Hovedpude test: 7 bedste plæneklippere i test

Af Amanda Lee Edelstein BAdge
Amanda Lee Edelstein

Our ratings take into account a product's cost, features, ease of use, customer service and other category-specific attributes. All ratings are determined solely by our editorial team... Læs mere

I denne hovedpude test kan du læse om de 8 bedste hovedpuder på markedet. Alle produkterne har støttende og aflastende egenskaber, samt holder diverse miljø- og produktionscertifikater, så du kan ikke gå galt i byen med en model fra denne artikel. Vores testvinder er en Heaven by BN Pude, da den bl.a. har en optimal opbygning af gåsedun, en god isoleringsevne og er produceret i Danmark.

Du kan også blive klogere på, hvordan du finder den rette hovedpude til dig, rengøringen af en hovedpude og hvilke puder, der er bedst til nakke- og rygproblemer, hvis du læser med til efter gennemgangen af produkterne.

Heaven by BN Pude

Den bedste hovedpude

Heaven by BN Pude
Fordele
 • pros-icon.svg Opbygning af gåsedun med en bæreevne på 10 (optimal isoleringsevne)
 • pros-icon.svg Produceret i Danmark og lever derfor op til skrappe kvalitetskrav
 • pros-icon.svg Føles både let og fyldig, når den er i brug
 • pros-icon.svg Kan benyttes af allergikere, da den holder NOMITE og OEKO-TEX certifikater

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne lækre hovedpude fra Bedre Nætters egen kollektion, hvis du nægter at gå på kompromis med kvaliteten af din nye hovedpude. Modellen føles både let og fyldig, samt har en god isoleringsevne. Derudover holder den certificeringer fra både NOMITE og OEKO-TEX.

Derfor skal du vælge en Heaven by BN Pude

Leder du efter den bedste hovedpude på markedet? I så fald skal du investere i denne hovedpude fra Bedre Nætter. Modellen er en del af deres egen kollektion, hvorfor den er produceret i Danmark og efter strenge krav om kvalitet. Hovedpuden holder bl.a. diverse miljø- og produktionscertifikater, såsom NOMITE og OEKO-TEX. Disse certifikater indikerer, at der ikke kan leve støvmider i materialet og at der er benyttet materialer af høj kvalitet, som ikke indeholder skadelige stoffer.

De ovenstående kvaliteter indikerer, at denne pude sagtens kan benyttes af personer med allergi. Både dynens opbygning og afvisende egenskaber over for husstøvmider og bakterier sikrer nemlig, at der er så lidt irritation som muligt for allergikere.

Heaven hovedpuden består af gåsedun, hvor den lave model indeholder 700 gram, den mellem variant 800 gram og den høje model 900 gram gåsedun. Dunene har desuden en høj isoleringsevne, hvilket betyder, at puden holder på varmen, når der er behov for det. Hovedpuden føles desuden både fyldig og let.

Ringsted Dun Gåsedunspude Snedronningen 60 x 63 cm

En premium hovedpude

Ringsted Dun Gåsedunspude Snedronningen 60 x 63 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med tre kamre, der yder optimal støtte til hoved og nakke
 • pros-icon.svg Ideel til allergikere grundet certificering fra DownAfresh, NOMITE og OEKO-TEX 100
 • pros-icon.svg Fås i både lav, mellem og høj variant

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne gåsedunspude fra Ringsted Dun, da den i den grad vil leve op til alle forventninger. Modellen består af tre kamre, der yder optimal støtte til hovedet og er udviklet i høj kvalitet, hvilket bl.a. ses på produktets certificeringer. Modellen fås både i en lav, mellem og høj variant.

Derfor skal du vælge en Ringsted Dun Gåsedunspude Snedronningen 60 x 63 cm

Hvis du gerne vil have det som sov du på en sky hver eneste nat, så skal du se nærmere på denne gåsedunspude fra Ringsted Dun. De har i den grad haft kvalitet for øje i fremstillingen af denne model, da alle dele er fremstillet i højeste kvalitet. Du får desuden ideel støtte af både hoved og nakke, når du sover med denne pude, da den har en opbygning med tre individuelle kamre. De to yderste kamre består af bløde gåsedun, mens det inderste giver optimal støtte via en blanding af småfjer og dun i kernen.

