Opdateret november 2023

Hårtørrer Test: 8 bedste hårtørrere

I vores hårtørrer test analyserer og anmelder vi de 8 modeller, som vi mener er de bedste på markedet. Ved hjælp af laboratorietest, ekspertvurderinger og vores egen ekspertise evaluerer vi hver hårtørrers tørreeffektivitet, varmekontrol, ekstra funktioner og støjniveau. Vores erfarne produkteksperter giver deres ærlige mening om, hvilke modeller der leverer en oplevelse i salonkvalitet, og hvilke der kommer til kort.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Moderne hårtørrere er skræddersyet til at imødekomme forskellige hårtyper og stylingbehov og tilbyder mere end bare varm luft. De er udstyret med teknologi, der kan reducere hårskader, øge glansen og endda reducere tørretiden. Selvom de idag arbejder så stille, at de ikke forstyrrer, er der stor forskel på deres lydniveauer. Fra ioniske og keramiske komponenter, der hjælper med at håndtere krus, til kraftfulde motorer, der leverer resultater i salonkvalitet, er der en hårtørrer, der passer til enhver plejerutine. Men jo mere avancerede funktioner, som flere varmeindstillinger, cool shot-knapper og inkluderede diffusorer, jo højere er investeringen.

Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.

Gennem årene har vi anmeldt mange af de bedste hårtørrere, lige fra det mest avancerede topmodeller til de mere simple og budgetvenlige udgaver.

Fortsæt med at læse, og se de 8 hårtørrere, som vores produkteksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle hårplejerutiner og budgetter

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste hårtørrer i 2023
 • Detaljeret gennemgang af 8 modeller
 • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette hårtørrer til dit behov

Hvilken er den bedste hårtørrer i test 2023?

Vi har nøje undersøgt og sammenlignet forskellige modeller og tildelt dem individuelle samt samlede score baseret på kriterier som tørreeffektivitet, varmekontrol, ekstra funktioner og støjniveau.

Den bedste hårtørrer i vores test er ghd Air Classic Hair Dryer.

Ghd Air Classic Hair Dryer er vores testvinder i 2023. Denne model skiller sig ud med sin effektivitet, elegante design og konkurrencedygtige pris. Ghd Air Classic er særligt fremragende på grund af sin ION-teknologi, som bekæmper statisk og flyvsk hår, og dens ergonomiske design gør den behagelig at bruge. Den er også udstyret med en 3 meter lang ledning, der giver stor bevægelsesfrihed, og dens vægt på kun 1,5 kg sikrer, at den er let at håndtere under hele tørreprocessen. Med to hastighedsindstillinger og tre varmeniveauer kan du tilpasse tørringen præcist til din hårtype, og den medfølgende fønnæb på 8 cm giver yderligere stylingmuligheder. Denne hårtørrer er et ideelt valg for enhver, der søger en pålidelig og alsidig stylingoplevelse.”

GHD Air 2100W

Den bedste hårtørrer

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med ION teknologi, der mindsker forekomsten af elektrisk hår
 • pros-icon.svg Udstyret med en ledning på 3 meter, som sikrer bedre bevægelsesfrihed ved brug
 • pros-icon.svg Vælg mellem tre varmeniveauer og to blæsestyrker for optimalt resultat
 • pros-icon.svg Let at holde på grundet det ergonomiske design

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne hårtørrer fra giganten ghd. Deres Air Classic hårtørrer er udviklet med ION teknologi, hvilket er med til at forhindre flyvsk og elektrisk hår. Derudover er modellen udviklet med to hastighedsindstillinger og tre varmeniveauer, så du kan få den rette tørring til din hårtype. Modellen leveres med en 3 meter lang ledning.

Derfor skal du vælge en ghd Air Classic Hair Dryer

Hvis du leder efter den bedste hårtørrer på markedet, så vil vi anbefale dig at investere i denne model fra mærket ghd. Vi har selv kåret produktet som testvinder, da den lever op til alle forventninger, er effektiv i drift og kan benyttes til alle hårtyper. Det er derfor en maskine for enhver. Modellen har endda et enkelt design og elegant sort farve, som man med glæde vil have hængende, liggende, opbevaret derhjemme.

Det er ikke muligt at sætte en finger på produktets design, da dette har en ergonomisk opbygning. Du vil derfor hurtigt opleve, hvordan det føles mere naturligt og mindre anspændt at holde om denne føntørrer i forhold til andre modeller på markedet. Vi tør godt garantere, at denne hårtørrer vil ligge godt i hånden. Derudover vil ikke ikke få ondt i armen af at løfte maskinen, hvilket også gælder selvom processen skulle tage lidt tid, da den kun vejer 1,5 kg.

En hårtørrer til alle hårtyper

Modellen er udviklet til at kunne indstilles til to forskellige temperaturer og en kold luft funktion. Derudover kan du vælge mellem to blæsestyrker, alt efter hvad du selv foretrækker, når du føntørrer dit hår. Selve tørringen tager ingen tid med denne maskine – uanset din hårtype. Du kan også altid benytte det medfølgende fønnæb på 8 cm i bredden, hvis du vil have en anderledes føntørring. Du er desuden ikke i risiko for at få flyvsk eller elektrisk hår, da maskinen er udviklet med ION teknologi.

Det er nemt at vedligeholde denne hårtørrer, da den er udviklet med et aftageligt luftfilter. Derudover vil du også opleve, at du har en stor bevægelsesfrihed, da der medfølger en 3 meter lang ledning i købet. På den måde kan du altid nå et stikkontakt – også selvom der ikke lige er en på badeværelset.

Produktdetaljer

 • Vægt: 1,5 kg
 • Effekt: 18000 til 2100 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 3 stk
 • Ledning: 3 meter
 • Farve: Sort eller med pinke striber
 • Medfølgende tilbehør: Fønnæb med en bredde på 8 cm

Babyliss Turbo Smooth 2200W D572DE hårtørrer

Den bedste hårtørrer til tykt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv i drift med keramisk varmelegeme og høj blæsehastighed
 • pros-icon.svg Mindsker statisk elektricitet i håret grundet opbygning med ION teknologi
 • pros-icon.svg Der medfølger både fønnæb og en diffuser i købet
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Med denne hårtørrer kan du tørre håret på ingen tid – også selvom du har tykt hår. Modellen er nemlig effektiv i drift og grundet det indbyggede keramiske varmelegeme, vil det altid have en ensartet varmefordeling. Derudover kan modellen blæse med en hastighed op til 90 kilometer i timen. ION teknologien mindsker desuden risikoen for statisk elektricitet i håret.

Derfor skal du vælge en Babyliss Turbo Smooth 2200W D572DE hårtørrer

Leder du efter den bedste hårtørrer til tykt hår? Eller måske du bare ikke gider at bruge mere tid end højst nødvendigt på hårtørring og derfor er på jagt efter en ekstra kraftfuld model? Uanset årsagen skal du have fingrene i denne model fra Babyliss, hvis du gerne vil have en effektiv hårtørrer, der kan få bugt med vådt hår på ingen tid. Modellen har en effektivitet på 2000 watt og kan opnå en blæsehastighed på op til 90 kilometer i timen.

