten velafbalanceret, så den ikke er tungere i den ene ende. Det gør den meget nemmere at håndtere, da du ikke risikerer at få overbalance. Det forhindrer også, at den bliver for tung, hvis du skal strække armene. Dens motor mindsker desuden vibrationer, hvilket er bedre for dig.

Relativt støjsvag trods kraftfuld motor

Dette er en elektrisk hækkeklipper med en kraftig motor med en effekt på hele 600 watt. Du kan vælge mellem 5 hastighedsindstillinger, og den kan køre med op til 2.800 omdrejninger i minuttet. På trods af dette har den et samlet lydniveau på 85 decibel, hvilket er lavt sammenlignet med mange andre modeller. Den er ydermere udstyret med en sikkerhedsbøjle på selve håndtaget, hvilket ikke kun øger rækkevidden, men også giver dig en mere ergonomisk arbejdsstilling.

Specifikationer:

 • Effekt: 600 watt
 • Sværdlængde: 60 cm
 • Maksimale grendiameter: 24 mm
 • Støjniveau: 85 dB
 • Vægt: 4,2 kg

Makita DUH523Z

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag med gummi
 • pros-icon.svg Beskyttelse mod overbelastning
 • pros-icon.svg Meget støjsvag
 • pros-icon.svg Blød opstart
 • pros-icon.svg Motor uden kul
Ulemper
 • cons-icon.svg Batteri og oplader skal købes separat

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne have 100 % bevægelsesfrihed, så vælg denne ledningsfrie hækkeklipper. Den bedste billige hækkeklipper er ikke kun støjsvag, men også kraftfuld og kører med hele 2.700 omdrejninger i minuttet.

Alt det praktiske

Denne Makita-hækkeklipper er en yderst kraftfuld hækkeklipper med kulfri motor er med det dobbeltsidede skær og 2.700 omdrejninger i minuttet yderst effektiv til mellemstore hække og buske. Denne Makita-hækkeklipper er perfekt til tynde grene samt de mellemstore grene og kan klare en grentykkelse på op til 15 millimeter. Selve skæret er 52 centimeter langt, så du kan komme langt ind over hækken. På trods af sin kraftige klippestyrke er denne Makita-hækkeklipper forholdsvis lydsvag med et lydniveau på 84,3 decibel.

Ledningsfri bevægelsesfrihed

Du risikerer ikke at komme til at klippe en irriterende ledning over, for med en kraftfuld batteridrevet hækkeklipper slipper du helt for at bøvle med en ledning. I stedet er denne hækkeklipper uden ledning udstyret med et letvægtigt og langtidsholdbart li-lon-batteri. Når hækkeklipperen løber tør for strøm, lader du den ganske enkelt op igen. Vær opmærksom på, at du skal tilkøbe både oplader og batteri. Det ergonomiske håndtag gør denne model endnu nemmere at håndtere. Håndtaget er belagt med gummi, så du altid har et godt greb om det. Desuden dæmper det vibrationer, så dine led skånes så meget som muligt. Du vil også sætte pris på, at hækkeklipperen kun vejer små 3,4 kilo.

Gode sikkerhedsforanstaltninger

Det er altid godt med sikkerhedsforanstaltninger. Denne batteridrevne hækkeklipper har en indbygget beskyttelse mod overbelastning. Et LED-lys begynder at blinke, når den er i fare for at blive overbelastet, mens du klipper hæk. Denne Makita-hækkeklipper er ydermere designet til at have en særlig blød opstart. Det er ikke kun rarere for dig, men forhindrer også, at den ikke lige pludselig starter ved en eventuel strømafbrydelse.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde:52  cm
 • Maksimale grendiameter: 15 mm
 • Støjniveau: 84,3 dB
 • Vægt: 3,4 kg

Makita DUH602Z

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Motor uden kul
 • pros-icon.svg Elektronisk bremse
 • pros-icon.svg Ergonomisk og håndtag
 • pros-icon.svg Sikkerhedsafbryder
 • pros-icon.svg Lang sværdlængde
Ulemper
 • cons-icon.svg Batteri og oplader skal købes separat

Detaljeret gennemgang

Har du brug for en kraftfuld hækkeklipper med en lang sværdlængde, der kører på batteri, så er denne Makita-model, som også beregnet som professionel hækkeklipper, et godt valg.

Alt det praktiske

På trods af at den kører på et genopladeligt batteri, er denne hækkelippper kraftig og kommer op på en effekt på hele 500 watt. Det dobbeltsidede skær er hele 60 centimeter langt, og den egner sig således til både små og mellemstore hække og buske. Du skal heller ikke være bange for tykkere grene, for dette er en alsidig hækkeklipper, der kan klare tyndere grene, men også tykke grene på op til 22 millimeter. Der er 18 millimeter afstand mellem tænderne, så du får en præcis skæring og derfor også kan bruge den til at formgive træer og buske. Du kan vælge mellem 3 hastigheder. Ved laveste hastighed arbejder den med op til 2.000 omdrejninger i minuttet, mens den kommer op på 3.600 omdrejninger i mellemste og hele 4.400 omdrejninger i minuttet ved højeste hastighed!

Alle fordele ved en batteridreven hækkeklipper

Da dette er en batteridrevet model slipper du for at bøvle med en ledning. Hækkeklipperen har en samlet driftstid på 45 minutter. Løber den efter denne tid tør for strøm, sætter du den blot til at oplade. Det tager omkring 55 minutter for en fuld opladning, hvorefter den er klar til at klippe igen.

Støjsvag trods stærk motor

Dette er en særlig kraftfuld model sammenlignet med mange andre batteridrevne hækkeklippere. Alligevel er den sammenlignet med den effektive motor og de høje omdrejninger relativt støjsvag. Det maksimale lydniveau kommer op på 96 decibel, men lydniveauet er selvfølgelig lavere ved færre omdrejninger. Du vil desuden være glad for det støddæmpende håndtag, der gør håndteringen af denne hækkeklipper mere behagelig.

