Hårtrimmer test – Se de 14 bedste hårtrimmere 2023

Læs med her og se årets 14 bedste hårtrimmere på markedet i vores hårtrimmer test! Skal en hårtrimmer kunne hamle op med en professionel trimmer, bør den have mange forskellige længdeindstillinger og en særlig god præcision. Indstillingerne skal desuden være let tilgængelige og nemme at indstille, når du skal trimme hår.

Philips Series 9000 HC9450

Vælg denne hårtrimmer, hvis du vil opnå en perfekt og professionel klipning derhjemme med en intelligent model, der tilpasser sig hårlængden. Med hele 60 længdeindstillinger får du fuld kontrol over din trimning og exceptionel præcision på op til 0,2 millimeter – også i tykt hår! Intelligent trimning Modellen er udstyret med en motordrevet længdeindstillinger. Du kan vælge den ønskede længde og trimme dit hår med en præcision på op til 0,2 millimeter. Den er desuden forsynet med en praktisk turbofunktion, der helt automatisk øger hastigheden, hvis...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Kira

De forskellige hårtrimmere i vores hårtrimmer-test har alle noget at byde på, og vi sørger for, at alle deres funktioner som for eksempel klippebredde og indstillinger kortlægges.

I vores købsguide kigger vi nærmere på de forskellige funktioner som længdeindstillinger, om du skal vælge en med eller uden ledning og diverse intelligente teknologier. Vi giver desuden gode tips og råd til, hvordan du bedst vedligeholder og rengør din hårtrimmer, så den holder i mange år.

Du kan også vælge at gå direkte videre til vores sammenligningstabel her for at få et lynhurtigt overblik over de forskellige modeller i vores gennemresearchede test.

Det mener vores produkteksperter

Vælg denne hårtrimmer, hvis du vil opnå en perfekt og professionel klipning derhjemme med en intelligent model, der tilpasser sig hårlængden. Med hele 60 længdeindstillinger får du fuld kontrol over din trimning og exceptionel præcision på op til 0,2 millimeter – også i tykt hår!

Intelligent trimning

Modellen er udstyret med en motordrevet længdeindstillinger. Du kan vælge den ønskede længde og trimme dit hår med en præcision på op til 0,2 millimeter. Den er desuden forsynet med en praktisk turbofunktion, der helt automatisk øger hastigheden, hvis den kommer igennem tykt hår. Du kan vælge imellem mere en 60 længdeindstillinger, der spænder fra 1 til 42 millimeter. Undlader du at bruge en trimmekam, kan du sågar få en trimning helt ned til 0,5 millimeter.

Smart display

Det digitale touch-display med LED-lys gør det både hurtigt og bekvemt at betjene denne handy hårtrimmer. Det sidder foran på trimmeren, så du hele tiden kan se det. Du kan her se den valgte længde, og du får desuden feedback på dine indstillinger. Displayet har derudover en praktisk hukommelse, så den næste gang du tænder den, går tilbage til din seneste indstilling.

Ekstra funktioner og tilbehør

Der medfølger tre justerbare trimmekamme. De kan indstilles til 1 til 7 millimter, 7 til 24 millimeter og 24 til 42 millimeter. Du kan også anvende den uden trimmekam, så du kan få håret endnu kortere. Hårtrimmeren indeholder et genopladeligt Li-ion-batteri, og du kan bruge den både med og uden ledning, hvilket giver dig mere bevægelsesfrihed. Den har en lang driftstid på 120 minutter og oplades på kun en time. Du skal heller ikke bøvle med vedligeholdelse, da titaniumknivene er selvslibende. Du slipper altså for at skulle udskifte dem. Vær opmærksom på, at trimmeren kan skylles under vand, men at du ikke kan bruge denne Philips Series 9000 under bruseren.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 60 indstillinger
 • Korteste længde: 0,5 millimeter
 • Længste længde: 42 millimeter
 • Klippebredde: 41 millimeter
 • Vægt: 700 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 60 indstillinger
 • plus-circle.svg Lang driftstid på 120 minutter
 • plus-circle.svg Motordrevent længdeindstillingssystem
 • plus-circle.svg Intuitiv brugerflade
 • plus-circle.svg Trimning helt ned til 0,5 mm
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Rensebørste medfølger ikke
 • minus-circle.svg Larmer en smule

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter en effektiv hårtrimmer, der egner sig til at trimme både hår, men også til at barbere skægget, så er denne 2-i-1-model perfekt. De mange længdeindstillinger og de skarpe blade sørger for en jævn trimning, uanset hvor kraftigt hår du har.

Praktisk

For takket være de 13 længdeindstillinger opnår du en præcis trimning, der er en professionel version værdig. Den korteste indstilling er 0,5 millimeter. Den opnår du ved at bruge den elektriske hårtrimmer uden hoved. Med hoved kan den klare en længde på 1 millimeter og helt op til 23 millimeter. Den er derfor perfekt til at trimme håret derhjemme og samtidig lige trimme skægget. Klingerne af rustfrit stål er i øvrigt super nemme at vedligeholde. Det er nemlig ingen sag at holde bladene skarpe, da hårtrimmeren har et selvslibende skær. Hårtrimmeren har desuden en særlig kraftig motor og bruges kun med ledning. Ledningen er dog dejlig lang og er på hele 1,8 meter, så du frit kan bevæge dig rundt foran spejlet.

Teknologi

Hårtrimmeren har forskellige indstillinger, som du justerer via den nemt tilgængelige knap foran. Knappen har et låsesystem, så du ikke kommer til at skubbe til den, når du er ved at bruge hårtrimmeren. Dens design og udformning er ergonomisk, så den er rar og behagelig at holde om. Den praktiske trim-n-flow-teknologi forhindrer, at håret klumper og sætter sig fast, så du får en jævn og effektiv trimning og får alle hårene med.

