Sådan vælger du de bedste høretelefoner
På den ovenstående liste kan du se en oversigt over de bedste trådløse høretelefoner på markedet. De vil alle gøre det muligt for dig at lytte til musik, uden at du skal gå på kompromis med lydkvaliteten og komforten. Det kan dog godt tænkes, at du har brug for lidt mere vejledning, når det kommer til valget af de bedste høretelefoner til dine behov. Af den grund vil du herunder kunne læse mere om, hvad forskellen er på de forskellige typer af høretelefoner og hvad du skal være opmærksom på i købet.
- Type af høretelefoner: Først og fremmest skal du være opmærksom på, hvilken type høretelefoner du ønsker dig. Der findes både in ear, on ear og around ear modeller. Derudover kan du vælge mellem trådløse og ledningsdrevne varianter. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker. Der findes gode modeller af alle slags. Læs mere om de forskellige typer i et nedenstående afsnit.
- Komfort og pasform: Det kan betale sig at holde et vågent øje med produktets udformning og generelle komfortniveau. Er det en in ear model, skal den gerne have en pasform, der sidder godt i øret, så den ikke kommer til at gøre ondt i længden. Flere producenter sender ørepropper i forskellige størrelser med, hvilket er en god løsning. Ønsker du nærmere en around eller on ear variant, så skal du holde øje med, at produktets ørepuder er komfortable og ikke maser øret unødvendigt
- Lydoplevelse: Lyden betyder naturligvis alverden for valg af høretelefoner. Det er nok en af de få funktioner, som du på ingen måde må gå på kompromis med. Vi har dog alle forskellige præferencer til afspilning. Nogle ønsker at kunne høre alle aspekter af musikstykket, altså både helt høje og dybe toner, mens andre bare generelt vil have en god lyd. Overvej hvor meget vægt du vil lægge på de forskellige aspekter og vælg en model med en funktionel lyd
- Indbyggede teknologier: Hvilke teknologier der er til rådighed, skifter meget fra produkt til produkt. Af den grund skal du gerne tænke lidt over, om der er nogle teknologier og funktioner, som du ikke kan undvære. Dette kunne f.eks. være en støjreduktionsteknologi, hvis du foretrækker at kunne lukke af for dine omgivelser. Det kan også være, at du vil have mulighed for at indstille equalizeren til dine behov, afspille lyd på flere enheder på samme tid, modtage opkald direkte i hovedtelefonerne m.m.
- Mulighed for styring af lyd: Vær sikker på, at du let kan skifte sang, styre lydniveauet, pause og starte musikken m.m. direkte på dine høretelefoner eller tilsluttede ledninger. Det gør hverdagen en smule lettere, da du ikke hele tiden skal finde din telefon frem. Det kan desuden være oplagt at investere i nogle høretelefoner, hvor du selv kan styre dele af lyden, f.eks. via støjreduktion eller indstilling af basniveau, lydniveauer e.l. Dette sikrer dig en mere brugertilpasset lydoplevelse
- Udseende og vægt: Det kan være oplagt at vælge et par høretelefoner, der faktisk lever op til dine forventninger i forhold til udseende. De behøver ikke nødvendigvis være de pæneste i hele verden, men du skal som minimum kunne holde ud at se på dem og ikke have noget imod at gå med dem. Derudover vil vi anbefale dig at prioritere nogle høretelefoner, der har en let vægt. Dette gælder, uanset hvilken type høretelefoner du vælger. Du vil nemlig hurtigt føle, at de er irriterende at have på eller tage med på farten, hvis de er for tunge i vægten
- Batterilevetid: Der er ikke noget mere irriterende, end hele tiden at skulle oplade sine høretelefoner, hvis de er trådløse. Sørg derfor for, at du finder en variant, der passer til dit behov i forhold til batterilevetid. Hører du musik dagen lang, skal du nok prioritere en variant med lang batterilevetid, hvorimod du kan nøjes med en model med kortere batterilevetid, hvis du kun hører musik på vej til og fra arbejde eller andre kortere perioder i løbet af dagen
