Induktionskogeplade Test: 9 bedste induktionskogeplader (November 2023)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

4
Enkelt induktionskogeplade med individuel timerfunktion

Bosch PVS611BB5E

Whirlpool ACM 802/NE 6
Testvinder med velfungerende temperaturstyring

Whirlpool ACM 802/NE

Siemens EH875FFB1E 7
Stor induktionskogeplade 80 cm med høj sikkerhed

Siemens EH875FFB1E

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne induktionskogeplade test kan du læse om de 10 bedste kogeplader med induktion. Vi guider dig til en række forskellige induktionskogeplader, og så kan du selv udvælge den variant, der passer bedst til dine behov. Vi kan især anbefale dig at se nærmere på vores testvinder: en AEG IKB64301FB induktionskogeplade, da den lever op til de flestes behov.

Ud over at blive guidet til de bedste induktionskogeplader på markedet, vil du også kunne læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i købet af en induktionskogeplade. Vi guider også til rengøring af kogepladen, så den forbliver flot og velfungerende over længere tid.

AEG IKB64301FB

Den bedste induktionskogeplade

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning garanterer en nem justering af indstillingerne
 • pros-icon.svg Optimal plads mellem kogezonerne, så alle kan tages i brug samtidig
 • pros-icon.svg Kåret som værende bedst i test af Forbrugerrådet Tænk i 2020

Detaljeret gennemgang

Denne induktionskogeplade er en gennemført model, der endda sælges til en overkommelig pris. Du får et produkt, der er gennemtestet og klarer sig godt i diverse tests, og som har en brugervenlig opbygning, så den er nem at indstille efter behovet. Der er god plads på komfuret, så du nemt kan have gang i alle kogefelterne på én gang.

Derfor skal du vælge AEG IKB64301FB

Hvis du gerne vil sikre dig, at du får en velfungerende induktionskogeplade, så vil vi anbefale dig at investere i vores testvinder fra AEG. Du behøver dog ikke blot at stole på vores ord om, at denne kogeplade er investeringen værd. Modellen er nemlig blevet testet af Forbrugerrådet Tænk i 2020, hvor de har kåret den som værende bedst i test. Det er altså en kogeplade, der lever op til alle forventninger.

Induktionskogepladens opbygning er særdeles brugervenlig, hvorfor den er nem at betjene og hurtigt kan indstilles til dine behov. Du styrer de fire kogezoner via individuelle touch knapper, og har fuld kontrol over al tilberedning af mad. Skal det gå hurtigt eller at maden skal have kraftig varme i kort tid, så kan du benytte dig af booster funktionen. Kogepladen er desuden udstyret med en indstillelig timer, der kan bruges som minutur, når kogezonerne ikke er i brug.

Andre fordele ved dette produkt tæller, at der er god plads til forskellige pander og gryder, hvorfor du sagtens kan have alle kogefelter i brug på samme tid. Det er også nemt at rengøre overfladen, der er flad og ridsefast. Derudover har produktet en unik Hob2Hood forbindelse, der sikrer, at du kan forbinde den til en sådan emhætte. I så fald reguleres sugestyrken automatisk efter tilberedningen.

Produktdetaljer

 • Minimum nichehøjde: 4,4 cm
 • Minimum nichebredde: 56 cm
 • Nichedybde: 49 cm
 • Dybde: 52 cm
 • Bredde: 59 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Electrolux HOI630MF

En bedst i test induktionskogeplade

Fordele
 • pros-icon.svg Enkel justering af temperatur via det brugervenlige touch display
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilslutte kogepladen til din emhætte, så den indstilles automatisk
 • pros-icon.svg Forbrugerrådet Tænk kalder denne model for bedst i test i deres test fra 2020

Detaljeret gennemgang

Med denne induktionskogeplade kan du nemt indstille kogezonerne til dine behov ved hjælp af det brugervenlige touch-display. Da der ikke er nogen knapper e.l., er det endda nemmere at gøre overfladen ren. Produktet er støjsvag i drift og har flere funktionelle egenskaber. Det er derfor intet under, at produktet har fået gode resultater hos bl.a. Tænk.