Specifikationer:

 • Effekt: 500 watt
 • Sværdlængde: cm
 • Maksimale grendiameter: mm
 • Støjniveau: dB
 • Vægt: kg

Milwaukee M18 CHT-0

bedste hækkeklipper med lang driftstid

Fordele
 • pros-icon.svg Nem opbevaring
 • pros-icon.svg Lang driftstid
 • pros-icon.svg Beskyttelse mod overbelastning
 • pros-icon.svg Motor uden kul
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen ergonomisk opbygning
 • cons-icon.svg Forholdsvis tung at håndtere i længere tid

Detaljeret gennemgang

Denne hækkeklipper er perfekt til dig, der allerede har andre redskaber fra mærket Milwaukee. Den er også ideel, hvis du gerne vil have en ledningsfri hækkeklipper. Den indeholder et 18 volt batteri og har en lang batteritid på 120 minutter. Det er meget lang tid sammenlignet med mange andre modeller. Og så generes du på intet tidspunkt af en ledning. Det smarte ved Milwaukee-redskaberne er, at ikke behøver købe batterier individuelt til alle redskaber. Du kan nemlig bruge samme batteri til alle maskiner. Det gør det ikke kun nemmere, men også billiger. Og du sparer desuden også på pladsen. Selve hækkeklipperen har ydermere to praktiske ophængningsøjer bagpå, så du kan hænge den op på en krog eller lignende.

Denne model har en lang sværdlængde på hele 61 centimeter. Milwaukee M18 CHT-0 er udstyret med en særlig effektiv kulfri Powerstate®-motor. Motoren giver dig en længere levetid, men også en bedre og hurtigere ydeevne. Tænderne med 20 millimeters afstand bevæger sig hurtigt og skærer uden problemer gennem tykke grene op til 20 millimeter. Og så er hækkeklipperen naturligvis også forsynet med en praktisk sikkerhedsforanstaltning, så den ikke overopheder. Den vejer omkring 5 kilogram med batteriet, hvilket gør den til en tungere model.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 61 cm
 • Maksimale grendiameter: 20 mm
 • Støjniveau: 91 dB
 • Vægt: 5 kg

Stihl HSA 45

bedste hækkeklipper til tynde grene

Fordele
 • pros-icon.svg Let
 • pros-icon.svg Sikkerhedsnøgle medfølger
 • pros-icon.svg Praktisk ladeindikator
 • pros-icon.svg Støjsvag
Ulemper
 • cons-icon.svg Lang opladningstid

Detaljeret gennemgang

En batteridrevet model perfekt til mindre buske og til lige at klippe grene og mindre hæktyper rundt omkring i haven. Den kan nemlig klare grene på en tykkelse på op til 8 millimeter. Det dobbeltsidede skær giver en præcis og ren skæreflade på omkring 32 grader. Dens sværd er 50 centimeter langt, så du desuden får en bred skæreflade. Den er udstyret med et 18 volt batteri, og hækkeklipperen har en driftstid på op til 40 minutter. Du vil desuden være vild med, at den med sine 2,3 kilogram er dejlig let, så du ikke få ondt i armen. Desuden er den godt afbalanceret og har et kompakt design med nyttigt tohåndsgreb, der giver dig fuld kontrol over manøvreringen.

Da det er en batteridrevet hækkeklipper, bliver du på intet tidspunkt generet af en ledning. Hækkeklipperen har en praktisk batteriindikator, der indikerer, hvornår det er tid til at lade hækkeklipperen op. Er den ved at løbe tør for strøm, sætter du den blot til opladning i en stikkontakt. Dejligt nemt! Den eneste ulempe er, at du skal regne med 210 minutter for en fuld opladning. Den er ikke for ingenting også med i testen over bedste hækkeklippere hos Forbrugerrådet tænk.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 50 cm
 • Maksimale grendiameter: 8 mm
 • Støjniveau: 77 dB
 • Vægt: 2,3 kg

Einhell GE-CH 1846 Li Kit

bedste hækkeklipper til mellemstore hække

Fordele
 • pros-icon.svg Sikkerhedsforanstaltning mod overophedning
 • pros-icon.svg Hurtig opladningstid
 • pros-icon.svg Tohåndsgreb
 • pros-icon.svg Let
 • pros-icon.svg Praktisk batterisystem
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til tykkere grene

Detaljeret gennemgang

En dejlig let, batteridrevet model med en sværdlængde på 52 centimeter perfekt til mellemstore hække og tyndere grene. Den er udstyret med et 18 volt batteri, der kan holde til at arbejde i op til 80 minutter på en fuld opladning. Den nyttige ladeindikator fortæller dig, hvornår det er tid til at lade den op igen. Og her kommer denne hækkeklipper til sin ret, den har en lang driftstid, mens det kun tager den en halv time at lade op. Du kan altså hurtigt komme i gang igen.

Einhell har sit eget batterisystem. Derfor er denne hækkeklipper et godt valg for dig, som i forvejen har redskaber af samme mærke. Du kan nemlig bruge batteriet i alle mærkets redskaber, hvilket gør det billigere for dig, men også sparer plads. Når hækken skal klippes, er det rart, at hækkeklipperen ikke her for tung. Der er ikke noget så irriterende som at få ondt i ryg og arme, når du klipper hækken. Heldigvis er denne model let og vejer kun 2,3 kilogram. Den er desuden fremstillet med et yderst praktisk tohåndsdesign, så du får mere kontrol over dine bevægelser og et bedre greb. I det øjeblik du slipper kontakten, stopper hækkeklipperen også.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 52 cm
 • Maksimale grendiameter: Ikke angivet
 • Støjniveau: 92 dB
 • Vægt: 2,3 kg

Kärcher HGE 18-50

bedste hækkeklipper med drejbart håndtag

Fordele
 • pros-icon.svg LED-batteriindikator
 • pros-icon.svg Sikkerhedsforanstaltning
 • pros-icon.svg Lang driftstid
 • pros-icon.svg Praktisk roterende baghåndtag
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til tykkere grene
 • cons-icon.svg Forholdsvist skrøbeligt design