- Opladningstid og -mulighed: Uanset om du vælger en model med lang eller kort batterilevetid, så vil vi anbefale dig at holde øje med, hvor god muligheden er for opladningen af høretelefonerne. Skal de oplades i et etui, på en bestemt overflade eller via ledning? Du skal naturligvis vælge den løsning, der er nemmest for dig. Hold også et vågent øje med opladningstiden. Det skal helst gå så hurtigt som muligt. Det nytter intet, at produktet kun holder strøm i 5 timer og tager samme tid at oplade – det vil du blive vanvittig af
- Modstandsdygtighed: Hvis du gerne vil have mulighed for at benytte dine høretelefoner i al slags vejr, så skal du sikre dig, at de er modstandsdygtige over for f.eks. vand. Nogle høretelefoner er mere følsomme end andre, og du skal være opmærksom på din udvalgte models tilstand før du tager den med ud i storm og regnvejr. Det kan nemlig ødelægge høretelefonerne eller forringe kvaliteten
Find de rigtige høretelefoner til dig
Der findes et hav af forskellige typer af høretelefoner på markedet. Det kan således være svært at vide, hvilke der er de helt rigtige for dig. Skal du f.eks. vælge trådløse høretelefoner eller nogle med en ledning, der skal tilsluttes til din enhed? Foretrækker in ear eller hørebøffer, der sidder omkring øret? Eller måske en kombination af de to? I afsnittene herunder kan du læse en kort beskrivelse af de forskellige typer af høretelefoner, hvilket forhåbentlig kan hjælpe dig til at finde ud af, hvilke typer der fungerer rigtig godt til dine behov.
In ear høretelefoner
De klassiske in ear høretelefoner er den slags, der går ind i øregangen. Disse høretelefoner er klart nemmest, hvis du ikke har behov for at lukke dine omgivelser ude og gerne vil have nogle høretelefoner, der er nemme at have med på farten. Disse varianter er nemlig ofte lette og fylder ikke så meget, som on eller around ear hovedtelefoner. Du skal dog være opmærksom på, at in ear høretelefoner kan få øregangen til at gøre lidt ondt i længden – især hvis du bruger nogle øredutter, der er for store. De risikerer også at falde ud i tide og utide, hvis de er for små. Du skal altså finde nogen, der passer godt til dig.
Der er lidt forvirring om, hvad man kalder de høretelefoner, der skal ind i øret, men også har en “ledning” omkring øret. Disse kaldes nogle gange blot for in ear og ellers for on ear høretelefoner. Helt generelt er denne slags ideelle for dig, der skal træne med høretelefonerne i, da de så holdes bedre på plads. Du kan således være mere sikker på, at du ikke pludselig mister høretelefonerne under løbeturen, hvis du vælger en sådan model.
Around ear / on ear høretelefoner
Man taler både om on ear høretelefoner og around ear høretelefoner. I realiteten er de i en vis grad de samme, men der er en forskel på deres opbygning. Dem der kaldes on ear har mindre ørepuder end around ear modeller. De er oplagte at benytte, når du er på farten, da de ikke lukker helt lige så meget af for omverdenen.
Around ear er udviklet med relativt store ørepuder, som faktisk dækker hele øret. Af den grund får du en høj komfortoplevelse, samt en fremragende lyd. Disse er gode til arbejdsbrug eller i hjemmet, da de ofte kan fjerne al støj fra omgivelserne. Det er helt op til dig selv, om du foretrækker around eller on ear hovedtelefoner. Det handler trods alt mest om, hvad du har af præferencer til dine høretelefoner.
Du skal dog være opmærksom på, at der er stor forskel på de enkelte around ear hovedtelefoner og deres funktionalitet. Dette gør sig især gældende, hvis du regner med at benytte dine høretelefoner til gaming. I så fald skal du have fingrene i et headset, der kan videregive flere lydkilder på én gang, da du ofte både skal høre baggrundslyde, musik, stemmer o.l., når du gamer. Hvis du vil have hjælp til at finde det bedste headset til gaming eller anden fordybelse, så vil vi anbefale dig at læse vores headset test.
