Håndmixer test: 5 bedste håndmixere i test (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Kenwood HMX750WH 5
Håndmixer med soft-grip

Kenwood HMX750WH

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kigger vi på håndmixere og vi har udvalgt de 6 bedste håndmixere på markedet lige nu i denne håndmixer test. Den bedste håndmixer er Bosch MFQ4020, da den kan lige præcis det en god håndmixer skal kunne, nemlig både være i stand til at piske alt lige fra den lette æggehvidemasse til æltning af den tunge brøddej.

Det er naturligvis forskelligt, hvilket formål man ønsker at benytte håndmixeren til, så vi har samlet en bred række af håndmixere. Du finder således modeller med diverse funktioner og i forskellige prisklasser i denne test, så du kan finde den perfekte håndmixer til dig.

Vi giver dig desuden et par tips og tricks til, hvordan du vælger den bedste håndmixer til dit behov, samt hvad du kan bruge håndmixeren til, så du kan få mest ud af den.

Bosch MFQ4020 håndmixer

Bedste håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg Moderne motorteknologi giver en kraftfuld, men let og stillestående anvendelse
 • pros-icon.svg Medfølger 2 dejkroge og 2 piskeris, inkl. FineCreamer, som giver luftigere kageblandinger på ingen tid
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag med softgrip

Detaljeret gennemgang

MFQ4020 håndmixeren fra Bosch kan både ælte og piske, hurtigt og effektivt, og så er den støjsvag. Med et ergonomisk håndtag og sin lette vægt, er håndmixeren rigtig nem at håndtere. Den er testvinder i Forbrugerrådet Tænks Håndmixer test og får ros for sin evne til at piske og ælte samt for dens brugervenlighed og den billige pris.

Derfor skal du vælge Bosch MFQ4020 håndmixer

Med sin moderne motorteknologi er denne håndmixer kraftfuld samt let og stillestående. Denne motorteknologi lader dig opnå perfekte resultater i bagningen samt madlavningen. Den kan piske alt fra den lette kagedej til de tunge gærdeje. Håndmixeren har 5 hastighedsindstillinger, som giver dig fuld kontrol og nem justering af hastigheden. Knappen skal blot skubbes til siden for at tilpasse hastigheden. Den har desuden en ekstra turbo-indstilling, til det der skal piskes med ekstra høj hastighed. 

Håndmixeren kommer med 2 piskeris og 2 stabile dejkroge, som sikrer dig det mest optimale og hurtige resultat under piskning, røring og æltning. Dejkrogene er fremstillet i rustfrit stål, som gør dem robuste og gode til krævende æltninger, såsom en kraftig pizzadej. Et af de medfølgende piskeris er de innovative FineCreamer piskeris, som har små kugler forneden, som tilfører mere luft til den tilberedte blanding. Dette giver en mere luftig dej og flødeskum, og kan piske mere æggehvide og flødeskum, på endnu kortere tid. Piskeriset laver ligeledes nemt volume i creme og marengs. 

Det er nemt og hurtigt,a t skifte tilbehøret, da du blot skal trykke på afmonterings-knappen én enkelt gang. Håndtaget på håndmixeren har et soft touch belægning, som sikrer dig et godt greb selv på den højeste hastighed. 

Produktdetaljer:

 • Hastigheder: 5
 • Motoreffekt: 4500 watt

KitchenAid håndmixer

Professionel håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig motor med 9 hastigheder
 • pros-icon.svg Behageligt greb og drejeledning
 • pros-icon.svg Masser af medfølgende tilbehør

Detaljeret gennemgang

Denne smarte håndmixer fra KitchenAid kan klare alle opgaver, lige fra lækre hverdagsretter til imponerende kulinarisk mad til dine gæster. Håndmixeren har en professionel ydelse, høj kvalitet og et ikonisk design, som alle KitchenAids produkter er lavet efter.

Derfor skal du vælge håndmixeren fra KitchenAid

KitchenAid håndmixeren har en kraftfuld motor på 85 watt samt har 9 hastigheder, som giver dig masser af muligheder og fuld kontrol over din madlavning. Den giver dig utallige muligheder for at blende milkshakes, røre brøddej, piske marengs og meget mere. Håndmixeren har en LED-hastighedsindikator, hvorfra du nemt kan aflæse hvilken hastighed, som mixeren står på.  