Rengøring og tilbehør

Du får to hoveder, når du køber denne hårtrimmer. Du får en skægkam og en trimmekam. Det er nemt at rengøre trimmeren. Hovedet kan hurtigt og enkelt klikkes af og kan dernæst bekvemmeligt skylles ren under rindende vand. Der medfølger desuden også en lille rensebørste, så du altid lige kan rengøre trimmeren ved at børste den fri for alle hår.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 13 indstillinger
 • Korteste længde: 0,5 millimeter
 • Længste længde: 23 millimeter
 • Klippebredde: 41 millimeter
 • Vægt: 370 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 2-i-1-skæg- og hårtrimmer
 • plus-circle.svg Ergonomisk design
 • plus-circle.svg Selvslibende blade
 • plus-circle.svg Rensebørste medfølger
 • plus-circle.svg Trim-n-Flow-teknologi
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Længdeindstilling meget følsom
 • minus-circle.svg Etui medfølger ikke

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter en trådløs hårtrimmer med en stærk motor, der giver dig professionelle resultater, så er denne Panasonic-version den ideelle model til dig.

Praktisk

En god trimmer har skarpe blade, og her skuffer Panasonic-hårtrimmeren bestemt ikke. Den er nemlig udstyret med X-taer Blade 2.0-teknologi, der er kendt for sine enestående skarpe klinger, så du får alle hår med i ét strøg. Du kan indstille hårtrimmeren til 12 forskellige klippelængder. Der medfølger 3 afstandskamme, og hver kam har 2 forskellige længder. Bruger du den uden afstandskam, kan du komme helt ned på 0,8 til 2 millimeter. Med afstandskam ligger de forskellige længdeindstillinger på 3 til 15 millimeter.

Kraftig motor

Dens stærke motor kører med 10.000 omdrejninger i minuttet, så selv tykt og kraftigt hår bliver en leg at komme igennem. Du kan bruge den til at trimme håret med eller uden ledning. Bruger du den uden ledning har den en driftstid på hele 50 minutter, så selv hvis du har meget hår, kan du sagtens nå at komme igennem det hele. Det holdbare NiMH-batteri oplader på en time. Du får forresten også en smart opladningsdock, som du lige kan stille hårtrimmeren i, når den oplader. På den måde har du den altid lige ved hånden.

Vedligeholdelse

De titaniumbelagte klinger i rustfrit stål er desuden selvslibende, hvilket betyder, at de kræver minimal vedligeholdelse fra din side. Der medfølger dog en lækker olie til knivene, som du påfører bladene, så de holder sig skarpe og smidige i mange år. Skulle du på et tidspunkt ville skifte dem ud, er dette hurtigt og nemt at gøre. Ud over olien får du også en lille børste til at rense trimmern med. Du får også en lille smart opbevaringspose, så du kan tage hårtrimmeren med dig, når du skal ud at rejse eller på tur.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 12 indstillinger
 • Korteste længde: 0.8 millimeter
 • Længste længde: 15 millimeter
 • Klippebredde: 45 millimeter
 • Vægt: 265 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Bred kippebredde
 • plus-circle.svg Opladningsdock
 • plus-circle.svg Olie medfølger
 • plus-circle.svg Titaniumklinger i rustfrit stål
 • plus-circle.svg 3 afstandskamme
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Lidt bøvlet at skifte diverse tilbehør

bedste 2-i-1-hår- og skægtrimmer

Remington Apprentice HC5018

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det mener vores produkteksperter

Kan du bedst lide at arbejde med en hårtrimmer med ledning, der også egner sig til at trimme skæg, er denne Remington Apprentice-model perfekt. Den egner sig nemlig både til at trimme håret og også skægget, så du altid ser velplejet og nyklippet ud. Når du køber denne Remington-hårmaskine medfølger der hele 10 dele. Det bliver altså en leg at opnå et professionelt resultat! Du få 5 forskellige kamme til at sætte på trimmeren, så du kan trimme håret i forskellige længder. Du får en afstandskam til hver længde og risikerer derfor ikke at komme til at ændre på indstillingerne undervejs. For at ændre på en længde, skal du nemlig skifte tilbehør. Du kan med denne hårtrimmer klippe fem forskellige længder: 3, 6, 9, 12 og 18 millimeter.

Udover de forskellige påsætninger får du også en praktisk stylingkam og en børste til nakken, så du får fuld kontrol over trimningen. Der medfølger desuden en praktisk lille rensebørste og et beskyttelseslåg til bladene. Knivene er fremstillet i rustfrit stål og er så i øvrigt selvslibende, så du har minimal vedligeholdelse at skulle tænke på. Og så er det jo særdeles praktisk, at du kan bruge den til både hår og skæg!

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 5 indstillinger
 • Korteste længde: 3 millimeter
 • Længste længde: 18 millimeter
 • Klippebredde: ikke angivet
 • Vægt: 580 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Hår- og skægtrimmer
 • plus-circle.svg Rensebørste medfølger
 • plus-circle.svg Selvslibende klinger i rustfrit stål
 • plus-circle.svg Stylingkam medfølger
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke så velegnet til tykt hår

Det mener vores produkteksperter

Vil du kunne trimme både dit hår, men også resten af familiens, er denne Philips-hårtrimmer et godt valg. Den har en stærk motor og fungerer med ledning, så du aldrig behøver være nervøs for, om den løber tør for batteri. Den er desuden ikke kun egnet til de fleste, fordi den har hele 11 længdeindstillinger, men også, fordi den er udstyret med 10 hastighedsindstillinger. Du kan altså hurtigere få trimningen klaret. Desuden sørger de afrundede kamme og knivspidser for ikke at skrabe og irritere huden. De glider tværtimod ubesværet hen over huden, så klipningen altid er behagelig og problemfri. Desuden er den med sine 330 gram dejlig let, og du vil også sætte pris på, at den er støjsvag.