Trådløse eller ledningsdrevne høretelefoner
Alle de ovenstående typer af høretelefoner kan fås med ledning eller som trådløse modeller. Nogle varianter kan endda benyttes på begge måder, så du selv kan skifte, alt efter hvilket behov du har på det pågældende tidspunkt. Der er dog nogle helt klare fordele ved at vælge trådløse høretelefoner frem for nogle med ledning. Først og fremmest får du langt mere fleksibilitet, da du ikke skal være opmærksom på, hvor ledningen befinder sig. Du har også nemmere ved at gå væk fra din enhed. Flere trådløse modeller forbliver tilsluttet på afstande op til 10 meter.
En anden fordel ved trådløse høretelefoner er, at du bedre kan lade mobilen blive i lommen. Modellerne er nemlig udstyret med diverse knapper, der kontrollerer lydniveau, sangvalg o.l. Og så skal du ikke være nervøs for, at ledningen en dag knækker og resulterer i, at du ikke længere kan høre musik før du køber et nyt kabel.
Vil du vide mere om trådløse høretelefoner? Så kan du blive klogere og finde inspiration til købet i vores trådløse høretelefoner test her på siden.
Find det bedste høretelefoner tilbud
Det er muligt at finde gode og billige høretelefoner, men hvis du gerne vil have nogle af de mere priste modeller, skal du forberede dig på, at det godt kan komme til at koste dig. Normalt koster de mere eksklusive høretelefoner gerne over 1.000 kroner. Af den grund kan det godt betale sig at vente med at købe dem til de sættes på tilbud. I så fald vil du spare nogle penge på købet, men stadig få de høretelefoner, som du ønsker dig.
Men hvordan finder du så et godt tilbud? Jo, det kræver heldigvis ikke mere end en internetforbindelse og en smule tålmodighed. Du finder nemlig ofte de bedste tilbud på høretelefoner hos online forhandlerne. Det er således optimalt at holde et vågent øje med diverse online forhandleres hjemmesider og slå til, når du ser, at din udvalgte model er sat ned i pris. Passer prislejet stadig ikke til dit budget, kan du vente og se, om modellen skulle blive sat yderligere ned.
Sådan er denne høretelefoner test udført
I denne test har du kunne læse om, hvilke høretelefoner der er de bedste på markedet. Vi har sørger for at inkludere flere forskellige typer og i forskellige prisklasser, så der burde være noget for enhver forbruger i vores test. Alle modeller er dog investeringen værd, selvom de har forskellige opbygninger.
Vi har søgt inspiration fra flere kilder i vores udarbejdelse af denne test. Vi har bl.a. benyttet os af diverse testkilders resultater, heriblandt Forbrugerrådet Tænk. Disse testresultater har givet os en fornemmelse for, hvordan de enkelte produkter bliver vurderet i forhold til hinanden. Derudover har vi søgt inspiration i forbrugeranmeldelser. Vi vil nemlig gerne være sikker på, at de udvalgte modeller også virker optimalt, når de er i hånden på forbrugere. Vores udvalgte høretelefoner klarer sig således ikke blot godt i test, men også i brug i hverdagen.
FAQ
Hvilke høretelefoner er bedst i test?
Vi har kåret Jabra Elite 75T trådløse høretelefoner som testvinder. De tilbyder brugertilpasset lyd, True Wireless og er modstandsdygtige over for vand og støv. Læs mere i artiklen.
Hvordan tilslutter man trådløse høretelefoner?
Trådløse høretelefoner tilslyttes ved hjælp af en Bluetooth forbindelse. Du skal gøre Bluetooth tilgængelig på både høretelefoner og enhed, hvorefter de kan forbindes til hinanden.
Kan alle høretelefoner bruges til træning?
I realiteten kan du godt benytte alle høretelefoner til træning, men det er ikke alle modeller, der er lige gode. Nogle kan ikke tåle vand / sved og vil gå i stykker, mens andre hopper rundt i øret.