Derfor skal du vælge Electrolux HOI630MF

Hvis du gerne vil have en induktionskogeplade, der ser pæn ud, er brugervenlig i sin opbygning og har flere funktionelle egenskaber, så kan du udmærket kaste et ekstra blik på denne model fra Electrolux. Produktet giver dig fuld kontrol over madlavningen, da temperaturen er nem at betjene via brugervenlig touch betjening. Der reageres øjeblikkeligt, når du skruer op og ned for varmen.

Produktets overfladen er glat og uden knapper, hvilket sikrer en nemmere rengøring af overfladen efter brug. Derudover holdes områderne omkring kogefelterne kolde, hvorfor du kan tørre af undervejs, hvis du skulle spilde noget. Der er endda god plads mellem kogezonerne, så du har mulighed for at bruge dem alle på samme tid. Induktionskogepladen er støjsvag og er endda udstyret med PowerBoost funktion.

Alle de ovenstående egenskaber har været medvirkende til, at denne induktionskogeplade er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. Den er altså helt igennem et godt køb. Du vil endda få endnu mere ud af modellen, hvis du har en moderne emhætte, da kogepladen så kan forbindes til emhætten. På den måde vil emhættens sugestyrke blive justeret automatisk efter din madlavning. Du slipper altså for at bekymre dig om andet end din madlavning.

Produktdetaljer

 • Minimum nichehøjde: 4,4 cm
 • Minimum nichebredde: 56 cm
 • Nichedybde: 49 cm
 • Dybde: 52 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 10,8 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Siemens ED651FSB5E

Støjsvag induktionskogeplade med ekstra stor kogezone

Fordele
 • pros-icon.svg Er kåret som værende en af de mest støjsvage induktionskogeplader hos Tænk
 • pros-icon.svg Mulighed for kombinere to kogezoner til én til større gryder og pander
 • pros-icon.svg Funktionelle teknologier, såsom ReStart, Quick Start, PowerMove m.fl.

Detaljeret gennemgang

Denne induktionskogeplade adskiller sig en smule fra de ovenstående modeller, da den er udstyret med en Combi Zone, hvorfor du kan forbinde to kogezoner, hvis du nu skal benytte dig af en ekstra stor gryde eller pande. Modellen har desuden automatisk gryderegistrering, er yderst støjsvag i drift og benytter sig af en touch slider til styring af varmen.

Derfor skal du vælge Siemens ED651FSB5E

Er du træt af, at din store gryde eller pande ikke kan opnå optimal varme, da den skal stå mellem to kogezoner? I så fald skal du investere i denne induktionskogeplade fra Siemens, da den netop er udviklet med en Combi Zone. Denne type zone kan enten fungere som to separate kogefelter eller ét stort. Det sikrer dig en langt større fleksibilitet, når du skal lave mad. Varmeniveauet vælges ved brug af en touch slider funktion, så du har god mulighed for at finde den helt rigtige indstilling, uden at skulle tænke i deciderede trin.

En anden god fordel ved denne model er, at den er yderst støjsvag, selv når den arbejder ved en høj indstilling. Du vil således ikke føle, at det støjer unødvendigt, når du laver mad. Derudover har induktionskogepladen et hav af gode egenskaber. F.eks. har den automatisk gryderegistrering, da pladen selv genkender grydens diameter og tænder kogezonen dertil. Du kan også gøre brug af en Booster funktion, hvis du vil have vandet, sovsen e.l. til at koge hurtigere.

Lige netop denne induktionskogeplade har og funktionerne QuickStart og ReStart. ReStart funktionen er særlig relevant for dig, der ofte benytter de samme indstillinger, når du laver mad. Den husker nemlig den senest valgte indstilling, og varmer således op til det rette trin igen. PowerMore indstillingen sikrer desuden en let og praktisk madlavningsproces med forudindstillede effektniveauer.

