Bedste hovedpude – Se de 7 bedste hovedpuder i test

Leder du efter den bedste hovedpude, så læs med i vores hovedpude test, hvor vi kårer de 7 bedste i test. Vi opdaterer testen løbende, så du altid kan finde de bedste modeller.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Mayan hovedpude
TESTVINDER

Mayan hovedpude

​​Du kan med fordel investere i denne lækre hovedpude fra Bedre Nætters egen kollektion, hvis du nægter at gå på kompromis med kvaliteten af din nye hovedpude. Modellen føles både let og fyldig, samt har…

Mayan hovedpude 1
Bedst i test

Mayan hovedpude

Emma Original hovedpude 2
Bedste billige hovedpude

Emma Original hovedpude

Dunlopillo Premium Hovedpude 60 x 40 cm 4
Bedste ergonomiske hovedpude

Dunlopillo Premium Contour Soft Ergonomisk pude (60x40cm

Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm 6
Bedste kølende hovedpude

Ringsted Dun Temperatur regulerende Breeze Dunpude

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

For at finde frem til de absolut bedste på markedet har vi gennemgået en lang række test og anmeldelser fra både brugere og eksperter. I vores anmeldelse sammenligner vi puderne på deres fordele og ulemper, men vi giver dem også en samlet og individuel score ud fra vigtige købsparametre som materiale, bæreevne, ventilering, hårdhed og allergivenlighed.

En god hovedpude er ikke nødvendigvis den bedste pude for alle, derfor går vi i vores købsguide yderligere i dybden med selvsamme parametre og hvordan du skal forholde dig til dem, når du skal vælge ny hovedpude.

God fornøjelse med vores hovedpude test.

Mayan hovedpude

Bedst i test

2.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Allergivenlig
  5
 • Variationsmuligheder
  3
 • Køling
  1
 • Ergnonomi
  3
Mayan hovedpude
Fordele
 • pros-icon.svg oeko tex 100 certificeret
 • pros-icon.svg Fås i tre tykkelser, så den passer til forskellige behov
 • pros-icon.svg Bæreevne 11 – højeste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke kølende effekt

Detaljeret gennemgang

​​Du kan med fordel investere i denne lækre hovedpude fra Bedre Nætters egen kollektion, hvis du nægter at gå på kompromis med kvaliteten af din nye hovedpude. Modellen føles både let og fyldig, samt har en god isoleringsevne. Derudover holder den certificeringer fra både NOMITE og OEKO-TEX.

Leder du efter den bedste hovedpude på markedet? I så fald skal du investere i denne hovedpude fra Bedre Nætter. Modellen er en del af deres egen kollektion, hvorfor den er produceret i Danmark og efter strenge krav om kvalitet. Hovedpuden holder bl.a. diverse miljø- og produktionscertifikater, såsom Downafresh, NOMITE og OEKO-TEX. Disse certifikater indikerer, at der ikke kan leve støvmider i materialet og at der er benyttet materialer af høj kvalitet, som ikke indeholder skadelige stoffer.

De ovenstående kvaliteter indikerer, at denne pude sagtens kan benyttes af personer med allergi. Både dynens opbygning og afvisende egenskaber over for husstøvmider og bakterier sikrer nemlig, at der er så lidt irritation som muligt for allergikere.

Mayan hovedpuden består af moskusdun, hvor den lave model indeholder 550 gram, den mellem variant 700 gram og den høje model 850 gram moskusdun. Dunene har desuden en høj isoleringsevne, hvilket betyder, at puden holder på varmen, når der er behov for det. Hovedpuden føles desuden både fyldig og let.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en god all-round hovedpude til en god pris, så er Mayan hovedpude et godt valg for dig. Den fås i tre forskellige højder, så du kan få den bedste pude  til din sovestilling. Den har ikke kølende eller ventilerende egenskaber, så vi anbefaler den ikke til dig der let får det varmt mens du sover. Den måler 60 x 63 cm og passer til standard hovedpudebetræk.