Uden afstandskam kan du komme helt ned på en kort længde på 0,5 millimeter. Uden trimmekam kan du indstille den til at fra 3 til 21 millimeter, så du får fuld kontrol og en præcis klipning. Den er i øvrigt også udstyret med en låsemekanik, så du ikke lige pludselig kommer til at ændre på indstillingerne. Bladene er desuden selvslibende, så de altid er skarpe og effektive. De kræver heller ingen vedligeholdelse, så du behøver aldrig stå og fedte med olie.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 11 indstillinger
 • Korteste længde: 0.5 millimeter
 • Længste længde: 21 millimeter
 • Klippebredde: 41 millimeter
 • Vægt: 344 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 11 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg 10 hastighedsindstillinger
 • plus-circle.svg Knive er selvslibende
 • plus-circle.svg Rensebørste medfølger
 • plus-circle.svg Støjsvag
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Er ikke vandtæt og kan ikke bruges under bruseren eller skylles ren

Det mener vores produkteksperter

En klipning med trimmer er ingen sag ved brug af en professionel hårtrimmer som denne multifunktionelle og effektive Wahl-trimmer. Du kan bruge den som klippemaskine til hår, men også til at barbere skægget, trimme overskægget, bakkenbarter, halsstubbene og håret. Faktisk er denne hårklipper 15 % kraftigere end andre forskellige modeller af samme mærke. Du får 10 længdeindstillinger at vælge imellem. Trimmeren har et supersmart kliksystem, du kan bruge til at klippe 1-3 millimeter. Derudover medfølger der 10 afstandskamme, der varierer i klippelængde. Du kan med dem klippe længder fra 1,5 til 25 millimeter, så den egner sig altså særligt til længere hår.

Trimmeren fungerer med ledning og er udstyret med en kraftig og langtidsholdbar vibrationsmotor. Bladene er selvslibende, så de holdes skarpe og effektive i lang tid. Det bredere skær er desuden særlig præcist, så du opnår en professionel klipning! Du forkæles yderligere, da du også får en praktisk lille rensebørste og en lækker olie til dets skær. Du får også en beskyttelseskappe til bladene samt en yderst praktisk opbevaringstaske, så du kan tage trimmeren med dig overalt. Og sidst, men ikke mindst, får du en smart saks og en kam, så du får fuld kontrol over det endeligt resultat!

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 10 indstillinger
 • Korteste længde: 1,5 millimeter
 • Længste længde: 25 millimeter
 • Klippebredde: 46 millimeter
 • Vægt: 556 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 10 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg Kam til øjenbryn medfølger
 • plus-circle.svg Trinløs justering
 • plus-circle.svg Kan indstilles til 25 millimeter
 • plus-circle.svg Selvslibende blade
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En anelse tung, hvis du arbejder med den i længere tid.

Det mener vores produkteksperter

Vælg denne hårtrimmer, hvis du gerne vil have an letvægtig og virkningsfuld hårtrimmer, der kan bruges trådløs. Den er netop på grund af sin lave vægt på 185 gram og anvendelse uden ledning perfekt at have med på diverse rejser. Og så er den udstyret med hele 39 længdeindstillinger! Du kan klippe så kort som 0,5 millimeter og op til 20 millimeter. Mange modeller uden ledning er lang tid om at oplade og kan ikke bruges i særlig lang tid. Med denne har du dog masser af tid til at klippe alt håret. Den har en driftstid på 60 minutter og lader også op på 60 minutter.

Den er forsynet med et unikt bladdesign inspireret af japansk stål og 45 grader nanopolerede blade, så du kan trimme dit hår i et enkelt strøg. Dens lineære og stærke motor er fremstillet med mag-lev-teknologi, hvilket gør, at du problemfrit kan komme igennem selv det tykkeste hår. Også hvis du bruger den højeste hastighed. Klipningen tager altså ingen tid! Og så er denne trimmer fra Panasonic dejlig nem at vedligeholde. Du kan nemlig bare skylle den under vand. Hovedet kan hurtigt klikkes af og derefter ligeledes renses under rindende vand. Nemt og bekvemt!

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 39 indstillinger
 • Korteste længde: 0,5 millimeter
 • Længste længde: 20 millimeter
 • Klippebredde: 48 millimeter
 • Vægt: 185 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 39 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg 60 minutters trådløs driftstid
 • plus-circle.svg Genopladeligt batteri
 • plus-circle.svg Let
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Skær har tendens til at stoppe til og skal ofte rengøres

bedste trimmer med ergonomisk håndtag

Braun HC5030

Det mener vores produkteksperter

Denne Braun-hårtrimmer er til dig, der gerne vil have en billig version, der effektivt kan klippe al håret med eller uden ledning. Du vælger nemlig selv, om du vil bruge den trådløs eller med den medfølgende ledning. Det ergonomiske håndtag gør, at den er rar og bekvem at holde om. Med denne Braun-hårtrimmer får du 2 trimmekamme, som kan justeres til 17 forskellige længder alt efter behov. Du kan sætte den til en længde på 3 millimeter og op til 35 millimeter, og hårtrimmeren egner sig derfor godt til forskellige hårlængder og især til længere hår.

Bladene klipper optimalt, når du trimmer håret og glider de problemfrit igennem det. Trimmeren er derudover udstyret med et aldeles smart SafetyLock-system. Det betyder, at du kan låse trimmeren, når du bruger den. Når du så vil bruge den næste gang, husker den din seneste indstilling, også selv om du tager tilbehøret af. Du kan ikke anvende trimmeren i bruseren, men den kan for nemhedens skyld skylles rent under rindende vand. Du oplader den ganske enkelt ved at sætte den i stikkontakten. Opladningstiden er med sine 8 timer en anelse lang, men til gengæld har den også en lang driftstid på hele 50 minutter.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 17 indstillinger
 • Korteste længde: 3 millimeter
 • Længste længde: 30 millimeter
 • Klippebredde: ikke angivet
 • Vægt: 473 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 17 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg Kan klippe helt op til 35 mm
 • plus-circle.svg Antislip håndtag
 • plus-circle.svg Genopladeligt batteri
 • plus-circle.svg Rustfri stålknive
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke så god at holde om
 • minus-circle.svg Afstandsindstillinger kunne være mindre

Det mener vores produkteksperter

En højteknologisk og slidstærk hårtrimmer, der med det japanske stålskær giver dig en ultrapræcis trimning. Du får en fantastisk skærevinkel, der oven i købet er super skarp. En god trimmer til både kort og langt hår, men den udmærker sig ved også at kunne klare tykt og genstridigt hår. Du kan indstille trimmeren til hele 45 længder, og den kan klare alt fra 0,6 millimeter til 28 millimeter takket være de 8 forskellige trimmekamme. Og så kan du også indstille 5 forskellige vinkler, så det passer til det udtryk, du ønsker at opnå.