Produktdetaljer

 • Højde: 5 cm
 • Dybde: 52,2 cm
 • Bredde: 59,2 cm
 • Vægt: 11,9 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Bosch PVS611BB5E

Enkelt induktionskogeplade med individuel timerfunktion

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille timerfunktion til hver zone, der slukker, når tiden er gået
 • pros-icon.svg Flere funktionelle indstillinger, såsom boost, ReStart, QuickStart, CombiZone m.fl.
 • pros-icon.svg Ikke udstyret med en ramme, hvilket får den til at gå i ét med køkkenbordet

Detaljeret gennemgang

Du opnår en langt bedre og nemmere madlavning, hvis hver eneste kogezone fungerer uafhængigt af hinanden. Det er netop, hvad de gør på denne induktionskogeplade. F.eks. har de hver især en booster funktion tilknyttet, samt timerfunktionen kan indstilles til hver kogezone. Timeren slukker endda for zonen, når tiden er gået, så intet brænder på.

Derfor skal du vælge Bosch PVS611BB5E

Hvis du er typen, der ofte har gang i mange gryder og pander på én gang, når du laver mad, så kan det sagtens tænkes, at denne induktionskogeplade fra Bosch er den helt rette investering for dig. Det skyldes især, at modellen er udstyret med en timer, der kan indstilles individuelt til hver kogezone. På den måde kan du have flere timere kørende på samme tid. En anden ideel forskel på denne timer og andre kogepladers timere er, at denne også sørger for at slukke for den enkelte zone, når tiden er gået. Ingen dele af maden vil altså få for meget, når du benytter dig af denne induktionskogeplade.

Ud over en yderst funktionel timer, så kan hver zone også sættes til en booster funktion. Denne sikrer, at panden eller gryden varmes op på ingen tid. Dette er især en fordel, hvis du skal koge vand e.l. Det velfungerende touch panel garanterer en nem indstilling af de forskellige kogezoner, så du kan koncentrere dig om andre dele af madlavningen. Modellen har desuden både QuickStart, ReStart og CombiZone funktion. 

QuickStart resulterer i, at enheden selv genkender, hvilken madlavningszone, der er placeret en gyde eller pande på, så du hurtigt får startet den rigtige zone op. ReStart husker den forrige indstilling, så du sparer tid, hvis du ofte bruger samme indstilling. CombiZone er ideel til dig, der ofte bruger store gryder og pander, da du med denne funktion kan forbinde to kogezoner til én stor.

Produktdetaljer

 • Indbygningshøjde: 51 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 49 cm
 • Dybde: 52,2 cm
 • Bredde: 59,2 cm
 • Vægt: 11,6 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Gorenje IT640BCSC

Billig induktionskogeplade med facetramme

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, så flere kan få råd til en god induktionskogeplade
 • pros-icon.svg Stilren opbygning med facetramme og enkelt display
 • pros-icon.svg Udviklet med en timer, der selv slukker for kogepladen, når tiden er gået

Detaljeret gennemgang

Denne induktionskogeplade vil passe ind i de fleste hjem og sælges endda til en budgetvenlig pris, hvorfor de fleste kan få råd til den. Modellen er stilren i sit udseende og udstyret med en elegant facetramme, der med garanti vil se pæn ud i køkkenet. Da overfladen er helt glat, er den meget nem at gøre ren efter brug.

Derfor skal du vælge Gorenje IT640BCSC

Hvis du gerne vil have fingrene i en stilren og brugervenlig induktionskogeplade, der ikke koster alverden, så skal du kaste blikket på denne variant fra mærket Gorenje. Produktet har nemlig en stilren opbygning med et enkelt touch display og en facetramme. Touch displayet er ikke udstyret med så mange symboler som andre kogeplader, hvilket giver et mere enkelt udtryk. Du kan dog stadig nemt styre varmeniveauet ved hjælp af den moderne sensorteknologi.

Denne induktionskogeplade er ikke en af de dyreste på markedet, hvilket er en klar fordel, hvis du ønsker at spare nogle penge på købet af en kogeplade med induktion. Du skal endda ikke være nervøs for, at du går for meget på kompromis med kvaliteten af dit nye køb, da denne model bl.a. er udstyret med en PowerBoost funktion, der formindsker opvarmningstiden betragteligt.

