Højtryksrenser test – Se de 7 bedste højtryksrensere 2023

Læs med her, hvor vi kårer de 7 bedste højtryksrensere i vores højtryksrenser test. For at finde frem til de bedste modeller markedet kan tilbyde, har vi lavet en grundig markedsanalyse bestående af en lang række tests og anmeldelser fra både brugere og eksperter. Vi opdaterer alle vores tests løbende, så du altid kan være sikker på at finde de bedste modeller.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Udover at sammenligne de bedste højtryksrensere på deres fordele og ulemper, giver vi dem også en samlet og individuel score ud fra de vigtigste købskriterier; tryk, vandforbrug, slangelængde, og alsidighed i form af tilbehør og muligheder for indstilling.

I vores købsguide kigger vi nærmere på selvsamme kriterier og går i dybden med deres betydning for dit valg af højtryksrenser. Dertil kigger vi også på anvendelsesmuligheder, så du er helt rustet til at trykke på købsknappen.

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Tryk
  3
 • Vandforbrug
  3
 • Indstillingsmuligheder
  4
 • Alsidighed
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Muligt at justere trykket med 3 trykniveauer (næsthøjeste i test)
 • pros-icon.svg Tydeligt display på håndtag med indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Lang slange på 7 meter giver stor bevægelsesfrihed
 • pros-icon.svg 3 udskiftelige mundstykker
 • pros-icon.svg Let 4,4 kg (næst letteste model i test)
Ulemper
 • cons-icon.svg Sværere at samle end andre modeller
 • cons-icon.svg Ikke lige så hurtig som modeller med et højere tryk

Detaljeret gennemgang

Denne eldrevne højtryksrenser er til dig, der gerne vil have en mellem kraftfuld og let højtryksrenser til rengøring af terrassen eller bilen.

Alt det praktiske

Denne Kärcher højtryksrenser har en motoreffekt på 1.600, der giver den masser af kraft til at rengøre din træterrasse, fliserne, havemøbler eller bilen. Der medfølger 3 udskiftelige mundstykker, så du kan tilpasse den til opgaven Du kan vælge mellem 3 forskellige trykniveauer, som du kan indstille efter behov.

Ifølge vores undersøgelser er den nem at indstille og displayet på håndtaget gør det nemt at se, hvilket niveau den er sat på.

Det maksimale tryk på denne højtryksrenser er 120 bar, hvilket betyder, at den har et vandforbrug på 380 liter i timen. Til sammenligning er max trykket i Nilfisk Premium 190-12 190 bar og vandforbruget op til 650 L pr time.

Nem betjening og påfyldning

At den kan bruges i kombination med appen er ekstra smart. I appen vælger du blot, hvad du gerne vil gøre rent, så får du en overskuelig og forståelig trin-for-trin-guide til, hvordan du gør det. Det er desuden nemt at fylde sæbe og rengøringsmiddel på højtryksrenseren. Beholderen kan nemlig tages af, så du kan fylde dit ønskede rengøringsmiddel i. Vores analyse viste dog at den hurtigt bruger en hel flaske rengøringsmiddel ved brug af skumlansen. Dette kan løses ved at bruge andre mundstykker.

Modellen har en praktisk opbevaring til den 7 meter lange slange, samt et teleskophåndtag, så du kan tilpasse dens længde alt efter behov.

Transporterbar og mobil højtryksrenser

Modellen er med 4,4 kg den næstletteste model i test og derfor nem at transportere rundt. Slangen er også en af de længste i test og kan ifølge tests nå fra bagende til forende af bilen uden problemer. Til sammenligning har Kärcher K2 Compact en ledning på 5 meter.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en allround højtryksrenser, der passer til de fleste behov, er du godt dækket ind med denne Kärcher model. Trykket er ikke lige så højt som på nogle andre modeller i test, og derfor er den ikke lige så hurtig. Når det er sagt, så klarer den sig godt på både terrassen og bilen. Den er tilmed nem at transportere. Prismæssigt ligger den i mellemklassen.

Type: Højtryksrenser Strømkilde: Eldreven Trykniveauer: 3 niveauer Effekt i watt: 1.600 watt Spænding i volt: 240 volt Maksimale tryk i bar: 120 bar Indløbstemperatur (maks) i grader (°C): 40 °C Vandforbrug (pr. time) i liter: 380 liter i timen Slangens længde i meter: 7 meter Automatisk stop/start: Nej Teleskophåndtag: Ja Slangeoprul: Ja Hedvandsrenser: Nej App-styring: Ja Lydniveau i decibel (dB): 74 dB Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 28 x 29,7 x 67,7 cm Vægt i kilogram (kg): 4,4 kg

Nilfisk Core 125-5 EU

bedste billige

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Tryk
  4
 • Vandforbrug
  4
 • Indstillingsmuligheder
  3
 • Alsidighed
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Højt tryk til prisen (125 bar)
 • pros-icon.svg Integreret opbevaring af tilbehør
 • pros-icon.svg Automatisk stop og start
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke et teleskophåndtag, så håndtaget kan ikke tilpasses din højde
 • cons-icon.svg Instruktioner er utydelige i følge vores undersøgelser

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en billig, men stadig effektiv højtryksrenser, så er denne Nilfisk-højtryksrenser 125 et godt valg. Med et bartryk på 125 bar er den velegnet til både terrasse og bil.