Du kan desuden udmærket benytte denne pude, selvom du har allergi. Puden består nemlig af de fineste europæiske dun, der er DownAfresh mærket. Derudover er puden beklædt med et NOMITE betræk og er OEKO-TEX 100 certificeret. Du kan altså uden bekymringer falde til ro med denne lækre hovedpude.

Modellen kan købes i både en lav, mellem og høj model. Der er altså rig mulighed for, at du kan finde en variant, der passer til din sovestilling, så du altid kan få den rette støtte.

Balance Hovedpude

Den bedste billige hovedpude

Balance Hovedpude
Fordele
 • pros-icon.svg Billig i pris
 • pros-icon.svg Ergonomisk opbygning med tre kamre af moskusdun og småfjer
 • pros-icon.svg Holder certifikater fra både NOMITE, DownAfresh og OEKO-TEX

Detaljeret gennemgang

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du skal faktisk ikke have den helt store pengepung frem for at få råd til en fremragende hovedpude. Denne variant fra Bedre Nætter sælges nemlig til en yderst budgetvenlig pris, men har stadig en kvalitets opbygning på linje med de andre modeller i denne hovedpude test.

Derfor skal du vælge en Balance Hovedpude

Der er ingen grund til at fortvivle, når det kommer til købet af en god hovedpude, selv hvis du ikke har det største budget at gøre godt med. Du finder nemlig også en yderst prisvenlig model i denne hovedpude test. Bedre Nætter har udviklet den budgetvenlige hovedpude Balance, som består af en blanding af moskusdun og småfjer. Puden er inddelt i tre kamre, hvor de to yderste er fyldt med 90 procent fine moskusdun og 10 procent småfjer, mens det midterste kammer er fyldt helt op med fine småfjer. 

Pudens ergonomiske opbygning sikrer dig en optimal støtte og aflastning af både hoved og nakke. Derudover er du også garanteret høj komfort med denne model. Og så har den desuden en højde på 19 cm.

På trods af den billige pris, så er dette virkelig en kvalitets hovedpude. Modellen er nemlig også certificeret med mærker fra OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh. Det betyder kort sagt, at puden består af sunde tekstiler og dun uden sundhedsskadelige stoffer, er fri for støvmider og generelt lever op til en høj hygiejne og renlighed. Produktet kan altså sagtens benyttes af personer, der lider af allergi.

Dunlopillo Contour Hovedpude 40 x 60 cm

Den bedste latex hovedpude

Dunlopillo Contour Hovedpude 40 x 60 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Opbygning af naturmaterialet latex, der både er åndbart og allergivenligt
 • pros-icon.svg Anderledes form sikrer en optimal understøttelse af nakke, skuldre og hoved
 • pros-icon.svg Mulighed for at vaske puden ved 60 grader i vaskemaskinen

Detaljeret gennemgang

Denne hovedpude fra mærket Dunlopillo har en lidt anden form end klassiske hovedpuder, hvilket sikrer en ideel understøttelse af både hoved, nakke og skuldre. Produktet består af naturmaterialet latex og er derfor også selvventilerende. Latex opbygningen sikrer også, at modellen er allergivenlig.

Derfor skal du vælge en Dunlopillo Contour Hovedpude

Hvis du har brug for lidt ekstra støtte af både nakke, skuldre og hoved, når du sover, så kan du med fordel gå efter denne hovedpude fra mærket Dunlopillo. Pudens opbygning er lidt anderledes end de mere klassiske hovedpuder og så består den af latex, som er et naturmateriale, hvilket tilsammen er med til at give en optimal støtte gennem hele natten. 