Type: Naturfyld Bæreevne: 11/6 Ergonomisk: Nej Certificeringer: Oekotex. NOMITE, Downafresh Størrelse: 60x63 cm

Emma Original hovedpude

Bedste billige hovedpude

3.5
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Allergivenlig
  3
 • Variationsmuligheder
  5
 • Køling
  2
 • Ergnonomi
  4
Emma Original hovedpude
Fordele
 • pros-icon.svg Består af tre individuelle komfortlag, som kan justeres til alle sovestillinger
 • pros-icon.svg En af de bedste ergonomiske puder, der støtter både nakke og skuldre
 • pros-icon.svg Reducerer nattesved
 • pros-icon.svg Trykaflastende hovedpude
Ulemper
 • cons-icon.svg Passer ikke til standard hovedpudebetræk (måler 70 x 40 cm)

Detaljeret gennemgang

Emma Original puden er ikke en traditionel hovedpude. Den kan justeres, så den passer til lige præcis dine behov, også hvis de ændrer sig løbende. Den består af tre forskellige lag, som du kan tage ud, ind og rykke rundt på, som det passer dig. Dette adskiller denne fra de øvrige hovedpuder i test.

De tre lag består af et Airgocell-skumlag, der sikrer god åndbarhed gennem hele natten, et HRX-skumlag, som garanterer optimal trykaflastning og støtte, og et lag af viskoelastisk memoryskum, der også hjælper med at fordele trykket. Du kan både bruge lagene for sig eller sammen. Og på den måde kan du bruge puden som både værende fast, blød, høj og lav, alt efter hvad du foretrækker. Ved både Mayan og snedronningen-puderne skal du vælge en af tykkelserne på forhånd og kan ikke skifte imellem dem.

Opbygningen med tre individuelle lag garanterer dig en behagelig hovedpude, uanset hvilken hårdhed du har brug for. Den har desuden et elastisk, åndbart og blødt  betræk, som er øko-tex-certificeret.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en premium justerbar hovedpude til en billig pris, så tag et ekstra kig på Emma hovedpuden. Som den eneste pude i test kan den justeres, når dit behov skifter, så du altid får den hårdhed du har brug for. Den er særligt god til dig der døjer med nakkesmerter og nattesved, da det trykaflastende skum er selvventilerende og kølende.

Det er tilmed den billigste hovedpude i test, så  alle kan være med.

Type: Skum Bæreevne: - Ergonomisk: Nej Certificeringer: Oeko-tex Størrelse: 70x40cm
3.3
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Allergivenlig
  5
 • Variationsmuligheder
  3
 • Køling
  1
 • Ergnonomi
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder gåsedun (det bedste fyld)
 • pros-icon.svg 2 års garanti
 • pros-icon.svg Produceret i DK
Ulemper
 • cons-icon.svg Knitrer meget i tests

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med denne gåsedunspude fra Ringsted Dun, da den i den grad vil leve op til alle forventninger. Modellen består af tre kamre, der yder optimal støtte til hovedet og er udviklet i høj kvalitet, hvilket bl.a. ses på produktets certificeringer. Modellen fås både i en lav, mellem og høj variant.

Derfor skal du vælge en Ringsted Dun Gåsedunspude Snedronningen 60 x 63 cm

Hvis du gerne vil have det som sov du på en sky hver eneste nat, så skal du se nærmere på denne gåsedunspude fra Ringsted Dun. De har i den grad haft kvalitet for øje i fremstillingen af denne model, da alle dele er fremstillet i højeste kvalitet. Du får desuden ideel støtte af både hoved og nakke, når du sover med denne pude, da den har en opbygning med tre individuelle kamre. De to yderste kamre består af bløde gåsedun, mens det midterste kammer giver optimal støtte via en blanding af småfjer og dun i kernen. Puden har bæreevne 8 og 5 i kernen, som er meget velegnet til hovedpuder. Til sammenligning har Mayan-puden bæreevne 11 i yderkammeret og 6 i kernen.

Du kan desuden udmærket benytte denne pude, selvom du har allergi. Lige som Mayan-puden består denne af de fineste europæiske dun, der er DownAfresh mærket. Derudover er puden beklædt med et NOMITE betræk og er OEKO-TEX 100 certificeret.

Modellen kan købes i både en lav, mellem og høj model. Ifølge vores undersøgelser føles den høje model lavere end andre modeller, men den roses for sin luftighed.

I tests viste puden sig også at knitre meget, hvilket kræver tilvænning.

Vores vurdering

Her får du en allergivenlig hovedpude i vaskeægte luksuskvalitet. Puden er luftig og giver samtidig god støtte. Den er også fremstillet i de bedste materialer og kan fås i forskellige størrelser alt efter præferencer.