Alt det praktiske

Lad ikke den billige pris snyde dig. Den eldrevne højtryksrenseres motor på 1.400 watt giver en kraftig højtryksrenser med et tryk på 125 bar og bruger 438 liter vand i timen. Til sammenligning har vores testvinder et tryk på 120 bar og et vandforbrug på 380 liter. Derfor er denne model velegnet til større arealer som terrasser. Ifølge vores undersøgelser kunne modellen være kraftigere – det kræver et par forsøg at få genstridigt skidt væk fra terrassen.

Der medfølger 2 ekstra mundstykker – ét til en nænsom stråle, ét til en kraftigere stråle til genstridigt snavs – så du har 3 mundstykker i det hele og to indstillingsmuligheder. Til sammenligning har Nilfisk Premium 190-12 4 indstillingsmuligheder.

Selve pumpen er fremstillet i aluminium, hvilket giver en lang holdbarhed.

Den har en 5 meter lang ledning, hvilket er to meter mindre end testvinderen, og en 5 meter lang slange, så du kan bevæge dig frit, mens du bruger højtryksrenseren.

Effektiv rengøring af mange overflader

Nilfisk højtryksrenser kan spule omkring 35 kvadratmeter i timen, og er en velegnet højtryksrenser til både terrassen, havemøbler, trapper og stakit, men også til havemøbler, redskaber og bil.

Du har desuden mulighed for at købe mere tilbehør, hvilket giver dig endnu flere anvendelsesmuligheder. Ligesom Nilfisk Premium 190-12 og Kärcher K2 Compact har denne model indbygget hedvandsrenser med opvarmet vand, hvilket gør rengøringen endnu mere effektiv.

Nem betjening

Den er forsynet med 2 robuste hjul, så det er lettere at trække højtryksrenseren og transportere den med dig. Praktiske funktioner som automatisk ledningsoprulning og integreret opbevaring af tilbehør gør modellen lettere at opbevare.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en prisvenlig højtryksrenser, der samtidig er alsidig, så er denne model et godt valg. Modellen er mindre kraftig end de dyre modeller i vores test, hvilket betyder at den også er mindre effektiv. Når det er sagt, løser den opgaven, og efter samling er den let at anvende. Den er god til dig, der fx gerne vil prøve om en højtryksrenser er noget for dig, uden at bruge investere i en dyr model..

Type: Højtryksrenser Strømkilde: Eldreven Trykniveauer: 2 niveauer Effekt i watt: 1.400 watt Spænding i volt: 220-240 volt Maksimale tryk i bar: 125 bar Indløbstemperatur (maks) i grader (°C): 40 °C Vandforbrug (pr. time) i liter: 438 liter i timen Slangens længde i meter: 5 meter Automatisk stop/start: Ja Teleskophåndtag: Nej Slangeoprul: Ja Hedvandsrenser: Ja App-styring: Nej Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 29 x 71,7 x 30 cm Vægt i kilogram (kg): 6,4 kg

Nilfisk Premium 190-12

bedste premium

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Tryk
  5
 • Vandforbrug
  5
 • Indstillingsmuligheder
  5
 • Alsidighed
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Kraftigste model i test (190 bar, 3300 watt,  650 L vand per time)
 • pros-icon.svg Max indløbstemperatur 60 grader, højeste i test
 • pros-icon.svg Hedvandsrenser
 • pros-icon.svg Længste slangelængde i test 12 meter
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen app-styring
 • cons-icon.svg Tungeste model i test (30,2 kg)
 • cons-icon.svg Sort slange efterlader farvede spor
 • cons-icon.svg Ikke egnet til bilrengøring grundet det meget høje tryk

Detaljeret gennemgang

Nilfisk Premium 190-12-højtryksrenseren er til dig, der gerne vil have en kraftig maskine med en høj ydeevne, integreret hedvandsrenser og kørevogn. En Nilfisk-højtryksrenser i særklassen til at rengøre det meste.

Alsidig højtryksrenser

Selve højtryksrenseren er en professionel højtryksrenser værdig. Den har en kraftig motor på 3.300 watt, hvilket giver dig et maksimalt tryk på op til 190 bar. Dette er det højeste i test og til sammenligning ligger Bosch AdvancedAquatak 150 som den næsthøjeste med 150 bar.

Du kan vælge mellem 4 trykniveauer, og den bruger omkring 650 liter vand i timen. Dette er også det højeste i test.

Den har også et praktisk teleskoprør, så du ikke kun kan tilpasse den til din højde, men også gøre den ekstra lang, så du kan rengøre i højden.

Brugervenlig højtryksrenser

En god højtryksrenser skal også være nem at betjene, og det er denne Nilfisk-højtryksrenser! Den er udstyret med indikatorer for både niveau, start og stop samt trykindikatorer på håndtaget. I tests viser den sig meget brugervenlig og intuitiv at bruge. En indbygget trolley og to gummihjul sørger i øvrigt for, at højtryksrenseren står stabilt under anvendelse. Med et decibelniveau på 72 decibel, ligger den i den lave ende i vores test. TIl sammenligning har  Bosch AdvancedAquatak 150 et støjniveau på 88 db.