Derudover er produktet udstyret med en særlig timerfunktion, der kan indstilles op til 99 minutter. Det særlige ved timeren er dog, at den ikke blot tæller ned, men også slukker for kogepladen, når tiden er gået. Produktet er udviklet med en glat overfladen, hvilket sikrer en nemmere rengøring af overfladen. Du kan således hurtigt sikre dig, at der ser pænt ud i køkkenet – det kræver trods alt blot at køre en fugtig klud over pladen. I alt har denne kogeplade fire kogezoner. Du vælger selv, hvor du placerer gryden eller panden.

Produktdetaljer

 • Minimum nichehøjde: 7,4 cm
 • Minimum nichebredde: 56 cm
 • Nichedybde: 49,5 cm
 • Højde: 5,8 cm
 • Dybde: 52 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 7,6 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Whirlpool ACM 802/NE

Testvinder med velfungerende temperaturstyring

Whirlpool ACM 802/NE
Fordele
 • pros-icon.svg Fremragende temperaturstyring, og kan sættes til en god lavtemperaturfunktion
 • pros-icon.svg Roses af forbrugerne og er kåret som bedst i test af Råd & Rön i 2017
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille en timer for hver enkelt kogezone

Detaljeret gennemgang

Induktionskogeplader er generelt kendt for at have en god temperaturstyring, men denne model formår nu alligevel at være et skridt foran andre varianter. F.eks. har den en så jævn temperaturstyring, at en lavtemperaturfunktion er mulig. Dette er ideel, når der skal smeltes ingredienser til bagning eller ved kokkerering af simreretter.

Derfor skal du vælge Whirlpool ACM 802/NE

Du kan udmærket vælge at investere i denne induktionskogeplade fra Whirlpool, hvis du vil være sikker på, at du får en model med en uovertruffen temperaturstyring. Produktet formår både at være hurtig og præcis i sin temperaturregulering, hvorfor du hurtigt får den helt rette temperatur for dine retter. Den præcise og jævne temperaturstyring resulterer desuden i, at pladen har en lavtemperaturfunktion. Denne funktion er især velegnet til dig, der ofte laver simreretter, f.eks. gryderetter, eller skal smelte forskellige ingredienser ved lav varme, såsom chokolade eller smør.

Produktet har naturligvis også den klassiske booster funktion, som sikrer en hurtig opvarmning af indholdet. Du styrer de fire kogefelter ved brug af touch betjening. Denne reagerer på selv en let berøring, så du skal ikke være nervøs for, at det kommer til at drille, når justering af varmen skal gå stærkt. Modellen er desuden udstyret med en timerfunktion, der fungerer separat til de forskellige zoner. Dette gør det muligt for dig at have mere end én timer kørende ad gangen.

Denne Whirlpool ACM 802/NE induktionskogeplade er blevet kåret som værende bedst i test af det svenske forbrugermagasin Råd & Rön i 2017. Det er altså en variant, der helt overordnet set er en god investering. Ønsker du ikke blot at stole på os eller Råd & Rön, kan du i stedet læse alle de positivt stemte forbrugeranmeldelser af produktet, som du finder online på forhandlernes hjemmesider.

Produktdetaljer

 • Indbygningshøjde: 5,6 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 49 cm
 • Dybde: 51 cm
 • Bredde: 58 cm
 • Vægt: 12,5 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Siemens EH875FFB1E

Stor induktionskogeplade 80 cm med høj sikkerhed

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kogeplade med 5 kogezoner og en oval dobbeltzone til store gryder og pander
 • pros-icon.svg Højt sikkerhedsniveau med børnesikring og sikkerhedsafbryder
 • pros-icon.svg Funktionelle ekstra funktioner, der sparer dig tid i køkkenet

Detaljeret gennemgang

Denne induktionskogeplade fra Siemens adskiller sig en smule fra de andre i denne induktionskogeplade test, da den er udstyret med fem kogezoner og har en bredde på 80 cm, hvor de fleste andre kogeplader fylder 60 cm i bredden. Produktet har flere funktioner, der sikrer en nemmere madlavning. Derudover er sikkerheden i top med denne model.