Du vælger selv mellem to blæsestyrker, alt efter hvor meget knald du ønsker at have på din maskine. Derudover kan du vælge mellem to forskellige temperaturer og en kold luft funktion, når du skal tørre håret. På den måde kan du få føntørring af dit hår på dine præmisser. Vi må også hellere pointere, at produktet er udviklet med et keramisk varmelegeme, hvilket er med til at garantere en ensartet varmefordeling over hele pladen.

Undgå statisk elektricitet i håret

En af de mere irriterende faktorer ved at føntørre håret er, at man risikerer, at håret bliver elektrisk og kruset. Dette problem undgår du dog med denne hårtørrer, da den er udviklet med ION teknologi. Denne teknologi er med til at eliminere statisk elektricitet i håret, så det i stedet får et glat og glansfuldt look efter endt føntørring.

Du kan desuden holde hårtørren optimalt vedlige, da den er udstyret med et aftageligt filter. På den måde kan du også være sikker på, at maskinen kan holde i mange år. Med i købet følger der både et fønnæb og en diffuser, så du kan tørre håret på den mest skånsomme måde. Og så har du endda fin bevægelsesfrihed med den næsten to meter lange ledning, samt sælges til en budgetvenlig pris, som de fleste kan være med på.

Produktdetaljer

 • Effekt: 2200 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 3 stk
 • Ledning: 1,95 meter
 • Farve: Sort
 • Medfølgende tilbehør: Fønnæb og diffuser

Dyson Supersonic hårtørrer

Den bedste skånsomme hårtørrer

Fordele
 • pros-icon.svg Skånsom over for håret, da der benyttes lav varme til føntørring og styling
 • pros-icon.svg Tilbehør sættes fast via magnetisme, hvilket sikrer stabilitet
 • pros-icon.svg Mulighed for at style håret på mange forskellige måder med medfølgende tilbehør
 • pros-icon.svg Let vægt mindsker risikoen for overanstrengelse

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne hårtørrer fra Dyson, behøver du ikke længere at bekymre dig om, hvorvidt dit hår tager skade, når det bliver føntørret. Produktet er nemlig skånsomt over for alle hårtyper. Dette skyldes til dels fire varmeindstillinger, hvor det varmeste niveau kun ligger på 100 grader. Du kan desuden bruge flere tilbehørsdele til denne maskine.

Derfor skal du vælge en Dyson Supersonic hårtørrer

Er du lidt nervøs for, at du skader dit hår, når du føntørrer det regelmæssigt? Så skal du have fingrene i en skånsom hårtørrer som denne variant fra mærket Dyson. Modellen er udviklet med Air Multiplier teknologi, som sikrer en kontrolleret og kraftfuld luftstrømning, og intelligent varmekontrol, der forhindrer varmeskadet hår. Du kan indstille luftstrømmen til tre forskellige niveauer, så du får lige den føntørring, som du ønsker.

Der er mulighed for at vælge fire varmeindstillinger på denne model, hvoraf den varmeste kun bliver 100 grader. Denne indstilling er ideel til tørring af tykt hår eller en generel hurtig tørring. Derudover er den også god til styling. Hvis du i stedet sætter produktet på 80 grader, vil du få en almindelig tørring og med 60 grader er du garanteret en nænsom tørring. Du kan også vælge et koldt pust, hvor tørringstemperaturen lander på 28 grader.

Magnetisk tilbehør

Det er ikke kun blæse- og varmeindstillingerne, der kan være med til at skabe en flot frisure med denne model. Det er nemlig muligt at benytte flere former for magnetisk tilbehør, som hurtigt kan sættes på maskinen. Da det sidder fast med magnetisme, så er der desuden en vis stabilitet – det vil altså ikke falde af så nemt, mens du benytter maskinen.

Med i købet følger der både en diffuser, som reducerer krus i håret, giver voluminøse bølger og mindsker belastningen på håret, et udglatningsmundstykke, som giver mulighed for at sætte håret, mens det bliver tørret ved lav hastighed og en styling koncentrator, som gør det muligt at sætte håret op i sektioner og tørre det med en kontrolleret luftstrøm.

Som en ekstra bonus er denne model utrolig let i vægt med sine kun 630 gram, hvilket sikrer, at du ikke overanstrenger armen, når du benytter maskinen over længere tid.

Produktdetaljer

 • Højde: 24,5 cm
 • Dybde: 9,7 cm
 • Bredde: 7,8 cm
 • Vægt: 630 gram
 • Effekt: 1600 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 3 stk
 • Antal varmeniveauer: 4 stk
 • Ledning: 2 meter
 • Farve: Grå og pink
 • Medfølgende tilbehør: Non-slip varmemåtte, fønnæb og diffuser

Revlon One-Step Volumizer RVDR5282UKE

Den bedste hårtørrer med børste

Fordele
 • pros-icon.svg 2-i-1 stylingredskab så du kan bruge kortere tid foran spejlet
 • pros-icon.svg Udstyret med en drejeledning, der ikke laver knuder, når du skifter position
 • pros-icon.svg Piggene tager godt fat i håret for under tørring, men slipper let igen
 • pros-icon.svg Mulighed for selv at indstille temperatur og varme efter behov

Detaljeret gennemgang

Denne børstehårtørrer fra Revlon er ideel til dig, der gerne vil gøre både tørring og styling så nemt som muligt. Med denne variant foretager du reelt alle dele på én gang, da børsten både reder håret, tørrer og styler det. Det er altså tidsbesparende at benytte denne børstehårtørrer. Du indstiller selv styrken både varme- og temperaturindstillinger.

Derfor skal du vælge en Revlon Airstyler Volume Pro Collection hårtørrer

Hvis du er på jagt efter en lidt anderledes hårtørrer og gerne vil spare så meget tid som muligt, når du skal tørre og style håret, så vil vi anbefale dig at investere i denne børstehårtørrer. Revlon har udviklet en funktionel hårtørrer, der har opbygning som en børste, så du nemt kan tørre og style dit hår på samme tid. Dette sparer dig for en del tid foran spejlet – og derfor er produktet en oplagt investering for dig, der gerne vil have et flot resultat på ingen tid.

Du kan skabe enhver frisurer med denne hårtørrer, da den både kan glatte håret ud, skabe krøller og volumen i håret. Dit hår vil desuden altid blive efterladt både blankt og uden krus, da modellen er udviklet med ION teknologi og keramisk belægning. Denne opbygning hjælper også med at pleje dit hår under tørringen.

Børstehårtørrer med flere indstillingsmuligheder

Du har selv fuld kontrol over denne hårtørrer med opbygning som en børste, da produktet kan indstilles til to hastighedsindstillinger og tre varmeniveauer. På den måde kan du vælge at benytte lige den type varme og hastighed, der passer til dit hår. Produktet virker ved at blæse varm luft ud af kolben, men selve spidsen af airstyleren er stadig kold, så du kan tage fat i denne og style håret samtidig.