Detaljeret gennemgang

En kompakt og kraftfuld hækkeklipper perfekt til en lille eller mellemstor hæk og til at klippe din hæk med tynde grene. Dens håndtag kan drejes 180 grader. Det betyder, at du kan skifte fra at klippe hækkens top til nemt og bekvemt klippe siderne uden at skulle dreje kroppen og stå i underlige stillinger. Dens diamantslebne klinge gør ganske enkelt arbejdet for dig, når du klipper hækken. Dens skærelængde er derudover på 50 centimeter, så du kan klare større flader på én gang. Den har en tandafstand på 22 millimeter og kan klare en grentykkelse på op til 20 millimeter, mens den arbejder med op til 2.700 omdrejninger i minuttet. Du kan desuden vælge mellem 2 hastighedstrin.

På dets display vil du hele tiden kunne holde øje med batteriniveauet. Hækkeklipperen lades op med en oplader på samme måde som en mobiltelefon. Nemt! Den kan arbejde i op til hele 80 minutter, hvilket giver dig masser af driftstid. Det svarer til, at du kan klippe omkring 650 meter hæk på en fuld opladning. Vær opmærksom på, at batteri og oplader skal tilkøbes.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 50 cm
 • Maksimale grendiameter: 20 mm
 • Støjniveau: 83 dB
 • Vægt: 2,9 kg

Dewalt DCMHT563N

bedste hækkeklipper til tykke grene

Fordele
 • pros-icon.svg Afbalanceret design
 • pros-icon.svg Lang driftstid
 • pros-icon.svg Let hækkeklipper
 • pros-icon.svg Langt sværd
 • pros-icon.svg Velegnet til tykke grene
Ulemper
 • cons-icon.svg Enden af sværdet har tendens til at sætte sig fast

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en batteridrevet hækkeklipper, der er kraftig nok til både tykke og tynde grene, så er denne model det perfekte valg. Selve skæret er fremstillet i hærdet stål, hvilket gør hækkeklipperen særlig skarp. Den kan derfor klare en grentykkelse på op til hele 25 mm. Dets design, hvor klingerne bevæger sig med 1.400 omdrejninger i minuttet og skærer i to retninger gør desuden, at tænderne ikke sætter sig fast i grene og buskads. Kun spidsen af sværdet har tendens til at sætte sig lidt fast, da der ikke sidder et større stykke på, der forhindrer dette. Ellers er hækkeklipperen med sit afbalancerede design god at manøvrere. Den vejer med sine 2,9 kilogram heller ikke så meget, at du får ondt i armen eller ryggen. Det praktiske tohånds håndtag gør den desuden endnu nemmere at håndtere.

Du skal regne med 1,25 timer for en fuld opladning. Den kan arbejde uafbrudt i op til 75 minutter, hvorefter den skal oplades. Når den løber tør, sætter du den blot til at oplade i en stikkontakt. Den eneste virkelig ulempe er lydniveauet, der med 98 decibel er forholdsvist højt.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 55 cm
 • Maksimale grendiameter: 25 mm
 • Støjniveau: 98 dB
 • Vægt: 2,9 kg

Gardena EasyCut 500/55

bedste lette elektriske hækkeklipper

Fordele
 • pros-icon.svg Stærk motor
 • pros-icon.svg Mange omdrejninger pr. minut
 • pros-icon.svg Letvægtig
 • pros-icon.svg Tohåndsgreb
Ulemper
 • cons-icon.svg Tungere i den ene ende, hvilket kan gøre den svær at manøvrere

Detaljeret gennemgang

Hælder du mere til at finde en elektrisk model, men vil gerne sikre dig, at du også får en billig hækkeklipper, så er denne Gardena EasyCut 500/55-hækkeklipper det ideelle valg. Med denne kraftfulde hækkeklipper med en motor på 500 watt får du det bedste af en hækkeklipper med ledning. Den arbejder med 3.800 omdrejninger i minuttet og har en god sværdlængde på 55 cm. Den kan skære igennem tynde og mellemtykke grene på op til 18 millimeter. Du vil desuden sætte pris på, at den vejer under 3 kilogram, så den er nem og let at manøvrere overalt i haven.

Det tohåndsdesignede håndtag giver dig i øvrigt mere kontrol. Du bruger nemlig begge hænder til at holde om og styre denne hækkeklipper med ledning med, omend den er en anelse tung i hovedenden. Den har også et forholdsvis højt lydniveau på 97 decibel. Det er den perfekte hækkeklipper til små og mellemstore hække. Og så kan du arbejde lige så længe, du vil, uden at være nervøs for, at den løber tør for strøm. Du har altså masser af tid til at klippe hele hækken.

Specifikationer:

 • Effekt: 500 watt
 • Sværdlængde: 55 cm
 • Maksimale grendiameter: 18 mm
 • Støjniveau: 97 dB
 • Vægt: 2,7 kg

Worx WG252E

bedste teleskop hækkeklipper

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar skaftlængde
 • pros-icon.svg Lang skaftlængde
 • pros-icon.svg Batteri og oplader medfølger
 • pros-icon.svg Drejbart håndtag
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til tynde grene
 • cons-icon.svg Tung at arbejde med i længere tid ad gangen

Detaljeret gennemgang

Træt af ikke at kunne komme ordentligt op i højden for at kunne skære de sidste grene? Med denne akku-hækkeklipper vil du ikke have brug for en stige for at kunne klippe din hæk eller høje buske. Den er perfekt til at klippe toppen på de fleste hække. Har du en lille hæktype, vil det blive en leg at klippe den. Men denne teleskop hækkeklipper er også perfekt til høje hække, for skaftet kan nemlig justeres så det bliver op til 280 centimeter langt. Selve sværdet er 45 centimeter langt, så du kan klippe større flader på én gang. Det dobbeltsidede sværd kan skære igennem 16 millimeter tykke grene.