Prisen er noget højere end de andre i test men hvis prisen ikke er en hindring får du en rigtig god hovedpude for pengene.

Type: Naturfyld Bæreevne: 8/5 Ergonomisk: Nej Certificeringer: Oeko-tex, NOMITE Størrelse: 60x634cm

Dunlopillo Premium Contour Soft Ergonomisk pude (60x40cm

Bedste ergonomiske hovedpude

3.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Allergivenlig
  3
 • Variationsmuligheder
  3
 • Køling
  1
 • Ergnonomi
  5
Dunlopillo Premium Hovedpude 60 x 40 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Opbygning af naturmaterialet latex, der både er åndbart og allergivenligt
 • pros-icon.svg Anderledes form sikrer en optimal understøttelse af nakke, skuldre og hoved
 • pros-icon.svg Mulighed for at vaske puden ved 60 grader i vaskemaskinen
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke produceret i Dk
 • cons-icon.svg Ingen garanti

Detaljeret gennemgang

Denne hovedpude fra mærket Dunlopillo har en lidt anden form end klassiske hovedpuder, hvilket sikrer en ideel understøttelse af både hoved, nakke og skuldre. Den har to forskellige højder og kan vendes alt efter, hvilken højde man ønsker.

Det er en komfortabel hovedpude, som består af naturmaterialet latex og er derfor også selvventilerende og virker kølende. Latex opbygningen sikrer også, at modellen er allergivenlig.

Derfor skal du vælge en Dunlopillo Contour Hovedpude

Hvis du har brug for lidt ekstra støtte af både nakke, skuldre og hoved, når du sover, så kan du med fordel gå efter denne hovedpude fra Dunlopillo. Pudens opbygning er lidt anderledes end fx Mayan hovedpude med dunfyld, og så består den af latex, som er et naturmateriale, hvilket tilsammen er med til at give en optimal støtte gennem hele natten. Ifølge vores undersøgelser giver puden rigtig god støtte uden at føles hård.

Opbygningen med latex og en anderledes form sikrer desuden, at puden holder sin form i lang tid. Du kan således få glæde af din pude over en længere tidsperiode. Latex er et åndbart materiale og derfor er denne pude også selvventilerende. Dette hjælper dig med at holde en mere optimal kropstemperatur om natten. I tests viste puden sig også at holde sig kølig gennem natten, så den ikke bidrager til øget kropsvarme og dårligere søvn.

Derudover er latex også et allergivenligt materiale, og du kan derfor udmærket benytte denne pude, selvom du lider af allergi. Du har desuden mulighed for at vælge, om du vil have puden i en soft eller medium hårdhed.

Vores vurdering

Hvis du døjer med problemer i nakke eller skuldre bør du tage et ekstra kig på denne ergonomiske Dunlopillo hovedpude. Hovedpuden støtter og holder formen, så du får den mest optimale støtte mens du sover. Den er tilmed allergivenlig. Prismæssigt ligger den i mellemklassen sammenlignet med de øvrige puder i test.

Type: Skum Bæreevne: - Ergonomisk: Ja Certificeringer: Oeko-tex Størrelse: 40x60cm

Dunlopillo Premium Hovedpude 60 x 40 cm

Bedste hovedpude med naturlatex

2.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Allergivenlig
  3
 • Variationsmuligheder
  4
 • Køling
  1
 • Ergnonomi
  3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Opbygning af naturlatex, der er mere fleksibelt end almindelig latex
 • pros-icon.svg – Har antibakterielle og ventilerende egenskaber
 • pros-icon.svg – Mulighed for at vaske både betræk og puden, da kernen udmærket kan tåle vask
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

Der er en smule forskel på, om en hovedpude har en opbygning af latex eller naturlatex. Denne model består af naturlatex og er således mere fleksibel end traditionelle latexpuder. Derudover har den både antibakterielle og ventilerende egenskaber. Denne variant fra Dunlopillo fås i både soft, medium og fast hårdhed.

Derfor skal du vælge en Dunlopillo Premium Hovedpude 60 x 40 cm

Modsat Dunlopillo Contour-modellen har denne pude form som en standard hovedpude, omend målene afviger. Naturlatex er mere fleksibelt end almindelig latex og dunfyld og du kan derfor være sikker på, at du får en hovedpude, der giver god støtte og tilpasser sig dit hoved, nakke og skuldre. Modsat Emma hovedpude kan denne ikke justeres efter behov men du vælger hårdheden ved køb.