Produktet har en opbygning af naturlige pigge og nylonpigge på børstehovedet, hvilket får børsten til at tage optimalt fat i håret, mens det bliver tørret og slippe det igen. Dette er endda også med til at sikre mere blødhed og glans til håret. Derudover sørger den ergonomiske udformning og lette vægt for, at du har et godt greb på modellen undervejs i processen og at det ikke bliver for hårdt for armene at holde airstyleren oppe.

Som en ekstra bonus er modellen udstyret med en professionel drejeledning, der ikke vil begynde at filtre, når du bevæger produktet rundt. På den måde har du også større bevægelsesfrihed, mens du tørrer og styler dit hår. Og så kan du også let holde på produktet til at nå om til håret bag på hovedet.

Produktdetaljer

 • Vægt: 870 gram
 • Effekt: 800 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 3 stk
 • Farve: Sort med lilla striber

ghd Helios Hair Dryer Plum

Den bedste hårtørrer med ergonomisk design

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig hårtørrer med ergonomisk opbygning og en let vægt
 • pros-icon.svg Få salonresultater med koncentreret luftstrøm og op til 30% mere glans
 • pros-icon.svg Udviklet med akustisk system, der minimerer lydniveauet

Detaljeret gennemgang

Der er flere grunde til at investere i denne hårtørrer fra ghd. Først og fremmest har modellen et ergonomisk design og er let i vægt, hvilket sikrer en bedre håndtering uden risiko for overbelastning. Derudover har den en koncentreret luftstrøm, kraftig blæsestyrke, et lavt lydniveau, så den ikke virker forstyrrende, og en høj brugervenlighed.

Derfor skal du vælge en ghd Helios Hair Dryer Plum

Går du op i, at det skal være komfortabelt og rart at gøre sig klar om morgenen eller før en fest? I så fald kan vi anbefale dig at investere i denne hårtørrer fra ghd. Deres Helios hårtørrer er nemlig udviklet med et ergonomisk design og er let i vægt. Dette garanterer en bedre håndtering af produktet, hvor du ikke vil føle, at du overanstrenger armen eller muskulaturen – også selvom du skal stå med løftet arm i lang tid.

Derudover er denne model en yderst brugervenlig en af slagsen. Det er nemt at indstille maskinen til den ønskede temperatur og blæsestyrke og så kan du altid benytte det medfølgende fønnæb, hvis du ønsker at præcisere luften yderligere under føntørringen. Produktet er udviklet med et akustisk system, der er med til at sikre et lavt lydniveau, uanset hvilket hastigheds- eller blæsetrin, du benytter dig af.

Salonkvalitet derhjemme

Du vil praktisk talt føle det som om, at du netop har været en tur forbi frisørsalonen, når du benytter denne føntørrer derhjemme. Den er udviklet med Aeroprecis teknologi, der sikrer en koncentreret luftstrøm. Derudover vil den indbyggede børstefrie motor skabe en kraftig blæsestyrke, som kan nå op på 120 kilometer i timen. Eftersom maskinen er opbygget med en børstefri motor, kan du endda få glæde af den i længere tid, da motortypen generelt holder længere.

Produktet er desuden skabt og designet af professionelle stylinger og førende ingeniører hos ghd. Du kan derfor stole på, at maskinen har en solid opbygning. Det unikke og elegante design sørger for, at du sagtens kan have maskinen liggende fremme, da den er pæn at se på. Du kan også vælge at hænge den, da den har en indbygget hank. Du kan opnå op til 30 procent mere glans i dit hår, hvis du benytter denne hårtørrer.

Produktdetaljer

 • Vægt: 780 gram
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 2 stk
 • Ledning: 3 meter
 • Farve: Blommefarvet med guld detaljer
 • Medfølgende tilbehør: Fænnæb

Philips hårtørrer ThermoProtect HP8230/00

Den bedste billige hårtørrer

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som alle kan få råd til
 • pros-icon.svg Kan tørre optimalt ved selv lav temperatur, så du kan skåne dit hår
 • pros-icon.svg Indstil maskinen til dine behov med 6 fleksible hastigheds- og temperaturindstillinger
 • pros-icon.svg Udstyret med et aftageligt luftfilter for nem rengøring og vedligeholdelse

Detaljeret gennemgang

Der er penge at spare, hvis du, i stedet for en af de dyre modeller, vælger at investere i denne model fra Philips. Deres ThermoProtect hårtørrer sælges nemlig til en billig pris, som alle kan være med på. Alligevel skal du ikke være nervøs for, at du går på kompromis med funktionaliteten, da den lever op til alle forventninger og har flere indstillingsmuligheder.

Derfor skal du vælge Philips hårtørrer ThermoProtect HP8230/00

Det kan virke umådeligt dyrt at skulle investere i en hårtørrer, da mange produkter på markedet sælges til en smådyr pris. Der er dog ingen grund til at gå i panik, selvom du kun har et småt budget at gøre godt med. I denne hårtørrer test har vi også fundet frem til en god og samtidig billig hårtørrer. Så hvis du forsøger at spare lidt penge på købet, er denne hårtørrer fra Philips et ideelt valg for dig.

På trods af den lave pris vil du på ingen måde føle det som om, at du er gået på kompromis med funktionaliteten, hvis du investerer i denne hårtørrer. Modellen har en effekt på 2100 watt og med det slanke styling mundstykke på 14 mm kan du let style og tørre du har præcis som du ønsker.

Hurtig tørring ved lav temperatur

Som navnet antyder beskytter denne hårtørrer dit hår, når det skal tørres. Modellen blæser helt generelt ved en lavere og mere plejende temperatur, hvilket er med til at skåne håret, hvor det normalt vil blive slidt. Du bestemmer dog selv, hvilken hastigheds- og temperaturindstilling du foretrækker, da maskinen kan indstilles til seks fleksible indstillinger. På den måde har du fuld kontrol, så du kan opnå den bedste og hurtigste tørring af håret.

Du kan desuden nemt holde denne maskine vedlige, da den er udstyret med et aftageligt luftfilter. Dette sikrer en både hurtig og let rengøring. Der er altså mange fordele ved at investere i denne hårtørrer fra Philips, selvom den er billig i pris.

Produktdetaljer

 • Vægt: 600 gram
 • Effekt: 2100 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 3 stk
 • Antal varmeniveauer: 3 stk
 • Ledning: 1,8 meter
 • Farve: Sort
 • Medfølgende tilbehør: Stylingmundstykke på 14 mm

HH Simonsen Boss Hair Dryer + Soft Styler

En god hårtørrer med diffuser

Fordele
 • pros-icon.svg Diffuser og fønnæb medfølger, så du kan få hurtig tørring og nem styling af håret
 • pros-icon.svg Holder håret fri for statisk elektricitet grundet udvikling med ION teknologi
 • pros-icon.svg Lang ledning på 3 meter med fleksibelt led for lettere betjening og bevægelsesfrihed

Detaljeret gennemgang

Med denne hårtørrer fra HH Simonsen kan du tørre håret på ingen tid, samt fremhæve dine bevægelser i håret, da den er udstyret med både et fønnæb og en diffuser. Modellen er desuden udviklet med ION teknologi, der mindsker statisk elektricitet i håret. Der er god bevægelsesfrihed med denne hårtørrer, da den er udstyret med en ledning på 3 meter.