Du vælger selv, om du vil bruge trimmeren med eller uden ledning. Den trådløse trimmer har en særlig lang ledningsfri driftstid på 160 minutter, mens den oplades på kun 3 timer. En batteriindikator holder dig desuden informeret om batteriniveauet, så du aldrig risikerer at løbe tør midt i en klipning. Den er også udstyret med en særdeles praktisk digital skærm, så det er nemt at indstille trimmeren. Det er desuden nemt at vedligeholde trimmeren. Du kan nemlig skylle både tilbehør og det aftagelige skær af under rindende vand. Som ekstra bonus får du også et smart opbevaringsetui, så du altid kan tage trimmeren med dig hvis nødvendigt.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 45 indstillinger
 • Korteste længde: 0,6 millimeter
 • Længste længde: 28 millimeter
 • Klippebredde: 45 millimeter
 • Vægt: 365 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Avanceret digital skærm
 • plus-circle.svg Lang driftstid
 • plus-circle.svg Batteriindikator
 • plus-circle.svg Særdeles skarpt skær
 • plus-circle.svg 5 trinvise drejepositioner
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke så velegnet til korte længder

Det mener vores produkteksperter

Denne hårtrimmer er til dig, der gerne vil have en model med en hurtigklippende motor. Remington Pro Power HC5200 er udstyret med en ProPower-motor, der giver en stærk og hurtig ydeevne. Du sparer altså tid på trimningen. ProPower-motoren klipper med en hastighed på 300 millimeter i sekundet. Der medfølger to trimmekamme, der kan indstilles fra 3 til 42 millimeter, så du er sikker på at finde den rette længdeindstilling. Du tænder ganske enkelt for trimmeren ved at trykke knappen foran opad, og så går du i gang. Dejlig nemt.

Hårtrimmeren er desuden forsynet med en batteriindikator. Denne lyser også op under selve opladningen, så du ved, hvornår den er færdig. Du vælger dog selv, om du vil bruge den med eller uden ledning. Godt nok er opladningstiden med sine 960 minutter en anelse lang, men den har en god driftstid på 40 minutter, så du sagtens kan nå at trimme det hele. De avancerede blade er fremstillet i holdbart stål og er selvslibende. Der medfølger desuden en lækker olie til smøring af bladene, så de holder sig knivskarpe i lang tid. Du får som ekstra bonus også en praktisk lille rensebørste, så du kan holde trimmeren fri for små hår.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: ikke angivet
 • Korteste længde: 3 millimeter
 • Længste længde: 42 millimeter
 • Klippebredde: ikke angivet
 • Vægt: 540 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Trådløs hårtrimmer
 • plus-circle.svg Pro Power-motor
 • plus-circle.svg Batteriindikator
 • plus-circle.svg Rensebørste medfølger
 • plus-circle.svg To justerbare trimmekamme
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Lang opladningstid
 • minus-circle.svg En anelse tung, hvis du vil bruge den i længere tid ad gangen

Det mener vores produkteksperter

Det er ikke uden grund, at der er hele tre modeller fra Remington med i vores test. Dette sæt er perfekt til at kunne udføre en god klipning både hjemme, men også når du er undervejs! Du får nemlig ikke kun en hårtrimmer med i købet, men også en masse tilbehør. Der medfølger hele 8 afstandskamme, og du kan vælge mellem længder fra 3 millimeter til 25 millimeter ved brug af påsætningerne. Men lad dig ikke snyde. For bruger du den uden hårkam, kan du komme helt ned på 0,5 millimeter.

Trimmeren er med sine 566 gram en anelse tung, men du kan vælge, om du vil bruge den med eller uden ledning. Uden ledning har hårtrimmeren en driftstid på 40 minutter, inden den skal oplades igen. På selve hårtrimmeren er der en opladningsindikator, så du altid kan følge med i opladningen. Du får desuden en lille saks og en smart rensebørste til trimmeren. Har du længere hår, vil du blive glad for de 3 klemmer. Og så får du desuden en yderst nyttig opbevaringstaske, så du hurtigt kan smide hele sættet i tasken, uden at skulle tænke meget over det. På den måde er dit trimmersæt altid ved hånden.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 8 indstillinger
 • Korteste længde: 0,5 millimeter
 • Længste længde: 25 millimeter
 • Klippebredde: 45 millimeter
 • Vægt: 566 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Praktisk rejsetaske
 • plus-circle.svg Indeholder hele 20 dele
 • plus-circle.svg Trådløs hårtrimmer
 • plus-circle.svg Opladningsindikator
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Batteri ikke så langtidsholdbart
 • minus-circle.svg En anelse tung, hvis man bruger den i lang tid ad gangen

Det mener vores produkteksperter

Vælg denne Wahl-hårtrimmer, hvis du gerne vil have en kraftig og effektiv model i professionel kvalitet. Den er udstyret med højkvalitativ Crunch-Blade-teknologi, der gør, at det er en særlig god hårtrimmer til fade og klip. Når du skal klippe hår, får du takket være det brede skær i et enkelt strøg meget med. Grundet det brede skær er denne Wahl-trimmer ikke så velegnet til detaljer, men den er god til korte og længere længder. Med funktionen zero-edges, hvilket for dig betyder, at du kan komme helt ned og klippe en længde på 0,2 millimeter. Derudover medfølger der 8 forskellige præcisionsblade, der tilsammen giver dig masser af muligheder: 1.5 mm, 3.0 mm, 4.5 mm, 6 mm, 10 mm, 13 mm, 19 mm, 25 mm. Afstandskammene er nemme at udskifte og hårtrimmeren er særdeles let at betjene.