Modellen har antibakterielle og ventilerende egenskaber, hvilket gør den ideel til alle personer – også allergikere. Faktisk vil naturlatexen bedre modstå elementer som sved og lugt end puder af fx dun. Du har dog stadig mulighed for at vaske både betræk og hovedpude i en vaskemaskine ved 60 grader, hvis du ønsker det.

Vores vurdering

Hvis du er på udkig efter en fleksibel og allergivenlig pude, så er denne premium hovedpude fra Dunlopillo et oplagt valg. Fremstillet i naturmaterialer der både er antibakterielt og kølende, samtidig med at det giver optimal støtte. Den er ikke til dig, der gerne vil kunne justere hårdheden løbende, men god til dig, der ved hvilken hårdhed du foretrækker. Prismæssigt er det den næstbilligste i test.

Type: Skum Bæreevne: - Ergonomisk: Nej Certificeringer: Oeko-tex Størrelse: 40x60cm

Ringsted Dun Temperatur regulerende Breeze Dunpude

Bedste kølende hovedpude

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Allergivenlig
  5
 • Variationsmuligheder
  3
 • Køling
  4
 • Ergnonomi
  3
Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en kølende side med temperaturregulerende mikrokapsler
 • pros-icon.svg Fyldig hovedpude i tre lag sikrer en god støtte af både hoved og nakke
 • pros-icon.svg Kan bruges både som almindelig pude og kølende pude
Ulemper
 • cons-icon.svg Bæreevne  9 – ikke lige så høj som Mayan-puden

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke længere bekymre dig om, at din hovedpude bliver for varm i løbet af natten. Denne model fra Ringsted Dun er nemlig udviklet med en decideret kølende side. Selve hovedpuden giver desuden optimal støtte til dit hoved og nakke, da den har en opbygning med hele tre individuelle kamre.

Derfor skal du vælge en Ringsted Dun Temperatur regulerende dunpude Breeze 60 x 63 cm

Der er næsten ikke noget værre end at have det alt for varmt om natten, når man forsøger at falde til ro. Hvis du er en af dem, der ofte bliver for varm om natten, så kan en kølende hovedpude, som denne fra Ringsted Dun, være det rigtige valg. Det der særligt adskiller denne fra de øvrige i test er, at modellen her består af to forskellige sider: en almindelig side og en kølende side, den såkaldte breeze side, som er udviklet med temperaturregulerende mikrokapsler. Du kan fx bruge den kølende side i sommermånederne.

Der er dog ikke kun sat fokus på hovedpudens temperaturregulerende egenskaber, da den også har en solid opbygning, der sikrer optimal støtte af både nakke og hoved. Modellen har en opbygning med tre individuelle lag. Indholdet af disse lag skifter lidt alt efter hvilken variant du investerer i. En lav model indeholder 570 gram fyld, en medium variant 720 gram fyld og en høj model indeholder 870 gram fyld. Til sammenligning indeholder Mayan hovedpude Mayan hovedpuden består af moskusdun, hvor den lave model indeholder 550 gram, den mellem variant 700 gram og den høje model 850 gram fyld.

Ligesom de øvrige modeller med dunfyld  i test er denne certificeret med både DownAfresh, OEKO-TEX 100 og NOMITE.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en multifunktionel hovedpude, der kan køle dig ned om sommeren og holde dig varm om vinteren, så er denne Breeze pude fra Ringsted Dun et godt valg. Vi er særlig glade for at man kan skifte mellem siderne alt efter ens behov. Vi anbefaler den til alle, men særligt dig, der har tendens til at sove dårligt i varme nætter, hvor den kølende side kan hjælpe dig. Prismæssigt ligger den i mellemklassen og meget regulært for en pude med dunfyld.

Type: Naturfyld Bæreevne: - Ergonomisk: Nej Certificeringer: Oekotex. NOMITE, Downafresh Størrelse: 60x63 cm

Tempur Millennium Pude

bedste pude til dig der sover på ryggen eller siden

3.5
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Allergivenlig
  3
 • Variationsmuligheder
  1
 • Køling
  5
 • Ergnonomi
  5
Fordele
 • pros-icon.svg SmartCool teknologi tilpasser sig din kropstemperatur og har en kølende effekt
 • pros-icon.svg Ergonomisk hovedpude, der med speciel form yder optimal støtte og aflastning
 • pros-icon.svg Viskoelastisk skum holder sin originale form
Ulemper
 • cons-icon.svg Man kan ikke justere pudens højde
 • cons-icon.svg Passer ikke til dig der sover på maven

Detaljeret gennemgang

Med denne ergonomisk formede hovedpude kan du få en mere behagelig nattesøvn, når du ligger på siden eller ryggen. Modellen giver ideel støtte ved at fordele trykket og så tilpasser den sig dit hoved og tryk, så du får den bedst mulige aflastning. Du kan desuden stole på, at modellen ikke er udviklet med skadelige stoffer, da den er testet uafhængigt.

Derfor skal du vælge en Tempur Millennium Pude

Sover du ofte på ryggen eller på siden? I så fald skal du investere i denne hovedpude fra Tempur. Denne variant er nemlig særligt udformet til at give den bedste støtte og aflastning af hoved og nakke, når du sover i disse stillinger. Hovedpuden er ergonomisk formet og et lille fremfald giver optimal komfort, mens en buet kant giver optimal støtte og fordeler vægten over hele puden.

Hovedpuden er naturligvis fremstillet af Tempur materiale og du kan derfor roligt stole på, at du investerer i en hovedpude af særlig høj kvalitet. Materialet sikrer desuden, at puden bedre holder formen. Du har mulighed for at købe denne hovedpude i højderne lav, mellem og høj.

Valget afhænger af din størrelse og om du synker ned i din madras eller ej.

Denne hovedpude variant er testet på et uafhængigt laboratorium, så du kan vide dig sikker på, at den lever op til alle krav. Undersøgelsen viser, at puderne ikke indeholder nogen skadelige stoffer eller sundhedsrisici.

Vores vurdering

Hvis du leder efter en god hovedpude, der er særligt designet til dig der sover på ryggen eller siden, så er denne fra Tempur et oplagt valg. Den ergonomiske pude er særligt god til ovennævnte sovestillinger, men også til dig der døjer med dårlig nakke, hvor den særlige udformning vil give bedre støtte og bedre søvn, da skummet tilpasser sig.

Prismæssigt ligger den i den høje ende af skalaen, men det er vores vurdering at det særlige design giver dig meget for pengene.

Type: Tempurskum Bæreevne: - Ergonomisk: Ja Certificeringer: - Størrelse: 54x32cm

Guide Sådan finder du den bedste hovedpude til dig

 
Mayan-hovedpude.png

Mayan hovedpude

Emma_Original_hovedpude-transformed.png

Emma Original hovedpude

615b5db3a94c6-Ringsted-Dun-Gaasedunspude-Snedronningen-60-x-63-cm.png

Ringsted Dun Snedronningen Dunpude (63x60cm

615b5dbba9b48-Dunlopillo-Premium-Hovedpude-60-x-40-cm.png

Dunlopillo Premium Contour Soft Ergonomisk pude (60x40cm

615b5dbba9b48-Dunlopillo-Premium-Hovedpude-60-x-40-cm.png

Dunlopillo Premium Hovedpude 60 x 40 cm

615b5dbd928ed-Ringsted-Dun-Temperatur-regulerende-dunpude-Breeze-60-x-63-cm.png

Ringsted Dun Temperatur regulerende Breeze Dunpude

615b5dbed1ff9-Tempur-Millennium-Pude.png

Tempur Millennium Pude

TestScore TestScore
Info
2.6
star star star star star
3.5
star star star star star
3.3
star star star star star
3.0
star star star star star
2.8
star star star star star
3.8
star star star star star
3.5
star star star star star
Type Naturfyld Skum Naturfyld Skum Skum Naturfyld Tempurskum
Bæreevne 11/6 - 8/5 - - - -
Ergonomisk Nej Nej Nej Ja Nej Nej Ja
Certificeringer Oekotex. NOMITE, Downafresh Oeko-tex Oeko-tex, NOMITE Oeko-tex Oeko-tex Oekotex. NOMITE, Downafresh -
Størrelse 60x63 cm 70x40cm 60x634cm 40x60cm 40x60cm 60x63 cm 54x32cm
Allergivenlig 5 3 5 3 3 5 3
Variationsmuligheder 3 5 3 3 4 3 1
Køling 1 2 1 1 1 4 5
Ergnonomi 3 4 4 5 3 3 5
Tjek billigste pris Set til 734,51 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
SENGEEXPERTEN På lager
Set til 699 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Sejs Dyner På lager
Set til 733 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Markedet for hovedpuder er stort og under konstant udvikling. Hvor hovedpuder hidtil ofte har været med naturfyld i form af fjer og dun, kommer der løbende nye former for syntetisk fyld på banen. Dertil trykaflastende og kølende egenskaber og puder beregnet til forskellige sovestillinger.

I nedenstående købsguide sætter vi fokus på den vigtigste købsparametre, du bør overveje og hvilken betydning de har for dit valg af ny hovedpude.

Fyld

Hovedpudens fyld er et af de allervigtigste parametre du bør overveje når du skal vælge hovedpude.

Hovedpuder kan vælges med tre forskellige slags fyld; naturfyld, syntetisk fyld og specialfyld

 • Naturfyld, som primært består at dun og fjer i varierende mængder. Puder med fyld af fjern og dun er meget bløde og indholdet kan flyttes rundt for at justere puden til din liggeposition. Det kan også være andre naturmaterialer som fx silkefyld eller kapok.
 • Syntetisk fyld er fyldt med syntetiske fibre som er mere elastiske end naturfyld. Selve hovedpuden har næsten de samme egenskaber, så det er en smagssag om man foretrækker natur- eller syntetisk fyld. Dyrevelfærd kan fx være en faktor og her en det en god idé at finde puder der er producerede i DK for at sikre at puden med naturfyld er produceret med øje for dyrevelfærd.
 • Specialfyld er fx latex eller skumtyper som Tempur. Denne type hovedpuder er mere støttende og kompakte i deres udformning. Hvis du ønsker en ergonomisk hovedpude, er det specialfyld du skal gå efter. Skummet tilpasser sig kroppen og er ofte ventilerende og kølende for en bedre søvn. Dette er særligt godt til dig med

Vores test inkluderer hovedpuder med naturfyld og specialfyld. Hvis du ønsker en ergonomisk hovedpude bør du gå efter fx Tempur Millenium eller Emma Original puden. Naturfyldspuderne tæller Mayan hovedpude og de to Ringsted dun puder.

Hårdhed og højde

Hovedpuder fås i forskellige hårdheder og højder, alt efter din liggeposition. Du bør vælge den pude, der får din nakke til at ligge i forlængelse af ryggen, så din rygsøjle forbliver lige.

Derfor er det ofte en god idé at prøve puden inden køb.

Som tommelfingerregel bør du gå efter en fast og høj hovedpude, hvis du sover på siden.

En mellem og blød hovedpude, hvis du sover på ryggen og en meget lav pude, hvis du sover på maven.

Puderne i vores test kan købes i lav, mellem, høj og blød, medium og fast alt efter dine præferencer. Hvis du gerne vil kunne justere din pude løbende bør du vælge Emma Original, som kan tilpasses dit behov.

Bæreevne

Bæreevne er ofte noget man taler om i forhold valget af dyne men selvom det er mindre væsentligt ved hovedpuder, er det stadig noget du bør holde dig for øje. En bæreevne mellem 6 og 9 er ideelt til hovedpuder. Ofte varierer de, så de har en højere bæreevne i det yderste kammer og en lavere i det inderste. Dette er fx tilfældet med Mayan hovedpude, der har bæreevne 11 yderst og bæreevne 6 i kernen.

Ventilering

Der er stor forskel på hvor ventilerende eller kølende hovedpuder er. Ofte vil puder med syntetisk fyld være mere kølende end fjer, som er mere isolerende. Hvis du har tendens til at få det varmt mens du sover, er det en fordel at vælge en hovedpude med kølende effekt for en forbedret nattesøvn. Tempur hovedpuden eller Ringsted Dun Breeze-modellen har begge kølende effekt.

Allergivenlighed

Grundet det varme og fugtige miljø der skabes i hovedpuden under søvnen er de et yndet sted for husstøvmider og andre allergifremkaldende vækster at opholde sig. Derfor bør du altid kigge efter de certificeringer puden har.