Håndtaget kan tilmed drejes hele 180 grader, så du kan klippe siden af hækken uden at skulle dreje i kroppen, hvilket mange får ondt i ryggen af. Du bliver heller ikke på noget tidspunkt generet af en ledning. Denne akku-hækkeklipper kører nemlig på batteri. Det betyder, at du blot lader den op, når den løber tør for strøm. Fordelen er, at du får masser af bevægelsesfrihed og aldrig er begrænset af en ledning. Den bedste akku-hækkeklipper med teleskophåndtag er samtidig en brugervenlig hækkeklipper.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 45 cm
 • Maksimale grendiameter: 16 mm
 • Støjniveau: Ikke angivet
 • Vægt: 3,2 kg

Bosch Universal Hedge Cut 18V-55

Bosch Universal Hedge Cut 18V-55

Bosch Universal Hedge Cut 18V-55
Fordele
 • pros-icon.svg Støjsvag
 • pros-icon.svg Kort opladningstid
 • pros-icon.svg Mange omdrejninger pr. minut
 • pros-icon.svg Holdbart og letvægtigt batteri
 • pros-icon.svg Quick-Cut-teknologi
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til tykkere grene

Detaljeret gennemgang

Vælg denne hækkeklipper, hvis det er vigtigt for dig, at den er støjsvag. Dette er en batteridreven hækkeklipper med et lavt støjniveau på kun 74 decibel. Det betyder dog ikke, det ikke er en god hækkeklipper. Den arbejder med hele 2.800 omdrejninger i minuttet. Den har desuden en lang driftstid på hele 75 minutter og altså over en time. Kombinationen af disse to betyder, at du med det dobbeltsidede sværd kan klare op til 300 kvadratmeter hæk på en fuld opladning. En prisvenlig hækkeklipper med et holdbart og dejligt letvægtigt li-lon-batteri med en spænding på 18 volt. Når det er tomt, lader du hækkeklipperen op i en stikkontakt, hvilket er super nemt. Det tager en time for en fuld opladning.

På trods af at det er en let hækkeklipper, er det stadig en yderst kraftig hækkeklipper, der nemt skærer igennem grene på en tykkelse op til 20 millimeter. Den lette vægt gør den nem at håndtere. Den har desuden et tohåndsgreb, så du med begge hænder kan styre retningen af den. Sværdet er med sine 55 centimeter dejlig langt, så du kan klippe større områder af hækken eller busken på én gang.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 55 cm
 • Maksimale grendiameter: 20 mm
 • Støjniveau: 74 dB
 • Vægt: 2,7 kg

Bosch AHS 55-20 LI

bedste hækkeklipper til bøgehæk

Bosch AHS 55-20 LI
Fordele
 • pros-icon.svg Letvægtig
 • pros-icon.svg Hurtig opladning
 • pros-icon.svg God driftstid
 • pros-icon.svg God motor
 • pros-icon.svg Bosch anti-blokeringssystem
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvist højt lydniveau

Detaljeret gennemgang

Akku-hækkeklipperen har et dobbeltsidet sværd, der effektivt skærer igennem grene på en tykkelse op til 25 millimeter. Den er udstyret med et lithium-Ion-batteri på 18 volt. Motoren arbejder med 2.600 omdrejninger i minuttet. Det svarer til, at du kan klare omkring 200 kvadratmeter hæk på 60 minutter. Efter de 60 minutter vil det blive nødvendigt at lade batteriet op. Da den kun har brug for en time til lade op i, er den dog hurtigt klar til brug igen.

Der er god afstand mellem tænderne, og derfor egner denne model sig til tykkere genstande og er perfekt til de noget grove bøgehække. Sværdet er 55 centimeter langt, så du kan klippe større flader på én gang. Beskyttelsen på spidsen af sværdet gør det ydermere muligt at komme helt tæt på, hvis din hæk står op ad en mur eller lignende. Desuden er denne model en af de lettere akku-hækkeklippere. Bosch AHS 55 20 vejer kun 2,6 kilogram. Bosches anti-blokeringssystem sørger for, at ingen grene uanset tykkelse sætter sig fast mellem tænderne. Den eneste ulempe ved denne hækkeklipper er lydniveauet, der når op på over 90 decibel. Motoren er fremstillet uden kul, hvilket forlænger hækkeklipperens levetid og holdbarhed betydeligt.

Specifikationer:

 • Effekt: Ikke angivet
 • Sværdlængde: 55 cm
 • Maksimale grendiameter: 25 mm
 • Støjniveau: 91 dB
 • Vægt: 2,6 kg

Guide

Du vil i vores hækkeklipper test få en god oversigt over de bedste hækkeklippere på markedet. Og der er en masse forskellige hækkeklippere at vælge imellem. Men det kan godt være, du stadig er lidt usikker på, præcis hvilken model er den rette, til når hækken igen skal klippes.

Når du klipper hæk er der flere ting, du bør være opmærksom på. En enkel hækkeklipper kan være helt fin til dine behov.

Og det er også her fokus bør være. Hvad er dine behov?

Har du kraftigere hække med tykkere grene som for eksempel en bøge- eller thujahæk, eller er grenene forholdsvis tynd som på en liguster- eller laurbærkirsebærhæk? Dette afgør nemlig, hvilken model du bør vælge. Du vil i vores test af hækkeklipper finde modeller, der egner sig til begge dele. Det er dog altid en god idé at sætte sig godt ind i de forskellige egenskaber og funktioner, så du kan træffe et velovervejet valg.

I vores købsguide gennemgår vi alt det, som du bør vide om hækkeklippere.

Hvilken type hækkeklipper?

Der kan altså også være forskel på, hvad en god hækkeklipper er for dig.

Det er som det første en god idé at gøre sig klart, hvilken type af de forskellige hækkeklippere passer bedst til dine behov. Når du kigger på en ny hækkeklipper, vil du hurtigt finde ud af, at der er tre forskellige typer på markedet.