Opbygningen med latex og en anderledes form sikrer desuden, at puden holder sin form i lang tid. Du kan således få glæde af din pude over en længere tidsperiode. Latex er et åndbart materiale og derfor er denne pude også selvventilerende. Dette hjælper dig med at holde en mere optimal kropstemperatur om natten.

Derudover er latex også et allergivenligt materiale, og du kan derfor udmærket benytte denne pude, selvom du lider af allergi. Du har desuden mulighed for at vælge, om du vil have puden i en soft eller medium hårdhed.

Dunlopillo Premium Hovedpude 60 x 40 cm

Den bedste hovedpude af naturlatex

Fordele
 • pros-icon.svg Opbygning af naturlatex, der er yderst fleksibelt
 • pros-icon.svg Har antibakterielle og ventilerende egenskaber
 • pros-icon.svg Mulighed for at vaske både betræk og puden, da kernen udmærket kan tåle vask

Detaljeret gennemgang

Der er en smule forskel på, om en hovedpude har en opbygning af latex eller naturlatex. Denne model består af naturlatex og er således mere fleksibel end traditionelle latex puder. Derudover har den både antibakterielle og ventilerende egenskaber. Denne variant fra Dunlopillo fås i både soft, medium og fast hårdhed.

Derfor skal du vælge en Dunlopillo Premium Hovedpude 60 x 40 cm

Du behøver ikke gå på kompromis, når det kommer til købet af din nye hovedpude. I stedet kan du investere i denne lækre hovedpude fra Dunlopillo, der har en opbygning af naturlatex. Denne type latex er yderst fleksibel og du kan derfor være sikker på, at du får en ideel hovedpude, der giver god støtte og tilpasser sig dit hoved, nakke og skuldre. 

Modellen har antibakterielle og ventilerende egenskaber, hvilket gør den ideel til alle personer – også allergikere. Faktisk vil naturlatexen bedre modstå elementer som sved og lugt end puder af andre materialer. Du har dog stadig mulighed for at vaske både betræk og hovedpude i en vaskemaskine, hvis du ønsker det.

Produktet kan købes i tre forskellige hårdheder: soft, medium og fast. Du kan derfor sagtens finde frem til en variant, der passer til lige netop dine behov.

Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm

Den bedste kølende hovedpude

Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en kølende side med temperaturregulerende mikrokapsler
 • pros-icon.svg Fyldig hovedpude i tre lag sikrer en god støtte af både hoved og nakke
 • pros-icon.svg Holder certificeringer fra DownAfresh, NOMITE og OEKO-TEX 100

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke længere bekymre dig om, at din hovedpude bliver for varm i løbet af natten. Denne model fra Ringsted Dun er nemlig udviklet med en decideret kølende side. Selve hovedpuden giver desuden optimal støtte til dit hoved og nakke, da den har en opbygning med hele tre individuelle kamre.

Derfor skal du vælge en Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm

Der er næsten ikke noget værre end at have det alt for varmt om natten, når man forsøger at falde til ro. Hvis du er en af dem, der ofte bliver for varm om natten, så kan en kølende hovedpude, som denne fra Ringsted Dun, være det rigtige valg. Modellen her består reelt af to forskellige sider: en almindelig side og en kølende side, den såkaldte breeze side, som er udviklet med temperaturregulerende mikrokapsler. Du kan altså altid få kølet dig selv lidt ned ved at lægge dig på denne side.

Der er dog ikke kun sat fokus på hovedpudens temperaturregulerende egenskaber, da den også har en solid opbygning, der sikrer optimal støtte af både nakke og hoved. Modellen har en opbygning med tre individuelle lag. Indholdet af disse lag skifter lidt alt efter hvilken variant du investerer i. En lav model indeholder 570 gram fyld, en medium variant 720 gram fyld og en høj model indeholder 870 gram fyld. Uanset hvilken højde du vælger, så får du dog et betræk af bomuldscambric med en super soft finish.

Som en ekstra bonus holder denne pude certifikater fra både DownAfresh, OEKO-TEX 100 og NOMITE. Dette gør bl.a. også puden ideel for allergikere.