Lækkert tilbehør og lang ledningslængde

Takket være de 4 forskellige dyser er du sikker på at finde det rette til dit behov, hvilket gør dette til en virkelig praktisk højtryksrenser. Den har også en lang ledning på 12 meter, hvilket er det længste i test. Den er med sine 30,2 kilo en anelse tung, hvilket ifølge vores undersøgelser trækker ned. Selvom den har hjul og integreret kørevogn, er den mere besværlig at tage frem og pakke væk end de andre modeller i test.

Vores vurdering

Hvis du er på udkig efter en meget kraftig og robust højtryksrenser til at rengøre større arealer, så er denne premium-model et oplagt valg. Prismæssigt ligger den i den høje ende, men det er også den kraftigste model i vores højtryksrenser test. Det eneste der slår skår i glæden over denne model er den høje vægt på 30,2 kg. Derfor anbefaler vi den ikke til ældre eller nybegyndere. Denne model er for dig der er erfaren højtryksrenser-bruger.

Type: Højtryksrenser Strømkilde: Eldreven Trykniveauer: 4 niveauer Effekt i watt: 3.300 watt Spænding i volt: 230 volt Maksimale tryk i bar: 190 bar Indløbstemperatur (maks) i grader (°C): 60 °C Vandforbrug (pr. time) i liter: 650 liter i timen Slangens længde i meter: 12 meter Automatisk stop/start: Ja Teleskophåndtag: Ja Slangeoprul: Ja Hedvandsrenser: Ja App-styring: Nej Lydniveau i decibel (dB): 72 dB Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 38 x 39 x 95,5 cm Vægt i kilogram (kg): 30,2 kg

Bosch AdvancedAquatak 150

bedste højtryksrenser til fliser

Fordele
 • pros-icon.svg Lang ledning på 8 meter (næstlængste i test)
 • pros-icon.svg God til fliseterrasser ifølge vores undersøgelser
 • pros-icon.svg 150 bar – godt mellemtryk til bilen
Ulemper
 • cons-icon.svg Slangen er meget stiv og svær at rulle op
 • cons-icon.svg Højeste lydniveau i test (88dB)
 • cons-icon.svg Kun 1 trykniveau

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en højtryksrenser til dine fliser på terrassen eller bilen, bør du vælge denne Bosch-højtryksrenser. Når du vil rengøre din bil med en højtryksrenser, er det bedst med et tryk et sted mellem 120 og 160 bar, hvor denne ligger på 150 bar.

Den bruger omkring 480 liter vand i timen under brug, så den kan dække mellemstore arealer hurtigere end fx Kärcher K2 Compact, der bruger 380 liter per time. Til gengæld har denne bare 1 trykniveau, hvor fx vores testvinder har 3.

Ifølge vores undersøgelser er denne model meget brugervenlig og nem at indstille korrekt  på trods af, at den kun har 1 tryk.

Slangelængden er 8 meter, hvor Nilfisk Premium 190-12 og Makita DHW080ZK til sammenligning har hhv. 12 og 5 meter slange.

Der medfølger flere mundstykker som en højtryksslange og -pistol, men også et jetmundstykke og en roterende jetlanse. Vores testvinder kommer med 3 mundstykker. Ifølge vores analyse er det en ulempe at slangen er meget stiv i det og svær at rulle op. Dertil smitter den også af med sort farve.

Selvom vægten på 21,1 kg er lavere end Nilfisk Premium 190-12, ligger den stadig i den høje ende, sammenlignet med de øvrige modeller i vores test.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en god og mellemkraftig højtryksrenser med gode funktioner, så tag et kig på denne Bosch-model.

Trykket er det næsthøjeste i test og gør modellen mere alsidig end fx vores testvinder. Den er robust og i en højere vægtklasse end de fleste i test, så den er ikke lige så let at flytte. Til gengæld er den ifølge vores undersøgelser tilpas kraftig til at både nybegynderen og den mere erfarne er glade. Prismæssigt ligger den i mellemklassen, og det er vores vurdering at du får god kvalitet for pengene.

Type: Højtryksrenser Strømkilde: Eldreven Trykniveauer: 1 niveau Effekt i watt: 2.200 watt Spænding i volt: 210-240 volt Maksimale tryk i bar: 150 bar Indløbstemperatur (maks) i grader (°C): 40 °C Vandforbrug (pr. time) i liter: 480 liter i timen Slangens længde i meter: 8 meter Automatisk stop/start: Nej Teleskophåndtag: Ja Slangeoprul: Ja Hedvandsrenser: Nej App-styring: Nej Lydniveau i decibel (dB): 88 dB Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 36 x 37 x 90 cm Vægt i kilogram (kg): 21,1 kg

Kärcher K2 Compact

bedste mini-højtryksrenser

Fordele
 • pros-icon.svg Letteste model i test (4kg)
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse, let at tage med på farten
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen hjul, så den skal bæres
 • cons-icon.svg Har ikke slangeoprul som den eneste model i test

Detaljeret gennemgang

Vælg denne Kärcher-højtryksrenser, hvis du gerne vil have en lille højtryksrenser, som du nemt kan tage med dig. Perfekt, hvis du gerne vil have en transportabel model, men stadig en billig højtryksrenser.