 1. batteridrevne hækkeklippere
 2. elektriske hækkeklippere
 3. batteridrevne eller akku-hækkeklippere

Ingen hækkeklipper vil som udgangspunkt kunne det hele eller være den bedste for dig at arbejde med. Der er nemlig både fordele og ulemper ved alle tre typer. Dem dykker vi ned i her, så du kan opveje dem.

Benzin

En benzindrevet hækkeklipper er nok den kraftigste type hækkeklipper, du vil kunne få. Derfor egner den sig også til kraftige hække med kraftige grene. Desuden har denne type hækkeklippere ingen ledning, og du kan derfor bevæge dig frit rundt med den. Det er en kæmpe fordel, da en ledning hurtigt kan komme i vejen. De fleste har nok prøvet at komme til at klippe selve ledningen over … ja, det er så irriterende, når det sker. Til gengæld er denne type også en del tungere, fordi der for det første sidder en lille motor på selve hækkeklipperen og også en lille beholder til benzin. Selv de bedste benzindrevne hækkeklipper larmer en del, og en benzindreven hækkeklipper larmer mere end elektriske eller batteridrevne modeller. Derfor bør du også have høreværn på, når du arbejder med en benzindrevet hækkeklipper. Og så lugter der naturligvis af benzin, når den er i brug.

Fordele ved en benzindrevet hækkeklipper
 • Stærk motor og egner sig derfor til alle hække og grove grene
 • Ledningsfri, så du kan bevæge dig frit.
Ulemper ved en benzindrevet hækkeklipper
 • Som regel dyrere end elektriske eller batteridrevne modeller
 • Omkostninger til benzin
 • Kan ikke bruges uden benzin
 • En del tungere
 • Den type, som larmer mest
 • Ikke særlig miljøvenlig.

Elektrisk

Ledningsdrevne hækkeklippere larmer generelt mindre end benzindrevne hækkeklippere. Ved elektriske hækkeklippere  er du heller ikke afhængig af et batteri eller en fuld tank, da du slutter den til en strømkilde for at kunne arbejde med den, hvilket er ret praktisk, når du klipper grene på en særlig stor eller lang hæk.

Elektriske hækkeklipper kan også klippe grene af en vis tykkelse, men de er dog en anelse mindre kraftige end de benzindrevne. Er du i tvivl, så tjek, hvor mange watt den har, og hvad afstanden mellem tænderne er.

Fordele ved en elektrisk hækkeklipper
 • Løber ikke tør for strøm
 • Larmer mindre
 • Vejer typisk også mindre end andre modeller
 • Billigere end benzindrevne modeller.
Ulemper ved en elektrisk hækkeklipper
 • Mindre kraftig end de benzindrevne modeller
 • Ledningen kan nemt komme i vejen
 • Du skal som regel bruge en forlængerledning, som du så bliver nødt til at flytte med dig rundt i haven.

Tip: Hvis du vælger denne type hækkeklipper, kan det være smart at lave en løkke på forlængerledningen, som du så hænger over hovedet og under den ene arm som en skuldertaske. Dernæst kan du sætte stikket fra hækkeklipperen. Ledningen sidder på den måde på siden eller bagved kroppen, så den ikke kommer i vejen.

Batteri

Hvis du er fan af støjsvage redskaber, bør du helt klart vælge en en batteridrevet hækkeklipper. Det er nemlig denne type hækkeklipper, der larmer mindst af de tre typer. Disse modeller indeholder et hækkeklipper-batteri. Det vil typisk være et lithium-ion. Grunden er, at et lithium-ion-batteri har en lang batteritid og er letvægtigt. Det er altså det perfekte hækkeklipper-batteri, da du jo skal kunne bære din hækkeklipper på batteri, når du skal klippe hække. Et hækkeklipper-batteri varierer i sin driftstid, men som regel vil den ligge på under en time og maks lidt over en time. De bedste akku-hækkeklippere kan holde i op til omkring 120 minutter, som for eksempel Milwaukee M18 CHT-0. Vær dog opmærksom på, at driftstiden også kan afhænge af det batter, der bliver brugt. Ved Milwaukee-modeller bruges nemlig deres egne batterier, og driftstiden kan også variere alt efter, hvilket af deres batterier du anvender.

Da batteritiden er begrænset, batteridrevne modeller typisk er mindre kraftige end de benzindrevne, egner de sig også bedst til mindre hæktyper.

Fordele ved en batteridrevet hækkeklipper
 • Ledningsfri og kan derfor tages med rundt i haven og nemt transporteres i trillebøren
 • Brugervenlig og ligetil at bruge
 • Billigere end de benzindrevne modeller
 • Lettere end de benzindrevne modeller
 • Mere miljøvenlige.
Ulemper ved en batteridrevet hækkeklipper
 • Begrænset batteritid
 • Potentiel lang opladningstid, dette afhænger dog af modellen, så husk at tjekke din valgte model
 • Ved meget grove grene, kan tænderne godt have tendens til at sætte sig fast, hvilket naturligvis gør, at det kan tage dig længere at klippe hele din hæk og blive færdig med arbejdet.

Du vil i vores test af hækkeklippere finde mange gode batteridrevne modeller.

OBS: Mange modeller købes uden hverken oplader og batteri. De modeller, der købes med disse to, er som regel også en anelse dyrere. Husk også, at vægten kan variere, da den bliver tunger, når først batteriet sættes på.

Størrelsen på din hæk

Når du skal anskaffe dig en ny hækkeklipper, bør du altid tage med i betragtning, hvor stor din hæk er. Mange modeller egner sig til enten større eller mindre hække, fordi deres sværdlængde varierer.

Med et langt sværd kan du også klippe mere på én gang. Derfor vil en lang sværdlængde være god til en stor hæk, da du ellers skal bruge lang tid på at klippe den.

En kortere sværdlængde er perfekt til mindre og enkle hække. Her kan et langt sværd sågar være en hindring, fordi det vil være sværere at manøvrere det rundt om den lille hæk.