Tempur Millennium Pude

Den bedste pude til dig, der ligger på ryggen eller siden

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk hovedpude, der yder optimal støtte og aflastning
 • pros-icon.svg Puden hjælper med at fordele trykket over et større område for mindre belastning
 • pros-icon.svg Testet på et uafhængigt laboratorium – uden skadelige stoffer eller sundhedsrisici

Detaljeret gennemgang

Med denne ergonomisk formet hovedpude kan du få en optimal søvnkvalitet, når du ligger på siden eller ryggen. Modellen giver ideel støtte ved at fordele trykket og så tilpasser den sig dit hoved og tryk, så du får den bedst mulige aflastning. Du kan desuden stole på, at modellen ikke er udviklet med skadelige stoffer, da den er testet uafhængigt.

Derfor skal du vælge en Tempur Millennium Pude

Sover du ofte på ryggen eller på siden? I så fald skal du investere i denne hovedpude fra Tempur. Denne variant er nemlig særligt udformet til at give den bedste støtte og aflastning af hoved og nakke, når du sover i disse stillinger. Hovedpuden er ergonomisk formet og et lille fremfald giver optimal komfort, mens en buet kant giver optimal støtte og fordeler vægten over hele puden.

Hovedpuden er naturligvis fremstillet af Tempur materiale og du kan derfor roligt stole på, at du investerer i en hovedpude af særlig høj kvalitet. Materialet sikrer desuden, at puden bedre holder formen. Du har mulighed for at købe denne hovedpude i højderne lav, mellem og høj. Valget afhænger af din størrelse og om du synker ned i din madras eller ej.

Denne hovedpude variant er testet på et uafhængigt laboratorium, så du kan vide dig sikker på, at den lever op til alle krav. Undersøgelsen viser, at puderne ikke indeholder nogen skadelige stoffer eller sundhedsrisici.

Se 5 tidligere anmeldte produkter

 • Heaven by BN Pude Chevron down

  Produktet er udgået

  Heaven by BN Pude
  Fordele
  • pros-icon.svg Opbygning af gåsedun med en bæreevne på 10 (optimal isoleringsevne)
  • pros-icon.svg Produceret i Danmark og lever derfor op til skrappe kvalitetskrav
  • pros-icon.svg Føles både let og fyldig, når den er i brug
  • pros-icon.svg Kan benyttes af allergikere, da den holder NOMITE og OEKO-TEX certifikater

  Detaljeret gennemgang

  Du kan med fordel investere i denne lækre hovedpude fra Bedre Nætters egen kollektion, hvis du nægter at gå på kompromis med kvaliteten af din nye hovedpude. Modellen føles både let og fyldig, samt har en god isoleringsevne. Derudover holder den certificeringer fra både NOMITE og OEKO-TEX.

  Derfor skal du vælge en Heaven by BN Pude

  Leder du efter den bedste hovedpude på markedet? I så fald skal du investere i denne hovedpude fra Bedre Nætter. Modellen er en del af deres egen kollektion, hvorfor den er produceret i Danmark og efter strenge krav om kvalitet. Hovedpuden holder bl.a. diverse miljø- og produktionscertifikater, såsom NOMITE og OEKO-TEX. Disse certifikater indikerer, at der ikke kan leve støvmider i materialet og at der er benyttet materialer af høj kvalitet, som ikke indeholder skadelige stoffer.

  De ovenstående kvaliteter indikerer, at denne pude sagtens kan benyttes af personer med allergi. Både dynens opbygning og afvisende egenskaber over for husstøvmider og bakterier sikrer nemlig, at der er så lidt irritation som muligt for allergikere.

  Heaven hovedpuden består af gåsedun, hvor den lave model indeholder 700 gram, den mellem variant 800 gram og den høje model 900 gram gåsedun. Dunene har desuden en høj isoleringsevne, hvilket betyder, at puden holder på varmen, når der er behov for det. Hovedpuden føles desuden både fyldig og let.