Derfor skal du vælge Siemens EH875FFB1E

Har du brug for en kogeplade, der er en smule større end andre modeller på markedet? I så fald kan det være en god løsning med en model med en bredde på 80 cm frem for 60 cm, som du blandt andet får med denne kogeplade fra Siemens. Den lidt større bredde giver mulighed for hele fem kogezoner, hvoraf en af dem fungerer som en dobbeltzone. Det betyder, at du aldrig mere skal være nervøs for, at gryden eller panden ikke kan få varme over hele fladen, selvom den er ekstra stor.

Produktet er desuden udviklet med et hav af ekstra funktioner, der gør madlavningen let som en leg. F.eks. er der pause og timer funktion, QuickStart funktion, ReStart funktion, hold varm funktion m.fl. Hold varm funktionen gør det muligt at holde maden varm, hvis du ikke er klar til servering, uden at maden får mere varme og bliver brændt, grødet e.l. QuickStart og ReStart hjælper til en hurtigere opstart, når du skal til at lave mad. Fire af induktionszonerne er desuden udstyret med automatisk gryderegistrering. 

Derudover har alle induktionszoner en PowerBoost funktion og PowerManagement funktion, der gør det muligt at booste varmeniveauet eller reducere kogezonernes maksimale effekt. Du indstiller let kogezonerne til dine behov ved hjælp af en Mono touchSlider betjening. Varmen sker i halve trin, så der er reelt 17 effekttrin. Sikkerheden er desuden i top, da der både er sikkerhedsafbryder, to-trins restvarmeindikator for hver varmezone og børnesikring.

Produktdetaljer

 • Indbygningshøjde: 5,1 cm
 • Indbygningsbredde: 75
 • Indbygningsdybde: 49 cm
 • Dybde: 52 cm
 • Bredde: 81,2 cm
 • Vægt: 16,1 kg
 • Antal induktionskogeplader: 5 stk

Electrolux HOB850MF

80 cm induktionskogeplade med selvindstillelige zoner til alle gryder og pander

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med selvindstillelige zoner, så der kan bruges forskellige gryder og pander
 • pros-icon.svg Separat touchbetjening til de forskellige zoner
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilslutte induktionspladen til emhætten

Detaljeret gennemgang

Vi vil anbefale dig at investere i denne induktionskogeplade fra Electrolux, hvis du gerne vil have en langt større fleksibilitet, når du laver mad. Det skyldes, at du skal kan indstille zonerne på denne plade, hvorfor du både får mulighed for at bruge store og små gryder og pander. Du styrer desuden hver zone med hver sin touchbetjening.

Derfor skal du vælge Electrolux HOB850MF

Der er flere fordele ved at investere i denne lidt bredere induktionskogeplade fra Electrolux. Først og fremmest er modellen netop dét bredere end andre varianter, hvilket giver dig bedre plads at arbejde på, og sikrer, at der er rigeligt med plads til flere gryder og pander på samme tid. Derudover betjener du hver zone på sit eget touch display, hvilket gør, at du ikke længere skal bøvle med at skifte mellem de enkelte zoner på det samme display. 

En af de helt store fordele ved denne variant er, at den er udviklet med selvindstillelige zoner. Det betyder, at du selv vælger, hvor store de enkelte zoner skal være, da du blot kan “bygge bro” mellem to separate kogezoner, så de i stedet danner én stor. Dette giver dig mulighed for at benytte stegegryder, plancha-grille e.l. direkte på din induktionskogeplade. Faktisk vil kogezonerne selv indstille sig, når du placerer gryden eller panden på den, da de registrerer grydens omfang. Endnu en fordel ved denne opbygning er, at du undgår unødvendigt varmespild.

