Hundefoder Test: Guide til valg af foder til hunde

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

3
Den bedste hundefoder til hvalpe og unghunde

ACANA Puppy & Junior

4
Det bedste hundefoder til aktive hunde

Gilpa Trinkets aktive hunde

5
Til hunde med tendens til overvægt

Essential Contour fra Essential Foods

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne hundefoder test er Sportsman’s Pride Maintenance Adult hundefoder kåret som testvinder. Produktet vinder på baggrund af, at det er et naturligt produkt, der kan bruges til voksne hunde i alle aldre og på grund af den høje smagsaccept med 100% smagsgaranti. Det er et foderprodukt, der kan nydes af de fleste familiehunde.

Hunden bliver kaldt menneskets bedste ven, og de fleste hundeejere kan nikke genkendende til, at de føler, at deres hund føles som et medlem i familien. Mange vil derfor også rigtig gerne gøre det allerbedste for hunden. Hundefoder er ikke bare hundefoder, og det er vigtigt, at hundene får den rigtige næring. Læs med og bliv guidet i denne hundefoder test og bliv klogere på, hvilken type foder der passer bedst til din hund.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Uden kornprodukter såsom hvede og byg
 • pros-icon.svg Indeholder omega fedtsyrer
 • pros-icon.svg Fri for kunstige tilsætningsstofferer og genmodificering (GMO)
 • pros-icon.svg Let fordøjelig foder med høj smagsaccept og 100% smagsgaranti

Detaljeret gennemgang

Sportsman’s Pride Maintenance Adult er en hundefoder, der er velegnet til voksne hunde i alle aldre, der har et moderat aktivitetsniveau. Ældre hunde og hunde med tendens til overvægt vil også kunne nyde og drage gavn af dette foderprodukt.

Derfor skal du vælge Sportsman’s Pride Maintenance Adult hundefoder

Denne hundefoder fra Sportsman’s Pride er et all around foderprodukt, som kan bruges til alle voksne hunde – også de ældre eller dem, der har tendens til overvægt. Det er hundefoder, der er perfekt til familiehunden, der er moderat aktiv.

Hundefoderet Maintenance Adult er et hundefoder spækket med vitaminer og mineraler, indeholder omega fedtsyrer og har kylling som hovedingrediens. Det er uden kornprodukter hvede og byg, og fri for kunstige tilsætningsstoffer samt genmodificering. Alt dette for at opretholde din hunds sundhed.

Det er et letfordøjeligt foderprodukt uanset alderen på hunden. Både unghunde og ældre hundes mave og tarmsystem vil være normaliseret med denne Sportsman’s Pride hundefoder. Der er høj smagsaccept hos mange hunde, og der er 100% smagsgaranti på produktet.

Produktdetaljer:

 • Velegnet til: Alle voksne hunde
 • Næringsindhold: 25% protein, 13% fedt
 • Produktets vægt: 15 kg

ProBiotic LIVE Adult med Lam

Hundefoder til den sarte mave

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til voksne hunde i alle aldre
 • pros-icon.svg Et videnskabeligt udviklet hundefoderprodukt
 • pros-icon.svg En del af den patenterede serie ProBiotic LIVE med probiotiske bakterier

Detaljeret gennemgang

ProBiotic LIVE Adult hundefoder er en del af en serie af foder til både hunde og katte. Det er et patenteret premium produkt indeholde probiotiske bakterier, der er gode for mave og tarmsystem. Det er et produkt velegnet til hunde, der ikke altid kan tåle anden foder.

Derfor skal du vælge ProBiotic LIVE Adult hundefoder med lam

Denne hundefoder har et højt indhold af probiotiske bakterier, der allerede forekommer i hundenes tarmsystem. Det er gode bakterier, der har gavnlige egenskaber, som kan hjælpe til et vedvarende normaliseret tarmsystem, eller hvis hunden sommetider lider af træg mave.

Hundefoderet ProBiotic LIVE Adult er velegnet til voksne hunde i alle aldre. Det er et videnskabeligt udviklet produkt med naturlige ingredienser blandt andet kylling, kalkun, lam og fisk mm. Alle ingredienserne efterlever kravene til en fuldkostfoder til hunde.