Downafresh, NOMITE og OEKO-TEX 100, er alle certificeringer der viser at puden lever op til allergivenlige standarder og at hustøvmider ikke kan leve i materialet. I dag er langt de fleste hovedpuder allergivenlige, hvilket også gælder for samtlige puder i vores test.

Hvor ofte skal du udskifte din hovedpude?

Holdbarheden af din hovedpude skifter en smule alt efter, hvilket materiale den består af og hvor meget du generelt sveder i løbet af natten. En hovedpude skal dog udskiftes oftere end de fleste personer går og tror. Det kan nemlig godt betale sig at udskifte sin hovedpude hvert andet år, så komfortniveauet og hygiejnen altid er i top. Dette gælder også, selvom du vasker hovedpuden et par gange om året (selvom det naturligvis kan være med til at forlænge levetiden en smule for visse varianter).

Hovedpuden afslører faktisk i en vis grad selv, hvornår det er på tide at udskifte den. For hvis din hovedpude var hvid da du købte den og nu er ved at blive gul, så er det et tegn på, at den skal udskiftes.

Et tegn på, at der skal investeres i en ny pude er også, hvis din hovedpude begynder at mangle fyld eller virker meget klumpet / sammenfiltret. I disse tilfælde giver puden ikke længere ideel støtte – hvilket faktisk også kan resultere i ømhed, smerter o.l.

Rengøring af hovedpuden

Din hovedpude har godt af at blive vasket og luftet et par gange om året, hvis altså materialet kan tåle det. Dette resulterer i en renere og mere frisk pude, hvilket hjælper til et bedre sovemiljø. Det er naturligvis altid en god ide at tjekke op med pudens vaskemærke, så du er sikker på, om den kan tåle maskinvask eller burde blive vasket i hånden. Samtidig kan du også med fordel tjekke om puden kan tåle en tur i tørretumbleren eller om den skal lufttørre.

Hvis den skal lufttørre, så skal du huske at give den god tid til at tørre og ryste den et par gange undervejs, så indholdet ikke klumper for meget sammen.

Vær desuden gerne opmærksom på, at nogle hovedpuder virker selvrensende og afvisende over for bakterier og husstøvmider. Det er ikke helt så vigtigt at vaske disse modeller, da de klarer det meste selv, men derfor kan det stadig være en god ide at gøre det, da du helt generelt vil føle dig bedre tilpas med en nyvasket pude.

FAQ

Hvilken hovedpude er bedst i test?

Den bedste hovedpude i test er Mayan hovedpude fra Bedre Nætter. Hovedpuden har en høj bæreevne, så den holder sin form og så har den mange allergicertificeringer til en rimelig pris. Derfor er den bedste hovedpude i vores hovedpude test.

Hvor ofte skal man skifte sin hovedpude?

Hvor ofte du skal skifte din hovedpude afhænger af din egen vedligeholdelse. Hvis du husker at vaske den jævnligt og lufte den, bør den sagtens kunne holde i nogle år. Hvis du oplever at den mister formen og ikke støtter rigtigt længere, bør du skifte den.

Hvordan finder man den rigtige hovedpude?

For at finde den helt rigtige hovedpude er det en god idé at teste hovedpuden inden køb. Det er også en god idé at kende til sin foretrukne sovestilling, så man ved hvilken højde man bør gå efter.

Hvor ofte skal en hovedpude vaskes?

Det er en god idé at vaske din hovedpude ca. hver 3. måned. Husk at tjekke om din hovedpude har vaskbart betræk.

Hvilken hovedpude er bedst for nakken?

En ergonomisk pude er bedst til at støtte nakken og afhjælpe eventuelle problemer. Tempur Millenium eller Dunlopillo Contour er begge gode valg til nakkeproblemer.

Er det godt at sove med hovedpude?

Ja, det er godt at sove med hovedpude. Dit hoved og nakke har brug for støtte når du ligger ned og det hjælper en god hovedpude med.

Hvilken sovestilling er sundest?

Den sundeste sovestilling er ryggen og derefter siden. Den mest usunde sovestilling er på maven.

Hvorfor lugter min hovedpude?

Din hovedpude lugter højest sandsynligt fordi den trænger til en vask. Hvis den lugter efter vask, har den nok ikke nået at tørre ordentligt, hvilket får fyldet til at lugte surt eller jordslået.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×