Nogle gange kommer man til at glemme at skrue op for emhætten, mens man laver mad. Det er knap så godt, hvis der står en gryde og koger vand e.l., da denne så vil udlede en masse damp, der ikke kommer væk. Heldigvis har du en optimal løsning, hvis du har en moderne emhætte. I så fald kan du blot forbinde de to enheder trådløst, hvorefter du aldrig skal bekymre dig om at tænde emhætten igen. Med Hob2Hood teknologien vil emhættens sugestyrke nemlig automatisk tilpasses, når du bruger kogepladerne.

Produktdetaljer

 • Minimum nichehøjde: 4,4 cm
 • Minimum nichebredde: 75 cm
 • Nichedybde: 49 cm
 • Dybde: 52 cm
 • Bredde: 78 cm
 • Vægt: 12,9 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Miele KM 7464 FR DFS

Velfungerende induktionskogeplade med mange funktioner

Fordele
 • pros-icon.svg Et hav af forskellige funktioner, heriblandt pause funktion, gør madlavningen lettere
 • pros-icon.svg Optimalt sikkerhedsniveau for en minimal risiko for ulykker og tilskadekomst
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilslutte enheden til app eller andre produkter i huset

Detaljeret gennemgang

Denne induktionskogeplade er udviklet med et hav af funktioner, der gør det lettere at lave mad. F.eks. har den gryderegistrering, timer-, Recall-, hold varm- og Stop & Go funktion. Derudover er det muligt at tilslutte enheden til app og andre husholdningsprodukter. Du skal ej heller være nervøs for sikkerheden, da denne er i top.

Derfor skal du vælge Miele KM 7464 FR DFS

Ønsker du at prioritere en moderne induktionskogeplade, der har mange funktioner til rådighed? I så fald er denne variant nok lige noget for dig. Den er nemlig udstyret med mange funktioner, der hjælper til en bedre og nemmere madlavning. F.eks. registrerer kogezonerne selv gryde- og pandestørrelser, samt hvor de er placeret, så kogepladen ved, hvor der skal tændes op for varmen. Derudover er det muligt at holde diverse retter varme, hvor de ikke som sådan bliver tilberedt, men blot holdes varme, så de er klar til servering.

Funktion Stop & Go er helt sikkert en af de mest brugbare funktioner for denne model. Stop & Go er praktisk talt en pause funktion, der giver dig mulighed for at pause madlavningen, hvis du har brug for at forlade køkkenet, så intet brænder på. Når du så er klar til at fortsætte madlavningen, så trykker du bare på kogepladen og så går alle zoner tilbage til det rette niveau. Denne Stop & Go funktion er især en fordel, hvis du skal holde styr på børn samtidig. Produktet har også en Recall funktion, der husker den seneste indstilling. 

Derudover har du individuelle indstillingsmuligheder i forhold til signaler, opkogsautomatik, minutur og meget mere. Sikkerheden er høj med denne induktionskogeplade, hvor der både er låsefunktion, overophedningssikring, restvarmeindikator, sikkerhedsafbryder, sikkerhed mod uønsket betjening og integreret køleblæser. Det er desuden muligt at kombinere denne induktionskogeplade til andre enheder i huset eller til en app.

Produktdetaljer

 • Indbygningshøjde: 5,2 cm
 • Indbygningsbredde: 56 cm
 • Indbygningsdybde: 49 cm
 • Dybde: 52,6 cm
 • Bredde: 62,6 cm
 • Vægt: 11 kg
 • Antal induktionskogeplader: 4 stk

Guide

Sådan vælger du den bedste induktionskogeplade

Der findes mange forskellige induktionskogeplader på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken model der er bedst egnet til en selv. I de nedenstående punkter sætter vi netop fokus på dette og guider dig til, hvad du især skal være opmærksom på i købet. På den måde kan du blive klogere på, hvordan du udvælger den bedste induktionskogeplade for dig. 

Efterfølgende kan du også læse om, hvordan du bedst muligt rengør overfladen på induktionskogeplader, så produktet kan holde sig i længere tid og altid er klar til brug. Men først får du hjælp til udvælgelsen af de bedste induktionskogeplader ved at blive guidet til, hvilke 6 parametre du især skal holde øje med i købet.