Du bør desuden også kigge på, hvor tykke grenene er, men det kommer vi tilbage til lidt længere nede.

Motorkraft – Hvor kraftig skal den være?

De forskellige hækkeklippere har naturligvis varierende motorkraft. Hvis du har hække med grove grene, bør du vælge en kraftig hækkeklipper med en god motorkraft.

Her gælder det, at jo kraftigere motoren er, desto nemmere vil den have ved at komme igennem de tykkere grene, uden at tænderne sætter sig fast, eller at grenene bliver flossede. Et rent snit ser trods alt pænere ud.

Ulempen ved en meget stærk motor er dog, at hækkeklipperen som regel også vil være tungere, jo kraftigere den er.

Stihl HSE 71, vores bedst i test, har en motorkraft på hele 600 watt, derfor er denne hækkeklipper bedst i test i vores test af hækkeklipper.

Skærekapacitet – Hvor tykke grene kan den skære?

Hvis du vil sikre dig, at du får maksimal skærekapacitet, skal du vælge en hækkeklipper efter behov. Du er altså nødt til at kigge på hækkens grene og på, hvor tykke de er.

Tag om nødvendigt et målebånd med ud og klip et par grene over. Du skal måle diameter og ikke måle rundt om grenen. Klip nogle af de tykkeste grene over med en hækkesaks og mål, så du får en god idé om, hvilken klippetykkelse du skal gå efter.

Det er vigtigt, for hvis du anskaffer dig en hækkeklipper egnet til mindre hække, mens du har en stor og flot, men også robust thujahæk, vil din hækkeklipper ikke være til megen nytte.

Omvendt vil en hækkeklipper egnet til større hække være svær at manøvrere rundt om mindre hække og også være for grov ved grenene.

For at kunne vælge den rette model, bør du kigge på, hvilken grentykkelse hækkeklipperen egner sig til. Det vil typisk være angivet i beskrivelsen. Du kan dog dobbelttjekke ved at kigge på afstanden mellem tænderne på klingen. Desto større afstand, der er mellem tænderne, desto grovere grene egner den sig til. Husk dog, at afstanden er den maksimale afstand, og at klingerne konstant bevæger sig frem og tilbage i en lynhurtig klippebevægelse. Så hvis afstanden mellem tænderne er 20 millimeter, betyder det ikke nødvendigvis, at den altid lige kan få fat på grene af samme tykkelse. Der skal gerne være lidt plads til, at grenen kan glide ind mellem tænderne, så de kan få fat og klippe.

I vores hækkeklipper test angiver vi afstanden mellem tænderne og også, hvilken grentykkelse hækkeklipperen egner sig til.

Hvilken sværdlængde har du brug for?

Sværdlængden er vigtig i henhold til hækkens størrelse. Et langt sværd er ganske enkelt bedre til høje hække. Den ene grund er, at du kan klippe mere mere på mindre tid. Det ville tage meget længere at klippe en to til tre meter høj hæk, der også er meget lang, hvis sværdlængden er på 45 centimeter.

Her bør du vælge en an lang sværdlængde, for eksempel 55 eller 60 centimeter. En lang sværdlængde gør det desuden meget nemmere at klippe en hæk mere lige, fordi du klipper et større område på én gang. Det er nemmere at styre og måle.

En mini hækkeklipper er god, hvis du skal formgive hækken, da den vil være mere præcis.

I vores test af hækkeklipper vil du finde modeller med forskellige sværdlængder. De varierer fra 45 centimeter som det korteste til 61 centimeter som det længste.

Sikkerhed

En hækkeklipper er naturligvis skarp, og du skal derfor altid være forsigtig, når du bruger den.

Det er altid en god idé at bruge havehandsker eller silikonehandsker, så du beskytter dine hænder mod rifter og lignende fra grene og buske. Det gør samtidig også, at dine hænder ikke glider på håndtaget. Du kan hurtigt få svedige hænder, når du klipper hækken, det er jo trods alt hårdt arbejde, så tag altid handsker på.

Du bør ligeledes tage beskyttelsesbriller på, at det er nemt at få små splinter og støv i øjnene, når du arbejder med en hækkeklipper.

Hvis du bruger en hækkeklipper i længere tid ad gangen, er det bestemt også en fordel at have høreværn på. Især, hvis du har en hækkeklipper, der kører på benzin, da den jo larmer en del mere end andre typer.

Derudover bør du også sikre dig, at du har et godt greb. Mange modeller har et ergonomisk håndtag, hvor selve håndtaget eller grebet desuden er forsynet med et stykke gummi. Det gør grebet bedre og nemmere at holde om.

Som regel vil en hækkeklipper også have et tohåndsdesign. Det er vigtigt, da den for det første er nemmere at manøvrere, men det er også mindre hårdt for kroppen.

Nogle håndtag kan drejes, så du ikke skal ud i for mange forskellige arbejdspositioner. Det er virkelig smart, hvis hækkeklipperen kan indstilles til forskellige positioner eller vinkler. Det gør det meget nemmere at komme til toppen.

En hækkeklipper skulle også gerne være udstyret med en form for skærm, der forhindrer dine fingre i at komme for tæt på skærefladen.

Som regel vil en hækkeklipper desuden være fremstillet med en todelt afbryder. Det betyder, at du udelukkende kan starte hækkeklipperen, hvis du holder begge dele af afbryderen nede. Du kan altså ikke ved en fejltagelse komme til at starte den, hvilket er meget vigtigt.

Vægt – Hvor tung må den være?

Hvor tung en hækkeklipper må være, afhænger jo i princippet af, hvor stærk du er, og hvor meget du kan holde til.

Det ændrer dog ikke på, at det kan være hårdt at bære på en hækkeklipper i længere tid ad gangen. Derfor er det også så smart, hvis du kan indstille den til forskellige positioner, da det skåner ryggen, hvis du for eksempel skal klippe hækkens top.