 • Ringsted Dun Gåsedunspude Snedronningen 60 x 63 cm Chevron down

  Produktet er udgået

  Ringsted Dun Gåsedunspude Snedronningen 60 x 63 cm
  Fordele
  • pros-icon.svg Udviklet med tre kamre, der yder optimal støtte til hoved og nakke
  • pros-icon.svg Ideel til allergikere grundet certificering fra DownAfresh, NOMITE og OEKO-TEX 100
  • pros-icon.svg Fås i både lav, mellem og høj variant

  Detaljeret gennemgang

  Du kan ikke gå galt i byen med denne gåsedunspude fra Ringsted Dun, da den i den grad vil leve op til alle forventninger. Modellen består af tre kamre, der yder optimal støtte til hovedet og er udviklet i høj kvalitet, hvilket bl.a. ses på produktets certificeringer. Modellen fås både i en lav, mellem og høj variant.

  Derfor skal du vælge en Ringsted Dun Gåsedunspude Snedronningen 60 x 63 cm

  Hvis du gerne vil have det som sov du på en sky hver eneste nat, så skal du se nærmere på denne gåsedunspude fra Ringsted Dun. De har i den grad haft kvalitet for øje i fremstillingen af denne model, da alle dele er fremstillet i højeste kvalitet. Du får desuden ideel støtte af både hoved og nakke, når du sover med denne pude, da den har en opbygning med tre individuelle kamre. De to yderste kamre består af bløde gåsedun, mens det inderste giver optimal støtte via en blanding af småfjer og dun i kernen.

  Du kan desuden udmærket benytte denne pude, selvom du har allergi. Puden består nemlig af de fineste europæiske dun, der er DownAfresh mærket. Derudover er puden beklædt med et NOMITE betræk og er OEKO-TEX 100 certificeret. Du kan altså uden bekymringer falde til ro med denne lækre hovedpude.

  Modellen kan købes i både en lav, mellem og høj model. Der er altså rig mulighed for, at du kan finde en variant, der passer til din sovestilling, så du altid kan få den rette støtte.

 • Balance Hovedpude Chevron down

  Produktet er udgået

  Balance Hovedpude
  Fordele
  • pros-icon.svg Billig i pris
  • pros-icon.svg Ergonomisk opbygning med tre kamre af moskusdun og småfjer
  • pros-icon.svg Holder certifikater fra både NOMITE, DownAfresh og OEKO-TEX

  Detaljeret gennemgang

  Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du skal faktisk ikke have den helt store pengepung frem for at få råd til en fremragende hovedpude. Denne variant fra Bedre Nætter sælges nemlig til en yderst budgetvenlig pris, men har stadig en kvalitets opbygning på linje med de andre modeller i denne hovedpude test.

  Derfor skal du vælge en Balance Hovedpude

  Der er ingen grund til at fortvivle, når det kommer til købet af en god hovedpude, selv hvis du ikke har det største budget at gøre godt med. Du finder nemlig også en yderst prisvenlig model i denne hovedpude test. Bedre Nætter har udviklet den budgetvenlige hovedpude Balance, som består af en blanding af moskusdun og småfjer. Puden er inddelt i tre kamre, hvor de to yderste er fyldt med 90 procent fine moskusdun og 10 procent småfjer, mens det midterste kammer er fyldt helt op med fine småfjer. 

  Pudens ergonomiske opbygning sikrer dig en optimal støtte og aflastning af både hoved og nakke. Derudover er du også garanteret høj komfort med denne model. Og så har den desuden en højde på 19 cm.

  På trods af den billige pris, så er dette virkelig en kvalitets hovedpude. Modellen er nemlig også certificeret med mærker fra OEKO-TEX, NOMITE og DownAfresh. Det betyder kort sagt, at puden består af sunde tekstiler og dun uden sundhedsskadelige stoffer, er fri for støvmider og generelt lever op til en høj hygiejne og renlighed. Produktet kan altså sagtens benyttes af personer, der lider af allergi.