 • Størrelse: Først og fremmest skal du overveje, hvor stor en induktionskogeplade du egentlig ønsker dig. Skal den være i almindelig størrelse med en bredde på 60 cm eller skal den være lidt bredde med 70, 80 eller 90 cm? Hvis du har et småt køkken og alligevel sjældent har gang i flere kogefelter på én gang, så kan en helt kompakt model med en bredde på 30 cm også være en god løsning, da en sådan variant fylder meget mindre end almindelige kogeplader
 • Kogezoner: Du skal også overveje, hvor mange kogezoner du har brug for. De fleste induktionskogeplader kommer med fire kogefelter, men du kan også få dem med færre eller flere. Det er helt op til dig, hvor mange individuelle zoner du har brug for
 • Fleksible kogefelter: Det er desuden værd at overveje, om du vil prioritere en model med fleksible kogefelter eller blot almindelige af slagsen. Fleksible kogefelter er en god idé, hvis du gerne vil have mulighed for at benytte store gryder og pander. På den måde kan hele gryden eller panden få varme frem for det kun er en del af den. Fleksible kogezoner er desuden med til at mindske varmespild
 • Brugervenlighed: Vi vil anbefale dig at investere i en induktionskogeplade med en høj brugervenlighed, så du nemt kan indstille den til dine behov, når der laves mad. Det skal ikke være svært at skrue op og ned for varmeniveauet, og så skal du også let kunne skifte mellem de forskellige zoner, hvis du har gang i flere på én gang
 • Funktioner: De fleste moderne induktionskogeplader er udstyret med flere funktioner, der skal gøre madlavningen nemmere. Der findes et hav af disse, og det er op til dig at finde ud af, hvilke du som minimum ønsker, at din nye induktionskogeplade er udstyret med. Det er altså en god idé at sikre sig en model med timer funktion og PowerBoost funktion. Derudover kan Stop & Go, ReStart eller QuickStart funktion være gode at gå efter, hvis du vil have større fleksibilitet og hurtigere opstart 
 • Prisklasse: Det er nødvendigt at holde et vågent øje med den enkelte models prisklasse, hvis du ikke vil risikere at betale alt for meget for din nye induktionskogeplade. Du kan nemlig finde en masse gode modeller i forskellige prisklasser, hvorfor det er værd at sammenligne priser før du kaster dig over den første og bedste du ser. Husk dog, at prisen ikke er alt – for hvis modellen er udviklet med flere teknologier og funktioner, kan du ikke undgå, at den kommer til at koste lidt ekstra

Derfor skal du vælge en induktionskogeplade

Der er reelt både fordele og ulemper ved at investere i en induktionskogeplade. Den helt store fordel, og grunden til at mange vælger en induktionskogeplade, er, at den varmer op på ingen tid. Du skal således ikke først vente en hel del minutter på, at panden eller gryden bliver varm – det sker ret hurtigt. På den måde sparer man tid i processen. Derudover holder denne slags kogeplade en mere jævn temperatur, og så er det muligt at skrue op og ned for temperaturen, hvorefter den reagerer med det samme. Så når der skal skrues ned for maden, fordi den er tæt på at koge på, sker det prompte og ikke først efter et par minutter.

Andre fordele ved en induktionskogeplade er, at selve kogepladen ikke bliver varm – det er kun kogegrejet, der bliver det, hvorfor der er minimal risiko for at brænde sig, når man laver mad på en induktionskogeplade eller at noget brænder på, selvom det lander på kogepladen. Derudover benytter et sådant system helt generelt mindre energi end f.eks. en keramisk kogeplade.

Ulemper ved induktionskogeplade

Selvom induktionskogeplader overordnet set er en rigtig god investering, så må vi også hellere lige nævne de få ulemper, der er ved denne type kogeplade. Først og fremmest er det kun kogegrej med en magnetisk bund, der kan bruges på induktionskogeplader. Det er vigtigt at skrive bag øret, da du muligvis er nødt til at bruge en del penge på at skifte kogegrejet ud, inden du kan tage din nye kogeplade i brug. Derudover koster induktionskogeplader generelt mere end glaskeramiske kogeplader, og så kan du risikere, at de støjer mere under madlavningen. Du kan dog komme let uden om de sidstnævnte ulemper ved at holde øje med en støjsvag induktionskogeplade og gå efter et godt tilbud på den udvalgte model.