Hårtrimmeren kører på et lithium-ion-batteri og har en driftstid på 80 minutter på en fuld opladning. Opladningen er med sine 120 minutter heller ikke så lang. Der medfølger desuden en lille rensebørste samt en plejende olie til vedligeholdelse af skæret. Du kan også vælge at bruge trimmeren med ledning. Da ledningen har en samlet længde på 2,4 meter, vil du aldrig være begrænset af den.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 8 indstillinger
 • Korteste længde: 0,2 millimeter
 • Længste længde: 25 millimeter
 • Klippebredde: 40 millimeter
 • Vægt: 290 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Crunch-Blade-teknologi
 • plus-circle.svg Særlig stærk motor
 • plus-circle.svg Kan komme helt ned på 0,2 mm
 • plus-circle.svg Bredt skær
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Medfølgende kam kunne være i bedre kvalitet

Det mener vores produkteksperter

Har du brug for en ny hårtrimmer til at klippe dit hår hurtigt og effektiv med en stærk motor, så er denne Moser ChromStyle Pro-hårtrimmer et godt valg. Dens motor kører med 5.500 omdrejninger i minuttet og kan derfor klippe håret særdeles hurtigt. Samtidig er den dejlig støjsvag, så hverken du eller andre i husholdningen forstyrret af larm. Dens skarpe blade giver dig præcise og skarpe linjer.

Den indeholder et holdbart Lithium-ion-batteri, der har en særlig lang driftstid på 90 minutter og en yderst kort opladningstid på en enkelt time. Den er altså hurtigt klar til brug igen. Når den skal oplade, sætter du den blot i den medfølgende ladestation. Hårtrimmeren er på den måde altid lige ved hånden, da du eksempelvis kan have den stående på vasken i badeværelset. Som ekstra bonus er der en smart advarselsfunktion, så du undgår, at hårtrimmeren lader for længe ad gangen. Der medfølger 4 afstandskamme til 3, 6, 9 og 12 millimeter, mens du uden afstandskam kan komme helt ned på 0,7 millimeter. Du får også en smart, lille rensebørste til rengøring af hårtrimmeren. Bladene er desuden dejlig nemme at tage ud og rengøre. Til vedligeholdelse af bladene medfølger der en plejende olie.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 46 indstillinger
 • Korteste længde: 0,7 millimeter
 • Længste længde: 12 millimeter
 • Klippebredde: 46 millimeter
 • Vægt: 290 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kraftig motor
 • plus-circle.svg LED-indikator
 • plus-circle.svg Støjsvag, roterende motor
 • plus-circle.svg 4 afstandskamme
 • plus-circle.svg Rensebørste og plejende olie medfølger
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke så velegnet til lange længder

Det mener vores produkteksperter

Denne Wahl Color Pro Cordless-hårtrimmer gør det afsindig nemt at klippe hår for dig, som er nybegynder og ikke helt sikker på, hvordan det fungerer. På trods af at du har masser masser af forskellige kamme at vælge imellem, bliver det ingen sag at finde rundt i dem. De 8 forskellige afstandskamme er nemlig farvekoordinerede. Du får desuden kamme til ørerne, og der er én til højre og venstre øre, så du får skarpe linjer på begge sider. Bladene giver dig desuden en særlig præcision samt en jævn og ensartet klipning. Og da de er selvslibende, kræver hårtrimmeren minimal vedligeholdelse. Bladene kan hurtigt og nemt tages af, hvorefter de skylles under vand, så din hårtrimmer altid er ren. Der medfølger også en plejende olie til bladene, så de holder sig skarpe i længere tid.

Hårtrimmeren kører på et Li-ion-batteri, der på en fuld opladning har en driftstid på 60 minutter. Du kan dog også anvende hårtrimmeren med ledning, hvis du skulle løbe tør for strøm. Vær dog opmærksom på, at hårtrimmeren ikke egner sig til våd klipning. Du kan dog også bruge den til at trimme skægget. Du får ydermere en opbevaringstaske, en lille saks samt en beskyttelseskappe til knivene.

Specifikationer:

 • Antal længdeindstillinger: 8 indstillinger
 • Korteste længde: 0,8 millimeter
 • Længste længde: 25 millimeter
 • Klippebredde: 45 millimeter
 • Vægt: 226 gram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 8 farvekoordinere afstandskamme
 • plus-circle.svg Afstandskam til højre- og venstre øre
 • plus-circle.svg Kan bruges med og uden ledning
 • plus-circle.svg Selvslibende skær
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Batteriindikator ikke så præcis
 • minus-circle.svg Meget lang opladningstid

Hvem vil ikke gerne have et velplejet og flot klippet hår? Og selv om de danske frisører bestemt er dygtige, så kan det i længden også blive ret dyrt, hvis du gerne vil have dit hår klippet regelmæssigt. Det kan jo også være, du selv gerne vil kunne holde hårvæksten i skak mellem dine frisørbesøg.

Og det er netop det, du kan bruge en hårtrimmer til.

Vi har i vores hårtrimmer-test samlet de absolut bedste modeller på markedet lige nu. Så vælger du vores bedst i test-model, er du sikker på at få en effektiv og ydedygtig hårtrimmer. Men når man skal ud og finde sin første eller måske en ny hårtrimmer, så er der alligevel mange ting, man bør have styr på.

For ikke alle elektriske hårtrimmere er ens, og de kan ikke alle det samme. Derfor er det bestemt værd at sætte sig lidt ind i, hvad de forskellige modeller kan.

Det gælder om at finde den model, der opfylder dine krav.