 • Dunlopillo Contour Hovedpude 40 x 60 cm Chevron down

  Produktet er udgået

  Dunlopillo Contour Hovedpude 40 x 60 cm
  Fordele
  • pros-icon.svg Opbygning af naturmaterialet latex, der både er åndbart og allergivenligt
  • pros-icon.svg Anderledes form sikrer en optimal understøttelse af nakke, skuldre og hoved
  • pros-icon.svg Mulighed for at vaske puden ved 60 grader i vaskemaskinen

  Detaljeret gennemgang

  Denne hovedpude fra mærket Dunlopillo har en lidt anden form end klassiske hovedpuder, hvilket sikrer en ideel understøttelse af både hoved, nakke og skuldre. Produktet består af naturmaterialet latex og er derfor også selvventilerende. Latex opbygningen sikrer også, at modellen er allergivenlig.

  Derfor skal du vælge en Dunlopillo Contour Hovedpude

  Hvis du har brug for lidt ekstra støtte af både nakke, skuldre og hoved, når du sover, så kan du med fordel gå efter denne hovedpude fra mærket Dunlopillo. Pudens opbygning er lidt anderledes end de mere klassiske hovedpuder og så består den af latex, som er et naturmateriale, hvilket tilsammen er med til at give en optimal støtte gennem hele natten. 

  Opbygningen med latex og en anderledes form sikrer desuden, at puden holder sin form i lang tid. Du kan således få glæde af din pude over en længere tidsperiode. Latex er et åndbart materiale og derfor er denne pude også selvventilerende. Dette hjælper dig med at holde en mere optimal kropstemperatur om natten.

  Derudover er latex også et allergivenligt materiale, og du kan derfor udmærket benytte denne pude, selvom du lider af allergi. Du har desuden mulighed for at vælge, om du vil have puden i en soft eller medium hårdhed.

 • Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm Chevron down

  Produktet er udgået

  Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm
  Fordele
  • pros-icon.svg Udviklet med en kølende side med temperaturregulerende mikrokapsler
  • pros-icon.svg Fyldig hovedpude i tre lag sikrer en god støtte af både hoved og nakke
  • pros-icon.svg Holder certificeringer fra DownAfresh, NOMITE og OEKO-TEX 100

  Detaljeret gennemgang

  Du skal ikke længere bekymre dig om, at din hovedpude bliver for varm i løbet af natten. Denne model fra Ringsted Dun er nemlig udviklet med en decideret kølende side. Selve hovedpuden giver desuden optimal støtte til dit hoved og nakke, da den har en opbygning med hele tre individuelle kamre.

  Derfor skal du vælge en Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm

  Der er næsten ikke noget værre end at have det alt for varmt om natten, når man forsøger at falde til ro. Hvis du er en af dem, der ofte bliver for varm om natten, så kan en kølende hovedpude, som denne fra Ringsted Dun, være det rigtige valg. Modellen her består reelt af to forskellige sider: en almindelig side og en kølende side, den såkaldte breeze side, som er udviklet med temperaturregulerende mikrokapsler. Du kan altså altid få kølet dig selv lidt ned ved at lægge dig på denne side.

  Der er dog ikke kun sat fokus på hovedpudens temperaturregulerende egenskaber, da den også har en solid opbygning, der sikrer optimal støtte af både nakke og hoved. Modellen har en opbygning med tre individuelle lag. Indholdet af disse lag skifter lidt alt efter hvilken variant du investerer i. En lav model indeholder 570 gram fyld, en medium variant 720 gram fyld og en høj model indeholder 870 gram fyld. Uanset hvilken højde du vælger, så får du dog et betræk af bomuldscambric med en super soft finish.

  Som en ekstra bonus holder denne pude certifikater fra både DownAfresh, OEKO-TEX 100 og NOMITE. Dette gør bl.a. også puden ideel for allergikere.

Sådan finder du den bedste hovedpude til dig

Det kan være lidt besværligt at finde frem til den bedste hovedpude til en selv, hvis ikke man har den største indsigt i markedet eller valgmulighederne. Heldigvis er vi her for at hjælpe dig! Derfor kan du i dette afsnit få tre gode råd til, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du er på jagt efter den bedste hovedpude. Ved at overveje de nedenstående spørgsmål på forhånd, står du nemlig i en bedre position til at kunne vælge den rette pude.