På trods af sin lille størrelse har den en god motoreffekt på 1.400 watt. Det giver et maksimalt tryk på 110 bar og afgiver 360 liter i timen, når du bruger den. Den har ikke automatisk stop og start, som fx Nilfisk Core 125-5 EU, men du tænder nemt for den ved at dreje på knappen foran. Slangen har en længde på 4 meter, hvilket er det korteste i test. Til sammenligning har Nilfisk Core 125-5 EU 5 meter og Nilfisk Premium 190-12 12 meter slange. Hvis stor bevægelsesfrihed er et vigtigt kriterium for dig, anbefaler vi en model med længere slange.

På trods af at det er en billig og kompakt model har den teleskoprør, så du kan indstille længden, så den passer til dig.

Som den eneste model i test har denne ingen hjul og skal bæres. Til gengæld er det også testens letteste med bare 4 kg.  Nilfisk Premium 190-12 er testens tungeste med 30,2 kg.

Ifølge vores undersøgelser er modellen rigtig god til lejlighedsvis brug på mindre arealer – dette er den rigtig god til.

Vores vurdering

Er du på udkig efter en prisvenlig og kompakt model til fx sommerhuset, så er du på rette vej med Kärcher K2 Compact. Modellen er også velegnet til hjemmebrug men til mindre opgaver og arealer. Prismæssigt ligger modellen i den lave ende og du får god værdi for pengene, samtidig med at du får en meget let og transportabel højtryksrenser.

Type: Højtryksrenser Strømkilde: Eldreven Trykniveauer: 1 niveau Effekt i watt: 1.400 watt Spænding i volt: 230 volt Maksimale tryk i bar: 110 bar Indløbstemperatur (maks) i grader (°C): 40 °C Vandforbrug (pr. time) i liter: 360 liter i timen Slangens længde i meter: 4 meter Automatisk stop/start: Nej Teleskophåndtag: Ja Slangeoprul: Nej Hedvandsrenser: Ja App-styring: Nej Lydniveau i decibel (dB): 73 dB Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 28 x17,6 x 44,3 cm Vægt i kilogram (kg): 4 kg

Makita DHW080ZK

bedste batteridrevne højtryksrenser

Fordele
 • pros-icon.svg Batteridreven som den eneste i vores højtryksrenser test
 • pros-icon.svg Passer til Makitabatterier fra andre maskiner
 • pros-icon.svg Laveste lydniveau i test (70,9dB)
 • pros-icon.svg Mulighed for at bruge med vandtank
Ulemper
 • cons-icon.svg Hjul er en smule små og derfor ikke så velegnede til ujævnt terræn
 • cons-icon.svg 80 bar tryk – det laveste i test
 • cons-icon.svg Mindre miljøvenlig grundet batteriet

Detaljeret gennemgang

Denne højtryksrenser er perfekt til dig, der gerne vil være uafhængig af strømkilde, da den er batteridreven, som den eneste i test.

Ifølge vores undersøgelser skal batteriet skiftes under brug men tilgengæld er den kompatibel med andre makitabatterier, så hvis du allerede bruger Makita-værktøj, er det et perfekt match.

Det er muligt at bruge denne højtryksrenser uden tilkobling til vandslange, da den har en 50 liters vandtank. Det giver en fleksibilitet end ved de øvrige modeller i test. Vær dog opmærksom på, at den bruger 378 liter vand per time, så vandtanken skal fyldes op næsten 8 gange i timen. Derfor anbefaler vi kun denne metode til meget små opgaver.

Ifølge vores undersøgelser er hjulene meget små og det er svært at trække højtryksrenseren på ujævnt terræn, hvor den ikke er stabil. Dette skyldes til dels også den lave vægt på 7,7 kg, hvor den mere robuste Bosch AdvancedAquatak 150 fx vejer 21,1 kg.

Modellen roses i tests for at være meget brugervenlig og effektiv til hjemmebrug på både bilen og terrassen.

Vores vurdering

Hvis du ønsker dig en batteridreven højtryksrenser i god kvalitet, så er denne Makita-model et godt valg for dig. Særligt hvis maskinparken allerede tæller adskillige andre Makita-maskiner, så du har batterier nok.

Trykket er det laveste i test men maskinen viser sig effektiv i tests. Prismæssigt ligger den i den høje ende, til gengæld er den mere fleksibel end de øvrige modeller pga. vandtanken og batteri.