Derfor skal du vælge en HH Simonsen Boss Hair Dryer + Soft Styler

Hvis du er på jagt efter en god hårtørrer, der er udstyret med både et fønnæb og en diffuser, så skal du se nærmere på denne hårtørrer fra mærket HH Simonsen. Med i købet får du nemlig en sampak med de to tilbehørsdele, så du har de bedste betingelse for at tørre og style dit hår – uanset hvilket look du går efter. Modellen er desuden i et flot mat sort design og er enkel at benytte.

En af de helt store fordele ved denne hårtørrer er, at den er udstyret med en ledning på 3 meter. Du har således en god bevægelsesfrihed, da du ikke er tvunget til at stå helt henne ved en stikkontakt for at bruge produktet. Derudover er selve leddet mellem ledningen og føntørren fleksibel, hvilket giver dig mulighed for at twiste hårtørreren, præcis som du lyster.

Højteknologisk hårtørrer

Denne hårtørrer er udviklet til at give fremragende resultater hver gang den bliver benyttet. Den er udviklet med både Turmalin- og infrarød teknologi, samt ION teknologi med Dual ionic kamre og en unik ion balance. Dette er med til at garantere en hurtig føntørring, samt et voluminøst hår. Teknologierne er også med til at mindske den statiske elektricitet, der ellers kan opstå, når man benytter sig af en føntørrer. På den måde undgår du også krus og flyvsk hår.

Det er muligt at indstille maskinen til diverse hastigheds- og temperaturindstillinger, så du kan få den fart og varme, som du foretrækker. Du kan også vælge at benytte kold luft knappen, hvis du føler, at varmeniveauet bliver for højt – eller at du bare vil skåne dit hår, hvis du føntørrer det ofte. Produktet er udviklet med et SoftAire filtersystem, så du nemt kan gøre den ren efter brug.

Produktdetaljer

 • Effekt: 2000 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 3 stk
 • Ledning: 3 meter
 • Farve: Sort
 • Medfølgende tilbehør: Diffuser og fønnæb

Remington hårtørrer Pro AC5999

En billig hårtørrer til krøller

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte tilbehørsdele til at bevare krøller eller glans
 • pros-icon.svg Sikrer et mindre kruset hår
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris
 • pros-icon.svg Nem at håndtere, så man både kan benytte hårtørrer og børste på én gang

Detaljeret gennemgang

Denne hårtørrer er ideel til personer, der enten kæmper med at bevare deres krøller i løbet af dagen eller få en flottere glans i håret. Modellen kan nemlig klare begge dele grundet opbygningen med både en koncentrator og en diffuser. Produktet er med til at mindske krus i håret og så sælges den endda til en billig pris, som alle kan være med på.

Derfor skal du vælge en Remington hårtørrer Pro AC5999

Leder du efter en god hårtørrer til bibeholdelse af krøller? I så fald vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne hårtørrer fra mærket Remington. Modellen er udviklet til at kunne give dig salonkvalitet derhjemme. Den hjælper med et give mere glans til håret og gøre det mindre kruset. Dog hjælper den medfølgende diffuser med at tilføre volumen og holdbarhed til naturlige krøller, så du får det pæneste look.

Du kan dog også altid vælge at benytte den medfølgende koncentrator, hvis du gerne vil have et mere fladt og glansfuldt resultat. Diffuseren kan også benyttes til glat hår, hvor den hjælper med at mindske skaden på håret. Alle disse egenskaber kan lade sig gøre, da maskinen er udviklet med ionisk blødgøring.

Billig hårtørrer

Du skal ikke bekymre dig om at skulle spare op i lang tid eller have den helt store pengepung frem for at kunne få råd til denne hårtørrer. Modellen sælges nemlig til en billig pris, som alle kan være med til. Og som vi netop har forklaret i ovenstående afsnit, så går du altså ikke på kompromis med maskinens funktionalitet, blot fordi den er billig.

Maskinen er kraftfuld i brug, men vejer under 1 kg, hvilket gør den let at håndtere. På den måde kan du sagtens jonglere både føntørreren og en hårbørste på én gang. Dette sikrer også et endnu bedre resultat.

Produktdetaljer

 • Højde: 24 cm
 • Dybde: 11,5 cm
 • Bredde: 30 cm
 • Vægt: 800 gram
 • Effekt: 2300 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 3 stk
 • Ledning: 3 meter
 • Farve: Sort
 • Medfølgende tilbehør: Diffuser og koncentrator
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig hårtørrer, der kan indstilles til alle hårtyper og deres behov
 • pros-icon.svg Udviklet med tre forskellige varmetrin og to hastigheder (inklusiv en kold funktion)
 • pros-icon.svg Mindsker krus og glatter håret grundet ioniseringsfunktion

Detaljeret gennemgang

Med denne hårtørrer fra OBH Nordica kan du få det meste ud af dit nyindkøbte produkt uden at skulle bruge lang tid på at sætte dig ind i produktet. Hårtørreren er udviklet med en brugervenlig opbygning, hvilket gør den ideel til dig, der ønsker en simpel og funktionel hårtørrer. Den kan føntørre alle typer af hår og er udviklet med justerbare indstillinger.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica Bjørn Axén Hårtørrer

Vil du gerne have fingrene i en hårtørrer med en brugervenlig opbygning, så du kan få mest muligt ud af din nye investering? I så fald skal du se nærmere på denne hårtørrer fra mærket OBH Nordica. De har udviklet en føntørrer i samspil med Bjørn Axén, som kan tørre alle hårtyper uden problemer. Modellen er let at betjene, hvilket sikrer en både hurtig og effektiv føntørring. Samtidig får du større bevægelsesfrihed med en ledning på knap 3 meter i længden og så kan den let vedligeholdes, da den er udviklet med et aftageligt luftfilter.

Modellen leveres med både et fønmundstykke og en diffuser, så du kan passe på dit hår og samtidig få det stylet optimalt undervejs i tørringen. Dette skaber et flottere resultat. Derudover er produktet udviklet med ioniseringsfunktion, som er med til at mindske statisk elektricitet i håret, gør håret mere skinnende og hjælper til en hurtigere tørring.

Indstil føntørreren efter behov

Du kan benytte denne hårtørrer, uanset hvordan dit hår er. Det skyldes, at maskinen kan indstilles til tre forskellige varmetrin, heriblandt en kold luft funktion, og to hastigheder. Du kan altså få en føntørring, der passer optimalt til din hårtype. Du har mulighed for at benytte det medfølgende fønnæb med en smal opbygning, hvis du ønsker en kraftfuld luftstrøm til formning af din frisure.

Det kan desuden anbefales, at du efter endt tørring af dit hår benytter dig af funktionen med kold luft. På den måde vil håret blive afkølet, hvilket sikrer et mere blankt resultat og en frisure, der holder længere. Vi må også hellere pointere, at denne model kan findes til fordelagtige priser hos diverse onlineforhandlere.