 • Ligger du ofte i den samme liggeposition? Hvis dette er tilfældet, så kan du med fordel gå efter en pude, der konkret understøtter den soveposition, som du primært befinder dig i. Er du derimod typen, der kaster sig rundt i løbet af natten og ikke primært finder ro i én stilling, så skal du gå efter en hovedpude, der understøtter dit hoved og nakke i flere positioner.
 • Har du brug for særlig støtte eller aflastning? Hvis du altid vågner op med ondt i den øverste del af ryggen, i nakken eller ømhed i en af dine skuldre, så får du højst sandsynligt ikke den rette aflastning og støtte af hverken hoved, nakke eller skuldre, som din krop har brug for. For at undgå disse smerter skal du gerne investere i en ergonomisk hovedpude med en god støtte og fordeling af vægten, så du ikke får overanstrengt enkelte områder, når du sover.
 • Prioritér en hovedpude med temperaturregulerende og fugtledende egenskaber. Okay, det er som sådan ikke en overvejelse du skal gøre dig, men mere et specifikt råd. Det er altid en fordel at investere i en temperaturregulerende hovedpude, som også afleder overskydende sved / fugt væk fra dig. På den måde bliver puden ikke klam eller for varm i løbet af natten – og dermed vil det ikke være et forstyrrende element, når du skal sove. Hvis du er typen, der får det meget varmt, når du sover, så kan en decideret kølende hovedpude muligvis være et endnu bedre valg.

Den bedste hovedpude til nakkesmerter

En hovedpudes primære funktion er at hjælpe med at understøtte og aflaste dit hoved og nakke under søvn, så du kan opnå den bedste søvnoplevelse. Dette sker ved at holde ryg og nakke lige gennem natten, så der ikke opstår anspændtheder eller vridninger. Hvis hovedpuden fungerer optimalt, vil du altså ikke opleve ømhed eller smerter i nakke og skulder området.

Det er dog desværre langt fra alle hovedpuder på markedet, der yder en optimal støtte og aflastning. Samtidig er der nogle modeller, der yder bedre støtte i diverse sovestillinger end andre. Det kan derfor sagtens tænkes, at du enten ejer en pude med en dårlig opbygning eller som ikke passer til din sovestilling, hvis du regelmæssigt oplever problemer med ømhed eller deciderede smerter i nakken. Og så er den eneste løsning at finde en ny hovedpude, der passer bedre til dine behov.

Men hvis du er diagnosticeret med eksisterende nakke- eller rygproblemer, så er det vigtigt, at du ikke kun vælger din nye hovedpude ud fra, hvilken sovestilling du foretrækker. For hvis du f.eks. lider af diskusprolaps, piskesmæld eller hold i nakken, så kan særlige hovedpude typer være en investering værd. Dem kan du læse mere om herunder.

Hovedpude til diskusprolaps

Det er ikke nemt at leve med diskusprolaps, da mange ting i livet bliver besværliggjort, når man ofte render rundt med smerter. Det kan også være svært at finde ro om aftenen, når man lider af diskusprolaps. Heldigvis kan en hovedpude med en ergonomisk korrekt opbygning være behjælpelig, da en sådan model vil give en optimal støtte og aflastning, som kan være med til at mindske smerterne.

Den ergonomiske hovedpude skal gerne bestå af materiale memory skum (også kaldet trykaflastende-, celsius- eller viskoelastisk skum), da det er med til at give en god omgang støtte, uden at trykke på blodårer og muskler. Du vil nemlig opleve at memory skummet former sig efter dit hoved og nakke – det kan altså sige, at en ergonomisk pude med memory skum opbygning vil tilpasse sig dine behov bedre end mange andre puder.