Type: Højtryksrenser Strømkilde: Batteridreven Trykniveauer: 2 niveauer Effekt i watt: Ikke relevant Spænding i volt: 18 volt Maksimale tryk i bar: 80 bar Indløbstemperatur (maks) i grader (°C): 40 °C Vandforbrug (pr. time) i liter: 378 liter Slangens længde i meter: 5 meter Automatisk stop/start: Nej Teleskophåndtag: Nej Slangeoprul: Ja Hedvandsrenser: Nej App-styring: Nej Lydniveau i decibel (dB): 70,9 dB Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 21,8 x 43,8 x 26,9 cm Vægt i kilogram (kg): 7,7 kg

Kärcher K7 Premium Smart Control Flex

bedste allround højtryksrenser

Fordele
 • pros-icon.svg 3-i-1 pistol medfølger
 • pros-icon.svg Stålforstærket slange for lang levetid, som samtidig er fleksibel
 • pros-icon.svg Højt tryk på 180 bar 
 • pros-icon.svg Vandforbrug på 600 liter per time – nok til at rense 60m2 per time.
 • pros-icon.svg Vandkølet motor for længere holdbarhed
Ulemper
 • cons-icon.svg App-funktion er god men besværlig at sætte op
 • cons-icon.svg Besværligt at skifte mundstykke

Detaljeret gennemgang

Hvis du er en øvet højtryksrenserbruger og ønsker dig en professionel højtryksrenser til hjemmebrug, så er Kärcher K7-modellen her et oplagt valg.

Udover at have et højt tryk på op til 180 bar (næsthøjeste i test) og en lang stålforstærket slange på 10 meter, så medfølger der også smart udstyr på modellen. En feature vi er særligt glade for er 3-i-1 mundstykket, der kan indstilles på forskellige måder, så du ikke behøver at skifte mundstykke. Det er en multifunktionel dyse, hvor du kan tilpasse strålen. Ved at dreje på mundstykket kan du skifte mellem almindelig vask, hård vask og roterende dyse til fastsiddende snavs.

Der medfølger også en sprøjtepistol med LED-display og nem justering af funktioner og dosering af rengøringsmiddel. Dog viser vores undersøgelser at det kan være besværligt at skifte mellem mundstykkerne, da koblingen er træg.

Du har mulighed for at tilslutte højtryksrenseren til Kârchers Home & Garden app, hvor der findes instruktioner, plejeråd og muligheder for indstilling. Desværre er koblingen ifølge vores analyse ikke lige til.

Den stålforstærkede slange sikrer en god lang holdbarhed og tests viser at slange alligevel er blød og fleksibel, samt nem at rulle ind og ud. Til sammenligning viste slangen på Bosch AdvancedAquatak 150, sig ufleksibel og stiv.

Vores vurdering

Med Kârcher K7-modellen får du en premium højtryksrenser med 2 smarte mundstykker. Den er god til større og krævende opgaver, da den kan rense 60m2 i timen. Vi anbefaler den ikke til nybegynderen grundet det høje tryk, men til den erfarne bruger er den ideel. Prismæssigt ligger den i den høje ende sammenlignet med de øvrige modeller i test.

Type: Højtryksrenser Strømkilde: Eldreven Trykniveauer: 3 niveauer Effekt i watt: 3000 watt Spænding i volt: Ikke angivet Maksimale tryk i bar: 180 bar Indløbstemperatur (maks) i grader (°C): 60 °C Vandforbrug (pr. time) i liter: 600 liter Slangens længde i meter: 10 meter Automatisk stop/start: Nej Teleskophåndtag: Ja Slangeoprul: Ja Hedvandsrenser: Nej App-styring: Ja Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 33 x 45,9 x 66,6 cm Vægt i kilogram (kg): 18,1 kg

Guide Sådan vælger du den bedste højtryksrenser

 
Karcher_K3_Power_Control_Home-transformed.png

Kärcher K3 Power Control Home

Nilfisk_Core_125-5_EU-transformed.png

Nilfisk Core 125-5 EU

Nilfisk-Premium-190-12.png

Nilfisk Premium 190-12

Bosch_AdvancedAquatak_150-transformed.png

Bosch AdvancedAquatak 150

Karcher_K2_Compact-transformed.png

Kärcher K2 Compact

DHW080ZK-transformed.png

Makita DHW080ZK

Kyrcher_K7_Premium_Smart_Control_Flex-transformed.png

Kärcher K7 Premium Smart Control Flex

TestScore TestScore
Info
3.8
star star star star star
3.8
star star star star star
4.6
star star star star star
- - - -
Type Højtryksrenser Højtryksrenser Højtryksrenser Højtryksrenser Højtryksrenser Højtryksrenser Højtryksrenser
Strømkilde Eldreven Eldreven Eldreven Eldreven Eldreven Batteridreven Eldreven
Trykniveauer 3 niveauer 2 niveauer 4 niveauer 1 niveau 1 niveau 2 niveauer 3 niveauer
Effekt i watt 1.600 watt 1.400 watt 3.300 watt 2.200 watt 1.400 watt Ikke relevant 3000 watt
Spænding i volt 240 volt 220-240 volt 230 volt 210-240 volt 230 volt 18 volt Ikke angivet
Maksimale tryk i bar 120 bar 125 bar 190 bar 150 bar 110 bar 80 bar 180 bar
Indløbstemperatur (maks) i grader (°C) 40 °C 40 °C 60 °C 40 °C 40 °C 40 °C 60 °C
Vandforbrug (pr. time) i liter 380 liter i timen 438 liter i timen 650 liter i timen 480 liter i timen 360 liter i timen 378 liter 600 liter
Slangens længde i meter 7 meter 5 meter 12 meter 8 meter 4 meter 5 meter 10 meter
Automatisk stop/start Nej Ja Ja Nej Nej Nej Nej
Teleskophåndtag Ja Nej Ja Ja Ja Nej Ja
Slangeoprul Ja Ja Ja Ja Nej Ja Ja
Hedvandsrenser Nej Ja Ja Nej Ja Nej Nej
App-styring Ja Nej Nej Nej Nej Nej Ja
Lydniveau i decibel (dB) 74 dB Ikke angivet 72 dB 88 dB 73 dB 70,9 dB Ikke angivet
Mål (B x D x H) i centimeter (cm) 28 x 29,7 x 67,7 cm 29 x 71,7 x 30 cm 38 x 39 x 95,5 cm 36 x 37 x 90 cm 28 x17,6 x 44,3 cm 21,8 x 43,8 x 26,9 cm 33 x 45,9 x 66,6 cm
Vægt i kilogram (kg) 4,4 kg 6,4 kg 30,2 kg 21,1 kg 4 kg 7,7 kg 18,1 kg
Brugeranmeldelser 5 3 4 - - - -
Tryk 3 4 5 - - - -
Vandforbrug 3 4 5 - - - -
Indstillingsmuligheder 4 3 5 - - - -
Alsidighed 4 5 4 - - - -
Tjek billigste pris Set til 1.376 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 768 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
jem & fix På lager
Set til 3.740 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
ComputerSalg På lager
Set til 2.629 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
jem & fix På lager
Set til 770 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.dk På lager
Set til 4.411 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Verkter På lager
Set til 4.510 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager

En højtryksrenser til udendørs rengøringsopgaver, er ideel til dig, der selv vil rengøre din bil eller terrasse. Der findes et utal af modeller på markedet, og producenterne tilføjer jævnligt opdaterede modeller med nye features og funktioner. Hvis du er nybegynder, kan det være svært at vide, hvilke modeller der passer til dine specifikke behov og hvilke funktioner, der er nødvendige.

I nedenstående købsguide går vi i dybden med forskellen på gængse typer af højtryksrensere, tryk, vandforbrug og slangelængde. Dertil kommer vi ind på tilbehøret og ekstra funktioner.

Hvilken type højtryksrenser?

Blandt de bedste højtryksrensere findes der forskellige typer. De mest kendte og anvendte højtryksrensere til kraftig rengøring med vand er elektriske højtryksrensere. Dertil kommer de batteridrevne og gasdrevne.

Elektrisk eller batteri

Det er en type effektive højtryksrensere, der giver dig et godt og regelmæssigt tryk velegnet til de opgaver, du har derhjemme. Når man taler om elektriske højtryksrensere, er der  to underkategorier af forskellige højtryksrensere. Den ene kører på strøm fra en stikkontakt, mens den anden kører på et batteri.

Fordelen ved en batteridreven højtryksrenser er naturligvis, at du kan bevæge dig mere frit. Du er nemlig ikke begrænset af et elkabel eller af at skulle være i nærheden af en stikkontakt, når du bruger din højtryksrenser. Til gengæld giver de batteridrevne højtryksrensere heller ikke så højt et tryk som de elektriske.  Højtryksrensere med batteri er som regel mindre kraftige end de eldrevne og derfor bedst egnede til mindre opgaver. Ved store længerevarende opgaver skal batteriet skiftes ofte. De er gode til hjemmebrug og gængse småprojekter omkring hus og have.

Derfor vil en elektrisk højtryksrenser til en strømkilde være bedst, hvis du skal bruge en højere ydeevne end en batteridreven kan give dig.

Gas

Højtryksrensere med gas er udstyret med en motor. Motoren drives af gas, som betegnelsen også hentyder til. Denne type højtryksrensere er en kraftfuld maskine, og det er derfor typisk denne type, der vil blive brugt i kommercielle sammenhænge. Den er som sådan altså ikke rigtig egnet til privat brug, da den vil være for kraftig til gængse hverdagsopgaver rundt omkring i huset og haven.

I vores test er det kun Makita DHW080ZK, der er batteridreven, alle andre modeller er med strømkabel.

Hvor kraftig skal den være?

Styrken af højtryksrensere kan måles på, hvor kraftig motorens effekt er. I vores højtryksrenser test er der modeller med varierende motoreffekt, hvilket har en indflydelse på deres kraft og også på, hvor kraftigt et pumpetryk, de kan generere.

Effekten på motorens styrke måles i watt. En høj watteffekt giver også høj ydeevne og mere kraft til apparatet eller maskinen, også højtryksrensere. Så vil du gerne have en højtryksrenser med en særlig kraftig stråle og høj ydeevne, bør du se dig om efter en model med en høj watt. Det er denne watteffekt, der afgør, hvor mange bar pumpetrykket har i bar. Og det er i virkeligheden det, som du skal kigge på.

Hvor mange bar skal den have?

De forskellige højtryksrensere har naturligvis også forskellige tryk. Tryk måles i bar, og én bar svarer til 100.000 pascal.