Produktdetaljer

 • Effekt: 2000 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 3 stk
 • Ledning: 2,8 meter
 • Farve: Sort
 • Medfølgende tilbehør: Ekstra smalt fønnæb og diffuser
Fordele
 • pros-icon.svg Lille og kompakt hårtørrer, der ikke fylder alverden og let kan pakkes væk
 • pros-icon.svg Tørrer håret hurtigt grundet den kraftfulde opbygning
 • pros-icon.svg Eliminerer krus og sikrer glansfuldt hår grundet ION teknologi
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne kompakte hårtørrer fra Braun, kan du være sikker på, at du får en model, der er effektiv i drift, men som ikke fylder alverden. Maskinen kombinerer en optimal temperatur med kraftig luftstrøm, så du hurtigt kan få tørret dine lokker. Du har desuden mulighed for at justere både varme- og hastighedstrin, samt vælge kold luft funktion.

Derfor skal du vælge en Braun hårtørrer PowerPerfection Satin Hair 5 HD580

Er du ikke helt vild med at skulle håndtere en stor hårtørrer, så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra Braun. Deres PowerPerfection Satin Hair hårtørrer er lille i størrelsen, hvilket gør den lettere at håndtere. Den er udviklet som en kompakt og let hårtørrer, så du vil heller ikke risikere at overanstrenge dig, når du benytter produktet – uanset hvor langt hår du har.

Modellen er desuden yderst effektiv i drift, hvilket garanterer tørring af håret på ingen tid. Du skal derfor ikke stå og kæmpe med at tørre håret, hvis du benytter denne maskine. Det er muligt at benytte det medfølgende fønnæb, hvis du gerne vil style eller give ekstra volumen til dit hår under tørringen.

Flot hår på ingen tid

På trods af det lille design, så lever denne hårtørrer op til alle forventninger. Modellen leverer nemlig en kraftig luftstrøm, som tørrer håret i dybden på rekordtid. Derudover kan du selv vælge mellem to hastighedstrin, alt efter hvor meget knald du ønsker, at der skal være på hårtørreren. Og så er den udviklet med tre varmetrin og en kold luft funktion, så du nemt kan justere varmeniveauet.

Som en ekstra bonus sælges produktet til en yderst budgetvenlig pris, ja faktisk en billig pris, som alle kan være med på. Du skal derfor ikke gå og spare op i længere tid for at få råd til denne model. Og så sørger den endda også for at eliminere eventuelt krus i håret, da den, som flere af de dyrere modeller, er udviklet med ion teknologi.

Produktdetaljer

 • Effekt: 2500 watt
 • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
 • Antal varmeniveauer: 4 stk
 • Ledning: 1,8 meter
 • Farve: Hvid og grå
 • Medfølgende tilbehør: Fønnæb

Se 2 tidligere anmeldte produkter

 • Philips hårtørrer ThermoProtect HP8230/00 Chevron down

  Den bedste billige hårtørrer

  Fordele
  • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, som alle kan få råd til
  • pros-icon.svg Kan tørre optimalt ved selv lav temperatur, så du kan skåne dit hår
  • pros-icon.svg Indstil maskinen til dine behov med 6 fleksible hastigheds- og temperaturindstillinger
  • pros-icon.svg Udstyret med et aftageligt luftfilter for nem rengøring og vedligeholdelse

  Detaljeret gennemgang

  Der er penge at spare, hvis du, i stedet for en af de dyre modeller, vælger at investere i denne model fra Philips. Deres ThermoProtect hårtørrer sælges nemlig til en billig pris, som alle kan være med på. Alligevel skal du ikke være nervøs for, at du går på kompromis med funktionaliteten, da den lever op til alle forventninger og har flere indstillingsmuligheder.

  Derfor skal du vælge Philips hårtørrer ThermoProtect HP8230/00

  Det kan virke umådeligt dyrt at skulle investere i en hårtørrer, da mange produkter på markedet sælges til en smådyr pris. Der er dog ingen grund til at gå i panik, selvom du kun har et småt budget at gøre godt med. I denne hårtørrer test har vi også fundet frem til en god og samtidig billig hårtørrer. Så hvis du forsøger at spare lidt penge på købet, er denne hårtørrer fra Philips et ideelt valg for dig.

  På trods af den lave pris vil du på ingen måde føle det som om, at du er gået på kompromis med funktionaliteten, hvis du investerer i denne hårtørrer. Modellen har en effekt på 2100 watt og med det slanke styling mundstykke på 14 mm kan du let style og tørre du har præcis som du ønsker.

  Hurtig tørring ved lav temperatur

  Som navnet antyder beskytter denne hårtørrer dit hår, når det skal tørres. Modellen blæser helt generelt ved en lavere og mere plejende temperatur, hvilket er med til at skåne håret, hvor det normalt vil blive slidt. Du bestemmer dog selv, hvilken hastigheds- og temperaturindstilling du foretrækker, da maskinen kan indstilles til seks fleksible indstillinger. På den måde har du fuld kontrol, så du kan opnå den bedste og hurtigste tørring af håret.

  Du kan desuden nemt holde denne maskine vedlige, da den er udstyret med et aftageligt luftfilter. Dette sikrer en både hurtig og let rengøring. Der er altså mange fordele ved at investere i denne hårtørrer fra Philips, selvom den er billig i pris.

  Produktdetaljer

  • Vægt: 600 gram
  • Effekt: 2100 watt
  • Antal hastighedsindstillinger: 3 stk
  • Antal varmeniveauer: 3 stk
  • Ledning: 1,8 meter
  • Farve: Sort
  • Medfølgende tilbehør: Stylingmundstykke på 14 mm
 • HH Simonsen Boss Hair Dryer + Soft Styler Chevron down

  En god hårtørrer med diffuser

  Fordele
  • pros-icon.svg Diffuser og fønnæb medfølger, så du kan få hurtig tørring og nem styling af håret
  • pros-icon.svg Holder håret fri for statisk elektricitet grundet udvikling med ION teknologi
  • pros-icon.svg Lang ledning på 3 meter med fleksibelt led for lettere betjening og bevægelsesfrihed

  Detaljeret gennemgang

  Med denne hårtørrer fra HH Simonsen kan du tørre håret på ingen tid, samt fremhæve dine bevægelser i håret, da den er udstyret med både et fønnæb og en diffuser. Modellen er desuden udviklet med ION teknologi, der mindsker statisk elektricitet i håret. Der er god bevægelsesfrihed med denne hårtørrer, da den er udstyret med en ledning på 3 meter.

  Derfor skal du vælge en HH Simonsen Boss Hair Dryer + Soft Styler

  Hvis du er på jagt efter en god hårtørrer, der er udstyret med både et fønnæb og en diffuser, så skal du se nærmere på denne hårtørrer fra mærket HH Simonsen. Med i købet får du nemlig en sampak med de to tilbehørsdele, så du har de bedste betingelse for at tørre og style dit hår – uanset hvilket look du går efter. Modellen er desuden i et flot mat sort design og er enkel at benytte.

  En af de helt store fordele ved denne hårtørrer er, at den er udstyret med en ledning på 3 meter. Du har således en god bevægelsesfrihed, da du ikke er tvunget til at stå helt henne ved en stikkontakt for at bruge produktet. Derudover er selve leddet mellem ledningen og føntørren fleksibel, hvilket giver dig mulighed for at twiste hårtørreren, præcis som du lyster.