Med et blødt og behageligt greb samt en ledning med drejeled, får du ekstra komfort og fleksibilitet, når du blender, rører og pisker. Med håndmixeren får du 2 turbopiskeris, 2 dejkroge, 1 piskeris med 16 tråde, 1 blenderstav og 1 opbevaringstaske. 

Produktdetaljer:

 • Hastigheder: 9
 • Motoreffekt: 85
 • Mål (H x B x D): 15 x 8 x 20 cm

Bosch MFQ40301 håndmixer

Billig håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg Mange anvendelsesmuligheder, og er ideel til bagværk
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau, der ikke generer
 • pros-icon.svg Lang ledning, som gør anvendelsen nemmere og mere fleksibel

Detaljeret gennemgang

Denne stilrene håndmixer fra Bosch giver dig god fleksibilitet og stabilitet i din madlavning. Den kommer med dejkroge og de smarte og innovative FineCreamer piskeris, som giver dig en utrolig stabil og hurtig piskning og æltning. Du kan vælge mellem 5 hastighedsindstillinger samt en puls indstilling.

Derfor skal du vælge Bosch MFQ40301 håndmikser

MFQ40301 håndmixeren fra Bosch er utrolig nem at bruge og har et væld af anvendelsesmuligheder, så du kan lave netop den ret du ønsker. Den er især ideel til bagværk og kan ælte både tunge gærdeje og de mere lette og flydende kagedeje. Den kraftige konstruktion gør den robust til at ælte den helt tunge brøddej. Med FineCreamer piskerisene, som er bygget med små kugler, giver den masser af volumen og luft til dejen, på ingen tid. 

Håndmixeren har et yderst lavt støjniveau trods den kraftfulde motor. Ledningen er 142 centimeter lang og gør den nem at benytte uden den behøver at stå alt for tæt på en stikkontakt. Mixeren har et neutralt og klassisk design, som passer ind i enhver stil. 

Produktdetaljer:

 • Hastigheder: 5
 • Motoreffekt: 500 watt

Braun HM3137WH håndmixer

Håndmixer med blender og minihakker

Fordele
 • pros-icon.svg Alsidig håndmixer, der kan piske, røre, ælte, blende og hakke
 • pros-icon.svg Bekvem håndstilling, takket være ComfortClick-system
 • pros-icon.svg SmartMix-teknologi gør at vægten bliver placeret i skålen og ikke i hånden

Detaljeret gennemgang

HM3137 håndmixeren fra Braun er en MultiMix håndmixer, da den er utrolig alsidig og kommer med forskelligt slags tilbehør. Den har ergonomisk komfort og har SmartMix-teknologi, som gør at vægten ikke bliver lagt i skålen og ikke i hånden.

Derfor skal du vælge HM3137WH MultiMix fra Braun

Håndmixeren fra Braun er yderst alsidig, da den udover at kunne piske, røre og ælte, også virker som en stavblender og en minihakker. Du får altså mange køkkenmaskiner samlet i én, så du får masser af brug ud af denne håndmixer. 

Den har desuden EasyClick, som gør det nemt at udskifte tilbehøret ved et enkelt tryk. ComfortClick-systemet gør at alt det medfølgende tilbehør bliver fastgjort på forsiden af håndmixeren, så du får den samme bekvemme håndstilling til miksning, blending og ved hvile, uanset hvilket tilbehør du benytter. 

Den har en smart og fleksibel ledning, som altid har en bekvem afstand til din hånd, så den ikke er i vejen. SmartMix-teknologien virker på den måde, at motoren er placeret direkte over tilbehøret, så vægten bliver lagt i skålen og ikke i hånden, så miksningen bliver 40% lettere og mere komfortabel for dig. 

Håndmixeren har desuden 5 forskellige hastigheder og et blødt greb, som gør anvendelsen endnu bedre. 

Produktdetaljer:

 • Hastigheder: 5
 • Motoreffekt: 450 watt

Kenwood HMX750WH

Håndmixer med soft-grip

Kenwood HMX750WH
Fordele
 • pros-icon.svg Moderne retro-look, passer i enhver køkkenstil
 • pros-icon.svg Sikkerheds inderlås, gør den børnesikker
 • pros-icon.svg Komfortabel anvendelse, takket være SureGrip-håndtag

Detaljeret gennemgang

HMX750WH håndmixeren fra Kenwood garanterer dig et helt optimalt blandingsresultat og giver dig en nem og hurtig tilberedning af forskellige slags opskrifter. Den kan klare alt lige fra lette æggehvider til en tung brøddej. Håndmixeren har desuden soft-grip håndtag.

Derfor skal du vælge Kenwood HMX750WH håndmixer

Med Kenwoods HMX750WH håndmixer kan du nemt og bekvemt lave alle dine favoritretter, der kræver piskning, røring eller æltning. Det er den perfekte madlavningmakker til dig, der ønsker en håndmixer af høj kvalitet. Håndmixeren kommer med 2 piskeris og 2 dejkroge, der er fremstillet i rustfrit stål. Selve håndmixeren er fremstillet i metal. Den har et flot, moderniseret retro design, som gør den flot til alle køkkener. Den er udstyret med en kontakt med sikkerheds inderlås, så du ikke skal være bange for, hvis dine børn kommer i besiddelse af den. Tilbehøret kan desuden vaskes i opvaskemaskinen.

Håndmixeren har et SureGrip-håndtag, som gør det utrolig komfortabelt at benytte den, og så vejer den blot 1,62 kg. 

Produktdetaljer:

 • Hastigheder: 5
 • Belastningsevne: 350W
 • Mål (B x D x H): 19 x 13,5 x 21 cm
 • Vægt: 1,62 kg

Guide

Dette kan du bruge en håndmixer til

En håndmixer er et yderst alsidigt køkkenredskab, som kan spare dig en masse tid og kræfter frem for at bruge et håndholdt piskeris eller en ske. Håndmixeren er især god til at piske, omrøring, æltning og blanding af ingredienser, både flydende og pulveriserede ingredienser.

I forhold til piskningen er håndmixeren god til at piske fløde og æggehvider, uden du får ondt i arm, skulder og led af at stå med et håndholdt piskeris, og så sparer det dig for oceaner af tid. Håndmixere har typisk mange forskellige hastigheder, så du kan vælge netop den hastighed, der kræves for at mixe det du ønsker. Piskerisene er desuden gode til at blande ingredienser til kager og desserter, så du er sikker på at alle ingredienserne er blandet godt sammen, uden der kommer klumper i. Dette skal gøres på en lav hastighed, så det ikke bliver for blandet for meget, da det kan ødelægge konsistensen.

Alle håndmixere i vores håndmixer test kommer med både priskeris og dejkroge. Dejkrogene er gode til at ælte dej i forskellige tykkelser. Disse dejkroge fungerer, som en miniudgave af røremaskinen og er dermed god til dig, der ønsker lidt hjælp til æltningen af dine kage- eller brøddej.

Forskellen på en håndmixer, køkkenmaskine og en foodprocessor

Er du i tvivl om hvilken slags madlavnings-apparat du egentlig har behov for til at opnå dine behov, så giver vi dig her en lille guide til hvordan en håndmixer afviger fra en køkkenmaskine og en foodprocessor.

En køkkenmaskine er rigtig god til bagning af brød og kager. Den kan nemt ælte både små og store deje, på relativt kort tid. Den kommer med en stor skål og så har den udskiftelige dele både til æltning og til piskning. Modsat er en foodprocessor god til at hakke og blende, men nogle kan også ælte. Dog kan den blot ælte deje som butterdej og andre bageopskrifter, der ikke kræver meget æltning.

Selvom en håndmixer har de samme funktioner som disse to maskiner, afviger den på mange punkter. Først og fremmest kan en håndmixer kun blende og hakke, hvis der følger minihakker tilbehør med. Håndmixeren bruges oftest til at piske forskellige bagværk, men kan også ælte lige fra en let kagedej til en tung brøddej. Du får altså alt-i-én med en håndmixer. Det kræver naturligvis flere armkræfter, da både en køkkenmaskine og en foodprocessor kan stå og arbejde selv, hvor en håndmixer skal holdes. Det er dog muligt at få en skål og en holder til at placere håndmixeren i, som du kan se i vores test, så den fungerer næsten som en køkkenmaskine. En håndmixer har desuden den fordel at den fylder en del mindre end en køkkenmaskine eller en foodprocessor. Ulempen er at den ikke er lige så robust, men kan oftest klare næsten de samme madvarer, som de andre to slags madlavningsapparater kan.

Anden nyttig viden i denne håndmixer test

Der findes mange forskellige slags håndmixere og det kan være svært at vide hvilke egenskaber og funktioner, som gør dem gode til netop dit behov og formål med håndmixeren. Vi giver dig derfor her en forklaring af hvad du bør kigge efter i forhold til dit formål med mixeren.

Støjniveau

Uanset formål er det en stor fordel at anskaffe dig en håndmixer, der er støjsvag. Det kan være utrolig generende for både dig selv og dine samboere at stå i støjen af håndmixeren. Det kan resultere i, at du stopper piskningen før flødeskummen overhovedet er pisket færdig, fordi du ikke gider at stå i den larm i længere tid. Mange af de nyeste håndmixere på markedet og i vores håndmixer test, er produceret med tanke om at mindske støjen, så det både er mere optimalt og behageligt ved brug af håndmixeren.

Hastigheder

Motoreffekten har meget at sige i forhold til effektiviteten af en håndmixer. Ønsker at du benytte håndmixeren til at ælte dej, så er det vigtigt at motoren er mellem 100 eller 500 watt. Ønsker du blot at benytte håndmixeren til at piske æggehvider og flødeskum, så er den kraftfulde motor ikke lige så vigtig. Dette er derfor væsentligt at have i tankerne, når du skal vælge din håndmixer, da du på denne måde kan spare en masse penge ved at vælge den helt rigtige. Du undgår dermed at spilde penge på en kraftfuld motor, som du ikke har behov for, eller at skulle ud og købe en ny, fordi den ikke er kraftfuld nok til dit bagværk.

Greb

Et godt og komfortabelt greb  på håndmixeren er ligeledes vigtig at få med.Det lyder nok som en lille detalje, men det har faktisk en stor betydning for din lyst til at anvende håndmixeren, især hvis du skal ælte tunge deje med den. Vælg derfor gerne en håndmixer, der har et ergonomisk greb og gerne med soft grip, for endnu mere komfort.

Det er også en stor fordel hvis håndmixeren er let i vægten, så du ikke bliver for træt i armen under piskningen, røringen og æltningen.

Tilbehør

Det er meget forskelligt fra håndmixer til håndmixer, hvilket tilbehør der følger med. Der følger typisk 2 piskeris samt 2 dejkroge med de fleste håndmixere. Dog har nogle ekstra tilbehør med, såsom blenderstav, specielle piskeris, med mere. Har du brug for en håndmixer, der kan bruges til mange forskellige ting til en alsidig madlavning, så er det væsentligt for dig at vælge en mixer med meget tilbehør, for at du kan få mest ud af dine penge.

Ledning

En lang ledning kan også gøre det utrolig nemmere og mere komfortabelt at benytte din håndmixer. En lang ledning giver dig nemlig mere fleksibilitet og stabilitet, så du ikke skal ende med at piske din flødeskum på gulvet, fordi der ikke lige var en ledig stikkontakt ved køkkenbordet. Vælg gerne en håndmixer med drejeledning, da det giver dig endnu mere fleksibilitet, så du ikke vikler mixeren ind i ledningen under anvendelsen af den.

Håndmixere på tilbud

Billige håndmixere er lige så gode som de dyrere versioner, hvis du blot skal bruge den til at piske. Ifølge Forbrugerrådet Tænk, så pisker de billige håndmiksere mindst lige så godt, som de dyrere. Så skal du blot benytte håndmixeren til piskning, kan du med fordel vælge en billig en af slagsen, men skal du også bruge den til æltning af dej, så nævner de, at det er en fordel at betale lidt mere for håndmixeren, da deres motor skal være stærkere, hvilket afspejler sig i prisen.

Hastigheden og materialevalget er det der især adskiller de billige håndmixere fra de dyre. De dyrere har nemlig en større afstand mellem den laveste og højeste hastighed, så du lettere kan mixe massen langsomt, hvis det er påkrævet. I forhold til materialevalget, så er de billigere typisk fremstillet i både plastik og rustfritstål, hvor de dyrere modeller har gået udenom plastikken og udelukkende produceret mixeren i rustfrit stål. Dette afhænger blot af din personlige præference og udseendet og har ikke nogen betydning effektiviteten af håndmixeren.

Håndmixer med minihakker

Ønsker du at få det meste ud af din håndmixer og dermed gøre dig en rigtig god investering, så bør du vælge en medfølgende minihakker. En minihakker er en uundværlig del af madlavningen, hvis du går meget op i at lave forskelligt mad. Den er blandt andet utrolig god til at hakke løg, så du ikke skal bruge tid på at hakke det i små stykker med en kniv. Med minihakkeren skærer du blot løget ud i store stykker og putter det i minihakkeren og så hakker den det i de perfekte små og fine stykker. Den kan naturligvis også bruges til andre slags grøntsager, så du kan hakke grøntsager til bolognesen på ingen tid.

Den er også god til at hakke nødder med, så du nemt kan pynte din kage med hakkede nødder, som du lige har pisket flødeskum til. Du kan derfor lave alverdens retter, uden du behøver at skulle købe en masse forskellige separate køkkenmaskiner, som desuden også ligger og tager en masse plads i skabet. Det er altså en stor fordel at vælge en håndmixer med meget tilbehør, hvis du er elsker at lave alverdens mad og desserter.

Sådan får du mest ud af din håndmixer

Der er mange ting, som du kan lave med en håndmixer. Du tænker nok automatisk på piskning af flødeskum og æggehvider, når du tænker håndmixer, men faktisk er der uendelige af muligheder af retter, som du kan lave med håndmixeren. Vi giver dig her 3 ideer til hvad du ellers kan bruge den til, hvis du ikke har ejet en håndmixer før.

Du kan eksempelvis med fordel bruge håndmixeren til at lave lækre flødeboller med. Når du har bagt bundene, laver du flødebolleskummen ved at blande sukker og æggehvider samt en ønsket smag. Pisk denne blanding indtil æggehvidemassen er så stiv, at den ikke falder ud af skålen, når du vender den på hovedet. Dette er vigtigt, da det gør at overtrækschokoladen ikke ødelægger formen på flødebollen, når du hælder det over skummen. Det er altså helt ideelt med en håndmixer for at gøre æggehvidemassen helt stiv, så du ikke skal ende med at stå og piske med et piskeris lang tid.

Hjemmerørt mayonnaise er også perfekt at lave med en håndmixer. Du blander således blot alle ingredienser sammen og rør det sammen med piskeris eller dejkrogene på en lav hastighed, så det bliver blandet godt sammen og stop når du har nået den ønskede konsistens. Hastigheden skal være lav, da den kan skille, når olien tilsættes, hvis det bliver mixet med for høj hastighed.

Den sidste idé er hjemmelavet, blødt og lækkert smør til morgenbrødet. Det laver du ved at blande fløde og salt sammen i en skål og piske det med håndmixeren, hvorefter du sier vallen fra. Derefter presser du den færdigmixede smør sammen og lader den køle af i køleskabet.

FAQ

Hvilken håndmixer er bedst?

Bosch MFQ4020 håndmixer er et godt bud, da den kan alt hvad en god håndmixer bør kunne. Det afhænger dog af dit behov, så læs vores håndmixer test for at finde den bedste håndmixer til dig.

Hvad er vigtige funktioner i en håndmixer?

Motoreffekten betyder meget for hvad håndmixeren kan. Jo højere motoreffekt, jo tungere dej kan den ælte. Det medfølgende tilbehør har også stor effekt på hvad du kan bruge den til.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×