I vores højtryksrenser test vil du blandt de bedste højtryksrensere se trykvariationer på 80 bar som det laveste (Makita DHW080ZK) og op til 190 bar (Nilfisk Premium 190-12) som det højeste. Vores bedst i test, Kärcher K3 Power Control Home, har et pumpetryk på 120 bar, hvilket er det ideelle tryk til et hav af de renseopgaver, som private som regel vil bruge en højtryksrenser til. Blandt andet derfor er denne højtryksrenser bedst i test.

Højtryksrensere kan groft inddeles i tre grupper alt efter pumpetryk. Det individuelle pumpetryk er afgørende for, hvad du kan bruge den til, men som tommelfingerregel vil du kunne inddele højtryksrensere på følgende måde.

Pumpetryk under 100 bar

Højtryksrensere på under 100 bar er ikke særlig kraftige og perfekte til mindre rengøringsopgaver. Det vil typisk være de transporterbare og bærbare modeller, der har et lavere tryk, som du også kan se i vores test. Makita DHW080ZK har et pumpetryk på 80 bar. Det er en batteridreven model, som du nemt og bekvemt kan tage med dig. Modeller med et tryk på under eller omkring 100 bar er basismodeller, der egner sig til de mange grundlæggende og mindre rengøringsopgaver derhjemme. Du kan på den måde komme af med overfladisk snavs.

Pumpetryk mellem 100 bar og 150 bar

Højtryksrensere med et pumpetryk på over 100 bar og op til 150 bar er mere solide i deres konstruktion og giver dig også et markant højere tryk. Modeller med dette pumpetryk kan klare mere genstridigt snavs. Selve højtryksrenseren vil også være større og mere robust maskine. Derfor vil den typisk også være mere effektiv i henhold til, hvor mange kvadratmeter den kan klare. Den egner sig derfor til mellemstore flader. I testen ligger Kärcher K3 Power Control Home fx på 120 bar og Bosch AdvancedAquatak 150 på 150 bar.

Pumpetryk mellem 150 bar og opefter

Modeller med et pumpetryk på over 150 bar er de kraftigste, du vil kunne få til privat brug. Pumpetrykket og udvalget af tilbehør går ofte hånd i hånd, da du med et højt tryk også kan rengøre de fleste overflader. Du vil altså ofte også få et mere varieret udvalg af tilbehør med. Det er med denne type højtryksrenser, at du kan give bilen en ordentlig omgang – forudsat at du har det rette tilbehør. Nilfisk Premium 190-12 er med 190 bar den kraftigste model i vores test.

Vandforbrug

Vandforbruget varierer meget ved de forskellige modeller. I vores test spænder det mellem 360-650 liter i timen. Modeller der har et højt vandforbrug er typisk kraftigere med et højere tryk og vil derfor kunne løse opgaven hurtigere. De vil også være bedst til at rengøre større arealer.

Det er værd at kigge på forholdet mellem tryk og vandforbrug. Fx bruger Makita DHW080ZK 378 liter i timen på trods for et lavt tryk på 80 bar. Til sammenligning bruger Kärcher K3 Power Control Home 380 liter i timen med et tryk på 120 bar. Det er en forskel på 40 bar og 2 liter. Kârcher K3-modellen er en langt mere effektiv og kraftfuld maskine.

Medmindre du skal bruge højtryksrenseren til store og mere krævende opgaver, der kræver kraftig rengøring, er det værd at vælge en maskine med et lavt vandforbrug i forhold til trykket – ikke mindst ud fra et miljømæssigt og økonomisk hensyn.

Slangelængde

Der er stor forskel på slangelængden ved de forskellige modeller. En kort slange er ikke nødvendigvis en ulempe, det kommer an på hvad du skal bruge højtryksrenseren til.

I vores test har Kärcher K2 Compact-modellen en højtryksslange på 4 meter, hvilket er det korteste i vores test. Nilfisk Premium 190-12, vores premium model har en slange på hele 12 meter. Kärcher K3 Power Control Home, som er den bedste højtryksrenser i vores test lægger sig midt imellem med en højtryksslange på 7 meter.

Hvor lang en slange du har behov for afhænger af, hvad du gerne vil gøre rent. Vil du for eksempel gerne vaske bilen med din højtryksrenser, så er det en god idé med en forholdsvis lang slange, så du kan bevæge dig rundt om bilen uden at skulle bære på højtryksrenseren hver gang.

Dette gør sig ikke gældende på samme måde, hvis du primært bruger den til at vaske terrassen, hvor rengøringsarealet typisk ikke er så stort. Medmindre du har en virkelig stor terrasse!

Derfor kan en slangelængde på 4 meter sagtens være fyldestgørende.

Ekstra funktioner og tilbehør

Det allervigtigste for at opnå et godt resultat er at kende tilbehøret og vide, hvordan de bør bruges. Nogle modeller fås med den helt store tilbehørspakke, mens andre fås med et par mundstykker.

Der findes meget forskelligt tilbehør, og vi har allerede nævnt nogle foroven, men lad os lige dykke ned i de forskellige dyser.

Rengøring af bil

For at kunne rengøre alle dele af bilen er det en god idé at anskaffe dig følgende tilbehør

 • Pistolgreb: Ligner lidt en pistol (deraf navnet), hvorpå du sætter andre dele.
 • Roterende børste: En lille rund børste, der bevæger sig i roterende bevægelser, så du ikke ridser lakken.
 • Fælgbørste: Dette er en cylinderformet børste, der er perfekt til at rengøre fælgene med.
 • Skumdyse eller skumlanse: En slags beholder, som du kommer rengøringsmidlet i. Du sætter det på pistolgrebet, hvorefter du nemt kan spraye indholdet på bilen.
 • Undervognsdyse: Dette er et lille stykke, som sættes på højtryksrenseren. Den er formet således, at det bliver nemmere at rengøre undervognen på bilen.
 • Autobørste: En autobørste ligner mest af alt kostdelen på et kosteskaft. De lange, bløde børster er perfekte til at rengøre større flader på bilen.

Det er ikke et krav at have alt ovenstående udstyr for at kunne rengøre bilen med højtryksrenseren, men de forskellige dyser gør rengøringen lettere og grundigere.

Rengøring af terrassen

Til rengøring af terrassen er det nødvendigt at købe en såkaldt patio cleaner, der nærmest ligner en robotstøvsuger. Den er specielt beregnet til terrassen, men sørg for, at din terrasse kan tåle at blive rengjort med en højtryksrenser, inden du går i gang.

Rengøring af kloak og tagrender

Til afløb og kloakrør bør du anskaffe dig en såkaldt kloak- og rørrenser, hvilket er en lang og blød slange, som du kan føre ind i rør og lang med tagrender.

Rengøring af tag og tagsten

Giv dit tag lang levetid ved at rengøre det regelmæssigt. Du kan få et helt specifikt stykke tilbehør til at rengøre dit tag og dine tagsten med. Navnet på tilbehøret afhænger af brandet, men hos det danske mærke Nilfisk hedder den for eksempel Roof Cleaner. Det er en lang og tynd dyse eller stålarmeret højtryksslange, der er designet til at kunne rengøre dit tag og dine tagsten uden at beskadige dem.

Hvad angår udstyr, er det nødvendigt at købe tilbehør af samme brand eller mærke som din højtryksrenser. Grunden er, at tilbehøret er fremstillet til den bestemte model. Du vil altså som regel ikke kunne sætte en dyse fra Kärcher på en trykspuler fra Nilfisk eller Bosch.

Når du anskaffer dig en højtryksrenser, er det derfor en god idé at kigge på både tilbehør og højtryksrenseren, inden du beslutter dig. Kan du få det tilbehør, som du skal bruge, til din højtryksrenser. Som regel følger der standardudstyr med, når du køber en højtryksrenser. Det begrænser sig dog til to til tre mundstykker, som ofte er beregnet til en mere grundlæggende rengøring. Vil du bruge din højtryksrenser til at rengøre noget meget specifikt, er du derfor nødt til at anskaffe dig det rette tilbehør.

FAQ

Hvilken højtryksrenser er bedst i test?

Den bedste højtryksrenser i test er Kärcher K3 Power Control Home. Den har en kraftig motor med en effekt på 1.600 watt og et tryk på hele 120 bar. Du får derudover 3 trykniveauer og 3 mundstykker at vælge imellem. Og så er den dejlig nem at betjene og håndtere. Derfor vinder den blandt de bedste højtryksrensere i vores højtryksrenser test.

Kan man bruge en højtryksrenser til alt?

Nej, det kan man ikke. Der er nogle overflader, der ikke har godt af det høje tryk. Nogle hårde overflader kan dog rengøres med en højtryksrenser, så længe du bruger det rette tilbehør. Det er derfor særlig vigtigt at anskaffe sig de rette mundstykker til en given opgave.

Hvor mange bar skal en højtryksrenser være på?

Som udgangspunkt anbefaler vi mindst 120 bar, da det ellers kan være svært at få ordentligt skum.

Hvad er en god højtryksrenser?

Hvad en god højtryksrenser er, afhænger af dit behov. Hvis du fx gerne vil rense et stort areal hurtigt, er det en god idé at vælge en model med et højt vandforbrug pr. time. Hvis du skal bruge den til at vaske din bil, kan mindre gøre det.

Er det godt at vaske bil med en højtryksrenser?

Ja, det er godt at vaske bil med en højtryksrenser. Pas dog på med et for højt tryk, da det kan skade lakken.

Hvad skal man ikke bruge en højtryksrenser til?

Det anbefales ikke at bruge de forskellige højtryksrensere på facader i træ eller gasbeton. En sårbar overflade er generelt for følsom til højtryksrenseren. Fx er fuger heller ikke egnet til højtryksrenseren. Det anbefales også at bruge en såkaldt patio cleaner til terrassen for at skåne den mest muligt for det høje tryk.

Kilder højtryksrenser test

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  Er en anerkendt og uafhængigt britisk side, der skriver anmeldelser af stort set alt. De tester selv produkterne, og giver en grundig analyse og en objektiv anmeldelse. Se deres test af Kärcher K3 og K2 her

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 er et britisk online magasin med fokus på den nyeste teknologi og de nyeste tech-gadgets. Magasinet har eksisteret i online version siden 1998 og har 10 millioner besøgende.

  Se deres anmeldelse af Kärcher K7 her

  Og K2 her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

  Se deres anmeldelse af Kärcher K2 her

×