Netop dette foder er en del af den patenterede serie ProBiotic LIVE, der er lavet til både hunde og katte. De probiotiske bakterier er gode for alle hunde, men er især velegnet til hunde med sarte maver. Det er et velsmagende hundefoder, der vil bidrage til et sundt og velfungerende fordøjelsessystem.

Produktdetaljer:

 • Velegnet til: Voksne hunde
 • Næringsindhold: 25% protein, 15% råfedt
 • Produktets vægt: 3 kg

ACANA Puppy & Junior

Den bedste hundefoder til hvalpe og unghunde

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder hverken korn eller hurtige kulhydrater som ris, tapioca, kartofler
 • pros-icon.svg Rig på kødproteiner for sund udvikling og helbred
 • pros-icon.svg Indeholder 3 slags frisk kød i WholePrey forhold for naturlige næringsstoffer

Detaljeret gennemgang

Har I lige fået et nyt medlem i familien eller har I en unghund, der stadig ikke er helt voksen nok til voksenfoder, så er denne Acana Puppy & Junior hundefoder det perfekte valg. Den er sprængtfyldt med gode ingredienser, der skal hjælpe til en sund udvikling for hunden.

Derfor skal du vælge Acana Puppy & Junior hundefoder

Hvalpe og unghunde har brug for den helt rette næringssammensætning for at få en god og sund udvikling. Det rigtige hundefoder til din hvalp og unghund vil kunne styrke dens helbred, så du på sigt også har en sundere hund.

Acana Puppy & Junoir hundefoder er et ideelt valg til dig med hvalp eller unghund i hjemmet. Det er sammensat til netop at bidrage til sund udvikling og et godt helbred til hunden, mens den vokser. Foderet indeholder ingen hurtige kulhydrater som ris, tapioca eller kartofler, men er i stedet rigt på kødproteiner. Det indeholder hele tre slags frisk kød, som inkluderer både kød, brusk og organer i WholePrey forhold for, at hunden vil få naturlige næringsstoffer.

Det er muligt at købe Acana Puppy & Junoir hundefoder i 4 forskellige mængder. Foderet kan bruges mange hunderacer, da det er beregnet til hvalpe og unghunde, der som fuldt udvokset vil veje mellem 9 til 25 kg. Derfor kan der også være stor forskel på, hvor meget hunden skal have at spise også alt efter, hvor gamle de er.

Produktdetaljer:

 • Velegnet til: Hvalpe og unghunde som fuldt udvokset vil veje 9 til 25 kg
 • Næringsindhold: Protein 33%, fedt 20%
 • Produktets vægt: 340 g, 2 kg, 6 kg eller 11,4 kg

Gilpa Trinkets aktive hunde

Det bedste hundefoder til aktive hunde

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til aktive hunde der har behov for ekstra energi.
 • pros-icon.svg Bidrager til hundens form, drægtighed og diegivning
 • pros-icon.svg Har været jægernes foretrukne hundefoder gennem de seneste 25 år

Detaljeret gennemgang

Gilpa Trinkets hundefoder er yderst velegnet til hunde, der har behov for ekstra energi. Foderet har været jægernes foretrukne hundefoder i mange år, og det bidrager både til hundens form eller til diegivning, når hunden har hvalpe.

Derfor skal du vælge Gilpa Trinkets Aktive Hunde hundefoder

Hundefoderen Trinkets til aktive hunde fra Gilpa er sprængfyldt med næringsstoffer fra urter og planteekstrakter, og indeholder dertil omega fedtsyrer. Foderet er rigt på kylling og ris for energi. Det er altså alt sammen ingredienser, der skal bidrage til, at din hund vil være i form til øget arbejde, drægtighed eller diegivning.