Hvis du har rygproblemer, bør du naturligvis se dig om efter en lille og let hækkeklipper. En letvægts hækkeklipper vil typisk være udstyret med batteri eller være eldrevne.

Stihl HSA 45 i vores bedst i test og Einhell GE-CH 1846 Li Kit i vores hækkeklipper test vejer begge kun 2,3 kilogram, hvilket gør dem til letteste batteridrevne modeller. Vær dog opmærksom på, at vægten ofte er baseret på selve hækkeklipperen uden batteri.

Vil du gerne have en eldrevet model, er Gardena EasyCut 500/55 den letteste elektriske hækkeklipper.

Så mange timer må du klippe hækken om dagen

Du bør dog ikke underkende, at det kan være belastende for kroppen at klippe din hæk i længere tid ad gange. For det første fordi du bærer på noget tung, men også skal holde den i samme højde som overkroppen og nogle gange sågar over hoveder.

Derfor er det også begrænset, i hvor mange timer du bør klippe i streg, men også hvor mange timer om dagen.

En god tommelfingerregel er, at du maksimalt må klippe din hæk i 3 til 4 timer om dagen. Vær dog opmærksom på, at dette er den samlede tid. Det betyder ikke, at du skal give dig til at klippe din hæk i 4 timer i streg!

Du bør højst klippe 1 time eller halvanden ad gangen. Indlæg nogle pauser undervejs, hvor du får lidt at drikke. Det er også fint at lave noget andet indimellem. For eksempel beskære roser, rive eller lignende.

Grunden er naturligvis, at det er en fysisk belastning, men ikke kun, fordi en hækkeklipper kan være meget tung. Det kan være hårdt for både ryg, arme og skuldre.

Husk dog også på, at mange hækkeklippere larmer en del. Det er som udgangspunkt derfor altid en god idé at bruge høreværn, men det er også én af grundene til, at du bør tage pauser.

Hvis lydniveauet bekymrer dig, kan du vælge en lydsvag model, så du belaster dine ører og din hørelse så lidt som muligt. Du bør i så fald vælge en batteridrevet model, der er de mest lydsvage. Bosch Universal Hedge Cut 18V-55 har et lydniveau på 74 decibel, hvilket er 24 decibel over dem mest støjende.

Husk, at benzindrevne modeller larmer mere. Er det nødvendigt for dig med en ekstra kraftig hækkeklipper, men er du nervøs for lydniveauet, så tjek altid en given models lydniveau. Og husk så høreværnet.

Teleskophækkeklipper?

Teleskophækkeklippere er gode, hvis du har en meget høj hæk. På den måde kan du justere og tilpasse dens længde, så du ikke nødvendigvis behøver hive en stige frem, hver gang du skal klippe hæk.

Mange teleskophækkeklippere er desuden også letvægtige og derfor nemmere at arbejde med i længere tid ad gangen. Er din udvalgte model alligevel en anelse for tung til dig, kan du købe en sele beregnet specielt til formålet.

Princippet for selen er lidt som en sele til børn. Du tager den simpelthen over hovedet og sætter teleskophækkeklipperen i. På den måde bruger du også ryggen til at bære den og skal ikke kun bruge armkræfter.

Da en teleskophækkeklipper kan være meget lang, kan du komme højt op, men det kan være lidt svært at klippe hækkens top af en hæk. Det er dog muligt at få en teleskophækkeklipper som kan vinkles. Nogle kan komme helt op på 90 grader, hvilket er ideelt til at klippe toppen af hækken.

Hvis du gerne vil have en teleskophækkeklipper, er Worx WG252E i vores hækkeklipper test et godt eksempel på en sådan model.

Vedligeholdelse af hækkeklipper

Du vil ikke kunne undgå at skulle gøre noget for at vedligeholde din hækkeklipper. Hvis du gerne selv vil slippe for det, kan du naturligvis få professionel hjælp til det og med jævne mellemrum give den et ordentligt eftersyn.

Det involverer flere ting. Du bør nemlig tjekke, om den har rust, og så klingen smøres en gang imellem.

Gør du det ikke, vil du se, at den med tiden vil blive både langsommere og mindre skarp, så det tager endnu længere tid at klippe hækken. Du vil desuden også opleve, at selve snittet vil være mindre rent. Du vil hurtigt kunne se, om en hækkeklipper ikke er skarp mere. Hvis grenene ser flossede ud, når du har klippet dem, eller hvis hækkeklipperen lige pludselig har svært ved at skære dem over og komme igennem, er det på tide at slibe klingerne.

Hvordan gør man alt dette? For at hjælpe dig har vi lavet en lille trin-for-trin-guide til, hvordan du kommer rust til livs, og hvordan du smører din hækkeklipper.

Sådan vedligeholder du din hækkeklipper

Hvis du gerne vil sikre dig, at din hækkeklipper holder i mange år, bør du altså pleje den regelmæssigt. Du bestemmer sådan set selv, hvornår og hvor ofte, men vi anbefaler som det mindre at børste den ren efter hver anvendelse. Du kan nøjes med at smøre den én gang om året, men det afhænger naturligvis af, hvor ofte du bruger den.

Du vil på et tidspunkt skulle slibe bladene, så de igen bliver skarpe.

Mange tænker, at de kan gøre det, når de kan mærke, at de er blevet sløve. Husk dog, at dette sker gradvist, og vi lægger først rigtig mærke til det, når knivene er blevet virkelig sløve, og vi har svært ved at klippe selv tynde grene. I takt med at knivene bliver sløve, tager det altså også længere og længere tid at klippe hækken.

Vil du være sikker på altid at være på forhånd, kan du derfor vælge at slibe dem fast på bestemte tidspunkter. Hvor ofte du er nødt til at gøre det, afhænger naturligvis af, hvor ofte du bruger din hækkeklipper, men en god rettesnor ville være at gøre det hver andet år.

Følg nedenstående skridt for at vedligeholde din hækkeklipper på bedste vis.

 • Rengør efter hver anvendelse.