Rejser du meget, og vil du gerne kunne tage din hårtrimmer med, så er det en rigtig god idé og en klar fordel at vælge en trådløs model.

Har du desuden skæg, som også skal plejes, kunne det også være smart med en 2-i-1-trimmer, som du kan bruge til begge dele.

Så sparer du både plads og penge!

Vi kigger her på de forskellige funktioner, så du bliver klogere på, hvad du skal kigge efter.

3 gode grunde til at købe en hårtrimmer

Det kan måske virke åbenlyst, men lad os alligevel lige gøre helt klart, hvorfor det er en god idé med en hårtrimmer.

 • Du sparer penge, da du ikke behøver gå til frisøren så ofte (eller aldrig!).
 • Du sparer også tid, fordi du ikke skal hen til frisøren.
 • Det er bekvemmeligt, da du kan klare klipningen derhjemme, hvor og hvornår det passer dig.

Lyder det ikke godt?

Lad os så kigge på de forskellige typer.

Hvilken type trimmer?

Overordnet set er der to typer hårtrimmere og så nogle underkategorier.

Der findes nemlig elektriske modeller og manuelle modeller.

Vi fokuserer i vores test og købsguide på de elektriske modeller.

De kan i princippet det sammen, men da manuelle hårtrimmere ikke er motordrevne kan de godt give dig en mere ujævn trimning. Desuden er det svært at se, om du klipper den rigtige længde, hvis du selv skal gøre det med en manuel hårtrimmer.

Af elektriske modeller findes der også forskellige varianter.

 1. Hårtrimmer
 2. 2-i-1-hår- og skægtrimmer
 3. Multifunktionel hårtrimmer

Hårtrimmer

En hårtrimmer kan det, den skal. Den kan trimme og klippe al håret. Du kan få dem med forskellige længdeindstillinger og afstandskamme.

2-i-1-hår- og skægtrimmer

Denne type hårtrimmere egner sig både til at trimme håret på hovedet samt skægget i ansigtet.

Her er det vigtigt at kigge på klippebredden, da en for bred klippebredde kan gøre det svært at trimme eller endda barbere de områder i ansigtet, der er mere svært tilgængelige.

Multifunktionel hårtrimmer

En multifunktionel hårtrimmer egner sig typisk også til både skæg og hår.

Den vil dog ydermere være egnet til også at trimme kropshår. Så vil du gerne samle alle dine maskiner i én, er det en multifunktionel model, du bør kigge på.

Hvis du er usikker på, hvilke er de ydedygtigste hårtrimmere på markedet, så har vi sørget for at samle de 14 bedste i vores test.

Blade – Præcis klipning og vedligeholdelse

Det er vigtigt at bladene er af god kvalitet, så forsikr dig altid om, at bladene på den valgte hårtrimmer lever op til dette. Jo bedre bladene er, desto mere præcis klipper hårtrimmeren også.

Gode blade sørger for, at du får skarpe kanter, og at du kan klippe præcise detaljer.

De fleste blade består af enten rustfri stål, og nogle har derudover også en titaniumbelægning.

De rustfrie blade er holdbare og som regel også en smule billigere end de titaniumbelagte knive. Desuden kræver rustfrie blade ikke så meget vedligeholdelse.

Nogle kan sågar skylles rene under rindende vand efter brug.

Læs dog altid specifikationerne og brugermanualen for at sikre dig, det er tilfældet med din hårtrimmer, inden du går den våd. Det er nemlig ikke alle hårtrimmere, der kan tåle vand.

Titaniumbelagte blade holder endnu længere end dem “kun” i rustfrit stål.

Til fordel fra de rustfrie kan de slibes. De gør, at de bliver lige så skarpe, som da du købte dem, hvilket er virkelig smart og også mere bæredygtigt. De kræver dog en anelse mere vedligeholdelse.

Hvis du gerne vil slippe for så meget vedligeholdelsesarbejde som muligt, kan du med fordel anskaffe dig en hårtrimmer med selvslibende blade.

Flere af vores modeller i testen er udstyret med selvslibende knive.

Se for eksempel vores bedst i test, Philips Series 9000 HC9450, hvis blade ikke kun er titaniumbelagte, men også selvslibende.

Hvordan du vedligeholder og passer på din hårtrimmer, kan du i øvrigt læse mere om længere nede.

Længdeindstillinger – Hvor langt hår har du?

Det er klart, at du har brug for forskellige hårlængder, når du klipper hår.

Medmindre selvfølgelig, at du gerne vil være karseklippet. I så fald bør du sikre dig, at din hårtrimmer egner sig til de meget korte længder.

Den typiske korte længde er 0,5 millimeter uden brug af afstandskam. Du kan dog med nogle hårtrimmere godt komme helt ned på 0,2 millimeter. Blandt de hårtrimmere på markedet i vores test, egner især Wahl Magic Clip Cordless-hårtrimmeren sig til en kort længde.

Vil du ikke være karseklippet, er det bedst at finde en hårtrimmer med mange forskellige indstillinger.

Philips Series 9000 HC9450-modellen, som også er bedst i test, har for eksempel hele 60 indstillinger.

Det er der ikke mange trimmere, der kan hamle op med!

Når det er sagt, er det bedste naturligvis at finde en hårtrimmer, der har de længdeindstillinger, som du har brug for.

Funktioner

Blandt hårtrimmerne på markedet vil du også finde mange forskellige funktioner. Vi gennemgår dem for dig her.

Opsamler til afklippet hår

Når du trimmer hår, vil der naturligvis være hår, der klippes af. Det falder altså ned.

Det kan godt betyde en del rengøring. Hvis du gerne vil have så lidt rengøring som muligt bagefter, kan du vælge en hårtrimmer med opsamler.

På den måde ryger håret direkte ned i en lille beholder på trimmeren. Det har lidt samme princip som en støvsuger.

Når opsamleren er fyldt, skal den tømmes. Er den for fyldt, kan det nemlig nedsætte trimmerens ydeevne.