  Højteknologisk hårtørrer

  Denne hårtørrer er udviklet til at give fremragende resultater hver gang den bliver benyttet. Den er udviklet med både Turmalin- og infrarød teknologi, samt ION teknologi med Dual ionic kamre og en unik ion balance. Dette er med til at garantere en hurtig føntørring, samt et voluminøst hår. Teknologierne er også med til at mindske den statiske elektricitet, der ellers kan opstå, når man benytter sig af en føntørrer. På den måde undgår du også krus og flyvsk hår.

  Det er muligt at indstille maskinen til diverse hastigheds- og temperaturindstillinger, så du kan få den fart og varme, som du foretrækker. Du kan også vælge at benytte kold luft knappen, hvis du føler, at varmeniveauet bliver for højt – eller at du bare vil skåne dit hår, hvis du føntørrer det ofte. Produktet er udviklet med et SoftAire filtersystem, så du nemt kan gøre den ren efter brug.

  Produktdetaljer

  • Effekt: 2000 watt
  • Antal hastighedsindstillinger: 2 stk
  • Antal varmeniveauer: 3 stk
  • Ledning: 3 meter
  • Farve: Sort
  • Medfølgende tilbehør: Diffuser og fønnæb

Guide

Find den bedste hårtørrer til dine behov

Det kan måske lyde lidt underligt, at man kan benytte en “forkert” hårtørrer, men du vil hurtigt opleve, at du får et langt bedre resultat, hvis du benytter en hårtørrer, der reelt passer til dine behov. Der er flere faktorer, som spiller ind i valget af den rigtige hårtørrer, heriblandt vægt, temperatur- og hastighedsniveauer, støjniveau o.l. Du skal naturligvis også tage hensyn til, om maskinen er udstyret med særlige teknologier eller ekstraudstyr, der passer til din hårtype – nogle hårtørrere er trods alt bedre til føntørring af glat hår, mens andre er udviklet specielt til tørring af krøller.

I de nedenstående afsnit kan du læse lidt om nogle af de parametre, som du skal være opmærksom på, når du er på jagt efter den bedste hårtørrer til dig og din hårtype. Helt generelt er dette nogle kriterier, som du altid burde holde øje med, når du leder efter en hårtørrer, så du er sikker på, at du får bestilt et godt produkt hjem.

Hold øje med hårtørrerens indbyggede teknologi

Det første du skal være opmærksom på, når du er på jagt efter en ny hårtørrer er produktets indbyggede teknologi(er). Disse hjælper trods alt med at sikre et bedre resultat. F.eks. kan det være en god ide at gå efter en maskine med indbygget ION teknologi, da denne type teknologi hjælper med at mindske krus i håret, samt giver mere glans til hårets overflade. Teknologien mindsker endda statisk elektricitet i håret, som ellers godt kan opstå, når man føntørrer håret.

Du kan også gå efter en model med Laminair teknologi, som sikrer en mere koncentreret luftstrøm end hos flere andre teknologier, eller Air Multiplier teknologi, som arbejder uden brug af blade / klinger.

Tjek hårtørrerens vægt

Vi vil anbefale dig at gå efter en hårtørrer med en lav vægt. Dette gælder uanset om du regner med at benytte hårtørreren på daglig basis eller kun til særlige lejligheder. Det kan nemlig godt tage lidt tid at føntørre håret, især hvis du har langt eller tykt hår. Og så vil du hurtigt opleve, hvor hårdt det kan være at holde hårtørreren løftet, hvis den blot vejer et par kilo.

Det kan godt betale sig at gå efter en hårtørrer med en vægt under 1 kg, da du i så fald mindsker belastningen på din arm betydeligt. Disse modeller er også lettere at styre i samspil med en børste e.l. Vægten er simpelthen et punkt, hvor du ikke må gå på kompromis, når det kommer til en hårtørrer.

Overvej hvilke temperatur- og hastighedsindstillinger du foretrækker

De fleste hårtørrere er udstyret med minimum to temperatur- og hastighedsindstillinger, men hvis du er typen, der foretrækker at skifte mellem flere niveauer, så kan det være værd at prioritere en maskine med flere indstillingsmuligheder. Du skal også gerne dobbelttjekke, om de indbyggede temperaturer og hastigheder passer til dine behov. Kan du f.eks. ikke lide at benytte en hårtørrer med for varm luft, så kan du med fordel gå efter en model med et lavt varmeniveau – eller som i det mindste er udstyret med en kold luft funktion.

Maskinens hastighedsniveauer siger lidt om hårtørrerens evne til at tørre håret – og hvor hurtigt det kan gå. Er du derfor typen, der gerne vil tage dig tid, når du skal føntørre dit hår, så behøver du ikke prioritere en maskine med mange hastighedsindstillinger. Foretrækker du derimod at få processen overstået hurtigst muligt, så skal du gerne have fingrene i en model med en høj og kraftig luftstrøm – og eventuelt med flere hastighedsindstillinger. Vær gerne opmærksom på, at flere nyere modeller sagtens kan tørre håret grundigt, selv ved en mindre hastighed.

Gå efter en hårtørrer med en brugervenlig opbygning

Det er sjældent man hører om en hårtørrer med en opbygning så indviklet, at man ikke kan finde hoved og hale i den. Alligevel vil vi lige slå et slag for at investere i en brugervenlig hårtørrer. Dét skyldes simpelthen, at du ikke får det optimale ud af dit nye produkt, hvis ikke du nemt kan sætte dig ind i de forskellige indstillinger og hvordan de kan benyttes for at opnå det bedste resultat. Hvis du er ny til dét at benytte en hårtørrer, så skal du nok bare have fingrene i en enkel model med nemme indstillingsmuligheder – og en minimal mængde ekstraudstyr, da du muligvis blot bliver forvirret af de mange muligheder.

Prioritér en støjsvag hårtørrer

Hårtørrere larmer helt generelt en del. Det er derfor svært at finde frem til en maskine, der er decideret lydsvag, da de altid vil afgive en lyd, når motoren arbejder på højtryk. Det kan dog godt betale sig at sammenligne de forskellige modellers lydniveau, da nogle produkter larmer meget mere end andre. Og så vil vi naturligvis anbefale dig at prioritere den støjsvage model over den larmende, så du (eller andre i husholdningen) ikke bliver irriteret hver gang, der skal tørres hår.

Vælg en hårtørrer med ekstraudstyr, der passer til din hårtype

Som nævnt i starten af dette afsnit, skal du helst gå efter en hårtørrer, der er udstyret med en række teknologier eller ekstraudstyr, som passer til din hårtype. Du vil nemlig opnå et langt bedre resultat, hvis du benytter det rette mundstykke – uanset om du har glat, tykt, krøllet etc. hår at tage hensyn til. Hvis du er typen, der godt kan lide at skifte lidt mellem stylingen af dit hår (og har et medgørligt hår til at diverse stylinger kan lade sig gøre), så kan du med fordel gå efter en model med mulighed for at tilkøbe en del forskellige mundstykker – eller hvor de allerede følger med i købet.

En diffuser vil f.eks. være en ideel tilbehørsdel til personer med krøllet eller skadet hår, mens en koncentrator eller et smalt fønnæb er en god investering for personer med fladt hår, som gerne vil have lidt ekstra volumen i håret.

Vejledning til føntørring af hår efter hårtype

Det kommer an på din hårtype, hvordan du bedst føntørrer dit hår. F.eks. er der forskel på, hvordan man får det bedste resultat ved føntørring af krøllet og fladt hår – og hvordan man hurtigst får føntørret hårtypen. I de nedenstående afsnit kan du blive klogere på, hvordan du føntørrer forskellige hårtyper bedst. Husk desuden, at man sagtens kan have en kombination af hårtyper, hvorfor det kan være en fordel at forsøge sig frem til den bedste metode, hvis man f.eks. har en blanding af krøllet og tykt hår.

Føntør fladt hår

Mange hårtørrere leveres med et smalt fønnæb og det kan derfor virke oplagt at benytte denne tilbehørsdel, så man har bedre kontrol over, hvor luftstrømmen rammer i håret. Det kan dog ikke anbefales at benytte et smalt mundstykke, hvis man generelt har fladt hår. Mundstykket er nemlig med til at glatte håret yderligere, hvorfor du bare vil ende med klasket hår, der hænger ned som gardiner langs ansigtet.

I stedet kan du benytte hårtørrerens almindelige “åbning”, da det sikrer en bredere luftstrøm, som giver lidt mere volumen til håret. Du kan også opnå ekstra volumen gennem diverse hårprodukter efter endt føntørring. Og hvis du foretrækker det helt glatte og skinnende look, så kan du tilføje lidt mousse e.l. til håret inden føntørring.

Føntør krøllet hår

Det kan være en kamp at føntørre krøllet hår med en hårtørrer, da du skal passe på ikke at “ødelægge” krøllerne eller få dem til at blive alt for markante, så du nærmest ligner et får eller en puddel. En diffuser er klart at foretrække, når man skal føntørre krøllet hår, da dette mundstykke spreder luften og rusker op i krøllerne frem for at tynge dem ned under tørringen. Hold dig gerne væk fra en koncentrator e.l. medmindre du ønsker lidt mere dæmpede krøller.

Du kan også altid benytte dig af en række hårprodukter, såsom olie eller mousse, hvis du gerne vil have mere definerede krøller. Dette kan også opnås ved at benytte en rund børste, mens du tørrer håret med en hårtørrer. Det er også en fordel at tørre håret ved en lav hastighed, men dog høj varme, når man forsøger at bevare krøller.

Føntør tykt hår

Man kan lige så godt sætte tid af, når der skal føntørres tykt hår. For uanset hvor god en hårtørrer du ejer, så vil det tage lidt tid at få al håret tørt. Af den grund kan det også være en god ide at tørre håret godt i håndklædet før man begynder på føntørringen. Du kan eventuelt lade håret lufttørre lidt tid før du begynder med hårtørreren, hvis du har mulighed for det.

Tykt hår kan hurtigt begynde at kruse. Det kan derfor være en god ide at benytte et tyndt mundstykke eller en hårtørrer med ion teknologi, da det mindsker krusningerne i håret. Du kan eventuelt først tørre håret med den normale åbning, for derefter at skifte over til det smalle mundstykke.

Føntør fint / tyndt hår

Fint og tyndt hår er i større risiko for at knække og tage skade af føntørring. Vi vil derfor helt generelt anbefale dig at tage ekstra vare på dit hår, hvis du føntørrer det regelmæssigt og har tyndt eller fint hår. Du skal altså gerne holde det sundt med diverse produkter, benytte varmebeskyttende produkter inden du bruger hårtørreren o.l.

Det er oplagt at benytte en maskine med indbygget ION teknologi, da det mindsker risikoen for statisk elektricitet, som ellers hurtigt opstår i fint hår. Derudover skal du gerne bruge lidt ekstra tid på føntørringen, så den bliver mere skånsom – og meget gerne ved en relativt lav hastighed og varme. Det kan anbefales at tørre håret med hjælp fra en børste (eller en kombination af en børste og hårtørrer), da du så også får et naturligt løft i håret.

Forskellige fremgangsmetoder til føntørring af kort og langt hår

Der er forskel på, hvordan du bedst muligt føntørrer dit hår, alt efter hvor langt eller kort det er. Kort hår kan defineres som frisurer, der går til omkring ørene, mens alt længere tæller som langt hår (i denne gennemgang). Der er dog selvfølgelig forskel på, hvor lang tid langt hår i forskellige længder tager at tørre, selvom fremgangsmåden er den samme.

Sådan føntørrer du kort hår

Helt generelt tager det kortere tid at tørre kort hår end langt. Du vil derfor også opleve, at dit hår bliver tørt af sig selv på ingen tid, hvis du vælger ikke at føntørre det. Men hvis du foretrækker at tørre dit hår med en hårtørrer, så gør du bedst i blot at bruge fingrene til at ruske rundt i det. Der er nemlig ikke behov for hverken børster eller kamme, når du har kort hår. Du kan eventuelt køre en børste / kam gennem håret før og efter føntørring, hvis du har “længere” kort hår.

Gennem selve tørringsprocessen kan du blot glide hånden gennem håret, mens du føntørrer over hele området. På den måde er du sikker på, at du stadig kommer ind til rødderne. Når du hår tørret dit hår, kan du herefter begynde at style det som du ønsker. Det kan nemlig være svært at style kort hår ved brug af hårtørreren.

Sådan føntørrer du langt hår

Langt hår vil hurtigt komme til at kruse og blive elektrisk under hårtørring, hvis ikke man passer lidt på. For at undgå dette, kan du med fordel føntørre håret i nedadgående retning og eventuelt styre de enkelte totter ved brug af en børste. På den måde reder du også håret, samtidig med at du får tørret det i dybden. Husk desuden at brug de forskellige mundstykker som passer til din hårtype, som nævnt i de ovenstående afsnit.

Det er vigtigt, at du både får fat i de inderste og yderste lag af håret. Ellers bliver det svært for dig at style håret efterfølgende. Du kan med fordel sætte dele af håret op, så du kan komme til de inderste totter. Du kan også blot holde øje med, at du får tørret én tot / passage af håret ad gangen. For at nå det inderste hår ved baghovedet, kan du f.eks. vende hovedet nedad og føntørre direkte på området. Det er desuden nemt at style håret direkte med hårtørreren, når man har langt hår – næsten uanset længden.

5 gode råd til hårtørring

Vil du gerne have lidt tips og tricks til at få foretaget den bedste tørring af dit hår? Vi giver dig her fem gode råd til hårtørring, så du kan få et optimalt resultat.

 • Brug altid varmebeskyttende produkter: Vi vil altid anbefale dig at benytte et varmebeskyttende produkt i håret før du går i gang med hårtørring. Varmen fra en hårtørrer kan nemlig skade håret, hvis ikke du beskytter håret. Det findes mange forskellige produkter på markedet, både sprays, olier, pudder etc., så det er bare med at finde frem til den rigtige variant for dig og dit hår.
 • Tør dit hår efter din hårtype og -længde: Vi har tidligere i denne artikel givet nogle råd til, hvordan du bedst muligt tørrer dit hår ud fra typen og længden. Du vil generelt opleve et bedre resultat, hvis du følger disse råd. Derudover vil vi også anbefale dig at udnytte medfølgende dele eller selv tilkøbe dele, der sikrer en bedre føntørring. Det er nemlig ikke alle mundstykker, der passer til alle hårtyper – og resultatet kan blive “dårligt”, hvis du ikke bruger korrekt udstyr.
 • Inddel gerne håret i passager / totter: Frem for at tørre alt håret på en gang, så det bliver ét stort rod at rede ud, så kan du med fordel opdele dit hår i totter. På den måde står du ikke og skal tørre alt håret samtidig, men kan i stedet tage én del af gangen. Dette sikrer også, at du får tørret hele håret ordentligt igennem og kommer ned i bunden.
 • Afslut hårtørringen med kold luft: Uanset om du har brugt et varmt eller middel varmeniveau i løbet af føntørringen, så kan det være en fordel at afslutte processen med helt kold luft (de fleste maskiner har en sådan knap). Dette er med til at afkøle håret og så bliver dit hår mere blankt af det. Derudover vil du også få en frisure, der holder bedre.
 • Plej dit hår: Du skal altid huske at tilføre dit hår en god mængde fugt og næring – og dette bliver bare endnu vigtigere, når du er lidt hård ved dit hår og dets rødder ved at tørre det med en hårtørrer. Så sørg for at købe en næring olie eller en god hårkur, så du kan pleje dit hår regelmæssigt.

Vedligeholde og pleje af håret

Helt generelt vil vi pointere, at det er bedst at holde hårtørring på et minimum. Dét at benytte en hårtørrer, et glattejern, krøllejern o.l. er nemlig skadeligt for håret. Varmen går ind og påvirker håret, hvorfor det er i større risiko for at knække. Du kan derfor med fordel holde føntørringen på et minimum frem for at gøre det til en fast del af din daglige rutine.

Der er flere ting du kan gøre for at pleje og vedligeholde dit hår, når du ønsker at tørre dit hår med en hårtørrer – andet end blot at holde det på et minimum.

Brug af varmebeskyttelse

Først og fremmest skal du altid benytte varmebeskyttelse, når du vælger at tørre og style dit hår med varmeredskaber, såsom krøllejern, glattejern, hårtørrere o.l. Det er helt op til dig selv, om du vælger at benytte en mist, olie eller et andet produkt, så længe det beskytter håret. Sørg desuden for, at du får påført det i hele håret og ikke kun i spidser eller bund.

Plej dit hår med jævne mellemrum

Du skal sørge for at give dit hår fugt og næring ved at benytte diverse hårplejeprodukter. Dette kan både være som en hårmaske / hårkur, olie, plejende shampoo’er og balsammer etc. Du kan med fordel benytte dig af sådanne produkter et par gange om ugen eller måneden – mængden afhænger af hvor slidt dit hår er.

Benyt produkter med lav varme

Det er muligt at købe varmeredskaber, der fungerer optimalt ved selv lav varme. Det kan være en god ide at prioritere et sådant produkt, hvis du allerede har slidt hår. På den måde vil varmen ikke være helt så overvældende for hverken rødder eller spidser. Redskabet skal desuden gerne have en jævn temperatur frem for at blive varmere og varmere, jo længere du bruger det.

Gå regelmæssigt til frisøren

For at pleje håret, er det vigtigt, at du kommer af med slidte og spaltede spidser, så de ikke tynger i håret og får det til at se slidt ud. Det kan derfor godt anbefales, at du regelmæssigt går til frisøren – gerne hver tredje til fjerde måned. Du behøver ikke at få foretaget andre behandlinger end blot at få klippet spidser. Hvis du er modig og har en rolig hånd, så kan du jo altid prøve at klippe dine egne spidser.

Anden nyttig viden i denne hårtørrer test

I denne hårtørrer test har du kunne læse en lang række afsnit, om hvordan du finder frem til den bedste hårtørrer, du bedst føntørrer dit hår og pleje af håret. Der er dog også andre nyttige informationer, som det kan være en fordel at vide noget om før du skal på jagt efter en ny hårtørrer.

Hvad er en diffuser?

Vi har flere gange henvist til brugen af en diffuser i denne artikel, men hvad er det egentlig en diffuser er – og hvorfor er den investeringen værd? Jo, en diffuser er et form for mundstykke til føntørreren. Det sættes på over produktets “normale åbning”. En diffuser hjælper med at sprede luften fra hårtørreren. Dette får føntørringen til at være mere skånsom, hvilket mindsker ødelæggelsen af krøller og bølger i håret, samt ikke virker så voldsomt på skadet hår. Diffuseren kan også være med til at skabe mere fylde i håret.

Find det bedste hårtørrer tilbud

Er du faldet for en lidt for dyr hårtørrer? Så kan du enten se ovenstående liste over de bedste hårtørrere igennem for at finde en billige model (der er flere rigtig gode modeller til budgetvenlige priser) eller forsøge at finde din udvalgte model til et godt tilbud. Dette kræver blot en internetforbindelse og lidt tålmodighed fra din side af. De bedste priser og tilbud finder du nemlig hos diverse online forhandler. Det kan derfor godt betale sig at kigge forhandlernes hjemmesider igennem, hvis du forsøger at finde frem til det bedste hårtørrer tilbud.

Står du og mangler et glattejern?

En hårtørrer kan ikke som sådan garantere fladt hår, hvis ikke dit hår allerede er fladt / tyndt i forvejen. Så hvis du ønsker at have helt glat hår i hverdagen eller til særlige lejligheder, skal du i stedet have fat i et glattejern. Du kan naturligvis altid føntørrer dit hår først for derefter at benytte glattejernet til styling.

Vi har skrevet en guide til brugen af glattejern, hvor vi også gennemgår de bedste glattejern på markedet i en stor test af en række produkter. Du kan derfor med fordel læse vores artikel om glattejern, hvis du mangler inspiration til købet.

FAQ

Hvilken hårtørrer er bedst i test?

Vi har kåret en ghd Air Classic Hair Dryer som vores testvinder i denne hårtørrer test. Alle udvalgte modeller har dog hver deres fordel og er velegnet til forskellige hårtyper, så en af de andre varianter passer muligvis bedre til dine præferencer og behov.

Hvordan finder jeg den bedste hårtørrer til mig?

Det vigtigste er at finde en hårtørrer med flere indstillingsmuligheder i forhold til varme og hastighed, som også kan tilsluttes til flere tilbehørsdele. På den måde kan du bedre bruge hårtørreren på en måde, der passer til din hårtype.

Hvad gør en diffuser for min hårtørrer?

En diffuser er et mundstykke, der kan sættes på hårtørreren. Det hjælper med at sprede luften, så tørringen bliver mere skånsom. Det er oplagt for personer med skadet, bølget eller krøllet hår at benytte en diffuseren til hårtørreren.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×