Læs mere om keramiske kogeplader

Vil du egentlig gerne vide lidt mere om keramiske kogeplader, før du tager dit valg? I så fald kan vi anbefale dig at læse vores test af keramiske kogeplader. I artiklen kan du finde inspiration til valget, samt læse mere om tilbehør og rengøring af en sådan type kogeplade. 

Hvis du overvejer at udskifte gryder eller pander, når du nu alligevel køber en helt ny kogeplade, kan du også udmærket læse vores gryde test og stegepande test, hvor vi guider dig til de bedste gryder og pander på markedet netop nu.

Rengøring af induktionskogeplade

Det kræver heldigvis ikke det store at rengøre en induktionskogeplade. Ofte kan du slippe let og elegant over en mere dybdegående rengøringstjans, hvis du blot sørger for at tørre overfladen af med en fugtig klud efter brug. Er der tale om en fedtet overflade, hvis du f.eks. har stegt bacon, så kan det klares med en fugtig klud med sæbe, da sæben fjerner fedtet.

Glemmer du dog at rengøre din induktionskogeplade efter hver brug eller har du bare spildt en del på overfladen, så kræver det lidt mere arbejde fra din side af. Det er nemlig ikke sikkert, at de brændte madrester blot kan fjernes med en våd klud.

Sådan rengør du fastbrændte madrester på din induktionskogeplade:

 • Skrab resterne af med en glasskraber. Sørg for at vælge en variant med skarpe blade uden nogen former for hakker
 • Det er vigtigt, at du ikke trykker for hårdt, så du får ridset pladen
 • Når alle fastbrændte rester er fjernet, kan du skifte over til en fugtig svamp med lidt opvaskemiddel på
 • Kør svampen rundt på pladen i cirkulære bevægelser og sørg for at komme godt ud i kanterne. Det kan være, at svampen skal skylles undervejs
 • Du kan nu tørre overfladen af med en mikrofiberklud, så alt overskydende vand og sæbe fjernes
 • Hvis du ønsker at gøre mere, kan du polere overfladen, så den bliver helt skinnende

Sådan er denne induktionskogeplade test udført

Til udarbejdelsen af denne induktionskogeplade test har vi benyttet en del tid på research, da der findes mange gode induktionskogeplader, som man kunne inddrage. Vi vil dog gerne præsentere vores læsere for det bedste af det bedste, og derfor har vi blandt andet benyttet os af diverse testmagasiners uvildige resultater, heriblandt Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. En test siger meget om et produkt, men det er endnu vigtigere, hvordan det præsterer ude hos selve forbrugeren. Af den grund har vi også inddrage en lang række forbrugeranmeldelser i vores udvælgelsesproces. 

FAQ

Hvilken induktionskogeplade er bedst?

I denne test har vi kåret en AEG IKB64301FB induktionskogeplade som værende bedst i test. Modellen har mange gode egenskaber og er brugervenlig i opbygning. Find den rette model til dig her.

Hvad koster en induktionskogeplade?

Prisen på en induktionskogeplade svinger, alt efter hvilken model du vælger. Du kan sagtens få nogle til et par tusinde kroner, men de rigtig gode induktionskogeplader ligger ofte lidt højere.

Hvorfor er det en fordel at vælge induktionskogeplade?

Induktionszoner er nemmere at kontrollere, da varmeniveauet hurtigere stiger og falder. Af den grund bliver madlavningen ofte lettere og så skal man ikke vente for lang tid på, at noget varmer.

Hvordan finder jeg den bedste induktionskogeplade til mig?

Der findes mange induktionskogeplader hos diverse forhandlere, og derfor kan det godt anbefales at søge råd hos et testmagasin e.l. Læs med her og bliv guidet til de bedste induktionskogeplader.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×