Har man en hund, man bruger til jagt, er dette hundefoder et ideelt valg. Gilpa Trinkets hundefoder har nemlig været jægernes foretrukne hundefoder i hele 25 år. En jagthund er en brugshund, der både skal bruge energi til at lystrer samt til at være jægerens makker ude på jagt. Dette kræver ekstra energi fra de fleste hunde, som derfor vil nyde godt af netop denne hundefoder fra Gilpa.

En drægtig hund eller en hund, der har diende hvalpe, har ligeså brug for ekstra energi. Det er en krævende periode for hunhunden, og det er derfor vigtigt med god og nærende foder, der kan giver energien til at bære på eller passe hvalpene.

Produktdetaljer:

 • Velegnet til: Aktive hunde der har brug for ekstra energi
 • Næringsindhold: 24% protein, 14% fedt
 • Produktets vægt: 15 kg

Essential Contour fra Essential Foods

Til hunde med tendens til overvægt

Fordele
 • pros-icon.svg Fuldkost hundefoder overvægtige hunde eller hunde med tendens til overvægt
 • pros-icon.svg Grain free hundefoder der følger BOF princippet
 • pros-icon.svg Velegnet til kastrerede eller steriliserede hunde

Detaljeret gennemgang

Nogle hunde er født med en stopknap, hvad angår mad, og andre er ikke. Har du en hund, der er blevet overvægtig eller har tendens til det, så er denne hundefoder det ideelle valg. Essential Contour er desuden velegnet til kastrerede og steriliserede hunde.

Derfor skal du vælge Essential Contour hundefoder fra Essential Foods

Hundefoderet Essential Contour fra Essential Foods er et foderprodukt fyldt med næring til at holde hundens blodsukker stabilt. Dette er især velegnet til overvægtige hunde, eller hunde med tilbagevendende vægtproblemer, da hunden med Essential Contour vil få al den næring, den behøver, og samtidig have et stabilt blodsukker.

Essential Contour hundefoder er udviklet ud fra Essential Foods eget BOF princip, som står for Behavioural Optimizing Foods. Dette betyder, at hundens naturlige spisevaner vil blive gengivet med dette foder. Det er et kornfrit foderprodukt, der indeholder kylling, fisk, and og æg og dertil frugt, grønt og urter. Alt dette for at hunden får det optimale ud af foderet.

Foderet Essential Contour fra Essential Foods er endvidere et produkt, der er velegnet til kastrerede eller steriliserede hunde, da indgrebet kan påvirke hundenes stofskifte. Her kan det være godt at komme overvægten i forkøbet, så man sikrer en velernæret hund, der ikke får ustabilt blodsukker og begynder at tage på.

Produktdetaljer:

 • Velegnet til: Overvægtige hunde eller hunde med tendens til overvægt
 • Næringsindhold: 33% protein, 13% fedt
 • Produktets vægt: 3 kg, 12,5 kg

 ACANA

Wild Prairie m. frilandskylling & vildtfangede fisk

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder 5 slags kød i WholePrey forhold
 • pros-icon.svg God, naturlig smag fra naturlige proteinkilder
 • pros-icon.svg Frilandskylling, -kalkun og vildfanget fisk for smag og naturlighed

Detaljeret gennemgang

Denne Wild Prairie hundefoder fra Acana er et hundefoder, der indeholder hele 5 forskellige slags kød, som er i WholePrey forhold og har naturlig oprindelse. Det er et hundefoder velegnet til hunde, der kan være sensitive ift. smag og sart mave.

Derfor skal du vælge Acana Wild Prairie m. frilandskylling & vildtfangede fisk

Wild Prairie hundefoder med frilandskylling og vildtfangede fisk fra Acana er et hundefoder, der er velegnet til hunde på tværs af aldre. Det er et hundefoder, der kan bruges af sensitive hunde, der kan være kræsne i forhold til smag, og som kan have en sart mave.

Hundefoderet Wild Prairie er uden korn og indeholdende hele 5 forskellige slags kød i WholePrey forhold, der består af kød, brusk og organer. Den gode naturlige smag kommer fra frilandskylling, frilandskalkun og vildtfanget sandart og ørred og redelagte æg, der kommer fra lokale gårde. Denne naturlige sammensætning giver dette hundefoder fra Acana en god naturlig smag, som de fleste hunde vil synes om.

Den naturlige sammensætning er lige så god for hunde, der kan have tendens til sart mave. Wild Prairie fra Acana er dertil naturligt konserveret med E-vitamin, som også har gavnlige effekter for hundens sundhed.

Produktdetaljer:

 • Velegnet til: Alle hunde, især sensitive hunde
 • Næringsindhold: 35% protein, 17% fedt
 • Produktets vægt: 340 g, 2 kg, 6 kg, 11,4 kg

Orijen Senior

Det bedste hundefoder til ældre hunde

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til hunde fra 7-års alderen og opefter
 • pros-icon.svg Rig på næring og fedtsyrer der giver mærkbar bedring af mobilitet
 • pros-icon.svg Velegnet til hunde med ledproblemer eller andre bevægelsesproblemer

Detaljeret gennemgang

Seniorfoderet fra Orjien er hundefoder, der egner sig specielt godt til ældre hunde, hvor aktivitetsniveauet er dalet og bevægelse og mobilitet begynder at forandre sig. Det er derfor også et produkt, der egner sig særlig godt til hunde med problemer i bevægelsesapparatet.

Derfor skal du vælge Orijen Senior hundefoder

Ofte kan man se et dalet aktivitetsniveau, når hunde når 7-års alderen. Derfra er det vigtigt at sørge for, at hunden får de rette næringsstoffer og fedtsyrer, der kan bidrage til, at bevægelse og mobilitet bibeholdes bedst muligt.

Orijen Senior hundefoder indeholder 85% kød i WholePrey forhold. De sidste 15% er bestående af frugt og grøntsager for et lavt kulhydratforhold. Mærket Orijen mener, at hundes foder bør minde om det, hundene normalt ville få at spise i naturen.

Kvalitetsfoderet til seniorhunde er uden kunstige tilsætsningsstoffer, farvestoffer, konserveringsmidler og smagsforstærkere. Orijen Senior hundefoder er rigt på næring og gode fedtsyrer, der vil give en opretholdelse eller mærkbar bedring af bevægelse og mobilitet for hunden. Det er derfor et velegnet foder for både aldrende hunde samt hunde, der har bevægelsesproblemer.

Produktdetaljer:

 • Velegnet til: Hunde fra 7-års alderen eller hunde med bevægelsesbesvær
 • Næringsindhold: 38% protein, 15% fedt
 • Produktets vægt: 340 g, 2 kg, 6 kg, 11,4 kg

Guide

Hvilket hundefoder er bedst til min hund?

Der kan være stor forskel på, hvad forskellige hunde i forhold til alder, størrelse aktivitetsniveau og vægt har brug for af hundefoder. Nogle typer af hundefoder er velegnet til hunde i alle aldre, mens nogle fokuserer på hvalpe og unghunde og andre på ældre hunde. Dertil findes der også hundefoder, der fokuserer på underernæret eller overvægtige hunde. Mange typer hundefoder kan bruges på tværs af racer og størrelse. Her vil der ofte være vejledninger, der angiver, hvor meget hundefoder, hunden skal have pr. døgn.

I denne hundefoder test finder du hundefoder, der kan opfylde flere forskellige behov. For at finde frem til den rette fodertype til din hund, bør du først undersøge den. Er det en nyindkøbt hvalp, er det en mulighed at fortsætte på det hundefoder, som hvalpen har fået hos avleren. Ellers kan du her i testen finde et fantastisk bud på hundefoder, der er velegnet til hvalpe og unghunde. Har du haft hund et stykke tid og skal undersøge den, kan du tjekke hunden og stille dig selv følgende spørgsmål: Hvor gammel er din hund? Har den pæn, blank pels? Har den sund hud, eller er den tør eller skaller? Virker hunden frisk og tilpas? Har den lyst til at spise nuværende foder? Har den normal afføring med en hyppig på en til to gange dagligt? Hvor aktiv er hunden? Skal den være i ekstra god form til jagt, agility eller andet? Har den sygdomme, skader eller bevægelsesproblemer? Er den for tyk, tynd eller lige tilpas?

Hvis hunden er sund og rask, har normal afføring, virker tilpas og gerne vil spise sit foder, er der ikke nødvendigvis grund til at skifte hundefoder. Hvis der er nogle punkter, din hund ikke opfylder for at være helt tilpas, som du gerne vil ændre på, kan du med fordel læse nogle af ovenstående 8 foderprodukter gennem alt efter, hvilke behov din hund har. Hver fodervariant har fået en lille overskrift, der indikerer, hvilke hunde netop den hundefoder er velegnet til. Vi anbefaler altid, at man forhører sig hos dyrlægen, hvis man har en hund med sygdomme eller andre behandlingskrævende problematikker.

Hvad skal hundefoder indeholde?

Uanset race, størrelse og aktivitetsniveau skal et foderprodukt bestå af minimum disse tre energikilder: Protein, fedt og kulhydrat og dertil en række vitaminer og mineraler, hunden har brug for. Det kan dog variere i hvilke forhold de tre energikilder skal være i alt efter, hvilken race, størrelse og form hunden er i.

Man kan med fordel tjekke, om hundefoderet indeholder kødprodukter som kyllingekød, oksekød eller fisk, da netop disse er gode proteinkilder. Gode, sunde fedtsyrer som omega 3 og 6 er en fordel at have i foderet, så man slipper for at skulle give hunden ekstra fiskeolie til at opretholde bevægelsesfunktionerne. Ønsker du at være fri for forskellige tilsætningsstoffer i foderet til din hund, som ikke findes naturligt hos hunden, kan du med fordel tjekke op på, hvordan foderet er konserveret. E-vitamin og rosmarinolie er to naturlige konserveringsmidler, der samtidig kan være gavnlige for hunden.

Sidst men ikke mindst kan du tjekke op på fiberindholdet i hundefoderet. Fibre i hundenes foder har samme betydning som fibre i kosten har for os mennesker; det bidrager til at en normal tarmfunktion og fylder i maven, men har ikke som sådan nogen nævneværdig energitilførsel til kroppen. Mange fibre i kosten kan virke mættende, det kan derfor ses, at foder til en hund, der er lidt overvægtig eller har tendens til overvægt, kan have et lidt højere fiber og proteinindhold. Er det et foder, der ikke er beregnet til netop at mætte en hund, der selv kan have svært ved at styre sin mæthedsfornemmelse, men som har et højt fiberindhold og en lav pris, skal man være lidt opmærksom, da det i længden kan koste mere, da hunden ikke altid vil kunne få opfyldt sit energibehov, hvis foderet ikke indeholder den rette mængde energi til hundens behov.

Det er vigtigt, man ikke går efter det billigste hundefoder på markedet, da det ikke er alle billige hundefoder, der kan opfylde din hunds behov. Her går kvalitet og pris ofte hånd i, og man bør derfor gå efter at finde et foder, der kan opfylde alle de individuelle behov, forskellige hunde kan have.

FAQ

Hvilket hundefoder er bedst?

I denne hundefoder test er hundefoderet Sportsman’s Pride Maintenance Adult kåret som testvinder, fordi det er et naturligt produkt, der kan bruges til voksne hunde i alle aldre. Der er flere fodertyper i denne test, som kan være mere velegnet til din hund alt efter individuelle behov.

Hvad skal hundefoder indeholde?

Et hundefoder skal som minimum indeholde tre energikilder: Protein, fedt og kulhydrat samt vigtige vitaminer og mineraler, som alle hunde uanset race har brug for. Man kan med fordel læse med i denne test for at finde frem til, hvilken type hundefoder der egner sig bedst til den hund, man har.

Hvordan finder jeg det rigtige hundefoder til min hund?

Det er vigtigt, at man undersøger hunden og tjekker op på hundens velbefindende og form. I denne hundefoder test kan du blive guidet til, hvordan du kan finde frem til den rette type af hundefoder. Der er flere forskellige bud inkluderet i testen, så der findes noget til enhver hund.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×