Har du meget hår, er det smart lige at kigge på, hvor stor opsamleren er. For jo større den er, desto færre gang skal den naturligvis tømmes.

Det er ofte ikke svært at tømme den. Du skal blot åbne den og hælde indholdet direkte ned i skraldespanden.

Bank den eventuelt blidt mod kanten for at få det hele med ud.

Selve opsamleren skal også rengøres. Du kan bruge den lille rensebørste, som ofte følger med, eller en anden slags børste til lige at fjerne det afklippede hår, inden du sætter den på hårtrimmeren igen.

Selvslibende knive

Mange af modellerne i vores test har selvslibende knive. I praksis betyder det for dig mindre vedligeholdelse. Og så holder knivene sig skarpe i længere tid.

Batteriindikator

Har du en ledningsfri hårtrimmer er det virkelig smart med en batteriindikator. Både til at fortælle dig, hvornår den er ved at løbe tør for strøm, men også til at fortælle dig, når den er færdig med at oplade.

Roterende hoved

Et roterende hoved gør det nemmere at komme til de mere vanskelige områder, da hovedet på selve hårtrimmeren kan dreje, så vinklen tilpasses det område, du gerne vil trimme.

Ekstra udstyr

Ud over de nyttige funktioner følger der som regel også noget tilbehør med de bedste hårtrimmere, der kan gøre oplevelsen bedre og mere behagelig. Og når det kommer til vores hår, bør man aldrig gå ned på lækkert udstyr. Det er de små ting, der gør, at resultatet i sidste ende bliver godt!

Se det forskellige udstyr her.

Ladestation

En ladestation er virkelig praktisk, da du så altid har en fast opbevaringsplads til din hårtrimmer, der samtidig sørger for at lade den op til næste gang, du vil bruge den. Du kunne for eksempel have den stående på håndvasken, så du altid har hårtrimmeren ved hånden.

Børste

Mange af modellerne fås med en lille børste, som er beregnet til rengøring af hårtrimmeren.

Den er lille og vaks og perfekt egnet til at børste de afklippede hår af bladene og selv trimmeren. Du bør bruge den efter hver brug, da afklippede hår ellers kan tilstoppe trimmeren.

Sakse

En lille saks specielt beregnet til at klippe små hår med er uundværlig, hvis du gerne vil have en flot og velplejet finish.

Med den kan du nemlig lige klippe håret til de steder, hvor det er svært at være helt præcis med en trimmer.

Opbevaringstaske

En opbevaringstaske er især smart, hvis du rejser meget, men også praktisk, da du så nemt kan pakke din hårtrimmer af vejen.

På den måde undgår du også, at eventuelle afklippede hår ender på gulvet eller andre steder i hjemmet, da alt opbevares i tasken.

Beskyttelseskappe til bladene

Det er smart at have en lille, beskyttende hætte til at sætte på bladene, når hårtrimmeren ikke er i brug. Du beskytter både dig mod at ridse eller skære dig på bladene, men også bladene på hårtrimmeren.

Ledningsfri?

Som du kan se på modellerne i vores test, kan du få hårtrimmere både med og uden ledning.

Hvis du allerede nu ved, at det tager dig en del tid at trimme håret, er det måske mest fordelagtigt for dig at anskaffe dig en model med ledning.

Du kan jo i princippet godt komme ud for, at du løber tør for strøm, så hvis du har en model med ledning, bliver du heller ikke så presset af at skulle nå det, inden batteriet er tomt.

På den anden side giver en hårtrimmer, der kører på et genopladeligt batteri, dig også mere frihed. Det er for eksempel smart, hvis du rejser en del, og gerne vil kunne trimme dit hår undervejs eller bare ikke være afhængig af, om der lige er en stikkontakt i nærheden.

Nu skal du dog ikke blive nervøs for, at hårtrimmeren uden ledning ikke kan holde til en trimning. Batteritiden er som regel rigelig til, at du kan nå at afslutte din trimning, uden at den løber tør for batteri.

Er det dog noget, du er nervøst for, kan du som det første kigge på specifikationerne. Her står der, hvor lang driftstiden er på en fuld opladning.

Desuden kan du som regel altid bare sætte ledningen til, hvis du er ved at løbe tør for batteri.

Batteritid – Hvor længe kan du bruge den?

Hvis du beslutter dig for en ledningsfri model, er batteritiden vigtig.

De genopladelige modeller indeholder genopladelige batterier. Og driftstiden varierer, alt efter hvilken model, du vælger.

Her er der to ting, du bør kigge på: driftstiden og opladningstiden.

Der kan være meget stor forskel på driftstiden på de forskellige modeller. Nogle kan holde i 40 minutter, inden de skal oplades igen, mens andre holder i 90 minutter eller mere. Babyliss Japanese Steel E990E-modellen kan for eksempel arbejde i 160 minutter.

Tager det dig længere tid at trimme dit hår, er det altså en god idé med en lang driftstid. Det er også smart, hvis du vil bruge trimmeren til hele familien.

Opladningstiden er heller ikke uvæsentlig. Bruger du den ofte til lige at tage det værste, er det også bedre med en kort opladningstid. Igen er der stor forskel på de mange hårtrimmere.

Tjek derfor altid specifikationerne, så du ved præcis, hvad du kan forvente.

Batteritype

I de genopladelige modeller anvendes der som regel to batterityper: Li-lon og NiMH-batteri.

Begge er genopladelige, men der er alligevel forskel på dem.

Lithium-Ion (Li-Ion)

Et Li-lon-batteri er selv inden for genopladelige batterier et miljøvenligt batteri, da det har en lang batterilevetid.

Samtidig har Lithium-lon-batterier ikke brug for megen vedligeholdelse. Det er med disse batterier ikke nødvendigt at lade dem helt op og af med det formål at forlænge dets levetid.

Det vigtigste, du bør vide om denne type batteri, er dog, at det kan genoplades 500 til 1.000 gange.

Et NiMH-batteri er et hybridbatteri, der består af en helt ny teknologi. Denne teknologi kombinerer det bedste fra genopladelige batterityper med det bedste fra Alkaline-batterier.

Et NiMH-batteri kan modsat et Li-ion-batteri oplades op til hele 2.000 gange – bedre for din økonomi og for miljøet!

Det betyder altså, at et Li-lon-batteri vil holde i omkring 3-4 år, hvis du lader det op dagligt. Et NiMH-batteri kan til gengæld holde i 4-5 år ved daglig opladning.

Det er værd at tage med i dine overvejelser, hvis du gerne vil beholde din hårtrimmer i mange år frem.

Sådan vedligeholder du din hårtrimmer

Når først du har fundet en ny hårtrimmer, der er den helt rigtige hårtrimmer til dig, er det også vigtigt at vedligeholde sin hårtrimmer.

Det gør du både ved at rengøre den regelmæssigt og ved at holde bladene skarpe.

Du kan også risikere, at det afskårne hår med tiden sætter sig fast i bladene. Det bevirker i sidste ende blot, at hårtrimmeren kan blive mindre effektiv.

Der er altså kun fordele ved at rengøre den med jævne mellemrum

I nogle tilfælde er det efter nogen tid nødvendigt at udskifte blade. Gør du det, vil du få meget mere glæde af din hårtrimmer og samtidig også sørge for, at den holder i længere tid.

For at gøre det så nemt som muligt for dig, har vi her lavet en lille trin-for-trin-guide til, hvordan du går.

Rengøring

 • Rengøring med eller uden vand?

Du bør altid tjekke, om din hårtrimmer kan tåle vand. De fleste knive er fremstillet i rustfri stål, men det betyder ikke ubetinget, at de kan tåle at blive rengjort under rindende vand. Så tjek altid den medfølgende brugermanual! Er det dog tilfælles, er det super let lige at rense den efter brug. På nogle modeller kan du fjerne bladene og skylle dem for sig. På den måde er du sikker på, du får alle hårene med.

 • Børst hårtrimmeren fri for hår.

Uanset om den kan tåle vand eller ej, vil der som regel medfølge en lille rensebørste, som du kan bruge til at fjerne hår med. Det bør du gøre efter hver eneste anvendelse, så skægtrimmeren altid er ren og fri for hår. Sidder der en masse hår på bladene, vil du heller ikke kunne klippe ordentligt, og det tager ingen tid lige at børste dem væk.

 • Brug en tandbørste til de svært tilgængelige områder!

Nogle områder og sprækker på hårtrimmeren kan være svære at rengøre. Du kan med fordel bruge en (ren!) tandbørste til de steder.. En tandbørste er lidt hårdere end den medfølgende rensebørste og egner sig derfor godt til formålet.

 • Smør bladene med olie.

For at bladene holdes skarpe bør de behandles med en plejende olie specielt egnet til formålet. Ofte følger der en lille flaske olie med, når du køber en hårtrimmer. Læs om, hvordan du præcis gør lidt længere nede, når du skal pleje dem med olie.

Hold bladene skarpe

Der medfølger ofte en lille beholder med olie med de bedste hårtrimmere. Denne olie er beregnet til pleje af bladene. Det holder dem simpelthen skarpe i længere tid.

Du bør som tommelfingerregel gøre dette omkring én gang om måneden, men to eller flere gange, hvis du bruger din hårtrimmer meget.

Hvis du ikke er helt med på, hvordan du gør, så læs med her:

 1. Skru låget af flasken med olie. Sørg for at være i nærheden af en plan flade, som du kan stille flasken på. Et godt sted at gøre dette er over håndvasken, da du kunne komme til at spilde en smule olie.
 2. Tænd for hårtrimmeren.
 3. Tryk tre dråber ud fordelt over de forreste blade, mens de kører frem og tilbage.
 4. Kom dernæst én dråbe på hver side af bladene. Trimmeren bør stadig være tændt.
 5. Sluk trimmeren.
 6. Brug et rent håndklæde til at fjerne eventuel overskydende olie væk med.

Tip: Du kan også bruge en tandbørste til at fordele olien en smule med, inden du tænder for trimmeren. Den bør naturligvis være ren og ikke anvendes til at børste tænder med bagefter. Brug aldrig toiletpapir til at fjerne overskydende olie med, da du risikerer, at papiret sætter sig fast i trimmeren.

Både Philips Series 9000 HC9450, som er bedst i test, men også Philips Series 3000 HC3510 og Panasonic ER-DGP72, der er henholdsvis nummer to og tre i vores test, har selvslibende blade, hvilket gør vedligeholdelsen en del nemmere. De skal dog stadig behandles med olie med jævne mellemrum.

Rensestation

Det er ydermere muligt at få hårtrimmere med dertilhørende rensestation. Når du sætter hårtrimmeren i den, renser den automatisk hårtrimmeren. Ved nogle modeller er dette en kombination af lade- og rensestation, så hårtrimmeren bliver ladet op og renset på samme tid.

Ofte koster denne type hårtrimmere dog også mere, men har du travlt, eller ved du, at du bare ikke ville få renset den selv, er det et virkelig godt alternativ. Så behøver du ikke rengøre den manuelt så ofte.

FAQ

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Den bedste hårtrimmer i test er Philips Series 9000 HC9450. Den overbeviser med hele 60 længdeindstillinger og en meget lang driftstid på 120 minutter. Du kan bruge den med eller uden ledning og klippe håret så kort som 0,5 millimeter. En alsidig hårtrimmer til gode resultater.

Kan en hårtrimmer bruges til at trimme skægget?

I princippet kan en hårtrimmer godt bruges til at trimme skægget. Forskellen på en hårtrimmer og en skægtrimmer er dog ofte størrelsen på hovedet. Og så hårtrimmeren har et bredere hoved, kan det godt være svært at barberede de svært tilgængelige områder i ansigtet.

Din produktekspert

Kira

Author