Hovedpude til piskesmæld

Det er altid vigtigt at sove med en lige ryg og nakke, men dette gør sig især gældende, hvis du lider af piskesmæld. Af den grund kan det anbefales, at du investerer i en lav hovedpude, hvis du lider af piskesmæld. På den måde risikerer du ikke at ligge for højt med hovedet. Du kan også altid investere i en regulerbar model, så du selv kan tilpasse mængden af fyld i puden til dine behov. Dette giver en bedre mulighed for at finde en højde, der bedst muligt understøtter dine behov og din soveposition, så din nakke og ryg forbliver i en lige position gennem hele natten.

Hold i nakken

En stor del af befolkningen vil i løbet af deres liv opleve at få hold i nakken. Det er derfor som sådan ikke noget at være decideret bange for. Men hvis du ofte får hold i nakken, så er det et tegn på, at dine muskler generelt anstrenger sig alt for meget, når du sover. Det gør de for at yde optimal støtte af dit hoved, da din hovedpude ikke gør det.

Hold i nakken skyldes ofte, at man sover med en for lav eller høj hovedpude. Af den grund kan du i de fleste tilfælde komme problemet til livs ved at finde en model, der passer bedre til dine behov. Det kan også være en fordel at investere i en regulerbar model, da du så selv kan tilpasse pudens indholdsmængde til en højde, der passer til dig. Det kan selvfølgelig også være en ide at prioritere en ergonomisk hovedpude, så pudens opbygning bedre understøtter din nakke og skuldre.

Hvor ofte skal du udskifte din hovedpude?

Holdbarheden af din hovedpude skifter en smule alt efter, hvilket materiale den består af og hvor meget du generelt sveder i løbet af natten. En hovedpude skal dog udskiftes oftere end de fleste personer går og tror. Det kan nemlig godt betale sig at udskifte sin hovedpude hvert andet år, så komfortniveauet og hygiejnen altid er i top. Dette gælder også, selvom du vasker hovedpuden et par gange om året (selvom det naturligvis kan være med til at forlænge levetiden en smule for visse varianter).

Hovedpuden afslører faktisk i en vis grad selv, hvornår det er på tide at udskifte den. For hvis din hovedpude var hvid da du købte den og nu er ved at blive gul, så er det et tegn på, at den skal udskiftes. Et tegn på, at der skal investeres i en ny pude er også, hvis din hovedpude begynder at mangle fyld eller virker meget klumpet / sammenfiltret. I disse tilfælde giver puden ikke længere ideel støtte – hvilket faktisk også kan resultere i ømhed, smerter o.l.

Rengøring af hovedpuden

Din hovedpude har godt af at blive vasket og luftet et par gange om året, hvis altså materialet kan tåle det. Dette resulterer i en renere og mere frisk pude, hvilket hjælper til et bedre sovemiljø. Det er naturligvis altid en god ide at tjekke op med pudens vaskemærke, så du er sikker på, om den kan tåle maskinvask eller burde blive vasket i hånden. Samtidig kan du også med fordel tjekke om puden kan tåle en tur i tørretumbleren eller om den skal lufttørre. Hvis den skal lufttørre, så skal du huske at give den god tid til at tørre og ryste den et par gange undervejs, så indholdet ikke klumper for meget sammen.

Vær desuden gerne opmærksom på, at nogle hovedpuder virker selvrensende og afvisende over for bakterier og husstøvmider. Det er ikke helt så vigtigt at vaske disse modeller, da de klarer det meste selv, men derfor kan det stadig være en god ide at gøre det, da du helt generelt vil føle dig bedre tilpas med en nyvasket pude.

Sådan er produkterne udvalgt til denne hovedpude test

De ovenstående produkter er udvalgt ud fra deres resultater i diverse hovedpude tests og forbrugernes bemærkninger om produkterne. Samtlige af de udvalgte modeller har desuden en støttende og aflastende opbygning, samt virker afvisende over for husstøvmider og bakterier. Det er derfor intet under, at produkterne er forbrugernes favoritter og klarer sig godt i diverse tests, da de netop hver især hjælper til en langt bedre søvn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests: