Hårtrimmer test – Se de bedste 8 2023

I vores hårtrimmer test analyserer og evaluerer vi de bedste hårtrimmere på markedet. Kun de bedste hårtrimmere er med i vores test, som vi opdaterer regelmæssigt i takt med udviklingen.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Philips QC5130 4
bedste hårtrimmer med længdeindstillinger uden afstandskamme

Philips QC5130

Panasonic ER-DGP72 6
professionel hårtrimmer

Panasonic ER-DGP72

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi anmelder produkter baseret på grundig research af de forskellige modeller, hvorved vi sammenligner essentielle parametre. Vi kigger i vores undersøgelser på både danske og også udenlandske ekspertvurderinger, tests og brugeranmeldelser.

Vi sammenligner hårtrimmerne og giver dem ud fra vores gennemgående analyse en individuel og en samlet score baseret på følgende kriterier: brugervenlighed, som trimmerens design og indstillinger, bladenes skarphed og præcision og støjniveau. Vi kigger ligeledes på, hvor nemme de er at rengøre og vedligeholde, samt om og hvordan bladene skiftes ud.

I vores købsguide stiller vi skarpt på de ovenstående parametre, så du får de absolut bedste forudsætninger for at vælge din nye hårtrimmer.

Wahl Elite Pro 79602

bedst i test

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Blade
  5
 • Støj
  4
 • Rengøring og vedligehold
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Selvslibende skær af kulstofstål
 • pros-icon.svg Skarpe blade klipper håret over uden at beskadige enderne
 • pros-icon.svg Kraftfuld motor bliver ikke langsommere eller mindre effektiv uanset hårtype og om hår samler sig i den
 • pros-icon.svg Jævn og effektiv trimning af kraftigt hår
 • pros-icon.svg Solide og robuste afstandskamme af hård plast og rustfrit metal
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung (606 g)
 • cons-icon.svg Kan ikke anvendes trådløs
 • cons-icon.svg Fingeraftryk kan hurtigt ses på den blanke yderside
 • cons-icon.svg Motoren er kraftig og vibrerer derfor mere end andre modeller
 • cons-icon.svg Højere støjniveau end andre modeller
 • cons-icon.svg Der medfølger ingen højre/venstre præcisionshoveder

Detaljeret gennemgang

Wahl Elite Pro er en klassisk elektrisk hårtrimmer ideel som allround-hårtrimmer til at trimme hår derhjemme. Dens kombination af skarpe blade, solide afstandskamme, der ikke giver efter for tryk, en stærk motor gør den velegnet til alle hårtyper:

Den giver også en jævn og god trimning af kraftigt hår. Desuden har denne hårtrimmer selvslibende skær, så den kræver minimal vedligeholdelse!

Godt design og effektiv performance

Hårtrimmeren er den ene af to elektriske hårtrimmere i vores test. Den har en ledningslængde på 2,4 meter og er udstyret med en tændknap og trinløs justering på siden.

Den trinløse justering fra 1 til 3 millimeter består af en lille stang på siden. Den har de samme længdeindstillinger som Wahl Chrome Pro. De adskiller sig i deres afstandskamme. Wahl Elite Pro-hårtrimmerens afstandskamme er solide og robuste og fremstillet af en kombination af hård plast og rustfrit stål.

Til sammenligning er Wahl Chrome Pro-modellens kamme af tyndere plast og derfor også mere tilbøjelige til at give efter for tryk. Monteringsstykket på Elite Pro er af stål, hvor Chrome Pro-modellen er af plast. Den rustfrie stål gør afstandskammen mere robust og forhindrer, at den knækker af, når du sætter kammen på.

Der medfølger forskellige kamme til forskellige længdeindstillinger. Du får samlet 10 afstandskamme til længderne: 1,5; 3; 4,5; 6; 10; 13; 16; 19; 22 og 25 millimeter. Modsat de 2 andre Wahl-hårtrimmere i denne test medfølger der ingen højre/venstre præcisionshoveder. Ved hårvækst i forskellige retninger viste tests, at den er mere effektiv, hvis du kører den hen over samme sted fra forskellige vinkler et par gange for at få alle hår med og opnå en jævn trimning.

Den er forsynet med en kraftfuld motor. Den er effektiv, men viste sig ifølge vores undersøgelser også at vibrere mere og have et højere støjniveau end eksempelvis Chrome Pro-hårtrimmeren.

Du kan delvist sænke støj- og vibrationsniveauet ved at justere en skrue på siden af hårtrimmeren. Denne fremgangsmåde beskrives i den medfølgende manual. En grundig analyse af hårtrimmeren viste også, at den med sine 606 gram er tungere end andre hårtrimmere i denne test og 446 gram tungere end den letteste hårtrimmer i test, Philips QC5130.

Rengøring og vedligeholdelse

Hårtrimmeren har selvslibende blade af kulstofstål, hvilket gør det nemt at vedligeholde trimmeren. For at holde bladene skarpe bør de smøres med olie en gang imellem. Dryp et på dråber olie på skæret, og tænd for hårtrimmeren eller bevæg det lille håndtag på siden, så bladene bevæger sig op og ned. Dette fordeler olien jævnt ud over bladene. Du kan også komme en dråbe ind mellem de to blade.

Denne hårtrimmer kan ikke ligesom Philips HC9450-modellen og Wahl Color Pro Cordless skylles under vandhanen. I stedet bør du anvende den medfølgende rensebørste til at rengøre hårtrimmeren.

Ifølge vores undersøgelser kan det ikke undgås, at hår med tiden samler sig inde i hårtrimmeren. Når det sker, er en grundig rengøring af bladene besværlig, da du skal fjerne to skruer for at kunne tage bladene af.

Vores vurdering

Denne Wahl-hårtrimmer med kraftfuld motor giver ikke en professionel klipning, men er en god allround-model til at trimme håret derhjemme. Den egner sig ikke til at klippe helt korte frisurer, men er velegnet til alle hårtyper fra fint til kraftigt, som den nemt kommer igennem uden at efterlade totter. Og den giver dig et godt forhold mellem kvalitet og pris. Den ligger i mellemprisklassen, men er stadig over 250 kroner billigere end vores premiummodel og næsten 400 kroner billigere end testens dyreste model, Panasonic ER-DGP72. Den er også ideel, hvis du ønsker en trimmer, der ikke er afhængig af batteritid. Og så medfølger der desuden en saks, en almindelig kam og en beskyttelseskappe til skæret.

Type: Elektrisk hårtrimmer med ledning Maks. driftstid: N/A Opladningstid: N/A Lynopladning: N/A Antal længdeindstillinger: 10 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 1,5 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 25 mm Klippebredde i millimeter (mm): 46 mm Præcisionskamme til højre og venstre øre: Nej Kan skylles ren med vand: Nej Vandtæt: Nej Ledningsfri: Nej Display: Nej Farve: Sort Vægt i gram: 606 g
4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  3
 • Blade
  4
 • Støj
  5
 • Rengøring og vedligehold
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Lille, kompakt og ergonomisk design, som er nemt at manøvrere
 • pros-icon.svg Effektiv til en klipning, der kræver samme længde over hele hovedet
 • pros-icon.svg Afrundede blade betyder, at du får en større skæreflade og kan klippe meget hår ad gangen.
 • pros-icon.svg Selvslibende blade i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Lydsvag sammenlignet med andre modeller
 • pros-icon.svg Kan også bruges på andre dele af kroppen, fx under armene og på brystet
 • pros-icon.svg Udstyret med lynopladning
Ulemper
 • cons-icon.svg Niver og hiver i hår, når den køres for hurtigt hen over hovedet
 • cons-icon.svg Ikke egnet til fading
 • cons-icon.svg Bladenes og afstandskammenes afrundede form er ikke ideel til at trimme håret omkring ørerne.
 • cons-icon.svg Kammene er skrøbelige og kan godt knække, hvis de håndteres for hårdt
 • cons-icon.svg Rensning under vandhanen ikke effektiv (det er bedre at bruge rensebørsten fra start)
 • cons-icon.svg Kan ikke bruges under bruseren

Detaljeret gennemgang

Lad dig ikke narre af den billige pris. Med denne model får du en virkelig handy hårtrimmer, der takket være sit usædvanlige design er nem at manøvrere. Dens størrelse er udformet til at kunne ligge i håndfladen, hvilket giver dig mere kontrol. Den egner sig ikke til en fade-frisure, men er en god hårtrimmer til hurtige touch-ups. Og så er det den ideelle trimmer til en klipning med samme længde over det hele.

Design og performance

Remington Quick Cut HC4250 har en ergonomisk udformning, hvor du kan holde om den på siderne eller gribe fat om den med hele hånden. Den er lettere end både vores bedst i test og premiummodel og vejer 558 gram, hvor Babyliss-hårtrimmeren vejer 700 gram. Du kan indstille hårtrimmeren med de 9 medfølgende afstandskamme, der kan bruges til længderne: 1,5; 2; 2,5; 3; 4,5; 6; 9; 12 og 15 millimeter.

Ved anvendelse uden afstandskam kan du klippe ned til 0,5 millimeter. Her placerer den sig mellem vores bedst i test og premiummodel, der henholdsvis kan klippe ned til 1,5 og 0 millimeter. Du får altså ikke samme udvalg af længder som eksempelvis hos Babyliss, der kan klippe ned til 0 millimeter og op til 25 millimeter.

Den adskiller sig også fra de andre forskellige hårtrimmere i testen ved at have et afrundet design. Det betyder, at bladene følger hovedets runding. Bladene dækker en større skæreflade, så du får mere hår med ved klipningen. Bladene klipper optimalt og giver ifølge vores undersøgelser en præcis trimning uden at efterlade totter eller huller i håret. Til gengæld fandt vi ud af, at bladene niver, hvis du kører hårtrimmeren hurtigt hen over håret. Dette løses ved at føre den hen over hovedet i langsomme bevægelser.

Tests viste også, at dens afrundede form ikke er ideel til at klippe håret omkring ørerne, hvor en flad form er mere effektiv. Det fremgik ligeledes, at den også kan bruges til at trimme skæg, omend den ikke var så præcis som ved klipning af hår på hovedet.

Rengøring og vedligeholdelse

Hårtrimmeren er udstyret med selvslibende blade i rustfrit stål. Modsat Wahl Elite Pro og Babyliss er denne hårtrimmer vandtæt, og du kan rengøre hårtrimmeren ved at skylle skæret under vand. Foran på trimmeren er der et lille blåt tegn formet som en dråbe. Her kan trimmeren skylles med vand, mens den er tændt, så bladene bevæger sig.

Nedenunder er der huller, så vandet og de afklippede hår kan løbe igennem og ud. Denne fremgangsmåde viste sig i tests at være ineffektiv, da håret ikke formår at løbe igennem hullerne. Det var i tests bedre at bruge den medfølgende rensebørste.

Alternativt viste det sig, at det var nemmest at rengøre modellen, når bladet tages af. Det er modsat Wahl Elite Pro og Babyliss nemmere, da du skubber bladet opad for at få det af og ikke skal bruge en skruetrækker. Da bladene er af rustfrit stål, er det vigtigt at lade dem tørre helt, inden du sætter dem på plads. Dette forhindrer dem i at ruste. Der medfølger også en olie til pleje af skæret.

Batteritid

Remington Quick Cut HC4250 indeholder et genopladeligt batteri af typen lithium-ion. Vi var desværre ikke imponerede over driftstiden og forholdet mellem drifts- og opladningstid. På en fuld opladning får du 40 minutters arbejdstid, hvilket er 10 minutter mindre end Panasonic ER-DGP72-modellen.

Den har brug for 240 minutter til at blive fuldt opladet. Tests viste, at en opladning på 45 minutter giver dig tilstrækkelig tid til én klipning. Du kan også bruge hårtrimmeren, mens den er sat til opladning med den medfølgende oplader. LED-lys blinker under opladning og lyser, når trimmeren er fuldt opladet. Den har ingen batteriindikator, der fortæller dig, hvor meget batteri der er tilbage, hvilket er et minus.

Vores vurdering

Denne hårtrimmer er ideel, hvis du vil bruge den til at klippe håret derhjemme eller undervejs. Den er lille og kompakt og derfor nem at have med i tasken. Den viste sig i tests at være mest effektiv ved en klipning med samme længde over det hele og virkelig god til karseklipning.

Den er altså ikke ligesom Babyliss-modellen egnet til en fade-frisure og til langt hår på toppen. Men vil du give dit hår en hurtig tur til en billig pris, vil denne Remington-hårklippers skarpe skær gøre lykke.

Type: Trådløs hårtrimmer Maks. driftstid: 40 min Opladningstid: 240 min Lynopladning: Ja Antal længdeindstillinger: 9 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 0,5 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 15 mm Klippebredde i millimeter (mm): Ikke angivet Præcisionskamme til højre og venstre øre: Nej Kan skylles ren med vand: Ja Vandtæt: Ja (foran ved bladet) Ledningsfri: Ja Display: Nej Farve: Grå Vægt i gram: 558 g
4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  4
 • Blade
  5
 • Støj
  5
 • Rengøring og vedligehold
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Kvalitetsblade i japansk stål velegnet til kraftigt og tykt hår
 • pros-icon.svg Niver ikke i håret eller knækker det
 • pros-icon.svg Lang driftstid (3 timer)
 • pros-icon.svg God til at klippe en jævn fading
 • pros-icon.svg Kan også bruges på lidt længere hår
 • pros-icon.svg Mulighed for lynopladning
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung (700 g), tungeste i test
 • cons-icon.svg Fungerer med et Micro-USB-kabel, hvor det i dag ville være bedre med et USB-C-kabel.

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil have en trådløs hårtrimmer til at klippe håret, og du i øvrigt har meget tykt og/eller langt hår, vil du blive glad for denne hårtrimmer. Den giver dig en flot finish og kan modsat andre modeller bruges til en faded klipning. Modellen er trådløs, og tests viste, at hårtrimmeren ikke blev langsommere, i takt med at batteriniveauet sænkes.

Design og performance – tæt på professionel klippeevne

Ligesom på testvinderen har denne en tænd- og slukknap nederst på siden, som skal skubbes op for at tænde og ikke ind som eksempelvis på Panasonic. Det kan have en fordel, hvis du tager hårtrimmeren med i tasken. Ved en knap, som skal trykkes ind, kan du risikere, at den tændes, når noget trykker imod den. Der medfølger til gengæld en beskyttelseskappe til skæret samt et etui.

Du kan indstille trimmeren med 10 forskellige kamme til forskellige længdeindstillinger. Du kan vælge mellem følgende indstillinger: 1,5; 3; 4,8; 6; 10; 13; 16; 19; 22 og 25 millimeter. Længderne er indikeret på de individuelle afstandskamme. Bladene kan justeres yderligere ved hjælp af et lille håndtag på siden, så du samlet får 15 længdeindstillinger (0, 0,2, 0,3, 0,5, 0,6).

Med det brede skær på 46 millimeter får du klippet et større område ad gangen sammenlignet med eksempelvis Philips-modellerne, hvis skær er 41 millimeter bredt.

Modsat vores bedst i test har denne Babyliss-hårtrimmer taper-afstandskamme til højre og venstre øre. De har en skrå udformning, som gør det nemmere at komme rundt om ørerne, hvilket kan være svært med en lige kam. Til gengæld er denne hårtrimmers afstandskamme helt af plast, hvor testvinderens er en kombination af plast og metal.

Hårtrimmeren er udstyret med blade i japansk og rustfrit titaniumbelagt stål. Bladenes skarphed gør, at du ikke skal hen over samme sted flere gange for at få alle hår med. Klipningen går derfor hurtigere, og du kommer med de effektive blade tæt på at få en nærmest professionel hårtrimmer.

Hårtrimmerens robuste konstruktion af metal gør, at den er solid, men også tung. Den vejer 700 gram og er sammen med Philips Series 9000 HC9450 den tungeste hårtrimmer blandt de forskellige hårtrimmere i vores test.

Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at vægten har betydning for den brugervenlige oplevelse, da du vil holde den i hånden i længere tid og også i forskellige vinkler. En tung vægt kan derfor gå ud over håndleddet.

Rengøring og vedligeholdelse

Babyliss-hårtrimmeren skal rengøres og vedligeholdes på samme måde som vores bedst i test, Wahl Elite Pro. Det er altså nødvendigt at fjerne to skruer for at rengøre blade og indvendigt. Der medfølger en rengøringsbørste med korte, hårde hår i den ene side og lange, bløde hår i den anden side, hvor testvinderen har en lille rensebørste kun med små hår.

Lang batteritid

Denne hårtrimmer indeholder et litium-ion-batteri, der genoplades fuldt op på 180 minutter. Driftstiden er ligeså lang som opladningstiden. På siden af hårtrimmeren er der en batteriindikator med 5 LED-lys, der angiver, hvor meget batteritid der er tilbage. Den er modsat mange af de andre trådløse hårtrimmere i denne test udstyret med en lynopladning på 20 minutter. Lynopladningen giver 20 minutters driftstid.

Der medfølger en base til opladning sammen med USB-kablet og en almindelig oplader. Basen forbindes til en stikkontakt via USB-kablet. Opladningen med USB-kabel gør det også muligt at lade hårtrimmeren undervejs, uden at du behøver have basen med.

Vores vurdering

Hårtrimmeren er skarp og præcis og velegnet til dig, der kun klipper hår derhjemme, men som samtidig også gerne vil have en god og nærmest professionel hårtrimmer. Den kan uden problemer klare både tykt og længere hår samt en faded klipning, hvilket ikke alle modeller er gode til. Den ligger i den dyre end af prislejet, men er stadig omkring 100 kroner billigere end testens dyreste model, Panasonic ER-DGP72.

Type: Trådløs hårtrimmer Maks. driftstid: 180 min Opladningstid: 180 min Lynopladning: Ja Antal længdeindstillinger: 15 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 0 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 25 mm Klippebredde i millimeter (mm): Ikke angivet Præcisionskamme til højre og venstre øre: Ja Kan skylles ren med vand: Nej Vandtæt: Nej Ledningsfri: Ja Display: Nej Farve: Koksgrå Vægt i gram: 700 g

Philips QC5130

bedste hårtrimmer med længdeindstillinger uden afstandskamme

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Brugervenlighed
  5
 • Blade
  5
 • Støj
  4
 • Rengøring og vedligehold
  5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Gør kun brug af en enkelt afstandskam, så du ikke skal skifte mange gange under klipningen
 • pros-icon.svg Velegnet til mennesker, men følsom hovedbund
 • pros-icon.svg Velegnet til tykkere hår
 • pros-icon.svg Niver og hiver ikke i håret
 • pros-icon.svg Selvslibende blade giver jævn og præcis klipning
 • pros-icon.svg Let vægt (160 g), letteste i test
 • pros-icon.svg Lydsvag, afgiver en let summen, men ikke en højlydt brummen
Ulemper
 • cons-icon.svg Lang opladning (10 timer)
 • cons-icon.svg Afstandskam af skrøbeligt plast, der har nemt ved at knække, hvis du trykker for hårdt
 • cons-icon.svg Giver ikke et godt resultat ved fading

Detaljeret gennemgang

Med denne Philips QC5130 får du ikke kun en billig hårtrimmer uden ledning med selvslibende knive, men også mulighed for at klippe håret i forskellige længder uden flere afstandskamme. Den er effektiv og glider nemt hen over hovedbunden, så den også egner sig til mennesker med følsom hovedbund. Og så er det testens letteste hårtrimmer og derfor perfekt, hvis du vil undgå at få ondt i armen og håndleddet!

Design og performance

Philips QC5130 har ligesom Wahl Elite Pro selvslibende knive. De forskellige længdeindstillinger justeres med 2 millimeter intervaller. Den fungerer med en enkelt afstandskam, som ligesom på andre modeller sættes oven på skæret. Når først afstandskammen er monteret på hårtrimmeren, indstiller du de forskellige længder ved at skubbe knappen foran op.

Dette skubber afstandskammen opad, og du kan vælge mellem længder fra 0 til 20 millimeter. Den er udstyret med en låsemekanisme, så afstandskammen ikke glider ned igen, efter du har indstillet den.

Bladene af stål viste i tests at gøre denne til en effektiv hårtrimmer til tyk hårvækst uden at nive eller trække i håret. Til gengæld var den ikke egnet til en fade-frisure. Den er med sine 160 gram testens letteste model, og så larmer den, ifølge tests, mindre end andre modeller på markedet.

Rengøring og vedligeholdelse

Bladene er som på de andre modeller selvslibende. Den adskiller sig fra andre modeller ved ikke at have brug for at blive behandlet med en olie, hvilket gør den nem at vedligeholde. Den er ikke vandtæt og kan ikke skylles ren med vand, men der medfølger en rensebørste. Modsat eksempelvis Wahl Elite Pro har du ikke brug for en skruetrækker for at komme ind i kammeret. Skæret kan skubbes op og åbnes, så du kan børste den fri for hår.

Batteritid

Vi var desværre ikke imponerede over opladningstiden, der er på 600 minutter – altså 10 timer. Det er 540 minutter mere end Panasonic ER-DGP72, der lader op på en time. En fuld opladning giver dig samme trådløse driftstid på 40 minutter som hos Remington Quick Cut-modellen. Hårtrimmeren indeholder et NiMH-batteri. Denne type batteri giver ikke en ligeså lang batterilevetid som et lithium-ion-batteri, hvilket eksempelvis Remington-hårtrimmeren er udstyret med. Batteriet er loddet til hårtrimmeren, hvilket betyder, at det ikke kan udskiftes.

Vores vurdering

Denne Philips-hårtrimmer er den billigste hårtrimmer blandt de bedste hårtrimmere i vores hårtrimmer test. Den har et enkelt design, giver dig fleksibilitet og er nem at vedligeholde. Batteri kunne være bedre, men hvis du ikke har noget imod at skulle skifte hårtrimmer, når batteriet ikke længere fungerer optimalt, er dette en god hårtrimmer. Dens absolutte fordel er, at den gør brug af en enkelt afstandskam, så du slipper for at skifte afstandskam under klipningen. Dens udformning og effektivitet gør den desuden velegnet til mennesker med en følsom hovedbund. Ideelt, hvis du trimmer dit hår ofte.

Type: Trådløs hårtrimmer Maks. driftstid: 40 min Opladningstid: 600 min Lynopladning: Nej Antal længdeindstillinger: 10 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 0 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 20 mm Klippebredde i millimeter (mm): 41 mm Præcisionskamme til højre og venstre øre: Nej Kan skylles ren med vand: Nej Vandtæt: Nej Ledningsfri: Ja Display: Nej Farve: Sølv Vægt i gram: 160 g

Wahl Chrome Pro

bedste 2-i-1-skæg- og hårtrimme

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Blade
  3
 • Støj
  4
 • Rengøring og vedligehold
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges på skæg og hår
 • pros-icon.svg Præcisionskamme til højre og venstre øre medfølger
 • pros-icon.svg Selvslibende blade af kulstofstål
Ulemper
 • cons-icon.svg Har tendens til at sætte sig fast i meget tykt hår
 • cons-icon.svg Niver ved kort hår
 • cons-icon.svg Afstandskamme skrøbelige og kan nemt blive bøjet
 • cons-icon.svg Vibrerer mere end andre modeller
 • cons-icon.svg Højt lydniveau sammenlignet med andre modeller

Detaljeret gennemgang

Denne Wahl Chrome Pro er en alsidig hårtrimmer og adskiller sig fra de andre modeller i testen, da den ikke kun trimmer håret, men også kan bruges på skæg. Der medfølger modsat testvinderen præcisionskamme til både højre og venstre øre. Og så kræver denne model minimal vedligeholdelse.

Design og performance

Wahl Chrome Pros design minder om de to andre Wahl-modeller. Det fremgik af vores undersøgelser, at den har et bedre design at holde om end Wahl Elite Pro. På Wahl Chrome Pro er der en lille forhøjning til placering af lange-, pege- og tommelfinger. Modsat testvinderen har denne Wahl-hårtrimmer præcisionskamme til højre og venstre øre ligesom Babyliss og Wahl Color Pro Cordless. De giver en præcis klipning rundt om ørerne.

Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at det er nødvendigt at køre trimmeren hen over samme sted flere gange for at undgå en ujævn trimning. Den viste sig også at være mindre effektiv på kort hår og i nogle tilfælde at hive i det. Den viste sig i tests at være mindre effektiv på kraftigere hår end testvinderen, Wahl Elite Pro. Ved tykkere hår havde den tendens til at sætte sig fast.

Der medfølger afstandskamme til længderne 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 og 25 millimeter. Afstanden er tydeligt markeret på afstandskammene. Til gengæld er afstandskammene sammenlignet med kammene på Wahl Elite Pro tynde og skrøbelige. De er modsat Elite Pro-modellen fremstillet af blød plast, der giver efter for tryk. Monteringsdelen er ligeledes af plast og ikke som på Elite Pro af metal.

I vores undersøgelser af produktet fandt vi ud af, at de godt kan knække, hvis du sætter dem forkert på eller trykker for hårdt ned på dem. Til gengæld har den et lavere støjniveau og vibrerer mindre end Elite Pro. Der findes også en Wahl Chrome Pro Deluxe-model, der adskiller sig fra denne hårtrimmer ved at have mere tilbehør, en næsetrimmer, og at der medfølger en mindre trådløs trimmer.

Ved køb af denne Wahl-model medfølger der en skærbeskytter, en saks, stylingkam, en barberkam, olie til skæret, rensebørste og en opbevaringstaske.

Rengøring og vedligeholdelse

Da dette er en elektrisk trimmer, kan den ikke skylles under vand. Men der medfølger en rensebørste, som kan bruges til at børste hårtrimmeren fri for hår. Hvis du vil rengøre hårtrimmerens kammer, skal du ligesom på de to andre Wahl-modeller fjerne to skruer for at få skæret af.

Vores vurdering

Dette er den eneste hårtrimmer i vores test af bedste hårtrimmere, der er specifikt beregnet til at trimme håret og skægget. Vi var grundlæggende ikke imponerede over dens samlede præstation. Den var ikke god til tykt eller kort hår, og det er desuden nødvendigt at køre hen over samme sted flere gange for at opnå et jævnt resultat. Den er altså ikke beregnet til dig, der har en følsom hovedbund.

Den er til gengæld et smart valg, hvis du gerne vil have en 2-i-1-hårtrimmer, der også kan bruges til at trimme skægget. Og så ligger den prismæssigt i mellemprisklassen.

Type: Elektrisk 2-i-1 hår- og skægtrimmer Maks. driftstid: N/A Opladningstid: N/A Lynopladning: N/A Antal længdeindstillinger: 9 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 1,5 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 25 mm Klippebredde i millimeter (mm): Ikke angivet Præcisionskamme til højre og venstre øre: Ja Kan skylles ren med vand: Nej Vandtæt: Nej Ledningsfri: Nej Display: Nej Farve: Nej Vægt i gram: 450 g

Panasonic ER-DGP72

professionel hårtrimmer

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Blade
  5
 • Støj
  4
 • Rengøring og vedligehold
  3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv og kraftig motor (giver dog også kraftige vibrationer)
 • pros-icon.svg Effektiv klipning uden at skulle hen over samme sted flere gange
 • pros-icon.svg Skånsom mod hovedbunden ved karseklippet hår
 • pros-icon.svg Nemt at udskifte blade ved behov
Ulemper
 • cons-icon.svg Vibrerer under anvendelse
 • cons-icon.svg Skæret bliver varmt under anvendelse
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til længder over 15 mm

Detaljeret gennemgang

Denne Panasonic-hårtrimmer med kraftig motor er en slidstærk hårtrimmer med blade af titaniumbelagt diamantstål. Den er effektiv og hurtig, og du skal med denne model ikke hen over samme sted flere gange.

Gummibelægning bagpå giver desuden et godt hold og kontrol. Den har en trådløs anvendelse, hvor batteritiden desværre er en anelse lav, men så kan den heldigvis bruges både med og uden ledning.

Design og performance

Denne model har en meget kraftig motor, der arbejder med 10.000 vibrationer i minuttet. Den er effektiv, men viste sig i tests at afgive kraftige vibrationer under anvendelse. Til gengæld bevirker motoren også, at du effektivt kan komme igennem alt slags hår.

Dens længder spænder fra 0,8 til 15 millimeter. De korte længder fra 0,8 til 2 millimeter indstilles på et drejeknap foran på hårtrimmeren med intervaller på 0,3 millimeter. Indstillingen på drejeknap betyder, at du ikke skal skifte kam under anvendelse, hvilket er en fordel. Ved længere længder skal afstandskammene anvendes. Der medfølger en afstandskam til 3 og 4 millimeter, en afstandskam til 6 og 9 millimeter og en tredje til 12 og 15 millimeter.

Den maksimale længde er 15 millimeter, altså samme maksimallængde som Remington og 27 millimeter kortere end den længste indstilling i test på Philips Series 9000 HC9450-hårtrimmeren. Afstandskammene var i tests nemme og hurtige at sætte på.

I vores undersøgelser fandt vi ud af, at den er skånsom mod hovedbunden ved karseklippet hår. Den niver ikke i håret og beskadiger ikke huden. Den viste sig også at være effektiv ved længere hår. Den glider nemt gennem det uden at hænge fast og får alle hår med. Til gengæld bliver skæret under anvendelse varmt, hvilket er en ulempe. Den viste sig i undersøgelser også at larme.

Til gengæld viste det sig ligeledes, at den kan bruges på skæg i stedet for en skægtrimmer, selvom den ikke markedsføres til det.

Rengøring og vedligeholdelse

Blade af titaniumbelagt diamantstål er selvslibende, så du ikke skal skifte bladene ud ofte. Det er nemt at tage skæret af, så du kan skifte det ud efter behov. Når du tager skæret af, skal indstillingen være sat på 2 millimeter. For at vedligeholde skæret bør det smøres med den medfølgende olie på samme fremgangsmåde som de andre modeller i testen.

Denne hårtrimmer er modsat eksempelvis Philips Series 9000 HC9450 ikke vandtæt og kan ikke skylles ren under rindende vand. Til rengøring bør du anvende den medfølgende rensebørste til at børste hår væk med.

Batteritid

Denne hårtrimmer indeholder et genopladeligt batteri og kan bruges trådløst. Du får en samlet driftstid på 50 minutter på et fuldt opladet batteri, hvilket er kort sammenlignet med Babyliss Super-X Metal Series E991E og Philips Series 9000 HC9450, der henholdsvis har en arbejdstid på 180 og 120 minutter.

Til gengæld tager det kun 60 minutter at genoplade batteriet. Du kan også bruge hårtrimmeren, mens den oplader, hvilket er en fordel. Der medfølger en almindelig oplader, som kan bruges sammen med holderen.

Vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at batteriindikatoren kan skabe forvirring. Når det øverste lys blinker grønt, betyder det, at du har omkring 5 minutter tilbage, inden den skal sættes til opladning.

Når du tilslutter den, lyser det nederste LED-lys rødt. Efter endt opladning, blinker det røde lys én gang i sekundet og efter 10 minutter hvert andet sekund. Anvendelsen af farverne rød og grøn kan være forvirrende, da grøn ved alle andre produkter betyder fuldt opladet, mens rød typisk angiver, at det er tid til at oplade.

Vores vurdering

Med denne model får du en professionel trimmer til hår med en særlig stærk motor, der er så effektiv, at du ikke skal hen over samme sted flere gange. Den er altså velegnet til dig, der gerne vil have en tæt klipning, men som har en følsom hovedbund.

Til gengæld bliver skæret varmt ved længere anvendelse, hvilket er en ulempe og skuffende for en hårtrimmer i denne prisklasse. Det er den dyreste model i vores hårtrimmer test, men pengene værd, hvis du gerne vil opnå et jævnt resultat hurtigt.

Type: Trådløs hårtrimmer Maks. driftstid: 50 minutter Opladningstid: 60 minutter Lynopladning: Nej Antal længdeindstillinger: 12 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 0,8 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 15 mm Klippebredde i millimeter (mm): 45 mm Præcisionskamme til højre og venstre øre: Nej Kan skylles ren med vand: Nej Vandtæt: Nej Ledningsfri: Ja Display: Nej Farve: Sort Vægt i gram: 266 g

Philips Series 9000 HC9450

professionel hårtrimmer mange længdeindstillinger

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  3
 • Blade
  4
 • Støj
  4
 • Rengøring og vedligehold
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med mange længdeindstillinger (op til 400, flest i test)
 • pros-icon.svg Indstilling med touch-funktion
 • pros-icon.svg Velegnet til længere hår (op til 42 mm)
 • pros-icon.svg Ved påsættelse af afstandskam registrerer trimmeren automatisk, hvilken længde den er beregnet til
 • pros-icon.svg Bladet kan skylles under vand
 • pros-icon.svg Intelligente sensorer tilpasser sig hårets tykkelse
 • pros-icon.svg Giver en jævn klipning uden at efterlade totter
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til nybegyndere, da touch-funktionen er sensitiv og kan være svær at styre for en nybegynder
 • cons-icon.svg Bladet skal tages af for at kunne skylles under vand
 • cons-icon.svg Mindste længde er 0,5 mm, hvilket er en skam for en model, der markedsføres som havende mange længdeindstillinger.

Detaljeret gennemgang

Med denne Philips-model får du en vandtæt trimmer til hår med dobbeltsidet skær og selvslibende titaniumblade. Den er ikke velegnet til nybegyndere, men til den øvede og dig, der ønsker en hårtrimmer med et hav af indstillingsmuligheder, er denne ideel. Og så er den effektiv og efterlader ingen totter, men trimmer jævnt.

Design og performance

Philips Series 9000 HC945-hårtrimmeren kan instilles til længder fra 0,5 til 42 millimeter. Standardlængden uden afstandskam er 0,5 millimeter. Den kan altså ikke komme ned på en så kort længde som eksempelvis Babyliss-hårtrimmeren.

For en længere længde skal afstandskammene sættes på, hvorefter du kan justere længden. Dette gøres på et digitalt display med touch-funktion. Ifølge vores undersøgelser var denne touch-funktion følsom og kræver i starten tilvænning.

Det fremgik også, at afstandskammene er af blød plast, og at de giver efter, hvis du trykker for hårdt ned på dem. Dette kan resultere i, at den indstillede længde ikke overholdes. For at justere længden, fører du fingeren op og/eller ned længdeindstillingen foran, hvorefter afstandskammen hæver og sænker sig.

Den indstillede længde angives på displayet. Der medfølger 3 forskellige kamme til de diverse længdeindstillinger, der er inddelt således: 1 til 7 millimeter, 7 til 24 millimeter og 24 til 42 millimeter. Længderne indstilles med intervaller på 0,1 millimeter, så du i alt får 400 forskellige længder at vælge imellem. Hårtrimmeren er udstyret med en låsefunktion, så indstillingen ikke ændres under anvendelse.

Ifølge vores grundige undersøgelser er denne Philips-hårtrimmer ikke lige så kraftfuld som for eksempel hårtrimmere fra Wahl, men den glider ubesværet gennem håret uden at nive i det. Den havde ingen problemer med tykkere hår. Hårtrimmeren er forsynet med intelligente sensorer, der ved tykkere hår øger hastigheden automatisk, så du nemmere kan komme igennem det. Den har også en hukommelsesfunktion, der kan gemme op til 3 forskellige indstillinger.

Rengøring og vedligeholdelse

Denne hårtrimmer er udstyret med selvslibende titaniumblade, der ikke kræver vedligeholdelse. Bladene har modsat eksempelvis Wahl-trimmerne nemt aftagelige blade, så du kan børste dem fri for hår med den medfølgende rensebørste. Hårene på rensebørsten er bløde, hvilket kan være en ulempe, når du vil fjerne hår. Du kan løse dette ved at bruge en ren tandbørste i stedet. Alternativt kan du skylle denne hårtrimmer under vand.

Batteritid

Denne model er ligesom andre modeller i testen udstyret med en batteriindikator, der indikerer, hvornår det er tid til at genoplade. Den indeholder et lithium-ion-batteri, som kan tåle mange op- og afladninger.

Til opladning anvendes den almindelige oplader, som følger med produktet. På en fuld opladning får du 120 minutters driftstid. Opladningstiden er på 60 minutter. Den har ikke ligesom Babyliss- og Remington-hårtrimmerne en lynopladningsfunktion, men kan til gengæld bruges både med og uden ledning.

Vores vurdering

Denne Philips-hårtrimmer er den bedste hårtrimmer til dig, der har tykt hår og gerne vil have mange indstillinger. Den egner sig ikke til nybegyndere på grund af det sensitive touch-display og de bløde afstandskamme.

Til nybegyndere anbefaler vi i stedet Wahl Color Pro Cordless-hårtrimmeren, hvorimod denne hårtrimmer er fin til den mere rutinerede bruger. Men er du det, og har du brug for et stort udvalg af længdeindstillinger, er denne hårtrimmer absolut et godt valg. Mindste længde er på 0,5 millimeter, hvilket er ærgerligt for en model, der ellers har så mange indstillinger at vælge imellem.

Type: Trådløs hårtrimmer Maks. driftstid: 120 min Opladningstid: 60 minutter Lynopladning: 60 minutter Antal længdeindstillinger: 400 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 0,5 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 42 mm Klippebredde i millimeter (mm): 41 mm Præcisionskamme til højre og venstre øre: Nej Kan skylles ren med vand: Ja Vandtæt: Ja Ledningsfri: Ja Display: Ja Farve: Sort og sølv Vægt i gram: 700 g

Wahl Color Pro Cordless

bedste hårtrimmer til begyndere

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Blade
  3
 • Støj
  2
 • Rengøring og vedligehold
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Farvekoordinerede afstandskamme
 • pros-icon.svg Længder og farvekoordinationer angivet på hårtrimmeren
 • pros-icon.svg Brugervenlig og nem at manøvrere
 • pros-icon.svg Let vægt (226 g)
Ulemper
 • cons-icon.svg Lang opladningstid (12 timer), længste i test
 • cons-icon.svg Batteriindikator bliver ved med at lyse rødt, så du ikke kan se, hvornår hårtrimmeren er fuldt opladet
 • cons-icon.svg Afstandskammenes kanter er ikke afrundede og en anelse skarpe, hvilket kan være ubehageligt.
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til fadning
 • cons-icon.svg Ikke kraftig nok til meget tyk hårvækst
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til karseklipning

Detaljeret gennemgang

At klippe hår er ikke altid let, og derfor er denne Wahl Color Pro Cordless ideel til dig, der er helt nybegynder. Hvor både Wahl Elite Pro og Wahl Chrome Pro er elektriske hårtrimmere, er Wahl Color Pro trådløs. Den indeholder en roterende motor, der ikke er så kraftig, som motoren på de to andre Wahl-hårtrimmere, men den er stadig god til lejlighedsvis trimning af håret.

Design og performance

Der medfølger forskellige kamme til længderne 3, 6, 9, 12, 16, 19, 22 og 25 millimeter. Afstandskammene er farvekoordinerede, hvilket i diverse tests gjorde det nemmere at finde rundt i de forskellige størrelser.

Foran på hårtrimmeren er længderne markeret sammen med den farve, de repræsenterer. Længderne er også markeret på de forskellige afstandskamme. Denne hårtrimmer har modsat vores bedst i test præcisionskamme til trimning omkring ørerne.

Erfaringen med produktet er, at den roterende motor på denne hårtrimmer er mindre kraftig end eksempelvis Wahl Elite Pro, og klipningen tager længere tid, da du skal hen over samme sted et par gange. Det viste sig også, at skæret bliver varmt ligesom på Panasonic-hårtrimmeren.

Rengøring og vedligeholdelse

Hårtrimmeren har selvslibende blade i rustfri stål. Rengøringen er sammenlignet med Panasonic ER-DGP72 mere besværlig, da du skal bruge en skruetrækker for at få skæret af. Bladet kan skylles under vand, men skal være taget af hårtrimmeren først. Der følger en rensebørste med, som kan bruges til at fjerne de afklippede hår fra skæret.

Batteritid – længste opladningstid i test

Vi er desværre ikke begejstrede for forholdet mellem drifts- og opladningstid. Opladningstiden er på 12 timer, hvilket er den længste i vores test. Driftstiden er på 1 time, men den kan til gengæld bruges, mens den oplader. Hårtrimmeren lades ved brug af den medfølgende oplader. Denne model er trådløs, men det er også muligt at få denne model som elektrisk hårtrimmer med ledning.

Vores vurdering

Denne Wahl-hårtrimmer er din nye hårtrimmer, hvis du er nybegynder og usikker på, hvordan du skal bruge en hårtrimmer. Den har en mindre kraftig motor og er derfor langsommere end andre modeller, men til gengæld nem at manøvrere og anvende. Den adskiller sig fra de andre ved at have et særdeles brugervenligt design og farvekoordinerede afstandskamme.

Opladningstiden er den dårligste i test, men det er muligt at bruge hårtrimmeren, mens den oplader.

Type: Trådløs hårtrimmer Maks. driftstid: 60 minutter Opladningstid: 720 minutter Lynopladning: Nej Antal længdeindstillinger: 8 indstillinger Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 0,8 mm Korteste længdeindstilling i millimeter (mm): 25 mm Klippebredde i millimeter (mm): 45 mm Præcisionskamme til højre og venstre øre: Ja Kan skylles ren med vand: Ja (kun bladet) Vandtæt: Ja Ledningsfri: Ja Display: Nej Farve: Blå Vægt i gram: 226 g

Guide Sådan vælger du den bedste hårtrimmer

 
Wahl-Elite-Pro-79602-transformed.png

Wahl Elite Pro 79602

Remington-Quick-Cut-HC4250.png

Remington Quick Cut HC4250

Babyliss-Super-X-Metal-Series-E991E.png

Babyliss Super-X Metal Series E991E

Philips-QC5130.png

Philips QC5130

Wahl-Chrome-Pro.png

Wahl Chrome Pro

Panasonic-ER-DGP72.png

Panasonic ER-DGP72

Philips-Series-9000-HC9450-transformed.png

Philips Series 9000 HC9450

Wahl-Color-Pro-Cordless.png

Wahl Color Pro Cordless

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
4.0
star star star star star
3.8
star star star star star
Type Elektrisk hårtrimmer med ledning Trådløs hårtrimmer Trådløs hårtrimmer Trådløs hårtrimmer Elektrisk 2-i-1 hår- og skægtrimmer Trådløs hårtrimmer Trådløs hårtrimmer Trådløs hårtrimmer
Maks. driftstid N/A 40 min 180 min 40 min N/A 50 minutter 120 min 60 minutter
Opladningstid N/A 240 min 180 min 600 min N/A 60 minutter 60 minutter 720 minutter
Lynopladning N/A Ja Ja Nej N/A Nej 60 minutter Nej
Antal længdeindstillinger 10 indstillinger 9 indstillinger 15 indstillinger 10 indstillinger 9 indstillinger 12 indstillinger 400 indstillinger 8 indstillinger
Korteste længdeindstilling i millimeter (mm) 1,5 mm 0,5 mm 0 mm 0 mm 1,5 mm 0,8 mm 0,5 mm 0,8 mm
Korteste længdeindstilling i millimeter (mm) 25 mm 15 mm 25 mm 20 mm 25 mm 15 mm 42 mm 25 mm
Klippebredde i millimeter (mm) 46 mm Ikke angivet Ikke angivet 41 mm Ikke angivet 45 mm 41 mm 45 mm
Præcisionskamme til højre og venstre øre Nej Nej Ja Nej Ja Nej Nej Ja
Kan skylles ren med vand Nej Ja Nej Nej Nej Nej Ja Ja (kun bladet)
Vandtæt Nej Ja (foran ved bladet) Nej Nej Nej Nej Ja Ja
Ledningsfri Nej Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja
Display Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja Nej
Farve Sort Grå Koksgrå Sølv Nej Sort Sort og sølv Blå
Vægt i gram 606 g 558 g 700 g 160 g 450 g 266 g 700 g 226 g
Brugeranmeldelser 5 5 4 3 4 5 4 5
Brugervenlighed 5 3 4 5 5 4 3 4
Blade 5 4 5 5 3 5 4 3
Støj 4 5 5 4 4 4 4 2
Rengøring og vedligehold 4 5 5 5 5 3 5 5
Tjek billigste pris Set til 657 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 338 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 691 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
NordicFeel På lager
Set til 348 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Notino På lager
Set til 419 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 272 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager

I dag behøver du ikke nødvendigvis tage til frisøren for at blive klippet. Med en hårtrimmer kan du uden problemer klare det derhjemme, og der er sket meget siden manuelle hårtrimmere.

Du kan få både elektriske og trådløse hårtrimmere, hvoraf nogle af de trådløse også kan bruges med ledning. Teknologien udvikles konstant, og der findes modeller, der er gode til følsom hovedbund, til både hår og skæg, til nybegyndere eller til at give dig en perfekt og professionel klipning.

De forskellige hårtrimmere adskiller sig i deres design, indstillinger, brugervenlighed, støjniveau og type blade. Der er også forskel på, hvordan de rengøres og vedligeholdes, og hvordan bladene skiftes ud.

Vi dykker her ned i disse parametre og kigger nærmere på de egenskaber, som du også vil kunne finde på de bedste hårklippere i vores hårtrimmer test.

Brugervenlighed og design

Brugervenlighed og design er vigtige for, hvor behagelig du synes, hårtrimmeren er at arbejde med. Det betyder både hårtrimmerens udformning, hvor nem den er at indstille, og hvor meget den vejer.

Det er forskelligt, hvordan længderne indstilles på de forskellige modeller. På nogle sætter du en afstandskam på for at opnå en bestemt længde. Andre som eksempelvis Wahl Elite Pro gør brug af en blanding af afstandskamme samt et håndtag, hvor Panasonic-modellen har en drejeknap.

Det er generelt set vores erfaring med denne type produkter, at det er nemmere at indstille længderne ved at trykke eller dreje på en knap, da du så ikke skal fumle med forskellige afstandskamme.

Sikkert er dog, at en model med et ergonomisk design er at foretrække. Wahl Chrome Pro har for eksempel et håndtag, der passer til den måde, du holder om hårtrimmeren. Remington Quick Cut har et meget anderledes design, der i tests viste sig at være behageligt og nemt at bruge.

Vægten kan også have en afgørende betydning for, hvor rar en hårtrimmer er at betjene. Her er der også forskel på, hvad brugere kan lide. Nogle synes, det er nemmere at håndtere en hårtrimmer med en lidt højere vægt, mens andre foretrækker en let vægt. I vores undersøgelser fandt vi frem til, at en tung vægt ved længere brug kan gå ud over håndleddet og armen. Her kan 100 gram gøre en stor forskel.

Du kan også overveje, hvor længe du bruger en hårtrimmer ad gangen. Hvis det tager dig længere tid at trimme dit hår, er en lettere model mere hensigtsmæssigt.

Støjniveau

Et højt støjniveau kan have en betydende indflydelse på brugeroplevelsen. Har du for eksempel brug for at trimme dit hår om natten på grund af skiftende arbejdstider, er det mest hensigtsmæssigt med en model med et lavt støjniveau. Vi har i vores anmeldelser gjort vores ypperste for at finde frem til disse informationer. Desværre er der ikke mange informationer om et decideret decibelniveau. Hvis en model blev fremhævet som værende støjende eller have et lavt støjniveau, har vi gjort det klart i anmeldelsen. Hvis lydniveauet er vigtigt for dig, kan du altid henvende dig til fabrikanten for at få flere informationer.

Blade

Knivene i hårtrimmere er ofte fremstillet i rustfrit stål. Det er også muligt at få modeller med titaniumbelagt stål som eksempelvis Philips Series 9000 HC9450. Og så er der hårtrimmere, der har blade af japansk stål, der indeholder mere kulstof end almindeligt stål og derfor er særlig kvalitativt, skarpt og præcist, så du får skarpe linjer og skarpe kanter.

Der er ikke noget i vejen med almindeligt stål. Forskellen er holdbarheden. Rustfrit stål har en god modstandsdygtighed over for rust, men det er blødere end både titaniumbelagt og japansk stål.

Det betyder, at stål hurtigere vil sløves end de to andre typer stål. Vælger du en model, hvis blade nemt kan udskiftes, behøver dette ikke være et problem. Panasonic-hårtrimmerens blade kan nemt udskiftes, hvor det hos Wahl-modellerne er mere besværligt.

Rengøring, vedligeholdelse og udskiftning af blade

Efter endt brug bør en hårtrimmer rengøres, så eventuelle afklippede og løse hår børstes af. Alle modeller kan børstes fri for hår. Nogle hårtrimmere er også vandtætte og kan skylles under vand. Det gælder eksempelvis Philips HC9450-modellen. Der er forskel på, hvor nemme de er at rengøre indvendigt. Afklippede hår har tendens til at komme ind under bladet og ind i selve hårtrimmeren.

For at kunne fjerne dem, skal skæret tages af. På nogle modeller kan du skubbe skæret op eller tage det helt af ved at trykke det op.

På andre modeller, eksempelvis Wahl-hårtrimmerne i testen, skal du først fjerne to skruer for at få skæret af. Det gør det både mere besværligt at rengøre trimmeren, men kan øge risikoen for, at du ikke får samlet den ordentligt igen.

I nogle tilfælde kan dette gå ud over effektiviteten, og det er vigtigt, at bladene sættes præcist på, så de ikke skærer eller niver dig.

Samme princip gælder også ved udskiftning af blade. Desuden lover mange modeller, at deres selvslibende blade ikke skal udskiftes. Selvslibende blade holder længere end blade, der ikke sliber sig selv.

Du kan få dem til at holde længere ved at rengøre din trimmer efter hver anvendelse og ved at smøre skæret med olie, som ofte følger med trimmeren ved anskaffelse. Men alle typer blade vil med tiden blive sløve, og det er svært at holde bladene skarpe.

Det vil for de fleste modeller være muligt at købe nye blade, men der er som beskrevet forskel på, hvor nemme de er at tage af og sætte på, som beskrevet.

FAQ

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Den bedste hårtrimmer i test er Wahl Elite Pro. Det er en god allround elektrisk hårtrimmer, der har selvslibende skarpe blade og kvalitative afstandskamme samt en stærk motor.

Hvad er forskellen på hårklipper og hårtrimmer?

En hårklipper og en hårtrimmer er det samme og kan begge bruges til at klippe hår.

Hvad er forskellen på skægtrimmer og hårtrimmer?

En skægtrimmer er specielt beregnet til at trimme skægget, mens en hårtrimmer vil være beregnet til hår. Der er forskel på afstandskamme og diverse tilbehør. Du kan godt få en hårtrimmer, der kan trimme både hår og skæg.

Hvilken trimmer skal jeg vælge?

En ny hårtrimmer skal opfylde de krav, du har. Har du eksempelvis kraftigere hår, bør du vælge en model, der kan klare det.

Hvordan trimmer man hår?

Start i nakken og arbejd dig rundt om siderne, så toppen og til sidst ørerne og kanter.

Kan man klippe sig selv?

Ja, det kan man godt, men selv med de bedste hårtrimmere, kan det godt kræve lidt øvelse at få et helt perfekt resultat med skarpe linjer.

Kilder hårtrimmer

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende. De har anmeldt Remington quick cut hair clipper her 

  Og Philips series 9000 hair clipper her

 • Flag Techadvisor.com Chevron down

  Techadvisor er et engelsk online magasin med 28 år på bagen. De anmelder tekniske produkter, og du kan finde anmeldelser og test af alt fra computere, tablets og smartphones til barbermaskiner. De har anmeldt Babyliss Super-X Metal Series E991E her 

 • Flag Shavingadvisor.com Chevron down

  Shavingadvisor er et affiliate site med fokus på barbering. Her kan du finde guides,test,  tips og tricks til alt om barbering og grej. De har anmeldt Remington hc4250 her

 • Flag Swankyman.com Chevron down

  Swankyman er en side der fokuserer på trimning af hår og skæg og du kan finde reviews of tests af diverse udstyr på siden. Den er en del af Amazons associate program men alle anmeldelser er et udtryk for redaktionens egen oplevelse af produktet. De har anmeldt Wah color pro cordless hårtrimmer her

 • Flag Hairclippersclub.com Chevron down

  Hairclippersclub er en amerikansk side fokuseret på hårtrimning. Siden drives af to passionerede mænd, der går op i grooming og grej. De tester produkterne selv og konsulterer professionelle for den viden de ikke slev har. De har anmeldt

  Wahl Chrome pro her

  Remington hc4250 shortcut pro her

  Og Philips norelco qc5130 her

×