Når du er færdig med at bruge din hækkeklipper, er det altid en god idé at børste den fri for støv, blade og rester af grene. Desuden indeholder både grene og blade saft, som har ætsende egenskaber, der angriber klingens metal. Dem fjerner du også så meget som muligt ved at børste den med en børste specielt egnet til formålet.

 • Omhyggelig rengøring af klingen.

Er klingen meget beskidt, kan du rengøre den med petroleum eller alkohol. Kom enten alkohol eller petroleum på bladene og fordel det godt ved at gnide dem. Tør derefter klingen af med en klud.

 • Tjek for rust.

Når du tager hækkeklipperen frem i starten af havesæsonen, bør du lige tjekke, om den har fået rust. Rust kan nemlig nedsætte dens skarphed og skæreevne og bør derfor fjernes. Rusten kan nemt dannes i de mange måneder, du ikke bruger din hækkeklipper, så sørg for at efterse den, inden havesæsonen for alvor går i gang.

 • Fjern eventuel rust.

Det gør du ved at spraye rustfjerner på. Det kunne for eksempel være WD-40. Smør produktet på klingen, der hvor der er rust og lad den virke i nogle minutter. Brug til sidst en klud til at tørre klingen af med. Du vil se, at rusten kommer med af, og at klingen igen vil se ny og ren ud. Du kan også vælge at anvende en roterende stålbørste til at fjerne rust med.

 • Slib klingen.

Som alle andre knive kan bladene med tiden blive sløve. Det er helt normalt. Når du bemærker dette, kan du slibe dem, så de igen bliver skarpe. Den mest omhyggeligt måde er at skille hækkeklipperen ad og omhyggeligt slibe den med slibepapir beregnet til hækkeklippere. Nogle brands tilbyder deres eget slibepapir, så hvis du er i tvivl, vælg dette. Inden du kaster dig ud i dette, bør du dog være sikker på, du kan samle din hækkeklipper igen eller som det mindste kende nogen, som kan. Saml den forsvarligt igen, så du har slebet alle knivene gennemgående.

 • Smør klingen.

Hverken slibningen eller fjernelse af rust med diverse produkter plejer bladene. Derfor bør du til sidst smøre dem med syrefri olie. Du kunne for eksempel gøre dette ved slutningen af havesæsonen, og derefter sætte et beskyttende hylster på klingen, inden du pakker hækkeklipperen væk for vinteren. Nu er hækkeklipperen klar til næste sæson.

Derudover er der nogle ting, du bør være opmærksom på, alt efter hvilken type hækkeklipper du har.

Batteridrevne og elektriske modeller

Hverken et almindeligt eller et genopladeligt batteri kan tåle kulde eller frost. Du bør derfor sørge for at opbevare din hækkeklipper et sted, der ikke udsættes for ekstrem kulde eller frost. Det kunne for eksempel være en kælder. Udsættes batteriet for frost og ekstrem kulde, vil dens ydedygtighed som regel nedsættes gevaldigt. Det kan sågar “dø”, så du ikke vil kunne bruge det mere. Og det ville virkelig være ærgerligt. Hvis du vil være på den helt sikre side, kan du købe en frostsikker beskyttelse til at pakke den ind i. Men du skal stadig opbevare den et sted, der ikke udsættes for frost. Skuret er derfor ikke ideelt.

Dette gælder naturligvis for både batteridrevne maskine, da de indeholder et genopladeligt batteri, men også for de elektriske, der også kan indeholde et batteri.

Benzindrevet model

Har du en benzindrevet model, bør motoren efterses en gang imellem. Du bør regelmæssigt skifte motorolien for at vedligeholde motoren. Maskinen er også udstyret med et oliefilter, som ligeledes skal skiftes af og til. Derefter bør du også efterse tændrørene og sikre dig, at alt er i orden.

FAQ

Hvilken hækkeklipper er bedst i test?

Den bedste hækkeklipper i test er Stihl HSE 71. Det er en kraftig elektrisk hækkeklipper, der samtidig er støjsvag. Den har et dobbeltsidet sværd på hele 60 centimeter og skærer nemt igennem grene på op til 24 millimeter. At klippe hækken bliver desuden endnu nemmere af, at den har 5 hastighedstrin.

Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

Du skal vælge den hækkeklipper, der passer til din hæk. Afstanden mellem tænderne afgør, hvor grove grene en hækkeklipper kan klare. Til grovere grene som for eksempel en thujahæk bør du vælge en effektiv hækkeklipper med god afstand mellem tænderne.

Hvad koster en el-hækkeklipper?

Priserne på en el-hækkeklipper kan variere meget. Du kan få gode hækkeklippere fra under 600 kroner og helt op til et par tusinde kroner. En virkelig kraftfuld maskine koster som regel også mere.

Kan man slibe en el-hækkeklipper?

Ja, man kan godt slibe en el-hækkeklipper. Du skal dog vide, hvordan man gør. For at slibe den skal den nemlig skilles ad, og det er vigtigt, at din el-hækkeklipper bliver sat ordentligt og forsvarligt sammen igen bagefter.

Kan man bruge WD40 til hækkeklipper?

Du kan i princippet bruge WD40 til at fjerne rust på hækkeklipperens klinge. Du bør dog altid læse brugermanualen, da nogle hækkeklippere ikke kan tåle WD40.

Hvor længe må man gå med en hækkeklipper?

Det anbefales, at du samlet set bruger en hækkeklipper i højst 3 til 4 timer om dagen. Du bør dog højst bruge den i en time eller halvanden time, hvorefter du bør tage en pause, eller lave noget andet havearbejde. En hækkeklipper er en tung og kraftfuld maskine, så husk også passende beskyttelsesudstyr.

Er det farligt at klippe hæk i regnvejr?

Hvis du bruger en benzin- eller batteridrevet hækkeklipper eller en saks, kan du sagtens klippe den i regnvejr. Det frarådes dog at klippe den i regnvejr, hvis du har en el-hækkeklipper, da elektricitet og vand er være en farlig kombination.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×